- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #49671 üzenetére
A kernel tartalmazza a drivereket, a driverek a képesek szabályozni a beépített feszültségforrásokat(ha nem ismeritek, ez a hétköznapi nyelvben az árramforrás(trafó), csak az amperritterek kedvéért írtam így, lévén náluk ez a def., az áramforrás meg az, ami állandó áramerősség mellett képes szuflát produkálni)azaz az elemek tápfeszültségét a hardver lehetőségein belül, aminek a maximuma nagyobb mint az elem néveleges értéke(azaz mondjuk az alaplap képes 1,4V-ot adni egy 1,25V-os(ez ugye a névleges feszültsége)procira. Röviden képes túlfeszelni az IC-t. A proci bonyolultabb annál, hogy rávágjuk hogy lenne egy R ellenállása, viszont (a mérések szerint is)a növelt tápfeszültséggel nő a felvett áramerősség is(röviden a x%-os feszemelés x%-nál nagyobb energiafogyasztás növekedést eredményez). Azaz a túlfesz által képes túláramot csinálni.
Más, hogy szerintem nem lehetetlen, de nem hiszem, hogy túlontúl gyakori lenne ez az "aag-jelenség". A perec nem feltétlen csak ennek tudható be, hanem annak, hogy egyre bugosabb már maga a kernel is.
A rövid laptop üzemidők(részemről nem mítosz, hanem tény), egy részébe ez is belejátszhat, de nagyja a gyenge energiagazdálkodás, teljesítményzabáló kezelőfelületek és háttéralkalmazások miatt van. Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy visszahozták a korai lekapcsot is(a Linux már 15-20%-os akuszintnél lecsapta magát, a kíndóz meg valahol 2-3%-nál) -
válasz
floatr #49671 üzenetére
Aag véleménye szerint a Precise kiadás kernelében már elvileg nem létező energiagazdálkodás-kezelési hiányosság miatt a hardver ~30%-al több elektromos áramot vesz fel a hálózatból. Úgy gondolja, hogy a normál üzemi állapothoz képest teszi ezt, szóval gyakorlatilag nemcsak, hogy nem él a javított energiagazdálkodás, de még pluszban is fogyaszt a gép (ez a "túláram"). Ez egy olyan bug ami már egy éve létezik, ez a nagy problémája.
Minket, engem ez nem érint, ő viszont a szoftveres méréseivel tudja megkérdőjelezhető módon igazolni az állítását. Az persze már bizonyos, hogy Ubuntuval általánosságban többet fogyaszt a számítógép mint Windowsszal. Viszont ez a tény még nem igazolja azt, hogy a gyárilag tervezetthez képest a Linux kernel magasabb teljesítményfelvételre ösztönözné a rendszert.
Szóval mindenkinek igaza van valamiben, de a helyzet kicsit bonyolultabb. Mert tény, hogy jobban melegedhet a gép, tény, hogy "többet is fogyaszthat" valamivel, de az is tény, hogy a Linux kernel magától nem emeli meg a processzor, vagy más egységek feszültségét. Ezenkívül mindenki jól tudja, hogy a feszültség emelése bizonyos szintig elősegíti a stabilitás, nem pedig rontja azt. Nála pedig ez az elméleti dolog instabilitásban mutatkozott meg, ami persze rengeteg szoftveres és hardveres okból is előfordulhat.
Ennyi a dolog, azt hiszem, hogy egymás győzködésének nincsen tovább értelme. Aag nem villamosmérnők és nem is gépészmérnök. Laikusként pedig helytelenül fogalmaz, hiszen nem ért a témához (viszont annál makacsabb). -
chab7
addikt
válasz
floatr #49608 üzenetére
Persze, nem is arról van szó hogy ne tudnám én is megoldani a feladatot más úton, mert természetesen én is átftp-zem azóta ami kell, de akkor is idegesítő a jelenség, mert ezelőtt működött (csak az új ubiban és lmde-ben nem).
A telefonon meg egyenesen a legkényelmesebb lenne mert bármelyik fájlkezelő programban van scan mód és nem kell semmit beállítgatni csak bökni és mehet a felmásolgatás.
Szóval csak meg szeretném keresni a hiba forrását. Aztán meg nem ékezet kezelési gond lesz, mert az mindenhol jól jelenik meg. Ha XP alól böngészem a megosztott mappát akkor is. Hogy lehet így ékezetkezelési gond. Inkább valami olyan lesz hogy valamiért azokhoz nem ad engedélyt.(És még másnak is jól jöhet a jövőben).
[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #48783 üzenetére
És ki monda hogy én hülye vagyok? Az oneiric után hogy a fenébe merné az ember kipróbálás nélkül förendszerként telepíteni az ubit. Rackről megy, amíg nem jön rá a következő tesztalany. És mivel a racken már alapból van vagy 6 disztro, bocsájtsd meg, hogy nem bonyolítom a particionálást azzal, hogy home particiót csinálok nekik arra a néhány üzemórára..
Különben meg semmi gond sincs az upgrade-ekkel normális disztroknál, különben nem is létezhetne rolling release.
-
-
aag
őstag
válasz
floatr #48029 üzenetére
Az imgburn natívan futva is elég gány minőséget produkál, többek közt ezért nem ajánlom senkinek.
Az, hogy nálad mi történik egy dolog. Másoknál, -így nálam is- teljesen tökéletesen megy az ImgBurn. Ráadásul tud olyanokat amiket a linuxos íróprogramok egyáltalán nemtudnak. Nem, ne is kérdezd, hogy mik azok. Ha neked nem hiányzik, akkor te egy ilyen egyszerű felhasználó vagy. Ezért nem mérvadó (ebben az esetben), hogy mit ajánlasz, vagy mit nem ajánlasz.
-
mAtech
aktív tag
válasz
floatr #47803 üzenetére
Végül is hagytam az ubuntu vonalat. Lubuntu az Ubihoz képest más... Mind1.
Meg macerás annak amit elérni akartam, úgyhogy feltettem egy FreeNAS-t. Azzal pöpecül megy minden. És elsőre összejött a konfiguráció
Hálózatban tudtam egy cca. 600 MB-os iso-t másolni 6-7MB/s-el. Ahhoz képest, hogy régi a NAS PC (Celeron 667MHZ - 256 MB) ez annyira nem tűnik rossznak számomra.
A. -
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #47626 üzenetére
A zárt drájver sokat hoz a konyhára...
De szerintem a 11.10 alapból kerülendő, lévén valszeg ma messze az a legvacakabb Linux ami van(sőt, szerintem az utóbbi 5 év legpocsékabb UNIX alapú rendszere amibe belebotlottam), ami gyönyörűen látszik azon, hogy a laptopon zabálja a szufát.
1/ 32-bittes verzió mindig kevesebb memóriát zabál, ergo kevesebb szuflát.
2/ használj valami kevésbé elqrt disztrót, vagy ha már ragaszkodsz az ubihoz, akkor LTS-t vagy Lubit.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
floatr #46572 üzenetére
azt el lehet távolítani, az igazgatótanács leszavazhatja, ha jól tudom.
MacCaine: nekem igazából nem androidos Nokia kéne, mert azzal teljesen felborulna a piac, ha ők is a droidot választanák, hanem inákbb egy linuxos. illetve az tetszene, ha felhoznák negyediknak a webos-t például rendesen. ha lenne 4 versenyző, akik mondjuk olyan 20-20-25-35%-os elosztást képviselnek a piacon, akkor tényleg lehetne választék.
-
törölt tag
válasz
floatr #46557 üzenetére
én akkor is szívesebben látnék egy (újra) feltörekvő céget, mint egy óriást. a piacon levő legnagyobb hallal nem biztos, hog yjó kezdeni, mert neki nem lesz igazi motivációja tolni a terméket, elvégre van nekik mellé még egy rakás másik vonaluk is, majdcsak valamelyik bejön. én annak örülnék amúgy igazán (*gonosz*), ha a Nokia felhagyna ezzel a wp7-only ösvénnyel, és megcsinálnák vére azt a linux telefont, ebbe szerintem illene ez az elképzelés. sőt, inkább nekem ez amúgy tabletben jönne be. ha normálisan megoldják, akkor a szüleimnek tökéleteesn el tudok képzelni egy ilyen eszközt, mert a napi rutinjuk elvégzésére egy 10"-os tablet is elég lenne, de mondjuk egy dokumentumot, vagy emailt meírni nem árt, ha ott a dokkoló és egy kicsit fejlettebb környezet.
-
törölt tag
válasz
floatr #46555 üzenetére
jajj, csak azt ne! nem bírom elviselni a Samsung idióta hozzáállását meg a hardvereit. bár mentalitásban kb olyanok, mint a Canonical, szarnak a többeikre és mennek a saját fejük szerint.
nem tudom ki lenne jó partner, de szerintem inkább bevásárlással, vagy ahogy a Spark tabletet is csinálják, úgy lenne ésszerű. -
dcsabesz
tag
válasz
floatr #45319 üzenetére
Lehet nem is a driver a probléma okozója, hanem maga az akku.
Az általad linkelt oldalon valaki azt írja, hogy szerinte az akku infó ezen két tételével van a gond: "capacity granularity 1: 0 mAh
capacity granularity 2: -1 mAh"
Mivel a 0-val és -1-el nem lehet osztani. A probléma bár nem lett megoldva, gondoltam megosztom.[ Szerkesztve ]
-
dcsabesz
tag
válasz
floatr #45319 üzenetére
Lehet nem is a driver a probléma okozója, hanem maga az akku.
Az előbb linkelt oldalon valaki azt írja, hogy szerinte az akku infó ezen két tételével van a gond: "capacity granularity 1: 0 mAh
capacity granularity 2: -1 mAh"
Mivel a 0-val és -1-el nem lehet osztani.
Bár a probléma nem lett megoldva, gondoltam megosztom. -
-
dcsabesz
tag
válasz
floatr #45209 üzenetére
Üdv!
Először is köszönöm a sok segítőkész hozzászólást.
Aztán most sorra veszem a dolgokat:hallari:a rendszerfigyelőt nem tudom átállítani minden folyamat nézetre (nem tudom választani), az indítópultban két dolog volt,(login sound és Caribou) azokat kiszedtem.
rynar: ki fogom próbálni a Lubuntut, azt hiszem. A kérdésem az volna, hogy az "xserver-xorg-input-acecad" nevű csomagot? Mert csak e miatt váltottam 10.04-ről.
floart: beütöttem a parancsot és már kb 10 perce midenféle dolgot listáz a képernyőre. Ez mit jelent? Hadjam végigfutni?
benzol: köszi a tippet, azt is ki fogom próbálni, ezt nem is tudtam.
Nowhermann: a tábla pontos típusa Acecat Flair USB 5"x4", és pont e miatt van ez a kalamajka. Mert a 10.04 alatt nem műnködött rendesen, a 11.10 alatt viszont alapból minden hibátlan, viszont maga a rendszer egy fos a gépemen. Sakk-Matt.
-
-
válasz
floatr #45240 üzenetére
Nemtom, a xorg logban egy deka timestamp nincs, hogy tudjam, mikor pakolta bele az eventeket...
Nowhereman: igaz, pedig meg voltam győződve róla, hogy beírtam. Ubuntu 10.04.3. A floatr kolléga által linkeltről csak akkor tudnék meggyőződni, ha legalább egy rossebette timestamp lenne a xorg logban, de nix, így nem tudom megállapítani, melyik entry mikori.
floatr: próbáltam, de teljes kuss van, miközben az egyik mag 100%-on dógzik...
[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #45233 üzenetére
Nos nem óhajtom megismételni azokat a nem feltétlen népszerű megjegyzéseimet, miszerint a féléves kiadásokat csak kényszerérleltnek minősítem(A fedorát már 4 éve leírtam, a 10.04 utódaként még fel sem merült nálam), nem csak az Ubira tartom érvényesnek. Azt hogy a Linuxot egy Nerd kéncsövekkel teli kaotikus asztalához hasonlítottam az sem hangulatból tettem. Magának a kernelnek a minősége is egyre inkább szakad le a BSD színvonalától. Az apci csak egyik eset, amikor a fejlesztés kaotikusságáról beszélhetünk. A gondok kiküszöbölése helyet meg egy júnitivel tetézni a gondokat...
-
aag
őstag
válasz
floatr #44676 üzenetére
Szia!
Gondoltam hátha érdekel mire jutottam az ajánlatoddal. Sajnos nem működik ez az ACETONEISO, illetve a linuxos Poweriso sem. Érdekeset csinálnak az eredeti w7 telepítőlemezzel. Megnyitom és mit látok, egyetlen README.TXT fáljt. (Természetesen be van kapcsolva a láthatatlan fájlok láthatósága.) A dologban az a vicces, hogy windowsz alatt, a Poweriso-val megnyitva ilyen fálj nincs is.
Szóval továbbra is keresem linux alatt azt a progit, amivel valóban minden iso-fálj szerkeszthető. Ha valaki tud ilyet, kérem árulja el a nevét a proginak.
-
válasz
floatr #44654 üzenetére
Igen, ez gy jó... Az sosem baj, ha lehet választani.
@RBJ : Live CD-ről bootol, és ha van hibajavtási lehetőség, akkor úgy, ha nincs, akkor a partciókat fogod látni, és ki tudod menteni a cuccaidat. Nem kellett volna direktbe kinyomni... Illetve ha már ki kell, akkor terminálba (a F1-esbe) sudo poweroff.
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #44391 üzenetére
Személyre szabás nélkül használni egy rendszert, az olyan mint az ülés, kormány és tükör beállítása nélkül vezetni az autót. Lehet, de nem kényelmes és hatékony. Ha a Linuxban lehetséges minden egyes felhasználónak kézreálló felületet biztosítani, ha kell, saját anyanyelvén, akkor az a szabad szoftverek szabadsága - a szabad szoftver erről szól.
-
-
-
-
zed01
őstag
válasz
floatr #44339 üzenetére
Azért a mint csak támogatja ezt a forkolósdit hivatalosan. Nézd, én nem írom elő neked hogy milyen asztali környezetet használj és nem is szólom le azt, cserébe elvárom viszont. Nem szóltam én egy rossz szót sem az unityre, nem érted mi a problémád. Az meg hogy én a mate felületet használom, hadd legyen az én dolgom. Egyébként igen, egy 60 éves Mari néninek nagyobb az alkalmazkodó képessége az operációs rendszerek terén, mint nekem, de ez is az én magánügyem.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
floatr #44152 üzenetére
ez érdekes, mert nekem eddig pont hogy intel és nvidia kártyákkal nem volt gondom. az előző laptopban egy quadro 135m volt, most meg egy core-i5 520m mellé integrált intel van, de tökéletesen megy mindkettő. remekül szuperál a 3D gyorsításos asztal, van hardveres videolejátszás, flash is megy vele, szóval nekem semmi gondom nem volt még.
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr #44152 üzenetére
Az a baj, hogy Linux alatt nincs 3D-benchmark, amivel mérni lehetne, max. néhány játékban van egy kurta kis benchmark. Pedig ha a visszajelzés bug szintjén van, akkor csak bug kijavításnak szintjén jönnek a javítások. Ha a 3Dmarkban mérhető tempójával is fel tudna sülni egy zsuga-driver csomag, akkor valszeg a tempóra is figyelnének. Sok egyéb mellett ez is hiányzik a Linuxból, ezerszerte értelmesebb lett volna ezeket a hiányokat pótolni, mint Gnome3-ra és Unityra pocsékolni az időt.
Eddig Linuxos videodriverekből egyedül az Intel régi cuccaihoz találkoztam olyannal, hogy amire az ember csak annyit mond, hogy ez csöcs(A i945-ös Wine alatt is alázta a XP-s 3Dmark eredményeket)!
-
aag
őstag
válasz
floatr #41773 üzenetére
Erre gondolsz:
FYI az openjdk-t használó icedtea web pluginnel van a probléma, amit vagy letiltasz firefox alatt, vagy lezúzod az egész pakkot -- persze miután már települt a sunos java csomag. Én csak letiltottam, és voilá működik.
Én Opera-böngészőt használok. Ott mi a helyzet? És akkor te a 7-est használod, vagy a 6-ost?
-
válasz
floatr #41615 üzenetére
Az automatikusan induló alkalmazások mindkét felületnél elindulnak ebben az esetben, mert még megkülönböztetni sem lehet őket úgy mint a KDE és a GNOME esetében. Ha csak Lubuntut szeretnél használni, akkor optimálisabb lenne neked is egy tiszta telepítést csinálnod. Mert amúgy nem, a Power Manageres problémádra nem tudom a megoldást. Jó eséllyel csak egy sima bug amit vagy javítanak, vagy javítanak de csak egy későbbi kiadásban, vagy ilyesmi.
-
-
-
-
RBJ
addikt
válasz
floatr #41108 üzenetére
nem a tárolókkal van gond.
udo add-apt-repository ppa:ferramroberto/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fontsMindig ezt használtam ami ubuntun tökéletesen működött. Ezért kérdem, hogy Kubuntun esetleg mást is kell vagy másképpen kell feltenni ?
Ott a problem, hogy adott oldal nem megyen. -
aag
őstag
válasz
floatr #40877 üzenetére
Nekem jó a unity, aag-nek nem.
Nem erről van szó. Úgytűnik nemérted. Pedig sokszor leírtam már. Elmondom más szavakkal, hátha érthetőbb:
A GNOME2-ben tök jól működött minden, a GNONE3 meg annyira nyers, hogy szinte semmi sem működik benne, ami meg kellene, az meg egyszerűen hiányzik. Például nekem most így néz ki a felső tálcám:
A Gnome3-ban ezt nem tudom reprodukálni. Hasonlót sem. Akkor addig talán nem kellett volna leváltani.
A másik: Vannak hiányosságok. Egy csomó feladat csak feketeablakban oldható meg, varászszavakkal. Miért nem lehet ezekre programot írni? Koncepció ez, vagy nem tudják megcsinálni? Szerintem az előbbi. Hogy a linux megmaradjon a hozzáértők privilégiumának. Ez vezethet a vesztéhez. Nem hiszem el, hogy szükség van igazán kendek-féle szakikra ahhoz, hogy egy desktopot valóban arra lehessen használni amire való.
Na-mindegy, szerintem itt úgyis azok vannak többségben (mint hangadók) akik képtelenek az elvek mentén történő rendszer-szintű gondolkodásra. Úgyis lehurrognak. De azért beírtam, hiszen ez az igazság. Akkor meg miért is ne...
-
qamu74
őstag
válasz
floatr #40846 üzenetére
Na ezt írta ki a terminal a parancsokra:
AMD Catalyst(TM) Proprietary Driver Installer/Packager
=====================================================================
Generating package: Ubuntu/oneiric
apt 0.8.16~exp5ubuntu13 for amd64 compiled on Oct 6 2011 15:33:19
Usage: apt-get [options] command
apt-get [options] install|remove pkg1 [pkg2 ...]
apt-get [options] source pkg1 [pkg2 ...]apt-get is a simple command line interface for downloading and
installing packages. The most frequently used commands are update
and install.Commands:
update - Retrieve new lists of packages
upgrade - Perform an upgrade
install - Install new packages (pkg is libc6 not libc6.deb)
remove - Remove packages
autoremove - Remove automatically all unused packages
purge - Remove packages and config files
source - Download source archives
build-dep - Configure build-dependencies for source packages
dist-upgrade - Distribution upgrade, see apt-get(8)
dselect-upgrade - Follow dselect selections
clean - Erase downloaded archive files
autoclean - Erase old downloaded archive files
check - Verify that there are no broken dependencies
changelog - Download and display the changelog for the given package
download - Download the binary package into the current directoryOptions:
-h This help text.
-q Loggable output - no progress indicator
-qq No output except for errors
-d Download only - do NOT install or unpack archives
-s No-act. Perform ordering simulation
-y Assume Yes to all queries and do not prompt
-f Attempt to correct a system with broken dependencies in place
-m Attempt to continue if archives are unlocatable
-u Show a list of upgraded packages as well
-b Build the source package after fetching it
-V Show verbose version numbers
-c=? Read this configuration file
-o=? Set an arbitrary configuration option, eg -o dir::cache=/tmp
See the apt-get(8), sources.list(5) and apt.conf(5) manual
pages for more information and options.
This APT has Super Cow Powers.
Unable to install dpkg-dev. Please manually install and try again.
Package build failed!
Package build utility output:
./packages/Ubuntu/ati-packager.sh: 399: debclean: not found
./packages/Ubuntu/ati-packager.sh: 399: dpkg-buildpackage: not found
Removing temporary directory: fglrx-install.ha2tZV
qamu74@qamu74-desktop:~/Letöltések$ -
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
floatr #40837 üzenetére
Én is azon gondolkodom itt magamban, hogy amin aag és Kendek vitatkozik az tárgytalan, ha debian csomagokról van szó, vagy git kódról... Van installer és 3 kattintás én nem is emlékszem mikor telepítettem utóljára .deb-et terminálból. (pont a mappakeresés miatt)
Az ilyen vitát nem lehet partvonalról szemlélni, mert parttalan. Belekevernek mindent és mindenkit, ugyanis gépi kód színezetű vallásháború....
Farigcsálást kikérem magamnak, Én csak teszteltem! (: Most, hogy készen lett, leiratkoztam a lev.listáról is
Van kétféle megoldás is, felhasználási módja válogatja, hogy kinek melyik jobb, nálam elegendő az egyszerűbb, Vér istván is tudná telepíteni egy git kódot kell felrakni meg csináltam hozzá egy automatikus indítót...
[ Szerkesztve ]
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
floatr #40832 üzenetére
Az ilyenre szokták azt írni, hogy "nem mappából adom, hanem konzolból/terminálból!"
Ja, ha valakinek kell segítség megoldani az nvidia grafikus mag tiltását (hűtés+energiaspórolás miatt) amit windowsban az Optimus csinál, az szóljon bátran, most még emlékszem mit csináltam
-
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
floatr #40692 üzenetére
Köszi! Próbáltam de nem sikerült.
-
törölt tag
válasz
floatr #40580 üzenetére
nem tudom, nekem bejön eddig a kubuntu, igaz csak a 11.04-es megy rendesen, mert ott még mindeng gnome2-re épül, ami gtk. tudom, mostanában divat lett ekézni a kde-t, de szerintem messze messze kiforrottabb, mint a jelenlegi konkurencia (nem meglepő, így .7 táján, szemben a frissen kezdett unity-vel és gs-lel). az egyetlen dolog, ami zavar benne jelenleg, hogy a kicker menü, vagy hogy hívják, elég fapados már manapság, sokkal jobb lenne egy ilyen overview mód, mint a többieknél is kezd felbukkanni.
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Futás, futópályák
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...