Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
A kütyüd se mér pontosan, a trafónak is van terhelésfüggő vesztesége meg minden, de egy 10%-os mért különbség a néhány %-os hibák mellet elfogadható érv.
Mérési jegyzőkönyvet azért összeütöttél néhányat. A 17" monitor, monitor on, még nem jelenti egyértelműen az olvasó számára, hogy külsővel dolgoztál, mert a laptopban is lehet 17"-os képernyő. Szépen ez így nézne ki: A laptop képernyőjét lekapcsolva egy külső 17"-os(mivel a mérésbe már nem zavar bele akár el is hanyagolható) monitorra csatlakozva mértem... - így egyértelmű lesz az olvasó számára. Az az egy-két másodperc a gépelésen nem sok a méréssel eltöltött időhöz képest.
Az lxde meg szerintem nem olyan buta, viszont hatékony. A Gnome3 és Unity nevű csodák meg fogyasztás terén "csodákra" képesek egy full-ubuntuval. -
Nowhereman
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
A fázisszög nem szokott össze-vissza ugrálni a laptopoknál, úgyhogy a látszólagos tökéletesen teljesítmény megfelel az összehasonlításhoz.
Ha asztali monitorral nyomod, a laptopét kilőve azzal még tudod javítani a mérés hitelességét, mert a képernyő energiafelvétele nem zavar be. Mondjuk a havas táj déli napsütésben és a néger a kivilágítatlan alagútban hátterekkel mért iddle között is lesz szép különbség...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Az hogy sikerült nemrégiben ilyesmibe is belebotlanom. Mivel a chkrootkit nem küldözget jelentéseket, és a géphez fizikailag ült olyan nívójú idegen ember aki ilyesmire lett volna képes. Vagy valami PPA-ról szophatott be valami érdekeset, vagy valami komolyabb biztonsági rés van(volt?) a rendszerben. Szóval, ha legközelebb ilyenbe botlik az ember, mikről küldjön másolatot és kinek elemzésre - már ha van aki ilyesmivel is foglalkozik?
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
A kernel tartalmazza a drivereket, a driverek a képesek szabályozni a beépített feszültségforrásokat(ha nem ismeritek, ez a hétköznapi nyelvben az árramforrás(trafó), csak az amperritterek kedvéért írtam így, lévén náluk ez a def., az áramforrás meg az, ami állandó áramerősség mellett képes szuflát produkálni)azaz az elemek tápfeszültségét a hardver lehetőségein belül, aminek a maximuma nagyobb mint az elem néveleges értéke(azaz mondjuk az alaplap képes 1,4V-ot adni egy 1,25V-os(ez ugye a névleges feszültsége)procira. Röviden képes túlfeszelni az IC-t. A proci bonyolultabb annál, hogy rávágjuk hogy lenne egy R ellenállása, viszont (a mérések szerint is)a növelt tápfeszültséggel nő a felvett áramerősség is(röviden a x%-os feszemelés x%-nál nagyobb energiafogyasztás növekedést eredményez). Azaz a túlfesz által képes túláramot csinálni.
Más, hogy szerintem nem lehetetlen, de nem hiszem, hogy túlontúl gyakori lenne ez az "aag-jelenség". A perec nem feltétlen csak ennek tudható be, hanem annak, hogy egyre bugosabb már maga a kernel is.
A rövid laptop üzemidők(részemről nem mítosz, hanem tény), egy részébe ez is belejátszhat, de nagyja a gyenge energiagazdálkodás, teljesítményzabáló kezelőfelületek és háttéralkalmazások miatt van. Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy visszahozták a korai lekapcsot is(a Linux már 15-20%-os akuszintnél lecsapta magát, a kíndóz meg valahol 2-3%-nál) -
Nowhereman
őstag
válasz
sir fg
üzenetére
Tudod a gépészek közt van olyan vicc, hogy a villamosmérnök az az állatfajta, aki szerint az áramvonal valahol U-I diagramban rejtőzik. Te legalább szemléltetted miért.
Én nem írtam sehol névleges áramerősséget, arra te egésszítetted ki!az áram meg a nyelvben
áram(erősség): A
(tömeg)áram: kg/s
(térfogat)áram: m3/s
...
Meg van a köznyelvi villamosáram, amely az áramforrások szufláját jelenti és leginkább a rájuk véset névleges feszültséggel jellemzik. Remélem a kínok kínját éled át ahányszor valaki "230V-os áramról megy","24V-ra transzformálja az áramot" jellegű kifejezést használ, vagy bármilyen kifelyezésben az áram szót nem mint az áramerősség rövid alakját jelenti.
Az ohm törvényt meg egy büdös szóval se említettem. -
Nowhereman
őstag
-
Nowhereman
őstag
válasz
MacCaine
üzenetére
lefordítom:
a szobahőmérséklet az a hőmérséklet amelyen az ember jól érzi magát
meleg az, amikor magasabb a hőmérséklet a szobahőmérsékletnél
a melegben kimúlunkne irkálj már hülyeségeket! Egy sor holmi van, ami rendeltetészerűen túlárammal indít, mégis megy, nem pedig lángot csóvál. A túláram, csak annyit jelent, hogy ott már nem garantálható a folyamatos hibátlan működés. Ebbe persze benne van, hogy a jó nagy a túláram akkor kampec(1000C-on mégse lihegünk sokáig), de alapból nem kell hogy kipurcanjon a cucc(40C-on még csak kóvájgunk, de nem pusztulunk el)
-
Nowhereman
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Aha, és feszültség és az áram közt nincs fizikai összefüggés. Minek is adunk rá feszt, ha annélkül is kerengene benne az áram?
És a proci hőmérséklete nincs befolyással a működésére. A tuningbajnokok a folyékony nitróval csak a kólájukat hűtik?aag ne hozzd már szóba a túláramot, mert már fizikai fájdalmat érzek ennyi hülyeségtől, és takarítsd ki a hűtődet!
-
Nowhereman
őstag
válasz
Fooler89
üzenetére
Rendszerszinten lehasalni nem mániája, viszont félóránként letérdel(junití alatt negyedóra), azt bárhol bármikor produkálhatja. Még üresjáratban is képes egy hibaüzenettel meglepni. És tapasztalatból mondom, mikor egy-két perc alatt összeomlasztja a 3 munkaalkalmazás 10 ablakát, az pont olyan kellemes, mintha kék ablakokat köpködne.
De ha már mondjuk egy jól reprodukálható térdeplést mondjak: Nos a szoftverközpont, az egy dolog, hogy görgetéskor fehér foltokat csinál(nem egyedi eset, figyeltem, még a Linux Action Showban is megcsinálta), de ha egy hosszabb sornál lehúzod a legaljára, majd el kezdem visszagörgetni, garantált a térdelés bármely kezelőfelületen.
Emellett már említést se érdemel, hogy a hangkártyámról folyamatosan el megy a hang, és tíz pecig mókolhat az ember, hogy öt percig halgathassa/ehhez meg hibabejelentést se mellékel/ -
Nowhereman
őstag
válasz
MacCaine
üzenetére
Nos elárulom, végigzongoráztam az általad felvázolt összes kezelőfelületet, és az összesnél perecelt megállás nélkül(nem vagyok ezel egyedül). A júnití meg soha nem lesz jó, mert alapelképzelésként is egy csőd. 10.04-et meg már az oneiric láttán se merte volna vaktában lecserélni.
A Cannonical úgy járt mint a díszhuszár, aki a díszszemle előtt leragadt a csizmája fényezésénél, közben meg a lova éhendöglött az istálóban. -
Nowhereman
őstag
válasz
MacCaine
üzenetére
Mint említettem, a korábbi LTS-ek születésükkor is stabilak voltak, sőt még a Win7 se kínált meg lépten nyomon pereccel(lefagyni láttam már vastagon). Viszont a oneiric után aggódtam hogy ez is átok rossz lesz, de nem gondoltam volna, hogy ennyire hasznavehetetlen lesz. És jelenlegi állapotában a 10.04 kihalása után se jöhet szóba.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Akkor nem sokat fognak aludni mostanság, lévén részemről a win95 első kiadása óta nem találkoztam ekkora bughalmazzal - hibaüzenet küldése már rutin. 11.04-ig elvétve futottam hibába, az LTS-ek pedig a születésük pillanatában is munkaképesek voltak. Magam részéről a frissítés letiltva, mert ennyi bugot beleírni is természetfeletti, nem hogy javítani. Nálam sajnos ez az LTS kíméletlenül igazolta a félelmeimet, hogy a júnitíba való belebuzulódás miatt megszűnt a valósággal való kapcsolat, a színvonal meg zuhan.
-
Nowhereman
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Akkor gratulálok a 4-hez. De így önerőböl az "Ezt is leírtam egy feszgenerátor mindig pont annyi áramot fog áthajtani egy cmos áramkörön amennyi annak az áramkörnek az ellenállása.", azaz I=R, jellegű mondatokkal legfeljebb a szamártabló sztárja lehetnél. Ne tarts elektrotechnikai előadást Aargnak oda nem illő dolgokról katasztrófálisan spongyola stílusban, hanem szimplán ajálj neki egy hőcserélő rendszer generálozást. A jegyekkel meg nem kell kérkedni, lévén ezzel annyit is elárultál, hogy csak az idealizált koncentrált paraméterü elemek szintjén vagy még kiagyasítva.
-
Nowhereman
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Akkor szerintem olvasd át a jegyzeteid újra, mert ekkora marhaságokra még a gépészeknek is mindenféle figyelmeztetés nélkül írják az elégtelent, lévén még tőlük is megkövetelik azt, hogy vágják a diódák valós I(U) függvényét, ne pedig az idealizált mesét üvöltözzék ötször. És már itt elbukna az érvelésed, hátha még az inegrált félvezetők egyébb sumákságait is említenék.
Mivel látom, hogy a drájverekre még nem néztél rá, elárulom, sok esetben szoftveresen felül lehet feszelni cuccokat, nem csak a frekit lehet változtatni.
-
Nowhereman
őstag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Szerintem nézz meg egy fejlettebb windowsos VGA drájvert, nézz utána a feszültség és az áramerősség kapcsolatának, és hogy mennyi driver van a kernelben, mielőtt egy pontatlan fogalmazást lehülyeségeznél.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Valszeg egy bad sectorra fut ottan. A legjobb, ha valahogy bedetektálod a javíthatatlan BS helyét, és a particonáláskor csinálsz rá egy üres szektort.
pl. ha a BS 500MB-környékén van, akkor valami hasonlót csinálsz
mondjuk használhatod az elötte lévőt is monjuk csinálsz
/boot 200MB
unmounted 600MB
Swap 2 000MB
/ 40 0000 MB
/home ....és a particionálás végén törlöd a BS-t tartalmazó unmounted particiót, amelyet így remélhetőleg messzire elkerül majd a HD olvasó feje a jövőben...
-
-
Nowhereman
őstag
Nem vagy egyedül. (bár szerintem van még egy-két jó felület) Csak sajnos nekem mondjuk nem merül ki a a kezelőfelületben az igényem. Pl. szoftverellátottság. Ez volt korábban az ubi legfőbb fegyvere. A lényeg a volt! Szofverközpontot nyugodtan át lehetne keresztelni szoftvermúzeumra, lévén az 2 napos kiadás létére az ott található cuccok nagy része elavult, működésképtelen, vagy éppen csak papíron létezik(és valszszeg soha nem fognak ráfrissíteni). Aztán lenne mondjuk olyan hülye kérdésem, hogy mi a fenéért nem lehet megoldani, hogy egy teljes képerős futtatáskor is működjenek a billentyűk(pl. hangerő szabályozás) mint a kíndózban?
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
És ki monda hogy én hülye vagyok? Az oneiric után hogy a fenébe merné az ember kipróbálás nélkül förendszerként telepíteni az ubit. Rackről megy, amíg nem jön rá a következő tesztalany. És mivel a racken már alapból van vagy 6 disztro, bocsájtsd meg, hogy nem bonyolítom a particionálást azzal, hogy home particiót csinálok nekik arra a néhány üzemórára..
Különben meg semmi gond sincs az upgrade-ekkel normális disztroknál, különben nem is létezhetne rolling release.
-
Nowhereman
őstag
Az ziccer, hogy egy belőtt mates alapon könnyen be lehetne előzni a distrowatchon az júnitís alapverziót. Mate alatt nem áll negyedóránként keresztbe a rendszer. De nekem azért nem kicsit durva, hogy ma reggel ráfrissítek, aztán a frissítés után jelszónélkülibe vágja a bejelntkezést!
-
Nowhereman
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A winera telepített drijvert még a wine alatt se fogja látni semmi. A játékvezérlők külső drájverről mennek. A Logitech holmijai viszonylag jól támogatottak a drájverben, viszont rossz hír, hogy még a Novell-Suse idejében írták az utolsó sort abba a drájverbe. Tehát próba szerencse...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Lacces
üzenetére
Most miért várjátok hogy a 3DMark alatt ne egyen a gép? A júnití meg a gnome3 alapból túráztatja a videókártyát. És igen, jelenleg az Ubuntu képviseli a Linux legalját, és ezt öröklik a leszármazottak. Egy francia eredetű szofverek(mageia) meg elvétve rendelkeznek épp ésszel elviselhető kezelőfelülettel.
-
Nowhereman
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
bocsika, benne maradt valami, ami nem kéne...
Különben nekem a compiz billentyűzetről vágható gyorsfunkciói(p. rács) miatt ver kört hatékonyságban a junití, gnome3 féle "intuitív"(ez a racionális ellentettje, ami csak egy ilyen beteg egy világban válhat pozitív jelzővé) féle vonalra...
-
Nowhereman
őstag
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Remélem a grafikus felület nem kizárólag gnome3/unity, mert az olyan dolog amitől minden ismerősöm iszonyodik, leszámítva egyet, aki 4 éve áttérített a fedóráról, ő miután minden kitaláljuk mit akar a júzer funkciót letiltott az általa minden használat nélkül hülyére dicsért gnome3-ban, és x@rabbnak minősítette a linuxot windowsnál(addig az én mániám volt a zuhanás), visszaállt a kíndózra.(pedig az a fószer szinte minden vackot összevásárolt az ubuntu szuvenírboltból...)
Szóval ha van Xfce-re, érdekel, lévén elég kevés értelmes új funkció van mostanság az ubihoz... -
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
A zárt drájver sokat hoz a konyhára...
De szerintem a 11.10 alapból kerülendő, lévén valszeg ma messze az a legvacakabb Linux ami van(sőt, szerintem az utóbbi 5 év legpocsékabb UNIX alapú rendszere amibe belebotlottam), ami gyönyörűen látszik azon, hogy a laptopon zabálja a szufát.
1/ 32-bittes verzió mindig kevesebb memóriát zabál, ergo kevesebb szuflát.
2/ használj valami kevésbé elqrt disztrót, vagy ha már ragaszkodsz az ubihoz, akkor LTS-t vagy Lubit. -
Nowhereman
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
ha újabban - valszeg frissítéssel jött a baj
hülye tippek a visszára, ha nem megy előre:ha az xorg PPA-ja aktív, akkor az adott alkalmazást próbáld próbáld a synaptic-ból visszakényszeríteni az alap Lucid verziót és fixálni. Ha meg véletlen az is befrissítették a hibásra a C-nál, akkor meg a telepítőlemezről lehetne megpróbálni...
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
Nos nem óhajtom megismételni azokat a nem feltétlen népszerű megjegyzéseimet, miszerint a féléves kiadásokat csak kényszerérleltnek minősítem(A fedorát már 4 éve leírtam, a 10.04 utódaként még fel sem merült nálam), nem csak az Ubira tartom érvényesnek. Azt hogy a Linuxot egy Nerd kéncsövekkel teli kaotikus asztalához hasonlítottam az sem hangulatból tettem. Magának a kernelnek a minősége is egyre inkább szakad le a BSD színvonalától. Az apci csak egyik eset, amikor a fejlesztés kaotikusságáról beszélhetünk. A gondok kiküszöbölése helyet meg egy júnitivel tetézni a gondokat...
-
Nowhereman
őstag
válasz
dcsabesz
üzenetére
Mi a digitális rajztábla típusa? Az xserver-xorg-input-acecad 1.4 van az LTS-hez, a legújabb meg a 1.5. Probáld meg a Lubuntut11.10-et esetleg, vagy a debian Wheezyt.
szoke12-nek meg nem kell hinni, az Ubuntu-oneiric az egyetlen Linux alapú rendszer(na jó 11.04 is képes volt tetvészkedni) amibe botlottam, ami nem hasít az atomon mint az atom. Mondhatni, az Ubi11.10 a Linuxok Vistája.
A saját esetedből ítélve mennyi értelme van egy drájver frissítésmentes 5 éves LTS-nek? -
Nowhereman
őstag
Az SG.hu-n is volt a cikk.
Norvégiában tiltották meg az állami szerveknek a Google felhő használatát. Különben pedig a Patriot Act személyében minden amerikai cég minden szerveréről(az Amerikán kívüliekről is) köteles minden információt átadni az amerikai kormányszerveknek. Máskülönben meg a bizalmas infokat éppen a Google-féle infokufárok elől szokás rejteni, nem pedig rájuk bízni...
-
Nowhereman
őstag
válasz
hallari
üzenetére
Hát azért jó hogy nem egy, csak az Ubuntu disztrib van - így ha a 12.04LTS a 10.04LTS helyett a 11.10-nek lesz a "méltó utóda", el lehet pályázni másfelé...
különben meg a Linuxos kereskedelmi játékokat .sh-ként dobják piacra, és nem csak minden linux disztró alatt futnak, de rendszerint még BSD alatt is.
-
Nowhereman
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ilyen amikor jól csinálnak valamit - az ember a pokolba se kívánja vissza a Windowst! De próbálj csak mondjuk játékvezérlőket a gépbe dugni - elvétve fog menni. A SUSE megbízásából cseh fazon írta a drájvert úgy egy fél évig még valamikor az ezredfordulón. Sajnos valszeg előbb fogják elqrni az xfce-t is, mint mondjuk ahhoz a driverhez egy sort hozzáírjanak. Ez meg az amit rosszul csinálnak.
-
Nowhereman
őstag
válasz
cashback
üzenetére
A gyökérnek a 10GB akkor elég, ha nem telepítesz sok programot, mivel a Linux kötött fájlrendszere miatt a holmikat nem teheted össze vissza.(valamint néha ki is pucolod a tárolót...)
Ha használsz Win-el közös tárolót, akkor telepítéskor beintegrálhatsz egy ntfs/FAT partíciót is a Linux fájlrendszerébe pl. /grund néven, ekkor a fálrendszeredben állandó jelleggel látszani fog egy grund könyvtárként az a partíciód. Előnye az, hogy ilyenkor állandó linket tudsz csinálni az ottani állományaidra. -
Nowhereman
őstag
válasz
cashback
üzenetére
A gond az, hogy a 64 bit implementációja egészen elcseszettmód lett végrehajtva a x86 csipek szintjén is. Amivel a CPU hatékonyabb lett, majd annyival visszaveti a megnövekedett memóriasáv-igény, mivel a 64-bit ha kell ha nem több memóriát zabál. Azt lehet mondani, hogy 1GB-ig a 64 bites proci mellett is jobban muzsikál a 32 bites oprendszer.
-
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Minden félév az azért nem alig-alig. Azért már nem a Win95 korát éljük, amikor havonta vagy minden nagyobb perec után újrainstall a norma. Én a rack-ekkel is megelégszem...
Különben a rendszerment-ed szervesen bekerül a 12.04LTS-be?(hogy esetleg valami pozitív változás is történjék...)
-
Nowhereman
őstag
válasz
hallari
üzenetére
röviden - nem katalogizált kártevőt talált, hanem a heurisztikus kritériumok szerinti vírust - ezért kéri hogy küld a mintát vizsgálatra - hogy kiderüljön az, vagy csak egy pofátlanabb program. Különben meg a piacra kerülő szoftverek tevékenység szerint majd fele alapból spyware(sőt néhány vírusirtó is kémkedik a júzer után), mégse lehet őket kártevőnek minősíteni.
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
Személyre szabás nélkül használni egy rendszert, az olyan mint az ülés, kormány és tükör beállítása nélkül vezetni az autót. Lehet, de nem kényelmes és hatékony. Ha a Linuxban lehetséges minden egyes felhasználónak kézreálló felületet biztosítani, ha kell, saját anyanyelvén, akkor az a szabad szoftverek szabadsága - a szabad szoftver erről szól.
-
Nowhereman
őstag
-
Nowhereman
őstag
válasz
Taktoj
üzenetére
ezzel mondjuk el lehet indulni az origóról
[link]
(a super az a windows billentyű - hacsak nem commodore-od van mert ott az a C=)A virtuál XP mellett érdemes a Wine-al erőlködnöd, a virtualbox sajnos egy gyengébb hardvert emulál, ami nem minden mókához elég. A Wine DX9-ig még egész jó tempót tud, ha kompatibilis - okosodni vele meg itt lehet [link]
A Wine meg a tárolóból percek alatt fenn van...a gyökérkönyvtár a "/" jelölésű minden más ez alatt van. E nélkül nem megy!
particionáláskor leginkább a "/home"-ot érdemes külön particióra tenni, mert ide kerülnek a személyes dolgaid - dokumentumok, letöltések, fényképek - amiket újratelepítéskor így nem törlődnek, hacsak nem törlöd a "/home" particiót. -
-
Nowhereman
őstag
Tudod saját ismeretségi köröm tapasztalatai szerint szanaszét hekkelve is hibátlanul repeszt egy 5+ éves konfigon, míg a Unity éppen csak szöszmötölne egy ilyenen, félóránként csinálva egy összeomlást. Az ergonomikussági melléfogásairól meg rohadtul nem akarok oldalakat írni. Más, hogy a Gnome2-t feltámasztó projektként a MATE hetek leforgása alatt nagyobb fejlesztőtábort tudott felmutatni, mint amennyit a Gnome3 és a Unity együtt. Valszeg annyira elegük volt a hackhalmazból az embereknek. Aki meg rühelli a személyre szabhatóság szabadságát, annak ott vannak a diktatórikus zárt rendszerek.
A Unity és a Gnome3 fejlesztési okait meg elmagyarázom. Van egy rakás ember értelmes ötlet nélkül, akinek csinálni kell valamit, hogy igazolják azt, hogy miért kapják a fizujukat(gyurcsányi vezetési elv). Aztán mindenféle hülyeséget csinálnak újítás(reform) címén. Kezdték a gombok bal felső sarokba rakásával. Ergonómiai baklövés - az emberek többsége jobbkezes, használat után a papírtól jobbra teszi le a cerkát, az ablaktól jobbra teszi ki az egérmutatót. Megcsinálták, oszt előadták mint hatalmas vívmányt. Még jó hogy a Gnome2-ben még ezt is vissza lehetett buherálni.
A Win8 Metro egy 5 éves gyerek észjárását tükrözi, a Unity meg TV menürendszert másol, a Gnome3-ra pedig az "unholy mess" jelzőnél jobbat nehéz találni. Egy rohadt baj van: az átlag júzer már kifestőkönyvről áttért a pornómagazinokra, meg nem egy nyomorult TV távvezérlővel a színélesség beállítása szinten ciceregteti a masinát.Különben meg régebbi kapcsolatom van az ubival, mint neked a PH-val, igaz, a Hardyig Fedora volt a laptopomon, de amilyenek az ubi újabb kiadásai, a 12.04 ismét csak a rack-HD-n lesz kipróbálva, azon, amelyiken az alternatívákat tesztelgetem szabadidőmben.
-
Nowhereman
őstag
No azért a KDE4 is igazi buggenerátor volt egy jó évig, de legalább voltak előre mutató lépései, ellentétben mondjuk a Gnome3-mal és a Unityvel - amik még funkcionalitásban az xfce-nél is fapadosabbak, meg félmilla+ 800W+-os gépen futnak hajlobogtató tempóval...
Én a Gnome2-t nyüstölöm amíg lehet - mivel a KDE-s cuccokat is viszi - míg sajna a KDE4 Gnome kompatibilitása nem hibátlan...különben meg baromira aranyos, hogy a mióta a világmegváltó megoldásokkal a Gnome3 és a Unity a mondjuk ki nem megérdemeletlenül No1 Gnome2 helyébe erőszakolódtak, azóta a legfőbb téma a Linuxos körökben a melyik kezelőfelületet. Valahogy a világmegváltó Gnome3-at(alias Unholy Mess) és a Unity-t nem javasolja senki azok közül akik már végigpróbálták a fél palettát...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Babetta-X
üzenetére
Igazság szerint a Gnome3 és a Unityn kívül bármi megfelel ezeknek az igényeknek, azok halva döglődnek. A KDE4 erőforrás igényes sok extrával, a Gnome2 kevesebb szuflát igényel jól futtatja a KDE-s dolgokat, szintén fullextrás környezet, futtat KDE-t, csak a 10.04LTS-ben van, az utóda a MATE még nem harcikész. Az xfce és az LXDE gyorsak erőforrás hatékonyak, viszont az előző kettőhöz képest kissé fapadosak.
-
Nowhereman
őstag
válasz
hallari
üzenetére
Örülök neki, hogy felfedezted, de mint mondtam, van néhány progi, amely nem csak pillanatnyi FPS-eket tud kiírni(erre legtöbb 3D-s játék képes), hanem egy kurta benchmarkra is képes, viszont olyan kifejezetten átfogó teljesítménymérésre alkalmas cucc nincsen mint mondjuk a 3Dmark...
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
Az a baj, hogy Linux alatt nincs 3D-benchmark, amivel mérni lehetne, max. néhány játékban van egy kurta kis benchmark. Pedig ha a visszajelzés bug szintjén van, akkor csak bug kijavításnak szintjén jönnek a javítások. Ha a 3Dmarkban mérhető tempójával is fel tudna sülni egy zsuga-driver csomag, akkor valszeg a tempóra is figyelnének. Sok egyéb mellett ez is hiányzik a Linuxból, ezerszerte értelmesebb lett volna ezeket a hiányokat pótolni, mint Gnome3-ra és Unityra pocsékolni az időt.
Eddig Linuxos videodriverekből egyedül az Intel régi cuccaihoz találkoztam olyannal, hogy amire az ember csak annyit mond, hogy ez csöcs(A i945-ös Wine alatt is alázta a XP-s 3Dmark eredményeket)!
-
Nowhereman
őstag
Tegyük hozzá, a Wine se futtatja le azokat a fájlokat, amiknek nincs futtathatóra állítva az atributuma, és a Wine csak a saját kis portáján tevékenykedik - azaz rootkittelni max a Wine-t tudná. Ha meg valaki képes mondjuk egy .zip fájlt futtathatóvá tenni, attól júzertől szerintem nyugodtan meg lehet kérdezni a saját felhasználói nevét és a jelszavát...
rkhunter+chkrootkit lenne a helyes kifejezés....
különben érdekes, hogy mennyire szeretnek elfeledkezni a leginkább hatékony fajtáról: férgekről...
-
Nowhereman
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Érdemes azért elolvasni kinek az alkalmazottja. Röhejes. Lehet, hogy vírusírtásban utazik, de ha Linuxot használna is, akkor hallott volna olyanról, mint a futtatható attributum - ami pl nincs az azonos védettségűnek nyilvánított NT-ben, a további marhaságokat meg nem is sorolom...
Inkább a White-Hat-ek elemzésének hiszek, igaz, azt nem tenné egy vírusirtógyáros se a reklámjába...
-
Nowhereman
őstag
"Csak hogy a fullcsicsa ablakkezelők alapból nem valók 512Mb-ra meg integrált vezérlőre" - a hulladék nem való sehova, csak a szemétdombra, csak az ubuntu erőszakolja az asztalra, persze, hogy sokan undorral fordulnak el tőle. Hiába kivételes érzék kell ahhoz, hogy a 11-esből öngólt lehessen lőni, a Cannonical meg éppen most mutatja meg, hogyan kell.
Nekem az LTS Gnome2+Compíz fullextrázva pöcre megy az i945-ön, a 720-as video nem szaggat, mikor a hengert forgatom - a Unity meg nem csicsa miatt lassú, hanem valami színvonalú szoftver, mint ami Redmond egyik szennyvízcsatornájából szokott kifolyni. Funkcionalitása, személyre szabhatósága, stabilitása és sebessége a még DOS-ra feltelepíthető Windowsok nívóját is gyakran csak alulról nyaldoss. A legkevésbé sem csodálom, hogy sokan Xfce-hez, meg az LXDE-hez pártolnak át vagy visszatérnek a KDE-re, és többnyire nem is a gyenge hardver miatt...
A Linux arról szól, hogy a szabad felhasználó szabadon választ a szabad szoftverek közt. A gnome2 pedig a desktopon hozta ezt az életérzést - el lehetett ereszteni a fantáziát a desktop személyes ízlésre szabásakor. Ha van más disztro, amely hozza az eddig megszokott a kényelmet, akkor azt fogom választani. -
Nowhereman
őstag
válasz
bandras0226
üzenetére
Nos net nélkül neki se láss semmi -sudo apt get-nek...
vers. A/ vidd át cuccot valami drótközeli helyre, vagy kérj valahonnan egy régimódibb wifivevőt. frissités után mennie kell a wifinek és a billentyűzetnek is...
vers B. Valamahogy felteszed(pöndrájv, CD izlés szerint) az innét levadászott drájvert [link]
vers. C. valami újabb kiadással próbálkozol.
én helyből az A-val próbálkoznék...
különben most hogy prohardverezel?...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Richter36
üzenetére
Nem mondtad, milyen kezelőfelület típust használsz. De leírom neked Gnome2-re:
1/ jobb klikk a desktopra:
indító ikon létrehozása
nos itt adhatsz ikont, nevet, megjegyzést ízlés szerint, de
a tipus: alkalmazás
parancs: no ide kerül az a paracssor1b/ meglévő ikonnál
ikonra jobb klikk tulajdonságok/ a felugró submenüben a Parancs: rublika cserélendő a parancsrorra.2/ ha a menüben szeretnéd kijavítani: jobb klikk alkalmazások -> menü szerkesztése
kiválasztod menüben az internet/skype - itt tulajdonságok, a felugró submenüben a Parancs: rublika cserélendő értelem szerűen. -
Nowhereman
őstag
A lassúságot én nem szintetikus teszteken értem(a Vista sem azokon sült fel leginkább az XP-vel szemben), hanem azon, amíg megnyit egy ablakot, vagy nekilát valaminek. Az oneiric valamivel jobban zabálja a memóriát(512MB-ra már nem érdemes erőltetni), de a belassulást a unity érthetetlen hardverigénye bugjai jelentik - képes szuttyogni olyan grafikus vezérlőkön, ahol a gnome2 akár full extázva is fut. Pl. i940-950 tipusok...
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank
üzenetére
És az a girnyó a gép i5-s lenne? Az alsa drájvert felpakoltad? Ez mondjuk az oneiricen nincs mert az már kernelből visz sok hangkártyát, de az LTS-re még volt ez - frankón sok hangcsatornával. De fogom rühelleni, hogy a TVtunner hangerejét csak a potméteren tudom majd szabályozni...
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank
üzenetére
Szerintem ideje, hogy felpakold mind a kettőt valami ódon gépre(olyan max 2GHz P4-K7, max 1GB ram, hozzáillő zsugával), mielőtt marhaságokat beszélsz. Nem csak a bootidőben van egy szakadék a kettő között, az LTS mellett az Oneric még a sokkal fejlettebb drájverekkel is olyan mintha Vistát nyüstölne az ember...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
no nem kéne feltételezni, hogy a mérnökhallgató diákok megveszik a félmillás szoftvert egy 3 kredites tárgyért.
Ha csak 2D-s rajzhoz kell, akkor egy régebbi verzió még vígan eldöcög wine alatt. Az autodesk szoftverei a hardverigényei sosem maradnak le a kortól. Ők képesek voltak a 386-os korszak óta minimális funkciónöveléssel úgy fejleszteni a szoftvereiket, hogy ahhoz folyamatosan csúcskonfig kelljen.
-
Nowhereman
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Éppen az LTS-ek lennének a használható verziók, és a drájverek és a többi programcsomag elavulása sajnos eléggé rontják a komfort érzetet már a PPA-k megszűnte elött is. A 10.10-es óta a kényszerérlelt kiadások pedig csak a rack-en kerültek kipróbálásra. Azok mindenféle elavulás nélkül is pont olyan komfortosak voltak, mint egy prosztatavizsgálat...
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank
üzenetére
Nem kell vesézni. Az 10.04-en a TVtime nézése közben ablakban tolom a TORCS-ot gond nélkül(no jo a TORCS veszit egy-két FPS-t). Az 11.10 oneiric alatt meg ha csak magában ment a TVtime az alapmérte megváltoztatásával már kezdte dobálni a képkockákat - mindezt egy 4magos 3,1GHz-es R5770-essel megpakolt gépen... Az ember azt várná hogy majd a window$12 csinál majd ilyet, erre...
-
Nowhereman
őstag
Gyönyörúen kivesézted, hogy milyen módon erölködnek a disztributorok azon, hogy véletlenül se tudjon kilépni a Linux az egy százalékról. Nagy nehezen összejön egy használható verzió, akkor arra a supportt csak a biztonsági frissítések szintjén adnak egy rövid ideig, a féléves kényszerérlelt féléves verziókban meg mindent tönkretesznek, ami addig jó volt.
Különben meg csodálom, hogy a mint-es debiant nem probáltad... -
Nowhereman
őstag
Ajaj! És ugye mobiltelókra is feltolják a Windows 7 home premiumot tolják fel tokkal-vonóval aztán az a mobil7. Ha van egy méretes pened, arra még felszutyokolhatod a win7-est, még talán bootolni is fog arról a gépről, de arról nem kell álmodni, hogy bárhová bedugod oszt már cicerészheted is a saját ízlésednek megfelelően összepakolt rendszerből a saját kis doksijaidat, ahogy egy ubis pennel megteheted...
-
Nowhereman
őstag
válasz
3psilon
üzenetére
Csak is az 10.04LTS-t. Az volt nekem az eddigi legjobb oprendszereim egyike. A jelenlegi 11.10-esnek már csak a vírusokat is kellene megtanulni futtatni, hogy pont olyan x@r legyen mint a windows. Az LTS-en a kernel frissül, de a drajverek és szoftverek nem - ez orvosolható. A 11.10-es friss holmikkal van ellátva, de a kényszerérlelt csomagolást csak a katasztrofális kezelőfelület tudja feledtetni.
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank
üzenetére
Hát ha a alapból a M$ felületekhez hasonlítod akkor marha nagy igényeid nem nagyon lehetnek. A Linuxon lévő kínálatban pedig csak sereghajtó lehet.
"nagyon bejött a dolog, pedig írtó lassú vele a gépem." -gnome+awn-t próbáltál te valaha is?A Metro UI-ról meg sok elemző csak annyit mondott, hogy a válsággal együtt a M$ olyan magas labdát dobott a Linuxnak, mint a Vista volt annak idején. Kár, hogy megint nem fogja leütni azt a magas labdát senki...
-
Nowhereman
őstag
Lassú+bugos+ronda. De legalább olyan mobiltelós...
Szerintem pakold fel az awn-t, a hátteret, és mond azt az asszonynak, hogy ez az új verziójú unity.

Ha dokkolót akartak volna józan ésszel néhány száz órás munkával beintegrálhatták volna az awn-t. De úgy tűnik nem volt értelmesebb ötletük... -
Nowhereman
őstag
Nem hülye a kérdés! Nekem egy hasonkaliberű gépen 10.04LTS gond nélkül fut Gnome 2-vel, compiz full effektekkel, és AWN-nel! Ha dokkolós kell használd azt!
Ha majd kipróbálod, ráösz, hogy nem hangulatkeltésből szidom én a Unity-t. Nem véletlen, hogy a Mint-nél még perverz ötletként sem merült fel az átvétele! És gondolj bele - az okostelók és tablettek piacára akarnak egy olyan szoftverrel amely egy magadfajta konfigon se képes alapjáraton futni. Én hülye meg egy darabig azt hittem, hogy a 200 000 000 felhasználó ambiciózus terv, nem pedig a becsavarodás jele... -
Nowhereman
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nézd egy pillanatig sem vontam kétségbe, hogy az említett fórum nívóját! Igaz én inkább sírnék tőle, mint röhögnék.
És ha már említed a normális embert, megsúgom: erre felé se dívik. Amikor az átlagfelhasználóról itt sokan megnyilvánulnak, az azon a nívón van, mint a linuxdurrantotta hálókártya. Még senki se kért meg arra, hogy CD jogtárt telepítsek, vagy bedugjak egy az USB-be egy pendrájv-ot. Az említett dologhoz meg csak ez a két tudás kombinációja kell. Ezekkel még elboldogul az átlagjúzer, igaz, valahol itt a határ. Vagy talán láttál mondjuk olyan szolgáltatást valamelyik 576kbyte shopban, hogy a játékot, vagy a játékvezérlőt feltelepítik a vevőnek?
A Gnome3 és a Unity nem kiforrott rendszer, ahogy a KDE4-nek is kellett egy jó év a kiforráshoz. Az általad ajánlott migráció meg élre is juttatta a Mintet.
Az LTS-hez hibajavítások jönnek, nem frissítések. Ha már épp itt tartunk: a Sane-nek nincs PPA-ja az UbuntuTweakben(az Xorgnak legalább van, de miért is?), és a tárolóban még a 20-as van, pedig a 22-es se mai gyerek. Nos nézzük az office-t. Hol van a Libre-Office?
A gond nem az, hogy az átlagjúzer nem tudja használni a Linuxot, hanem a disztribúció kiadók se! Lassan 20 éve az egyik kísérleti malac követi a másikat, csak lassan már az ember nem tudja követni a sok kis jószágot! A jelenlegi technikai szintjén a Linux simán felmoshatná a padlót a Windowsszal, ha úgy tálalnák. Lehet álmodozni a 200 000 000 felhasználóról, de amíg az asztalról nincs letakarítva a lombik és az oszcilloszkóp, addig azt nem lehet bevinni az irodába, addig nerd játékszer marad... és amíg nerd játékszer marad, addig lesz friss "linuxdurrantotta hálókártya" az olyan fórumokon. Pedig, minden eszköz meg van, hogy elélveztessen a titkárnő, csak nem totálkockaként kellene hozzáállni.
-
Nowhereman
őstag
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- GTA VI
- iPhone topik
- GL.iNet OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Vallás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"