Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15851) Intruder2k5 válasza proradeon (#15850) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"átmegy az elsődleges eszköz hatósugarából a másodlagos eszköz hatósugarába, akkor az eszköz NE csatlakozzon le az elsődleges eszközről"

Ilyen helyzet fizikailag nem létezhet!

Egyébként meg az automatikus, szakadásmentes váltás az AP-k közt a kliensen is múlik, annak is fel kell legyen készítve erre!

(#15852) jubilleum válasza proradeon (#15850) üzenetére


jubilleum
senior tag

Igen jól fogalmaztál, ezt szeretném elérni.
De akkor ezt jól értem, nem olyan egyszerű elérni? :
Milyen custom FW ajánlotok erre a célra?

(#15853) And válasza jubilleum (#15847) üzenetére


And
veterán

Esetleg WDS-sel lehetne megoldani (mint említették, nem csak a routerektől függ a siker), de ez itt kilőve, mivel az a Cisco modem-router nem támogatja, és amúgy sem árt az azonos típusú chipset / routertípus hozzá mindkét oldalon (például két WRT54GL + dd-wrt esetén ez remekül működik, akár észrevétlenül is válthat közöttük a kliens).
Marad az, hogy a WRT54GL-t teszed repeater-módba, aminek előfeltétele, hogy ne a gyári firmware legyen rajta. Viszont a repeaterrel létrehozott (virtuális) AP semmiképp sem fog ugyanannak az AP-nek látszódni, mint a Cisco-féle, vagyis mindenképpen két külön hálózatod lesz, amelyek között csak le- és újbóli felcsatlakozással tudsz váltani. Mod: ezt persze nem feltétlenül kell kézzel végrehajtani, de a lényeg, hogy nem lesz szakadásmentes az átállás, és automatikusan amúgy is csak akkor következik be, ha az aktuális AP jele használhatatlanná válik (vagyis csupán attól, hogy a másik jele éppen erősebb, még nem).

[ Szerkesztve ]

(#15854) proradeon válasza Intruder2k5 (#15851) üzenetére


proradeon
őstag

Persze, hogy fizikailag nem létezhet ilyen. Ezt is természetesen úgy értettem, hogy átmegy oda, ahol már az elsődleges AP jelerőssége kisebb, mint a másodlagos AP jelerőssége. De nem akartam ennyire szájbarágósan fogalmazni. Már így is eléggé az volt.

De ettől függetlenül továbbra is úgy vélem, hogy az amit előbb leírtam nem kivitelezhető. Legalábbis androidos telefonnal mindenképp lelépett az elsődleges AP-ról, és fellépett a másodlagos AP-ra. De szerintem ez más eszközzel sem működne szakadás mentesen. Legalábbis számomra ez a logikus. (Sajnos.)

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#15855) And válasza proradeon (#15854) üzenetére


And
veterán

Működhet, mint írtam, de lehet, hogy ezt a képességet a kliens-eszköz hálózatkezelője vagy wifi-drivere is befolyásolja. Mindenesetre már láttam ilyet WDS-linkbe konfigurált routereknél, és a kliensen tényleg észrevétlen maradt a váltás. Csak annyi tűnt fel, hogy az egyik router kapcsolódó wifi-klienseinek listájáról eltűnt az adott MAC-című számítógép, a másikén pedig megjelent.

(#15856) krealon válasza proradeon (#15854) üzenetére


krealon
veterán

Nehany ezer dollaros Cisco AccessPoint-okkal es egy Wifi Controllerel megoldhato a dolog. Mas kerdes, hogy ezt meg cegek se nagyon engedhetik meg maguknak.
Radasul a Fast roaming-nal is van nehany milisecundum-os kieses, de a legtobb alkalmazas ezt tuleli (VoIP, streaming, stb).

(#15857) proradeon válasza And (#15855) üzenetére


proradeon
őstag

Hm. Hát akkor lehet, hogy az telefonom WiFi drivere nem tudta. :( Engem nagyon zavart, hogy le-fel lépegetett. Ráadásul oda, ahova a repeater-t raktam, még az elsődleges WiFi jelszintje éppen azon a határon volt, hogy fel tudott néha lépni rá a telefon, de aztán le is csatlakozott. Így mikor meglett a repeater, szerencsétlen telefon az adott helyszínen állandóan le-fel lépegetett egyik AP-ról a másikra. :(

Így végül kiiktattam a repeater-t, és a ház közepére telepítettem át a router-t. Így mindenhol van WiFi. :K

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#15858) And válasza proradeon (#15857) üzenetére


And
veterán

Ez a repeater megoldásától is függ, de erre igazából WDS-linknél van esély, univerzális repeaternél vagy virtuális AP-vel létrehozott jelismétlőnél nem megy. Utóbbiaknál az a jelenség, amit említettél (állandóan váltogat a kettő között), teljesen természetes lehet. A WDS-féle hálózat kiterjesztés esetén is az, csak ott - ha minden jól megy - ezt észre sem veszed.

(#15859) tylerddd


tylerddd
veterán

Van egy TP-Link TL-WR1043ND routerem, amihez hozzákötöttem pendrive-ot és külső vinyót is, de nem működik a storage sharing. A router beállításait az USB settings alatt végeztem, elvileg be van kapcsolva minden, látja a meghajtókat, de pl. az "Open the disk" -re kattintva nem történik semmi. A futtatás-hoz ír egy IP címet, de arra sem reagál semmit.

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#15860) proradeon válasza tylerddd (#15859) üzenetére


proradeon
őstag

Van az adott router-nek külön fórum topicja. Lehet nem ártana ott - is - megkérdezned. Bár így hirtelen rákerestem ott "open the disk" kifejezésre, és ketten jelezték ugyanazt a hibát mint te, de egyikőjük se kapott választ. :(

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#15861) tylerddd válasza proradeon (#15860) üzenetére


tylerddd
veterán

OK, köszönöm, megnézem ott is!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#15862) jubilleum


jubilleum
senior tag

Na megcsináltam. DD-wrt firmwaret raktam a régi linksys routerra, és a firmware oldalán található leírás alapján bekonfiguráltam. Ugyanazt a nevet adtam mindkét ssidnek.
Egy IOS, és egy androiddal teszteltem. IOS okos, amint erősebb lesz a másik jel akkor átvált, android meg csak akkor vált ha már az előzőt elvesztette, persze csak ez sem olyan súlyos probléma.
Köszi a segítséget!

Viszont ez a DD-wrt nagyon egy barátságos valami. Kár hogy aszolgáltatótól kapott modem-routerre nem tudom ráhúzni...

[ Szerkesztve ]

(#15863) SLYM válasza SLYM (#15845) üzenetére


SLYM
veterán

up

(#15864) Gubek-Einste válasza SLYM (#15863) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább mobilnetes vagy a szolgáltatói témában tedd fel ezt a kérdést.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15865) cbmfan


cbmfan
senior tag

adott egy TP-Link 720N v4 router.

kb. egy hete vettem észre, hogy tíz perc és fél nap közötti intervallumban nagyobb terhelésnél az összes gépen oldalak megnyitása elhúzódik, net sebessége lassul, majd teljesen megáll, csak router újraindítása segít. tegnap már eljutott oda, hogy öt percenként csinálta ezt. próbáltam többszöri resetet, összes létező firmware-t beleértve DD-WRT-t is, de helyzet változatlan. router nélkül tökéletesen megy minden. van valami ötletetek, vagy vissza a feladónak?

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#15866) p2pp


p2pp
őstag

Sziasztok!
Milyen Routert érdemes ilyet venni?
Melyik a leggyorsabb router Nas-ra, mobilra, laptopra, stb?
Tp-Link 4300 és 4900 között gondolkodok.

Iphone 14 Pro 17.4.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#15867) SLYM válasza Gubek-Einste (#15864) üzenetére


SLYM
veterán

megoldódott szerencsére egy szoftver újratelepítéssel a probléma

[ Szerkesztve ]

(#15868) Gubek-Einste válasza p2pp (#15866) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább 4300 mivel az olcsóbb és 2,4 GHz sáv is külső antennás kivitelű. A 4900 előnye csak a 2,4 GHz-s sávban a 450-es működés de kevés ezt kihasználó eszköz van, hátránya, hogy 2,4-s sáv belső antennás megvalósítású.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15869) p2pp válasza Gubek-Einste (#15868) üzenetére


p2pp
őstag

Köszi!

Iphone 14 Pro 17.4.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#15870) XuChi


XuChi
addikt

Sziasztok. A közeljövőben szeretnék egy synology ds112+ nas-t vásárolni. Ez a nas gigabites lan-nal csatkakozik a routerhez. A synology oldala szerint ez a nas kb 70-80 mb/s írásra és 90-110 mb/s olvasásra képes. A kérdésem az hogy ezt a sebességet melyik/milyen router tudja lekezelni anélkül hogy megadná magát. Szeretném stabilan elérni ezeket a sebességeket!!!! A másik kérdés hogy ehhez a sebességhez mind a nas-router és a gépem-router közé gigabit kábel kell ??? Nagyon reménykedem benne hogy tudtok segíteni és a beruházás után nem az lesz hogy mindent megvettem és megint 10-20mb/s lesz a max sebességem

(#15871) proradeon válasza XuChi (#15870) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Igazából bármelyik normálisabb Gigabites router képes arra, amit elvársz. Tapasztalataim szerint gond nélkül tud ilyen sebességet kezelni a TP-Link TL-WR1043ND, de ma már inkább megéri az utódját vásárolni, a TP-Link TL-WDR3600-at vagy a TP-Link TL-WDR4300-at. Bár ha ilyen komoly NAS-t vásárolsz, nem vagyok biztos benne, hogy TP-Link Router-t kívánsz venni. Mindenesetre tudják azt, amire neked szükséged van. :U

És igen, minden eszköz közé legalább CAT5E (vagy CAT6) kábel kell, hogy ki tudd használni a gigabites sebességet. :K

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#15872) krealon válasza XuChi (#15870) üzenetére


krealon
veterán

"A közeljövőben szeretnék egy synology ds112+ nas-t vásárolni. Ez a nas gigabites lan-nal csatkakozik a routerhez. A synology oldala szerint ez a nas kb 70-80 mb/s írásra és 90-110 mb/s olvasásra képes. A kérdésem az hogy ezt a sebességet melyik/milyen router tudja lekezelni anélkül hogy megadná magát."

Barmely gigabites router megfelelo. De ha mar van jelenleg is bevalt routered, akkor egy gigabites switch is eleg a kabeles kapcsolat gyorsitasahoz.

"Szeretném stabilan elérni ezeket a sebességeket!!!! A másik kérdés hogy ehhez a sebességhez mind a nas-router és a gépem-router közé gigabit kábel kell ???"

10 MB /s feletti adatatviel csak gigabites eszkozokkel lehetseges. Ehhez a ket vegponton es a koztuk levo utvonalon is mindegyik eszkoznek gigabitesnek kell lennie.

"Nagyon reménykedem benne hogy tudtok segíteni és a beruházás után nem az lesz hogy mindent megvettem és megint 10-20mb/s lesz a max sebességem"

Remelem, hogy tisztaban vagy vele, hogy a 60MB+ atvitelt csakis szekvencialis atvitelnel lehet elerni. Fragmentalt winyorol, esetleg tobbszalas terhelesnel a sebesseg meg sem fogja kozeliteni a fenti erteket.

(#15873) cbmfan válasza cbmfan (#15865) üzenetére


cbmfan
senior tag

srácok, erre valami reakció?

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#15874) Gubek-Einste válasza cbmfan (#15873) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Kábeleseknél is előfordul vagy csak wifi-s eszközöknél?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15875) XuChi válasza krealon (#15872) üzenetére


XuChi
addikt

Magyarul maximum nagyméretű iso file másolásakor érhetem el ezt a sebességet, ha éppen senki nem használja a nas-t ??

Ha saját kezüleg akarok nas-t építeni (valamilyen kisfogyasztású amd vagy intel atom) gépet, azzal jobb eredményeket érhetek el ? Amire a nas kell. Otthoni adatmegosztás 2 laptop, 3 telefon, 3 tv, és 1 asztali gép. Ami kellene még az az hogy minden ezközünk gond nélkűl tudja kezelni a filmeket, tenéket, adatokat. Gyors legyen az elérése, irás/olvasás minimum 70/100mb legyen másodpercenként. Milyen oprendszert kellene ehhez a gépre rakni és milyen beállításokat kell elvégeznem. Előre is köszönöm. :R

(#15876) krealon válasza XuChi (#15875) üzenetére


krealon
veterán

"Magyarul maximum nagyméretű iso file másolásakor érhetem el ezt a sebességet, ha éppen senki nem használja a nas-t ??"

Pontosan.
Egy egy lemezes NAS-nal be kell kalkulalni a HDD-t, mint szuk keresztmetszet.

"Ha saját kezüleg akarok nas-t építeni (valamilyen kisfogyasztású amd vagy intel atom) gépet, azzal jobb eredményeket érhetek el ?"

Tekintve, hogy egy ilyen gepnel minimum 1GB RAM-mal indit az ember, a 128MB-os es 256MB-os kis NAS-ok eleve hatranybol indulnak.
Az apro NAS-ok a villanyszamlan sporolasra jok. Ha teljesitmeny kell, akkor az tobbet fog fogyasztani vagy joval melyebbre kell nyulni a zsebbe a hw-sw optimalizacio miatt.

"Gyors legyen az elérése, irás/olvasás minimum 70/100mb legyen másodpercenként."

Ez szerintem irrealis elvaras. Ezt meg komoly szerverek is csak nehezen tudjak nyujtani.(Marmint, ha MB/s-re gondolsz, mert a mb/s az milibit/sec, amit egy abakusz is teljesit)

(#15877) cbmfan válasza Gubek-Einste (#15874) üzenetére


cbmfan
senior tag

az összesnél egyszerre. két lan, két wlan, utána se kép, se hang.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#15878) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

üdv, nemrég vettem egy asus rt-n10u routert, nagyjából beállítottam de nagyon lassú a wifi, csomószor szétkapcsolódik, valaki tudna segíteni a beállításában?

(#15879) viserion


viserion
tag

sziasztok!

miert nem tudom resetelni a routerem? egy tp-link tl-wr642g-rol lenne szo.
a reset gommbal probaltam mar 5tol-30s-ig terjedo idokozzel, de nem nagyon tortenik semmi.

(#15880) Intruder2k5 válasza viserion (#15879) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Áram alatt próbáltad?

(#15881) viserion válasza Intruder2k5 (#15880) üzenetére


viserion
tag

szia!

igen

(#15882) Intruder2k5 válasza viserion (#15881) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És miből gondolod, hogy nem sikerült? Működik a router? IP címet oszt? Van WiFi jele?

[ Szerkesztve ]

(#15883) proradeon válasza viserion (#15881) üzenetére


proradeon
őstag

Próbáld meg úgy is, hogy áramtalanítod router-t, benyomod reset gombot, majd áram alá helyezed, és még 15 másodpercig nyomva tartod a gombot. (Bár elvileg úgy is működnie kéne, ahogy te csináltad, de ez a másik megoldás tp-link.us szerint.)

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#15884) viserion válasza proradeon (#15883) üzenetére


viserion
tag

igen, idokozben megtalaltam en is, es sikerult. de koszonom. :R

mar csak egy jelszot kell raraknom.

(#15885) Gubek-Einste válasza -secret- (#15878) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

inSSIDer mit mutat?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15886) -secret- válasza Gubek-Einste (#15885) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

este tudom csak megírni sajna ma munka :(((

(#15887) p2pp


p2pp
őstag

A 841ND simán vitte a 116/16 Optikai netet, mint az állat!
Pedig azt mondták sokan oda már Gigabytes kell.
Nem kellett! Most 50/5 T-Home van. Szépen megy.
Routert egyedül a nagy interferencia miatt kell cserélnem
a 4300-ra. 2,4Ghz-en 15 hálózatot látok.
Esténként nagyon zavaró tud lenni!
5Ghz teljesen üres! Már nem sokáig!
Sokan írnak a kábelozásról. Sztem sokat számít.
Áthúztam mindent CAT 7 kábellal, nem játszottam.
Tökéletes, érezhető változást hozott.

[ Szerkesztve ]

Iphone 14 Pro 17.4.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#15888) Intruder2k5 válasza p2pp (#15887) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A 841ND simán vitte a 116/16 Optikai netet, mint az állat!
Pedig azt mondták sokan oda már Gigabytes kell.

Ha sokan mondták, akkor biztos nem volt véletlen... A 100-as portokon fizikai képtelenség ~93Mbps-től nagyobb sebesség átvitele!

[ Szerkesztve ]

(#15889) -secret- válasza Gubek-Einste (#15885) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

na visszatérve, hol találom?

(#15890) Gubek-Einste válasza -secret- (#15889) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mit?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15891) -secret- válasza Gubek-Einste (#15890) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

"inSSIDer mit mutat?"

(#15892) pető bá' válasza -secret- (#15889) üzenetére


pető bá'
őstag

ha erre gondoltál, akkor itt.. :)

"... and I hope you have a great day!"

(#15893) -secret- válasza pető bá' (#15892) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

de ezt ahogy látom a wifit fogadó gépre kell feltenni, olyan nincs most mellettem csak telefon.

(#15894) Intruder2k5 válasza -secret- (#15893) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#15895) p2pp válasza Intruder2k5 (#15888) üzenetére


p2pp
őstag

Akkor itt világcsúcs történt!
Amint hazaértem betallózom a speedtestet!

Iphone 14 Pro 17.4.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#15896) Intruder2k5 válasza p2pp (#15895) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A speedtest csal! Mérd meg iperf-el, akkor majd elhiszem...

(#15897) Intruder2k5 válasza p2pp (#15895) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ehhez még hozzá tartozik, hogy én a 100-as portos notimmal, az 50-es netemmel, mértem már 120-140Mbps-t speedtest-en, amiről persze ugyanúgy tudom, hogy fake...

(#15898) p2pp


p2pp
őstag

Iphone 14 Pro 17.4.1 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme

(#15899) Intruder2k5 válasza p2pp (#15898) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hidd el, hogy ez nem valós, ilyen nincs! Majd ha az iperf is ezt mutatja, mondjuk 1 perces méréssel, akkor elhiszem! Persze, ha nem hiszed el, nekem úgy is jó... :)

(#15900) dodopek


dodopek
addikt

Sziasztok!
TP-Link TL-WR740N routernél hol kell megkeresnem azt a beállítást, hogy mennyi időnként bontsa a vezeték nélküli kapcsolatot?
Köszi!
Konkrétan milyen angol szöveget kell keresnem?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.