Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16851) kopogo válasza Dr. Gonzο (#16849) üzenetére


kopogo
tag

laptop wifis driver

próbáld ki a laptopot máshol

(#16852) saltanus


saltanus
aktív tag

Sziasztok !

Megvettem a TP-LINK WR-841N routert műkodik is szépen, de az lenne a kérdésem h két gép is használja az adott routerol a netet, és nem lehet beállítani h egyenletesen ossza el a jelet a két gép között?
mert pl hugom nézi a youtubot nálam meg játék közbe felugranak a pingek és elkezdek laggolni, de kb fél perc után megint jo... nem lehet ezt valahogy egyensúlyozni akar valami masik programmal?
Net info: [link]

https://www.pcgamebenchmark.com/signature/intel-core-i7-4770k/16gb/nvidia-geforce-gtx-1070/twitch.png

(#16853) proradeon válasza saltanus (#16852) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

4 Mbit-es internet esetén semmi meglepő nincs az általad leírt jelenségben. 4 Mbit-et gond nélkül be tud fogni a youtube, ami persze ping növekedéssel jár játékban. Javasolni csak azt tudom, hogy húgod gépének netsebességét korlátozd be pl. Netlimiter nevezetű programmal 2-3 Mbit-re.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#16854) Dr. Gonzο válasza kopogo (#16851) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Wifis driver a gyári (Fujitsu). Próbálok másik lapit hozni és megnézem azzal jelentkezik-e. De sztem fog.
Mert a régi lapival is csinálta időnként.

(#16855) Faterkam válasza Gubek-Einste (#16839) üzenetére


Faterkam
addikt

megnéztem, de állandóan változik, 5, 7, 12, 6+8. Most épp a 6.on van

Csináltam képet is:

(#16842) puttonyos: Nekem a vadi új Tplink router ugyanezt csinálja! :/

[ Szerkesztve ]

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#16856) kali válasza Faterkam (#16855) üzenetére


kali
legenda

szia,

manuálisan kell beállítani a megfelelő csatornát.
ez nem a router gyártójának és típusának függvénye, a legjobb és a leggyengébb router pont úgy problémázik, ha üzközés van azonos vagy szomszédos csatornán forgalmazó idegen hálózatokkal, mert ekkor akadozni és/vagy lassulni fog a kapcsolat, esetleg be is hal.

(#16857) Dr. Gonzο válasza Faterkam (#16855) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Enyém nem új, de ha kiderül, hogy a router csinálja, megy gariba, mert idegesítő!

(#16858) Faterkam válasza kali (#16856) üzenetére


Faterkam
addikt

Ok, én ezt megértem, de az előző router soha nem csinált ilyet, hogy a 10Mb-es net 0,5 Mb lett :/ Egyszer beállítottam, auto mód, én nem piszkáltam a csatornákat, és ameddig meg nem halt, addig volt wifi is rendesen. Ezt nem értem, hogy miért csak a Tp link csinálja, és ahogy olvasom másnál is van ilyen gond :(

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#16859) kali válasza Faterkam (#16858) üzenetére


kali
legenda

nem csak a tp-link csinálja!
sokan vesznek tp-link eszközt, mert aránylag olcsó, és több eszköz, több hibalehetőség, még akkor is, ha csak beállítási problémáról van szó.
csak egy példa a sok közül; link
pont a használt csatorna a kritikus pont, ami sebesség szempontjából is mérvadó, arra pedig eygszerű magyarázat van, hogy eltérő gyártóknál miért adódik a hiba automatikus módban;
az egyik gyártó például a 6-os csatornát használja alapértelmezett beállításban, a másik a 11-es, a hamrmadik pedig az 1-es csatornát, és innentől már csak annak függvénye a hibalehetőség vagy a jó működés minden gyártó esetén, hogy milyen környezetbe kerül.
az egyik helyen sok olyan alapértelmezett beállítású eszköz működik, amik a 6-os és a 11-es csatornán üzemelnek, oda az a gyártó eszköze alapbeállítással is jó lesz, amelyik az 1-es csatornát használja, a másik két gyártó eszköze alatt viszont szakadozni és/vagy lassulni fog a wifi sebesség, és ez fordított, illetve minden más kombinációban is igaz, viszont attól még egyik gyártó eszköze sem rossz, csak a környezetnek megfelelő beállítást igényli a megfelelő működéshez, tehát nem véletlenül adott több régió és csatorna a beállításokban!
nem baj, ha minimális hozzáértéssel sem rendelkezik valaki ilyen téren, de nem egyből a gyártóra kell fogni mindent, hanem kérdezni, segítséget kérni, és megfelelően beállítani a hálózatot.
akarták már velem az egyik legjobb, legnevesebb és legdrágább eszközt is kicseréltetni sokkal pocsékabbra a fentiek miatt, pedig csak néhány kattintás volt szükséges a megfelelő csatorna beállításához, és máris megoldódott a probléma.
az is igaz, hogy vannak olyan környezetek, ahol sok az elérhető idegen wifi hálózat, ott sajnos valóban nehéz beállítani, illetve az sem garancia, hogy egyszer megfelelően beállításra kerül, mert bármelyik szomszéd változtathat a beállításain, vagy helyezhet el új eszközt, és akkor megint adódik a probléma, újra átkonfigurálandó a saját hálózat is, ez van, a wifi már csak ilyen kényes dolog...

[ Szerkesztve ]

(#16860) Faterkam válasza kali (#16859) üzenetére


Faterkam
addikt

Én azért vettem ezt, mert elolvastam az ajánlott routereket, és ez középmezőnybe volt, nem a legrosszabb, de nem is a top modell. Nekem ez a második Wifi-s routerem. Tehát kettőből tudok véleményt mondani, Dlink minden működött 1 antennával, Tplink 2 antennával állandó Wifi gondok. Addig léptem le-fel a hálózatra, amíg meglett a 10Mb-es Wifi sebesség. Megnéztem, ez a 10-es csatornán van. Most elmentettem 10-es fixre. Mit tudok még tenni én egy átlag user? Ha megint lemegy a sebesség kézzel átváltom a csatornát? Ezért gondoltam, hogy jó az auto beállítás, mert ezt a routernek kéne megtennie nem? Köszönöm az eddigieket, ha van ötleted, kérlek oszd meg velem :R

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#16861) kali válasza Faterkam (#16860) üzenetére


kali
legenda

a két antenna többlete főként akkor érvényesül, ha az ellenoldal is (legalább) 300-as és mimo képes, persze g szabványú ellenoldal esetén is nyújt minimális előnyt az egy antennás eszközzel szemben, de az inkább csak elhelyezési szempontból jó, mert tud választani a két antenna közül, hogy melyik a jobb elhelyezkedésű, viszont továbbra is csak egy lesz használatban, szemben a 300-as és mimo képes ellenoldali eszközzel, ahol már mind a kettő, egyszerre.
a két kezem és két lábam is kevés hozzá, ha össze akarom számolni, hogy hány tl-wr841n(d) típust beüzemeltem már különböző környezetekben, és jellemzően nincs velük probléma, többnyire csak akkor hívnak telefonon hiba miatt, ha ilyen wifi probléma adódik a környezet változása miatt, amit általában 1 perc alatt megoldunk, ki sem kell mennem.
a legtöbb esetben csak egy gyárilag fixen előre beállított csatorna az auto érték, inkább csak a drágább eszközök tudják azt, hogy valóban pásztázzák a környezetet, és ténylegesen annak függvényében állítják be a saját csatorna értékét.
ahogy nézem az általad linkelt inssider képet, valóban elég telített a környezet, nehéz ideális csatornát beállítani, pláne igaz ez, ha két csatornás szórás kell.
milyen típusú ellenoldalak csatlakoznak a routerre?

(#16862) toto6 válasza Intruder2k5 (#16838) üzenetére


toto6
csendes tag

Szia! Köszi a tanácsot, de ez sem jött be. A routerhez kötöttem UTP kábellel, és akkor meg csinálta a hálózatot, a router írta ugyanezt az IP címet az eszközről, 192.168.1.10; de nem lehet elérni akkor sem, próbáltam a gyári saját IP-j vel is de semmi... Ja a boltban meg csak néztek rám értelmesen, hogy mit is akakrok, miért akarok bemenni a menüjébe? Talán titkosítás vagy ilyesmi... Se egy leírás, semmi nincsen hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#16863) Faterkam válasza kali (#16861) üzenetére


Faterkam
addikt

Sajnos a fix. 10-es csatorna a következő újraindításig volt jó :/ Január óta van wifink azóta kb ilyen leterhelt a környék, 17 lakás, a mi lakásunk iszonyat pici, a routertől a laptop kb 2-3m-e van. A wifit a laptop, meg néha 1 telefon és tab. használja. 99%-ban a laptop. De mondom, nekem csak az nem világos, hogy net gondom csak az új router vásárlása óta van. 2x már a nagygépen is elment a net, de az kábelen kapja. Ott a ki-be kapcsolás segített. Teljesen tanácstalan vagyok már...

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#16864) Intruder2k5 válasza toto6 (#16862) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az érdekes! Original doboz volt? Vagy netán használt terméket kaptál? Esetleg egy olyat, amit visszadobott a szerviz, hogy javíthatatlan?

[ Szerkesztve ]

(#16865) drx9999


drx9999
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék, adott 2 router az elsőbe megy a net onnan megy tovább a másodikba a wan portba s az továbbosztja a netet, a kérdésem a következő lenne a no-ip igényel e vagy be lehet e úgy állítani hogy az a 2-es routerben van konfigurálva sajnos már nem tudom mit is állítsak be.
A segítséget előre is köszönöm.

(#16866) Intruder2k5 válasza drx9999 (#16865) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ezt csak okosított routerrel tudod kivitelezni, a gyári fw-k nem képesek NAT-olt hálóról frissíteni a DDNS-t!

(#16867) drx9999


drx9999
csendes tag

Szia!
sejtettem hogy nem lessz annyira egyszerű :-(
Lenne még olyan kérdésem okosított rúter az 1-es ami a netet kapja az egy zyxel ebben van konfigolva a net plussz ip telefon plussz ehez kapcsolódik switch és ahoz még router is ehez nem szivesen nyulnék hozzá mert rémálom beállítani mindent, a 2-es router egy tplink ami végülis csqak egy gépet s egy wifi megosztást ad plussz ebben lenne egy kamera rendszer no-ip beállítása, ami most lett kitalálva és utólagos bekötésü lenne.
Jól sejtem hogy az 1-es routert kéne okosítanom?

(#16868) Intruder2k5 válasza drx9999 (#16867) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Amennyiben az 1-es router is tud DDNS-t frissíteni, úgy nem kell semmit okosítani! Miért akarod, hogy ezt mindenképpen a TP-LINK csinálja?

(#16869) drx9999


drx9999
csendes tag

az 1-es routerben van konfigolva egy ddns táveléréshez amiatt kellene a kettesnek csinálnia.

(#16870) Intruder2k5 válasza drx9999 (#16869) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ja, hogy ez másik cím lenne? Milyen TP-LINK-ről van szó? Ha nem indokolt valamiért a két külön cím, akkor elég egy is, azon el tudsz érni mindent, a kamerákat is!

[ Szerkesztve ]

(#16871) drx9999


drx9999
csendes tag

amint az írásomból már látod ez nem otthoni rendszer, s a két cím amiatt kellene mivel az 1-es elérés az 1 bizonyos programhoz kapcsolódik aminek az előfizetését a programot szállító cég birtokolja a dyndnns-nél.
A 2-esbe csak egy ingyenes no-ip került ami ugye működik is direktben a netre kötve de az sajnos nem megoldható,.

(#16872) Intruder2k5 válasza drx9999 (#16871) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Milyen típus a második TP-LINK router? Illetőleg ha nincs módod firmware-t cserélni rajta - lévén nem otthoni rendszer - akkor mindegy is, ez esetben nem lehet megoldani!

[ Szerkesztve ]

(#16873) winotto


winotto
tag

Kezdő vagyok hálózatos témában.Most üzemeltem be egy TP-link WDR 3600 ast felraktam a legújabb gyári fw-t.teszteltem
Ha csak az Inviteles Thomson modemet kötöm a gépre hozza a megfelelő sebességet, beiktatva a 3600-ast
az 50/5 ös internet csak 1/0,5 M el működik a Speedtest szerint.
Wifin is kiadja a megfelelő sebességet
Mit csináljak ,hogy rendesen működjön.
Addig nem merem felrakni a vargaalexet,mert ha nem beállítási gond akkor vissza kell vinnem gariba.
De szerintem csak nem tudom konfigurálni :((

[ Szerkesztve ]

(#16874) Intruder2k5 válasza winotto (#16873) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Reset megvolt?

És akkor most csak kábelen nincs meg a sebesség?

(#16875) kali válasza winotto (#16873) üzenetére


kali
legenda

szia,

a firmware frissítését követően megtörtént a gyári alapra visszaállítás?
ejj, de lassú vagyok, kell nekem egyszerre két helyen lenni... :)

[ Szerkesztve ]

(#16876) drx9999 válasza Intruder2k5 (#16872) üzenetére


drx9999
csendes tag

A tplinken simán lehet fw-t cserélni az nem gond az ugye a 2-es annak a beállítása 5 perc ha bármi is elszáll illetve ha tégla lenne belőle. a pontos típusát nem tudom megmondani mert ma az elméleti dolgokon kívül már nem foglalkozok vele nincs a közelemben annyi biztos hogy valamelyik 700-as sorozat.

(#16877) toto6 válasza Intruder2k5 (#16864) üzenetére


toto6
csendes tag

Amit kaptam az használt volt, de közben vettem egy vadi újat az egyik pc boltban a XIII. kerben ami origi volt a boltban kérdeztem mit kell vele kezdeni, de csak néztek rám, mi a bajom. Tehát most 2 db van amit kaptam azt már reseteltem is de semmi,a másik amit vettem elvileg a gyári állapotában van, mindkettőnek ugyanaz a baja.

(#16878) Intruder2k5 válasza drx9999 (#16876) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha OpenWrt kompatibilis, akkor azon elvileg megoldható, hogy LAN-on belülről frissítse a DDNS-t!

(#16879) Intruder2k5 válasza toto6 (#16877) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

De ne a routerrel kösd össze, hanem kábellel, közvetlenül a PC-re kösd, és a PC-nek állíts be fix IP címet!

(#16880) winotto válasza Intruder2k5 (#16874) üzenetére


winotto
tag

igen csak kábelen hiányzik a sebesség :((
Az alap fw ami gyárilag rajta volt ugyanezt csinálta. ezért is frissítettem
Nem lehet valahol állítani rajta?

(#16881) Intruder2k5 válasza winotto (#16880) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem nagyon... Esetleg nincs lehetőséged másik kábellel is kipróbálni?

(#16882) toto6 válasza Intruder2k5 (#16879) üzenetére


toto6
csendes tag

Ok próbálom, a PC részt kicsit bővebben? Win7 , Xp- s gép is van.

[ Szerkesztve ]

(#16883) winotto válasza toto6 (#16882) üzenetére


winotto
tag

Kábelcsere megvolt,nincs változás :((
Másik porton is próbáltam.....

[ Szerkesztve ]

(#16884) Intruder2k5 válasza toto6 (#16882) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nincs jelentősége, lehet XP is, vagy Win7 is!

(#16885) Intruder2k5 válasza winotto (#16883) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És több klienssel is ezt csinálja? Vagy ezt nem tudod kipróbálni?

(#16886) toto6 válasza Intruder2k5 (#16884) üzenetére


toto6
csendes tag

Most próbáltam de semmi, sehogy nem lehet bejutni bele, a pc nem tud IP címet beszerezni hiába állítottam be neki fix IP-t

(#16887) Intruder2k5 válasza toto6 (#16886) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha routerrel kötöd össze, akkor tudod pingelni az IP címét?

(#16888) toto6 válasza Intruder2k5 (#16887) üzenetére


toto6
csendes tag

kipróbálom

(#16889) toto6 válasza Intruder2k5 (#16887) üzenetére


toto6
csendes tag

WIFI vel rácsatlakoztam lehet pingelni a 192.168.1.10 IP-t a router szerint ő lenne az, a válasz 10 ezred mp TTL-128. Próbáltam belemenni az IP cím alapján de nem lehet.

(#16890) Intruder2k5 válasza toto6 (#16889) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Esetleg https-en, vagy 8080, 8081-es portokon sem? Reset-et nyomtál már neki? Áram alatt 10mp...

(#16891) winotto válasza Intruder2k5 (#16885) üzenetére


winotto
tag

Megvan a hiba oka:töröltem a gépről a cfosspeed programot és minden jó lett.
Köszönöm a segítséget :R

(#16892) toto6 válasza Intruder2k5 (#16890) üzenetére


toto6
csendes tag

Reset volt már de semmi. Ezt a https t hogy kell használni? Azt nem tudom.

(#16893) Intruder2k5 válasza toto6 (#16892) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

https://192.168.1.10

Amikor reseteled, akkor láthatóan reagál rá? Tehát látszik a LED-(ek)en, hogy újraindul a kütyü?

(#16894) toto6 válasza Intruder2k5 (#16893) üzenetére


toto6
csendes tag

Az IP nem érdekli, resetelni lehet, reagál rá, megszakad a WIFI je és újra felépíti az 1 led ami rajta van villog, resetkor kb 4-5 mp ig világit és utána ujra villog. Köszönöm a segítségedet, elegem van belőle vissza viszem a boltba vacakoljanak vele ők is.
Köszönöm!

(#16895) Intruder2k5 válasza toto6 (#16894) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Jól teszed!

(#16896) barnam_ válasza Intruder2k5 (#16837) üzenetére


barnam_
nagyúr

lehetséges, hogy a port forward egy idő után megjavult? Mert most kikapcsoltam az UPnP-t, és működik.

(#16897) Intruder2k5 válasza barnam_ (#16896) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Egy rendes routernél ilyen nem lehetséges! Én ilyennel még nem találkoztam... Ha forwardoltam egy portot a routeremben, akkor az azonnal aktív volt, egészen addig, amíg nem töröltem a szabályt! De ilyen, hogy másnapra megjavuljon magától...

(#16898) barnam_ válasza Intruder2k5 (#16897) üzenetére


barnam_
nagyúr

Nem értem mi van, mert most meg töröltem az átirányítást, de uTorrent mégis úgy jelzi, hogy nyitott a port...
Hangsúlyozom, semmit nem piszkáltam benne, csak feltettem a végleges OpenWRT-t meg a Luci-t hozzá.

(#16899) Intruder2k5 válasza barnam_ (#16898) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

UPnP nincs bekapcsolva most sem?

(#16900) barnam_ válasza Intruder2k5 (#16899) üzenetére


barnam_
nagyúr

nincs.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.