Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
Na, ubi fent. Egy apró szívásom van. Nekem egy Netgear WNA3100 usb-s wifi eszközöm lenne, ami nincs benne a támogatott eszközök listáján, de a gugliban számos, számomra kínai és egyben angol
lehetőséget láttam a beüzemelésére.Esetleg venné valaki a fáradtságot és megtenné,hogy leírja nekem ide érthetően, magyar nyelven, hogy miként tudnám ezt a kis usb-s wifi eszközt működésre bírni ubuntu alatt?

-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Van egy ntfs-re formázott vinyóm, tele avi, mkv fájlokkal. Ezt az egész meghajtót szeretném úgy megosztani, hogy a médialejátszóm a hálózaton lássa és a fájlokat le tudja játszani, de valahogy úgy,hogy csatlakozáskor se nevet, se kódot ne kérjen. Meg lehet ezt könnyen csinálni?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köszi. Beállítottuk. Holnapra kiderül,hogy jó-e. Shepard parancsnok.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köszi. Megnézzük.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg
üzenetére
És akkor mi lesz a mount point? Marad a /volume1
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A mappák adottak. A kérdés az,hogy az első képen, magán a rögzítő beállításainál, ahol most ki vannak töltve, ott hogy kell kitölteni, mert ahogy most ott látjátok, úgy elvileg nem jó, mert nem mükszik.
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Elsősorban linuxos rendszergazdáktól kérnék segítséget. Lenne egy digitális rögzítő, ami linux alapú szoftverrel van ellátva. Van ennek egy NAS-ra kimentő szolgáltatása. Ehhe kérnék egy kis segítséget, a mappastruktúra helyes beállításához.
Itt van a rögzítő által engedett beállítási lehetőségek.
Mi a helyes kitöltése a dolognak? Hova kell / jel és hova nem?
Megköszönném, ha valaki segítene. Rég szenvedünk ezzel a dologgal.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Huhh, ezt a Unity felületet a 11.10-nél jól átszervezték. Vagy én vagyok lemaradva... No de mindegy is. A kérdésem az lenne, hogy miként lehet beállítani a régi ubis felületet?
Számos leírást találtam a régi verziókra, de a 11.10 teljesen más.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
sh4d0w
üzenetére
Mondjuk 8 verziót leszedtem és mind szar volt? Nem... Végül magamtól jöttem rá, hogy a wubi.exe-t kellett kicserélnem a honlapján elérhető verzióra és máris ragyogóan, hiba nélkül felment.
Szóval a kioktatás jelen esetben nem helyénvaló. Egyébként is szétgugliztam a netet előtte.

-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Az új 11.10-et próbálom feltenni wubi-val, de kivág a végén egy hibával. Már más pendrive-al is próbáltam. Ez van a logfájlban:
\Ubuntu.ico -> C:\ubuntu\Ubuntu.ico
11-16 18:14 DEBUG TaskList: ## Finished copy_installation_files
11-16 18:14 DEBUG TaskList: ## Running get_iso...
11-16 18:14 DEBUG TaskList: New task copy_file
11-16 18:14 DEBUG TaskList: ### Running copy_file...
11-16 18:16 DEBUG TaskList: ### Finished copy_file
11-16 18:16 DEBUG TaskList: New task check_iso
11-16 18:16 DEBUG TaskList: ### Running check_iso...
11-16 18:16 DEBUG CommonBackend: Checking C:\ubuntu\install\installation.iso
11-16 18:16 DEBUG Distro: checking Ubuntu ISO C:\ubuntu\install\installation.iso
11-16 18:16 DEBUG Distro: wrong size: 2029914624 > 900000000
11-16 18:16 DEBUG TaskList: ### Finished check_iso
11-16 18:16 ERROR TaskList: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
Traceback (most recent call last):
File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 579, in get_iso
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 565, in use_iso
AttributeError: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
11-16 18:16 DEBUG TaskList: # Cancelling tasklist
11-16 18:16 DEBUG TaskList: # Finished tasklist
11-16 18:16 ERROR root: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'
Traceback (most recent call last):
File "\lib\wubi\application.py", line 58, in run
File "\lib\wubi\application.py", line 130, in select_task
File "\lib\wubi\application.py", line 205, in run_cd_menu
File "\lib\wubi\application.py", line 120, in select_task
File "\lib\wubi\application.py", line 158, in run_installer
File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 579, in get_iso
File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 565, in use_iso
AttributeError: 'WindowsBackend' object has no attribute 'iso_path'Mi a gond?

-
-
V.Stryker
nagyúr
Feltettem az új 11.04 bétát. Nekem valahogy nem jön be ez az új asztal és alkalmazás kezelés. Be lehet állítani,hogy a régi legyen?
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Tudom láma kérdés, de ha felteszem a bétát, akkor ha kijön a végleges, tudom majd simán frissítéssel a stable-re frissíteni?
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Apró segítség kéne: A képen látható,hogy lent a tálcán össze vissza van az óra, meg az ikonok és hiába húzom őket a szerkesztő módban jobbra, nem maradnak ott, visszaugranak középre, balra, ahol most vannak. Hogy tudnám őket balra rendezni, fixálni?
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt
Hálózati meghajtó felcsatolásával kapcsolatban kérnék segítséget.
Van a melóhelyen egy debian, ubuntu szerver, már nem tudom melyik és sima megosztással mappák. Valahogy így néz ki //server/közös/mappa és kér nevet jelszót. Na, és szeretnék valami olyan fájlt,hogy ha arra kattintok, akkor ezt automatikusan felcsatolja mint meghajtót.
-
V.Stryker
nagyúr
Van valami billentyű kombináció az asztalok váltására? Illetve megoldható,hogy ha pl az egyik asztalon netezek, akkor csak annak az asztalnak a tálcáján legyen rajta a böngésző?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek
üzenetére
Na jóvan. Valami laikus nagymamás, akarom mondani eccerű grafikus megoldás a hülyéknek nem létezik?

Az ilyen apró szarok miatt nem használ sok ember linuxot. Nézhet ki jól, tudhat sokat, ha egy ilyen windows alatt két kattintásos dolog itt egy terminálos paranccsal oldható meg.

-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Kubuntu alá keresnék egy olyan progit, ami ubuntu alá van, hogy több gmailes emailcímet tud kezelni, vagyis csak az óra mellett ott van és egy rakat címet beállíthatsz neki, jelzi melyikre hány mail jött. Ilyen nyitott boríték az ikonja. KDE alá keresnék ilyet.
Egyébként most először próbálom a KDE-et az index-es cikk hatására, csak a suse kiesett,mert fos, tele volt hibaüzikkel. No de dícsérni akartam, mert épp itt van nálam egy iBook, meg a saját Win 7-es notim és hát látványra meg ötletes megoldásokban sehol nincsenek a KDE-hez képest.
Persze a működéssel, ismerkedéssel, programokkal még küzdök, de ez az új 4.5-4.6-os KDE lenyűgözött. -
V.Stryker
nagyúr
Lehet,hogy ide való kérdés inkább. Ha valaki tudja a megoldást, ne fogja vissza magát.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Most tenném fel az Ubit a win 7 mellé. Lecsippantottam a partícióból, de nem tudom arra az üres területre telepíteni, vagy egyáltalán win alatt létrehozni rá swap-ot és ext partíciót.
Itt lenne a kép a dologról. Mit tanácsoltok?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek
üzenetére
Nem tünenk el, ott vannak és leválasztottam. Csak érdekes a dolog. Pl céges hálón az ubis laptopon keresztül rámásolok valami windowsos progit a mobil hdd-re, majd ha átmegyek egy windowsos géphez és egy más mappába ugyanazt belemásolom, akkor a windows alatt másoltat elindítja a hdd-ről, a linux alatt másoltat csak ha átmásolot előtten. Hm...érdekes.
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Miért van az, hogy ha Ubuntu alatt másolok a mobil hdd-re(ntfs-re formázva) windowsos progit, akkor ha átdugom egy windows-os gépre, akkor nem tudom elindítani, mert szerinte hiányoznak fájlok. Ha a progit átmásolom a gépre, akkor viszont gond nélkül megy. Találkoztatok már ilyennel?

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek
üzenetére
Akkor talán Operáról volt szó?! Vagy mi tudom én. Azóta sem hiszem,hogy tényleg egy k.baszott operációs rendszernél ekkora hűhót kell csapni egy k.rva java miatt,hogy nem elég installálni, hanem itt linkelni, meg fájlokat szerkeszteni, stb.
Most sem értem, amit akkor írtál. 
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Gondolom már 1000x volt legalább, de nem találom....frissen feltettem az ubuntut és az általam talált majd összes java-s cuccot telepítettem, mégsem "támogatja a böngészőm a java-t"...ami firefox. MI a megoldás?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Open Office-al kezelnék doc és xls fájlokat. Olyan problémám van,hogy az xls-ből nem tudok táblázatot átmásolni a doc fájlba. Tudtok rá valami megoldást? Tehát a szövegbe illeszteném az xls táblázatot, ami windows alól működik office-al, itt valamiért nem akarja.
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Tudtok ajánlani Ubuntu alá valami jól támogatott netes játékot? Szerepjáték, autós, stb. Amiből olyan sok van winfos alá, pl warcraft. Csak valami ingyenest, amit sokan is játszanak.
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
üdv
A szoftverközpontban a multkor találtam egy progit amivel egyszerűen be lehetett állítani többek közt a grub sorrendjét is. MOst újra kellett tennem a rendszert és az istenért sem találom újra azt a progit. Valaki nem tudja miről van szó? A nevét sajna nem jegyeztem meg...

-
V.Stryker
nagyúr
Valaki tudna segíteni Operával kapcsolatban?
Valamiért nem múúkodik a java (engedélyeztem a beállításoknál) és a youtube videók lejátszása is akadozik. Ötlet?
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt!
Két kérdésem lenne:
1. Opera böngészőhöz hogy tudok java-t telepíteni? Találtam valami régi leírást,de az nemsegített.
2. Valamelyik böngészőnek vagy más programnak van-e olyan funkciója, hogy a weben egy regisztrált területre menthetem a könyvjelzőimet? Tehát gép újrahúzástól függetlenül onnan simán visszatölthetem, illetve valamilyen módon aztán szinkronizálhatom is az újjakat, pl mint a fájlokat az Ubuntu One?
-
V.Stryker
nagyúr
Szakavatott Ubuntusokat szeretnék arról megkérdezni,hogy a Mint 9-ről és egyben a Mintről mi a véleményetek?
-
V.Stryker
nagyúr
Tudtok ajánlani egy olyan média lejátszót, aminek állítható a hardveres hangkimenete? A gép a tv-vel egy HDMI kábellel van összekötve és a hang mellett, az ati-s hangátvitelt szeretném használni.
-
V.Stryker
nagyúr
meg lehet valahogy a Terminál színösszeállítását változtani? Csak a lila hátteret és a fehér betűket szeretném.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Köszi, kiprószálom.

danaboy : Egy rendszert használunk. A kikapcsoló akkor van a jobb alsó sarokban, amikor kikapcsolás helyett a rendszer kijelentkeztetett és a képernyő közepén a felhasználói fiókok válaszlehetősége van. teccikérteni?

-
-
V.Stryker
nagyúr
Valakinek van ötlete arra nézve, hogyy ha ki akarom kapcsolni a gépem, akkor néha miért csak kijelentkeztet és ha ott rányomok, akkor sem kapcsol ki? (Nem, nem nyomok mellé.
) -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
danaboy
üzenetére
Így már értem. Ebben az ezestben egyszerűen nem kell erőltetni a linuxot és kész. Ha erőltetjük, akkor annak így vagy úgy csak szívás lesz a vége és a linux megútálása, miközben nem is a linux hibája. És ezt nem kell erőltetni. Ők használják azt és kész.
Nekünk csak számlázó programunk van, de az is fos. mennyire örülnék ha lenne valami megoldás,hogy egy valami táblázatot frissítek, amivel frissül a webáruház, a számlázó adatbázi és az árlista is. Van ilyen?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
danaboy
üzenetére
Első gond a samba hálózati megosztás volt, de annál rájöttem,hogy a hiba ott van, hogy gnome commander-t erőltettem és azért nem ment a dolog. Nautilus használatával megoldódott a távoli fájlekezelés jogosultsági kérdése. Még oda kell eljutnom,hogy ha emailen akarok a hálóról csatolni egy fájlt, akkor az menjen,de egyenlőre terepen vagyok a napokban, így nem jutott rá idő.
A másik dolog a pdf-be való nyomtatás volt, árajánlat kérők stb...ez most alapból megy, könnyebb, mint a windowsos pdf creator. Kipipálva.
Webáruházat, weboldalt tartok karban, ez a firefoxal és a linux alatti ezerszer gyorsabb netnek és az eleve linux alapú oldalainknak hála, sokkal gyorsabb.
Még van olyan gondom,hogy az open office táblázatkezelőjéből az open office-os "word"-be nem tudok táblázatot beilleszteni, de majd erre is rákérdezek, ha ennek hatására nem reagálnának.

Mást a saját gépemen nem is igen csinálok, elég ez is. Ha valami speckó gyártó program van, azért fent van az ubi mellett a windows és átlépek. Arra már megtanítottak, többek közt bambano, hogy ne akarjam a linux windowsos viselkedését. És nem is várom el, ami olyan, azt nem erőltetem, mert nem is arra lett kitalálva. Elfogadom, és így van rendjén.
Baz, ebből most egy ihletes mondat jött a nyelvemre...lásd az új aláírásom. 
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ntomka
üzenetére
Nincs ott a java és most hogy mondtad, a kiegészítőknél rákerestem, telepítettem és az újraindítás után sincs ott.
- Hopp, most a telepített verziós CIB kliens megy. Jó lesz ez.danaboy:Én is azért kérdezek ennyit,mert friss hús vagyok, így sajnálom de nem tudok segíteni. Bár reménytelen nem vagyok, az összes gépünkön és még a saját munkahelyin is már Lucid van, és nagyon kevés kompromisszummal, de nem hiányzik a windows.

-
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Bizonyára láma kérdés, de évek óta találkozom vele, mégsem "kezelem". Szóval, az ubi telepítésénél is, a partíciózás menüben megkérdi, hogy a létrehozandó partíció "Elsődleges" vagy "Logikai" legyen. Mi a különbség?
Amit lehet, azért én mindig elsődlegesre teszek, biztos ami biztos alapon, de egyébként halvány lila fingom nincs, hogy mit miért kéne szabályosan. Valaki szánna erre néhány sort? 
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
A mai frissítések közt volt kernel frissítés is. A gép indulásánál látszik,hogy frissítés után megmaradt a régi kernel is, mivel választhatom a listából. A kérdésem az lenne, hogy miként tudom eltávolítáni, hiszen elvileg felesleges számomra?

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek
üzenetére
Köszönöm, mindjárt meg is nézem.

Még egy kérdés, amit most vettem észre: Véletlenül megnyomtam a billentyűzeten az alvó gombot és le is ment alvóba a gép, viszont amikor visszajött, akkor az istennek sem sikerült életre keltenem a WLAN-t. Ezt már másik notinál is megszenvedtem. Van ennek valami trükkje?
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Az Evolution levelezőt valahogy fel lehet tenni az óra mellé,hogy ne a tálcán legyen mindig?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
nem is láttam a .gvfs mappát, csak ha terminálból gedittel hivatkoztam rá. Már annyira nem lényeg,mert azóta az RC helyett ma feltettem a véglegest. Így már jó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Sianis
üzenetére
Nem. Más pendriveot sem enged. Sőt, ezzel párhuzamosan ha ki akarok szabályosan lépni, akkor sem állítja le a gépet, hanem csak engem jelentkeztet ki a felhasználó váltó "előszobába".
Most addig kapcsolgattam erőszakkal ki be, amíg ötödszöri indulásra megint minden klappol.
Hogy lehet bugreportot küldeni? 
-
V.Stryker
nagyúr
Az mitől lehet,hogy frissen feltettem a végleges verziót és valamiért nem enged egy pendriveot sem olvasni. bedugom, látja, meg is jelenik, de azt a hibaüzenetet kapom, hogy nem csatolhato "Not Authorized".
De működött, mert kb 20 perce még használtam vele ugyanazt a pendriveot, csak most kattant be.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
Hupsz, kifutottam az időből.
Szóval ezt a .gvfs-t még sudo-val sem engedi jogosultság hiányában megnyitni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Plusz kérdések:
Páromnak feltettem a 10.04 RC netbookos verzióját. A netbook merevlemezének egy nagyobb darabját geparteddel ntfs-de formáztam és ezek után indulásnál mindig kiírja,hgoy nem tujda csatolni vagy nem áll készen és átlépeme, várok-e vagy manuálisan basztatom. Ha skippelem, akkor miután betölt, látom a meghajtót, tehát ott van, felcsatolva. Ezt az indításos hibajelzést el lehet tüntetni valahogy?
Nekem már egy hete fent az RC + az azóta megjelent frissítések. Kell véglegesre frissítenem, vagy már az lett a frissítésekkel, ha kell akkor miként?

-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
Köszi, na így elvileg sikerül, csak épp azt írja ki,hogy nem vagyok jogosul a fájlok megtekintéséhez. A külső mappákat látom, csak nem tudok belelépni.

Itt a parancs, szerintetek hol a hiba?
sudo mount -t cifs //192.168.2.130/kozos ~/közös -o username=iroda1,password=*****,rw,iocharset=utf8
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
No, amíg erre kapok választ, nem hagyom nyugodni a topikot. A következő jelenség a gondom, amire nem tudom a megoldást még: OpenOffice-ban a táblázatkezelőből miként tudok a writerbe táblázatot beilleszteni? Mert az eddig megszokott kijelölöm másolom majd beillesztem nem akar múkodni.
-
V.Stryker
nagyúr
Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

lehetőséget láttam a beüzemelésére.

Addig variálnak, hogy a végén felrakom a Lubuntut és kész.

Baz, ebből most egy ihletes mondat jött a nyelvemre...lásd az új aláírásom.