Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15051) lalus8706 válasza Intruder2k5 (#15050) üzenetére


lalus8706
tag

Szia,

Kábelről beszélünk, PC-ről.

Most megint visszadugtam a routerre, s újra 50 megát mér a speedtest is... Nem értem, hogy lehet ilyen probléma egyik napról a másikra.

Még azt akartam megtudni, mi is az a Tomato? Mit is csinál?

[ Szerkesztve ]

(#15052) Intruder2k5 válasza lalus8706 (#15051) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A Tomato egy 3rd-party firmware, ami a gyáritól sokkal több beállítási lehetőséget, és stabilabb működést biztosít! Egy régebbi verziójának van emulátora, azon meg lehet nézni, hogy nagyjából milyen is! Illetőleg egy WRT320N-es sorstársad aki használja, írt is róla pár sort!

(#15053) Koppy96


Koppy96
tag

Sziasztok.
Olyan problémám van a routerrel, hogy amikor a sávszélesség maximálisan ki van használva (pl töltök és közben netezek) egy idő után egy felkiáltójel jelenik meg a WiFi jelerősség jelző ikonján (nem tudom, hogy mi a pontos neve :P ) Ilyenkor nem tud betölteni semmilyen lapot, a letöltés is leáll és azt írja a Hálózati kapcsolatoknál, hogy Korlátozott.
Ilyenkor kikapcsolom a torrentet és a böngészőt és várok amíg rendbe jön, ami általában 1-2 perc.
A házban 3 gép használja a Routert. Az enyémen Win 8 van, a többin Win 7 és mindegyikkel ezt csinálja.

[ Szerkesztve ]

Acer CloudMobile | Telefonon gyorsabb: 06 30 892 9658

(#15054) Intruder2k5 válasza Koppy96 (#15053) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A router típusa titok?

(#15055) kali válasza Intruder2k5 (#15054) üzenetére


kali
legenda

tl-wr720n, és már írtam neki, hogy ez a kis router nem ilyen terhelésre van tervezve a maga 2 lan portjával...stb.
rendesen visszavett torrent mellett még csak lehet böngészni, de ha 3 munkaállomás rászabadul...

[ Szerkesztve ]

(#15056) Koppy96 válasza Intruder2k5 (#15054) üzenetére


Koppy96
tag

Jaj persze, azt elfelejtettem :B
TP-LINK TL-WR720N 150Mbps Wireless Router
Igen, kali már válaszolt rá,de gondoltam felteszem azért itt is a kérdést :)

[ Szerkesztve ]

Acer CloudMobile | Telefonon gyorsabb: 06 30 892 9658

(#15057) Intruder2k5 válasza Koppy96 (#15056) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Na, akkor itt is válaszolt rá! :)

(#15058) Koppy96


Koppy96
tag

Kár..
Azért köszi a választ :)

Acer CloudMobile | Telefonon gyorsabb: 06 30 892 9658

(#15059) bigdady válasza bigdady (#15022) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kicseréltettem ma a modemet egy másik szürke zhone tipisura, meglátjuk szakad e.
Bár rá néztek egybol es azt mondtak nem szakad a vonalam, de aztán megis láttak valami bibit így azt mondtak nem segít kijön a szerelő és megnézi a vonalam.

(#15060) TAKÍÍ válasza Intruder2k5 (#15048) üzenetére


TAKÍÍ
tag

Köszönöma választ. Ezt csak most olvastam. igen azóta sok minden történt. Pl mi is rájöttünk, hogy JÉÉ a Wifis routerek hátulján is van hátsó LAN port magyarul lehet wifis ként is és vezetékesként is használni. ÉS akkor megy a user a számtechboltba: láttam a neten olyan Wifis routert aminek a hátulján van Lan port is...LOL...JA az autó meg benzinnel megy a víz nedves az ég kék és én nekem meg kimaradt az előző 5 -10 év. Mindegy erről egyébként faterom tehet: Ő nagyon erőltette a csak vezetékes vonalat, mert a wifit feltörik más is használja, bonyolult stb.
De a lényeg vettünk egy: TP-LINK WR741 ND WIFI s routert.
Ez nem tudom jó e vagy nem, de mi most nagyon megvagyunk vele elégedve.. Nem érzem annyira melegnek, mint az SMC- t. Beraktam a CD t gyors Quick Setup magától és működik is minden mint a mesében.

DE és itt az Új Probléma: A WIFI nem működik. A lényeg húgomnak van egy Acer emachines Laptopja. Ezen elvileg van Wifi. ÉS akkor ő Wifi vel venné mi ketten meg kábellel.
Eddig jutottam: Alul rákattintottam: az elérhető hálózatokra: ott megkerestem a mi Wifinket beírtam a kódot (amit ugye én megadtam előzőleg)
és vártam a csodát ami nem jött.... nem írta ki a hálózatra hogy csatlakoztatva, hanem csak annyit hogy automatikus.. ja meg egy "csillagot" rakott még hozzá

A routerba beléptem a WIFI engedélyezve van. A laptopon van gomb ami ugye a Wifit blokkolja. Ezt természetesen nem aktív. JA a routerban van valami QSS ahhoz nem nyúltam. Ja és slusszpoén. Amikor betölt a laptop régen mindig automatikusan kiírta az elérhető wifi hálózatokat: Most meg egyiket se látom már sokszor. Egyszerűen az a panel üres...JA fontos még hogy ha kábellal kötöm a lapost a routerra, akkor természetesen van NET, de Wifin keresztül nincs.
Mintha valamit még kéne állítania a Laptopon, csak nem tudom mit.

[ Szerkesztve ]

(#15061) TAKÍÍ válasza TAKÍÍ (#15060) üzenetére


TAKÍÍ
tag

Elnézést mindenkitől aki olvasta a hozzászólást, de rájöttünk a "hibára" .
Ugye van az a két gomb, ami alapos tetején van: egy Touchpad-nek egy meg a Wifinek. Állításom szerint ez a gomb tuti jó és aktív a Wifi. HÁT nem. A Lényeg hogy én a gomb működését pont fordítva értelmeztem. Tehát amikor világított és volt wifi akkor én azt hittem, akkor tiltottam le. Pedig épp akkor volt aktív . JA és volt még egy trükk. Miután bekapcsoltam a gombot (de most tényleg) és volt Wifi még frissíteni is kellet a hálózatokat..

Miután bejött megint rákattintottam a hálózatra, majd jelszót beírtam megint rácsatlakozott. Igen ebből látszik nem sűrűn használtam WIFI-t :o

NA de hogy legyen értelme ennek a hsz-nek gyorsan kérdezek mást:

1) Van e értelme a QSS nek? Húgomnak van egy középkategóriás androidos telefonja. Majd azzal is kipróbáljuk a Wifire csatlakozást. De mi értelme van a QSS nek (úgy látom ehhoz meg tabletekhez ajánlja)?

2) Érdemes -e nagyobb antennát venni hozzá? Ennek van lecsavarozható antennája. A jelerősség az 5 csíkból 4 zöld. Olyan 45-46 MB sebességet mért, tehát van mondjuk lassulás. Úgy tudom ez a Wifi velejárója. Kérdés egy nagyobb antennával javul e a jelerősség, úgy mondjuk hogy legyen 50-60 MB?

3)Érdemes megváltoztatnia Router sima "admin jelszavát" Mármint amikor belépek a router beállításokba Apám mániája ez, mert a ronda Hackerek feltörik a routerunkat. És így könnyebb dolguk van. Ez tényleg igaz? Szerintem, ha valaki be akar törni bonyolultabb jelszóval is betud törni. Ha meg lehet változtatni a jelszót, akkor melyik menüpont alatt keressem, ugyanis elsőre nem találtam.

[ Szerkesztve ]

(#15062) kali válasza TAKÍÍ (#15061) üzenetére


kali
legenda

szia,

a qss gyorsabb és egyszerűbb beállítást tesz lehetővé, nem kell vele foglalkozni, ha manuálisan megy a konfigurálás.
gyárilag 5dBi antenna van a routeren, tehető rá nagyobb, például nem drága a saját gyártású 8dBi, minimálisat javíthat, de azért nem kell tőle jelentős javulást várni, hiszen - sarkítok - hiába kiabál el a router jobban az ellenoldalig, és bár ott jobb is lesz a jel erőssége, de attól még az ellenoldal nem tud szintén jobban visszakiabálni, mert ott nem változott semmi, tehát nagyon ellenoldal függvénye is, pláne egy mobiltelefon esetén, ami nagyon szűk keresztmetszet wifi tekintetében a maga kis wifi antennájával.
a 150-es lite-n kapcsolt jellemző - mérhető - sebessége 50 megabit/sec körül maximalizálódik, persze szélsőséges esetben több is lehet, de ahhoz jobb ellenoldal, megfelelő beállítások, és ideális környezet kell.
feltétlenül megváltoztatandó az admin/admin alapbeállítás; system tools -> password

(#15063) King Unique


King Unique
titán

Mostanában megfigyeltem, h wifi időnként megszakad, van jelerősség, de kapcsolatnál "korlátozott kapcsolat / hozzáférés" jelenik meg sárga felkiáltójellel, ami van, h magától helyreáll rövid időn belül, v h manuálisan bontom--újrakapcsolom, v router ki-bekapcsolás után, ezért is gyanakodtam utóbbi hibájára (TP-LInk mR3220). Ha torrentezek, akkor szokott még ilyet csinálni, egy idő után, de ha nem , akkor is előfordul. Szolgáltató korlátoz ilyenkor, v router hibája (torrent nélkül főleg), lehet vmit tenni ellene :F

(#15064) bigdady válasza King Unique (#15063) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nincs túlterhelve? Pont ilyet irt vki egyik nap olvass vissza

(#15065) kali válasza King Unique (#15063) üzenetére


kali
legenda

próbáld ki más/minden csatornán a wifi kapcsolatot, illetve a környezetnek megfelelően szabad csatornán, hátha csak annyi a probléma, hogy ütközés van egy - vagy több - idegen hálózattal.
húzós terhelés - például torrent - alatt elfordul, hogy visszavesz a router a wifi alatt, és a kábeles terhelésre összpontosít.
a munkaállomással nem lehet probléma, kipróbálva többel is?
a szolgáltató nem tudja külön a wifi kapcsolatot korlátozni, nincs rá kihatással, hogy a router után mi történik külön kábeles és wifi kapcsolaton.

(#15066) Intruder2k5 válasza King Unique (#15063) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Lehet nagyon le van korlátozva a maximális kapcsolatszám a router tűzfalában... A TP-LINK gyári szoft hajlamos erre! Ilyenkor szokták javasolni, hogy kapcsolj ki minden tűzfalfunkciót a routerben!

(#15067) King Unique


King Unique
titán

Köszönöm a válaszokat ! :R

Túlterhelve nincs, meg most csak én wifizek lakásban, torrent se megy, viszont most jó, 11-es csatornán van, igaz jel gyengült 2-3-asra (4-esről). Szomszéd a közelben stabilan a 6-ost használja, enyém autora van állítva, ált. 1-9-11-est használja. Lehet most épp 6-oson volt és amiatt.. :F , bár más csatornán is előfordult már ilyen.
Router túzfalát kikapcsolni nem kockázatos, kapcsolatszámot lehet növelni?

(#15068) Intruder2k5 válasza King Unique (#15067) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Security -> Advanved Security alatt mik vannak bekapcsolva, milyen értékekkel?

(#15069) King Unique válasza Intruder2k5 (#15068) üzenetére


King Unique
titán

Packets Statistics Interval az 10 sec
DoS Protection: Disable
többi nincs bekapcsolva, de 50 - 500 - 50 értékek vannak benne gyárilag

(#15070) Apaf3j


Apaf3j
tag

Sziasztok!

Hálózatokhoz nagyon nem értek, ha hülyeséget írok, elnézést. A fent említettekhez hasonló, de nem teljesen azonos problémám van: Cisco gyártmányú T-Home-os WiFi router (telefon és TV- is azon át jön), a gépben TP-LINK TL-WN722N USB adapter működik. Időnként megszakad a WiFI összeköttetés (sárga háromszög felkiáltójellel itt is), viszont nem áll vissza magától, csak ha kihúzom és visszadugom az adaptert. Már kicseréltem az adaptert egy újra, de azzal ugyanezt csinálja. Nem tudom mihez kötni a megszakadásokat, mert néha semmit sem csinálok a gépen, mégis megszakad, bár talán használat közben gyakrabban fordul elő. Ugyanakkor a másik számítógépen nincs ilyen probléma (ott egy régi Belkin adapter van), azt más használja (és szokott torrentezni is). Van valami tippetek?

[ Szerkesztve ]

Climate is what you expect, weather is what you get.

(#15071) Intruder2k5 válasza King Unique (#15069) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor sajnos passz! TP-LINK... :)

Esetleg próbáltál már WiFi drivert cserélni a laptop-on?

(#15072) kali válasza Intruder2k5 (#15071) üzenetére


kali
legenda

persze, vagy nem is a router hibája, hanem az ellenoldalé...
szóltam néhány asus, linksys...stb tulajnak, hogy probléma esetén írjanak ide bátran, ha nem vagyok elérhető, így sűrűbben leírhatom majd, ha nem csak a tp-link lesz bőven problémás! :U
4 darab linksys jött vissza (ea2700), indokolatlanul forrósodnak, tp-link lett hirtelen helyettük, mert nem volt más kéznél, és minden okés, meg is hívtak egy céges ebédre az árkülönbözet miatt, persze én nem fogadhatom el... :))

[ Szerkesztve ]

(#15073) pjen válasza kali (#15072) üzenetére


pjen
félisten

mért nem fogadhatod el?

(#15074) ronson88


ronson88
tag

Sziasztok, kéne egy kis segítség.

Van egy Linksys WRT-610N routerem, amihez a notebookom 5 GHz-es sávban 300 Mbps sebességgel kapcsolódik (a win 7 hálózati adatai szerint), 2,4 GHz-en viszont a maximum az csak 144 Mbps.
Nem kéne 2,4 GHz-en is tudnia a 300 Mbps-t ?

(#15075) Gubek-Einste válasza ronson88 (#15074) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

De kellene tudnia. Mik a 2,4-es beállítások? Ha csatorna szélesség csak 20 MHz akkor max ennyi lesz, ha átállítod 40 MHz-re akkor elérhető lesz a 300-as kapcsolat is de természetesen csak akkor ha megfelelőek a körülmények.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15076) ronson88 válasza Gubek-Einste (#15075) üzenetére


ronson88
tag

Akkor lehet, hogy ez a gond. Mivel mindkét sáv auto módban van (a router beállításaiban), így magától kiosztotta, hogy az 5 GHz csak 40 MHz-en megy, a 2,4 GHz pedig csak 20 MHz-en.

Köszönöm a választ, :R kipróbálom az átállítást.

(#15077) King Unique válasza Intruder2k5 (#15071) üzenetére


King Unique
titán

Azon nem tudok sokat lehet variálni, Lenovo siteról (van többféle is, de szériaszám alapján adott modellhez csak 1, mással próbálva meg nem ment) Intel van fent, frissítettem legújabbra. Korábban szakadás, jelerősség gondok voltak, magasabbra tettem routert ozzhon szobában, azzal megoldódott, most meg ez...bár szerencsére nem túl sűrűn csinálja, most is jó... :) (ki tudja meddig :D )
azért köszönöm segítséget :R
amúgy minél magasabbra rakom, annál jobb nem, ill antennát érdemes kicsit megdönteni?

[ Szerkesztve ]

(#15078) Intruder2k5 válasza King Unique (#15077) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Elviekben a polarizáció miatt az antennáknak függőlegesen kellene állnia, a kliensnek pedig lehetőleg a routerrel azonos síkban kellene legyen! De a gyakorlatban ennek nincs komoly jelentősége, normális jelerősség mellett, tehát nem 75 méterre a routertől, szinte teljesen mintegy, hogy miként állnak az antennák, akár le is fektetheted, és 1-2 méter szintkülönbség sem számíthat, főleg nem azonos helységben!

[ Szerkesztve ]

(#15079) bigdady válasza bigdady (#15059) üzenetére


bigdady
nagyúr

Na ugyanúgy leszakad az új modemmel is a router a modemről :W
Becsörögtem azt mondták csak napi 17 szakadást látnak ami teljesen átlagos :Y de mind olyan szakadás ami user request vagyis mintha én bontanám mindig a kapcsolatot. Szerintük a modem és router közti kábellel lehet a gond. Kicseréltem meglátjuk :U
Szerintetek?

(#15080) Gubek-Einste válasza bigdady (#15079) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább fekete D-Link 360R T1E-t kellene használnod dchard firmware-rel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15081) bigdady válasza Gubek-Einste (#15080) üzenetére


bigdady
nagyúr

De a upc-nek ez a szürke Zhone a top modeme, mennie kéne szerintem.

T1E? Az vmi alfajta? Menne egyátalán upc-vel?

[ Szerkesztve ]

(#15082) ottita


ottita
csendes tag

Sziasztok!

Kb 2 hete vettem egy D-link Dir 652-s routert beállítottam a pppoe dolgokat (digis net), megy egy ideig szépen a net (10perc max :O )és ha utána meg akarok nyitni valamit a neten ezt irja ki A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt és persze semmi féle game-t online nem tudok játszani vele,plusz utorent sem müködik!Már majdnem mindenel probálkoztam beálllitás,resetelés,firewall csere de akkor sem müködöt jol.Eddig 1x müködöt jol másfél napot...az internet sebeségem 25 Mbps le és 30 Mbps fel.Már nem tudom mit kezdjek vele ha van rá valami ötletetek akkor oszátok meg velem :)

(#15083) swazi


swazi
csendes tag

Sziasztok!
Olyan problémára tud valaki valamit t-home-os Pirelli router nem látja a nas-t
Hol lehet beállítani? A nas biztosan jó. Másik routerrel tökéletesen működik, csak haldoklik a modemem.

(#15084) Gubek-Einste válasza bigdady (#15081) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Igen ez egy új alfaj ami jelenleg a legjobb. Miért ne menne a UPC hálózaton?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15085) bigdady válasza Gubek-Einste (#15084) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ha azt mondjátok megy akkor megy. Ha jól latom ezen LAN is van.
Ez mivel jobb mint egy zhone amúgy?

[ Szerkesztve ]

(#15086) Gubek-Einste válasza bigdady (#15085) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Jelenleg az egyik legjobb ma kapható xDSL modem, dchard firmware miatt pedig jól beállítható a vonal.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15087) bigdady válasza Gubek-Einste (#15086) üzenetére


bigdady
nagyúr

Mezei usernek is?

(#15088) Gubek-Einste válasza bigdady (#15087) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Igen

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15089) Redplee


Redplee
senior tag

Sziasztok, lenne egy kérdésem.

Tegnap óta a net mondjuk fél-1 óránként magától lekapcsol. Úgy vettem észre, hogy talán mintha nem a szolgáltató hibája lenne, mert a modemen a DSL világít folyamatosan. Így hát a routerre gyanakszom, de nem tudom miért csinálja ezt.

Ha belépek a router adminjába, és nyomok egy quick connection wizardot, semmit nem kell csinálni, az előre megadott adatokkal nyomok 3x nextet majd egy finisht, és visszakapcsol a netre. A kapcsolatnál az always-on is be van pipálva, szóval nem is az h manual v time based...

Fél éves a router, és ráadásul TP-Link, nem is a gagyi fajtából... Az előző D link volt, 3 évig bírta és ugyan ezt kezdte csinálni, emiatt vettem ezt.

Természetesen a modem és a router reset is megvolt első körben.

Mi lehet a baj? Miért kell manuálisan újra végignyomogatnom a kapcsolat létrehozását? :F

Nagy hála annak aki tudna segíteni :(

Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed

(#15090) Gubek-Einste válasza Redplee (#15089) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Egy log-ot bemásolhatnál ide, hogy kicsit okosabbak legyünk.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#15091) Redplee válasza Gubek-Einste (#15090) üzenetére


Redplee
senior tag

Sajna már nem vagyok otthon, de este másolok, addig is el ne felejtsetek :U

Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed

(#15092) fojtviki


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Bocsassatok meg nem vagyok egy nagy szakerto, de van olyan lehetoseg routerekben, hogy egy portot letiltsunk? Az a problemank, hogy a kedves lakotars holgy, ejjel nappal torrentezik. Mindosszesen 3-4 Mbps a net sebessegunk, de amikor o tolt le, mi meg weblapokat is alig tudunk megnyitni. Tehat a routerben latom, hogy a 32628-as porton megy utorrent. Ezt kellene valahogy letiltani, ha van ra mod. A router tipusa netgear dgn 2000. Koszonom.

(#15093) Intruder2k5 válasza fojtviki (#15092) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Több probléma is van ezzel... Az egyik, hogy alapesetben minden port zárva van, és azt kell külön megadni, amit engedélyezni szeretnél! A másik, hogy ez is csak a kintről befelé irányra vonatkozik, bentről kifelé bárki bármilyen portot meg tud nyitni! Harmadrészt pedig, a nyitott port csakis a feltöltéshez kell, letölteni enélkül is tudna! Esetleg a tracker url címének blokkolásával lehetne próbálkozni, ha tudjátok, hogy melyik oldalról tölt a leányzó! Ezen kívül ki lehetne húzni a gépét a routerből, vagy letiltani a hozzáférést WiFi-n! Komolyabb routerekkel, alternatív firmware-el persze megoldható lenne a torrent tiltása, esetleg a hölgy számára kiosztani adott sávszélességet, kapcsolatszámot, és akkor be kellene érje azzal, de ehhez erre alkalmas router kellene! De célravezető módszer lehetne az is, ha szimplán szólnátok neki emiatt, hogy nem egyedül használja a netet!

(#15094) fojtviki válasza Intruder2k5 (#15093) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szolni szoltunk mar, hiaba. Igen az is jo lenne, ha a routerben, ki lehetne osztani a savszelesseget. A parom probalta mar de nem igazan sikerult neki. Akkor erre a celra ez a netgear dgn 2000 nem alkalmas gondolom?

(#15095) Intruder2k5 válasza fojtviki (#15094) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem hiszem, hogy az alkalmas lenne ilyenre, mivel nagyon alap kategóriákba tartozó darab!

(#15096) weiszd


weiszd
csendes tag

Üdv!

A problémám a következő: kábelnetünk van, 3 gép között routerrel leosztva. Ebből 2 gépet használunk rendszeren, az egyiken Linux Mint 11 fut, a másikon Win XP. Ha csak az egyik gépen van nagyobb forgalmazás, akkor a linuxos gépen kb. 10x gyorsabb a letöltés sebessége, mint az XP-sen. Az XP-sen nincsen semmi korlátozó program telepítve, most ideiglenesen a tűzfalat is letöröltem, de nincs változás. Mi lehet a gond?

Köszönettel

(#15097) donceleger8


donceleger8
őstag

Hali!
Van egy Linksys E900 routerem, korábban egy Asus WL520GU volt! A régebbivel minden jól ment, csak sajnos az 50 megabites net nem jött át rajta. Így került sor a cserére.
Az E900-al vannak gondjaim.
Először is, max sebességgel töltök le, mondjuk torrentről, akkor nincs közben visszatöltés is, vagyis csak egyirányú a kapcsolat. Ez még a kisebbik baj lenne, de ilyenkor semmilyen más eszközzel nem tudok az internetre csatlakozni, pl egy mobiltelefonnal vagy egy xbox-al sem, vagyis a teljes sávszélességet lefoglalja.
Továbbá eléggé gyakran, váratlan pillanatban megszűnik a netkapcsolat. Noha a windows internet ikonján nem jelenik meg a sárga felkiáltójel és továbbra is azt írja ki ha fölé viszem az egeret, hogy internetelérés, ennek ellenére nincs net. Ez kb fél percig tart, aztán megint működik. Majd rövid időn belül megint előfordul, mondjuk 5 percen belül.
Nem a szolgáltatóval van a baj, mert egyrészt korábban ilyen problémám nem volt, másrészt nem csak internetes kapcsolatra használom a routert, hanem a tévé és a számítógép között streamelek full hd videókat. És bizony ez a művelet közben is megszakad a kapcsolat. Legalábbis múltkor nagyon idegesítő volt, amikor a film felénél kiírta a tévé, hogy ellenőrizzem a hálózati kapcsolatot. Vártam mire vissza jött, majd elindítottam újra, odatekertem ahol abbahagytam, majd 2 percre rá megint ugyanez. Nem néztem meg a filmet!
Itt javasolták, hogy tegyem fel a Tomato firmware-t, mert azzal jobb lesz.
Ezt megtettem, de semmi változás. Valaki segítsen nekem, mert idegbajt kapok.
Köszi.

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#15098) kali válasza donceleger8 (#15097) üzenetére


kali
legenda

szia,

próbáld ki visszavett terhelés mellett is, mert esetlegesen csak annyi a probléma, hogy nem bírja a húzós terhelést a nem túl erős hardver.

(#15099) Intruder2k5 válasza donceleger8 (#15097) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Nekem gyanús a dolog, hogy esetleg kifoghattál egy hardverhibás példányt, ugyanis a LAN <-> LAN irányú forgalom nem megy át a router processzorán, ezáltal nem is terheli azt! Vagyis a PC <-> TV kapcsolat semmilyen terhelést nem szabadna okozzon neki! Persze, amennyiben mindkét eszköz kábelen kapcsolódik!

Milyen Tomato-t tettél rá egyébként?

Amikor visszajön a kapcsolat, nézd meg a Status oldalon az Uptime-ot! Nem indul újra ilyenkor a router?

[ Szerkesztve ]

(#15100) kali válasza Intruder2k5 (#15099) üzenetére


kali
legenda

több linksys típus esetén is jellemző, hogy (túl)terheléses elfevéskor a lan <-> lan kapcsolat is leáll, és csak a router újraindítás után lesz ismét aktív, akár ez is lehet magyarázat a hibára.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.