- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
upszilon
őstag
válasz
Franklin #19074 üzenetére
Dehát pont ezért kérdeztem anno amit belinkeltél. Már megcsináltam. Most is eltér. Alapvetően sokkal kisebb a linuxos böngészőben a laptartalom-betű. Érdekes például, hogy az oldalsáv betűi ugyanakkorák. Csak a laptartalom tér el. Érdemes megfigyelni, hogy a kisebb betűs rész is arányosan kisebb.
Már kimerítettem az összes beállítási lehetőséget. Talán lehet, hogy a laptartalommal van a baj?
-
válasz
Franklin #19074 üzenetére
Ezt hiába linkeled neki, már a "ttf-mscorefonts-installer" van helyette, legalábbis 9.10-nél. De egyébként már alapból felrakja, úgyhogy nem kell vele szórakozni. Egy baj van vele, hogy kevés. Viszont nálam fent van a Win7 komplett betűtípus gyűjteménye, és ugyanúgy jeleníti meg azt az oldalt, mint neki is Linux alatt. (Illetve majdnem, nálam azért szebb, olvashatóbb, de gondolom csak a tömörítés miatt lehet.)
Valami mással van a gond, esetleg a böngésző beállítások nem egyformák. -
upszilon
őstag
válasz
Franklin #18846 üzenetére
Na-igen, én is erről beszélek. Egy, az-az 1 pixel vékony betűkről. Úgy, hogy minden betű, minden részén 1 pixel vastag legyen. Ezt még nem tudtam ubi alatt elérni. Viszont 2 pixelest igen. De az nekem nem tetszik annyira mint az 1 pixel vastag. Szerintem annál nincsen jobban olvasható képernyő. Szóval én is kíváncsi lennék rá, ki tudja beállítani (először).
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin #18838 üzenetére
Na sikerült feltenni a patchelt kernelt is a dpkg -i *.deb paranccsal, most már pörög a venti.
Latency: köszi a segítséget!
Már csak a wines fontok hiányoznak, hogy pl. a PH ubi alatt is pontosan úgy jelenjen meg mint win alatt. Msttcorefonts feltéve, fontcache frissítve, de semmi változás.
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin #18809 üzenetére
Na párat már sikerült megválaszolni magamnak:
1. A 9.10-es verzióba már egy újabb GRUB került, amit nem lehet olyan könnyen szerkeszteni, mint a régit, ugyanis nincs /boot/grub/menu.lst. Az új GRUB szerkesztéséről itt találtok bővebb infót: [link]
3. Ez egy ismert bug néhány ACER notinál, de van hozzá kernelpatch, ami javítja: [link]
Most azt próbálom kideríteni, hogyan is lehetne ezt az új kernelt telepíteni :-)
-
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Villanyszerelés
- Ingatlanos topic!
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest