Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Aktív témák
-
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Dehát pont ezért kérdeztem anno amit belinkeltél. Már megcsináltam. Most is eltér. Alapvetően sokkal kisebb a linuxos böngészőben a laptartalom-betű. Érdekes például, hogy az oldalsáv betűi ugyanakkorák. Csak a laptartalom tér el. Érdemes megfigyelni, hogy a kisebb betűs rész is arányosan kisebb.
Már kimerítettem az összes beállítási lehetőséget. Talán lehet, hogy a laptartalommal van a baj?
-
válasz
Franklin
üzenetére
Ezt hiába linkeled neki, már a "ttf-mscorefonts-installer" van helyette, legalábbis 9.10-nél. De egyébként már alapból felrakja, úgyhogy nem kell vele szórakozni. Egy baj van vele, hogy kevés. Viszont nálam fent van a Win7 komplett betűtípus gyűjteménye, és ugyanúgy jeleníti meg azt az oldalt, mint neki is Linux alatt. (Illetve majdnem, nálam azért szebb, olvashatóbb, de gondolom csak a tömörítés miatt lehet.)
Valami mással van a gond, esetleg a böngésző beállítások nem egyformák. -
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Na-igen, én is erről beszélek. Egy, az-az 1 pixel vékony betűkről. Úgy, hogy minden betű, minden részén 1 pixel vastag legyen. Ezt még nem tudtam ubi alatt elérni. Viszont 2 pixelest igen. De az nekem nem tetszik annyira mint az 1 pixel vastag. Szerintem annál nincsen jobban olvasható képernyő. Szóval én is kíváncsi lennék rá, ki tudja beállítani (először).

-
Franklin
addikt
válasz
Franklin
üzenetére
Na sikerült feltenni a patchelt kernelt is a dpkg -i *.deb paranccsal, most már pörög a venti.
Latency: köszi a segítséget!
Már csak a wines fontok hiányoznak, hogy pl. a PH ubi alatt is pontosan úgy jelenjen meg mint win alatt. Msttcorefonts feltéve, fontcache frissítve, de semmi változás.
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin
üzenetére
Na párat már sikerült megválaszolni magamnak:
1. A 9.10-es verzióba már egy újabb GRUB került, amit nem lehet olyan könnyen szerkeszteni, mint a régit, ugyanis nincs /boot/grub/menu.lst. Az új GRUB szerkesztéséről itt találtok bővebb infót: [link]
3. Ez egy ismert bug néhány ACER notinál, de van hozzá kernelpatch, ami javítja: [link]
Most azt próbálom kideríteni, hogyan is lehetne ezt az új kernelt telepíteni :-)
-
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- World of Warships
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus NBASE 600W
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest