Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Dehát pont ezért kérdeztem anno amit belinkeltél. Már megcsináltam. Most is eltér. Alapvetően sokkal kisebb a linuxos böngészőben a laptartalom-betű. Érdekes például, hogy az oldalsáv betűi ugyanakkorák. Csak a laptartalom tér el. Érdemes megfigyelni, hogy a kisebb betűs rész is arányosan kisebb.
Már kimerítettem az összes beállítási lehetőséget. Talán lehet, hogy a laptartalommal van a baj?
-
válasz
Franklin
üzenetére
Ezt hiába linkeled neki, már a "ttf-mscorefonts-installer" van helyette, legalábbis 9.10-nél. De egyébként már alapból felrakja, úgyhogy nem kell vele szórakozni. Egy baj van vele, hogy kevés. Viszont nálam fent van a Win7 komplett betűtípus gyűjteménye, és ugyanúgy jeleníti meg azt az oldalt, mint neki is Linux alatt. (Illetve majdnem, nálam azért szebb, olvashatóbb, de gondolom csak a tömörítés miatt lehet.)
Valami mással van a gond, esetleg a böngésző beállítások nem egyformák. -
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Na-igen, én is erről beszélek. Egy, az-az 1 pixel vékony betűkről. Úgy, hogy minden betű, minden részén 1 pixel vastag legyen. Ezt még nem tudtam ubi alatt elérni. Viszont 2 pixelest igen. De az nekem nem tetszik annyira mint az 1 pixel vastag. Szerintem annál nincsen jobban olvasható képernyő. Szóval én is kíváncsi lennék rá, ki tudja beállítani (először).

-
Franklin
addikt
válasz
Franklin
üzenetére
Na sikerült feltenni a patchelt kernelt is a dpkg -i *.deb paranccsal, most már pörög a venti.
Latency: köszi a segítséget!
Már csak a wines fontok hiányoznak, hogy pl. a PH ubi alatt is pontosan úgy jelenjen meg mint win alatt. Msttcorefonts feltéve, fontcache frissítve, de semmi változás.
-
Franklin
addikt
válasz
Franklin
üzenetére
Na párat már sikerült megválaszolni magamnak:
1. A 9.10-es verzióba már egy újabb GRUB került, amit nem lehet olyan könnyen szerkeszteni, mint a régit, ugyanis nincs /boot/grub/menu.lst. Az új GRUB szerkesztéséről itt találtok bővebb infót: [link]
3. Ez egy ismert bug néhány ACER notinál, de van hozzá kernelpatch, ami javítja: [link]
Most azt próbálom kideríteni, hogyan is lehetne ezt az új kernelt telepíteni :-)
-
Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Monitor hiba topik
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest