Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Fedora (újra) telepítésnél észreveszi, h a /home alatt már van egy olyan nevű júzer mint amivel telepíted, ezért szépen átállítja (persze előbb azé megkérdezi) a jogosultságokat. Ubi ezt vmiért nem csinálja meg, de ha kézzel (chown júzernév -R /home/júzernév) átállítod jónak kellene lennie. Én is így jártam múltkor, mikor fedora /home-jára tettem egy ubit...
-
válasz
üzenetére
Ez ismerős (már a leak) csak fedoran-n. És ami a bosszantó, h nem is az én otthoni desktop-omon (lehet mert ott 4bg ram van) hanem egy "éles" gépen a meló helyemen...
Nagyából a nap végére behal az egész. Alig bírok átlépni tty-ra, h kigyilkoljak pár process-t. Egyébként ez egy 2 magvas 2 gigás gép, F15 alatt, libreoffice (2-4 példányban), FF (fészbuk játékkal), thunderbird, vbox (xp-vel), skype ami általában fut rajta. És érdekes, h a skype szokott túlcsordulást okozni 
-
válasz
jahatpersze
üzenetére
bár nem tudom mi értelme (attól biztos van neki
) -
válasz
szaszayanou
üzenetére
Én lxde alatt is használtam compizt (még lájtabb mint az xfce). Igaz nem azért használtam az lxde-t mert nem bírja a vas, hanem mert elment a kedvem gnome-tól (mac majmolás...). De mióta van gnome3 újra gnómolok

-
válasz
Siriusb
üzenetére
root@eda-MAM2080:/home/eda# modprobe acpi-cpufreq
root@eda-MAM2080:/home/eda# modprobe cpufreq_ondemand
root@eda-MAM2080:/home/eda# lsmod | grep acpi-cpufreq
root@eda-MAM2080:/home/eda# lsmod | grep cpufreq
root@eda-MAM2080:/home/eda# lsmod | grep acpi
...
root@eda-MAM2080:/home/eda# cpufreq-info
cpufrequtils 007: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
no or unknown cpufreq driver is active on this CPU
maximum transition latency: 0.00 ms.
...
root@eda-MAM2080:/home/eda# cpufreq-set -g ondemand
Error setting new values. Common errors:
- Do you have proper administration rights? (super-user?)
- Is the governor you requested available and modprobed?
- Trying to set an invalid policy?
- Trying to set a specific frequency, but userspace governor is not available,
for example because of hardware which cannot be set to a specific frequency
or because the userspace governor isn't loaded?Én se akarom elhinni, h egy laposba nem vezérelhető a proci... Jah, bios-a 0 (nulla) a gépnek, nem lehet semmit állítani benne

-
válasz
Nowhereman
üzenetére
na ne baszál fel, komoly?!?

-
Van itt egy lapos ami nagyon melegszik. Most veszem észre, nem is vezérli a proci frekijét... Próbáltam a cpufreqd, cpudynd de egyik se viszi...
root@eda-MAM2080:/home/eda# cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 14
model name : Intel(R) Celeron(R) M CPU 430 @ 1.73GHz
stepping : 8
cpu MHz : 1728.702
cache size : 1024 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss tm pbe nx constant_tsc up arch_perfmon bts aperfmperf pni monitor tm2 xtpr pdcm dts
bogomips : 3457.40
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 32 bits physical, 32 bits virtual
power management:Itt lent a power managment résznél nincs semmi

-
válasz
énvagyokAdam
üzenetére
Nézzed meg
Igaz nem w890 de az most mindegy a lényeg, h megoldható... -
válasz
sh4d0w
üzenetére
kicsit utána olvasva úgy nem lesz jó ahogy az előbb megadtam a parancsot (0,30 * * * * chmod 0777 -R /media/data/_Munka) hanem inkább egy skript-et kell neki megadni amiben benne van a parancs:
szerver@ubuntu:~$ sudo crontab -l
# m h dom mon dow command
0,30 * * * * /home/szerver/Desktop/chmod.sh#!/bin/bash
while [ 1 ]
do
chmod 0777 -R /media/data/_Munka
doneKendek, ez így jó?

-
válasz
Siriusb
üzenetére
tényleg...

Igaz még sohasem csináltam ezért kérdezek
így jó?:
szerver@ubuntu:~$ crontab -l
# m h dom mon dow command
0,30 * * * * chmod 0777 -R /media/data/_Munka
tudom, h félórára raktam, az most mindegy
hogy tudom sudo-val futtatni? mert ez a felhasználó nem fogja tudni megcsinálni...
-
egy pici skript-et írna nekem vki?

annyi, h
chmod 0777 -R /elérésiút/
sleep 1 óra
majd kezdi előröl...köszi

-
válasz
Nowhereman
üzenetére
hehe, ki mondta, h gnómot használok?

meg azért pár év alatt ennyire nekem is sikerült rájönnöm...
-
válasz
body007
üzenetére
na most feltettem a powernowd -t, ez már legalább látja, h vezérelhető a proci:
powernowd: PowerNow Daemon v1.00, (c) 2003-2008 John Clemens
powernowd: Found 4 scalable units: -- 1 'CPU' per scalable unit
powernowd: cpu0: 800Mhz - 3000Mhz (4 steps)
powernowd: cpu1: 800Mhz - 3000Mhz (4 steps)
powernowd: cpu2: 800Mhz - 3000Mhz (4 steps)
powernowd: cpu3: 800Mhz - 3000Mhz (4 steps)a cpufreqd és a cpudyn is azt mondja, h nem vezérelhető...
-
válasz
Siriusb
üzenetére
lsmod | grep acpi-cpufreq
semmi...ha be akarom tölteni ezt kapom:
sudo modprobe acpi-cpufreq
FATAL: Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.38-1.dmz.1-liquorix-amd64/kernel/arch/x86/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such deviceegyébként meg ezek vannak betöltve:
lsmod
Module Size Used by
freq_table 3903 0
mperf 1539 0
snd_hrtimer 1856 0
nls_utf8 1389 1
udf 82155 1
fuse 70449 3
radeon 949496 0
ttm 66087 1 radeon
drm_kms_helper 33242 1 radeon
drm 212565 3 radeon,ttm,drm_kms_helper
i2c_algo_bit 5513 1 radeon
binfmt_misc 7392 1
ipv6 312955 28
af_packet 20867 2
joydev 10853 0
hid_a4tech 2310 0
snd_hda_codec_hdmi 24308 1
snd_hda_codec_realtek 319477 1
usbhid 36933 0
snd_hda_intel 23580 4
snd_hda_codec 86417 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep 6572 1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss 38283 0
snd_mixer_oss 15500 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 83449 5 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 1734 0
snd_seq_oss 28934 0
snd_seq_midi 5420 0
snd_rawmidi 22379 1 snd_seq_midi
fglrx 2699201 0
snd_seq_midi_event 6963 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq 54353 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 21333 3 snd_hrtimer,snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 6478 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
evdev 9560 9
serio_raw 4470 0
i2c_piix4 8735 0
i2c_core 25596 5 radeon,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit,i2c_piix4
sp5100_tco 5012 0
k10temp 3271 0
rtc_cmos 9627 0
rtc_core 18460 1 rtc_cmos
rtc_lib 3421 1 rtc_core
snd 67709 20 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
edac_core 45576 0
edac_mce_amd 15438 0
soundcore 7894 1 snd
snd_page_alloc 8484 2 snd_hda_intel,snd_pcm
button 5793 0
wmi 10182 0
processor 27018 0
lp 10120 0
parport 35059 1 lp
loop 18194 0
ext4 363249 2
mbcache 7510 1 ext4
jbd2 83847 1 ext4
crc16 1699 1 ext4
sg 22722 0
sr_mod 15207 1
cdrom 39237 1 sr_mod
sd_mod 35380 3
ata_generic 3787 0
pata_acpi 3587 0
pata_atiixp 4405 0
ahci 21030 4
libahci 22195 1 ahci
libata 203661 5 ata_generic,pata_acpi,pata_atiixp,ahci,libahci
scsi_mod 200034 4 sg,sr_mod,sd_mod,libata
r8169 40519 0
mii 5061 1 r8169
firewire_ohci 28839 0
firewire_core 55354 1 firewire_ohci
crc_itu_t 1731 2 udf,firewire_core
ehci_hcd 40629 0
ohci_hcd 21776 0 -
Feltettem a Liquorix kernelt, de valamiért nem tudja szabályozni a procim frekijét... A CPU Frequency Monitor-al vezéreltem eddig (awn applet) de most aszongya, h scaling unavailable. Ötlet, h mi van vele?
-
Kis infó a .38-as kernel-ről:
Sokat gyorsult a Linux kernel
Nem rossz...
-
Na basszátok meg. ez most kemény off lesz, de nem tudom hova beírni hirtelen....
Földszinten lakok, kiteszek 3 sört az ablakba hűlni, há nem el lopják??? Basszus, ez magyarország?.... -
a suspend-ért milyen csomag felel? Mert én annyit kapok vissza, h command not fund... Egyébként ez egy épített rendszer
-
válasz
Kendek
üzenetére
Szerintem nem kellene neki (kezdőként) olyat mutatni, h tud root nautilus-t nyitni

Gondolom olyan könyvtárba akart másolni/törölni ami a /-ben van, oda meg ne piszkáljon. Bár nem sok idő újrahúzni a rendszert...
Inkább valami ilyesmit kellene neki olvasgatnia: A Unix (Linux) file-szerkezete meg ezt is: Fájlrendszerek -
-
Egy elk.rt dd parancs után (rossz cél...) lehet valamit kezdeni? Vagy csak file recovery? photorec-et próbálom, de azzal az életbe nem fogom a helyükre rakni a file-okat

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szerintem itt érdeklődj

-
A bejelentkezési kulcstartó jelszavát (vagy mifene a neve), meg lehetne jegyeztetni a gépel? Az a gond, h ha fel akar lépni a gép a céges hálóra kéri ezt a jelszót. A titkár néni meg nem igazán tudja/akarja megjegyezni. És nem csak Ö hanem mások se akik még használják azt a gépet...
-
Újra szeretnék húzni egy rendszert de gyanítom, h titkosított a /home. Ezt, h deríthetem ki? Van .encryptfs és .Private könyvár is. Ha újrarakom (nem nyúlok a partíciókhoz csak a /-t formázom) van rá esély, h elérhetőek lesznek az adatok? Esetleg a titkosítást ki lehetne kapcsolni míg újra telepítem? (utána meg vissza?). Vagy inkább másoljam le az egész /home-t?
-
Van itt egy gép amit 10.04-ről 10.10-re frissítenék, de azt írja, h sikertelen: A problémák nem javíthatók, sérült visszafogott csomagok vannak a rendszeren. kép
Synaptic-ban megnéztem nincs törött csomag. A visszafogott csomagokat merre találom? A /var/cache/apt/archives/lock file üres... -
Kicsit OFF (najó nem kicsit
):
Milyen faja betűtípus találtam? (vagyis kolleganőm): openlogos.ttf -
A pulseaudio-t, h lehet kiirtani úgy, h a skype működő maradjon? Tegnap nekiálltam egy kő kemény gép telepítésének (egyébként szerintem simán mennie kellene, de gondolom valami hw akadás van: 1,7 cerka, 7xx Mb ram, valami régi nvidia). A skype olyan szinten akad, h nem lehet se a bejövő se a kimenő hívást hallani. Top-ot nézegetve a pulse tekeri a gépet...
-
válasz
AMAZING007
üzenetére
Hát ööö, ez nem vindóz, ne akarjá "letölteni" olyan dolgokat amik nem rá valók

-
válasz
AMAZING007
üzenetére
Először is milyen "fajta" linux? Utána, mit értesz a letöltésen? Rákattintasz egy .exe .doc . avi .torrent .etc file-ra és ezt írja?
-
Bocs, ez nagyon off, de nem bírtam

----- "Mail Server Report"
Mondd el mindenkinek, aki az e-mail listádon szerepel, mert ha közülük
valamelyik felveszi a listájára, akkor a tiedre is felkerül majd.
Ez a Hacker meg tudja találni a te komputerazonosító címedet, és
ellenőrzés alá veheti az e-mailedet.
Ez az információ közvetlenül a Microsoft és Norton-tól származik, és
mindenkit érint!
Küldd el mindenkinek, aki Internet-t használ.
Lehetőleg ne nyissatok meg ismeretlen címzettől levelet, de semmiképen se a következőt:
Lehet, hogy kapsz egy ártalmatlannak tűnő e-mailt `Mail Server Report´, ha
kinyitod a következő üzenet jön fel a képernyődre :
"It´s too late now, yourlife is no longer beautiful" -
"…”
Már túl késő! Folyamatosan elveszítesz mindent, ami a komputereden van és az a személy,
akitől ezt az e-mailt kaptad birtokolni fogja a nevedet,e-mailedet és
jelszavadat.
Ez a vírus szombat délután óta van a hálón és az AOL már igazolta a
jelenlétét és még egyik Anti-vírus szoftware sem tudja ártalmatlanítani.
A vírus készítője "élet ura"- nak nevezi magát.
Küldd el ezt a figyelmeztetést mindenkinek, hogy ők is tovább küldhessék
azonnal!. -
Wifi megy persze. Csak ügye egy telón (gondolom) nem alap dolog egy hálózathoz kellő csomagok megléte, ezért kérdeztem, h mi kellhet hozzá
(#33016) Kendek: csak az a baj, h a samba csomag hozz magával egy halom dolgot, itt meg elégé számít a hely használat, erőforrásigény. De felteszem, majd látom mi sül ki belőle

-
Lehet hüjeséget kérdek, de mi kell ahhoz, h egy klienst (wifin) összekössek egy szerverrel? Ezen azt értem, h a kliensen kell, h legyen samba?
A problémám az, h van egy n900-am (linux os, maemo) és szeretnem hálóba rendezni. De, még wifin nem csináltam ilyen dolgot. -
-
Nem akarok veled vitatkozni, de ha a java annyira keresztplatform akkor mi a fenéért nem megy egyik oldalon, a másikon meg igen? Ez nem a java keresztplatformságán múlik, (mert az tényleg az), hanem a mélyen tisztelt programozón. Meg lehet úgy írni egy programot, h menjen mindenhol (ala cib.hu) meg úgy is, h csak a w-s rendszeren
Persze, önhibáján kívül -
Öhömm, tehát ha a csodalinuksz alatt nem nyílik meg az applet, de fujjfujj vindóz alatt igen, akkor az applet a hibás... - nem, nem. Ez kb. olyan mint mikor egy oldal "csak" ie alatt jelenik meg helyesen. Remélem érted a célzást -> nem mindenki használ ie-t

szerk: a bólogatós smájli miatt

-
Lehet (de nem 100), h a chrome tartalmaz valamiféle beépített java-t, és azt látja az oracle oldala jónak, de már a "komolyabb" tartalmak nem indulnak...
Keress rá a szoftverközpontba a java szóra, az openjdk-t tüntesd el, a sun (oracle) meg tedd fel.
Meg linkelj már valami oldalt, ami nem megy, ránézek nálam mi újság. -
Na közben megvan. Leírom hátha belefut más is. Törölni kell a
/home/felhasználó/.config/menus/applications.menu nevű file-t, majd relog és már jó is
(#32497) dbius: köszi, úgy is meg lehetett volna oldani

-
Főnök rendszerének érdekes bugja van. Nem nyílik le az alkalmazások menüpont. Ha kiteszem még egyszer a panelra akkor se. Vagy ha a főmenü nevű egy gombos menüt teszem ki, abból is hiányzik az alkalmazások pont. A menü szerkesztő cucc se akar elindulni. Mi lehet vele?
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Kicsit félre beszéltem. A cosmos nem képernyővédő hanem változó hátérkép. A GLSlideshow meg képernyővédő. Mint kiderült a választható háttérképeket mutogatja. Annyit kellett csinálni, h a megjelenítés beállításánál -> háttér, hozzá kellett adni képeket és mostmár szépen azokat is mutogatja

-
Kijött egy új flash verzsőn. Csak az a gond, h 32bit only. Ezt most én a 64es rendszerembe be tudom implementálni? Ha igen akkor hogyan?
-
Azt tudja valaki, h a GLX slideshow (vagy mi a neve) nevű képernyővédő honnan szedi a képeket? Mert nagyon szép meg jó, de már kezdem unni, ezért raknék még hozzá képeket

Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor keresgélek lp-on 

Nagyából a nap végére behal az egész. Alig bírok átlépni tty-ra, h kigyilkoljak pár process-t. Egyébként ez egy 2 magvas 2 gigás gép, F15 alatt, libreoffice (2-4 példányban), FF (fészbuk játékkal), thunderbird, vbox (xp-vel), skype ami általában fut rajta. És érdekes, h a skype szokott túlcsordulást okozni 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)