- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- DraXoN: Utolsó 2011-3 rendszerem
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
Kezdem megszokni a Xubuntut, elég jó kis rendszer
Azonban most akadt egy kis problémám vele: megnyitom a Firefoxot, majd néhány mp. múlva hibaüzenet nélkül bezáródik. A cookie-kat, előzményeket, töröltem, a csomagkezelővel újratelepítettem, de hiába
A Google Earth telepítése után kezdődött a probléma.
Szerintetek meg lehet valahogy javítani a Firefoxot az egész oprendszer újratelepítése nélkül? Vagy próbáljam meg a 3.6-os béta vagy 3.7 alfa verziót telepíteni? -
Major Major
senior tag
válasz
ngabor2 #18892 üzenetére
én az Aya plasmoid témát szoktam használni, emlékeim szerint az nem átlátszó
asztalra kitehető parancsikon:
ha folder view a desktop, akkor egy sima parancsikon a mappában, ha plasma desktop, akkor meg egy gyorsindító plasmoidot kell hozzáadni
ezeket emlékezetből írom, nincs KDE a közelben(#18897) Vikt0r
navigálj egy fájlkezelővel a a kicsomagolt driver helyére, jobklikk a könyvtárban (nem a fájlon), terminál nyitása itt, aztán./lexmark-inkjet-08-driver-1.0-1.i386.deb.sh
előfordulhat, hogy futtathatóvá kell tenni először, akkor jobklikk a fájlon, jogosultságok, futtatható bepipál
-
Vikt0r
aktív tag
üdv!
Van egy fsc amilo pro v3515 notebookom ubuntu 9.04-el ehez szeretném hozzá köti lexmark x2650 típusú multifunkcionális nyomtatómat de ez nincs benne az alapértelmezett nyomtatókba és nem találtam a driver cd-n sincs olyan ppd file.
Mi kell hozzá, h müködésre tudjam bírni? -
daninet
veterán
8.4-el rögtön ment. Most stereo dolgokat ír, viszont a profilnál van vagy 10 féle mód. Mindenféle HDMI meg analóg, duplex stb. de több csatornára utaló jelet nemtaláltam holott 5.1 a kártya. Ezért érdekelne, hogy mi lehet a megoldás. Találtam egy fórumtémát, pontosabban egy hozzászólást egy sráctól akinek ugyanilyen laptopja van, ugyanezzel a problémával küzdött és megoldódott neki. Megcsináltam amit itt ír, de nekem nem lett jobb.
Valaki leírná mi ez, avagy mit csináljak, hogy működjön? köszönöm
-
ngabor2
nagyúr
ez a kde nagyon ki akar rajtam fogni... a google se bírt nekem választ adni, hogy hogyan tudom beállítani, hogya panelek ne legyenek átlátszóak, de az asztali effektek megmaradjanak.
a másik, amire még nem bírtam rájönni, az az asztalra kitehető parancsikonok. van néhány parancs, ami vagy terminálban futtatható, szöveges (pl. fetchmail), és van, ami nincs csomagból telepítve (pl. vuze... a telepíthető nagyon csúnya). gnome alatt ki tudtam tenni, itt erősen ellenáll.
-
upszilon
őstag
TOZ, nagy vagy öregem!
Kezdettől erre vágytam, és most megvan! Úgy örülök neki mint egy új notebooknak!
Azért nem volt ez egy sima gyaloggalopp. Ez a sor: Majd kiadod a kovetkezo parancsot a letoltes helyen. okozott némi fejtörést. Előbb-utóbb meg kell tanulnom ezeket a parancsokat. Tudsz valami emberi anyagot a tanuláshoz?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Speeedfire #18888 üzenetére
hirtelen 2 módját látom:
- 1-soros script, amiben ez van, és beteszed olyan helyre, ahonnan futtatható (/usr/local/bin)
- alias vinyo="sudo mount stb."
ezt beírod egy mindig lefutó file-ba (etc/rc.local).esetleg kiteszed az asztalra, mint parancsikon... ha graf felületet használsz.
az /etc/sudoers file-ba meg be kell írni valahogy, hogy ne kérjen jelszót... hú, de rég csináltam ilyet.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Speeedfire #18888 üzenetére
Meglehet.
Létrehozol egy fájlt aminek a neve winyo, és a tartalma a következő:
#! /bin/bash
sudo mount /dev/sdb1 /home/xyz/iderakdFuttathatóvá teszed és berakod a /usr/bin könyvtárba. Ez eddig azt hiszem oké, de szerintem a "sudo" miatt ez így nem működik! De majd valaki hozzáértő megmondja
-
Speeedfire
félisten
meglehet valahogy oldani azt h ha beírok egy rövid parancsot akkor lefut egy előre definiált parancssor?
példa:
beírom h :vinyo
és ekkor ez a parancssor lefut
sudo mount /dev/sdb1 /home/xyz/iderakd
sajnos sehogy sem akar a régi gépem elindulni ha rá van kötve a raidre a nagyvinyóm
viszont ha már betöltött a rendszer és akkor kötöm rá gond nélkül lefut
és nincs sok kedvem ezt a hosszú sort mindig beírni -
Major Major
senior tag
válasz
#24889344 #18852 üzenetére
itt linuxon az ún. deadkey-ket lehet erre használni. ezek azok a kombinációk, amelyikek egy lenyomásra nem csinálnak semmit, duplán nyomva viszont kiírják adott karaktert (mik kiegészítő jelek a magánhangzókra)
pl nálam (gb a fizikálisan keyboard, de magyar a kiosztás) az altgr+ü (a billenytűzetre a - van festve, a 0-tól egyel jobbra) ezt írja, ha kétszer nyomom: ¨
ha viszont csak egyszer nyomom le, és utána az o-t, akkor kiírja az ö-t
remélem sikerült érthetően elmagyaráznom
szóval így viszonylag könnyen lehet mindenféle betűket írni
az altgr+számsoron végighaladva, ezeket adják nálam (nem mindegyik szám ilyen)
ǒŏǫȯóőö -
daninet
veterán
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #18878 üzenetére
no, asztalra áthelyezés megoldva:
a paneles dolgot meg megoldom úgy, hogy alul csak az asztalváltó maradjon, a többit meg felpakolom felülre.
(csak azért írom be, hogy megtaláljam: a panel átlátszóságát ki kellene kapcsolni. biztos ki lehet valahol...)
mod: érdekes, ha kiteszem a kickoff-ot a panelra, akkor tudok rá ikonokat pakolni.
-
Orb1337
tag
Tvtime-ban szeretném használni a TV-tunerem, kép már van, a hangot a hangártyám line-in bemenetén hozom be, viszont nincs hang, pedig a bemeneti szintnél "ugrál" a méter.
-
ngabor2
nagyúr
nincs zárolva a panel, de nem enged semmit ráhúzni. úgy kezdtem a próbát.
az alt-tab most már rendesen megy, köszi (csak a gkrellm-et kellene kivenni... de ez legyen a legnagyobb gondom
)
az ablakok közötti áthúzást meg még keresgélem. mint ahogy még pár dolgot. jó lesz ez...
-
Nkboy
senior tag
válasz
ngabor2 #18875 üzenetére
- sikerült felül is csinálnom egy panelt. ehhez akarnék hozzáadni gyorsindító ikonokat. alulra sikerült, de felülre nem.
Nézd meg nem e lett zárolva a panel. Csak rá kell "húzkodni" amit akarsz.
- szépen forog a kocka, nem szaggat, de pl. az alt-tab továbbra is csak az aktuális asztal cuccai között vált.
- áthelyezés asztalok között: húzásra még nem megy, de még nem is mélyültem bele.
Talán itt lehet beállítani? Nem biztos.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ZCoyote #18870 üzenetére
és Nkboy: oké, már az alól vagyok
kicsit még szokni kell, de alakulni fog ez. pár dolgot még meg kellene itt is találnom:
- sikerült felül is csinálnom egy panelt. ehez akarnék hozzáadni gyorsindító ikonokat. alulra sikerült, de felülre nem.
- szépen forog a kocka, nem szaggat, de pl. az alt-tab továbbra is csak az aktuális asztal cuccai között vált.
