Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Long covid, vírus RNS perzisztencia, T-sejt kimerülés, járulékos fertőzések: Twitter szál
- > tanulmányOkos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
t72killer
titán
Ellepte a twittert a ba.2.86, de még mindíg nincsenek róla olyan infók, hogy ez most egy new edition α, vagy δ-hullám lenne, hullahegyek igéretével.Most ugye SEMMILYEN covid-elővigyázatossák nincs, teljesen szabadon terjed a cuccos, ergo garantált, hogy globálisan milliók estek már át rajta: ha annyira veszélyes lenne, akkor már látnánk a halálozási statisztikákban.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #69104 üzenetére
Nem tudom ebbe szaladt-e bele az ismerősöm 2 hete, de csúnyán letette a padlóra (írtam is korábban, akiknek a nyaralása bánta). Azóta felépült, de 3 oltás és minimum 1 fertőzés után (utóbbi enyhe tünetekkel ment le), közel 40C fokos lázzal és erőteljes tüdő-érintettséggel, szag/ízvesztéssel abszolválta a mostani Covid fertőzést. Lerakhatta persze valami másik verzió is, de ahogy egyre többet olvasok erről az új cuccról, egyre inkább gyanítható, hogy ez lehetett.
t72killer
Jó lenne, de nincs semmi. Nem is tudom, itthon még van-e a régiből, vagy már mind lejárt? Meg persze arról sincs túl sok infó, hogy mennyi értelme lenne BA.1 BA.4/5-el oltatni az új ellen.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
kpityu2
őstag
A csigaevők őszi oltási kampányáról (ékes francáj nyelven): [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #69108 üzenetére
"La vaccination est soumise à une condition : n’avoir été ni vacciné ni infecté durant les six derniers mois. Si vous n’êtes pas cité dans les cibles prioritaires, vous pouvez tout de même bénéficier gratuitement du rappel."
Magyarul akkor is kérheted INGYEN az emlékeztetőt, ha nem vagy benne a szuperprivilegizált csoportban. VISZONT később azt írják, hogy "bivalens omikronos" oltóanyagot adnak, ami ugye a ba.5 mix, azzal sokra nem megyünk így Eris-esen/Pirolásan.
-
mozso
senior tag
Itthon most mi a szabaly felnott ismetlo oltasra ? Hol lehet elolvasni mit hol mikor kinek mibol?
-
Z.É.T.
őstag
válasz Z.É.T. #69017 üzenetére
Az a szavazás 64%-kal lett lezárva.
Közben volt ilyen kérdés, 16 nappal az esemény után:
~20% covid pozitív
~10% Flu-A
A többiek nem tudják, nem teszteltek, vagy negatív lett minden tesztjük. (203 hsz alapján)[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
kpityu2
őstag
válasz Z.É.T. #69113 üzenetére
Tegnap este volt riport az RTL-en, mondták, hogy előfordul a covid+fluA vegyes fertőzés. Meg persze egy kis felelősségáthárítás, hogy az emberek "nem akarnak tesztelni" azért nincs pontosabb infó. De többnyire enyhék az esetek.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
Előkotortam az RTL riportját Rusvaival: [link]
-
senior tag
Nem kell félnetek jó lesz.
„Sokkal rosszabbul is járhattunk volna” – Rusvai Miklós szerint a 6 millió halottat maga után hagyó covid jóindulatú vírus volt"Rusvai Miklós szerint a korábbi változatnál valamivel fertőzőképesebb változat okozza ezeket a légzőszervi betegségeket, de a tünetek nem változtak, ez továbbra is egy nyári nátha.
[...]
Iszonyúan erős torokfájás, úgy számolnak be, hogy ennyire még az életükben nem fájt a torkuk, mintha tűvel szurkálnák."Rusvai nem normális. IMHO
Új Covid-variáns: rettegni nem kell, felkészülni jó lesz
"Az Eris előretörése globális szinten is figyelemre méltó. A WHO adatai szerint a 25. héten, vagyis 2023. június 19. és 25. között az EG.5 globális előfordulási gyakorisága még 7,6 százalék volt, míg a 29. héten, július 17. és 23. között már 17,4 százalékra nőtt.
[...]
A Moderna pedig már bele is kezdett a biztonsági tesztelésbe, a Wall Street Journal szerint itt az előzetes eredmények azt mutatják, hogy vakcinájuk jól szerepel az Erisszel szemben is.
[...]
Úgy tűnik, a központ egyelőre nem kezdte el felkészíteni a hazai egészségügyi rendszert egy esetleges Eris-hullámra." Milyen meglepő.[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
"Nátha"
Lilává változott a férfi lába a hosszú COVID miatt
Eddig vicces, csakhogy.
"Itt derült ki, hogy a férfi az úgynevezett poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómában (rövidítve POTS) szenved, amely miatt a lilás elszíneződés is megjelent a lábán.
A POTS lényege, hogy hirtelen helyzetváltozáskor (például lefekvéskor vagy felálláskor) szélsőségesen megemelkedik a pulzusszám, közben csökken az agy és/vagy szív vérellátása. Ennek eszméletvesztés, súlyosabb esetben szívleállás is lehet a következménye. Az orvostudomány mai álláspontja szerint a POTS nem gyógyítható, a kezelés elsősorban a panaszok enyhítésére irányul."
A linkelt cikkek szerint a POTS ritka "mellékhatás", de nem példa nélkül álló.#69123 Rage47 A laza topikban van egy videó, ahol összeeresztették Pócs "áldja meg az Isten" Doktor Úrral. Ott valahogy normálisabbnak tűnt...
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
OLTANI kéne az emlegetett xbb oltással. Nem (csak) É-Karolinában, hanem Walesben, Skóciában, Province-ban és Miskolcon. Nem csak a 70 és a halál közti szavazógépet, hanem az OVIS GYEREKET is. Önkéntes alapon.
A maszkot dugják fel maguknak, ma is kettőt szedtem össze az erdőszélen: az emberek hülyék, ezzel kalkulálni kell.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
válasz Rage47 #69123 üzenetére
Rusvait 2 éve levettük az olvasandó listáról itt ebben a topikban, keress rá a vezetéknevére itt, hogy lásd ki mit mondott róla.
Én ma már maszkban mentem a Bauhausba, csak be akartam ugrani gyorsan pár percre, picit hezitáltam is felvegyem-e, hiszen gyorsan ki-be a terv, max 3 perc. Odabent azért van látszata az inflációnak és a spórolásnak, igy ezek miatt és más nem várt ok miatt 3db áru megvétele 36 percet tartott . Szóval nem bántam meg a maszkot, hiszen 12x annyi időt kellett odabent töltenem, mint terveztem.
Most már eltelt elég idő (8 nap) és igazolhatom, hogy a jó maszk a család (gyerek + 2 szülő + 2 idős nagyszülő) esetén ismét csak megvédett minket hazafele is a reptéren és a repülőn is. Odafele is megtette, de ez már régen volt. Pedig a nyár ellenére ritkán látni ennyi sok kehes embert aki utazik. A legközelebbi takonygóc család tőlünk 1 üléssornyira volt a 120 perces úton hazafele.
Keep safe! Nekem van egy rossz érzésem, hogy idén lesz Covid fricska a nagy "szőnyegre teperés" után. -
HÁZIGAZDA
szerintem meg nem lesz fricska, egészen addig, amíg nem változik nagyot a mutációk hatására, az lesz, ami eddig is volt:
- a legtöbben nem dőlnek ki tőle brutálisan, semmi és "lerakott pár napra" között lesznek
- de itt-ott odaüt
- megoldás az egészre (long, éves jó shotok stb.) pedig semmidicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
Engem nem ejt 2ségbe, ha fekszek tőle 3 napot, DE ne legyen utána semmiféle long majré.
A nagy vakcinaspórolás közepette amúgy szvsz veszélyes lehet, ha valaki szupiszupi bevédi magát 1, akár 2 évig, elkerülve 3-4 variánst: "leül" az immunrendszere (totál kifogynak az antitestek) és az immunmemória nagyon távoli rokonra emlékszik csak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
"A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja újra csökken. Tendenciát tekintve a legtöbb helyszínen stagnálás tapasztalható. Emelkedés Békéscsabán és Debrecenben látható, míg csökkenés jellemző Kecskeméten, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben. A koncentráció Szolnokon az alacsony, Budapesten és a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Pécsett az emelkedett, a többi 16 településen pedig a mérsékelt kategóriába sorolható."
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Risk of autoimmune diseases following COVID-19 and the potential protective effect from vaccination: a population-based cohort study
(2020.04-2022.11 között teszteltek (PCR) adatait vizsgálták visszamenőleg abból a szempontból, hogy milyen arányban alakult ki később autoimmun betegség (reumatoid artritisz, pikkelysömör, stb.) covid fertőzés után oltottak és nem oltottak között. Azt találták, hogy az oltatlanul elkapott covid növeli ezen betegségek kialakulásának valószínűségét (akár kétszeresre is).)#69131 t72killer Egy hét adatiból még nem kellene messzemenő következtetéseket levonni. A BA.2.86 meg még meg sem nagyon jelent a variáns grafikonokon.
-
gergo5991
őstag
nem akarok antivaxerkedni de,
ismerősi körökben az oltástól jöttek ki az autoimmun betegséges, reuma, nőknél kopaszodás, meg mindenféle bajok, nagyon nem is faggattam róla őket, csak mondták hogy az oltás odab.ott nekik rendesen, 1iknél 2 vérrögöt is ki kellett operálnién fixen 4x voltam covidos +1 meg nem volt alátámasztva, nem vagyok oltva, nekem a kézfejemen jött ki a pszoriázis covidtól de pár héten belűl el is múlt
fél éve lettem oltva, de az is csak hepatitis miatt mert rá kényszeritettek, és attól az oltástól is minden bajom volt pedig ezekre nem jellemző, akkor egy covid oltás mit tett volna velem? noty
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Rage47 #69123 üzenetére
"Rusvaival nem tudom, mi történt, eleinte még józannak tűnt."
Gondolom leszólt neki a zsír, hogy már megnyertük a focimeccset, kihirdették a győztest, a hipós őrült öregasszonyt még a WHO is kitüntette, szóval ha nem akarja elveszíteni az állását, akkor legyen kedves nem mást mondani, mint hogy ez egy ártalmatlan kis felsőlégúti vírus. Ebből pedig nyilvánvalóan következik, hogy 6 millió (hivatalos) halott -ami minden józan szakember szerint valójában minimum a dulája, ha nem a háromszorosa-, gyakorlatilag semmiség. Mondjuk a sokmillió halott és az "ártalmatlan vírus" kifejezés közötti logikai bukfenc, a biblián nevelkedett hallgatóságot bizonyosan nem fogja meglepni.
Z.É.T.
Sajnos pontosan tudom...[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ezeken mindent is cserélnek. Minden tömegrendezvényen. Most pl. azért megyek ki a Csehekhez kocsival, mert nem lehet a vonaton szeparálódni. RailJet-en a Business Class is olyan, hogy van 4db szék a kabinban, ez még jó lenne, de a kabinnak csak az oldala van szeparálva egy üveggel, a teteje egylégtérben van a teljes kocsival, aminek a felében normál székezésben ülnek további sokan. 6 óra lenne az út, ennyit nem bírok ki maszkban. Inkább megyek kocsival.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Jó 5let. Sztem maszkkal is elkapja az ember, csak nagyon nem mind1, hogy 500ezer vagy 500millió db vírusrészecskéből szerezzük be a firmware-frissítést. oltás híján én valami MÉRSÉKELTEBB covid-partyban is benne lennék időnként, mert tartok tőle hosszabb kihagyással nagyon megváltozott variáns durvábbat üthet...
-
Vesa
veterán
válasz t72killer #69143 üzenetére
Igen, eredetileg is ezt tárgyaltuk ki anno, hogy az induló dózis nem mindegy. Arra még kíváncsi lennék, hogy vajon az azelasztin hidroklorid még mindig hatékonyan véd-e? Lehet, hogy rákérdezek a Pécsieknél, ők aktívan kutatták a dolgot. Persze fene tudja, lehet már az a termék is kaszálva lett. Phase 2-nél volt az utolsó infó.
Mindegy, én még fújom ha sok ember közé megyek.
-
t72killer
titán
Én most egy kis náthánál elővettem a féltve őrzött allergodiles üvegcsét a kisebbik gyerkőcnél és magamnál: nátha másfél nap alatt lerendezve . Szóval hasznos dolog az.
Napi rendszerességgel nem nyomnám, de valóban, ha tömegbe mennék akkor minimum az itteni rokonát, ha élesedik a helyzet náthával, akkor rámegyek allergodillel.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz gergo5991 #69134 üzenetére
Már a nagyon korai eseteknél (amikor hivatalosan még nem is létezett a covid) megfigyelték a kínaiak, hogy gyakran ugyanazok betegszenek meg többször egymás után. Emiatt aztán még azt is feltételezték, hogy akik úgymond meggyógyultak, azokban valamilyen módon tovább lappanghat a vírus. Vagy az ő szervezetük valamiért érzékenyebben reagál a fertőzésre. És aki ilyen érzékenyen reagál, az logikusan érzékenyen reagál az oltásban lévő antigénre is. Még ha erre a feltételezésre reflexszerű antivaxxerezéssel és szalmabábozással is reagálnak egyesek.
-
MODERÁTOR
2022.jan.26.- Jakab (utolsó, amit találtam)
Ha már az egyéb, koronavírus ellen szóló terápiáknál vagyunk, az azelasztint tartalmazó orrspray, melynek kutatásában Önök Pécsett is aktívan részt vettek, hatásos lehet az omikron és a későbbi variánsok ellen is?
Azt gondolom, hogy az orrspray nem variánsfüggő. A pontos mechanizmusát most vizsgáljuk, hogyan hat sejten belül, de az biztos, hogy ez az omikron ellen is hat. Az erre vonatkozó kísérletek most folynak, van mind laboratóriumi, mind klinikai tapasztalat arra, hogy ez egy hatékony védekezési módszer lehet.
A klinikai tesztelés a várakozásoknak megfelelően halad? Nem lehetne ennek a szernek az újabb alkalmazásának a jóváhagyása gyorsabb, tekintettel arra, hogy ez már egy forgalomban lévő allergia elleni orrspray? Nyilván, aki követi az orrspray körüli híreket, az már használhatja, de ez nem biztos, hogy elég széles kört érint. Ha ez a szer a védekezésünk mindennapos gyakorlata lenne, erősebb lenne a fertőzés elleni pajzsunk, nem?
Ez egy teljesen normális folyamat. Még gyors is. Csak akkor fognak engedélyezni egy szert valamilyen terápiára, ha arra megfelelő klinikai vizsgálatok vannak. Ezt nem Magyarországon csinálják, a klinikai vizsgálatok osztrák és német partnerekkel zajlik. Az első eredmények nagyon biztatóak voltak.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Vesa
veterán
válasz kpityu2 #69146 üzenetére
"És aki ilyen érzékenyen reagál, az logikusan érzékenyen reagál az oltásban lévő antigénre is. "
1. Nem! Erre az állításra semmiféle bizonyíték nem létezik. A tüneteket a vírus esetén maga a betegség is okozhatja, nem feltétlen immun eredetűek, sőt, jellemzően nem azok. Az oltás viszont nem okoz betegséget, csak immunreakciót vált ki, vagyis amennyiben az un. "vírusra érzékenyek" esetén a vírus által végzett pusztítás eredménye a tünetezés, akkor semmiféle logikai kapcsolat nincs és nem is lehet az oltással, mely nem okoz betegséget. Az oltás ritka esetben kiválthat mellékhatást, ez esetenként súlyos, de ebben sajnos semmi rendkívüli nincs. Egy sima Aszpirintől évente több ezren meghalnak világszerte. Ez egy ilyen műfaj.
2. Hogy a kínaiak mit hordanak össze, irreleváns. A járvány kitörése után 1 évvel 3500 fertőzöttet (érted, nem halottat, csak fertőzöttet) vallottak be, miközben az USA-ban -ahol transzparens és hiteles adatszolgáltatás van-, már 100k halottnál tartottak a sokkal jobb EÜ-jük mellett. Kína egy kommunista diktatúra, ennek megfelelően azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek.
3. Antivaxerezni nem reflexből szoktunk, hanem mert antivaxeréknél mindig ugyanaz a lemez. Nulla bizonyíték, ferdítések, légből kapott "logikai kapcsolatok", ennek ellenére kijelentő módban kommunikálás arról, hogy mindenért az oltás a felelős.
-
Vesa
veterán
válasz koncsik #69147 üzenetére
Volt még később is hír, ott már lement a Phase 2, ha jól emlékszem, kiváló eredménnyel. (90% körüli hatásfok). Akkor azt nyilatkozta egy munkatárs, hogy a gondot a termék körül az okozza, hogy nehéz rá finanszírozót találni, mivel ez nem Covid gyógyszer, hanem megelőző kezelésként lenne használható. A politikát nem igazán érdekli, és a megelőzés nem kiemelt prioritás. Ennek ellenére az ígéretes tesztek miatt folytatják a munkát, de azóta nem hallottam róla semmit. Kooperációban készült egy osztrák céggel.
Azt mondjuk nem tudom, miben térne el a már kapható termékektől, amennyiben a hatóanyag azonos. Az egyetlen amit ezzel kapcsolatban hallottam, hogy a dózis csökkentését tesztelik annak érdekében, hogy még hatásos maradjon a vegyület, de a kisebb dózis miatt tartósabb használatot tegyen lehetővé. (bár az Allergodyl betegtájékoztatója szerint azt is lehet tartósan alkalmazni, ami valahol logikus, mivel pollen allergia ellen nem sokat érne, ha csak 1 hétig lehetne fújkálni)
-
HÁZIGAZDA
ma húgoméknál voltunk, végigteszteltük a családot antitestekre (házi vérteszt):
- mindenkinek volt igg (és senkinek igm)
- fateromé volt a legerősebb csík (4 oltás, 0 átesés, utolsó oltás egy éves)
- anyám szintén jó erős csíkot húzott (3 oltás, 2022.08-ban átesés)
- az enyém közepes volt (3 oltás és 2022.03-ban átesés)
- rokonoknál nagyon enyhe (2 oltás és 2023.03-ban átesés)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest