- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38099 üzenetére
sudo modprobe {coretemp,it87}
sudo /etc/rc.d/sensors start # ubuntunál nem emlékszem hol van
sensorsMit mutat?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Siriusb #38096 üzenetére
root@debian:/home/speeedfire/temp/conky_colors# lsmod
Module Size Used by
acpi_cpufreq 4915 0
cpufreq_powersave 602 0
cpufreq_conservative 4018 0
cpufreq_stats 1940 0
cpufreq_userspace 1444 0
ppdev 4058 0
lp 5570 0
sco 5885 2
bridge 32883 0
stp 996 1 bridge
bnep 7384 2
l2cap 21705 3 bnep
bluetooth 36251 5 sco,bnep,l2cap
rfkill 10196 3 bluetooth
nls_utf8 908 1
cifs 220689 2
binfmt_misc 4875 1
fuse 44052 5
loop 9729 0
firewire_sbp2 9579 0
snd_emu10k1_synth 4024 0
snd_emux_synth 21906 1 snd_emu10k1_synth
snd_seq_virmidi 2955 1 snd_emux_synth
snd_seq_midi_emul 3554 1 snd_emux_synth
snd_hda_codec_atihdmi 1687 1
snd_emu10k1 105040 2 snd_emu10k1_synth
snd_seq_midi 3576 0
snd_seq_midi_event 3684 2 snd_seq_virmidi,snd_seq_midi
snd_rawmidi 12513 3 snd_seq_virmidi,snd_emu10k1,snd_seq_midi
snd_hda_intel 16791 0
snd_ac97_codec 79148 1 snd_emu10k1
snd_hda_codec 46002 2 snd_hda_codec_atihdmi,snd_hda_intel
ac97_bus 710 1 snd_ac97_codec
snd_util_mem 1548 2 snd_emux_synth,snd_emu10k1
snd_hwdep 4054 3 snd_emux_synth,snd_emu10k1,snd_hda_codec
snd_pcm 47226 4 snd_emu10k1,snd_hda_intel,snd_ac97_codec,snd_hda_codec
snd_seq 35327 5 snd_emux_synth,snd_seq_virmidi,snd_seq_midi_emul,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 12258 3 snd_emu10k1,snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 3673 5 snd_emu10k1_synth,snd_emu10k1,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
i2c_i801 6462 0
snd 34387 14 snd_emux_synth,snd_seq_virmidi,snd_emu10k1,snd_rawmidi,snd_hda_intel,snd_ac97_codec,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
emu10k1_gp 1238 0
i2c_core 12751 1 i2c_i801
evdev 5609 10
processor 26259 1 acpi_cpufreq
button 3598 0
parport_pc 15799 1
snd_page_alloc 4977 3 snd_emu10k1,snd_hda_intel,snd_pcm
soundcore 3450 1 snd
rng_core 2178 0
parport 22554 3 ppdev,lp,parport_pc
usbhid 27872 0
hid 50841 1 usbhid
gameport 6025 2 emu10k1_gp
pcspkr 1207 0
fglrx 2186035 58
ext4 256232 2
mbcache 3762 1 ext4
jbd2 55931 1 ext4
crc16 1027 2 l2cap,ext4
usb_storage 30797 0
sg 19905 0
sr_mod 10770 0
cdrom 26487 1 sr_mod
sd_mod 25937 6
crc_t10dif 1012 1 sd_mod
ata_generic 2247 0
uhci_hcd 15989 0
ata_piix 17704 6
libata 115617 2 ata_generic,ata_piix
firewire_ohci 16693 0
firewire_core 31099 2 firewire_sbp2,firewire_ohci
crc_itu_t 1035 1 firewire_core
ehci_hcd 28453 0
scsi_mod 104593 6 firewire_sbp2,usb_storage,sg,sr_mod,sd_mod,libata
thermal 9206 0
r8169 25126 0
thermal_sys 9378 2 processor,thermal
mii 2714 1 r8169
usbcore 98613 5 usbhid,usb_storage,uhci_hcd,ehci_hcd
nls_base 4541 3 nls_utf8,cifs,usbcore -
aag
őstag
-
ngabor2
nagyúr
telepítettem egy 11.04-et, feltettem a nyelvi támogatást, majd valahol mellényomtam. kérdezte, hogy írja-e át a home könyvtárban a könyvtárak nevét (letöltés, képek, stb) angolra. vissza lehet ezeket állítani magyarra? kerestem mindenfele, de jól elbújt.
még jobb: csak a magyar nyelvi támogatást tettem fel (az angolt leszedtem), azóta a menü is angol lett...
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38094 üzenetére
Betöltött modulok listája: lsmod
-
válasz
Speeedfire #38094 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Siriusb #38092 üzenetére
Hát az lefutott rendesen. Csak az enter-t nyomtam neki vadul, így a default értékekkel csináltam végig.
A modulokra nem tudok semmit sem mondani. Hol kellene ezt keresni?
A szoftverforrásoknál a main contrib és a non-free. Ezeket sosem tudtam pontosan, hogy melyik mi is. Erről valaki tudna írni? Gondolom az egyik a test vonal lesz, a másik meg a stable. Vagy legalább is ilyesmire tippelek. -
Mtbsrác
senior tag
Olyan kérdésem volna hogy miért szarakszik a játék:
Gondom az hogy ugye WIN-E-vel működik a STEAM ezenbelül a Counter-Strike játék is. Namármost evvel a játékkal ha játszok max 2-3perc után kifagy a gép ha szerenvcsém van akkor kitudok lépni Linuxra. Nemjövök rá a dolgok mikéntjére h
hogy.
Hibajelenség az hogyha megy a játék és megakad a hang vmiért akkor vagy kilép vagy pedig lefagy az egész rencer.Mielőtt mondaná vki hogy erre ott a WIN az nemnyert mert 1 játék miatt, nemfogom visszatenni a winfos.
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38091 üzenetére
Akkor hogy futott le a sensors-detect?
it87,coretemp modulokkal mi a helyzet? -
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38089 üzenetére
Te vagy a debian guru, ne tőlem kérdezd
Persze lehet egy lm-sensors újratelepítést megpróbálnék...
A /sys/class/hwmon alatt van valami? -
Speeedfire
félisten
válasz
Siriusb #38074 üzenetére
Érdekes, hogy a sensors-detected felismer mindent. Ellenben a sensors parancsra nincs kimenet. A lm-sensors meg naprakész....
Másik érdekesség, hogy a repo-ba felvettem 1-2 újat. pl a debian-multimedia url-t és sír az apt, hogy nincs hitelesítve a repo. Ilyenkor mi a teendő?
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
begyűjtöttem egy notit, amiben lakik egy mini-pcie-s wlan kártya, legalábbis fizikailag. a chipen rajta van, hogy rt8187l. a google az én szolgám, meg is találta a realtek oldalán a drivert, leszedtem, leforgattam, modprobe rt8187 hiba nélkül lefut, a /var/log/syslog-ban megjelenik:
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.114119] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.261679] usbcore: registered new interface driver rtl8187
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291838] cfg80211: World regulatory domain updated:
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291844] cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291848] cfg80211: (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291851] cfg80211: (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291855] cfg80211: (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291858] cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
Aug 11 17:46:31 hyrican kernel: [ 279.291861] cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)viszont az lsusb, és az lspci továbbra se lát semmit belőle. a különböző fórumokon azt írják, hogy ennyi után automatikusan mennie kellene. valakinek valami ötlete esetleg?
-
Brucehun
aktív tag
sziasztok!
Ubuntu 11.04 32 bit-re telepítettem az unreal tournament 2004 demo-t a problémám az ,hogy nincs játék közben hang, de a terminálban a padsp parancsal kiküszöbőlhető az adott időre, de nem végleges megoldás, hogy ezt hogyan lehet orvosolni? -
-
aag
őstag
Kendek mester, a linuxmintben kell-e valamit ügyködni ha a Rendszerment progidat szeretném használni?
...és mégegy, hogyan lehet megjegyeztetni vele, hogy a Skype induláskor betöltődjön. (A 10.10-ben ez automatikus volt.)
-
RBJ
addikt
tud valaki valami jó radio tray alternativát unity re ami sok állomást is tartalmaz?
-
válasz
Hennet #38075 üzenetére
Az a gond, hogy nincsen futtathatónak jelölve a fájl amit futtatni szeretnél. Mivel NTFS fájlrendszeren elég nehezen lehet Linuxos jogosultságokat alkalmazni, ezért az a legegyszerűbb, ha a következőt hajtod végre:
Nautilus -> Jobb egérgomb egy exe kiterjesztésű fájlra -> Tulajdonságok -> Megnyitás ezzel -> Hozzáadás -> Egyéni parancs használata, írd be, hogy wine. -
Hennet
aktív tag
válasz
Speeedfire #38064 üzenetére
hű, mi az a képernyőd jobb oldalán?
-
birrbert
tag
Sziasztok! Bajban vagyok!
rtorrentet használok cherokee-val és rutorrent webes kezelőfelülettel, de sajnos elromlott. Két hétig ment megállás nélkül, frankón, és most... EZ történt, miután telepítettem a frissítéseket "apt-get update && apt-get upgrade-el", és újraindítottam a szervert. Felhasználónevet és jelszót nem kér, egyből ez az ablak ugrik elő. Ne kérdezzétek, hogy mi frissült, mert nem emlékszem. Az rtorrent fut (meg tudom kukkantani screen -r paranccsal, a cherokee is fut, mert bejön az alap index.html).
Csak annyit tudok a kezdő fejemmel elképzelni, hogy nem az rtorrent és nem a rutorrent romlott el, hanem a Cherokee, mivel megpróbáltam a Cherokee webes kezelőfelületét elindítani, és EZ történt.
Később észrevettem, hogy "The following packages have been kept back:", és fel volt sorolva 4-5 cherookee csomag is. Benyomtam egy "apt-get dist-upgrade"-et, és most ITT tartok. Ja, és ismét próbálkoztam a Cherokee webes kezelőfelületének elindításával, de nem megy. Azt írja, hogy a cherokee-admin nincs telepítve, és telepítsem az "apt-get install cherokee" paranccsal.
Kérlek segítsetek! Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Hennet
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom h nem tom használni a wine-t.
11.04-t használok és a magyar szöveges wine-t töltöttem le a szoftverközpontból. Akármit meg akarok nyitni a hibaüzenet a következő:"The file '/home/joci/Letöltések/Microsoft Office 2010/Office 2010 Toolkit.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit."
Na most nekem magas jelenleg a link amit kihoz, tudtok segíteni?
Előre is köszi! -
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38073 üzenetére
Bocs, csak először mindig durva hibára gyanakszom, magamból indulok ki.
És a sensors kimenetében látod a magok hőmérsékletét?
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38071 üzenetére
sensors-detect - et futtattál?
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #38068 üzenetére
Azt ugye észrevetted, hogy a CPU hőmérsékletét nem írja ki? Valószínűleg nem fut démonként a sensors. És van egy jobb módszer is az érték kinyerésére: pl. ${hwmon 1 temp 2}°C
Itt lehet nézelődni, hogy mit is lehet használni: /sys/class/hwmon/
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #38067 üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
Próbáld meg még ezt is hozzáadni: background no
-
válasz
Software Center.
-
Speeedfire
félisten
Kis conky segítség kellene. Ez itt a conky konfigurációs fájl.
Viszont valami miatt nem jeleníti meg megfelelően. Hiába adtam meg neki, hogy trasparent nem is foglalkozik vele.Illetve valaki megtudja mondani, hogy mi a neve annak a programnak ami ubi alatt is van gui-s program telepítő? Nem a synaptic hanem a másik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
sh4d0w #38061 üzenetére
Azok az alkalmazások nekem nincsenek feltelepítve, az nm-applet ikonját meg a beállított ikonkészletből lehet összeszedni. Nekem az ubuntu-mono-dark van használatban, és jelenleg a /usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/*/nm-device-wired.svg van megjelenítve az értesítési területen.
-
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #38058 üzenetére
A "minden más" alatt akkor sincs hang ha az amarok éppen nem fut? Ellenőrizd, hogy egyik alkalmazásnak nincs-e véletlen a hardver eszköz (hw:) beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
sh4d0w #38053 üzenetére
Hát, az nem egészen olyan aminek van indítóikonja, nem lehet alapból paranccsal kapcsolgatni. De, a billentyűkombináció hozzá régebbi kiadásokon Ctrl+Alt+D, újabbakon meg Super+D. Ehhez lehet készíteni indítóikont, csak telepítsed az xdotool nevű programot, majd parancsnak meg add meg, hogy
xdotool key Super+d
(újabb kiadások esetében).
Ha meg konkrétan az ikonokat keresed, akkor a /usr/share/icons könyvtárban vannak alapból, illetve egyes alkalmazások külön is tárolhatják az ott megjelent ikonjaikat (pl. aMSN).[ Szerkesztve ]
-
Az értesítési területen látható ikonokat és a "Show desktop" ikonját hol lelem fel a fájlrendszerben?
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #38051 üzenetére
Semmivel. Csinálni kell egy újat, mint mondottam volt. Abba pediglen a kívánt modulokat kell felsorolni, ha pedig nem tudod a nevüket akkor a /proc/asound/cards megmondja a jelenlegi hozzárendelést ami alapján át tudod variálni az indexeket.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #38049 üzenetére
Mert nem nagyon aktív a topic. Az uborka meg debianon alapul.
Van itt nekem egy alsa-base.conf ezzel a tartalommal:
# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7
# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe --quiet snd-ioctl32 ; /sbin/modprobe --quiet snd-seq ; }
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; : ; }
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 && { /sbin/modprobe --quiet snd-emu10k1-synth ; : ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
# Keep snd-pcsp from beeing loaded as first soundcard
options snd-pcsp index=-2
# Keep snd-usb-audio from beeing loaded as first soundcard
options snd-usb-audio index=-2Honnan tudom, hogy mivel kellene ezt bővíteni?
-
Ziog
aktív tag
Tovább fejlődött a probléma. Normál netezés közben nincs gond. Online hallgattam rádiót is, úgy semmi baj nincs. Torrentet mihelyst elindítom kb 2 perc sem tellik el és megáll a kapcsolat. Csak wifi ki és bekapcs segít rajta, hogy újra működjön.
Transmission és rtorrent is ugyanezt műveli. Hol lehet a gond.
A routert zárjuk ki, mert korábban 3 gépet szolgált ki wifin keresztül és még ment egy letöltős gép is, mondjuk az kábelen volt rákötve, de azon 7/24-ben ment a le-fel töltés egy ubuntu szerver alatt rtorrenttel. Sosem volt ilyen probléma minden rendben volt.
Net kapcsolat ugyanolyan volt mint most. 40/20 Mbit Digitől.Ötleteket továbbra is várom.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #38048 üzenetére
Persze, csak azt nem értjük miért nem a Debian topikban kérdezted
Az /etc/modprobe.d alá kell felvenni egy konfig fájlt, például alsa-local.conf néven. Ebben kell összerendelni a driver modulokat a hangkártya sorszámokkal, sajnos duplán, pl.:
alias snd-card-0 snd-cs46xx
options snd-cs46xx index=0
alias snd-card-1 snd-emu10k1
options snd-emu10k1 index=1(Ez amúgy az /usr/share/doc/alsa-base/README.Debian.gz-ből van)
-
Speeedfire
félisten
Ebben tudna nekem valaki segíteni?
-
qamu74
őstag
Sziasztok!!
Kérdésem a következő lenne,mi a különbség a Desktop és az Alternate verzió között.
Választ előre is megköszönöm! -
-
Jester01
veterán
válasz
ViZion #38042 üzenetére
Gutenprintet próbáltad?
-
válasz
Jester01 #38039 üzenetére
Nem, így sem megy, ez már amúgy sem aktuális, mert pár csomag neve is változott. De Pixma 1200 nincs a listán, 2200-as nem njó, másnak sem ment azzal.
eurolac: köszi, mások is HP-t javasoltak, de a HP oldalankénti költsége magas a többihez képest, mondjuk sokat már nem nyomtatok, megfontolandó.
-
eurolac
senior tag
válasz
ViZion #38038 üzenetére
Szia! Én pár hete tettem fel xp alá az Ubuntu-t, hogy tanuljam, ismerkedjek vele. Tegnap jutottam oda, hogy az Ubuntu használata közben bekapcsoltam a HP Deskjet F380-as nyomtatómat. (olcsó tintasugaras nyomtató, lehet vele beolvasni is. nem mai típus, ezért feltételezem, hogy az újabb HP nyomtatókat is felismeri)
15 másodperc alatt felismerte a nyomtatót az Ubuntu és típusszám szerint kiírta, hogy mit használok és használatra készen van.
Arra az esetre írtam neked, ha nem jutnál a jelenlegivel dűlőre és tényleg venned kellene valami olcsóbb jó nyomtatót, ahogyan a hozzászólásod utolsó két mondatában írtad. -
Ziog
aktív tag
Szakadozik a wifi kapcsolat, de vajon miért?
Frissen telepítettem egy 11.04-es ubit a notimra. Sony VAIO VPCEA2S1E benne egy Atheros AR9285 wifi.
Szépen fel is ismerte, nem kell mókolgatni a driverrel, de valamiért a wifi 3 percnél tovább nem hajlandó működni. Először a torrentre gyanakodtam, hogy amiatt lehet, de normál netezés mellett is megáll a kapcsolat. Ilyenkor nem is csatlakozik vissza magától, sőt úgy tűnik mintha minden rendben lenne, de adatforgalom nincs egyáltalán. Még a router sem pingelhető, sőt a wifis csatlakozási listában sincs benne az SSID. Másik gép ezalatt vígan működik ugyanúgy wifin keresztül, tehát a router az megy a wifi rajta megy.
Merre lehetne elindulni hibakeresés tekintetében. Kábelen nincs semmi gond ott nem tapasztalható ez a szakadozás.
Korábban W7 volt rajta azzal is tapasztaltam ezekat a hibákat, emiatt gondoltam, hogy talán Ubuntu alatt megszűnnek . . . -
Helló! Újabb nyűgöm van. Eddig volt XP a családban, de már csak W7 és Ubuntu van. Canon Pixma IP1200 nyomtató, W7-hez elvileg van driver - gyakorlatilag valami Vistás gagyi, ami nem működik, nem is találja a nyomtatót... Ubuntu és OpenSuse nem ismeri fel, nincs driver, se Canonnál, se az ilyen-olyan oldalakon talált "hegeszd magad" nem volt megoldás...
Milyen nyomtatót vegyek Ubuntuhoz? Mono lézer, vagy olcsó tintasugaras kellene. Valami javaslat? -
Mtbsrác
senior tag
Bocsi nem a válaszodra akartam nyomni.
------------------------
h
Hogyan kell visszaállítani az UBU 11-ben a régi menüsorokat? (pl 10.10-esét)Gondolokitt nelegyen oldalt rajta az a belógó bizé meg normál menürendszer
jelenjen meg rajta. Mert emiatt nemteszem fel pedig ezalatt megy minden még azok is amiket lentebb írtam hogy nemműködnek.[ Szerkesztve ]
-
Van valamilyen Barcode és etikett szerkesztő progi ubuntu alá?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
ntomka #38031 üzenetére
ja, azt hittem, hogy ez tök alapfunkció... mert ugye arra képes, hogy a kde alá kwin-t indítson, gnome alá meg compiz-t.
egyébként ami fura, hogy bár ugye lightdm van már oneiric-ben, de még bőven közel sincs külsőleg a mock-up képeken szereplőhöz. bár lehet, hogy az én gépemben van a hiba, de ez így elég fapados (kb mint a gdm). -
-
cekkk
veterán
-
Ha nem változtattál az alapbeállításokon, akkor automatikusan csatolja a partícióit a /media könyvtár alá, alkönyvtárakba. Ott találod meg az MC-vel is őket.
Persze csak akkor, ha nem szerver rendszerről van szó, hanem grafikus felületről (GNOME). Különben neked kell csatolnod kézzel a partíciókat.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Van egy kis HP micro szerverem itthon ubuntu 10.04el.
Kérdésem az lenne, ha egy usb-s külső vinyót rádugok, azt hogyan tudom láthatóvá tenni?
Már mint hogy MC-vel tudjak rá másolni. -
RBJ
addikt
fuji pi 3560 ra van valakinek valamilyen javaslata, hogyan lehetne életet lehelni a bluetoothba? elvileg a másodlagos billentyűzettel /Fn+f1/ kellene működnie.
-
Nova96
őstag
Üdv miért van hogy amikor filmet játszok le pontosabban mkv-t a kép néha meg akad ilyen nagy pixelekbe.
(vlc-vel játsszom le.)
-
aag
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Kaffeine miért nem ad hangot a TV2 és az RTL klub DVB-T adásainál?
-
Mtbsrác
senior tag
Akármilyen SKYPE-ot akarok telepíteni mindegyikre ezt írja:
A csomagfüggőségek nem oldhatók fel:
Ezt a hibát további szükséges, de hiányzó vagy nem telepíthető szoftvercsomagok okozhatják. Továbbá ütközés lehet olyan szoftvercsomagok között, amelyek egyszerre nem lehetnek telepítve.Részletek:
skypeEgyedül STATIKUS skype fut.
----------------------
Másik hogy is lehet utorrentet futtatni? Mert az se sikerül sehogy, tudom béna vagyok.
Win-e-vel az okés de hogyis kell csinálni? Szájbarágósan THXJa semmilyen torrent klienst sem tudok telepíteni a központból.
Mindre kiírja hogy:A csomagfüggőségek nem oldhatók fel:
Ezt a hibát további szükséges, de hiányzó vagy nem telepíthető szoftvercsomagok okozhatják. Továbbá ütközés lehet olyan szoftvercsomagok között, amelyek egyszerre nem lehetnek telepítve.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Kendek #37985 üzenetére
Ugygondoltam, ugyám!
Szebbnek tartom... A kérdés az, hogy ha Opensuse alatt nem akart compiz effekteket, gyakorlatilag "nem volt" videókarim, akkor Ubuntu alatt is ez lenne-e? Vagy csak hamar feladtam... amikor az ajánlott javítást próbáltam, az OpenSuse összeomlottLehet olyan, hogy loginnál Gnome vagy Unity shell legyen?
KöszönömValaki billentyűzet gondokkal küzd? (nem olvastam vissza, sry)
Gamer billentyűzetnél normál módra kell kapcsolni linux alatt, ez Gigabyte-nál shift+alt+ctrl+N a gamer mód shift+alt+ctrl+G de ez az alap beállítás. Manualból kifelejtették (amúgy is mindenhez adnak valami "titkos" kódot a gigáék, ez ősi tajvani szokás lehet....)
-
Jester01
veterán
válasz
Nova96 #38006 üzenetére
Ennyi információból mi pedig nem tudjuk miért nem tudod. Ott van a leírás hozzá, hol akadtál el?
MOD: az alap phupper sajnos nem megy mono-val, mivel valami általam ismeretlen ok miatt kell hozzá windows media player ... az upperhez? vajon minek.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hobby elektronika
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...