Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69751) xabolcs válasza Alteran-IT (#69750) üzenetére


xabolcs
őstag

Szia!

A gyari feluleten a factory valtozatot beadod neki es jo lesz!

Hogy melyiket? En szemely szerint a legutolso stabil OpenWrt-vel kezdenem: openwrt-18.06.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin

Sot, inkabb a snapshot-bol forditott, de stabilkent hasznalhato, juppin fele ath79-es build-et ajanlom: openwrt-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin

Persze ha keves a k4.14-ben levo FlowOffload gyorsitasa, akkor probat tehetsz az altalad is ismert, gwlim fele Fast Path-os build-ekkel! :K

Gyarira visszallas egy V4-hez (meg el nem keszult?) stripped gyari firmware-rel fogsz tudni majd.
Szivesen elkeszitem, ha odajutsz.

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69752) Alteran-IT válasza xabolcs (#69751) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Szia!

Köszönöm a részletes választ!
Személy szerint egyébként én is a hivatalos OpenWrt-t néztem ki, csak azt mondják hogy ezekkel a router NAT képessége kb. 200-250 Mbit/s körül megáll (egyébként a vicces az, hogy a gyárival se nagyon megy feljebb, holott a v2-es és v3-as gond nélkül tudja a gigabitet gyengébb hardverrel, szóval nem értem), én meg hardverváltás nélkül (oké nem egy nagy tétel ma már egy router, de ha meg lehet oldani kéznél lévővel, akkor jó lenne, plusz úgy is kellene vlan, meg ilyenek, tehát új router esetén is kellene OpenWrt/LEDE) szeretnék előfizetni egy 500/20 Mbit/s-os internetre és elméletileg ezt se a gyári, se a hivatalos kiadások nem tudják, legalább is ahogy a régebbi hozzászólásokat elnézegettem.

Egyébként itt már lenne rögtön egy olyan kérdésem is, hogy a hivatalos, vagy a juppin féle OpenWrt-ről csak egyszerűen át tudom flashelni a routert a Fast Path-os build-re, vagy előtte vissza kell a gyárira és úgy a Fast Path-re? Mert ha vissza kell térni a gyárira, akkor azzal megint gondban vagyok, mert nincs stripped-es firmware, már ha kell hozzá.

(#69753) xabolcs válasza Alteran-IT (#69752) üzenetére


xabolcs
őstag

Ezek a routerek a HWNAT miatt tudjak a gigabitet NAT-olni.
Azt a HWNAT-ot, meg leghamarabb a qca8k erkezesevel fogod tudni kihasznalni OpenWrt alatt.

A stabilban levo flow-offload es a gwlim-fele fast path viszont ad annyi gyorsitast, hogy szoftveresen is birja az 500-as netet.

Atterni OpenWrt verziok kozott a sysupgrade nevu valtozattal tudsz, mindenfele problema nelkul. Lehetoleg ne tartsd meg a beallitasokat, nehogy osszekeveredjenek!

Ahogy mar mondtam, a gyarira valo visszateresben fogok tudni segiteni: TL-WR1043ND-V4-FW0.0.0-stripped.bin

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69754) Alteran-IT válasza xabolcs (#69753) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Na elbasztam rá közel egy órát, de végül is a routert szerencsére nem téglásítottam, valamint egy kis tapasztalattal is gazdagabb lettem.
Először rögtön a Fast Patch LEDE-vel próbáltam ki, bár ugyan most még nincs egy 500-as netem, de a 120-at ami most van érezhetően stabilabban NAT-olta és a letöltési sebességet is gyorsabban értem el, mint a gyári firmware esetén, ami nem rossz.
Közben gyorsan létre is hoztam rajta egy vendég hálózatot külön DHCP-vel és Wifi-n is, egész jó a tudása, bár a régi OpenWrt design annyira nem tetszik, na de mindegy.
Egy kis gebasz volt az interneteléréssel, ugyanis DHCP-n keresztül nem akart WAN oldalon IP-t kapni sehogy sem (se MAC klónozással, se sehogy), szerencse hogy emlékeztem a használt IP-re, így beállítottam statikusan és volt internet, viszont se csomagfrissítés, se semmi más nem sikerült, ami érdekes, úgy hogy vissza is raktam rá a gyári fw-t, már csak a WAN oldali DHCP probléma miatt is, majd ha lesz időm, akkor kiderítem hogy mi baja volt, vagy kipróbálok egy hivatalos OpenWrt-t.

A visszatéréssel volt egy kis gond, ugyanis nem akarta megenni a stipped-et, illetve nem csinált semmit mikor rámentem a frissítésre, mással ki sem próbáltam, inkább elkezdtem próbálkozni a lementett tftp-s módszerrel, amivel szintén elbasztam pár percet, már a vírusírtót is kikapcsoltam, meg mindent letiltottam, hogy le tudja húzni a gyári fw-t tftp-n keresztül, mikor eszembe jutott, hogy megnézzem a logot (egyébként nem igaz, hogy ha váltok a fülek között, akkor minden váltásnál vissza áll a rohadt program a 127.0.0.1-es "interfészre", nem igaz hogy nem tudják megoldani már egy évszázada, hogy fixen maradjon amit beállítottam neki, na mindegy) és láttam, hogy a tftp könyvtárban lévő fájlnak, illetve annak a fájlnak amit ő akar leszedni a neve különbözik (wr1043ndv4_tp_recovery.bin néven keresi), miután már átneveztem a fájlt sikeresen leszedte, kb. 2 perc volt a flash és a konfig visszatöltés után (plusz 1 perc) már működőképes is volt, szóval ennyi röviden a történet, remélem valakinek a hasznára válik.

Egyébként a HW NAT-al kapcsolatban még annyit megjegyeznék, hogy ugye a V4-nél az a baj, hogy a gyári fw-vel sem akarja kitolni normálisan az 500-as, illetve a nagyobb internetet, ami azért vicces, mert a V2 és V3 router simán kitolta és hardveresen jóval gyengébbek voltak.
A Fast Patch-től meg azért várok el többet, mint 500 Mbit/s, mert a V1-es routerből is simán ki tud hozni 500 Mbit/s-t ha jól emlékszem (DIGI témában láttam), szóval egy hardveresen lényegesen erősebb router esetén kicsit többet várnék, hacsak nem baszott el a gyártó valamit hardveresen, mert szoftveresen biztos el van cseszve, főleg hogy bekapcsolt HW NAT mellett a Wifi, illetve a sávszélesség szabályzás se működik rendesen, ráadásul kurvára belassul még úgy is, hogy közbe alig van használva.

(#69755) vargalex válasza xabolcs (#69751) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Azt néztem a múltkor hogy már ar71xx platformon is áttértek 4.14-es kernelre OpenWrt snapshoton, így gondolom ott is van már flow offload.

Alex

(#69756) Gre@T válasza chros (#69050) üzenetére


Gre@T
tag

Üdv,

Valaki fordított már /HW nat-os/ fastpath-ot használó OpenWrt-t a 1043nd-hez?

(#69757) iMaverick válasza Gre@T (#69756) üzenetére


iMaverick
addikt

Engem már annó eligazítottak, hogy a fastpath nem HW NAT! Egy szoftveres trükk az egész. (Ami attól még működik.)

LINK Itt nézz körül. :)

[ Szerkesztve ]

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#69758) Gre@T válasza iMaverick (#69757) üzenetére


Gre@T
tag

Köszi,

(#69759) Levy10


Levy10
újonc

Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék.
minidlna-t használok.
És az a nyűgöm hogy törléskor sokszor meghagyja az üres mappákat, vagy fájlokat. Nem mindig.
De nagyon zavaró tud lenni amikor pl. a tévén keresném ki azt amit meg szeretnék nézni és egy csomó minden ott van.
Előre is köszönöm a segítséget.

Levy

(#69760) xabolcs válasza vargalex (#69755) üzenetére


xabolcs
őstag

Igen volt is rola szavazas, hogy mi legyen a tovabbiakban, ha mar ugyis keszul snapshot build az ath79-bol, a k4.14-re frissult ar71xx mellett.

Orulok nagyon, hogy megleptek a k4.14-re valo frissitest, igy sok regi router kapott "hosszabbitast". :B

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69761) iMaverick válasza xabolcs (#69760) üzenetére


iMaverick
addikt

Ha lesz aktív HW NAT azt megírjátok? Jó ez a Fastpath patch, de azért csak jobb lenne, ha a HW NAT menne, mint a gyári firmware-ben...

A gwlim féle FastPath-os LEDE-ről erre a juppin félére át lehet "csak úgy" ugrani? Tehát a sysupgrade-essel simán felrakhatom, vagy előbb vissza kell tenni a gyári verziót és arra ebből a factory-sat?

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#69762) xabolcs válasza iMaverick (#69761) üzenetére


xabolcs
őstag

Write-only? ;)

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69763) iMaverick válasza xabolcs (#69762) üzenetére


iMaverick
addikt

Atterni OpenWrt verziok kozott a sysupgrade nevu valtozattal tudsz, mindenfele problema nelkul. Lehetoleg ne tartsd meg a beallitasokat, nehogy osszekeveredjenek!

:B

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#69764) gduck válasza xabolcs (#69760) üzenetére


gduck
addikt

Nekem V1-nél a Fast-path jobban bejött, mint az ath79 buildek. Sebességgel nem volt gond, de a procit iszonyatosan izzasztotta alapjáraton is...

(#69765) Doky586 válasza gduck (#69764) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A Fast-path nak mik a hátrányai a normál openWRT-hez képest?
(magyarán minek cserébe tudja ezt a gyorsaságot? funkciók vagy a biztonság megnyírbálása?)

[ Szerkesztve ]

(#69766) gduck válasza Doky586 (#69765) üzenetére


gduck
addikt

A routing folyamat van "felgyorsítva" , nem hiszem hogy ez biztonsági problémát okozna ;)

(#69767) vargalex válasza Doky586 (#69765) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Ha jól tudom, akkor pl. az SQM/QOS nem működik. De lehet, hogy azóta már megoldották.

Alex

(#69768) #LittleG


#LittleG
csendes tag

Sziasztok!

Újabb projektet próbálok megvalósítani, ez pedig a Hálózatra kötött hangkártya.

http://krason.me/solutions/WirelessSoundCard.html

A gyomrom már kissé összeszorult a jó öreg PulseAudio hallatán, pár éve már kínlódtam vele, sikertelenül... csak akkor másra próbáltam használni.

A helyzet az, hogy ugye ez a PulseAudio úgy működik könnye(bbe)n, ha a szerver és a kliens is PulseAudio. A probléma ott kezdődik, hogy mivel ez csak Linuxon fut, így a Windowsos gépemre (ami a kliens lenne) nem lehet ezt telepíteni.

A napokban azonban találtam egy csinos alternatívát, ami a Scream nevű programocska. Egyből megtetszett, mert nem kell külön programból felcsatlakozni a szerverre, hanem beépül a Windowsba, és egyszerűen lehet váltogatni a hangkimeneteket. Ráadásul úgy tűnik, ez lehet megoldás a problémámra, ugyanis az elve az, hogy ez a Scream nevű program elkezdi küldeni a csomagokat a hálózatra, ott pedig egy Scream-re specializálódott PulseAudio szerver veszi fel az adatokat. Tehát tulajdonképpen ez kiváltja a Linuxos gépeken futó PulseAudio klienst a Scream-ra, ami meg Windowson fut.

https://github.com/duncanthrax/scream

Tegnap feltelepítettem az összes szükséges csomagokat (pulseaudio-daemon, alsa-lib, libsndfile, alsa-utils, kmod-usb-audio, illetőleg az összes kmod-os csomag, ami az usb port működtetéséhez kell, bár ezt már a nyomtatónál telepítettem). Tehát maga a PulseAudio felkerült a routerre. Sikerült odáig is eljutni, hogy a "lsusb" paranccsal kiadta a router, hogy igen, látja a hangkártyát, szóval már felismeri azt.

Innentől akadtam el.

A GitHubon a használati utasítás szerint csak kell egy hálózati sink a szerver részéről, (nem tudom, hogy ennek mi a magyar megfelelője, mert hogy nem mosogató, az tuti :D ), és így összejön a kapcsolat. Hát nekem nem jött össze :DD .

Az a baj, hogy ez kicsit már meghaladja az én OpenWRT-s tudásomat, nekem kínai ez a leírás. Valami olyasmit sikerült leszűrnöm, hogy akkor most egy módosított PulseAudio-s vevő (receiver) kell a screamhoz, és csak így működik a dolog?

Ráadásul a vevő felépítéséhez már Makefile van, ami szintén kínai nekem. Az pedig hogy "Just type 'make' to build it" sokat nem mond. (Mi az a make? Parancs? Hova kell beírni? SSh-ra? Make után mit kell írni? Make <makefile helye> ?) És az mi lenne, hogy "Lehet, hogy telepíteni kell a build tools-okat, és a PulseAudio fejlesztői csomagokat"? Nekem ez is kínai.

Mit gondoltok, végeredményként mi lenne a megoldás? Hogy lehet megoldani, hogy a Scream a windowsos gépemen, és a PulseAudio a routeren együtt tudjanak működni?

Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

(#69769) suste válasza #LittleG (#69768) üzenetére


suste
veterán

sima egyszerű netrádió nem elég?
mi csináltunk egy webldalt a kezeléshez, jól kis is tárgyaltuk a saját topicban: [link]
a telepítés kb 5 perc mindenestül....

(#69770) #LittleG válasza suste (#69769) üzenetére


#LittleG
csendes tag

Sajnos nem elég. Nem rádiót, hanem saját hangot szeretnék hallgatni.

Nah, gondolom most jól beletrafáltam, igaz? Egy jó szívatós projektbe :DD

Már azon gondolkoztam, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha süket lennék, mert akkor nem kéne PulseAudio sem :D . De legalább hű önmagához, és akárcsak úgy, mint néhány éve, most is megszívat.

De hát C'est la vie, valahogy majd csak megpróbálok valamit kitalálni erre a problémára... :U

Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

(#69771) suste válasza #LittleG (#69770) üzenetére


suste
veterán

de mit értesz saját hangon?
mert a mi weboldalunk is fel van készítve hangfájlok lejátszására is a csatolt fájlrendszerekről
sőt nem csak a hangkártyára hanem a webes lejátszást is tud (csatolt fájrendszerről elindítja a kliens webböngészőjében :) )

(#69772) #LittleG


#LittleG
csendes tag

Bocsánat, pontosítok :))

A célom az, hogy valós idejű hangkimenetként működjön a routerre kötött hangkártya, mintha magára a gépbe kötöttem volna rá a hangforrást (hangszóró, hangfal, stb.). Tehát mondjuk ha elindítok egy zenét youtube-on akkor az azonnal hallható legyen a hangszórón / hangfalon. A másik kritérium pedig az lenne, hogy ne kelljen egyéb weboldalat vagy programot használni a PulseAudios hangkimenethez. Ezért tetszett meg a Scream, mert itt natívan, egyszerűen működik a dolog:

[ Szerkesztve ]

Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

(#69773) DoItYourself


DoItYourself
addikt

Sziasztok,

van egy v1-es routerem, amit 2011 decemberétől ment folyamatosan, egy idő után openwrt került rá, vargalex v1.1.5 r33777 verzió. Sokáig szolgált fő routerként, ~4 éve lefokoztam, csak az AP és a switch funkciót tarthatta meg a nappaliban. Pár éve rákötöttem egy 2,5"-os mobil rack-et is.
Valamikor ősszel egy csipogást hallottam, ami a mobil rackből (!) jött. Áramtalanítottam, szagolgattam, stb. visszadugtam, ment minden tovább, de nem olyan jól, jöttek a problémák. A hdd-t néha nem lehetett elérni, lehúztam róla.
Aztán olyan is volt, hogy sunyi módon kb. hetente egyszer teljesen összedőlt az otthoni hálózatom. Nem tudok rá jobb kifejezést, minden gépen megszűnt a hálózati kapcsolat. Sejtettem, hogy a 1043ND környékén kell a hibát keresni, ki is húztam, megszűnt minden hiba, egyből visszaállt a gépeken a kapcsolat.
Szereztem egy másik tápot, azzal próbálgattam most, de pár nap után ugyanaz a jelenség, összeomlik a teljes hálózat.
Érdemes még próbálkozni vele? Ha igen, mit?

Köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#69774) vargalex válasza DoItYourself (#69773) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

A router belsejében lévő kondikat érdemes még megnézni, ha a külső táp biztosan jó. A HDD felől érkező "csippanás" egyértelműen tápellátási gond.

Alex

(#69775) DoItYourself válasza vargalex (#69774) üzenetére


DoItYourself
addikt

Köszi, szétkapom, belenézek.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#69776) xabolcs válasza #LittleG (#69772) üzenetére


xabolcs
őstag

Milyen komolyan kell venni ezt a valos idejuseget?

Csak mert egy Bluetooth hangszorora kuldott hanggal, szamitogepen nezett filmnek is van "kesese".

Es meg mielott kiprobalnad OpenWrt alatt, probald ki Linux alatt is! Mert ha mar ott sem mukodik, akkor folosleges nekikezdeni az OpenWrt portnak!

En egyebkent multiroom audio-ban utazok: ugyanaz szol mindenutt a lakasban.
Filmnezes kiszolgalasara tovabbra sem megfelelo a nehany masodperces kesleltetes miatt.

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69777) zsozsoooooo válasza xabolcs (#69751) üzenetére


zsozsoooooo
tag

Hali,

Nekem kellene, van egy tégla v4-esem, és TFTP auto recoveryt szeretnék csinálni.

Kösz, ha készítesz hozzá strippelt gyári firmware-t, FredZombie-nál nem találtam.

Üdv,

Zsozso

(#69778) zsozsoooooo válasza zsozsoooooo (#69777) üzenetére


zsozsoooooo
tag

Ja, kettővel lejjebb ott is van, ezúton is köszönöm.

Zsozso

(#69779) suste válasza zsozsoooooo (#69778) üzenetére


suste
veterán

TFTP-hez pont a gyári szokott kelleni, ha jól emlékszem.....

(#69780) iMaverick válasza suste (#69779) üzenetére


iMaverick
addikt

Nekem is úgy rémlik, hogy a strippelt a működő router-nél kell, ha vissza akarsz állni a gyári verzióra a custom-ról.

"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

(#69781) xabolcs válasza zsozsoooooo (#69778) üzenetére


xabolcs
őstag

Szivesen!

De ha mar ott jarsz, igazan kiprobalhatnad a nem strippelt firmware-t is foltenni TFTP-n!
Annak ugyan teljesen mindegy kellene, hogy legyen, mit kap!

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69782) suste válasza xabolcs (#69781) üzenetére


suste
veterán

Annak ugyan teljesen mindegy kellene, hogy legyen, mit kap!
Sajnos ez nem igaz mindig. Nekem pl 842v3 -on csakis a boot-os gyárit fogadta el....

(#69783) xabolcs válasza suste (#69782) üzenetére


xabolcs
őstag

Szepen vagyunk. :((

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#69784) #22718208


#22718208
törölt tag

Kérdezném a tisztelt szakikat, hogy kis sebességnövekedés reményében V2-n ,érdemes lenne az usb 750gb vinyót NTFS helyett EXT-re formázni?

Ha igen, akkor mennyit jelet ez sebességben,hogyan tudom ezt megtenni win7 alatt, illetve win7 alatt mivel tudom tovább (üzemszerűen)használni ha gépre kell dugnom majd egyszer?

Ja és plug and play lesz a cucc(mint most) a suste féle rendszer alatt?

(#69785) Doky586 válasza #22718208 (#69784) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Én inkább az exFAT -et javasolnám. [link] Minden win (xp-10) ismeri, gyors..

(#69786) #22718208 válasza Doky586 (#69785) üzenetére


#22718208
törölt tag

suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07

Erre nem találom a kmod-fs-exfat csomagot :((

(#69787) Doky586 válasza #22718208 (#69786) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak egy tipp volt. Esetleg Fat32..?
(persze ekkor a 4GB fileméret limitációval együtt kell élned)

[ Szerkesztve ]

(#69788) #22718208 válasza Doky586 (#69787) üzenetére


#22718208
törölt tag

Fat32 az nem jöhet szaóba.

(#69789) #22718208 válasza #22718208 (#69788) üzenetére


#22718208
törölt tag

Végül ext4 lett.

Látványosan gyorsabb lett minden írás/olvasás a lemezen!

(#69790) Doky586 válasza #22718208 (#69789) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Átdugva win7-10 gépekre ott is jól megy? Mármint stabilan? PnP?

(#69791) #22718208 válasza Doky586 (#69790) üzenetére


#22718208
törölt tag

Nem dugtam még át.
Remélem jó lesz (ha kell).

(#69792) Headless válasza #22718208 (#69791) üzenetére


Headless
őstag

windowson nem fogod elérni az ext4-et... De nem is kell átdugdosni... minek?

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#69793) #22718208 válasza Headless (#69792) üzenetére


#22718208
törölt tag

Hirtelen lenne 110Gb amit át kéne tolnom rá. Max majd éjszaka átmegy Ftp-n.

(#69794) Doky586 válasza #22718208 (#69793) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kicsit lassabb mint NTFS-el átdugva winre.. :)
És a filenevek is módosulhatnak, a file-időről nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

(#69795) #22718208 válasza Doky586 (#69794) üzenetére


#22718208
törölt tag

Most hogy memóriaként csatlakoztattam ,és lényegében korlátlan tárhely lett a szűkös ram helyett, ki tudok próbálni néhány extra szolgáltatást?
Nem lesz gond ha azokat a vinyóra teszi föl? És esetleg tartósan így használnám...?

Illetve ha installálok bármit az egyből oda kerül és nem fog a memória miatt dumálni vagy akadni?

[ Szerkesztve ]

(#69796) qqcqqc válasza Headless (#69792) üzenetére


qqcqqc
őstag

És ez mire való? :DD

(#69797) #22718208


#22718208
törölt tag

V2 -re

transmission vagy rTorrent ? és miért ?

(#69798) #LittleG


#LittleG
csendes tag

Sziasztok!

Egyenlőre a PulseAudios projektet lezárom, ugyanis úgy alakul a dolog, hogy lesz egy házi NAS szerverem, amire Linuxot szeretnék telepíteni, azon pedig eldöcög az a fránya PulseAudio is, tehát médiaszerverként vélhetően az fog szolgálni.

Viszont már miután nincs a PulseAudio-ra szükségem, törölni akartam minden függelékével (Pl: alsa, libsnfile...) együtt, mivel így volt kemény 9% szabad hely a Flash-en. A függelékek szépen lementek, viszont maga a PulseAudio, mint csomag eltűnt. Sem a LuCi felületén, sem a parancssoros felületen nem adja ki a Pulseaudio-daemont. Ez azért vicces, mert rajta van, hiszen még mindig 56% a szabad hely, az eredeti 86% helyett, így viszont nem tudom eltávolítani. Sőt, még TELEPÍTENI is engedi az elérhető listából, ekkor megint jól megtelik a tárhely, és fel is bukkan, mint önálló csomag, de ha letörlöm, újra 56%....

Hogy lehetne eltávolítani? Mi annak az oka, hogy nem látja a csomagot?

Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

(#69799) #22718208


#22718208
törölt tag

Open wrt minidlna miért nem akarja szkenelni a mappához adott tartalmat?

5-ből, 4 alkalommal csak úgy adja hozzá ha a minidlna szolgáltatást újraindítom.

(#69800) gduck válasza #22718208 (#69799) üzenetére


gduck
addikt

inotify=yes van beállítva
inotify_interval= <- itt hány másodperc van beállítva
a minidlna.conf fájlban?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.