- áthelyezés asztalok között: húzásra még nem megy, de még nem is mélyültem bele.úgyhogy alakulni fog ez még. asszem most már maradok a kde-nél
-
Stirlitz
senior tag
Utána is olvastam. Döbbenett mi mindenre van megoldás már Ubuntu alatt. Pda szinkronizáció megy
multifunkciós nyomtatóm támogatva
rfactor és half life2 wine alatt müködik
de ff kormányrol kevés oldalt találtam, és nem értem mit írnak, mert én angolbol nem vagyok erős. Kösz előre is a segítséget egyszemű testvér!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stirlitz #18871 üzenetére
Gyere bátran küklopsz koma.
Nyomtatód itt nézd meg.
Kormány, meg a játékok nem tudom, hogy menni fognak -e, nem igazán játék platform a Linux. -
Stirlitz
senior tag
Öhh....
Most jövök Ubuntu alól. Pontosabban 9.10 live cd-t probáltam ki. És leesett az állam. Minden hardverem müködött. Pár éve próbálkoztam Suse linuxal, még eredeti 6cd-s telepitöm is volt a 6os változatból, és a 7es is eredetiben volt meg. Ám feladtam, nagyon nehezen tudtam kezelni, nagyon nyügös volt a hardverek telepítése, és ha sikerült, akkor sem volt tökéletes pár esetben a driver miatt(pl nyomtatási felbontás kissebb volt mint win alatt).
Délután fel is telepitem egy particióra, fordulhatok hozzátok segitségért? Sok kérdésem lesz, mivel van egy pda-m, egy multifunkciós nyomtatóm amivel sokatt nyomtatok, egy ff kormányom és a kedvenc játékom a rfactor és a half life2 és kiegészitői. (eredetiek) -
ngabor2
nagyúr
no, most egy olyan kérdést fogok feltenni, amire én is a "próbáld ki!" választ adnám... de hátha lesz valaki, aki nem
tehát: a 9.10-es kubuntuban a kde mennyire használható, összevetve a régebbi, 3.5-ös verzióval? a 4.0 és a 4.2 nem igazán jött be, leginkább a panelek eltüntetésének hiánya miatt. de úgy az egész kezelhetősége is más volt.
most viszont a gnome nem hajlandó néhány régen megszokott dologra (alt-tabbal az összes ablak közötti választásra például), ezért szemezek ismét a kde-vel.
ha érdemes kipróbálni, akkor hirtelen indítok egy apt-get install kubuntu-desktop-ot.
-
eddie17
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #18862 üzenetére
Most így utána olvasva tényleg azt kellene felrakni.
Próba cseresznye.
Köszönöm. -
FixY67
senior tag
válasz
body007 #18857 üzenetére
Sajnos a linux képes ilyen rejtélyes produkciókra.
Nekem már jópárszor előadta, hogy a reboot hatására lezárta a rendszert, majd a BIOS programjának felakadt a szeme: gép bekapcsolva, pörög a ventilátor, LED-ek világítanak, de egyébként néma csend.
A régi laptopomon meg szintén a reboot úgy működött, hogy a linux alatt még normál tempóban működő gépen, mintha a windows egy kb. 20Hz-en ketyegő 386-os procin próbálna működni. (pl. a 20-30mp-es boot nagyjából öt percig tartott)
Érdekes módon, ha áramtalanítottam a gépet (tápról le, akku ki, akku be, táp vissza), akkor magához tért. -
daninet
veterán
-
eddie17
addikt
Na még is csak lenne kérdésem. Igaz másfajta.
Van nekünk egy fél giga rammal megáldott laposunk. Feltettem rá egy Kubi9.10-et minden effekt nélkül, de nem igazán győzőtt meg. Van olyan disztró ami könnyedén elfutkos fél giga ramon? Vagy inkább vegyek mellé még 1gigát? -
janos666
nagyúr
válasz
body007 #18857 üzenetére
Nekem szedte már szét a RAID tömböm az Ubuntu Live CD. Miután ő két külön winyóként ismerte fel az intel fakeRAID-ot, a következő reboot után már a RAID BIOS is azt mondta, hogy nincsenek tömbben, és nem is bootolt a windows (mivel nem látta tömbnek, nem telepítettem, nem is piszkáltam a partíciókat, rögtön kiléptem, mikor láttam hogy nincs drivere az intel raidhoz...) Szerencsére még egy, áramtalanítással egybekötött reboot után ismét tömbnek látta.
De valóban, egy hangkártyával nem igen tud mit kezdeni, csak a teljesség kedvéért jegyeztem meg. -
válasz
Orb1337 #18855 üzenetére
Sztem ez hw "hiba" lesz. Olyat nehéz elképzelni, h az Ubi elállít valamit a hw-n és win-en már nem megy
Egyébként se nagyon tud egy software a hardware-n olyan dolgot állítani, h az maradandó is legyen (persze egy fw frissítésen kívűl). Szóval hw hiba...
Nekem is Audigy kártyám van (plusz egy alaplapi és egy a VGAban), a rendszer mégis szépen elvan velük -
Orb1337
tag
Múlt hétvégémet teljesen elcs*sztem rendszertelepítéssel, win7-et raktam fel először, majd utána másik partícióra ubuntu 9.10-et. Még az ubuntu telepítése előtt win7-re felraktam az általános programokat, zenét hallgattam (volt hang).
Utána ugye ubuntu fel, dolgoztam benne, majd vissza szerettem volna menni windows alá, ahol most nemvolt hangom, ekkor még nem láttam az összefüggést, gondoltam a windows a hibás mint mindig, win7-le, Xp-fel. Hang ok.
Egy hétig nem voltam itthon, most szükségem volt megint a munkámhoz ubuntura, grub visszaállít (drága win törli a bootrecordot), működik, a user meg dolgozik
Visszalépve windowsba megint nincs hang...
Lanchpadon találtam egy ezzel kapcsolatos bugbejegyzést, tehát valószínű nem egyedi a problémám, ha valaki tapasztalt ilyet és sikerült megoldania, kérem ossza meg velem.
Audigy SE hangkártyám van. -
Huma
addikt
Próbálgatom a különböző totalcommanderhez hasonló file-kezelőket.
A Gnome Commander az ami eddig legjobban megnyerte a tetszésemet.
Viszont van vele két probléma. Nem tudok új fület csinálni benne. Se ctr+t-vel. Sem a nézetnél egérrel. A másik problémám hogy a lemezek nevei kilométer hosszú zagyvaságok és nem férnek ki, egybemosódnak a gombsorban.
Hogy lehetne átnevezni őket?Elnézést hogy ennyit kérdezek, keresgéltem gugliban, de sok használható dolgot nem találtam.
-
törölt tag
Billentyuzettel kapcsolatban kérdeznék.
Ami xp alattt mukodik pl Alt + 148 kombináció, ez ubuntun hogy van. Nem magyar kiosztást használok csak az ö betu és társait szeretném valahogy így elérni. -
TOZ
addikt
válasz
upszilon #18812 üzenetére
Pedig be lehet.
sudo apt-get install msttcorefonts
Aztan letoltod ezt az xml -t
Majd kiadod a kovetkezo parancsot a letoltes helyen.
sudo tar xvjpf fontconfig.tbz -C /etc/fonts/
Aztan mar csak egy ujrainditas kell es lehet orulni.
Friss installok utan nekem az alap, hogy ezt gyorsan vegigjatszom.
Remelem erre gondoltal.(forras)
-
Huma
addikt
válasz
body007 #18847 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
El volt némítva. Pedig néztem a hangerő beállításoknál és ott nem volt elnémítva. Nem tudtam, hogy külön kezeli a kettőt.
Skype is elindult terminálból. És még az alkalmazások közé is sikerült visszaszenvednem.
Nehéz lesz megszokni, de megpróbálom kiismerni, hogy ne függjek annyira a wintől.
-
upszilon
őstag
válasz
Franklin #18846 üzenetére
Na-igen, én is erről beszélek. Egy, az-az 1 pixel vékony betűkről. Úgy, hogy minden betű, minden részén 1 pixel vastag legyen. Ezt még nem tudtam ubi alatt elérni. Viszont 2 pixelest igen. De az nekem nem tetszik annyira mint az 1 pixel vastag. Szerintem annál nincsen jobban olvasható képernyő. Szóval én is kíváncsi lennék rá, ki tudja beállítani (először).
-
Huma
addikt
Sziasztok!
Feltelepítettem a 9.10-et (64 bitest). Sajnos nincs hang.
GA-MA78G-DS3H alaplapom van. Keresgéltem hogy hogy lehet megoldani, de nem találtam sehol biztató választ.Valamint a skype sem működik. Felraktam, de mikor elindítom akkor logolás után eltűnik. Azóta letöröltem. Először csak az alkalmazások közül. Aztán mikor rájöttem hogy nem töröltem le teljesen sikerült megoldanom azt. Viszont újratelepítésnél nem rakja be az alkalmazásokhoz és így elindítani sem tudom.
Mielőtt megköveznétek ez az első hogy szeretnék komolyabban kipróbálni a winen kívül mást.
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin #18838 üzenetére
Na sikerült feltenni a patchelt kernelt is a dpkg -i *.deb paranccsal, most már pörög a venti.
Latency: köszi a segítséget!
Már csak a wines fontok hiányoznak, hogy pl. a PH ubi alatt is pontosan úgy jelenjen meg mint win alatt. Msttcorefonts feltéve, fontcache frissítve, de semmi változás.
-
ArGab
őstag
válasz
upszilon #18820 üzenetére
Én is sokat szenvedtem vele, mert egyik sem jött össze jól, de ma meglett egy egész jó beállítás.
Firefoxon belül, Rendszerbeállítások, Megjelenítés.Végeredmény:
-
Speeedfire
félisten
ki milyen rendszer ajánlana a következő vas alá? elsősorban debian alapú érdekelne
only console üzemmódbanp1 200 mhz 48mb ram stb 0.5 mb s3 vga
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin #18809 üzenetére
Na párat már sikerült megválaszolni magamnak:
1. A 9.10-es verzióba már egy újabb GRUB került, amit nem lehet olyan könnyen szerkeszteni, mint a régit, ugyanis nincs /boot/grub/menu.lst. Az új GRUB szerkesztéséről itt találtok bővebb infót: [link]
3. Ez egy ismert bug néhány ACER notinál, de van hozzá kernelpatch, ami javítja: [link]
Most azt próbálom kideríteni, hogyan is lehetne ezt az új kernelt telepíteni :-)
-
válasz
Major Major #18834 üzenetére
Mármint nem a szerverre nincs bejelentkezve senki, hanem a kliensek nem mennek (nincs semmi hálózati aktívitás, vinyó használat, senki nem kapcsolódik a szerverhez). Gnome megy...
Vladi: Pentium D 3 Ghz, LGA 775, Asrock ConRoe1333-D667 R1.0 lap, átnéztem a manual-ját, beállítgattam a dolgokat de nem vezérli...
-
Major Major
senior tag
válasz
ballington #18832 üzenetére
ajánlom figyelmedbe ezt a bugot, illetve kipróbálásra a hozzászólásban írtakat
-
Vladi
nagyúr
válasz
ballington #18832 üzenetére
Igen a linuxos drivert hívják fglrx-nek. Terminálban indítsd már el a játékot és nézd át a kimenetté. Használja rendesen a kártyát?
Milyen gép amúgy?(#18833) body007:
Milyen processzor? -
Ubi szerver 8.10en, h tudom bekapcsolni az energia gazdálkodást? gnome-power-manger fent van, de nem állítja le a gépet. A proci órajelét se tudja szabályozni, pedig bios-ban már mindent szétkapcsolgattal... A suspend/wakeup müködik, gombnyomásra.
Az lenne a célom, h ha nincs bejelentkezve felhasználó a szerverre (mondjuk 1 óra múlva) menjen aludni. Reggel munka előtt meg kelljen fel (ez megvan). A proci órajelét se lenne hátrány ha visszavenné, ne fűtsőn ha nem muszály -
Vladi
nagyúr
válasz
ballington #18830 üzenetére
Hát ha egyszer már fenn van a driver, miért tennéd fel megint?
Egyébként milyen a ping a játékban? Simán lehet az is. -
ballington
addikt
hi
feltettem az Enemy Territory-t...hang is van, megy viszonylag jól. legalábbis az fps mérő szerint mindenhol 80-90 fps-t produkál (bár 90-re le van fixálva).
azonban olyan az egész a magas fps ellenére, mintha szaggatna a játék, tehát ugrál. Gondolom a driver miatt. Szerintetek segíthet, ha az ATI oldaláról töltöm le a 9.10-es drivert?
ubuntu 9.10-re megy, hd3850
most a zárt fglrx driver van fenn.
illetve olyan is előfordul, hogy a játékban később fordul mint ahogy én mozgatom az egeret, illetve olyan, mintha nyújtott lenne a mozgatás. tehát van neki egy max fordulási sebessége...ez mitől lehet?a másik, hogy tudom-e konfigolni az 5gombos egeret.
-
válasz
pmheros #18822 üzenetére
Gondolom a rendszerfigyelővel mérted
Azzal mérve (majdem üresjáraton, online rádió, böngésző asztalon), olyan 14-22 %-os terhelést mutat. Ugyanezt parancssorból mérve (top) 5-6%
Nézd meg a playstation live oldalát, itt aztán van flash sz.rásig
Rendszerfigyelővel: 25-57% 1 Ghz-en
Top-al: 21-43% 1 Ghz-en
Youtube:
Rendszerf.: 56-73% 1 Ghz
Top: 49-54 % 1 Ghz
A procit nem kapcsolta feljebb egyik olad se.
Szóval nem mindegy mivel mérsz -
lakisoft
veterán
A környezeti változókhoz hogyan férek hozzá parancssorból?
-
pmheros
őstag
sokan írják a flash és a firefox lassúságát.
Kíváncsiságból nézegettem a rendszerfigyelőben a processzor terheléséket. Normál böngészés közben olyan 30% körül mozog nálam(2,4GHz X2, 2GB ram) a processzor terhelés, amint megnyitok egy flash -es oldalt azonnal 80-90% -ra ugrik ez az érték.
Próbáltam 3.0.15 alatt, és most 3.5.4 alatt is ugyanez a helyzet. Ennyire nem lehet gond a mozilla programjával gondoltam. Felnyomtam a chrome bétáját és bár gyorsabb a megjelenítés a processzor terhelés ugyanúgy 80-90% körüli.
Akkor most a böngésző a butus vagy az Ubi ? -
törölt tag
válasz
upszilon #18820 üzenetére
lehet, hogy ezt is annál a pixel-smoothing beállításnál kéne keresgélni, a rendszer szintű betűtípus beállításakor. igazából nem néztem még utána ilyesminek, mert mindig elég volt a (szinte) alapbeállítás.
body007: már éppen akartam kifogálsoni, hogy a te screenshotodon is pixelesek a képek
ráadásul van vagy kétszer akkor a felbontás, mint nálam...
-
upszilon
őstag
-
válasz
#16820480 #18818 üzenetére
Mindegy lenne ha egyálltalán lenne valamilyen az mplayernek (fullscr-en)
Meg az sm-ben van egy halom beállítás, ami jó...
Néztem a képet amit linkeltél, nekem az is pixeles...
Az enyém ilyen, igaz opera...
szerk.: hopsz, nem is pixeles, csak alapból 150% nagyítás van beállítva -
törölt tag
válasz
body007 #18816 üzenetére
hmm, most hogy mondod, valóban. mondjuk én sosem teljes fullscreenben használom, mert úgy nem látom, ha történik valami a háttérben, hanem csak a maximalizált ablak méretben (ezért is fontos, hogy minél keskenyebb legyen a menüsáv).
de ha fullscreenben használod, akkor mindegy milyen a GUI-ja, nem?használd parancssorból, az az igazi
upszilon: [link]
-
-
lakisoft
veterán
Köszi!
xxx@xxx:~/Documents/tomcat$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 185060 182208 2852 0 23016 63356
-/+ buffers/cache: 95836 89224
Swap: 1992052 66476 1925576
xxx@xxx:~/Documents/tomcat$ sudo /etc/init.d/gdm stop
[sudo] password for xxx:
* Stopping GNOME Display Manager... [ OK ]
xxx@xxx:~/Documents/tomcat$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 185060 165668 19392 0 22560 67844
-/+ buffers/cache: 75264 109796
Swap: 1992052 58088 1933964lelőttem a grafikus felületért felelős cuccost és meglepetésemre csak 17MB-vel csökkent a lefoglalt memória mérete. Ez szerintetek normális?
-
rtom
senior tag
válasz
#16820480 #18800 üzenetére
Tényleg, az a link csak a jaunty-ra jó, a karmicban már a keyboard layout options-nál kell átállítani.
Szerk.: Na, ezzel jól elkéstem
(#18796) kw3v865: próbáld ki a pcmanfm-et! Felcsatolni egész jól tud és nem kell hozzá fstab-ot szerkesztened.
-
upszilon
őstag
Próbálom beállítani a képernyőt, a betűket. Akárhogyan ügyeskedem, soha nem úgy néz ki mint az XP-ben. Itt egy kép, hogy értsétek:
Szóval a képen is látható, hogy egy pixel vékonyak a betűk. Ezt miért nem tudom ugyanezen a gépen megcsinálni ubi alatt?
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #18806 üzenetére
Megnyitottam az fstab-ot. Mit kell átírnom?
-
Franklin
addikt
Sziasztok, pár kérdésem lenne 9.10 Ubi 64bit-tel:
1. Grubot hol lehet testreszabni? 9.04-nél a /boot/grub/grub.lst fájlt lehetett buherálni, ha jól rémlik (milyen sorrendben legyenek az oprendszerek, hány mp-ig mutassa, stb). 9.10-nél viszont grub.cfg van, ami ránézésre sokkal bonyolultabbnak tűnik, ráadásul azzal kezdi, h "do not modify this file"
2. FF alatt ugyanolyan fontokat szeretnék, mint wines FF alatt. Pl. PH ugyanúgy jelenjen meg. msttcorefonts-ot felraktam, de nem változott semmi.
3. Acer Aspire 5315-ös notim van. 8-as Ubi nem pörgette a prociventit, ezért pár perc használat után mindig vissza kellett bootolni xp-be, h lehűljön :-) 9.04 alatt már nem volt ilyen gond, szépen pörgette. Most 9.10 megint nem pörgeti... valami ötlet? Várjam meg a 10-est, addig meg tegyem vissza a 9.04-et? :-)
4. Hasonló móka a wifivel (Atheros). 8-asban nem volt jó, 9-esben frankón ment minden, 9.10 megint nem jó. Hálót látja, csatlakozik is, de 1-2 perc után visszaesik a sebesség nullára.
5. Bootoláskor hallatszó dobpergést hol lehet kikapcsolni? A rendszerhangokat már letiltottam, de ez megmaradt.
"Röviden" ennyi, köszi előre is mindenkinek, aki hozzászól! :-)
-
ballington
addikt
válasz
ballington #18807 üzenetére
közben sikerült
-
ballington
addikt
sziasztok
fel akrom telepíteni az enemy-territoryt. eddig win alatt játszottam és vannak ott pályák meg 1-2 dolog, amit a win-es vinyóról át akarok másolni ide a linuxos helyére.
azonban nem enged, mert ugye nem vagyok a gazdája.
sudoval telepítettem.
hogyan lehet átállítani a chown-al? vagy más 5let? -
-
Nkboy
senior tag
-
Vladi
nagyúr
-
kw3v865
senior tag
Ubuntura létezik olyan tsztprogi ami a rendszer általános teljesítményét teszteli? Olyasmire gondolok mint Winre a PCmark vagy a 3Dmark. Azért kérdem, mert elég lassúnak érzem a Xubuntut
Ettől a kis gépigényű rendszertől azért már elvárható lenne, hogy minden katitntsára szinte azonnal reagáljon a gépemen.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest