- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman #49785 üzenetére
Mármint a laptop monitor 17 lcd-je volt bekapcsolva látni akartam, hogy az mennyit számít még. Kűlső monitor nem volt. De télleg nem túl érthetően fogalmaztam. A műszerre pedig az van írva, hogy In range 25-500VA +-1,5% deviation. Kb a jó öreg DDR-es időszakból való legalábbis úgy néz ki
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman #49757 üzenetére
Csupán a pontosság miatt írtam, hogy a mért érték nem teljesen közelíti a valóságot de igaz valójában 99% pontossággal jó az eredmény mivel a fi ~89.9 (azt mutatja). iddle-ket is monitor mellett mértem, hogy lássam mennyire eszi a csoda win7 aero többet a buta lxde-hez képest.
-
tvamos
nagyúr
válasz
...
-
tvamos
nagyúr
válasz
" A fázisszög nem szokott össze-vissza ugrálni a laptopoknál,
úgyhogy a látszólagos tökéletesen teljesítmény"Ez az uj, PFC-s tapoknal igaz is, de foleg a regebbi, olcso tapoknal nem feltetlen!
-
válasz
Nowhereman #49677 üzenetére
Nyugodtan küldhetsz a Launchpadra bug reportot, valószínűleg foglalkozni fognak a kérdéssel. Ha konkrét alkalmazásban találsz sebezhetőséget, akkor pedig a fejlesztőjének célszerű róla jelentést küldeni. Igazából a legtöbb rendszerösszetevő nem kifejezetten Ubuntu fejlesztés, az egész rendszer úgy van összeollózva.
Például ha a sudo működésében azt tapasztalod, hogy akár távoli root hozzáférést is engedhet rosszakaratú egyéneknek, akkor jelentheted a fejlesztőinek (Todd C. Miller), de a Launchpadra is. A fejlesztői pedig majd javítanak rajta, az Ubuntusok meg esetleg megváltoztatják az alapértelmezett beállításait úgy, hogy a sebezhetőség ne álljon fent. -
válasz
Nowhereman #49674 üzenetére
Most ezt így hirtelen nem vágom, hogy mire gondolsz pontosan. Természetesen foglalkoznak az Ubuntunál a biztonsági kérdésekkel, rendszeresen jönnek is biztonsági frissítések. Bár leginkább vissza szokták portolni ezeket a biztonsági foltokat. Mivel az Ubuntut nagyon sokan fejlesztik, ugye főleg közvetett módon, a legtöbb Linux és Linux alapú rendszerekre fejlesztő személy hozzátesz a rendszerhez és annak biztonságához.
De természetesen ha fizikálisan hozzáférnek a géphez és valaki egy kártékony szkriptet helyez el rajta, az ellen nem nagyon tudnak mit tenni. -
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #49670 üzenetére
Ennek fényében akkor fordítsd már le emészthető formára azt, hogy "túláramot ad a kernel"
-
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49600 üzenetére
És jelen esetben a kernel megemeli a feszültséget, ezért fogyaszt többet?
(#49601) sir fg: Jópár hsz-el ezelőtt még ő volt, aki egy ugyanilyen elírás miatt hülyézett le valakit...
-
sir fg
aktív tag
válasz
Nowhereman #49600 üzenetére
ha a procinak 1,25V van rávésve névleges áramként
Ne tudd meg, hogy ezt villamosmérnökként olvasni mekkora fájdalmat okozott. Pedig csak a középiskolai fizikával kéne tisztában lenni. Bár lehet, hogy alapvető villamosságtan már felső tagozatban is volt, arre nem emlékszem...
Feszültség mértékegysége: V (Volt).
Áram(erősség) mértékegysége: A (Amper).Ha ezeket a fogalmakat keverjük, még az Ohm törvényről sincsen értelme beszélgetni, pláne ilyen vitákba belemenni. Én direkt nem írtam eddig semmit, de ez már sok volt, bocsi.
-
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49591 üzenetére
Ez egy elég rossz hasonlat volt...
Ha meg a definícióval akarsz vitatkozni, itt kell reklamálni.
Jelen esetben tuningoljuk a procit? Nem, tehát nincs túlterhelési áram. Csak bootolás közben fogyaszt többet? Nem, tehát nem indítási áramról beszélünk. Füstöl a proci? Nem, tehát valószínűleg nincs zárlat sem, ergo nincs túláram.
Vita részemről lezárva, ha ebből sem érted meg, mit akarok, akkor fölösleges tovább beszélnünk.
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #49591 üzenetére
Tényleg jó lenne már ezt befejezni. Ha nagyon hasonlatra van szükségetek, akkor képzeljetek el egy nagy házat tele szobákkal meg csillárokkal, lámpákkal. A PM bug annyit jelentene itt, hogy nem kapcsolja le a lámpát azokon a helyeken, ahol nincsen senki, és ott is fullon megy minden világítás, ahol csak egy könyvet olvasna valaki. Naná, hogy nagyobb a teljesítményfelvétel, és egy hőérzékeny rendszerben a TDP elérheti a kritikus szintet, amikor meggurnyad valami -- jó esetben a hővédelem megszakít. De ne má basszus ezzel a túlárammal...
Ha konkrétum kell, akkor itt van egy dell noti egy frissebb ati kártyával. Az ópenszósz driver fullon hajtja, és a hűtése elég kevés ahhoz, hogy a rendszert kellően tudja védeni. Így nekem 1-2 óra után leáll a noti, ha nem telepítem a zárt drivert. Ez viszont nem a kernel PM bugjainak egyike, hanem a driver fassága.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman #49533 üzenetére
Használj pulseaudio vagy Qasmixer-t nekem 2 hangkártyám van (USB DAC + realtec beépített) pikpak megtudom csinálni, hogy míg az egyik csak a skype-al foglalkozzon addig a másikról megy a zene. Hangal sosincs bajom még az is jól megy ha véletlen kihuzom az usb-t akkor miután visszadugom folytatja hiba nélkül.
-
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49536 üzenetére
Ez akkor elég ritka hiba, nem találkoztam még hasonlóval.
A 10.04-et rendszeresen frissíted? -
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49533 üzenetére
Ez már nagyon gyanús, hogy hardware-hiba. Memtest?
-
aag
őstag
válasz
Nowhereman #49492 üzenetére
Nos elárulom, végigzongoráztam az általad felvázolt összes kezelőfelületet, és az összesnél perecelt megállás nélkül(nem vagyok ezel egyedül). A júnití meg soha nem lesz jó, mert alapelképzelésként is egy csőd. 10.04-et meg már az oneiric láttán se merte volna vaktában lecserélni.
A Cannonical úgy járt mint a díszhuszár, aki a díszszemle előtt leragadt a csizmája fényezésénél, közben meg a lova éhendöglött az istálóban.Ezzel, így-egy-az-egyben egyetértek! Sajnos a csicsa-micsa előnyt élvezett a tartalom és a felhasználó-barát felület előtt. Olyan mértékben, hogy ez a két fontos dolog "éhen is halt". Eszement próbálkozás a 12.04.
-
törölt tag
válasz
én ezt használom első nap óta amióta az lts kijött és soha nem volt semmi gond.
-
MacCaine
őstag
válasz
Mindegyik fagy?
-
aldebaran
addikt
válasz
Én pont ezért raktam fel a gnome-ot synaptic-al és nincs gondom.
-
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49480 üzenetére
És mindegyik LTS-ben egy-egy új "shell interface" volt? Azt kellene felismerni, hogy nem teljesen kész a szoftver, és eszerint kezelni. Ha problémamenteset akarsz, használj 10.04-et. Egy év múlva meg, mikor már lejár a támogatása, valószínűleg jobb lesz az Unity is. De a lehetőségek szinte végtelenek (KDE, XFCE, LXDE, MATE, Blackbox) bármi mást lehet használni.
(#49479) God Vazzeg: Valami francia csávó volt.
Amikor a pendrive-ot készítetted, nem dobott hibát? Mennyi hely van még a meghajtón?
-
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49452 üzenetére
Én azon csodálkozom, hogy ezen miért csodálkozol? Zsír új szoftver, persze, hogy tele van buggal. Nem kell használni. Majd egy év múlva, mikor lejár a 10.04 támogatása.
-
aag
őstag
válasz
Nowhereman #49452 üzenetére
Sajnos így igaz! De amikor én írom, valahogy mindig lehülyéznek. Ha más mondja, akkor meg bólogatnak. Most akkor hogy van ez?
-
Fooler89
őstag
válasz
Nowhereman #49353 üzenetére
Menjetek szobára pls
akarom mondani a megfelelő topikba.
Crossover-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Gondolok itt ms office és hasonlókra. -
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman #49342 üzenetére
Látom félre beszélünk egymásnak .
Felül feszelés nem egyenlő felül áramozással... Igen felülfeszelni lehet de még, hogy ezt irtam is de azt is, hogy egy hardvernek a rendszerinformációt olvassa ki egy driver és attól (specifikáció) nem fog eltérni max nagyon useráltal megbuherált helyzetben és ugy unix kernel nem ilyen abban minden hardver gyári adatokkal van futtatva nem véletlen (unix driver nem akarja elvenni a gariját egy eszköznek...) frekiről nem is tudom mikor volt szó... De a freki is gyári adatokon marad unix kernel által.
Egy eszköz i(u) fgv-ré beszélsz én meg feszgenerátorrol... Egy eszköz i(u) fgv-t ugyanugy nem tudod változtatni (nem lesz egy dioda exponenciálisból hirtelen lineáris viselkedésű) mint egy feszgenerátoron a kimenő áram mennyiségét. Ezt is leírtam egy feszgenerátor mindig pont annyi áramot fog áthajtani egy cmos áramkörön ammenyi annak az áramkörnek az ellenállása. Ha sok akkor kevés áramot de a fesz ugyan akkora, ha kevés az ohm akkor nagyon sok áramot aminek maximum a tápegység áramkorláta szab korlátot.
Tehát az hogy softveresen én egy cmos áramkörnek megmondjam, hogy 1.2A vegyen fel 5V az szerény nézeteim szerint még mindig lehetetlen mer neki csak azt mondhatom meg hogy 5V vagy 4.5V legyen a feszültég ami essen rá (azt se neki mondom meg hanem a programozható tápellátó áramköreinek). Különben kb 4-5 hete kaptam 4-est egy mikroelektronika tervezés nevű fő szakirányos tárgyam ZH-jára tehát valamelyest értek ehhez a témához hidd el. -
miaoumaoi
tag
válasz
Felül lehet feszelni, csak mi értelme lenne, ha alapjáraton is elketyeg. Csak akkor van értelme, ha növelni akarjuk a frekvenciát, de akkor nagyobb hűtésre is szükség van. Te és aag nem erről beszéltetek. Megfőni nem fog a proci, csak hamarább lemerül, és fölöslegesen terheli környezetet, pl. hő, zaj, stb. Szerintem zárjátok le ezt a vitát.
-
Atapi
senior tag
válasz
Nowhereman #49344 üzenetére
ahogy látom ő azt szajkózza, hogy közvetlenül áramerősséget nem tudsz szabályozni ezeknél az eszközöknél, és ebben szerintem alapvetően igaza van (eddig én is csak feszültség állítási lehetőséggel találkoztam, ami nyilván az áramfelvételre is hatással van, de ettől még nem áramra szabályzol. persze kitalálhatja a gyártó, hogy a feszültségszabályzás helyett vagánykodásból áramszabályzást tüntet fel, de biztos vagyok benne, hogy az is feszültség mérésre és feszültség szabályzásra lenne visszavezetve, függetlenül attól, hogy a driver esetleg áramot ír.). a megfogalmazás meg nyilván pongyola helyenként, de azért te sem az akadémiai székfoglalódat írogatod ide apránként, nemde? btw, ez a téma szerintem abszolút nem ide tartozik, főleg hogy csak a szavakon lovaglás megy...
-
MacCaine
őstag
válasz
Nowhereman #49344 üzenetére
Ezt hol írta? Nem találom...
-
MacCaine
őstag
válasz
Mi a konkrét probléma azzal a hsz-el?
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Nowhereman #49330 üzenetére
2+2 nem lesz 5 ahogy feszgenerátoron se tudsz áramerősséget állítani maximum áramkorlátot megszabni. Az, hogy egy driverben milyen megfontolásból írhatják áramerősségnek és miért ezzel operálnak már csak valami érdekes user friendly logika miatt lehet (hardverhez értek driverhez kevésbé). De neked is mondom driver kernel... kettő nem ugyanaz. Ő kernelről beszélt az a linux része az függ attól, hogy 12.04 vagy 10.04 vga driver az nem a linux része abba már lehet érdekesség de ott sem hiszem, hogy gyártó specifikációktól eltérő dolog lenne a hardverre kényszerítve. A feszültség és áramerősség kapcsolatát meg hidd el úgy ismerem mint a tenyerem nem véletlen...
De hogy kicsit jobban kifejtsem egy chip-et egy dinamikus ellenállásnak tekinthetünk (ergo ha van benne sok sok kapu ha mind nyitva van akkor a chip rövidzárként viselkedik ha mind zárva van akkor meg szakadás) no már most erre az ellenállásra mi ráengedünk egy fix feszültséget ha a kapuk nyilnak csökken az ellenállás több áram fut át de a FESZ UGYANANNYI ha kapuk zárnak kevesebb áram fut át de a FESZ UGYANANNYI a CMOS rendszerek így müködnek... Az, hogy van benne áramkorlát az csupán annyit jelent, hogy amikor maxra nyilnak a kapuk akkor x A-nél több ne menjen át rajtuk slusz pasz.
Ergo ha létezik egy fejlett windosos VGA driver amiben valamilyen uton módon lehet buherálni az árammal akkor a buheráció max arról szólhat, hogy összesen mennyi áram menjen át a rendszeren és ne több... DE EZ CSAK EGY TELJESÍTMÉNY MAX LIMITET AD. Az hogy a rendszer mennyi teljesítményt vegyen fel azt a feszültséggel tudod szabályozni (core voltage).
Még nagyon friss a villamosmérnöki tudásom hidd el -
aag
őstag
válasz
Nowhereman #49258 üzenetére
Nekem legutóbb egy hibás áramcsatlakozó miatt kezdtek el szaporodni a SMART-adatokban a szektor-áthelyezések.
Aztán egy Hiren's lemezen lévő mélyformázóval rendberaktam. Azóta tökéletes. Ki kellett cserélni persze az áramcsatlakozót, de ez minden. Nem kellett eldobni. Úgyhogy ezt a módszert csak javasolni tudom.
-
válasz
Nowhereman #49258 üzenetére
Igen, ez nekem is bejött már párszor
De ha már a BIOS után várakozik a winyóra (DMI pool data...) akkor ott már komolyabb hw gond is lehet :S -
válasz
Nowhereman #49217 üzenetére
Igen, kár, hogy ahhoz az Index cikkhez nem lehet kommentelni
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #48782 üzenetére
Azt nem mondta még neked senki, hogy az upgrade ritkán jó? Az alapján nagy következtetéseket ne tegyél, mert nekem eddig minden egyes próbálkozásnál összeesett a rendszer. Telepítsd tisztán, egy kis trükkel (home partíció) csökkentheted a ráfordított idődet is.
-
fecs
senior tag
válasz
Nowhereman #48759 üzenetére
Sajnos a sane oldalán nincs egyetlen támogatott brother model se.
Helyette innen tettem fel a drivert. Azzal egy ideig jó volt. -
aag
őstag
válasz
Nowhereman #48765 üzenetére
Én nem így látom. Talán most a legjobb, de... (mert sajnos mindig van "de"). Szóval arról van szó, hogy kellene egy 12.04-es ubi MATE garfikus felülettel. Akkor az valóban az eddigi legjobb linux lenne. Sajnos nem elég a szaktudásom hozzá, hogy megcsináljam. Így marad a Xubuntu 12.04. Most ezt csinosítgatom, alakítgatom a pofázmányát a saját igényeimnek megfelelően. Most például azon ügyködöm, hogy ha az egér kurzorját ráhúzom a wifi kijelzésre, akkor kiírja a pillanatnyi térerőt. Sajnos nem teszi. Engem az ilyen kis dolgok nagyon tudnak bosszantani. Valószínűleg valami más hálózat-kapcsolat-kezelő programot kell telepítenem a jelenlegi helyett. De vajon melyiket?
-
Richter36
őstag
válasz
Nowhereman #48735 üzenetére
Ettől féltem amikor meghallottam, hogy az MS megvásárolja a skype-ot. Valahogy sejteni lehetett, hogy ez nem lesz jó a Linux usereknek.
Bár az is iagz, hogy 10.04-en, még ha trükközve is egy kicsit de jól működtek a dolgok.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #48648 üzenetére
Igen, én is néztem, de kde alatt van asztal kocka is kwin alatt, de nem tudtam beüzemelni
Na majd meglátjuk
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #48646 üzenetére
Nem jó a link, ez a helyes: [link]
-
válasz
Nowhereman #48206 üzenetére
Ha arra gondolsz, akkor a Systemback grafikus felülete nem Compiz plugin és nem is Shell bővítmény. Elég kevés alkalmazás van aminek az ablaka kifejezetten felhasználói felülethez lenne kötve. Használni tudod mindenféle asztali környezettel, egyetlen megkötés, hogy Debian (vagy Ubuntu) alapúnak kell lennie a disztribúciónak.
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #47637 üzenetére
Hát először is ami a második szekcióban foglaltakra vonatkozik: a 32 bites rendszer összességében lényegesen lassabb, mint a 64 bites, még PAE kernellel is. Ne kérdezd h mi az oka, de ez van, mérték. Hogy fogyasztás tekintetében van-e különbség, az valóban megérne egy pár mérést, bár onnantól kezdve sem annyira érdekel, mivel teljesítmény/fogyasztás viszonylatban, még így is lehet jobb.
Ami a 11.10-est illeti, sokkal jobban össze van rakva, mint a 11.04-es, ehhez képest merem ajánlani. Ami az alapjait illeti, ugyanazt fogod megtalálni bármelyik variánsban, így a kubuntu-ban és a lubuntuban is. A kubuntu szvsz egy rakás hulladék, amióta a kde4-et a világra hozták, a lubuntu meg egy erősen kompromisszumos rendszer. Ráadásul örökölték azt a hozadékot, ami a kernelverzióval jött még a fedora és a suse aktuális verzióiba is -- kisebb eltérésekkel hasonló problémák várják tárt karokkal a felfedezni vágyó kiscserkészeket.Ami a zárt drivert illeti, a gyári fejlesztők ritka lusta egy népség. Olyan hibákat képtelenek sokszor javítani, ami a nyílt driverben még annak tesztelésekor eltűnik. Ha nem lenne szempont a fogyasztás, már rég senki nem használná, mert szégyen, amilyen minőségű.
Ha a disztribúció nem jön be, akkor -- már elnézést de -- mi keresnivalód van itt. Térítésre senkinek nincsen szüksége.
(#47690) viw Jeez, sikerült visszatoszkodni alulra, amit nagy nehezen átdizájnoltak, hogy nem egye a szélesvásznú csíkképernyőt?
-
kenny123
addikt
válasz
Nowhereman #47666 üzenetére
Tiszta telepítésről egy leírást kaphatnék valahonnan?
Valamint, miért van az hogy nem tudok semmit telepíteni? Chrome fontos lenne, meg adobe flash, de valami hibakóddal nem engedi telepíteni.. :\ Mi lehet a gáz? -
válasz
Nowhereman #45254 üzenetére
Köszi a tippeket. Most a reboot óta normálállapot van, belöktem az udevadm-et is, de most persze az égvilágon semmi nincs...
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #45247 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy kernel-udev-driver hármas függvénye a dolog, a ráépült egyéb sallang (disztró) csak hátráltató tényező.
Az egészben az a szép, hogy amikor meg HAL volt, akkor az nyomorította az embert, bár kétségtelen, hogy az csak a tünet volt.
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #45244 üzenetére
Kernelről beszélünk egyelőre, ami több stabil verzión keresztül hordozza az esetleges hibákat visszatérően. Én megkockáztatom, hogy sok esetben az itt lakozó hibák és a driverek megfelelő konstellációja miatt hiszik problémának pl a unity-t.
De szakadjunk most ettől el egy kicsit. Inkább arra bátorítanék mindenkit, aki nem csupán kattintós júzer, hogy ezt a két parancsot mindenképpen próbálja meg, és ha valami itt nem smakkol, akkor esetleg ő is tehet egy reportot, vagy megkeresheti a vonatkozó bugokat a guglival, és jelezheti, hogy érintett. Aztán ha itt mégsem talált semmit, akkor lehet anyázni akár a unity-t is.
(#45246) sh4d0w
udevam monitor
esetleg? Az épp aközben tolja, amikor agyfa..t kap a rendszer
-
válasz
Nowhereman #45232 üzenetére
Milyen egyéb részleteket adjak?
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman #45230 üzenetére
Mármint a júnitire gondolsz? Ajánlom figyelmedbe neked is az udevadm-os kommentemet. A lucid/maverick kernele esetében az akksi irányából viszonylag komótosan jöttek események, míg az újabb kerneleknél valami brutális görcsöt okoz, és gyakorlatilag folyamatosan pörög a rendszer az események megemésztésével. FYI ez van a legújabb fedorával is. Nem tudom, hogy mit művelnek az acpi-illesztő fejlesztésével foglalkozó emberek, de olyanokat olvasok a levlistákon, hogy beszarás; az eddigi talán legdurvább az volt, hogy a szerencsétlen flótás lehúzza töltőről a netbookot, és azonnal suspendbe vágja magát.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #45202 üzenetére
Akkor jól van, azt hittem csak nekem nem tetszik
De lehet azon is használni régi gnome felületet nem? Gondolom alapból települ is, bejelentkezésnél meg ki lehet választani
Más: memória használatnál a panelen ilyeneket ír, hogy:
Memória: 16% használatban, 16% gyorsítótár.
Ez a gyorsítótár a win prefetch nevű szolgáltatása linux alatt? Úgy veszem észre, megtanulja a rendszer hogy mit használok, és azokat villám módon tölti be! -
ViZion
félisten
válasz
Nowhereman #44883 üzenetére
Anno megmutattam az asszonynak, hogy mit tárol a gugli róla (már ami publikus az user felé ugye) keresési előzményekben... mindent. A kikapcsolással gondolom a látható rész eltűnik, de hirdetésekhez, adatbázis építéséhez azért használják -hiszen ki tudná ellenőrizni.
Utolsó mondatoddal teljesen egyetértek. Persze van a "lesz¤rom" kategóriájú adat, meg van amit nem bíznék rájuk (nem a felnőtt filmek, hanem munkák pl.).
Zorin OS-t nézegetem. Valaki itt már ajánlotta, tényleg szimpatikus videók alapján... lehet kipróbálom LiveUSB-vel.
rybank: a GS meg WTF? VMI VIP APP? OMG akkor insta'get
Tényleg mi az, nem figyeltem... -
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #44865 üzenetére
Én is rohadtul várom már, a 12.04LTS-t, arra fogom lecserélni a jelenlegi rendszerem, de lehet kivárok majd vele, az első reakciók milyenek
A mostani tökéletesen üzemel, minden a helyén van, nincs miért váltanom, főleg nem ha fos lesz
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #44846 üzenetére
Én nem játszok, játék vezérlőm sincs
De értem mit mondasz
-
válasz
Nowhereman #44845 üzenetére
Így csinálom én is. Mondjuk szabadulni akarok az NTFS partícióimtól, mert a Win7, ami az Ubi mellett van, kb. havi egyszer van elindítva... Így semmi érteme NTFS-en tartanom az adatokat.
Sajnos ezt majd akkor, ha winyót cserélek, mert konvertálni nem merem - ahhoz túl fontos dolgok vannak rajta... -
válasz
Nowhereman #44524 üzenetére
Azért úgy általában aki a mindenkori Ubuntu kiadást használja az félévente újratelepíti és nem úgy frissíti. De mondjuk azért volt már, hogy kiadás után csak egy-két hónappal csináltam egy tiszta lappal induló újratelepítést. Ugye kiadásfrissítés ide vagy oda, azzal nem lehet tökéletesen áttérni az újabb kiadásra. Van ami nem állítódik át, a régi rendszerből is maradnak dolgok, sok szemét is. Például gondoljunk csak a GRUB2-re vagy a GNOME3-ra.
Ezt a szervesen bekerülést hogyan érted?
(#44523) ViZion: Titeket mi tart vissza tőle?
-
válasz
Nowhereman #44521 üzenetére
Akkor én tartom a negatív rekordot, mert én alig-alig telepítgetem újra a rendszert. Úgy szoktam, hogy kiadás után újratelepítem, majd azt frissítem később fejlesztői verzióra. Az újabb kiadás után meg megint újratelepítem a rendszert, biztos ami biztos. De nem minden egyes gépemnél teszem ezt meg, csak az egyiknél, majd azt másolom át mindenhova. Ha használat során bármi probléma lépne fel, akkor pedig visszaállok egy megelőző állapotra.
-
hallari
tag
válasz
Nowhereman #44383 üzenetére
"Van egy rakás ember értelmes ötlet nélkül, akinek csinálni kell valamit, hogy igazolják azt, hogy miért kapják a fizujukat(gyurcsányi vezetési elv)."
Egy bizonyos szint fölött ez MINDEN államigazgatási szervre jellemző, tetszőleges kormány alatt (sőt, nemcsak Magyarországon). Az orbáni rendszerre is. De magáncégnél is előfordul, pl. ahol én dolgoztam (milliárdos forgalmú cement- és betonipari cég), ott szintén volt olyan marketinges főnök havi négymillióért, akinek a munkája javát a két titkárnője végezte.
-
válasz
Nowhereman #44383 üzenetére
Az ablakvezérlőgombok balra áthelyezésének én mondjuk kifejezetten örülök már, pedig jobbkezes vagyok. Próbálgattam a GNOME Shellt, és rá kellett eszmélnem, hogy a széles képernyős monitoromon a vezérlése annyiból áll neki, hogy balra-jobbra húzogatom egyfolytában az egeret. Nekem ez a kilométeres egerészés valahogy nem jött be, úgyhogy nem kötöttünk közelebbi barátságot.
(#44384) Taktoj: A Super az a windowsos gomb, a jeléről megismered, valamint a Ctrl és Alt billentyűk között található.
1. Nem biztos, nem lehet általánosan megmondani.
2. A számítógép újraindítása, esetleg egy másik gép.A gyökérfájlrendszerre települ az Ubuntu, ha nem csatoltatsz alá valamilyen partíciót, akkor ezt nehezen teszi meg (/ csatolási pont).
-
n00n
őstag
válasz
Nowhereman #44324 üzenetére
Nem tudom mióta használsz Ubuntut, de van néhány felhasználó aki minden ilyen változtásnál eljátsza ezt. Aztán egy idő után kikopnak ezek a hangok és folyamatosan nő a felhasználó tábor. A Unity egy nagyon jó dolog, azt az fújjolok az esetek 95%-ában magukban döntötték el, hogy már pedig nem. A Gnome2 egy szanaszét hackelt trágyarakás, ezt mindenki tudja, aki kicsit elmélyedt a témában, dobni kellett, ha szerettek volna valamerre elindulni a fejlesztők.
-
válasz
Nowhereman #44324 üzenetére
Huhh hallod, hogy néz ki a gedit KDE alatt, az brutál
De működik
-
válasz
Nowhereman #44306 üzenetére
Nekem a KDE4 teljesen bevált, ki kell belőle gyomlálni a lasstó tényezőket.
Másrészt erős gépen nem sok különbséget veszel észre, a KDE4 frankó gyors, a LXDE meg letépi a fejed -
hallari
tag
válasz
Nowhereman #44157 üzenetére
A CompizConfigban van realtime fps-mérés, szerintem nagyon hasznos.
Rendszer->Beállítások->CompizConfig beállításkezelő->Extrák->Teljesítményvizsgáló.
Windows+F12 lenyomására indul. -
válasz
Nowhereman #43428 üzenetére
Khm, nem biztos, hogy mindent helyből fel kell rakni. De amúgy működhet, viszont a monitorozásra ez nem megoldás.
Nemrég a KDE default téma csere frissítés vágott haza pár gépet (kivették az addigi defaultot, csak éppen nem tette fel a frissítés az újat -> nem indult az ablakkezelő
), illetve pl. nekem meg a kernelfrissítéseknél kell észnél lenni, amióta gyári Marvell driverem van -> lefrissül a kernel, utána nincs háló, míg kézzel fel nem teszem.
-
válasz
Nowhereman #43279 üzenetére
Na igen, ez nekem is megfordult a fejemben
Köszi a tippet!
@bsanya : Ha grafikus felületen kell root jogú filekezelő, akkor gksu -val indítsd.
Amúgy én is simán használom a su-t, ha nem csak egy dolgot kell lefuttatni rootként, de az idő nagy részében sima user vagyok a gépemen.
Meg persze su-val odafigyelni. Konfigfile-okról módosítás előtt backup. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Nowhereman #43256 üzenetére
Igazából csak keresem egy gyors linket, amit tudok mutatni, nekem laikusnak elég volt az a pár szakszó, amit láttam benne, nem olvastam el az írást magát.
-
szoke12
őstag
válasz
Nowhereman #42986 üzenetére
hogy nem támogatott? régi, v mi?
hogy cseréljem?
nem vok annyira ismeretes. a 10.04LTS az mi? másik verzió? -
zed01
őstag
válasz
Nowhereman #42921 üzenetére
A Gnome 3 eleve több rendszererőforrást kér, mint a Gnome 2. És ezzel az a baj, hogy a Gnome 2-nek leállították a fejlesztését, ami azt jelenti hogy váltasz valami más ablakkezelőre, vagy lemaradsz a fejlesztésekről ha a Gnome-nál maradsz. Persze ha még a Gnome 3-ra rájön az amúgy is rendszerigényes Unity, akkor azzal már egy gyengébb gépekkel gond szokott lenni.
Amúgy tudom ajánlani a MATE Desktopot, ami egy Gnome 2-es fork Gnome 3-as környezetben.
-
válasz
Nowhereman #42921 üzenetére
Nemtom miből gondolod, hogy a Unity nekem bejön
KDE-t használok, pont elég volt annyi Unity, ami az egyik laptopomon volt.
Ennek ellenére szerintem egy 512Mb-os gépre LXDE illik én azt tennék rá... OK, lehet Gnome2 is, nem vitatkozom. Csak azért szoktam LXDE-t javasolni, mert messze az eszi a legkevesebb erőforrást.
A KDE-ből meg érdemes kiirtani az Akonadit, és a többi felesleget. -
Richter36
őstag
válasz
Nowhereman #42834 üzenetére
Visszatértem 10.04 LTS verzióra és az általad leírt 1/b verzióval tökéletesen megy a webcam és a skype együtt. Köszönöm a segítséget neked és CPT.Pirk fórumtársnak is.
Egyébként az LTS verzió tényleg jóval gyorsabb, mint a 11.10.
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman #42831 üzenetére
Egy éve. Decemberben!
(#42845) bsanya A Chrome és Chromium között a különbség, hogy a Chromiumból hiányzik a flash (külön telepíteni kell), plusz az automatikus frissítés. Utóbbi nem gond, hiszen az update-ekkel amúgy is jön! -
válasz
Nowhereman #42829 üzenetére
Az Unityt hagyjuk már a francba
Nekem is többet fogyaszt ramból a 11.10 Kubuntu, de erre lehetett számítani (Akonadi
), illetve 512Mb-ra ne erőltessünk fullextra Unity-s cuccot, oda Lubuntu, és huss
Hasonlóképpen az i940-nel.
-
Richter36
őstag
válasz
Nowhereman #42834 üzenetére
Ubuntu 11.10 unity-t használok. Itt nem tudok jobb klikkes menüt előhívni
(#42832) CPT.Pirk: megtaláltam az indítópultban a hozzáadás résznél, de amikor indítom a rendszert a vele induló skype-nál mégsem működik.
Van esetleg valami más megoldás? Elég gáz, hogy minden program kezeli a kamerát, csak a skype-nem, pont ott kellene nekem.
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman #42827 üzenetére
. Alsa drivert külön nem telepítettem! Ha az én gépemre gondolsz, akkor ez egy olyan gép aminek a bevezető ára volt 90 ezer
.
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman #42817 üzenetére
Most tettem fel próbának. Teljesen install. Nem tudtam hangot varázsolni rá, így nem foglalkoztam vele. Azzal a céllal tettem fel, hogy többet nem szórakozok vele. Csak felteszem megy és kész.
Jelezte, hogy van hangkártya. Ismerte is. Csak hang nem volt. Mindegy visszatettem a Lubuntut és megfogadtam, hogy többet nem pocsékolom vele az időmet.
Az Oneric és a 10.04.3 LTS között tényleg egy szakadék van sebesség tekintetében. -
válasz
Nowhereman #42766 üzenetére
" no nem kéne feltételezni, hogy a mérnökhallgató diákok megveszik a félmillás szoftvert egy 3 kredites tárgyért. "
Szerintem Kendek nem erre gondolt
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman #42732 üzenetére
"Azok mindenféle elavulás nélkül is pont olyan komfortosak voltak, mint egy prosztatavizsgálat..."
-
válasz
Nowhereman #42727 üzenetére
Mondjuk az LTS-ek pont nem féléves kényszerérlelt cuccok, ráadásul senki nem kényszerít a köztes kiadások használatára.
-
neverDell
tag
válasz
Nowhereman #42413 üzenetére
A licenc-mániájuk. Sok csomagot kiirtottak belőle v. bele sem tesznek, mert nem felel meg a nem tudom, melyik GPL verziónak.
-
tropico
tag
válasz
Nowhereman #42413 üzenetére
Nekem semmi bajom és jobbnak tartom mint az ubit. Crunchbang is arra épül asszem. Én a gnome3+unity miatt keresek most másik disztrót. Eddig az openSUSE ami a lejobban bejőn, de még ismerkedek csak vele.
-
válasz
Nowhereman #42335 üzenetére
Biztos lehet Win7-ből is ilyet csinálni, de az nem 50Mb lesz, mint az XP, hanem mondjuk 2Gb
-
alfa20
senior tag
válasz
Nowhereman #42317 üzenetére
igazából már annak is örülnék ha egyáltalán elindulna akár a 32 akár a 64 bites.
ha sikerül végre életet lehelni a 32 bites ubiba majd utána foglalkozom a GigaByte-okkal. -
válasz
Nowhereman #42324 üzenetére
Annyiban más, hogy XP, de azt is lehet pendrive-ra tenni.
Nekem is van Hiren's Bootcd-m pendrive-on, vígan megy róla a Mini XP. -
neverDell
tag
válasz
Nowhereman #42324 üzenetére
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Preinstallation_Environment
Csak én nem értettem, hogy eredetileg mit akart a kérdező? -
neverDell
tag
válasz
Nowhereman #42319 üzenetére
Azért keress rá valami olyasmire, hogy Windows PE!
-
válasz
Nowhereman #42319 üzenetére
Szerintem telepítőre gondolt.
Amúgy létezik mini Windows XP is, ami egy live cucc
Ezt a 7-tel is meg lehet játszani, csak az egy mammut.
-
3psilon
aktív tag
válasz
Nowhereman #42290 üzenetére
Ok, köszi a véleményeket!
-
válasz
Nowhereman #41351 üzenetére
Az gáz, mert ugye a hétvégén meg a Unity meg se nyikkant rajta
-
rybank
senior tag
válasz
Nowhereman #41301 üzenetére
Ezt erősen vitatom! Értem, hogy neked nem jött be. De a unity több, mint egy dock. Talán később még jobban képesek lesznek ezt a felületet integrálni a rendszerbe. Például a vezérlőpult is a unity-n belül oldódna meg stb. Nekem nagyon bejött a dolog, pedig írtó lassú vele a gépem. A Microsoft Aero-ját mindenképpen üti, talán a Metro UI-t is. Utóbbi nekem nem igazán jön be.
-
válasz
Nowhereman #41301 üzenetére
Informatikus, nem veszi be
Csak nem túlzottan szereti a Linuxot :S
Kdenlive-t használ valaki?
TV felvétel megy valakinél rendesen 11.10 Ubin? -
válasz
Nowhereman #41295 üzenetére
Ez, nem az a baj, hogy lassú, hanem hogy valamivel összeakad, és gyak. meg sem jelenik.
Az nem lepne meg, ha menne, és lassú lenne, de ez meredek volt, hogy gyak. képet se ad.
(Asszony szeretne Unity-t, nem én, mert ő még nem jött rá, hogy az nem tól jó)
Egyébként valaki tudna nekem egy official lilás Unity hátteret küldeni? Említett nőszemélnyek kéne. (Pedig az LXDE-s szebb
)
-
hallari
tag
válasz
Nowhereman #41129 üzenetére
"A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal". Szerver szinten fel is mossa. Látszik, hogy amint a szakértelem kerül előtérbe a csilivili automatizmus helyett, azonnal a profi rendszer nyer. Viszont az emberek többsége nem 'szakértő', így apró bugokkal, beállítási nehézségekkel nem akar foglalkozni. Szakértő alatt persze elsősorban azt értem, hogy még a terminál látványától is irtóznak sokan, nemhogy hozzányúljanak. Ami több, mint 1 kattintás, az már bonyolult sokaknak. ersze Linuxra is meg lehetne valósítani az automatizmust, de szerintem helyesen teszik, hogy a szűkös erőforrásokat inkább a rendszerfejlesztésbe rakják. Majd ha valami csoda folytán Linus Thorvalds úgy dönt, hogy holnaptól csak egy disztrót enged tovább, onnantól lehet a kicsiszolásba feccölni a felszabadult kapacitásokat. Bár ennek kisebb az esélye, mint hogy bármelyikünk itt megnyerje a lottó ötöst.
-
válasz
Sem a GNOME3-at, sem a Unity-t nem kötelező használni. Mark Shuttleworth nyilvánvalóvá tette a floridai UDS-en, hogy a Unity egy nagy közös felület lesz PC-re, tabletre, telefonra - igaz, a határidőt szerintem kicsit elméretezte, lévén a cél 2014. Az is kiderült a UDS-en, hogy a Unity beállítási felülete azért szegényes, mert nem volt rá elég erőforrásuk, most viszont ráfexenek a dologra, lévén a következő kiadás LTS - amivel ugye az üzleti felhasználókat célozzák. Hogy a Mint közben az élre tört? Nagy kaland, én is Mintet használok, ahogy a múltban is előfordult már - igazából az Ubuntu sorsa az elkövetkezendő időkben fog végleg eldőlni.
Hibajavítások és frissítések: elég régóta ismert, hogy kiadott Ubuntuba csak javítások érkeznek, az egyetlen kivétel a Firefox. Ismétlem: nem kötelező Ubuntut használni, nem csak az Linux, hanem a Debian, a Slackware, a Fedora is az. De tudatosult-e Benned valaha is, hogy Te is használsz Linuxot - illetőleg a világ lakosságának legalább a felének a közvetlen közelében fut Linux? Igen, az fut a telefonon, az fut a SOHO routeren, az fut a tableten is, egyes alaplapok "instant on" funkciója is beágyazott Linuxot futtat. Kell hozzájuk "lombik és oszcilloszkóp"?
Lombik és oszcilloszkóp: tudsz róla, hogy van olyan Ubuntu LTS-re épülő szerver, amellyel teljes mértékben kiváltható egy egydomaines AD? Megjegyezném, hogy sem a használatba vételéhez, sem a beállításához másodpercnyi terminál nem szükséges, csak egy Firefox. Ubuntu, Linux Mint dettó, még desktopon is. A user pedig ha mindenáron Linuxozni akar, megtanulja, amire szüksége van - ez Windows-on sincs másképp, ott is meg kell küzdeni a rendszer marhaságaival. Még a Debian 6 is olyan kézreálló, amilyennek Debiant még nem láttam. De tudsz-e róla, hogy számos és számtalan történet található az interneten - pl. a Full Circle magazinban -, amelyekben 60+ éves nyugdíjasok probléma nélkül használják pl. az Ubuntut? Unoka egyszer beállította nekik, azóta is megy, probléma nélkül.
Linuxot használni az esetek nagy részében csak akarat kérdése, kis mértékben kényszeré, még kisebb mértékben kényszerűségből nem használják. Az egyetlen probléma a Linuxszal a marketingje, meg az általam megnevezni nem kívánt oldal gazdáihoz hasonló idióták.
-
válasz
"A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal, ha úgy tálalnák."
Na monjuk ez az ami igaz. De mondjuk a Suse meg az Ubi is ezt próbálták, csak az Ubi kissé nem teljesen arra tart (de azért mindig javul egy kicsit), a Suse meg vállalati szinten egész jól teljesít. Igaz, ehhez kellett a Novell is. De mondjuk vissza nem raknám még egyszer a gépemreEgyébként ha azt vesszük, az Android is jól sikerült, és az is Linux. Mondjuk speciális terület, de az össze van rakva.
@RBJ : A Pidgin működik, azzal nincs gond... Csak neked video kell
De megnéztem, a Pidginben (mert most végre Linuxon vagyok), a partnelistában eszközök, bővítmények, és ott az audio/video bővítményt bekapcsolod, és máris van webkamera meg mikrofon support! -
válasz
Nowhereman #41081 üzenetére
Feltettem a 11.10-re egy VMware Playert. Egy parancs volt, de még azt sem feltétlen kell beírni. Ilyen telepítőket kellene amúgy gyártania mindenkinek, mert lehet, csak sok szoftver- és hardvergyártó szarik rá.
-
válasz
Nowhereman #41067 üzenetére
Ácsi. Nem LinuxKockaként kéne gondolkodni egyeseknek, hanem normális emberként. Márpedig erősen ferdítés (majdnem hazugság-kategória), hogy pl. az inkriminált esetben a kernel teszi tönkre a hálókártyát. Ehhez csak normálisnak kell lenni, nem hülyének, aki gyűlöl mindent, ami nem MS. Nézd csak meg a csávó Mozilla-, vagy Google-közeli dolgokról szóló írásait, 98%-uk mind ugyanaz: fikázás.
Az általad megnevezett problémakörök egy része meg nem létezne, ha normálisan gondolkodna valaki, amikor megír egy fájlrendszer-implementációt. Nem állítom, hogy az ext fájlrendszerek nem töredeznek, csak azt, hogy messze nem annyira könnyen, mint az NTFS, vagy a FAT.
A titkárnő: ha a titkárnőt eleve a Linux desktop elé ülteted, aztán majd megpróbálod átszoktatni Windows-ra, ugyanazokkal a gondokkal fog küzdeni: a Linux marhaságait szokta meg, nem a Windows-ét. Nem mellesleg nem az ő dolga frissíteni a rendszerét, drivereket, alkalmazásokat telepíteni. Home usernek itt az update manager, meg a software center, onnan telepíthet, ubuntu tweak-kel meg egyéb tárolókat is hozzáadhat a rendszerhez.
Unity != Linux, ahogy azt már aag-nek is elmondtam, ne kezdd Te is, épp elég volt belőle is. Nem kötelező használni a Unity-t, telepíthetsz más felületet, vagy használhatsz másik Linuxot, disztribekkel óceánt lehet rekeszteni, nem Dunát. Az LTS-ekhez jönnek a frissítések, nem értem, mi bajod van vele. Tároló és szoftverfüggő, mennyit látsz ezekből.
Visszatérve az eredeti felvetésre: nem idiótának kell lenni, hanem józanul gondolkodó embernek. Én is látok hibákat, de a nagy részük egyáltalán nem érint, vagy ha igen, együtt tudok élni velük, nem zavarnak a mindennapi tevékenységeimben. Ettől azonban még nem vagyok idióta és terjesztek olyan fasságokat, hogy a "Windows szar, mert tönkreteszi a hálókártyámat". Nem igényem, hogy mindenki Linuxot használjon, de legalább kirakatba való blődségeket ne írogassunk le egyik rendszerről se.
-
válasz
Nowhereman #41079 üzenetére
1. Az átlagjúzer is lehet hülye a warezolt windózához is, és nem feltétlen tud megoldani valamit. Ilyenkor vagy szervízbe viszi a gépet (ha gazdag hülye), vagy áthív ismerőst, aki vagy ért hozzá, vagy nem, és vagy összebarmolja, vagy nem. Ebben amúgy a windózt kicserélheted Linuxra is, mindegy, mihez hülye az átlagjúzer. Amúgy leginkábbb Linuxon jellemző a "rádugom és működik" dolog, elég sok embert tudok, aki számítógépet használ, de egy drivert nem tud feltenni, és ha vesz valamit, amihez van CD és magyarul írja ki a varázsló a szöveget, akkor sem tudja feltenni.
2. A spórolás nem a support hiányát jelenti.
3. A szakember jöjjön ahhoz nagy pénzért, ahova kihívja a user. Ha értelmes az ember, akkor tud gúglizni, és ez sokszor windózhoz is kell.
Winnyózt használó cimbik között (akik PC-t tuningolnak, stb., tehát nem hülyék) is rengeteg eset van, hogy szól, hogy nemmegyezmegazjajsegíts. Beírom a gúgliba, és első találat a megoldás. Aki erre képtelen annál mindegy az oprendszer.
Cégek meg oldják meg maguknak a supportot, mert az amúgy kell winnyózhoz is. -
törölt tag
válasz
szerintem amiről te beszélsz az nem az LTS, hanem a rolling release, ami szinte pont az ellentéte az LTS-nek, lévén hogy naprakészen tartják benne a meghajtókat, meg egyéb programokat.
szaszayanou: a pidginnel nem volt ilyen gondom, hogy ne csatlakozott volna, illetve most jelent meg egy javított kiadása az emesene-nek is, amivel már megy rendesen újra.
-
válasz
Alapból ott van elrontva, hogy jobb helyeken a scanner és egyéb hardver installálás nem egy titkárnői feladat (magyar lakáscégeket hagyjuk).
Tehát a szakemberek (support) oldják meg az ilyesmit. És erre Linux alatt is van lehetőség távolról is, stb. Jobb helyeken meg a windózba sem túrhat bele egy mezei user.
A user használja a rendszert, de ha alapból nem ért hozzá, akkor mindegy, minek a marhaságait tanulja meg (és jobb helyeken nem is egyedileg telepítenek gépeket, hanem pl. előre elkészített image-ből). És a használathoz viszont nem kell linuxkockának lenni.A baj a hozzáállás, hogy a szakemberek nagy része sincs köszönő viszonyban sem mással, mint a windózzal. Random frissen végzett infósnak sztem gondot okozna egy Mac OS, vagy egy bármilyen Linux használata (Mac nekem is
) A másik, hogy ők megtanulták a windóz hibáit, de nem veszik észre, hogy egy másik rendszert hasonló szintű (vagy kisebb) hibák miatt nem vesznek figyelembe, mint a saját szemétdombjuk.
Viszont a frissítések, és az egységes hozzáállás hiánya szerintem is baj Linux oldalról.
-
floatr
veterán
válasz
Nem a hozzáértés volt a probléma, hanem a hozzáállás. BTW a titkárnő nem telepít semmit.
-
válasz
Nowhereman #40916 üzenetére
Kicsit később leírtam, hogy hogyan lett hang végül
De amúgy a backports-t is tuti fel lehet tenni valahogyan, csak nem érek rá/hülye vagyok kitalálni.
Amúgy ja, nekem is ilyen bajaim vannak, hogy Akonadi, hang baromság, és nem hiszem, hogy ezeket nem lehetne megoldani értelmesen...
Tehát ha valaki a full PIM rendszer thasználja, az kap Akonadit, meg lassulást, aki meg nem akarja, az hadd nyomja ki már, és akkor a Kmail ellenne a kis indexfile-jaival, ahogy eddig. Meg mondjuk ez, hogy nem jöttem még rá, hogy szedjem ki az Akonaditray-t, meg a nyomtatókezelőt a tálcáról, ez gyász. -
válasz
Nowhereman #40757 üzenetére
A tvtime.xml-lel sem lenne baj, ha tudnám, hogy mégis hogy hívják azt, amiről lehet felvenni
De sajnos nincs linux-backports-modules-alsa csomag. Vagy külön ppa?
(De amúgy köszi! )Amúgy mit alakítottak a 11.10-re a hálózatkezelésen? Szépen be volt nőve a /etc/network/interfaces file-om, hogy eth1 dhcp, eth0 fix, stb., erre most elvettem az ellenőrzést a NetworkManagertől, és nincs háló... Azaz kézi beállítással van, de még a dhclientet is kézzel kell indítanom.
(De pl. rc.local-ból nem megy.) -
aag
őstag
válasz
Nowhereman #40641 üzenetére
Köszi, egy kernelfrissítés megoldotta a gondot.
-
válasz
Nowhereman #40286 üzenetére
Nem én találtam ki, rossz helyre adresszáltad
Az első két pontoddal nincs mit kezdeni, lévén sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. A 3-as pontod egyszerűen nem igaz, épp ma láttam egy blogon, hogy a Unity-n kívül 9 egyéb felület is rendelkezésre áll, tehát személyes igényekhez szabható. Szerinted a Windows userek ekézik a Microsoftot, mert Aero-val szállítja a rendszert? Nem, ott is lecserélheted a megjelenést. A 4-essel egyetértek, az LTS-re viszont ki kell forrnia magát a Unity-nek, különben nem lesz, aki megvegye.
RBJ: nincs ekézés, csak tények.
Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest