Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Nem annak tűnik, hanem a tekintélyre hivatkozás az tekintély elvűség. Klasszikus érveléstechnikai hiba. Nem attól lesz valakinek igaza, hogy ilyen-olyan tekintély, hanem az általa elmondottak tartalmától.
Néztem szekvenálási térképeket, szép színesek voltak mint a karácsonyfa, 10k+ eltérő minta volt rájuk aggatva már akkor mikor a vírus még 1 éve se volt köztünk, a böngésző belaggolt tőle olyan mennyiségű krixkrax volt a képernyőn. Mindezt úgy, hogy hébe-hóba szekvenáltak, Magyarországról volt asszem ilyen tizen-huszon minta, csiki-csukit játszott az egész világ így az átferzőzöttség nudli volt. Magyarul ami ott látszott az csak a jéghegy csúcsának a csúcsa volt főleg ahhoz képest ami utána várható volt. Erre egy vakegér is azt mondta volna, hogy nem, hogy nem mutálódik, hanem rohadt gyorsan mutálódik.
Dehát a szakértőőő meg a tanulmáány, ha az az ellenkezőjét mondja akkor nem szabad máshogy gondolni mert az a dogma, és a dogmával szembe menni az szentségtörééés.
Dettó ugyanez az antivaxxer, az is hozza a tanulmányt és szektás lendülettel az arcodba nyomja, hogy az ő szakértője meg megmondta, hogy a vak-cina átírja az RNS-ed, meg hogy a maszk nem szűri meg a vírust mert a vírus átfér a szöveten. Mindenre lehet találni cikket és lobogtatni, a ruszki meg kínai titkosszolgálatok emberei szakmányban gyártották ezeket a papírokat. Lásd ivermectinnel is mi volt, itt is annyi ivermectin szakértő volt, hogy Dunát lehetett velük rekeszteni. 'Az oroszok nem fognak támadni' - mondták a szakértők. Igaz, hogy körbevették a teljes ukrán határt 200 ezer katonával, éles lőszerrel, hadtáppal, jajj de hát a szakértő Raguza bácsi megmondta, ne higyj a megérzéseidnek, Szergejék csak az aranyszőrű bárányt mentek simogatni télvíz idején a Donyec partra. Szakértő? Lóf..t! Ügynök!
A tudományos látásmód lényege pont az, hogy egy állítást bárki megkérdőjelezhet, és hogy az adatok vizsgálatából vonunk le következtetéseket, végzünk becsléseket, és nem abból, hogy ő a szakértő valószínűleg neki lesz igaza. Az, hogy valaki szakértő a másik meg egy ismeretlen senki egy pártatlan vizsgálatnál tudod mennyit számít? Nullát, semmit. Mintha letörölnéd a neveket a szövegek mellől, úgy kell ránézni. Aki csak linkelget, nincs egy önálló gondolata, vagy ha esetleg van egy egyéni megszólalása az is valami bődületes marhaság, meg azt firtatja, hogy neked nincs meg a képzettséged ehhez meg ahhoz az nem a tartalommal foglalkozik, mert azzal nem tud, nincs is hozzászokva, el se gondolkodik rajt, hanem zsigerből ezt a tekintélyelvű, lenéző szektás magatartást hozza. És ebben nincs különbség vaxxer és anti vaxxer közt, ugyanaz a kettő, csak ellentétes póluson pozicionálták magukat.
Édesapádnak elhiszem, hogy magas az antitest száma, de mi ellen? Bedhatod neki a 10 évvel ezelőtti flu vakcinákat is attól is magas lesz az antitest száma. Abban, hogy nem kapta\kapja el ne legyél biztos. Nekem is van olyan családtagom, aki biztos volt, hogy ő ugyan nem kapta (meg kapja) el, úgyhogy ő nem oltatja magát, aztán amikor csináltunk egy IGG tesztet akkor nagyot nézett, hogy mitől pozitív, mert sosem volt tünete.
És nem támadok semmilyen szakmát, érveléstechnikai hibákat emelek ki, mint ahogy azt egy vitában általában szokás. -
t72killer
titán
válasz VinoRosso #69298 üzenetére
Kékes kollégának - bár gyakorlott, szakma szerinti értője-művelője a területnek - ezzel a HSZ-ével már akkor sem értettem egyet. Egykori gimis biosztanárom (szintén szegeden doktorált biológus) véleménye volt már akkor is szimpatikusabb, miszerint az RNS-vírusok sokkal-sokkal hajlamosabbak a mutációkra, mint a DNS-vírusok. A covid ezt szépen hozta is, az eleinte a FERTŐZŐDÉSTŐL IS VÉDŐ oltás már boosterezve, korábbi fertőzéssel kombinálva se véd meg egy LONGTÓL (nemhogy fertőzéstől).
Arról nem is beszélve, hogy igaz, a képernyővágott HSZ után került napvilágra: a virnyák szépen upgradelte magát és gyorsabb mutációra képes mutánsok kerültek elő. (lőjetek le, ha nem igaz, már nincs előttem a cikk - de ősrégen ide is linkeltem, h valamelyik javítóenzim kódját feleslegesnek ítélve kukázta a virnyák . Na itt a probléma, ha az alapkonstrukció (DNS kontra RNS) helyett javító molekulákban bízunk: vannak, amíg vannak...)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kpityu2
őstag
válasz t72killer #69302 üzenetére
A javítóenzim kukázása az egyik módja a vírus gyengítésének. Baric-ék ebben látták az önterjesztő koronavírusvakcina létrehozásának lehetőségét, ugyanis addigra tisztában voltak vele, hogy a hagyományos vakcinák kábé semmit se érnek a koronavírus ellen, a gyengített vírusok meg hajlamosak visszavadulni a javító mechanizmusnak köszönhetően. Úgyhogy felmerült egy önterjesztő élő gyengített RNS vakcina létrehozásának ötlete, amiben kiütik ezt a javító gént. Ez persze megint csak alkalmas arra, hogy az alulképzett, mindenhol rémeket látó konteósok arra gondoljanak, hogy valami balul sült el az ilyen kísérletek közben. [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
HÁZIGAZDA
válasz VinoRosso #69301 üzenetére
"Néztem szekvenálási térképeket, szép színesek voltak mint a karácsonyfa, 10k+ eltérő minta volt rájuk aggatva már akkor mikor a vírus még 1 éve se volt köztünk, a böngésző belaggolt tőle olyan mennyiségű krixkrax volt a képernyőn. Mindezt úgy, hogy hébe-hóba szekvenáltak, Magyarországról volt asszem ilyen tizen-huszon minta, csiki-csukit játszott az egész világ így az átferzőzöttség nudli volt. Magyarul ami ott látszott az csak a jéghegy csúcsának a csúcsa volt főleg ahhoz képest ami utána várható volt. Erre egy vakegér is azt mondta volna, hogy nem, hogy nem mutálódik, hanem rohadt gyorsan mutálódik.
Dehát a szakértőőő meg a tanulmáány, ha az az ellenkezőjét mondja akkor nem szabad máshogy gondolni mert az a dogma, és a dogmával szembe menni az szentségtörééés."aha, és ezt a 10k+ -t mivel vetetted össze? mennyire ismered az adenovírusok, rhinovírusok, enterovírusok, influenzavírusok stb. mutációs szekvenciáit? hogyan teszed kontextusba, amit láttál? tényleg sok 10k? vagy 1000k lenne sok?
mert, bocsánat, de a nagy mellény és határozottság mögött nekem úgy tűnik, hogy így tetted kontextusba: 10k = SOOOOK!
egyébként az egész topikra igaz valamelyest, hogy eddig lófaxot sem tanult a témában, majd a járvány miatt a covid vírust nagyítóval nézte és falta a random feltöltött publikációkat (próbált okos lenni, végülis eléggé el nem ítélhető módon, miután érdemi tájékoztatást nem kapott), viszont fogalma sem volt, hogy amit olvasott, az ténylegesen mit is jelent.
nekem például még mindig sokkal logikusabb megkérdezni a kutatóbiológus húgomat (tekintélyelvűen), mint vinorossót a fórumról, hiába sokkal szerényebb. nyugodtan kérdőjelezz meg bármit, tényleg ez a tudományos látásmód lényege. de tudd bizonyítani az állításaid (ez a másik lényege, ugye), meg ismerd már fel a korlátaid. az még nem tekintélyelvűség, hogy elvégzett egy biológusit, meg a phd, meg még ezt-azt, és nem csak fórumfeketeöves, hanem pontosan érti is, amit olvas egy tanulmányban.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kpityu2
őstag
Ez így van. Kábé mindenki leszarta, ha mondjuk az infuenzavirusban megváltozott egy bázis. Ha meg sok, akkor kapott egy új nevet a vonalon belül és annyi. A covid esetében meg ha jön egy mutáció, minden újság megírja és indul a találgatás, hogy akkor most ez veszélyesebb vagy sem. Egy új vírus esetében meg amúgy is sok mutáció van ahogy alkalmazkodik a gazdaszervezethez (megjegyezendő, hogy így is kevesebb mint a SARS1 esetében. Pontosabban a mutációs fa már induláskor olyan képet mutatott mint a SARS1 fél év után). Az influenza meg már évtizedek, évszázadok óta kering az emberben, kábé minden variáns is kipróbálásra került.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
VinoRosso
veterán
Mihez képest mutálódott gyorsan? Más koronavírusokhoz képest pl. Meg saját magához képest pl. és ahhoz képest, hogy ez késhegynyi mintában mekkora diverzitást lehetett látni. Nem volt kettő ami egyforma baszki, és itt nem egy bázis különbségről volt szó. Hogy eleinte nem lehetett hallani újrafertőződésekről, aztán úgy 2020 szeptember tájékán, fél év után elkezdtek szálingózni a hírek, hogy xy futballista 2 héten belül másodszor kapta el, zzs elsőre túlélte másodikra belehalt stb. És akkor még hol voltak a nagyobb hullámok? Volt összesen 5k hivatalos fertőzött az egész országban. Nem kellett hozzá éves kutatómunka, hogy az ember rájöjjön, hogy mutálódik a vírus, és a kezdeti védettséget áttörő erősebb variánsok várhatóak. Le is írtam annak idején, de ez még a mai napig nem ment át neked, annak ellenére, hogy be is idéztem lentebb a hozzászólást.
És ezt hiába szépíted, az kudarcot nem lehet megmagyarázni, a sikert meg nem kell, mert magáért beszél. Én eltaláltam, az ellen véleményen lévők meg nem, kutatói munka ide vagy oda.
És itt nem a kutatókat akarom leszólni, mielőtt megint azzal jönnél. A kutatásnak is megvan az értéke, de az sem tévedhetetlen és többnyire nem elég reaktív. Egy ilyen helyzetben nincs idő várni hónapokat éveket, mikor egy válságstábnak 1-2 nap alatt kell határozni intézkedésekről, hogy legyen-e lezárás és ha igen mennyi, mekkora kapacitásokat kell elvonni az egészségügy más területeiről stb. Olyankor az ember javarészt az intuícióira tud hagyatkozni, de egyébként ez nem baj, mert amint korábban említettem ez elég jól működik nagyon nagyon hosszú ideje. Aki kontemplál azon, hogy egy ilyen esetben vajon bizonyítva van-e a nyilvánvalónak látszó hipotézise, az szépen kihal mire eljut a végkövetkezetésre akkor, amikor egy sokkal veszélyesebb vírussal szembesül. Lehet, hogy a másik, amelyik hallgat a megérzésére az esetek felében vagy még többen is mellényúl, de mi a követkeménye? Kicsit túlaggódta, több ment a levesbe az elővigyázatosság miatt, de amikor nagy gáz van akkor túlél. Akkor melyiknek nagyobb a várható értéke? Talán ezért van ennek a gondolkodásnak nagyobb haszna evolúciós szempontból, mert ugye megtanultad biológiából, hogy evolúciós előnyre nem az a faj tesz szert, amelyik minél nagyobb pontossággal specializálódik, hanem az amelyik gyorsabban alkalmazkodik a változáshoz... -
HÁZIGAZDA
válasz VinoRosso #69306 üzenetére
ne haragudj, de ez teljesen céltalan. dobálsz állításokat folyamatosan. nem fertőződik újra két héttel később lófax sem. volt rá példa? minden vírusnál van rá példa, baszki, csak azokról lövésed sincs. jellemző? rohadtul nem. a vakvilágba hasonlítod a covidról összeolvasott valamit (érted, jön a hír az újrafertőződéskor, akkor az tény, most is hivatkozol rá. egy hírre. viszont áthúzod a virológusok akkori teljes tudását, mert az nem tévedhetetlen. vicc), és iszonyú mellénnyel osztod az észt, hogy hülye a tudomány, a kutatók, mindenki, csak te nem, mert te bátran megkérdőjelezel mindent és elég az intuíció.
bizonyítani nem tudsz semmit sem, anélkül pedig ez tudod mi? jóindulatúan: sejtés. rosszindulatúan: fórumdoktor.
na, én kiszálltam. elmondtam, amit tudok. eleve belefáradtam, hogy a biológiához nem értő emberek játszanak biológust, mert a neten olvasták. agyrém.
-
Z.É.T.
őstag
Olvassatok inkább Zsófit, ő legalább szórakoztatóan tudományos
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
VinoRosso
veterán
Igen is Gyatlov elvtárs!
Nem láttam grafitot, hiszen tudományosan bizonyított, hogy egy RBMK reaktor nem robbanhat fel!
Én csak egy ostoba technikus vagyok, aki nem ért semmihez, csak a ködszurkáláshoz.
Ön a reaktormérnök elvtárs, ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem?
Különben is, a mért érték csak 3.6 röntgen. Nem túl jó, de nem is tragikus.
Elnézését kérem a kellemetlenségért Gyatlov elvtárs! [link][ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz VinoRosso #69309 üzenetére
remélem nem sértettelek meg, semmi sértés nincs abban, hogy nem vagy biológus és nem vagy képzett a témában, csak egy ténymegállapítás (ami téves is lehet, akkor majd cáfolod). személy szerint meguntam az ilyen jellegű okoskodást, én magam is csináltam a covid járvány alatt, de beláttam, hogy fölösleges volt. nem kapunk választ mindenre és azonnal, de ez azért van, mert nincs válasz. majd lesz.
-
senior tag
Egy kis "bigott szektás fanatizmus".
Zooanthroponotic transmission of SARS-CoV-2 and host-specific viral mutations revealed by genome-wide phylogenetic analysis
(Kutya-macska-szarvas-nyest SARS-CoV-2 genomok elemezgetése. A tegnapi hozzászólásom elveszett, szóval ma csak annyit, hogy egyrészt a keresztfertőzésekre, másrészt az emberi változat további evolúciójára lehetne belőle következtetni. Sajnos jelenleg kevés a minta, a kutatók remélik, hogy később több lesz (ez nem tűnik megalapozottnak), de azért így is van benne néhány érdekesebb megállapítás.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
"Az elmúlt hetek stagnáló időszaka után ismét emelkedik a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja. A települések több mint felénél a tendencia stagnáló, ugyanakkor emelkedés figyelhető meg Békéscsabán, Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben. Csökkenés sehol sem tapasztalható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 13 helyszínen a mérsékelt, míg 9 helyen az emelkedett tartományba esik."
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Dare2Live
félisten
Nálunk nagyobb az első nap iskola utáni hajnalban 38.5C és fejfájás. Köv nap dettó. Ma reggel is de már jobban van. Én alvósan ágynak estem mint az első kovid átesésnél. Szülői: két gyerek is kovidos lett. Oh innen erős a gyanú.
Én már jobban kezdek lenni de most anya és kissebb is elkapta. Csodás.Nagyobbat hány napig ne engedjem "élsportolni" miután kijött belölle?
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
t72killer
titán
válasz Dare2Live #69316 üzenetére
Rajtunk az elmúlt héten átment egy náthaszerű dolog, szigorú orrspray-ezésre tenorizáltam a családot és kb 3 nap alatt mindenki végzett vele. Magamon kívül nagyfiút kértem meg covid-tesztre, neki volt csak vmi láza, de negatív lett mindkettőnké.
"Nagyobbat hány napig ne engedjem "élsportolni" miután kijött belölle?"
Én 3 hetet tuti eü sétára mérsékelnék a tünetek vége után. A mindenféle ízületi nyűgöm az egyetlen igazolt covidom után egész hónapig eltartottak, azaz a szervezet legalább 1 hónapig nem fejezte be a rendszer kikalapálását.[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Elég érdekes tanulmány. Bár engem kissé zavar, hogy rögtön azzal indít, hogy:
"Bár az ősi SARS-CoV-2 állati rezervoárja továbbra is ismeretlen, a SARS-CoV-2-nek közeli rokonai vannak denevérekben, és egy ősi változata valószínűleg egy köztes állati gazdaszervezeten keresztül került át az emberekbe a kínai vuhani tengeri piacon (Worobey et al . ., 2022 ). Bár a vuhani piacon élő állatokból származó SARS-CoV-2-vel kapcsolatos koronavírusokból nem vettek mintát, ezt követően számos jelentés érkezett a SARS-CoV-2 átviteléről ("spillback") emberről állatokra, beleértve a tenyésztett nyérceket is (Oude Munnink et al . ., 2021 ) és vadon élő fehérfarkú szarvas ( Odocoileus virginianus ) ( Kuchipudi et al., 2022 ; Kotwa et al., 2022)). "
Tehát rögtön az elején megállapítja, hogy valószínűleg egy ismeretlen köztes állaton keresztül került az emberre a vuhani piacon, igaz, hogy ilyen, állatokból származó mintát nem találtak, de később jelentések érkeztek a fordítottjáról, vagyis, hogy emberről terjedt állatra és ezt úgy adja elő, mintha bizonyíték lenne az előbbire. Nem pedig a nyilvánvaló következtetésre, hogy a piacon is az ember volt a terjesztő.
-
kpityu2
őstag
Dublini covidos napi beszámolója a Twitteren. Aug 20. körül kezdte érezni, teszt bizonytalan. Aug 23-án erős csík. Novavax-al oltott. Jelenleg elég ramaty állapotban van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Legionnaires’ disease outbreak in southeast Poland on decline with only 1 new case reported
(Megszűnőben a Rzeszów környéki Legionella "járvány", valószínűleg nem függetlenül a vízhálózatba adagolt extra adag klórtól. Szakértők szerint a baktérium egy kevésbé használt vízvezetékszakaszból származhat, ami a forró idő(járás) következtében átmelegedett.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz kpityu2 #69318 üzenetére
Nem tudom, hogy hányast kapnék szövegértésből egy PISA teszten, de én nem ezt olvasom ki a szövegből. A cikk nem foglal állást a vírus eredetével kapcsolatban, pusztán hivatkozik egy másik tanulmányban elhangzottakra - feltételes módban. (Azt sem árt elfelejteni, hogy a cikk 2022. június 6-án lett publikálva (csak mostanra jutott el a megjelenés előtti fázisba).)
A cikk megemlít amúgy ismert fordított irányú (állat->ember) transzfereket (legtöbb nyércről), és ugyancsak említi azt a hipotézist, miszerint az Omikron egerekben fejlődhetett ki, és onnan került át az emberre. Azaz lehetséges az állat->ember transzfer.
Van még egy érdekes állítás a cikkben, miszerint az ember->állat átvitel gyakori, a fordítottja viszont ritka. Kérdés, hogy miért van ez így: kiválasztási effektus (szegényes ismeretek az állati vírus variánsokról), az emberi viselkedéssel kapcsolatos (higiénia?), vagy valamilyen biológiai oka van?
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kpityu2
őstag
Eleve az, hogy megemlíti. Az említett tanulmány darabokra lett cincálva, a cél igazolására kiválogatott adatokkal íródott. Tehát nem igazol semmilyen valószínűséget. Az idézett tanulmány írója amúgy a GOF brancs oszlopos tagja.
Az, hogy az Omikron egerekben fejlődhetett csak találgatás kábé azon a szinten, hogy az alapvirus meg valami ismeretlen állaton keresztül ugrorhatott az emberre. Tehát nem igazol semmiféle "lehetségességet".
Az ember-állat átvitel logikusan gyakori, hiszen épp egy világjárványban vagyunk és ez egy generalista vírus, minden az emberi receptorokhoz valamelyest is hasonló emlőst meg tud fertőzni.
Nekem a fő bajom, hogy már induláskor a bizonyítatlan zoonózis hipotézist propagálja, kábé úgy mint amikor a cocalizmusban kötelező kelléke volt minden irománynak a "vörös farok", hogy átmenjen a cenzorokon.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
Friss tanulmány az új variánsokról. Summázva: az eddigi oltások, beleértve a bivalens vakcinákat, kábé kutyafülét érnek. : [link]
-
t72killer
titán
Ha simán kifolyatják a pangó vizet ésleeresztik legionelláékat a csatornába, az önmagában +oldja a problémát
#69326: kutyafülét talán, de többet nem. Ha semmit sem érnének, újra 2% ÁTLAGhalandósággal nyesné a népet. Viszont long ellen valszleg semmire se jó
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz t72killer #69327 üzenetére
Hát, a patogenitás meg az immunelkerülő képesség két különböző dolog. Reméljük a legjobbakat és ne felejtsük otthon az allergodilt. A long ellen tippem szerint semmi se lesz jó. Sajnos kábé minden szervbe eljut a vírus, az idegrendszert is beleértve és mindenhol mikrorögöket okoz. és még ha ki is javítja lassan a szervezet, ez a mocsadék folyamatosan itt van. Mondjuk még csak 4 éve van velünk, szerintem még kell legalább 3 mire beáll a permanens állapot. Aztán aki bírja bírja.
-
senior tag
válasz kpityu2 #69326 üzenetére
Ügyrendi megjegyzés: A twitter posztoknál "alapesetben" csak az eredeti tweet látszik, a "thread" / kommentek már nem. Azaz a twitter-re mutató linkek legtöbbször csak twitter regisztráció és/vagy előfizetés esetén élvezhetőek. (Azaz számomra pl. nem.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kpityu2
őstag
Ok. Igyekszem észbentartani. Csak azért szoktam a twittet linkelni, mert ott általában meg is tárgyalják, illetve ha a szerző twittelte akkor gyakran egész szálat létrehoz neki a karakterkorlát miatt. A variánsokról a preprint még nem jött ki, csak a laborok twittelik az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #69328 üzenetére
De, minden jó, ami érdemben és időben csökkenti a virnyákok számát. Erre ezek a "majdcsak felébred az immunmemória, és utólag kiirtja a tüdőből a virnyákokat" stratégia használhatatlan, aktív és hatékony antitestek kellenek készen a vérben a fertőzés pillanatában. Ahogy anno az 1.gen oltás+alfa hullám párossal ment.
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #69328 üzenetére
"Friss tanulmány az új variánsokról. Summázva: az eddigi oltások, beleértve a bivalens vakcinákat, kábé kutyafülét érnek."
a laborban. a valóságban meg...
"Sajnos kábé minden szervbe eljut a vírus, az idegrendszert is beleértve és mindenhol mikrorögöket okoz. és még ha ki is javítja lassan a szervezet, ez a mocsadék folyamatosan itt van."
eljuthat, de egyáltalán nem jut el mindenkinél mindenhova. és nem okoz mindenkinél mikrorögöket, vagy ha okoz, lebomlik és visszaáll a normál működés. nem mindig, de az esetek 95%-ában igen.
-
senior tag
válasz kpityu2 #69325 üzenetére
"Nekem a fő bajom, hogy már induláskor a bizonyítatlan zoonózis hipotézist propagálja"
Régi motorosként tisztában vagyok vele, hogy te a mesterséges eredetben "hiszel" (mert az sincs bizonyítva), de a tudományos konszenzus jelenleg a természetes eredetre hajlik. Azt pedig nem állítja a cikk, hogy biztosan zoonózis volt, csak annyit mond, hogy "valószínűleg". És azt se hagyjuk teljesen figyelmen kívül, hogy ez kimondottan egy olyan cikk, ami a különböző fajok közötti keresztfertőzésekkel is foglalkozik, azaz a szerzőktől nyilván nem áll távol a zoonózis koncepciója sem.
"Az, hogy az Omikron egerekben fejlődhetett csak találgatás"
De ez egy olyan találgatás, ami mellett lehet tudományosan érvelni. Lásd pl. #66154. (Ezen az sem változtat, hogy manapság mintha a krónikus covid (valakiben évekig tenyészik (és mutálódik) a vírus) koncepció lenne a legnépszerűbb, de ez csak saját benyomás, nem tudom ezzel kapcsolatban mi most a tudományos "közhangulat".)
-
kpityu2
őstag
Először is nincs "tudományos konszenzus". Egy nagy hangú, befolyásos GOF klikk van. A FOIA levelek és a sokszorosan megcáfolt ámde mégis hivatkozási alapnak tekintett visszavonatlan "publikációk" megléte világosan mutatja.
Valóban lehet tudományosan érvelni az egér mellett, de ugyanilyen tudományosan lehet érvelni a humanizált laboregerek mellett is. És valóban, lehet krónikus covid is. De ez is találgatás.
Amúgy valóban érdekes cikk a maga témájában, de az a "vörös farok" nagyon lengedez akkor is.[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Apropó valószínűség: ha valaki kíváncsi, hogy mi a helyzet jelenleg ezen a természetes/nem természetes vonalon, nemrég megjelent egy összefoglaló cikk ami tételesen sorra veszi az érveket pro és kontra. Elég hosszú mert Bayes-analízist végez és minden tételnél megindokolja, hogy miért és milyen súllyal veszi bele az egyenletbe vagy hagyja ki belőle.
Kellemetlen valószínűségOkos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #69334 üzenetére
Humanizált laboregerek vhol közép-Afrikában, vagy Botswana környékén/vagy talán (full felesleges) susmussal gyanusítod a környék egyetlen normális covid-kutatólaborját D-Afrikában ?
Nem tudom, nekem ha így hajánál fogva kell egy érvet előráncigálni egy szimpatikus koncepció igazolására, az még a logikus hipotéziskereséstől is mesze áll, nemhogy bármiféle bizonyítástól.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz t72killer #69336 üzenetére
Egyáltalán nem hajánál fogva előrángatott, már az omikron megjelenésekor is felmerült a dolog két okból: az omikron egy korai variánsból származik ami akkor már nem volt forgalomban. A durbani laborban pont olyan mutációkat vizsgáltak mint amelyek az omikronban megjelentek. És senki se mondta, hogy bizonyíték, hiszen a többi magyarázat is lehetséges, pusztán van rá némi nem kizárható esély.
A 2014-es Ebola járványnál is előadták, hogy a 18 hónapos totyogó játszott a denevérekkel, meghogy a Kenema laborban nem foglalkoztak Ebolával, azután csak kibukott, hogy az a totyogó bizony sehol se játszott egyedül és K. Andersen virulógus úr nemrég meg elszólta magát, hogy igenis foglalkoztak ott Ebolával. Nyilván ez se bizonyít semmit, csak úgy elmélázik rajta az ember.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
Úgy néz ki az XBB.1.5 booster működik a legújabb variánsok ellen is. [link]
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #69341 üzenetére
Gondolom kéne hozzá egy San Franciscói lakcím helyi biztosítással. Azok után, hogy 2020ban világ élvonalban rohantak oltani, plusz mentek a mendemondák, hogy moderna gyár épül az országban, óriásit csalódtam a britekben. Távolról süt az egész rendszerről, h "elwrexiteztük-elfurloughoztuk a pénzt, nincs már gumikesztyű se az osztályon, nem hogy betegfelvétel. megelőzés???!! ne szüless meg!".
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nálunk akinek megfázásos, köhögéses tünetei vannak, mindenki pozitiv nyalókás teszttel (mai eredmények). Én teniszezni is voltam tegnap (nyertem 1 set-et először életemben a másik játékossal szemben), nem köhögtem utána, itthon nyugalomban jobban köhögök, nem túl gyakran, de éjszaka is, ez nem tesz jót az alvásnak. Semmivel nem összefüggő száraz köhögés van, tavaly ez volt 1 hónappal a poz. teszt után is, úgyhogy most már elkezdtem az azithromycin-t, az segített akkor. Érdekes, hogy tipikus megfázásos, produktiv orrfújással, köhögéssel kezdődött mindenkinek, ráadásul az allergiás periódusunk közepén. Láz nincs senkinek, nekem az oltás (3.) helyén a tavalyi pozitivitáskor jelentkező nyugalmi bénító fájdalom abszolút nem tért most vissza, amúgy is megszűnt teljesen szerencsére.
Nagyfiam szedhette össze valami fesztiválon, kb. 8-9 napja.
tavaly október 2. felében voltunk pozitivak, akkor lényegesen rosszabb volt, most a gyengeség sem jellemző, inkább a kialvatlanság zavaró (nekem). Gyerekek kb. szarnak rá. Mindenki fújja az Allergodyl-t, én a Dimysta-t. Az iskolában is sokan vannak hasonló tünetekkel.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz kpityu2 #69349 üzenetére
Köszönet mindenkinek.
Igzaad van, de akkor még nem gondoltam C19-ra, már jobban éreztem magam az előzőkhöz képest. Csak a (nálam) tipikus köhögés megjelenésekor fogtam gyanút, de a bevezető tünetek nem voltak jellemzőek, főleg allergiával keverveEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest