- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
-
-
Zer0SiX
csendes tag
válasz
God Vazzeg #48097 üzenetére
Igen, ezt tudom, viszont 2 particiom van. Az egyik fullon van, oda nem fer fel, a C-n van hely, abbol tudnek lecsipni de igy nem tudok. Alap esetben szokott olyan opcio lenni h telepites windows 7 melle es ilyen csuszkaval tudom allitani, h mennyi jusson neki. Nem ertem miert nincs ez most opcioban, ezt keresnem.
Vagy a modositasal csipjek le belole? Az nem fogja bantani a meglevo adataimat?
[ Szerkesztve ]
-
Zer0SiX
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnem a segitsegeteket kerni.
Probalom feltelepiteni a Xubuntut, viszont csak a kovetkezoket ajanlja felNincsen olyan opcio, hogy Windows 7 melle lehesen feltelepiteni. Eddig nem volt ilyen gond, ez mitol lehet? Mar tobbszor letoltottem, hatha a pendrivera integralas soran tortent valami gikszer, de sajna ugyan ez a helyzet.
Tudtok nekem segiteni? -
God Vazzeg
veterán
Háháhá, megoldottam egy nagy problémámat, nevezetesen hogy hiába osztottam meg samba-val ntfs-en levő könyvtárat, nem tudta egy win se betallózni, így írni és olvasni se. Most már megy, ráadásul saját nevemben, írható, olvasható
Tudom nektek ez lehet nem nagy dolog, de én örülök neki, egyre szuperebb a kis ubim
-
Brutforsz
senior tag
Törölt panelt nem lehet helyreállítani, az összes beállítása (a kisalkalmazásokéval együtt) elvész - erre fel is hívja a figyelmet a törlési szándék megerősítését kérő ablak.
Az eredeti - alapértelmezett - felállást viszont vissza tudod állítani úgy, hogy nullázod a panel beállításait, majd azt újraindítva a defaultra állítja be magát; ennek a legegyszerűbb módja:
gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel && killall gnome-panel
Érdemes kipróbálnod a panel zárolását, szerintem törlés ellen is véd:
gconftool-2 --type bool --set /apps/panel/global/locked_down true && killall gnome-panel
-
RaZroX
addikt
Hát teljesen mindegy most már mert meghalt az egész rendszer.. gondoltam letöltöm a frissítéseket, szépen le is jöttek és azóta nem indul el... Ubuntu logo után fekete kép és semmi reakció...
-
Brutforsz
senior tag
Te sehogy, én arra gondoltam, hogy a kérdéses rendszer előtt ül valaki telefonnal a kezében utasításaidra várva. Ha ő megteszi azokat, amiket javasoltam - tehát vagy Alt+F2, majd az indítandó program neve, vagy az alsó panelen jobbklikk és elem hozzáadása (mondjuk legyen ez az elem a főmenü) - akkor utána el tudja indítani azokat a programokat, amik szükségesek akár a távsegítséghez, akár a munkavégzéshez.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Gyors segítség kellene!
Embereim, akiknek felraktam az ubi 10.04-et, valamit elkúrtak, és eltűnt a teljes felső menü (alkalmazások, helyek stb) menüvel, csíkkal együtt, emiatt még a teamviewert se tudják elindítani, hogy belépjek, és azt a programot se, amivel dolgoznának.mi a rákkal lehet ezt visszahozni? mint pl mac-en az alma+D a dock elrejtése-mutatása?
vagy a kedvencem a wines ctrl+alt+nyíl a képerny forgatása? -
Brutforsz
senior tag
válasz
RaZroX #48084 üzenetére
A behúzós módszer csak akkor működik, ha a téma nincsen többszörösen becsomagolva. Sokszor megesik, hogy a tar.gz állományt betolják még pl. zipbe is, ilyenkor az ebből kibontás után szokott működni a dolog.
__Szerkre: Ez a jelenség jellemzően akkor szokott előfordulni, amikor a telepített téma által használni kívánt ún. témamotor hiányzik a rendszerből. Az egyes témák leírásainál általában szerepel, melyiket igénylik.
Témamotort csomagkezelőből a legegyszerűbb telepíteni, ha pl. a Synapticban a gyorsszűrőbe beütöd, hogy gtk2-engines, akkor láthatod milyenek vannak a tárolóidban. Tapasztalatom szerint a leggyakrabban a murrine motorra készítettek gtk2-es témákat.
biker: Alt+F2 segítségével szerintem el tudják indítani a cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
God Vazzeg
veterán
Én is ugyanezzel **opok
Ha ntfs-ről rakod a megosztott mappába, akkor hiába te vagy a tulaj, a jogok összekeverednek, nem tudom miért. Jelöld ki az összes fájlt és egyszerre adj a "többiek"-nek minden jogot, utána menni fog. Tehát akkor zazul meg amikor rárakod, nem amikor már rajta van
-
Fooler89
őstag
Chromiumban van néhány olyan youtube-os link ahol megfagy a flash, firefoxban nem.
Valakinek van ötlete? -
RaZroX
addikt
válasz
leslieke #48062 üzenetére
Nincs terhelve. A ram több mint fele szabad és a proci sincs az egekben.. Egyébként ha tudsz erre a hardverre ajánlani egy "jobb" Linuxot akkor nekem az is jó. Meg igazából ezzel se lenne bajom csak ez. De a vicces hogy egy sima ablak teljes méretre váltásához várni kell
-
RaZroX
addikt
válasz
leslieke #48060 üzenetére
Skype és Google Chrome. HP Pavilion DV5
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Gnome 3-at hogyan tudok feltenni Ubuntu 10.04 LTS alá ?
-
válasz
MacCaine #48054 üzenetére
Nekem se, ez az asszonynál levő ex-céges laptopom
Ellenben nálam mindent rendesen másolt a gépemről, szóval én azért mégis a winyózra tippelnék
Különben a laposon is meg van osztva egy partíció, arra a winnyózról lehet másolni.Egyébként igen, minden file-t ugyaza a user hozott létre, mert ugyebár a saját asztali gépét csak és kizárólag a barátnőm használja
Nekem is ez az igazán gyanús, hogy ugyanaz az owner, stb., full control jog a share-n...
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
Imádom az ilyen hibajelenségeket.
Kb. fel tudnám kötni magam miattuk. Tippem sincs, mi a bibi.
(#48053) hcl: Ha jogosultság miatt utasítja el, akkor nincs jogod hozzáférni. A szerveren minden file-nak ugyanaz a létrehozója / tulajdonosa, és ugyanazok a jogok vannak beállítva?
[ Szerkesztve ]
-
Tényleg, mitől lehet az, hogy Samba-n kersztül másolva egy megosztásról, nem minden file jön át? Ami nem, azt jogosultság hibára hivatkozva utasítja el...
Ékezet, stb., nem játszik, mert mindenféle file-okat visszadobott már.
A kliens (amivel másolnak) Lubuntu 11.04, a szerver winnyózikszpé. Az egész megosztás full controlos...
Ötletket várok csak, mert még én sem láttam a gépet... -
-
Nero az kb. 6-ig volt jó, azóta egy terebéjes monster, kiírthatatlan a registryből. Van sok ingyenes és jó Winre is, Nerot könyörgöm NE.
Braseroval írtam 4 DVD-t + újraírható DVD-t és CD-t párat, sok volt a hiba. Erre megírtam Win alatt... és kidobtam az RW lemezeimjó régiek voltak, már nem akarták az írást.
-
-
aag
őstag
válasz
leslieke #48042 üzenetére
Csak nem tartom logikusnak, hogy amire van rengeteg - jól működő - natív program, azt miért így kell megoldani.
Rengeteg? És jól működő? Mire használod te egyáltalán, hogy ilyen bátran nyilatkozol? Hiszen a K3B például egyetlen újraírható DVD-lemezt sem kezel. A legtöbb nagy-sebességűnél kiírja, hogy nem kompatibilis formátum. De az még hagyján, van amikor hibásan ismeri fel, nekifog, megírja és elrontja. Ezenkívül nem ismeri az önbootolós formátumot, stb. Sorolhatnám még a problémákat, de ha nektek ilyesmire nincsen szükségetek, akkor úgysem fogjátok érteni. De akkor mire föl ez a magabiztos kritizálás? Hümmm? A nemtudásra?
-
floatr
veterán
Tőlem bevághatod a durcit, de attól még nem lesz jobb az írásképe -- tudom, mert én is használtam sokat. Egész egyszerűen a megírt lemez fizikailag lesz kevésbé használható olyan eszközöknél, amik egy kicsit is háklisabbak a pit-átmenetek formájára. Más a fizikai eredmény az alcohol és a nero esetében is. Sajnos a binugzos backend sem elég jó, de az imgburn-höz képest a k3b írásminősége lényegesen jobb.
A nélkülözhetetlen feature-öket meg megtarthatod magadnak. Tele van az ilyenekkel a padlás, amikor a binugz és szoftverei egy-két ilyen "nélkülözhetetlen" funkció miatt nem elég jók. Ezért használ mindenki win-t és ps-t -
aag
őstag
válasz
floatr #48029 üzenetére
Az imgburn natívan futva is elég gány minőséget produkál, többek közt ezért nem ajánlom senkinek.
Az, hogy nálad mi történik egy dolog. Másoknál, -így nálam is- teljesen tökéletesen megy az ImgBurn. Ráadásul tud olyanokat amiket a linuxos íróprogramok egyáltalán nemtudnak. Nem, ne is kérdezd, hogy mik azok. Ha neked nem hiányzik, akkor te egy ilyen egyszerű felhasználó vagy. Ezért nem mérvadó (ebben az esetben), hogy mit ajánlasz, vagy mit nem ajánlasz.
-
RaZroX
addikt
Na újabb kérdés: Találtam egy ilyen témát. Ezt pontosan hogyan tudom felrakni Ubuntu 10.04 LTS alá ?
-
-
RaZroX
addikt
Na sikerült, most írom és telepítem is
Köszi mindenkinek a segítséget!
Még lehet hogy lesz pár kérdésem idővel, mert csak felhasználói szinten megy az Ubuntu
Szóval még bele kell jönnöm..
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX #48021 üzenetére
El van dugva, tudod megnyomod a K betűt, felugruk a menü és alul ott van 4 ikon (talán) és a második, alkalmazások vagy applications(angolul) és vagy a system vagy az utilities menüpontban van valahzol eldugva, lejjebb kell görgetni vagy feljebb, de ez 3-4 éves visszaemlékezés, tényleg nem látható helyen van benne
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX #48016 üzenetére
11.04, vagy az már unity(nem rossz, csak néha a rendszerbeállítások átláthatatlanok)? De feltehető rá a Gnome3, vannak kis egész pofás kiterjesztések hozzá.
Esetleg a Mint-et probáld ki, annak van Gnome-os változata és az Ubuntura épül.
CD-re akarod írni? K3b progit ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX #47995 üzenetére
Photoshop CS5, hát akkor memória kell, mert linuxra nincs PS, csak wine alatt ha fut...
Persze az attól is függ, hogy mire használod. Ha studió szintű munka akkor a GIMP a nyerő, Hollywoodban is a GIMP-nek a studiós változatát használjáketernam ingyenesnél az Avast nem rossz linuxra (win-re sosem raknám fel
), még a CalmAV-t szokták javasolni.
Én is használok virusírtótMár csak azért mert Winre is szaladgálok, és egyfajta igényesség hogy a pendrive-t is jól átfésülje, az Avast ebben jó linux alatt, én anno 2 éve az ESET-ben csalódtam, de lehet mára jók
[ Szerkesztve ]
-
eternam
tag
válasz
leslieke #48006 üzenetére
Például nekem el sem, indult egy idő után pedig felvettem a tárolóját. Rákattintottam és b@szott elindulni. Valami összefügg a pulseaudioval, mert azután csinálta ezt miután leszedtem a pulseaudiot és alapértelemezetté tettem az alsa-t. A Krusader sokkal jobb, stabilabb, nagyobb tudású, viszont kde-s ami azt jelenti hogy lassabban indul mint egy gnome-s alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz
RaZroX #47995 üzenetére
Fotóbolt nincs linuxra. Wine-al meg esélyes, hogy lassú lesz.
Van linuxos alternatíva de ha komolyabb szinten nyomod akkor nem lesz megfelelő számodra.#48004 mivel ilyen értelembe nincs linuxos virus ezért azt teszed fel amelyiknek jobban tetszik az ikonja.
[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Windows 10
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...