Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16012) Anubris


Anubris
őstag

Sziasztok!

Lehet rossz helyre írok ez esetben kérlek tanácsoljatok egy másik topicot.

Olyan problémám van, hogy a tegnapi nap folyamán megérkezett az új laptopom (Lenovo Ideapad Y510P).
Windows 8 64bit pro és minden egyéb szükséges programot felraktam rá, amit a Lenovo honlapján láttam összes szoftver fenn van rajt.

A gond az hogy nincs internet. Kábelen próbálkoztam, látja is a gép hogy lenne internetcsatlakozás, de a diagnosztika futtatás után mindig azt írja ki hogy nincsen hozzá ip konfiguráció.

A net úgy néz ki hogy egy UPC Fiberpower 120 van,modem egy Linkys WRT54GL routerhez csatlakozik és még egy Linkys Switcherhez. Minden más gép laptop, PC tud a nethez kábelen csatlakozni semmi bajuk nincs, pedig semmi ehhez szükséges szoftver nincs fenn rajtuk. Próbáltam úgy is az internethez csatlakoztatni a notebookot hogy közvetlenül a modembe dugtam, nem a switcherbe de semmi változás.

A másik gondom, hogy ugye elvileg lenne lehetőség Wifi-n is csatlakozni ehhez az internethez, azonban ezt én egyszer lekódoltam. A notebook látja ezt a wifi-t de nem tud hozzá csatlakozni mert név és jelszó kellene ami meg fogalmam sincs hogy mi. Nem tudjátok, lehetőség van arra hogy ezt valahogy kiderítsem? Akár az asztali gép segítségével ami rávan csatlakozva a netre kábelesen, vagy valamiféle router reseteléssel vagy akárhogyan?

Van itthon dobozban 1-2 másik routerem is az gondolom nem olaná meg a problémát ha egyszerűen kicserélném a routert egy másikra ugyanúgy kérné azt a jelszót ugye?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.