- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
VinoRosso #73377 üzenetére
Ezekből engem max. a gyerek téma érinthetne, de remélem ilyennel soha nem kell szembenéznem, mondjuk tényleg el sem tudom képzelni mit tennék ha bekövetkezne, egy ilyen tragédián sem pénz, sem más nem segít (akkor már inkább dobjam én fel előbb a talpam ahogy azt kell). Ellenben nagy általánosságban igazad van, sok önhibájukon kívül lecsúszott ember is él a földön, de sok olyan fiatal is akik havi százezreket költenek pl. drogra merő szórakozásból, szóval pont hogy nem kell ehhez lecsúszottnak lenned, sőt.
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #73322 üzenetére
Elhiszem neked, de ez ugye egyéni reakció kérdése, mindenkinél más a hatása egy oltásnak, de magáról az oltásról, vagy annak negatív hatásairól ez nem bizonyít semmit. Volt aki az Astrától is fetrengett 2 napig, nekem meg még lokális tünetem sem volt tőle. Ez mindenkinél más.
Barátom pl. a Vaxigrip flu oltástól belázasodott, nekünk viszont az egész család összes tagjánál sem volt semmi tünet tőle, még a gyerekeknek sem.
-
válasz
VinoRosso #73316 üzenetére
azért azt tegyük hozzá (mindenkinél), hogy az első 2 oltás volt az alapimmunizáció, míg a harmadik bármilyen típussal hevesebb immunválaszt váltott már ki, hiszen a szervezet fel volt már készülve a vírusra.
szóval simán lehetne, ha lenne ilyen user, hogy az első két pfizertől nem annyira borult meg, de aztán kapott egy vektorost és majd becsinált.
engem is jól megcsapott a moderna (előtte két szputnyet), de lehet, hogy akkor az elsőre lájtos szputnyet is megrúgott volna.
-
attiati
veterán
válasz
VinoRosso #73107 üzenetére
Mo-on generációk óta kifosztják a lakosságot, ezért is ilyen felelősséghárító, beletörődő.
Abban a pillanatban, hogy visszakapod az irányítást önmagad felett, rögtön motivált leszel. Mert tiéd a felelősség. DE tiéd a haszon.
Na ez itthon egy ideje nem igaz.Szerintem az átlag politikát írtad le, nem a magyar helyzetet.
koncsik:
bocs, előbb írtam, aztán láttam -
Rive
veterán
válasz
VinoRosso #73109 üzenetére
.. Péntáros Lőrinc vagyona...
Az okozott kár viszonylatában az a vagyon maga labdába se rúg. A dolog veleje annak a vagyonnak a forgása, ami hiányzik: illetve az a környezet, ami annak a vagyonnak a védelméhez, felépítéséhez: a versenytársak kinyírásához kellett...
És hiába próbálsz valamiféle politikai biasra hivatkozni - ehhez a mostani tisztán oligarchikus viszonyrendszerhez képest a rendszerváltás utáni szoci politika mindenestül naiv úrilányok bájos gyülekezete volt
-
válasz
VinoRosso #73109 üzenetére
bocs, de ez tényleg kiveri a demagógia mércét. kiszámoltad lölö vagyonát, miközben csak az ilyen top csókákból tucatjával vannak, és akkor ezek csak a top olihargák, de az utolsó utáni településen is van "erős ember", az utolsó utáni pályázatnak is megvan a széthordási lánca, minden vérzik. nem pár tucat emberről van szó, hanem tízezrekről. szóval légyszi legyél konzekvens. nem 200 ezer forintról beszélünk, hanem egy komplett ellopott országról.
viszont erről se beszéljünk, mert off, én is lezárom. volt itt rengeteg lehetőség, anyagilag is az elmúlt évtizedekben, nem élt vele a társadalom, most meg már késő.
-
válasz
VinoRosso #73107 üzenetére
tulajdonképpen egy csomó mindenben egyetértek, a "van érezhető hatása" részt picit kidomborítanám: elvitték mostanra az egész országot, szó szerint. oké, még ilyen-olyan zárványok vannak, de az anyagi kár is országos méretű, ezen felül pont a csíráját is kiölték a felelősségnek, öngondoskodásnak, társadalmi kohéziónak. szóval annak, amit hiányolsz. úgyhogy most kezdésnek egy jó 50 évig nem érdemes túlzott reményeket táplálni. azt, hogy ezen felül most lökik vissza európából a szovjetunióba az országot, már nem is írom. szóval a legkevésbé sem bagatellizálnám el azt a kárt, amit okoztak a társadalomnak.
-
envagyok
veterán
válasz
VinoRosso #73097 üzenetére
"Mit szólnál, ha holnaptól kétszeresére emelnék az oktatásban és az eü-ben dolgozók fizetését, de cserébe neked több adót kellene fizetned és mondjuk 30%-kal kevesebbet keresnél? Akkor már inkább dögöljön éhen a tanár nem?
Fölmennek az árak 10%-kal és már megy az 'így a kormány úgy a kormány'."
Azt hogy oldják meg Ausztriában, hogy mindenki 2x-3x annyit keres, miközben olcsóbb minden, mint nálunk?
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #73091 üzenetére
Én pont azt érzem, hogy ráhuztad az orvosokra amblokk. Miközben ez a magyar állam felelősége. Te meg direkte evvel mentegeted.
"azok nem fogják normálisan üzemelteti a privát eü-t se"
Lényegében ugyanazok üzemeltetik a privát szférát is mint az államit. És az államiban nincs olyan, hogy az orvos nem tartja meg a rendelést, részeg az ápoló, 12ht kell várni ambulánsan egy orvosra.
"Nem csak az eü ilyen"
A nagy magyar állami rendszerek. MÁV, posta...
Magáncégeknél baromi necces az, hogy elkéred a pénzt de nem csinálod meg. Vagy hogy részeg vagy...
A posta is amikor megnyitották csak a csomagok elött a versenyt úgy, hogy ahogy bírták leejtett az egész a postanak leseggelt. Úgy vesztette el a piac 50%át 1év alatt hogy a fal adta a másikat.
Én megkönnyeztem az első GLSes rendelésem Napra pontosan jött akkor amikor megírta. És nem veszett el a csomag vagy jön 1hétre rá lezúzva mint a magyar postánál megszoktam.
Ráhúzható ez a magán állami EÜre is.
btw én nagyon magán EÜ ellenes lennék, de amennyire tönkrevágták nagyon nincs más út. 10+év lenne az állami EÜt újraépíteni.A többi plre ez MO. Ahol bemegy a politikus az ügyészségre és kihuzza magát az ügyiratból. Ahol a Polt lelő bármit amit akar. [link] és ez nem elöző kormányok. Ez a NER.
A témából én kiszálltam. Elég off itt. Meg elég jól rálátok, végigkövettem és az, hogy az orvosra huzza rá ami az állam/NER felelőssége az kinyitja a bicskát. De hát az agitprop ezt tolja.
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #73082 üzenetére
"sok hasonlót hall az ember a médiából is"
Teljesen tönkrevágták az egészet aztán az orvos a hibás.
Közben olyan alapok nincsenek régiós központban mint felszívodó cérna és fertőtlenítő szer. Meg maszk. A részeges ápolót nem lehet kirúgni mert nincs más aki annyiért eljön. Egy traumás van rá kell böknie az emberre akit megment a másik meghal a mütő elött a fémágyon. A rokon arca "ökölbe szorul". Nem is értem mért iszik a traumás."'bocs, de már lejárt a munkaidőm'"
30éve azért megy valahogy az EÜ mert az orvos heti 40h helyett dolgozik heti 50-70ht (+ügyelet), 24/36hzik. És ha ezt nem teszi meg akkor "ökölbe szorul az arc".
És ki a hibás, ki a lelketlen (morális válság...) hát az orvos.
És most nem a konkrét akut utcán esetekről beszélek.anya nélkül nöttem fel mert édesanyám orvos. 8-20h ig tolta évtizedeken át. Meg 36hs ügyelet. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy nálam szóba se került az orvosi. Ki az a hülye aki annak akar MOon menni?
Unokatesó 4xévesen realizálta, hogy 20+ évig heti 60-70ht melóztak (+ügyelet) és nuku élet, 4x évesen se férj, se gyerek se semmi. Aztán amikor közölte nem bírja még ő volt a rossz. Hát lelépett külföldre. Azóta megbecsült, happy orvos. Gondolom itt is "ökölbe szorul az arc"od, hogy hogy lehet morálisan ilyen. Ő a hibás nem a politika. Ja persze.Lehet nézni ezt-azt így-úgy de lényegében a magyar EÜ kicsit/ nagyon vagy akár teljesen de összeomlott. De ezt az orvosok moráljára... verni nevetséges. De hát a NER média nagy úr.
És hát akkor, hogy mért nincs pénz MRre, felszívodó cérnára, fertőtlenítő szerre.... [link]
szerk:
A jövő amúgy mégrosszabbnak tűnik. Alapból szükül az orvosok száma, rémítően elöregedik. A megmaradókat a magáneü elszívja az államiból. Aki tud menekül külföldre. Az "új" bérezési rendszerrel a nyugdíjas 65-80éves vonalat pályán tartják jelenleg kb miattuk nem dőlt be az egész EÜ de 5-10éves távon ennek a hatása kifut és nosztalgiával fogunk visszagondolni, hogy milyen jó volt 2024ben. Ezt azért tessék izlelgetni. -
válasz
VinoRosso #73076 üzenetére
nekem is orvos édesanyám, meg más egészségügyis ismerősök is vannak. az általad leírt jelenségek is léteznek, ahogy a többiek által leírtak is. viszont amit te írsz, az elfogadhatatlan, nem is kérdés, ugyanakkor személy szerint sosem találkoztam ekkora hanyagsággal. elég nagy baj, hogy van ilyen.
ráadásul még csak ilyen sem kell, a szarrá terhelt dokik rég kiégtek, tehát pont az együttérzés, a beteg mindenáron megmentése égett el, adminisztrál, csinál valamit, gépies az egész és bizony nem dolgozik időn túl, hogy bekerülj a fázis 2-es tanulmányba a rákoddal és esélyt kapj, hanem összeesik, a levelet 3 hét spéttel küldi el, nem kerülsz bele és meghalsz, amit ő rezignáltan végignéz.
ugyanígy a vizsgálatok, meg minden. nincs erő prevencióba fektetni a melót, amikor csak a szó szerint lógó belű sürgősek teletöltik a munkaidőt. ja, nővér sincs, nekik a fizujukat sem igazán piszkálták, pedig embertelen meló.
és közben egy ország várja el attól a pár maradék lelkiismeretes dokitól és nővértől, hogy "oké, oké, van baj, de azért ments meg".
az egész el van cseszve. mint mostanra oly sok minden. a népnek megfelel. hát itt tartunk most.
-
Dare2Live
félisten
válasz
VinoRosso #73072 üzenetére
"Ez ugyanaz a jelenség, mint az autószerelő aki lehúz nemlétező problémákra hivatkozva és a meglévőt se javítja meg rendesen."
Mármint mi? Hogy nem veszi fel a telefont mukaidőn kívül? Szerinted ez NYEUban máshogy van?
Vagy hogy megvizsgálnak, kezelnek, tájékoztatnak ahogy kell, de késöbb ha beszélni akarsz az köv időpont? Szerinted ez NYEUban máshogy van?"Ez nem magán vs állami kérdés hanem morális, szimpla emberi minőség."
Megint ld feljebb: Mármint mi? Hogy nem veszi fel a telefont munkaidőn kívül?...Hamár morál... az megvan, hogy állami rendszerben most is általános a 24hzás? Igen 24ht melóznak folyamatosan. Nem tudom milyen szakma van ahol ez kvázi teljesen természetes dolog. És régen volt 36hzás is.
Esetleg az megvan, hogy covid alatt heti 70-100ht toltak le orvosok tömegei? Kifizetve 60h felett nem volt. Onnan igyen tolták. Összeesésig. Ah rossz a morál. Meg a nevelés. Rotfl.A magyar EÜ EUs vagy régi magyar standernek szerint rég összeomlott. Tömegek halnak meg mert nincs pénz kb "hipó"ra. sem. Emberek lesznek sánták mert nincs MR... ÉS végtelenségig tényleg addig lehet sorolni. Mert hipóra, MRre.... nincs pénz. [link] Na ezért nincs pénz hipóra, MR.... re.
Témát én baromira befejeztem csak valamennyire rálátok és kinyílt a bicska. -
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #73072 üzenetére
Szerintem is ez elsősorban hozzáállás kérdése. De ne menjünk el amellett sem, hogy a magánorvosok is túl vannak terhelve mert ott is létszámhiány van, így szimplán nincs már idejük arra, hogy minden beteg random betelefonálgatására reagáljanak. Elkezdtek a hatékony működésre koncentrálni, amibe a kvázi ingyen házi pszichológus és tanácsadó már nem fér bele. Most azért képzeljük el, hogy ami nekünk csak egyetlen telefon, az neki akár több száz, ha minden egyes páciense hívogatja.
-
attiati
veterán
válasz
VinoRosso #72710 üzenetére
Lehet, hogy csak a túlzott "A" vitamin szorítja ki a "D"-t. Sajnos a hivatkozott 2011-es Cannel anyag nem elérhető bárkinek, mert könyv.
Újra elővettem GAL-os anyagot és tisztázza a kérdéseket.
A második állítás pont erről a témáról szól.
(A-vitamin leszorítja-e a receptorairól a D3-mat?)
A-vitamin és D-vitamin
Írtam neki, hogy a friss, 2021-es publikáció alapján mit gondol.A lenti Semmelweis kutatás szerzőjét szívesen megkérdezném, de ő már magánban praktizál. [D-vitamin anyagcsere klinikai vonatkozásai]
A kutatás során komoly emberkísérletet folytattak. Négy különböző csoport kapott D vitamint. Napi, heti, havi adagolással.
Heti egyszeri 30.000 NE csoport is volt és igazán csak ez a "D" csoport tudott feljönni 3 hónap alatt a kívánt 75-ös szintre, ha súlyos volt a hiány.Pont a Semmelweis javasolta covid alatt (!!! Vesa
), hogy egyben is bevehető a havi D vitamin adag. "elsőként igazoltuk, hogy napi 1000 NE, heti 7000 NE és havi 30 000 NE D3-vitamin 25OHD szérumszint emelő hatása és biztonságossága nem különbözik."
Ez az írás egyébként nagyon hasznos. Érdemes mindenkinek elolvasni pár fejezetet. Mondjuk az elejét és a végét.
Néhány érdekesség:
Szolárium is növelte a D vitamin szintet, pedig nem lenne szabad az EU-s szolárium előírások alapján (92. oldal)
"A nyáron és kora ősszel termelt D-vitamin a 2-3 hónapos biológiai felezési ideje miatt nem tart ki a tél végéig."
"A Magyarországhoz hasonló szélességi körön fekvő Bostonban júniusban 8:00-10:00 és a 16:00-18:00 közötti időintervallumban mért preD3-vitamin termelés a délinek kevesebb mint 20%-a volt."
"júniusi és egy októberi napsütéses napon összehasonlítva a délben mért eredményeket, az októberi érték 80%-al volt kevesebb."
"A 15-ös faktorú (SPF) fényvédő krémek az UV-B sugárzás 99%-át képesek kiszűrni. A fényvédő krémek a feltüntetett mértékű védelmet csak akkor nyújtják, ha azokat az ajánlott 2 mg/cm2 mennyiségben alkalmazzák. Általában a 0,8-1 mg/cm2 krémhasználat jellemző, ami még szignifikáns mennyiségű UV fényt engedhet át, így a D-vitamin-képzés folytatódhat akár 30 SPF faktorszámú krém mellett is"
Igazoltuk, hogy a télvégi időszakban a D-vitamin értékek minden korábban mértnél alacsonyabbak. A népesség 94%-a nem érte el a Magyarországon normál tartomány alsó határának elfogadott 75 nmol/l D-vitamin értéket.
A napi 1000 NE-nek megfelelő adagú D3-vitamin alkalmazása is oké, de nem elegendő a kívánt szint eléréséhez 3 hónapon belül.
-
attiati
veterán
válasz
VinoRosso #72703 üzenetére
Elolvasod még 1x légyszi, amit írtam?
Tiszta sor, hogy D mellé kell A vitamin (és szó szerint kell, nem csak ajánlott.) + K vitamin.
A kérdés az, hogy egyszerre beszedve hatékony e?
Majd nézek study-t, mert ez nem annyira egyértelmű.A másik, hogy nincs nagyon elfogadott ajánlas, hogy mi a helyes D:A arány?
Pedig ez a kulcskérdés. Mert egyik a másik hiányát okozza. -
válasz
VinoRosso #72627 üzenetére
"Aki ebből a dobozból képes egy kicsit is kilátni az hamar rájön, hogy az amazonasi őserdő mélyén nyílméregbéka váladékával vadászó vademberek nem azért nem küldenek asztronautákat a Holdra, mert ha jó helyre születtek volna akkor egyébként képesek lennének rá."
Egy bizonyos Jared Diamond már 1997-ben egy egész könyvet (Háborúk, járványok, technikák (Guns, Germs, and Steel)) szentelt annak, hogy a fenti tételmondatodat cáfolja.
(Sőt, egy átlag "vadember" elvileg okosabb és ügyesebb, mint egy "civilizált".)
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #72627 üzenetére
Ezt nem vitatta senki, azonban a korábbi korszakok teljes anlfabetizmusához képest, az oktatás hozzáférhetősége ma messze elégnek kellene legyen ahhoz, hogy egy átlagos IQ-val rendelkező ember alapvető folyamatokat képes legyen értelmezni. Nem arról beszélgetünk, hogy bárkiből lehet elméleti fizikus vagy agysebész, mert nyilván nem lehet bárkiből. Ebben a topikban sem csupa zseni van, mégis képesek vagyunk felfogni, hogy aki beteg, az vegyen fel maszkot (többek között).
-
Rive
veterán
válasz
VinoRosso #72474 üzenetére
...azt mondja a hype...
A gyakorlat meg azt, hogy a műanyagok ellenőrzöttsége és a 'bio' hype támogatása mellett pont az ellenkezője látszik.
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #72054 üzenetére
Nálunk ez az egész ugye megint azért kedves, mert a felnőtteknek való oltás hiánycikk. Lassan Afrika szintjén vagyunk gyógyszerellátottság terén. Egyre több szer nem kapható itthon. Pár vée még nem volt ilyen gáz a helyzet. Vagyis most hiában van járvány és hiába vagyunk mi itt képben, tenni nem tudunk semmit, mert nincs oltás. Hogy ott rohadjon meg az összes aki ezért felelős.
-
attiati
veterán
válasz
VinoRosso #71737 üzenetére
Igen, az mondjuk nem mérvadó, hogy "lemértük házon belül, hidd el"
A külső, igazolt bevizsgálás pedig nem 2 fillér. Rákérdezek és ha mondjuk tud küldeni egy pár hónappal ezelőtti eredményt + néhányat korábbról, akkor valid.
Az a része volt meglepő, hogy ennyire szélsőségesen ingadozhat a hatóanyag tartalom. Ha így van, akkor egyik másik készítmény közelebb van a homeopátiához.
Parci: Herby's?
-
attiati
veterán
válasz
VinoRosso #71548 üzenetére
Kösz a figyelemfelhívást.
Végigolvastam a cikkeket és még több másikat is.
Ha jól értem, akkor az áztatás és párolás csak részben segít a zöldségek lektin, oxalát... tartalmán.
A főzés segítene igazán.[Növényi étrend és az oxalát: kell-e félni tőlük?]
[A lektinek és hatásuk]
Mondjuk jaj annak, aki lektin mentesen akar / kell élni. Rossz ránézni a tiltott ételek listájára: [Lektin mentesen]Nincs valami életmód topik itt a PH-n?
ON is legyen:
"In addition, due to the pandemic situation facing today's society, recent ecological studies have observed a lower coronavirus disease 2019 (COVID-19) death rate in those countries with a higher consumption of vegetables (Bousquet, Anto, et al., 2020). "
-
Dorian
félisten
válasz
VinoRosso #71545 üzenetére
"konzervből van ami nem nyers"
OK, ezt adomDe hogy a borsóban lévő betain meg koli miért probléma, ezt továbbra sem értem. Nyilván a mennyiség határozza meg a mérget, vízivásba is bele lehet halni. De a kertből cukorborsót csipegetve nem lesz semmi baja senkinek.
Az pedig, h bizonyos zöldségekből 1-1 bizonyos anyag főzve jobban hasznosul nem jelenti azt, hogy kifejezetten egészségesebbek főzve.
-
válasz
VinoRosso #71541 üzenetére
"Gombát pl nem ajánlott nyersen enni mert emésztési nehézségeket okoz és nem tudja megfelelő hatékonysággal hasznosítani a szervezet a benne lévő tápanyagokat ebben a formában."
a gomba nem állat és nem zöldség
(ráadásul nehezen emészthető, alacsony tápértékű cucc, viszont a legjobb dolog a világon)
-
Dorian
félisten
válasz
VinoRosso #71541 üzenetére
Itt a lényeg az, hogy egyáltalán egyenek az emberek naponta ekkora mennyiségű zöldséget (és nem a szokásos bevitel mellé, hanem azt helyettesítve), amiben lehet némi gyümölcs is, és aminek majdnem fele legyen azért nyers.
(A gomba nem zöldség)
Érdekes, rendszeresen eszem csicseriborsó krémet, és bizony fogyasztható, meg zöld(cukor?)borsót is szoktam nyersen, nagyon finom. -
-
kpityu2
őstag
válasz
VinoRosso #71085 üzenetére
Ki tudja. Ha elfogadjuk a hipotézist, hogy covid okozza, akkor idegrendszer, érrrendszeri dolgok jöhetnek szóba, ott meg lehet aszimetria. Jut eszembe. Ismerősöm aki lélegeztetőgépen is volt pár napot, minap szólt, hogy a bal kezén nem tudja széttárni az ujjait. Amúgy működik meg minden. Az orvosok is csak vakarják a fejüket, mert a vonatkozó ideg sérülése általában kéz/ujj zsibbadással jár, neki meg semmi, egyszerűen csak nem működik.
-
válasz
VinoRosso #71073 üzenetére
sajnos ez egy logikus kórkép, talán csak az achilles-es rész fura*. tüsszögősdi volt korábban is, a köhögőrohamokat én magam is tapasztaltam pont így, a hasmenés is tipikus, ha rámegy az emésztőrendszerre is, a száraz kötőhártya-gyulladás pedig régi covid tünet.
ezek így együtt viszont már egy közepes covid lefutást adnak, szóval aki tényleg 10+ napig verekedett vele, az mindenképpen nagyon fokozatosan térjen vissza a sporthoz, a gyógyulás után 2-3 hét pihenés indokolt, és utána is csak nagyon óvatosan cardiózni, az emelkedő pulzus mindig essen jól, semmi "kalapál a szívem, le kell ülni".
*soha nem volt gondom az achilles-emmel, így akkor kérdezek: ez a sarokcsont fölötti ín, középen, és ugyanúgy fáj, mint mondjuk egy ínhüvelygyulladás a kézfejednél? csak mert, dobpergés, egy ideje fáj a bal lábamon a sarokcsont külső oldalánál valami.
-
kpityu2
őstag
válasz
VinoRosso #71073 üzenetére
Coviddal összefüggésben már mindenről is hallottunk. Annyira szétcseszi a szervezetet és az immunrendszert, hogy minden addig féken tartott nyavaja előjön. Érdekes, hogy ezt az achilles-ín gyulladást mondod, mert fél éve kínlódok vele a bal lábamon, pedig soha nem volt ilyenem. Tudomásom szerint covidos se voltam, bár voltak gyanús körülmények, a teszt nem igazolta.
-
válasz
VinoRosso #69309 üzenetére
remélem nem sértettelek meg, semmi sértés nincs abban, hogy nem vagy biológus és nem vagy képzett a témában, csak egy ténymegállapítás (ami téves is lehet, akkor majd cáfolod). személy szerint meguntam az ilyen jellegű okoskodást, én magam is csináltam a covid járvány alatt, de beláttam, hogy fölösleges volt. nem kapunk választ mindenre és azonnal, de ez azért van, mert nincs válasz. majd lesz.
-
válasz
VinoRosso #69306 üzenetére
ne haragudj, de ez teljesen céltalan. dobálsz állításokat folyamatosan. nem fertőződik újra két héttel később lófax sem. volt rá példa? minden vírusnál van rá példa, baszki, csak azokról lövésed sincs. jellemző? rohadtul nem. a vakvilágba hasonlítod a covidról összeolvasott valamit (érted, jön a hír az újrafertőződéskor, akkor az tény, most is hivatkozol rá. egy hírre. viszont áthúzod a virológusok akkori teljes tudását, mert az nem tévedhetetlen. vicc), és iszonyú mellénnyel osztod az észt, hogy hülye a tudomány, a kutatók, mindenki, csak te nem, mert te bátran megkérdőjelezel mindent és elég az intuíció.
bizonyítani nem tudsz semmit sem, anélkül pedig ez tudod mi? jóindulatúan: sejtés. rosszindulatúan: fórumdoktor.
na, én kiszálltam. elmondtam, amit tudok. eleve belefáradtam, hogy a biológiához nem értő emberek játszanak biológust, mert a neten olvasták. agyrém.
-
válasz
VinoRosso #69301 üzenetére
"Néztem szekvenálási térképeket, szép színesek voltak mint a karácsonyfa, 10k+ eltérő minta volt rájuk aggatva már akkor mikor a vírus még 1 éve se volt köztünk, a böngésző belaggolt tőle olyan mennyiségű krixkrax volt a képernyőn. Mindezt úgy, hogy hébe-hóba szekvenáltak, Magyarországról volt asszem ilyen tizen-huszon minta, csiki-csukit játszott az egész világ így az átferzőzöttség nudli volt. Magyarul ami ott látszott az csak a jéghegy csúcsának a csúcsa volt főleg ahhoz képest ami utána várható volt. Erre egy vakegér is azt mondta volna, hogy nem, hogy nem mutálódik, hanem rohadt gyorsan mutálódik.
Dehát a szakértőőő meg a tanulmáány, ha az az ellenkezőjét mondja akkor nem szabad máshogy gondolni mert az a dogma, és a dogmával szembe menni az szentségtörééés."aha, és ezt a 10k+ -t mivel vetetted össze? mennyire ismered az adenovírusok, rhinovírusok, enterovírusok, influenzavírusok stb. mutációs szekvenciáit? hogyan teszed kontextusba, amit láttál? tényleg sok 10k? vagy 1000k lenne sok?
mert, bocsánat, de a nagy mellény és határozottság mögött nekem úgy tűnik, hogy így tetted kontextusba: 10k = SOOOOK!
egyébként az egész topikra igaz valamelyest, hogy eddig lófaxot sem tanult a témában, majd a járvány miatt a covid vírust nagyítóval nézte és falta a random feltöltött publikációkat (próbált okos lenni, végülis eléggé el nem ítélhető módon, miután érdemi tájékoztatást nem kapott), viszont fogalma sem volt, hogy amit olvasott, az ténylegesen mit is jelent.
nekem például még mindig sokkal logikusabb megkérdezni a kutatóbiológus húgomat (tekintélyelvűen), mint vinorossót a fórumról, hiába sokkal szerényebb. nyugodtan kérdőjelezz meg bármit, tényleg ez a tudományos látásmód lényege. de tudd bizonyítani az állításaid (ez a másik lényege, ugye), meg ismerd már fel a korlátaid. az még nem tekintélyelvűség, hogy elvégzett egy biológusit, meg a phd, meg még ezt-azt, és nem csak fórumfeketeöves, hanem pontosan érti is, amit olvas egy tanulmányban.
-
válasz
VinoRosso #69298 üzenetére
Kékes kollégának - bár gyakorlott, szakma szerinti értője-művelője a területnek - ezzel a HSZ-ével már akkor sem értettem egyet. Egykori gimis biosztanárom (szintén szegeden doktorált biológus) véleménye volt már akkor is szimpatikusabb, miszerint az RNS-vírusok sokkal-sokkal hajlamosabbak a mutációkra, mint a DNS-vírusok. A covid ezt szépen hozta is, az eleinte a FERTŐZŐDÉSTŐL IS VÉDŐ oltás már boosterezve, korábbi fertőzéssel kombinálva se véd meg egy LONGTÓL (nemhogy fertőzéstől).
Arról nem is beszélve, hogy igaz, a képernyővágott HSZ után került napvilágra: a virnyák szépen upgradelte magát és gyorsabb mutációra képes mutánsok kerültek elő. (lőjetek le, ha nem igaz, már nincs előttem a cikk - de ősrégen ide is linkeltem, h valamelyik javítóenzim kódját feleslegesnek ítélve kukázta a virnyák
. Na itt a probléma, ha az alapkonstrukció (DNS kontra RNS) helyett javító molekulákban bízunk: vannak, amíg vannak...)
-
Vesa
veterán
válasz
Akkor tényleg utoljára..
A kolléga koronavírusokról beszélt és nem konkrétan a COVID-ot kiváltó Sars-Cov-2-ről. Ezt is 2020-ból, amikor még alig volt infó a járványt kiváltó variánsról, tehát csak a korábbi ismereteinkből lehetett kiindulni! A koronavírusok, illetve azon belül a SARS-1 volt a tanulmány(ok) tárgya, mivel azzal volt korábban dolga az emberiségnek, ezt kutatták. Itt jön az első lényeges pont: Amit a kolléga állított, TELJESEN VALID a mai napig! Ugyanis, a SARS1-re és az egyéb, korábban ismert koronavírusokra tökéletesen igaz továbbra is, amit a tanulmányok állítottak. Nem mutálódnak olyan mértékben, mint a flu. Azonban, a SARS-COV-2, bár a koronavírusok csoportjába tartozik, más tulajdonságokkal bír. Ezt ma már tudjuk, akkor még nem, mert a kutatáshoz idő kellett. Nem is állítja már senki, hogy gyengébben mutálódik a cov2, mint a flu. Vagyis most éppen Te hasonlítasz almához-körtét! A Covid járványt okozó vírus vitájában érveltél egy olyan vírussal kapcsolatos tanulmány ellenében, ami NEM a Covid járványt okozó vírusól szólt!A konteók pont ilyenekből indulnak. Félreértésekből és olyan információk összemosásából, melyek nem következnek egymásból. (pl. anno érvelt valaki azzal is, hogy a Sinopharmból már 800 milló adagot beadtak, a Pfizerből pedig még csak 50 milliót. Ok, szuper, csak a beadott mennyiségből nem következik a Sinopharm vakcina hatásossága! Apró, de lényeges infó, de összemosva, mintha releváns infó lenne, meggyőző érvnek tűnik egy laikusnak! Azt most tegyük is félre, hogy a 800 milliós adat eleve honnan jött az illetőnek, mert erre nem kaptam forrást). Na mindegy, ezt a sok okosságot persze mérhetetlen magabiztossággal állítja minden konteós, aki percet sem tanult a témában. Én azért maradnék annál, hogy a tudományos konszenzus eredményét fogadom el szakemberektől, de azt is csak addig, amíg nem jön egy újabb, frissebb tudás alapján kialakított verzió. Mivel ez egy folyamat.
Az, hogy tippeltél egyet és pont bejött, nem releváns és nem következik belőple semmi, csak az, hogy pont szerencséd volt a rulettkeréknél. Mások pedig arra tettek, hogy nincs Covid, vagy az Ivermectim gyógyítja, aztán bele is haltak. Nem kevesen. Amíg valamivel kapcsolatban nincs tudományos kutatás és abból eredő bizonyítás, addig mindenki csak találgat. De utólag a szerencsét összemosni a tudással értelmetlen, kb. mintha a rulettnél eltalálom a pirosat és azt mondom, marha okos vagyok, én tudtam előre. Pedig nem tudtam előre, csak pont ez most bejött. Aki a feketére tett, annak pedig nem jött be és vesztett, aztán jellemzően kussol, mert ott nincs mire előadni utólag a "na ugye megmondtam, hogy én józan paraszti ésszel tudtam" kezdetűt.
A "józan paraszti ész" logikájához pedig még csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a világon emberek milliói hitték el, hogy a Nap kering a Föld körül és ez még logikusnak is tűnhetett, hiszen a Földről szemlélve a Nap mozog az "égen". Aztán meg mégse. De milliárdok hisznek ma is mindenféle misztikus lényekben.
Részemről ezzel zártam ezt a témát.
-
válasz
hát, jól hangzik, amiket mondasz, de az ördög a részletekben van.
egyrészt, az, hogy nem aktuáriusokat kérdez az ember vírus/járvány ügyben, szerintem érthető. neked tekintélyelvűségnek tűnik, hogy szakemberek publikációiból indul ki valaki és azt tekinti mérvadónak, pedig hát pont az esélylatolgatás is ezt adná ki: vélhetően ő az, aki megalapozottan mond dolgokat, nem te.
értem azt is, hogy te már az elején megmondtad, hogy ez aztán qrvára mutálódik, de... mi alapján? mert aki azt mondta, hogy nem mutálódik olyan gyorsan, az a virológusként a korábbi sars adatokból mondta, amit, logikus volt mondania. végül másképp alakult, igen.
az sem világos, hogy mi alapján írod, hogy az eredeti vakcinákat ki kell dobni a kukába. a mai napig nem dobták ki a kukába, apám négyet kapott belőlük és még mindig masszívan van antiteste, valamint nem kapta el a vírust egyszer sem, anyám mellől sem. ráadásul az immunitás elég komplex kérdéskör, keresztimmunitást biztos, hogy adnak az eredeti shotok a mai napig.
szóval elég vehemensen támadod a tanult szakmát, de nem megalapozottan. és nem is jól.
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #69293 üzenetére
"Baktériumok, vírusok... édes Istenem, a körtét hasonlítod a kecskével"
??? Az nem élőlény?
A vírusnál mondjuk pont vita tárgya ez, de a baktériumoknál nem. Mitől lenne ez alma-körte? Mert Te annak gondolod? Földi környezetben létező élőlények, melyek sokkal korábban jelentek meg a bolygón, mint az ember, az evolúciójuk szépen lekövethető és mai napig itt élnek közöttünk. A komplexistása irreleváns a kérdés szempontjából. Értem, hogy neked nem tetszik mert cáfolja az elképzelésedet az agy és a túlélés kizárólagos kapcsolatáról, de próbálj megbarátkozni a gondolattal. A baktérium egy élőlény, mely csodálatosan képes evolválódni és agy nélkül is túlélni ugyanazon a bolygón, ugyanabban a környezetben ahol az ember. Period!
A többi "akármi" pedig annyira egyszerű és értelmetlen, hogy tisztelettel elnézésedet kérem, de innentől nem látom értelmét ezekre reagálni, mert alapvető tudományos ismereteid sincsenek meg egy értelmes vitához. Egyébként is OFF az egész ebben a topikban.
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #69291 üzenetére
Az, hogy még itt vagyunk, semmire sem bizonyíték! Adott vírusok/baktériumok évmilliók óta túlélnek a Földön, sokkal régebb óta vannak jelen mint az ember, pedig nincs agyuk, amivel "valószínűséget számolhatnának". Az evolúció nem így működik.
A végrehajtókat ne számold, mert torz képet kapsz. Pl. a mai világunk sok szempontból épül az általános/speciális relativitáselméletre. Nyilván minden olyan eszköz vagy eljárás, ami erre épül, számos más ember, mérnök, technikus stb. munkájával jön létre, de utóbbiak a technológia alapját képező elmélet nélkül nem lennének képesek megalkotni ezeket az eszközöket. Természetesen minden jelentős tudományos felfedezést tekintve is minimális számú emberről beszélünk a Föld össz-népességéhez képest és én erről beszéltem! Sajnos azonban a maradék 98% egy bizonyos szegmensébe tartozók, bármiféle vonatkozó ismeretanyag nélkül kérdőjelezik meg, sőt egyenesen tagadják a már bizonyított tényeket. Ez a konteó.
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #69273 üzenetére
"a végeredménye, lényegében egy nagyon hatékony valószínűség becslő gép"
Hogy mennyire működik hatékonyan, azt éppen jelenleg lehet látni a Covid és a háború kapcsán. Semennyire. És ugye emberek százezrei hiszik el, hogy a Föld lapos, meg a Balaton nem létezik, akkor náluk valahogy nem működött az evolúció. Ha az elemlámpa fénycsóvájába behelyezek egy oldalára fordított sörösdobozt, akkor a falra vetődő téglalap alakú árnyék alapján 1000 emberből 999 azt fogja mondani, hogy a tárgy egy szögletes téglatest. Mindössze 1 ember lesz, aki az eszét is használja -ő képviseli itt a tudományt- és megvizsgálja a dolgot, a vizsgálat után pedig kideríti -bizonyítja- az igazságot, miszerint az valójában egy hengeres tárgy!
Az ember valójában nagyon rosszul becsül. Ha már itt tartunk, az emberiséget egy tucat ember viszi a hátán, ők találtak fel mindent, amit ma sokmilliárd ember halál természetesnek vesz, anélkül, hogy oktányi fogalma lenne róla, hogyan, és miért működik.
-
kpityu2
őstag
válasz
VinoRosso #69273 üzenetére
A svindlerség nem új dolog. Az emberek egy része mindig is ebből élt meg, kontinenstől függetlenül. Szóval itt a valószínű példa.
A kontextusba helyezéshez meg először igazolni kell annak helytállóságát. Pl. ha most megfordulok a székemmel, akkor bizonyos kontextusban az egész világmindenség körülöttem forog.
A megalapozatlan konteók egyik ismérve az anekdotikus érvelés. Ezt könnyű összetéveszteni a valószínűségbecsléssel, de valójában nem bizonyít semmit. Pl. a virológus mondhatja, hogy a SARS2 természetes módon ugrott az emberrre, mert korábban is előfordult. Egy lableak-hívő erre válaszolhat azzal, hogy laborszökés, mert laborszökések is előfordultak korábban. 1:1 Önmagában egyik se valószínűsíti, hogy mi történt.
És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a konkrét esetre vonatkozó adatok nélkül kábé végtelen számú hipotézist állíthatunk fel, ahogyan végtelen számú vallást, istenséget is kreálhatunk magunknak a világ megmagyarázására. -
kpityu2
őstag
válasz
VinoRosso #69266 üzenetére
Hogy a sars-cov2 miért van szarvasokban, görényfélékben, antarktiszi mintákban és miért nincs denevérekben annak elég logikus oka van. A vírusok az új gazdaszervezethez való adaptálódás során gyakran elveszítik az eredeti gazdatestben való szaporodás képességét. Az antarktiszi minta nagy valószínűséggel a szekvenáló gép szennyezéséből ered. Korábban sars-cov2 mintákat szekvenálhattak vele.
Ahogy a gödényféléket se kell titkosszolgálati összeesküvéssel magyarázni, ha nincs olyan adat ami erre utalna. És az esélylatolgatás pedig csak ködszurkálás. Adatok, nyomok kellenek amelyek valamely irányba mutatnak és azokat meg lehet vitatni.
Jómagam ezekben az ügyekben a Hanlon borotvája elvet részesítem előnyben:„Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat.”
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Néhány dolgot másként látok, néhányat hasonlóan - nincs időm részletezni - de gődény és tsai a ner emberei (fixen, nem feltételezéssel), ebből is látszik, hogy nem feltétlenül sikerül levonni a helyes következtetést.
Amiben meg biztosan nem tévedtél az első időszakban, az a rendeleti kormányzással kapcsolatos aggályaid.
-
válasz
a legionella témában várakozó álláspontra helyezkedem, meglátjuk, hogy jönnek-e még hírek róla. de oké, a friss fejlemények birtokában nem zárom ki kapásból a ruszki "mérgezést", végülis a sok komrade ehhez ért...
amit a covidról írsz, ott viszont tudnék kötekedni, de idő és energia híján nem fogok, anno megfutottuk már ezeket a köröket. kemenesi azért évtizedek óta konkrétan az ilyesmit kutatja, a helyszíneken, szóval adok a szavára. de persze örökös jóbarátunk, a kínai népköztársaság abszolút pontot tehetne az ügy végére, ha akarna...
-
válasz
VinoRosso #69263 üzenetére
tehát amíg nincsen bizonyíték, addig inkább elfogadsz egy ilyen konteót, mert hogy "úgy is hazudnak/eltüntetik a bizonyítékot"? csak mert ez maga az összeesküvés-elméletre való hajlam, ha belegondolsz. szerintem jobb irány a szkepticizmus és kivárás.
érted, az ivermectin nem gyógyítja a koronavírust, mégis, micsoda konteó épült rá! meg hogy a jó desantis a monoklonális antitest terápiával egész floridát meggyógyítaná, de a tudjukkikpharmák a pfizert nyomják, hogy megöljenek/bechipeljenek. meg ugye a new yorki intenzívek üresek voltak, nincs is vírus. stb. stb.
annyi hülyeség terjed, érdemes kivárni.
-
Vesa
veterán
válasz
VinoRosso #69257 üzenetére
Tudj különbséget tenii! Konteó attól lesz valami, hogy bizonyíték nélkül állítják be tényként! Az nem konteó, ha teória szinten felvetődik egy kérdés, sőt, ez a normális, mert minden lehetőséget meg kell vizsgálni.
A probléma akkor van, amikor megvizsgálják, kiderül hatezer ponton a cáfolat, de továbbra is úgy kommunikálja a konteós, hogy a bizonyítékokról nem vesz tudomást (lásd pl. Ivermectim). Ha pedig bizonyítást nyert valami, akkor nem is lehet már konteó!Ebben a konkrét esetben, mivel háború van, és az oroszoktól bármi kitelik -és mivel pont egy NATO bízis volt érintett-, elejétől fogva volt annak reális esélye, hogy terrorista akcióról van szó (vélhetően nem pedig arról, hogy a zUSA szereti a klímát). Az orosz (vagy egyéb) érintettséget azonban még mindig nem bizonyították be, ezért magam részéről várok a vizsgálat eredményére. Más kérdés, hogy esélyesnek látom a dolgot, de bizonyíték nélkül nem jelentem ki, hogy márpedig így van.
-
-
válasz
VinoRosso #69206 üzenetére
Jól elb@sztak akkor ott valamit h hagyták elszaporodni... a vízmérgezéses partizánakciót nehezen tudom elképzelni, ritka bénák a nyugati szolgálatok, ha ilyen fontos helyen nem veszik észre h patkány van a palacsintatésztában.
#69208: +1, nekem is úgy rémlik, h nem szereti a hideget se.
-
válasz
VinoRosso #69200 üzenetére
De a vízből marha nehezen fogod belélegezni a megfelelő mennyiséget. A zuhany hőfokát nem szereti a kis mocsok, ha meg csak úgy megiszol egy pohár legionellás vizet, semmi bajod se lesz tőle.
A barbárabb kivitelezésű klímák felkapják amit a levegőben találnak és szűrés nélkül terítik. Coviddal is ez van. Tehát ha merényelni akarsz, nincs más dolgod, mint egy klímab@zi helyre besétálsz matt covidosan pl, vagy ezesetben felöltesz vmi legionellás parfümöt.
-
kpityu2
őstag
válasz
VinoRosso #69200 üzenetére
A vízhálózatban is el szokott terjedni. Rákeresel a gugliban, számtalan esettel találkozol az elmúlt években Magyarországon is.
-
válasz
VinoRosso #69191 üzenetére
Simán lehet, hogy a ruszki ügynökök megcsepegtették egy kicsit a környéket, elég 💩ul állnak Ukrajnában. De ezt ki lehet deríteni, h upgradelt vagy "vad" legionelláról van szó.
De persze lehet, hogy a jó szokás szerint telibe💩rt klímák a hibásak, én elsősorban ebből indulnék ki, de valóban, kivizsgálnám a másikat is. Tény, a "természetes" legionella is egy húzós cucc, akár azzal is szabotálhattak klímaberendezéseket.#69193: a covid sztem is kínai laborból szökött ki. Mi másért f.sott volna a kínai rezsim IDŐBEN közzétenni, h gáz van?
-
Z.É.T.
őstag
válasz
"Csak mert paranoid vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek."
Nekem is "gyanús", mint minden, amihez a szovjeteknek köze van.
De annyi ilyen van, hogy feleslegesnek érzem egy nyilvános fórumra beírni. Ha felkelti a gyanúmat valami, akkor elmentem egy jegyzetbe és később még ránézek, hátha elmozdult a dolog valamerre. Ha szabotázs is lenne, nem biztos, hogy nyilvánosságra hozzák. Magamban hozzá is szoktam rendelni egy valószínűségi arányszámot, persze csak a benyomásaim, az információk és az előítéleteim alapján. Itt 15%-ot adok neki.
Ha javasolhatom, próbálj egyensúlyt találni az éber figyelem és az "Everything is a conspiracy!" között, gyanakvó alkatoknak nem könnyű, de nekik(/nejünk) különösen fontos. Főként a digitális kor délelőttjén, amikor információ-, és dezinformációbőségben élünk. -
kpityu2
őstag
válasz
VinoRosso #69193 üzenetére
1. szerintem is laborszökevény. De ebből még nem következik, hogy ez a legionella konteó igaz.
2. nem azért kell frissíteni mert laborszökevény, hanem azért mert koronavírus. (valójában az a csoda, hogy az oltás annyira is működött amennyire).
3. Mint mondtam az amcsik szeretik a klímát és a legionellának szezonja van.Szóval annál erősebb érvek kellenek, hogy kérem a tudós urak a covid esetében is sumákoltak, meg, hogy a kitörés helyén NATO bázis van. A légúti fertőzések jobban terjednek ott ahol sok ember van egy kupacban. Nincs szükség hozzá az oroszokra. Az, hogy vizsgálódnak, teljesen természetes egy ilyen kitörésnél. Ha a helyi iskolában lenne, akkor is vizsgálódnának. Szóval mindaddig amíg nincs valami konkrét adat ami szabotásra utal, addig ez csak konteó. Valami extra valószínűsítő infó is kellene, hogy ennél több legyen, mint ahogy a covid esetében van is ilyen.
-
kpityu2
őstag
válasz
Az. Kisebb legionella járványok meg időről időre eddig is előfordultak nyaranta. Pangó meleg vizekben szaporodik. Ha kapcsolódnak is az amerikaiakhoz max. annyiban, hogy náluk elterjedtebb a klímahasználat mint a kies kelet-európában. Elég visszakeresned a gugliban, szinte minden évben előfordul.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest