Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17451) tkondor válasza 77.PX_Drebil (#17448) üzenetére


tkondor
tag

igen, de én nem tudom azt elképzelni, hogy valaki aki fps rajongó, most fogja és eldobja a codot, vagy battlefieldet, vagy akármit amivel játszik és fog velünk star citizenezni, persze ne legyen igazam

Star Citizen nick: Horus

(#17452) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#17450) üzenetére


mrfire
őstag

10FTCM 43/10: "De az ilyen hosszú utak, az egyik oka, hogy ágyak vannak a hajókon, amellett, hogy megkapod a lehetőséget, hogy elmentsd a játékot kint az űrben is."

Az elmentés alatt gondolom szabad kilogolásra gondol, hogy ugyanúgy térhetünk vissza, ahogy otthagytuk. Vagyis eltűnünk a játékból.

Remélem a kapcsolatvesztésnél úgy alakul majd, ha nincs éles helyzet és szintén van ágy a hajón, akkor kilogol magától idővel X idő leteltével, hogy ne lehessen azért menekülőútnak se használni a kilogolást/kapocslatbontást.

(#17451) tkondor
Nem is fogják. Teljesen más stílus. A kor is más. Lehet eleve nem tetszene nekik a sci-fi környezet. Az SC FPS azokat fogja vonzani akik eddig pl. az EVE FPS-ében játszottak meg hasonló Sci-fi FPS-ekben. Ezek közül is főleg azokat, akik éreznek valami vonzót a lehetőségben, hogy akár hajózhatnak is vagy csak a planetsideon mászkálhatnak. Ismerek nagy BF-est aki szereti az űrhajós scifiket, mass effectet stb. róla simán eltudnám képzelni, hogy átjönne egy ilyenre.

[ Szerkesztve ]

(#17453) Raulblanco válasza mrfire (#17452) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

majdnem elkezdtem röhögni a horneteken, mert azokon nincs ágy, de aztán rájöttem, hogy nekem a 325A-n sincs :)

Yee, Carrack... fel kell tölteni a kártyát. Tipp az árára? Gondolom variánsok nem lesznek.

(#17454) mrfire válasza Raulblanco (#17453) üzenetére


mrfire
őstag

Hogyhogy nincs? A 300-as sorozatban lesz ágy, azon a kis folyosón alul elvileg, csak még nem használható jelenleg.

Nem tudom ez valami megmókolt kép, de erre a nyílásra gondolok. Az egyik youtube videóban említi valaki a hajó körbejárásánál, hogy ott lesz. Hivatalos forrásból nem tudom, de szerintem kell, hogy legyen rajta.

[ Szerkesztve ]

(#17455) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#17452) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Azóta Ben megerősítette, hogy a mentésnek és az ágynak semmi köze nem lesz egymáshoz, úgyhogy azt vagy 1:1-be elvetették, vagy átdolgozásra kerül. Volt is miatta hőbörgés, hogy akkor így az egész lakrésznek nem lesz semmi funkciója, csupán dísz lesz.

Legutóbbiak alapján kapcsolatvesztésnél egyszerűen eltűnsz a hajóról, az meg marad az instance-on. Hogy mennyi ideig várja a játék hogy visszalépj mielőtt automatikusan kiléptet, azt még nem tudni, de addig szabad préda.

(#17453) Raulblanco: Szerintem Constellation árában lesz, az a méretosztály, a Retaliator is oda jön.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17456) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#17455) üzenetére


mrfire
őstag

CR azt is mondta, hogy a legénység fogja használni az ágyakat, és szükségük is lesz rá, hogy néha lepihenjenek a hosszú utakon, de sajnos a legtöbb út nem lesz olyan hosszú így tényleg nagyrészt értelmetlen az ágy. Nem tudom, miért kellett ezt visszavonni, jó lett volna úgy, de akkor minimum bevezetnének valami létszükségleti pontokat, hogy aki Hornetben logol ki/éjszakázik megérezze a negatív hatásait a dolognak.

Azért még mindig sokkal jobb, mintha nem lennének. Ha dísznek is de kell, hogy reális legyen a hajó felépítése. A WC zuhany hűtő is tök kihasználatlan, azzal eddig nem volt baj. Aki RPG élményt akar majd lefekszik kilogolás előtt. Én le fogok. :K

[ Szerkesztve ]

(#17457) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#17456) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Alapjában véve van egy elég komoly ellentmondás az úgynevezett immersion és az RPG elemek hiánya közt.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17458) Raulblanco válasza mrfire (#17456) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

nem tudom a contellation verziók után is bent maradt-e a wc zuhanyzó, de nekünk régen tetszett, oda terveztünk elbújni ha gond van :)
végül is az egyetlen fallal védett terület volt korábban, ahova fedezékbe lehetett volna húzódni.
mintha rémlene egy videó, amiben már nem volt ott a hátuljában az a rész.

igen, megnéztem gyorsan videón, átkerült előre, hátul már más van... viszont van helyette ajtóval lezárt raktér, az jó fedezéknek, illetve a hátsó rész is ajtóval zárható, két oldalról "védhető" így a raktér.

(#17459) Drenadar válasza Raulblanco (#17458) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

én a conniet is picinek érzem ahhoz, hogy ott hosszan lehessen lövöldözni... kb két lövése lesz ott az embernek és reménykedhet hogy valaki túléli jó esetben ő... (+ ha még gránát is lesz, akkor tök esélytelen ott védekezni)

(#17460) mrfire válasza Raulblanco (#17458) üzenetére


mrfire
őstag

Már ahol van hátsó rész. A Taurusban nincs, mert kivan húzva egész addig a raktér. De míg a többiben elöl csak ilyen WC/Zuhanyzó fülkék vannak a Taurus kapott egy komplett fürdőszobát, viszont csak két űgy maradt benne, így a 4 fő csak váltásban tud aludni. De a fürdőszobába legalább el lehet bújni, vagy kirohamozni, ha már a hídon van az ellenség és hátba lődözni őket. :)

(#17459) Drenadar
Én is így látom, nem lesznek komoly csaták az ilyen pár fős hajók fedélzetén. Lehet ügyeskedni a gránáttal, de ha egyben akarják a hajót akkor nem biztos, hogy érdemes. A védőknek is lesz pár trükk a tarsolyukban, lehet, hogy le lehet dobni egy aknát, oda ahol számítanak a behatolásra, de pl autómata fegyverzet is lehet a hajókon, talán a kisebbekbe is fel lehet szerelni valamit majd. +Nem biztos, hogy érdemes elbújni egy másik szobába, lehet egyszerűbb lerakni egy olyan pajzsot, amit a videóban láttunk és várni hogy belépjen az ellenség (vagy tényleg egy gránátjuk gurul csak be és kiszippant mindenkit a vákum és ennyi volt ;] ).

[ Szerkesztve ]

(#17461) Raulblanco válasza Drenadar (#17459) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

Persze, nem lesz nagy lövöldözés, számomra bőven van még kérdéses dolog, pl egy olyan hajón amit annyira szétlőttek, hogy már rá lehet dokkolni, mennyire tudsz életben maradni, milyen arányban halnak meg a harc során a legénység tagjai. Lehet, hogy hamarabb meghalnak a pilóták, minthogy felrobbanjon a hajó.
Létfenntartó rendszer, öltözni kellene gyorsan ev suitba, elfogy az oxigén, vagy csak tűz van és megégünk.

Lövöldözés része viszonylag egyszerű, korlátozott számú helyeken jöhetnek be, talán a raktér 2 oldalán van a 2 dokkológyűrű, pl aquila, elől hátul zárható ajtó, az ajtó mögül várni 2 irányban, a legapróbb mozgásra szitává lőni a dokkoló gyűrűt... valahol nemrég azt olvastam, hogy a hajó belsejét le lehet amortizálni, de azért a külső vázat nem igazán, szóval nem aggódok amiatt, hogy egy eltévedt lövés kiviszi a raktér falának felét.
Ha dobják a gránátot, zárod az ajtókat... bár elvileg azokat az ajtókat a leamortizálható részbe sorolnám.

Másik oldal... erősen függene attól, hogy én megyek át, vagy egy hullajelölt kalózt küldök át. Hullajelölt alkalmazott mehet, persze, rohanjatok be 10-en és pew-pew, ha nekem kellene átmenni, akkor már inkább alkudoznék kicsit, átküldök egy embert, választ nekem pár cuccot, a többit megtarthatod, ha jó kedvem van, ledokkolás után még tényleg életben is hagynám.

(#17462) mrfire válasza Raulblanco (#17461) üzenetére


mrfire
őstag

Mennének a pénzfeldobások, ki megy előre. :D
Jó lenne olyan felderítőrendszereket használni, amit manapság is szoktak, ilyen kis kamerás járművet, labdát begurítanak, vagy valami tükörrel, kamerás kütyüvel, periszkóppal leskelődnek a sarkoknál stb.

Továbbra is számolni kell azzal, hogy befúrhatnak máshol is a vázon. Akár a főbejáraton is betörhetnek, a hídra vagy a hajó orrát egyszerűen szétlövik és azon az üvegen át antigrav csatára készülve támadnak. De az is lehet, hogy amíg a védekezők a hídon kampelnek egy Hornet odavitorlázik és széjjel lő mindenkit abban a teremben. Nem lesz túl használható a hajó utána, de a rakományt még mindig elvihetik nyugodtan.

(#17463) Raulblanco válasza mrfire (#17462) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

Igen, ilyen beküldhető felderítő valami lehetséges, hogy lesz benne, azt én is el tudnám képzelni.

Talán befúrhatnak majd, nem tudom miben különbözik a sima dokkolástól a kifejezetten dokkoló boarding ship.
De ez a befúrás sem 1 pillanat és kész, gyanítom van idő áthelyezkedni, és akkor a raktérből védekezni.

Főbejárat, nem tudom, az kicsit más felépítésű egy connie-n, inkább dokkoló gyűrűre tippelnék a raktér 2 oldalán, de majd meglátjuk.
Igen, ez nekem is tetszett, hogy egy baszott nagy hajónál a híd elé repül egy kis vadász és szitává lövi a teljes legénységet, meglátjuk :)

Kétlem, hogy lesz benne ilyen, lyukat lövök a hajóra és átrepülök gravitáció hiányában, ez már túl sok lenne szerintem :)

Igazából ha már dokkolásnál tartunk, régen rossz. Az azt jelenti, hogy legyőztek, és 2 lehetőséged van. Vagy véded az árut és reménykedsz, hogy nem robbantják fel a hajódat, vagy átadod az árut, és reménykedsz, hogy nem robbantják fel a hajódat... mindkettő vesztett helyzet, én inkább adnám az árut. Jobb csak az árut elveszteni mint az árut és a hajót.

(#17464) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#17462) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Jó lenne olyan felderítőrendszereket használni, amit manapság is szoktak, ilyen kis kamerás járművet, labdát begurítanak, vagy valami tükörrel, kamerás kütyüvel, periszkóppal leskelődnek a sarkoknál stb.

Lézer-szkenner (LIDAR) gránát.

Radar-szkenner gránát.

Korlátozott számú külső behatolási pont lesz, mivel ezeket le kell modellezni. Nem tudsz majd akárhol belevágni a hajótestbe, csak bizonyos előre meghatározott helyeken robbanthatsz utat magadnak.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17465) mrfire válasza Raulblanco (#17463) üzenetére


mrfire
őstag

Egy okos kalóz tuti életben hagyna és a hajódat sem robbantaná föl. Különben legközelebb kit foszt ki, ha az elkövetkezendő hetekben arra spórolsz hogy új hajód legyen, aztán lehet a kedvedet is elveszi, hogy megint arra szállíts.

(De megjött a kedvem gonoszkodni... ;])

(#17464) TESCO-Zsömle
Köszönöm :R ez kell majd ide!

[ Szerkesztve ]

(#17466) vaakuum válasza mrfire (#17465) üzenetére


vaakuum
addikt

Na ezekből az okos kalózokból lesz hatalmas hiány, ha jól tippelem... ;]
Borítékolni merem, hogy aki kalózkodik, az rövid idő után minden alkalommal totálisan le fogja amortizálni a célpontot, nem lesz semmi kegyelem sehol. :(
Talán az első egy-két alkalommal, amíg egy ilyen után a megkímélt játékos hátbalövi a békében elvonulni próbáló kalózt, hogy az mégse vigye el az áruját. Utána pedig hamar kialakul, hogy mindenki előbb lő, azután kérdez. Szal szerintem ne éljétek bele magatok hosszú távon a "kidumáljuk" helyzetekbe. Újdonság lesz, de nem fog működni.

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#17467) TESCO-Zsömle válasza vaakuum (#17466) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Azért én annak a kalóznak is megnézném az arcát, aki rájön, hogy a kidobott rakomány fele automata harci-drone. ;]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17468) vaakuum válasza TESCO-Zsömle (#17467) üzenetére


vaakuum
addikt

Lesz ilyen, hogy automata harci drón? :F :Y

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#17469) mrfire válasza vaakuum (#17466) üzenetére


mrfire
őstag

Na most én ezt eleve úgy vezényelném le, hogy ha kijön a hídról akkor máris lehet lőni rá, de amúgy én nem rontanék rá a hídra, mert ott ő van fedezékben. Ha van esze ott is marad, feltéve, hogy túlerőben vagyunk.
Nem vagyok én jószívű, csak gyakorlatias. Mire lemegy a tűzharc, csak még több időt adok, hogy megérkezzen az erősítés. Ugyan ez a baj, ha el akarom lopni a hajóját, nemcsak hogy meg kell harcolnom érte, de utána bíbelődhetek a javítással, míg rám nem akad egy másik kalóz vagy az illető haverjai. Éppen ezért nem lesz olyan sok hajórablás, mint azt elsőre gondolnánk.

(#17468) vaakuum
Lesz, de csak űrharcban volt eddig szó erről, meg rögzített/beépített autómat fegyverek lesznek FPS-ben. FPS módban repkedő drónokról nem tudok, de idővel minden lesz úgyis. :)

[ Szerkesztve ]

(#17470) Raulblanco válasza vaakuum (#17466) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

A dokkolós harc egyik feltétele, hogy előtte szitává kell lőni, mozgásképtelenné kell tenni a hajót amire dokkolni akarsz, így kétlem hogy távozóban akár csak kis kárt is tudnál tenni a kalózban, mert ha ezt meg tudnád tenni, akkor még nem tudott volna dokkolni.

Oké, persze elképzelhető, hogy mondjuk mozgásképtelen lett a hajó, mert a hajtóművek olyan sérülést szereztek, de pl az orrban lévő ágyú még előre tüzelhet, de oldalról rád dokkolnak. Ha utána van annyi esze, hogy arra távozik, akkor így járt persze, de elméletileg egy hajóra akkor lehet dokkolni, ha mozgás / harcképtelen, így nem nagyon fenyeget az a veszély, hogy utánad menjenek.

Felrobbantani akkor van értelme, ha nem sikerült hasznot szerezned, vagy egyéb okból mindenképpen meg akartad volna ölni, de előtte még az árut gondoltad megszerzed.

(#17471) vaakuum válasza mrfire (#17469) üzenetére


vaakuum
addikt

Én eleve azt nem értem, hogy mi értelme kis hajónál a dokkolásos fps-nek? (kis hajó alatt a ksiebb, mint 300 méter-t értem)
Egy hornet megáll függőlegesen a pilótafülke/híd fölött (vagy srégan fent, hogy a lővonalban ne legyen benne a raktér ) felpörgeti a gépágyúk csöveit 5 másodpercre, és lehet leszerelni a fegyvereket a hajóról, meg pakolni ki a rakteret.

Kis szerencsével még sértetlen generátorhoz és hajtóműhöz is lehetne így jutni.

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#17472) Drenadar válasza vaakuum (#17471) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Hornet? LoL. ha már egy köteg pénzt el tudsz hozni akkor már azzal tele a "raktered" :D

(#17473) mrfire válasza vaakuum (#17471) üzenetére


mrfire
őstag

Constellationél egyszerű a helyzet, mert szép nyitott hídja van és jól látni kit kell kilőni. De ott is elvonulhatnak az emberek hátra. Freelancernél meg a fene se fogja megmondani, hogy a kis vagy a nagy raktérben bujkál az illető pl. Ugyanez a kategória a Redeemer, aminek van két emelete 3 zárt szobával.

Azzal viszont lehetne fenyegetőzni, hogy a társam szétlövi az egész hajót és mind meghaltok, ha nem adtok szabad utat a fosztogatásnak.
De ez esetben nincs hajózsákmány megint. Azt meg nem hiszem, hogy elfogadnák, hogy kapnak egy Aurorát aztán ugorjanak át abba. :D Azt hiszem előbb semmisítenék meg a hajót, magukkal együtt, annyira be lennének rágva.

(#17472) Drenadar
Gondolom Vaakuum csapatmunkában gondolkodik. Egy Cutlasst vagy Caterpillart kísérgethet ilyenkor.

[ Szerkesztve ]

(#17474) Raulblanco válasza vaakuum (#17471) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

Attól mert a pilótafülkében lévő 1-2 főt így kilövöd, még bőven lehetnek a hajón akiket a hornettel nem biztos, hogy ki fogsz tudni lőni... Pl ha a constellation hátuljában van valaki, vagy a raktérben, azt így nem biztos, hogy ki tudod lőni. És ott van a többi hajó, ahol nincs ekkora üveg rész elől, vagy csak a pilótafülke van, és a többiek a raktér körül vannak.

Persze, nyilván több értelme van dokkolni egy idris-re, ahol szerteágazó folyosók és szerelőcsatornák is futnak, rengeteg szobával, teremmel, külön híddal, de a többség constellationökkel és freelancerekkel fog szaladgálni :)

(#17475) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Heti Műsor:

11.10. Hétfő:
• 10 for the Chairman

11.11. Kedd
• Fan Spotlight: Music Vol. 3
• Spectrum Dispatch

11.12. Szerda
• Galactic Guide: GNP

11.13. Csütörtök
• Around the Verse
• Lore Builder

11.14. Péntek
• TBA Again (waiting on the patch)

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17476) Raulblanco válasza TESCO-Zsömle (#17475) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

Akkor mégsem lesz Carrack, vagy ez még nem dőlt el, és ezért nincs benne?

(#17477) .tnm


.tnm
addikt

kívánságra megnöveltem a starcitizen.hu fő sávját. majd még lehet, hogy variálunk, addig is a cikkekbe beszúrt képek lehet nem szépen jelennek meg, aki lát ilyet és tudja az igazítsa meg őket (pl. saját korábbi cikkekben), illetve az új cikkeknél ügyeljetek arra, hogy a beszúrt képek kulturáltan nézzenek ki. (általában: legyen a kép középre igazítva)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#17478) GypsFulvus2 válasza TESCO-Zsömle (#17475) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Köszi! Ezek szerint pénteken várható egy patch? Esetleg AC hajó bővítés...?

Más: Meguntam kicsit a This Day in History rovatot, így most pár más alrovatba kezdek bele a "Hírszemle" rovaton belül. Az első a zsoldosoknak szánt híradóféle. Később lesz fejvadász híradó is, de előbb keresek valami infót az idegen fajokról, mert számomra ez még fehér folt.

tnm. : A legfrisebb cikkemben (most raktam ki), meg a Kellar futásában is van egy-egy tördelési hiba, amit nem tudok javítani, mert a szerkesztési képben helyesen jelenik meg (a végleges, oldalra kikerült verzióban viszont nem). Nézd már meg légyszi, lehet-e ezzel valamit kezdeni. Valamiért sortörést rak be olyan helyre, ahol csak szóköz van (a szerkesztési képnél is csak szóköz látszik).

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#17479) TESCO-Zsömle válasza GypsFulvus2 (#17478) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

315p

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17480) mrfire válasza .tnm (#17477) üzenetére


mrfire
őstag

Videót már nem olyan egyszerű középre tenni, de most utána néztem. A megoldás a következő:

HTML kódba kell váltani, és egy divbe tenni úgy lehet középre igazítani:
<div style="text-align: center;">VIDEO HELYE</div>

De nem a sima URL-t hanem az embed codeot, ami valahogy így néz ki:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/phk-0zch1NI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ezt mindenki megtalálja a videó alatt a Megosztás/Beágyazás gomb alatt.

[ Szerkesztve ]

(#17481) TESCO-Zsömle válasza TESCO-Zsömle (#17475) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ben megerősítette, hogy jön a Carrack, de nem ezen a héten.

Az Avenger variánsokra jövő év elején lehet számítani.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17482) mrfire


mrfire
őstag

10 FOR THE CHAIRMAN 44

Azt nem értem, mit emelgeti a Wasteland 2 dobozát, mikor tök más fejlesztőnek/kiadónak csinál reklámot vele. :D

[ Szerkesztve ]

(#17483) PhilBrick válasza .tnm (#17477) üzenetére


PhilBrick
őstag

:C az olvasók nevében is köszönöm! :R

(#17484) egyedülülő


egyedülülő
őstag

Én csak attól tartok a játék kacsán, hogy a nagy szabadság és az, hogy a gazdaság, a piac játékosok kezébe adása az eve online sorsára juttatná a játékot. Én 4 évet játszottam Eve online-al, ott voltam mindenütt, kipróbálltam mindent, de egy ideje már nem játszom vele. Egyfelől egy nagy állóvíz lett a játék, mert a játékot uraló emberi érdekcsoportok inkább a pénzt számolják és nem egymással harcolnak, illetve a marketet a szétbarmolták a milliárdos manipulátorok és nizonyos dolgok mára irreálisan drágák lettek. Jobban szeretném tehát ha itt ez nem történne meg és a játékosok nem kapnának minden felett szabad kezet.

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#17485) mrfire válasza mrfire (#17482) üzenetére


mrfire
őstag

Ja, hogy azért mert ő is támogatta.

(#17484) egyedülülő
Egyes dolgokban korlátozva lesznek pl. a bolygók gazdaságát nem manipulálhatják 100%-ig, erre lesznek beépített elemek, amik megakadályozzák ezt. Említették, hogy a játékosok a világ népességének 10%-át teszik ki, így nem gyakorolhatnak jelentős befolyást. Persze ez játék, mindenről külön gondoskodniuk kell, különben megtörténhet ugyanaz.

(#17486) Bibgr0 válasza .tnm (#17477) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Ezt nagyon köszönöm :-)

Részemről még a betűméretet is csökkenthetnéd 1-2 mérettel.

[ Szerkesztve ]

(#17487) .tnm válasza mrfire (#17485) üzenetére


.tnm
addikt

10% mindent befolyásolhat, az a kérdés, hogy a gazdaság mekkora százaléka kerülhet magánkézbe

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#17488) mrfire válasza .tnm (#17487) üzenetére


mrfire
őstag

Erről CR akkor beszélt így, mikor azokról a játékosokról volt szó, akik feltett szándéka tönkretenni mások játékélményét. Gondolom akár levadászni szeretnének másokat, akár a gazdaságot tönkretenni.

Az összes játékos aránya 10% igen, de ezek közül akik ilyesmit tervezgetnek nem lesznek annyian, erre nincs rálátásom. Sokan csak lézengeni fognak és tudtukon kívül/céltudatosság nélkül, vesznek részt a gazdaság alakulásában. Mások szerintem egész normális keretek között vesznek részt majd benne és nem hozzák szándékosan romlásba a saját hasznukra. Az igazán veszélyes emberekből biztos kevés lesz, akiknek már akkora vagyonuk van, hogy egyedül is változásokat tudnának hozni.

Ha azt vesszük itt is amit a bolygók blokád alá vonásakor mondott: Biztos lesz hatása az erőfeszítéseiknek, de teljes eredményt nem tudnak elérni. Ha jól megcsinálják, akkor kisebb-nagyobb ingadozásokat tudnak elérni majd ezek az emberek, ha rosszul, akkor végezhetnek nagyobb pusztítást az üzleti életben.

Úgyhogy igen, erről még külön gondoskodniuk kell. De a céljuk az az eddigiek alapján, hogy ez ne történhessen meg, ezért gondolom, hogy gátat szabnak valamilyen módon a gazdasági térhódításnak az játékosok körében.

[ Szerkesztve ]

(#17489) Diopapa válasza egyedülülő (#17484) üzenetére


Diopapa
addikt

Annyira nem lesz komplex és szabad a gazdasági rendszer.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#17490) vaakuum válasza .tnm (#17487) üzenetére


vaakuum
addikt

Kell egy beépített kód, ami arról szól, hogy amikor a gazdaság nagyon elszabadul, akkor minden játékos aktuális vagyonához mérten váratlan npc támadásokat kap, amit jó eséllyel nem él túl a hajójával.
Aki összeszedett valami irgalmatlan nagy flottát, annak lehet, hogy egymás után (mondjuk 2-3 hét leforgása alatt a fél flottáját ronggyá lövik, és veheti újra a kiegészítőket, mert arra nem lesz biztosítás, illetve a bányákat, gyárakat lerohanják akkora hadsereggel, ami újra az alapok közelébe rendezi a játékosok befolyását.
Mint régen a Diabló2-ben egy-egy ladder-reset a battlenetes karaktereknél.

Mindezt pedig lehet "átfogó vanduul swarm" eventnek nevezni, és úgy felvezetni, hogy hírszerzés szerint egy hatalmas inváziós támadás várható, ami az egész uee rendszert tervezi elsöpörni. :U
Persze végül elsöpörni nem sikerül, de mindenki annyi veszteséget szenved (még ha direkt nem is lép be valaki, akkor a következő, event utáni első belépésnél várja egy üzenet, hogy mivel nem volt elegendő védelem a bolygónál -hehe, kellett neked nem belépni, nyúlbéla-, a vanduulok feldúlták a hangárokat, szétlőttek egy csomó mindent, te pedig buktál ezt meg ezt.
Egy ilyen tuti ismét kizökkenti az állóvízből a rendszert. Utána pedig lehet berakni új tartalmakat megideologizálva, hogy emberiség és fajok összefogtak, összerakták technológiájukat, és új hajótípusokat, fegyvereket, eszközöket fejlesztettek, és nem mellesleg ennek köszönhetően új területeket is fedeztek fel!
És hip-hip-Hurrá, éles az új DLC :DD, lehet a kezdeti állapot közeléből indulni a már szebb, bővebb, tartalmasabb világban.

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#17491) Drenadar válasza vaakuum (#17490) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Szerintem meg akármilyen hülyén is hangzik, de a hangárban levő hajók biztonságban vannak :D
A bolygóknak biztos, hogy brutális védelme lesz...

(#17492) mrfire válasza vaakuum (#17490) üzenetére


mrfire
őstag

"Az SC megjelenése előtt kaptam a hírt, hogy át fognak helyezni fél évre Szibériába, tele leszek melóval és nem lesz rendes internetkapcsolat. Na mondom túlélem, legalább még mindig ott van a 890 jump, amit anno vettem támogatóként, még így sem leszek totál kezdő. Jövök haza, felteszem a játékot, alig várom, hogy beüljek a luxus jacht hídjára egy körre, erre:"

"Mivel nem volt elegendő védelem a bolygónál -hehe, kellett neked nem belépni, nyúlbéla-, a vanduulok feldúlták a hangárokat, szétlőttek egy csomó mindent, te pedig buktál ezt meg ezt: 890 Jump."

[ Szerkesztve ]

(#17493) TESCO-Zsömle válasza vaakuum (#17490) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Aki összeszed egy irgalmatlan nagy flottát, annak osztozkodnia kell az irgalmatlan nagy flotta hajóit irányító irgalmatlan nagy embercsoporttal. Az egész gazdaság úgy van kialakítva, hogy egyetlen ember ne szerezhessen túl nagy hatalmat. Ezért is nem lehet a kormányzati szerveket befolyásolni. Blokád alá vehetsz egy bolygót, de valamennyi hajó így is-úgy is átjut az instance-olásnak köszönhetően, tehát csak egy kicsit tudsz billenteni a gazdaságon, ledönteni nem lehet.

veheti újra a kiegészítőket, mert arra nem lesz biztosítás

De, lesz. Csak az alap biztosítás nem fedez semmit, lesz biztosítás a kiegekre, de még a rakományra is. Sőt, szerintem lesz biztosítás a nullsec területekre is, mert amíg több bevétel jön a biztosítási díjakból, mint amennyi a kártérítésekre kimegy, addig gazdaságilag is megéri biztosításokat kötni.

(#17492) mrfire: Nem valószínű, hogy 890 Jump-pal olyan bolygóra megy az ember, amin ennek fennáll a lehetősége.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#17494) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#17493) üzenetére


mrfire
őstag

De Vaakuum verziójában ennek csak akkor van értelme, ha akárhol dokkoltál, ott is elérnek a Vanduulok. Különben az lenne, hogy mindenki elbújna a Földi hangárjában és egy hétig nem logolna be. :))

(#17495) vaakuum válasza mrfire (#17492) üzenetére


vaakuum
addikt

Ki kell ábrándítsalak, nem vettél te támogatóként semmit. :(
Te a játékhoz való hozzáférésért, egész pontosan egy accountért fizettél.
Viszont mindezt a játék kiadása előtt tetted, vagy az alapárnál nagyobb összeggel támogattad őket, aminek fejében ők kedveskedtek neked, lehetőséget kaptál, hogy kipróbálj a játékban rögtön a kezdetektől egy 890-et.
Az, hogy te fél évig nem éltél a lehetőséggel, miközben ők ezt folyamatosan fenntartották neked, az már nem az ő hibájuk. Boltba sem mész vissza reklamálni, hogy de te rendeltél a neten fél liter tejet fél évvel ezelőttre, de csak most tudtál jönni érte, adjanak egy frisset azonnal.
A játék stabilitása a többszázezer felhasználóra nézve meg sokkal fontosabb, mint a te egyéni érdeked, ami ráadásul alaptalan, hiszen nem várhatod el, hogy a játék a későbbiekben ne változzon ahhoz képeset, ami egy kezdeti pre-alfa fázisban volt. És az, amiért fizettél,( tehát a játékhoz való hozzáférés egy accounton keresztül), az nem változott.
Ez olyan, mintha azért sírnál, hogy a hajód kisebb lett, nagyobb lett, lassabb lett, vagy akármi, és te eredetileg nem így tervezted. Szerintem te is érzed, hogy az általad vázolt eset erősen a komolytalan kategóriába tartozik.
És mint írtam, más játékoknál egy ladder reset teljesen természetes tud lenni, és pont a fizetőseket érinti elsősorban, értük van főleg.

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#17496) egyedülülő válasza TESCO-Zsömle (#17493) üzenetére


egyedülülő
őstag

Eve-ben is elég, ha egy nagykutya kitalál valamit pl a goon esetében és sokezer ember vonul hadba az adott időpontban. Mindig voltak akik parancsoltak és akik teljesítették a parancsokat. Ez sosem volt gond.

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#17497) vaakuum válasza mrfire (#17494) üzenetére


vaakuum
addikt

Ezért írtam, hogy ha nem logol be, akkor is lehet játékmechanikailag ezt kezelni, sőt, még könnyebben, mintha a játékban úgy kellene lekezelni, hogy csatában veszítsen az ember annyit és olyat, ami nagyságrendileg szükséges a stabil rendszerhez.

[Olyan meg, hogy brutális védelem, nincs.]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#17498) mrfire válasza vaakuum (#17495) üzenetére


mrfire
őstag

Nem akartam belemenni a jogi részébe, hogy miért fizet az ember. (Próbálnám ezt beadni majd a vámon, hogy az ezüst gyűjtői dobozt én ajándékba kapom, mellékesen adtam nekik 200 dollárt.)
Az a baj a ladder resettel, hogy egy ilyen MMO-ban mindenkinek kinyílna a zsebében a bicska tőle (Próbálnák csak meg pl.a wowban bevezetni. Elég elképzelhetetlenül hangzik.), és attól függetlenül, hogy még bármi változhat, ha jönne egy ilyen bejelentés, nem egy ember fején lenne ott az a bizonyos ábrázat. És mit érnének el vele? Ott az LTI minden 890-en, meg a hasonlóan szerzett hajókon. Max egy hónapra vetné vissza az embereket, utána megkapnák a hajóikat és ugyanott vannak. Minden MMO szenved ettől, hogy folyamatosan értéktelenedik el a pénz, kinövi magát a rendszer.

Amúgy nem mondom, hogy nem tetszik az ötlet. Jó lenne ha néha végigsöpörne egy ilyen pusztító hullám a világon. Jó kis világvége hangulatot hozna, mint a BSG 1. része. De az, hogy a Hangárba is beletúrjanak, tudjuk, hogy úgysem fog bekövetkezni, túl merész ötlet, és nem akarják népszerűtlenné tenni magukat.

(#17499) Raulblanco válasza mrfire (#17498) üzenetére


Raulblanco
aktív tag

Egy ilyen után úgy otthagynám a picsába azt a játékot azonnal ahogy van, egyetértek vele, nagyon nagyon bicskanyitogató megoldás.

lőszer, üzemanyag, egyéb fogyó eszközök, felrobbanó, állandó javításra szoruló hajó, biztosítás, nekem elegendőnek hangzik ahhoz, hogy értékén tartsa a pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#17500) TESCO-Zsömle válasza egyedülülő (#17496) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

És olyan is van, hogy a sok ezer ember odamegy valahova, te meg simán elmész mellettük egy másik instance-on?

Sub-Dungeoneer lvl -57

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.