- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #19189 üzenetére
Csak a top kimenetének egy része.
-
upszilon
őstag
válasz
Major Major #19197 üzenetére
Hátha nekem is tudsz segíteni hangok terén. Nekem nagyon csúnyán szól a mikrofonom ugyanazon a gépen, mint windowsban. Súg. Nagyon. Ha meg leveszem az erősítést 100%-alá, akkor is súg, de akkor már olyan halk, hogy a Skype-on, nem értik mit mondok.
Van ötleted?
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19196 üzenetére
Azt írod eggyel lejebb hogy:
Hát én is ezért döntöttem inkább az Ext2 mellett, azzal egyszerűbb és biztosabb
Itt pedig ezt:
Ha annyira instabil lenne az Ext2, akkor meg kellett volna már rég szabadulni tőle.
Nem, egyáltalán nem vagyok meggyőzve, hogy biztosabb. Logikázzunk tovább. Az előzőek alapján (pusztán logikai úton) kiderítettük, hogy a 3-as roszabb és valószínűleg a 4-es még ennél is rosszabb.
Ne haragudj, de én nem tudlak követni ezen az úton. Értem én, hogy biztonságra törekszel, de vajon a 2-es használatával valóban azt éred el?
...és mi van a többivel. telepítheted FA32-re is. Az is bizonyított már. ...és telepítheted NTFS-re is. Az méginkább bizonyított. ...és mi van a ReiserFS-sel?
Vesézzük ki mostmár ezeket a dolgokat! Szerintem nem csak engem érdekel. De lehetőleg ne érzelmi alapon, hanem tényadatokkal. OK?
-
válasz
upszilon #19194 üzenetére
Ilyen logikával gondolkodva akkor mért nem vették ki a támogatást a kernelből? Ha annyira instabil lenne az Ext2, akkor meg kellett volna már rég szabadulni tőle. Persze előfordulhatnak egyes esetekben adatvesztések, de egy notinál, amely áramszünetkor is tovább üzemel, kisebb az esélye.
Egy kicsit idegesítő ez az Xfce asztali környezet. Néhány dolgot nem találok benne, nehézkesebb a beállítása. Most azt próbáltam elérni, hogy a funkcióbillentyűs gombkombinációval lehessen hangerőt állítani, mert alapból nem tudja. Már csak azt kéne tudni, hogy a gyorsgombos beállításnál milyen parancsot adjak neki. -
upszilon
őstag
Az ext4-ről azt olvastam, hogy nem véletlen fejlesztették tovább. Lassú és adatvesztéses fájrendszer volt. Nekem nincs tapasztalatom vele, de elhiszem, ha mondják. Különben is logikus. Ha tőkéletes lett volna, nem csinálnak 3-ast és főleg nem 4-est...
Szerk:
Még csak annyit, hogy a pendrájvon szépen lehet látni mikor nyúl írásra vagy olvasásra hozzá. Az XP-en is látom a notesz kis kék lámpácskáján. Nos annyit mondhatok, hogy ég és föld a kettő. Figyelem, leírom mit tapasztalok:
Ext3 és nincs swap, csak akkor pislog a pendrive lámpácskája, ha vagy új progit nyitok, vag yvalamit felírok. Pont.
Ilyen szempontból tehát én nyugodt vagyok. Mondjuk letiltottam az operának, hogy firkáljon. Van elég memóriám, írjon abba. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
válasz
Major Major #19189 üzenetére
Köszi, sikerült.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #19183 üzenetére
Az a gond, hogy nem merek telepíteni frissítést, mert nem tudom, hogy melyik fogja elszúrni 9.04-et. Már jártam így, felraktam frissítéseket, bejött ez a keyringes dolog, és onnan már csak a reinstall hozta helyre a netkapcsolatot.
Mondjuk annyira nincs miért frissíteni, most megy minden flottul, de ettől még nagyon jó lenne.
zed01: Itt az a gond, hogy bele kell férnem a havi 1G adatforgalom korlátba, és azért csak kell kb. 150-250 megát letölteni, mire lesz 3D, skype, wine, meg ilyenek. Persze beleférnék, lehet meg is kellene próbálni.
Most két partícióm van, egyik a /, másik meg a /home. Vajon a mostani 9.04 mellé fel lehet rakni a 9.10-et a /home-ra, vagy összeveszne a másikkal? Swapból is csak egy van.
[ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet elérni azt, hogy a Pidgin bekerüljön az automatikusan induló alkalmazások közé?
A választ előre is köszi.
-
Kephamos
addikt
9.10
[C 766 root 15 -5 0 0 0 R 98 0.0 8:22.27 iwlagn
]Ezt rendszeresen csinálja, ha kikapcsolom a wifit, akkor utána nem lehet visszakapcsolni.
Valami ötlet? Mit lehet ezzel csinálni?[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #19166 üzenetére
no és hogy csináltad?
Xubuntu:
Laptopon én is ezt használom (P3M-866), szerintem nagyon jó rendszer. Igazából az alap ubuntu telepítés nem nyújt nekem semmi többet, ami plusz programot használok azt mindkét rendszeren telepítenem kell. Nem is tudom igazán, hogy miért használom a normált a nagy gépen, talán csak hogy mindig képben legyek vele
Ami az effekteket illeti: az Xfce ablakkezelője is tud átlátszóságot, de ennyi az összes effekt. Viszont vannak esetek mikor gyorsabb a kompozíció bekapcsolása után a rendszer: ha egy relatíve erős videókártya van egy relatíve gyenge proci mellett, mint barátnőm gépén, ami egy P3-1000 és hozzá egy Radeon 7500. Ezen is Xubuntu van, és engedélyeztem az effekteket, ezáltal az ablakozást már a GPU végzi, és sokkal gördülékenyebb a rendszer. (Azt mondjuk hozzáteszem, hogy a KMS mód be van kapcsolva, ami még nem 100-as, szerencser kérdése)
Page flip effect viszont csak compizzal fog menni, de az nyugodtan telepíthető, ha a videókártya bírja, mert nincsenek gnome-os, csak GTK függőségei, nem fogja lassítani a rendszert.(#19182) CPT.Pirk
van az a régi mondás: if it ain't broke, don't fix itmajd áprilisban kijön a következő LTS, szerintem bőven ráérsz akkor foglakozni a dologgal
vagy van valami a Koalában, ami nagyon kéne a gépre? elvégre a biztonsági frissítések mennek a Jauntyra is[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most itt vagyok megint (a problémáimmal) nagyszüleimnél, T-Onlineos adsl.
9.04-et itt lenne már az ideje frissíteni, de nem fog menni. Betettem most a 9.10-et, live módban megnéztem, de nem tud kapcsolódni thez.
Belépek, elindítom a hálózat beállítót, az adsl fülön, név, jelszó beír, automata kapcsolódás bepipál. Leokézom, elkezd pörögni az ikon. Feljön egy ablak, hogy adjam meg a dsl kapcsolat tulajdonságait. Név benne van, szervice név és jelszó üres. Írom be a jelszót, de magától eltűnik az ablak. Ezután feljön a keyring ablak, hogy adjam meg a jelszót az alapértelmezett keyringnek. Megadom, aztán rányomok, hogy mindig engedélyezze. Ezek után persze nem tud kapcsolódni. Semmi konkrét magyarázat, csak nem tud kapcsolódni.
Ezt a folyamatot többször megcsináltam, mindig ugyanaz történt ugyanúgy.Mondjak le a további Ubuntu frissítésekről? 9.04 (frissítések nélkül) volt az utolsó Ubi, ami tud betárcsázni T-hez?
Csináltam Clonezillával egy mentést az ubi partícióról, de nem merem elkezdeni a frissítést, félek a végeredménytől...
-
Speeedfire
félisten
-
TOZ
addikt
válasz
Kendek #19170 üzenetére
Errol: "Egyébként felrakhattam volna úgy is, hogy az Ext4-ből kiiktatom a naplózást, meg syslog-ng off." tudnal bovebb infot adni.
Ext4-re formazott 32Gb-os SSD-vel (MLC) hasznalom az X40-t. Odaig eljutottam, hogy minimum .30-as kernel kell, hogy ezek menjenek, de itt megakadtam.
(Oszinten szolva beletetted a bogarat a fulembe es most aggodom, hogy a journaling megeszi az SSD-t) -
Progép
csendes tag
Sziasztok.
Kezdő Ubuntu linuxos vagyok és máris megszeretném változtatni a splash screenemet valami más képre. De sok a gond 4 napon át próbálkoztam állítgatni nekem nem sikerül megváltoztatni.
Angol forumon azt olvastam, hogy itt kell valamit babrálni : /usr/share/pixmaps/splash eddig oké de nekem nincs ott splash mappám.
Terminálban is próbálta ott sem megy. Sokaknál van egy olyan funkció az adminisztráció menüfülnél, hogy Bejelentkezési kép nekem ez sincs csak Bejelentkezési képernyő van de ez nem az... Felraktam a splash screen managert besikerült raknom a képet nagynehezen de istenért se vált át rá... ubuntu 9.10 Karmikkoala, Nem tudom die tartozik e de a vizuálís efekteket sikerült beállítani.
Kérlek segítsetek. Meguntam a nagytömegbe való tartozást ( windowst ) és társulnék a Tux csoportba.
-
válasz
Stirlitz #19171 üzenetére
Nem, a Xubuntu-t lehet használni ugyanúgy mindenre mint az Ubuntu-t. Egyszerűen az Xfce asztali környezet maga, meg az alap alkalmazások takarékosabban bánnak az erőforrásokkal. Ettől függetlenül ugyanúgy fellehet turbózni grafikailag, meg ki lehet cserélni az alkalmazásokat, aztán máris mindegy, hogy Xfce vagy GNOME, vagy Xubuntu/Ubuntu.
Tehát ilyen régebbi, gyengébb gépekre való kiadás ez, melyet érdemes azzal használni, amit ad. Szal nem tudom milyen géped van, de ha megüti az Ubuntu rendszerigényét, inkább tedd fel azt.
upszilon: pendrive-on, memkareszon egyértelmű, hogy nem használunk naplózó fájlrendszert, NTFS-re sem ajánlott formázni. Vagy legyet ott FAT32/exFAT, vagy Ext2. Ez utóbbi tökéletes arra, hogy Linux disztrót telepítsünk reá. -
ngabor2
nagyúr
kde alatt tényleg nem lehet beállítani a gyorsgombokat, vagy csak én nem vagyok elég ferde gondolkodású/túl gnome-hoz szokott? sehol nem találom, hol tudnám a megszokott számológép-gombot beállítani (a többi gyorsgombot nem is használom).
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19170 üzenetére
Most akkor én a pendrájvra elcsesztem a lépést, hogy ext3-at csináltam? Csináljak ext2-őt és instaláljam újra a pendrájvot? Mit tanácsolsz?
Meg nem értem miért nagyobb a g-s, mint a k-s erőf.-ígénye? Miben mutatkozik ez meg a gyakorlatban? Egyébként engem zavarnak ezek az animációk. Kb 2 percig örül neki az ember, hogy dejó, van nekem ilyenem is, utána kikapcsolom, mert lassítja a munkát, elvonja a figyelmemet, stb.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Kendek #19170 üzenetére
Xubuntu-t nem célszerű használni másra, csak ilyen egyszerű feladatokra? Nekem a compiz effektje nem hiányoznak. Egy dolog van ami tetszene ablakkezelőben, mint a vistában a feladatok közötti váltás az aero felületen. Azt hiszem flip switch a neve. Nem használok túl sok programot sem, mediaplayer legyen, wine, valamilyen táblázatkezelő és szövegszerkesztő, a nyomtatómat kezelje rendesen és a tvtunerem még. Erre jó az Xubuntu? (bocs a tudatlanságomért, csak kicsit összekeveredtem a sok verzió között)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#40553216 #19164 üzenetére
Ezt nem értem, hogy pontosan most mire írod. Nekem itt az a gondom, hogy egy viszonylag "primitív", kis méretű SSD-m van a 701-esben. Amiből maradt 1,5 GB így, hogy mindent beállítottam, és töröltem a letöltött csomagokat. Ha erre még külön teszek fel SWAP partíciót, akkor még ennyi sem marad. Na de mindegy is, szal ezen a kis helyen már nem igazán lehet eloszlatni az írásakor jelentkező használatot, hisz nagy része már foglalt. Nem beszélve arról, hogy az SSD nem kommunikál a fájlrendszerrel, így fogalma sincsen hogy mely cellák ürültek ki a törlés miatt, és ugyanúgy kezeli őket, mintha írva lennének.
Ez a probléma a normál merevlemezeknél nem jelentkezik, elméletileg végtelen szám "írhatjuk" a lemez felületét. Nagyobb SSD-nél meg van hely, amit kihasználhat.
Egyébként felrakhattam volna úgy is, hogy az Ext4-ből kiiktatom a naplózást, meg syslog-ng off. De minek szórakozzak vele, jó az Ext2 is, ez már nem lenne gyorsabb jelentősen.
upszilon: Azért Xubuntu, mert kevesebb az erőforrásigénye, tárigénye, és mert bőven elég anyámnak. Ebben egy 600 MHz-re beállított cerka van, az 1,6-os Atomnál jóval gyengébbnek mutatkozik. Nem kell ide se Compiz, se semmi, csak, hogy menjen a böngésző, nagyjából.
Az Ext3-ban van naplózás, éppen ennyivel több főleg, az Ext2-nél. Olyan egyszerű is a konvertálás ez utóbbiról az előbbire, mint anno a FAT32-ről NTFS-re átállás. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major #19144 üzenetére
Szia
Nem sikerült úgy, ahogyan a múltkor. Egyszerűen nem akar működni.
Az envy-t is feltettem, de nem akar elindulni.
-
thaler2
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a 9.10es Ubuntut, és katasztrófa a filmnézés. 9.04-nél nem volt ilyen hiba, de most tapasztalatom az új rendszernél. A fórumon olvastam, hogy egy idő után másoknál is jelentkezik a sötétedés filmnézés közben, de ez elviselelhetetlen hogy 10percenként, vmikor 2 percenként megáll a kép 10másodpercre, de a hang megy. Vlc-vel, Totemmel ugyanúgy...
-
Jah, az SSD meg igen hamar felmondaná a szolgálatot benne.
Akkor van értelme, ha jó nagy a tárterület, de 4 GB-nyi helyen nem sok marad arra, hogy eloszlassa a használatot. Meg nem is tudom, hogy mennyire hatékony ez a dolog ezekben. Olvastam már olyanról, hogy a naplózó fájlrendszertől már meghalt az ilyen tároló.[ Szerkesztve ]
-
Nah én meg sikeresen feldobtam anyám EEE 701-es 4GB-os SSD-vel rendelkező gépére a Xubuntu 9.10-et. Meglepően gyors, jobban megy rajt mint az XP, nem is gondoltam volna. Szépen bekonfiguráltam, bár kicsit szokatlan volt az Xfce4 így elsőre, de neki jó lesz. Ext2-vel, meg cserepartíciót nélkülözve, remélhetőleg sokáig elszaladgál rajta.
-
rtom
senior tag
INFÓ azoknak, akik szeretnek linux alatt játszani és nem feltétlenül FPS rajongók, linuxra portolják a Quantz nevű játékot, és a Beta verzió ingyen letölthető.
Engem megfogott.
Mintha 3D-s Frozen Bubble lenne, ami egyébként is kedvencem.
A telepítés 32bit-es rendszeren problémamentesen ment (csomag letölt, Gdebi megnyit, sudo jelszó megad, majd terminálban quantz-ra indul). 64bit-eseknek forrásból kell telepíteni..
-
válasz
mocsanisi #19147 üzenetére
Erre van egy egyszerű, de nagyszerű program, a neve NTFS Configuration Tool. Synaptic-ban "ntfs-config"-ként találod meg, rakd fel. Majd a Rendszer->Adminisztráción belül leledzik a menüben. Egyszerű a beállítása, automatikusan csatolja aztán az NTFS partíciókat amelyeket kijelölsz.
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani hogy az NTFS formázású partíciót ha meg akarom nyitni jelszót kér. Ez alapjában nem gond, de a torrent kliens nem látja ha előtte nem nyitom meg és írom be a jelszót. Hogy lehetne megoldani hogy alapértelmezésben megkapja a jogosultságot a megnyitásra?
Üdv: mocsanisi
-
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major #19144 üzenetére
Köszi a válaszokat, kipróbálom őket.
-
harry
veterán
válasz
kw3v865 #19141 üzenetére
Amarok 1.4 (?) tudom ajánlani, lehet használni úgy, hogy csak a playlist van + shortcutok (ahogy én szeretem), de be lehet nyitni mellé borítót, dalszöveget, wiki oldalt, meg mindenféle hülyeséget is. Ebből van amúgy 2 is, talán Ubuntu 9.04től, de az nekem nem tetszett, de ezekre is fel lehet rakni a régebbit, csak kell egy másik repót hozzáadni. Neten van leírás, 1-2 perces művelet.
-
-
kw3v865
senior tag
Szerintetek melyik a legjobb zenelejátszó Ubuntura?
-
rtom
senior tag
Ok, az más.
Speedfire: a hogyan.org-on fent van 1 írásom, "Ubuntu minimal+openbox" címmel, abban találsz panelra, autostartra infókat. Most mobilról netezek, ezért nem linkelem. -
Nagytalp
senior tag
válasz
Major Major #19137 üzenetére
Kössssz!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Speeedfire #19126 üzenetére
wdm, ha jól emlékszem ilyen néven futott a window maker manágere
.
-
Sziasztok!
Van egy eeePC 2G Surf kütyüm, ami a VGA kimeneten csak 800x480-as felbontást hajlandó küldeni. Próbáltam újra indítani, de akkor már csak 720x... felbontást tudod.
Lehet ezen valahogy segíteni? -
Speeedfire
félisten
ezt is kipróbáljuk holnap
mellesleg xdm helyett mit lehet még használni nem akarok se gdm-et se kdm-et, mivel azok nagyon sok mindent bepakolnának pluszba
bár ha összejön a deluge daemon akkor nem lesz szükségem az ablakkezelőre semasszem saját magam részére indítok majd egy blogot ahol az ilyen dolgokat lejegyzem így a későbbiek folyamán könnyen megtalálom majd
[ Szerkesztve ]
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #19124 üzenetére
Csomaglista:
dpkg --get-selection > csomagjaim.txt vagy ha jól emlékszem, a dpkg -l is kilistázzaTörlés:
apt-get remove (--purge) xyz.csomagA purgálással a beállításokat is leszedi (záróljel persze nem kell, csak azt jeleztem vele, hogy a kapcsoló feltételesen használható)
Session menü: gondolom a gdm alatt megjelenő funkciókra gondol Major Major, xdm-nél ilyet ne keress hacsak te nem akarsz beleheggeszteni. Anno találtam egy jó gentoo-s leírást hozzá, de most gugli nem dobta fel elsőre
-
Speeedfire
félisten
mellesleg azt honnan tudhatom meg h eddig miket telepítettem?
kicsit össze van már kuszálva a rendszerem és ami nem kell azt törölném
amikre emlékeztem azokat a sudo apt-get autoremove xyz -y paranccsal töröltemmásik kérdés:
mitől van az h teljesen szűz openbox rendszer alatt az xorg 20%-ot használ a prociból?
kicsit sok szerintem
mythbuntu nem evett ennyit emlékeim szerint, se ubuntu-liteMajor Major: a jobb menüre énis rájöttem
egyből használtam is a terminalt
session "menüt" h lehet elérni? az az init.d ?lassan vmi átfogó doksit el kell olvasnom már a debianról
sajnos sok mindenre nem tér rá a fcm[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #19122 üzenetére
nem üres az, jobklikkre feljön a menü
panel meg akkor lesz, ha berakod a session induló programjai közé[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #19121 üzenetére
egylőre az openbox full üres semmi sincs rajta még panel sem, pedig elvileg feltelepítettem 1et
most h így kérded a daemon-t rákerestem és elvileg van console is
lehet h mégsem kell hozzá ablakozó rendszer? -
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #19119 üzenetére
a deluge-ből nincs démon? mert csak az fut magától, guihoz valóban be kell jelentkezni
amúgy én is az openboxot választottam volnaszerk: eztet találtam-e
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #19119 üzenetére
meglehet oldani valahogy azt h automatikusan beloggoljon az xdm, elinduljon a deluge és a deluge webui-ja?
-
Speeedfire
félisten
felraktam az openboxot meg a delugot minden megy f@szán de csak akkor ha bejelentkezek a gépre
Major Major: van ilyen
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #19117 üzenetére
úgy látszik kicsit le voltam maradva, talán néha be kellett volna nézni az rtorrent topicba is
de ez már nagyon OFF... -
Franklin
addikt
válasz
Major Major #19108 üzenetére
"megboldogult VladimirR biztos tudna segíteni" - miért, mi lett vele???
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #19111 üzenetére
meg érdekelne még valami panel is az ablakozóhoz
-
válasz
Nowhereman #19113 üzenetére
Neked az Ubuntu Tweak kell, ha program szinten akarsz böngészni a csomagokban, és egymás után kijelölni mindent, majd egy gombnyomásra telepíteni. Próbáld ki bátran.
Habár kereső nincsen benne, de kategóriát választhatsz meg ABC sorrendben vannak a cuccok. Meg lehet nem fogsz benne megtalálni minden egyes dolgot, ami kellhet, de a legnépszerűbbek benne vannak.[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #19043 üzenetére
bocs az alpáriságért, de kissé elborul az ember, ha 0,5 óra helyett 8,0 órát tart valami. A synaptic csomagszinten dolgozik, a telepítő meg program szinten, a többit meg nem ismerem. Én kényelemből tértem át az ubira, mert kissé elegem volt a félnapos vírusvadászatokból, kompatibilzériákból, rendszerinstalokból. Valszeg a synaptyc is gyorsabb lesz, mint az új förmedvény, ami remélem nem kerül be majd a 10.04-be.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major #19108 üzenetére
VladimirR: az rtorrent topicban egy scriptet ajánlott nekem az rtorrenthez, de inkább mellőztem mert kicsit bonyolultnak tűnt nekem
elméleti kérdés
ha felrakok egy jwm, fluxbox vagy openbox ablakozót egy xdm-el, meg egy vnc servert akkor rakhatom már fel "normális" klient is
vnc serverből melyik ajánljátok? van vagy 4 darab
az ablakozókból ki melyiket ajánlja? és miért?
xorghoz van valami sample? mert nincs kedvem bepötyögni mindent -
Nowhereman
őstag
válasz
imaboci #19048 üzenetére
A kiskönyvben nincs az alapjelszó? Vagy a hardverkupec nem tudja?
Különben pedig szimplán kérsz valahonnan egy LinuxCD-t, és azzal le tudod szedni a régi oprendszert. Aztán már mehet is a telepítés. Az XP-s lemezzel ne is erőlködj, annak szokás szerint csak M$-féle dolgok léteznek...
-
Tényleg elmondom legújabb tapasztalataimat. Adott egy gép, SATA1 portokkal. Adott egy 750-es vinyó melyen nincsen már jumper, hogy SATA1-re állítsuk. Hát nem működik ugye. Van nekem egy PCI-os SATA kártyám, ami elviszi a SATA2-es porttal rendelkező merevlemezeket. Igen ám, de csak 650GB-ig ismeri fel őket azzal a RAID-es BIOS-al amely van rajta. Sajnos frissíteni nem tudom ezt, mert a ROM egy kevésbé elterjedt fajta, nem ismeri a szoftvere.
Jó, hát mit nekem ez, limitálom a kapacitását 650GB-ra és akkor majd felismeri. A Hitachi Feature Tool-lal meg is csináltam, rendben ment minden, a tiszta vinyóra eztán létrehoztam a partíciókat, megint csak minden rendben, a méret stimmel. Frankón fel is ismeri a kártya Boot-nál, semmi gond. Erre meg betölt az Ubi, aztán szépen visszaállítja nekem a kapacitását maxra. Így újraindításnál már nem jó, megint csak áll, és nem látja a méretét a kártya.
Még szerencse, hogy a Windows ilyet nem csinál, mert ez azon lesz használva.
De akkor is mért kell felülbírálnia engem? -
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #19105 üzenetére
esetleg nézz át a nagy seed server topicba, szerintem ott tapasztaltabbak parancssoros kliens ügyben
(megboldogult VladimirR biztos tudna segíteni)(#19107) Kendek
én egyszer megpróbáltam openSusét használni, de a yast nagyon felhúzott mindig. szerencsére egy frissítésnél bootképtelenné tette magát, úgyhogy lelkiismeret furdalás nélkül gyalultam le[ Szerkesztve ]
-
válasz
upszilon #19104 üzenetére
Hú, hát ez inkább ilyen szubjektív megítélés. Sok mindent össze lehet vetni, és azért vannak az OpenSUSE-ben olyan kényelmes dolgok, amik az Ubuntu-ban nincsenek. Összességében viszont azt kell, hogy mondjam, nekem az Ubuntu jobban bejön, én szeretem mindenből a legfrissebbet használni, tesztelni.
Az 11.2-ben úgy nézem nem kapott helyet a GRUB2, pediglen egész jó, igaz még nem teljesen kiforrott.
KDE az alap és az van inkább az előtérben annál, viszont én a GNOME-ot részesítem előnyben. Ott ez utóbbi SUSE-sre lett szabva, nekem nagyon nem bejövős, elcseszték a főmenüt is, lehet hegeszteni. Bár a Yast az jónak tűnik, felcsillant a szemem a tunerkártya telepítőnél, de aztán rájöttem, hogy úgysem nézek TV-t.
Aztán ott vannak a csomagok, inkább maradnék a Debian-nál.
Nagyon sokat lehetne beszélni róla, de ha csak az Ubuntu közösséget megnézzük idehaza, akkor azt kell, hogy mondjam, már megéri Ubit használni.
Egyszerűen gyíkaz az OpenSUSE.
Nah, a lényeg, hogy inkább döntsd el Te magad, hogy melyik a jobb, teszteld le mindkettőt. Ha számodra fontos dolgokat inkább megleled abban a rendszerben, akkor bátran használd azt. Általánosságban előnyei és hátrányai mindkettőnek vannak. -
Speeedfire
félisten
nem akarom elkiabálni de úgy érzem megtaláltam a nekem megfelelőt
sasolás ha érdekel mi lesz a saját torrent csatám vége -
Speeedfire
félisten
válasz
Kendek #19103 üzenetére
gondolom a wine is igényel ablakozó rendszert, nah meg ugye ha már linux akkor inkább linuxra írt c++ vagy python alapú rendszert használnék
mindjárt előveszem a c++ könyvemet aztán jobban belemerülök ebbe a témába
csak azt nem értem miértnem raknak a kliensekbe aktív torrent beállítást
az egész nem tartana semeddig
lenne egy ciklus ami lefutna x időnként vagy ha letöltődött 1 file
az megnézné h kell-e még valamit letölteni, mondjuk a letöltési listát egy xml vagy txt fileban tárolná
ha nincs letöltendő cucc akkor elkezd seedelni valamit
márcsak meg kellene írni -
válasz
Speeedfire #19102 üzenetére
Én az uTorrent-et használom Linuxon is, nézőpont kérdése, hogy van-e vagy nincsen. Nem natív, de mivel Wine-vel normálisan megy, nem mondhatjuk, hogy nem jó Linux alapú rendszerekre. Nézzük úgy, hogy ez a függősége, és mindjárt okés lesz a buli.
-
Speeedfire
félisten
válasz
blokad #19100 üzenetére
parancssoros kliens kell mindenféleképpen
transmission oké lenne de még a webui sem jön be, nem lehet állítani az aktív letöltések számát
ktorrent egy csomó kde-s cumót nyomatna nekem fel amire nincs szükségem
rtorrent van webui, fut parancssorban csak nincs aktív letöltés állítási lehetőség
vuze egy nagy erőforrás igényű kliensre nincs szükségem
torrentflux minden okés, csak nem működik az aktív letöltés beállítás (bár ezzel sztem még szenvedek egy kicsit)
még megpróbálok 1-2 php alapú klienst is, hátha megtudom oldani valahogy
deluge is jó választás lehet talán, ennek még 1 kicsit utána kellene néznimiért nincs utorrent linuxra?
-
válasz
upszilon #19099 üzenetére
Tegnap már sorba álltam érte, 15:00-kor jelent meg itthoni idő szerint. Persze nem tartották így pontosan, egy 20 perc múlva lett csak jó a link. De gőzerővel nekiálltam torrenten szedni, jött 1-2 MB/s-el, viszont sajnos a DVD-nyi méretből ~75% jött le a munkahelyen negyed 5-ig, majd itthonról meg tetű mód lassan csurgott. De büszke vagyok, mert én voltam a leggyorsabb a letöltők közül, 2 hazai emberkét láttam a peer-ekben, de lassúak voltak hozzám képest. Azóta felraktam, de éppen ugyanolyan nem jó mint annak előtte. GNOME alapból olyan amilyen, a KDE meg ott az alap, de az sem jobb és nem is szeretem.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.