Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20651) Elar


Elar
senior tag

Sziasztok
Először is elnézést, ha már volt a kérdés :)

Ha mondjuk német ebayen eladok valamit és a Revolut számlámra szeretnék utaltatni eurót, akkor értelemszerűen a BIC és IBAN számom kell megadni? Swift kód kell? (Persze "aktiválom" az euró számlám)
Az utalás gondolom nekem ingyenes?
Hány munkanap alatt jelenik meg a pénz?

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#20652) vmarci21 válasza Tuomas (#20610) üzenetére


vmarci21
tag

Magyar környezetben hivatalosan elektronikuspénz-kibocsátó intézmény a Revolut anyacége. A tőzsdés, kriptodevizás, biztosítós, stb funkciók meg Revolut leányvállalatok, azok a termékek és szolgáltatások már nyilván nem e-pénz kibocsátással összefüggő dolgok.

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#20653) vmarci21 válasza Williamgrant (#20620) üzenetére


vmarci21
tag

"a mobilos felület kínszenvedés egy PC-s egeres, billentyűzetes copy paste nélkül"
Gyakorlatilag minden népszerű operációs rendszer között meg lehet osztani a vágólapot, (a különböző szinkronizációs szoftvereknek gyakorlatilag az az egyik alap funkciójuk, amit mindegyik tud (ok, a Microsoft saját My Phone megoldása lehet hogy ezt pont nem tudja, bár azt régen próbáltam utoljára, így lehet azóta az is tudja)), így a másolás, meg gépelés simán mehet PC-n, majd telefonon csak a beillesztés gombot kell nyomogatni.

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#20655) Tuomas válasza MrPeekaboo (#20650) üzenetére


Tuomas
addikt

Melyik verziót használod? Nekem android 6.34.3-ban ott a diagram.

We were here

(#20656) balinlin válasza Williamgrant (#20647) üzenetére


balinlin
senior tag

link
Itt, ezen a fórumon erről az egy esetről tudok +vmarci21 által említett esetekről.
Az álmoskönyv szerint nem jó utalgatásokkal kezdeni a pályafutását a usernek, főleg kártya használata nélkül.

(#20657) sutszi válasza gboszi (#20646) üzenetére


sutszi
veterán

Van havi pár tétel amit KP-ban fizetek. Nincs kártya, meg utalás...stb. Amúgy minden vásárlást hitelkártyára tolok rá, mert jó a visszatérítés. Így nem éri meg máshonnan fizetnem...
Mindegy. Elengedtem a témát. Köszi a segítséget mindenkinek. :R

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#20658) Tuomas válasza gboszi (#20646) üzenetére


Tuomas
addikt

Rögtön már az problémás lenne az én véleményem szerint, ha kapna egy ellenőrzést, hogy igazolja a pénz forrását. Ahogy írta, valakitől kapná a pénzt, azt meg ugye kicsit macerásabb igazolni, pl. adásvételi szerződéssel, ha lenne is ilyen.
A másik probléma az azonnali továbbutalás, ami ugye nincs tiltva, de ha az ember semmi másra nem használná rendszeresen, csak erre, az szerintem ahogy (#20656) balinlin is írta, nem a this is the beginning of a beautiful friendship kategória.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#20659) gzbotii válasza Williamgrant (#20648) üzenetére


gzbotii
veterán

[link]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#20660) Somatom válasza SzabóTamàs90 (#20654) üzenetére


Somatom
veterán

No, igen. 9 -en még nem lenne gond, csakhogy a vágólapkezelők fejlesztését befejezték, mert a 10 -ben a Google letiltotta a háttérben történő hozzáférést.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#20661) Brandynew válasza #30610944 (#20602) üzenetére


Brandynew
őstag

LiVeGa, úgy érzem, hogy itt van egy alapvető félreértés.

Egyrészt, a világ abba az irányba megy, hogy az asztali böngészőből elérhető webes felületek egyre inkább háttérbe szorulnak, már most többen használnak mobilt, mint asztali számítógépet (52% vs. 48%). Nem tudom, hogy számodra miért lenne jobb egy asztali számítógép böngészőjéből is elérhető felület, valószínűleg nem vagy olyan rutinos mobilhasználó, vagy régebbi, kisebb kijelzős mobilod van. A Revolut funkcióinak használatához tökéletesen elegendő a mobilos app, az egész szolgáltatás úgy van kialakítva, hogy a funkciók használata mobilról legyen a legkényelmesebb. Persze, csinálhatna asztali számítógépekre optimalizált felületet a Revolut, de minek? Egy fintech pénzügyi szolgáltatóról van szó, akinek nincsenek fizikai épületekben bankfiókjai, üzletkötői stb. Te valószínűleg nem tartozol a célközönségbe.

A kémkedés pedig a bullshit kategória, sokkal kevesebb jogosultsága van az appnak, mint az asztali gépekre szánt Windows 10-nek. Egyszerűen nem neked valók ezek a szolgáltatások, az okostelefon, a mobilappok, ha te tartasz ezektől és nem kényelmes számodra a használatuk. Nincs ezzel semmi gond, nem szűnnek meg még jó darabig a hagyományos bankok.

(#20662) zolmesz


zolmesz
aktív tag

Nekem 2 hete volt ellenőrzés/vizsgálat a Revolut által.
Írtak chat-en, hogy kellene nekik esetleg 3 legutóbbi fizu papír és bankszámla kivonat. megkapták,
Majd megkérdezték, miért utaltam 35e Ft (hatalmas összeg!) XY részére. Mondtam, Ő a feleségem, és hirtelen szüksége volt pénzre (neki is van Revo kártyája, arra küldtem a pénzt).
Majd megkérdezték, miért top-up-oltam egyik kártyámról, majd utaltam ki rögtön saját számlámra pénzt (2 hónapban csináltam ilyet, 100e - 100e Ft-tal). Mondtam, van egy megtakarítási számlám, és arról hirtelen szükségem volt pénzre a sima folyószámlámon, és így oldottam meg.
Köszönték, majd 1 óra múlva írtak, hogy rendben ellenőrzés vége, újra használhatom ugyanúgy a fiókomat.
Mondjuk azt észre sem vettem, hogy zároltak volna, vagy valami, de a következő belépéskor is kaptam egy üzenetet, hogy ellenőrzés rendben, most már használhatom a fiókomat üzemszerűen.
Érdekes, mert tavaly, amikor bankszámlát váltottam, és 200e Ft-onként volt top-up és továbbutaltam (5x), akkor nem volt semmi bajuk, de talán azért mert mostanában keveset használtam a Revolut kártyámat.
Szóval így és emiatt is történhet ellenőrzés, ha érdekel valakit.

(#20663) hedgehog válasza gzbotii (#20645) üzenetére


hedgehog
senior tag

Sajnos passz, én csak emlékeztem hogy valakinek ez működött, és rákerestem a fórumban. Nekem egyelőre nincs ilyen órám (majd ha a Bip beadja a kulcsot, addig jó ez)

-- aka p3d3str1an

(#20664) zsamiatt válasza Tuomas (#20658) üzenetére


zsamiatt
őstag

az a gond, hogy ez mind csak spekuláció. Sajnos revolut nem határozta meg egyértelműen a felhasználási feltételeiben, hogy mit lehet és mit nem. Mit miért ellenőriz, stb.
Másrészt egy szolgáltatás nyújtásánál nincs barátságos kategória. Vagy lehet valamit, vagy nem. Ha nem lehet akor korlátozza le és mindenkinek egyértelmű lesz a felhasználáskor.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#20665) viktorhu válasza zsamiatt (#20664) üzenetére


viktorhu
veterán

Elég egyértelműen leírták, hogy el kell kezdeni használni a kártyát a mindennapos vásárlásokra, és ahogy megismernek, egyre jobban megbízik benned a rendszer. Azt nyilván nem írhatja le, hogy mire riaszt a rendszerük, mert akkor minden pénzmosoda arra optimalizálná a működését, hogy ne tűnjenek fel.

A Revolut olcsóságának az egyik alappillére az, hogy teljesen robotizáltan végeznek olyan feladatokat, amikben a hagyományos bankoknál emberek is részt vesznek, aminek pedig az egyik ára pont ez, hogy adott esetben túl érzékeny lehet az algoritmus, és senki nem fogja felülbírálni a döntését, mert nincs külön stáb hozzá.

(#20666) zsamiatt válasza viktorhu (#20665) üzenetére


zsamiatt
őstag

De ezt értsd meg kérlek. Egy pénzügyi szolgáltatónál ami tömegeknek szolgáltat nincs bizalom kérdése. Egyértelmű feltételeknek kell megfelelni. Nem működik úgy hogy ha van sapkája akor ez van ha nincs akkor meg az...
Ha hitel termékről lenne szó akkor igazad van, nyilván egy banknál is fontos, hogy mit produkáltál eddig. De egy számla vezetésnél tök egyértelmű feltételeknek kellene lennie. A pénz mosás mögé bebújni pedig elégé hülyeség. Magyarországon kb 30 éve használunk bank számlákat. Egyértelműen törvénybe van így MNB szabályozásba és EU-s szabályzatba foglalva mi minősül pénz mosásnak. Az, hogy te csak pénz váltásra, feltöltés -elutalásra használod elég messze áll a pénzmosástól.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#20667) INGJOKE válasza zsamiatt (#20666) üzenetére


INGJOKE
veterán

Ez max Magyarországon van így, külföldön másképp működik a rendszer ott neki kell állni használni és ha van már előélted akkor nyílnak meg az újabb dolgok akkor tudsz hitelt felvenni stb... :)

(#20668) viktorhu válasza zsamiatt (#20666) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem fognak azért törvényt sérteni, mert jobban szeretnéd. Nem árulhatják el, hogy mit figyel az algoritmus.

(#20669) Tuomas válasza zsamiatt (#20666) üzenetére


Tuomas
addikt

"De egy számla vezetésnél tök egyértelmű feltételeknek kellene lennie. A pénz mosás mögé bebújni pedig elégé hülyeség. Magyarországon kb 30 éve használunk bank számlákat. Egyértelműen törvénybe van így MNB szabályozásba és EU-s szabályzatba foglalva mi minősül pénz mosásnak. Az, hogy te csak pénz váltásra, feltöltés -elutalásra használod elég messze áll a pénzmosástól."

Tökre igazad van. Senki nem is mondja, hogy pénzt mosol. Neked ezért kell bemutatnod bizonyos dokumentumokat a szolgáltató felé, hogy ezt alátámaszd. Ahogy írtad: "Egy pénzügyi szolgáltatónál ami tömegeknek szolgáltat nincs bizalom kérdése"
De mi van akkor, ha nem tudod igazolni a pénz forrását, ebben az esetben hogy bizonyítod azt be, hogy a pénzed nem Pablo Escobartól szármázaik és nem te mosod át a drogbizniszből befolyt pénzt?
Ebben semmi spekuláció nincs, le van írva, hogy igazolnod kell a pénzed forrását, az is, hogy mikkel. Fórumtárs pedig azt írta, valakitől kapná a pénzt, majd utálná is tovább magának. Ez így önmagában teljesen ártatlan, de a Revolut tudni akarja (mert ahogy írtad, "Egy pénzügyi szolgáltatónál ami tömegeknek szolgáltat nincs bizalom kérdése"), hogy az a valaki nem Pablo Escobar, és az a pénz nem a drogeladásból származik, hanem átlag Kovács Jóskától, aki részletre megvett tőled egy lakókocsit (haha Breaking Bad, ha már a drogbiznisz került szóba :DDD ) és havonta 2-szer törleszt neked, Revoluton keresztül.

Persze itt most belemehetnénk abba, hogy EU-n belül lehetne enyhíteni, hogy ne legyen ennyire szigorú a rendszer (EU-n belül a bankok közti rendszer azért még átlátható) meg ez meg az, ami már 100-szor át lett itt beszélve, csak nem érdemes, mert nincs rá semmi hatásunk.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#20670) agroman válasza viktorhu (#20668) üzenetére


agroman
senior tag

nem is azt kell. azt kell tisztan leirniuk mi az amit nem szabad csinalni.
ennyire egyszeru..

------

(#20671) Tuomas válasza agroman (#20670) üzenetére


Tuomas
addikt

Pénzt mosni. :DDD

We were here

(#20672) viktorhu válasza Tuomas (#20671) üzenetére


viktorhu
veterán

Pontosan. És hogy mitől lesz nekik egy tranzakció(sorozat) pénzmosásgyanús, az az, amit nem szabad elárulniuk.

(#20673) #30610944 válasza Brandynew (#20661) üzenetére


#30610944
törölt tag

Orulok, hogy jottel nekem szazalekokkal de ezt megis honnan szedted? Megha igaz is a 48 azert kurv@ra nem elhanyagolhato ertek.
Azt meg hogy te feltetelezed milyen felhasznalo vagyok es az alapjan vonsz kovetkeztetest egyenesen parades. Nagyon melle lottel a feltetelezessel BTW.
Kemkedes bullshit...OK! Erre a szinten magasroptu valaszra mit is irhatnek. Legyen igazad tudod.
Nincs kedvem itt vitazni. Aki akar reagalni, PM-be irhat ott meg tudjuk beszelni. Szivesen eltarsalgok barkivel. De itt ne folytassuk ha lehet.
Koszonom.

(#20674) agroman válasza Tuomas (#20671) üzenetére


agroman
senior tag

ok. akkor majd akkor szuntessek meg a szamlamat, ha bebizonyitottak hogy mostam. ameddig nincs rendorsegi feljelentes es utana itelet, addig hasznalhatom a szamlamat..

------

(#20675) viktorhu válasza #30610944 (#20583) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerintem a fordítottja jellemzőbb - legalábbis szerintem az emberek inkább viszik magukkal külföldi útra, boltba stb. a mobiljukat, mint a laptopjukat. Pl. mobilról akár a pénztárnál sorban állva is feltöltöm a szükséges összeget a revolut számlámra, miközben egy laptopot ott előszedni (meg mobilnettel ellátni) elég nehézkes volna. A transferwise más, mert azt eredetileg nemzetközi átutalásokra találták ki, ott a mindennapos vásárlások lehetősége bankkártyával később került be, míg a revolutnál az utalás a mellékes funkció, és a bankkártyás vásárlás az elsődleges.

(#20676) Tuomas válasza agroman (#20674) üzenetére


Tuomas
addikt

Nem csak nekik kell bizonyítani, hogy pénzt mostál, hanem neked is, hogy nem. Ezért kérik be a dokumentumokat.
Ha nem tudod/akarod bebizonyítani, akkor joguk van megszűntetni a számládat, ez a felhasználás feltétele.
Ne csak egy sugárirányba gondolkozzatok, hanem a másik fél szemszögéből is nézzétek a helyzetet.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#20677) viktorhu válasza agroman (#20674) üzenetére


viktorhu
veterán

Jó ez a virtus, hogy megmondjuk a Revolutnak, hogy ne foglalkozzon a törvényi szabályozással, de nyilván nekik nem opcionális annak betartása. Az pedig előírja nekik a kockázatelemzést és a módszer titokban tartását. A pénzmosást nehéz bizonyítani, ha a bank nem ismeri a tranzakció mindegyik résztvevőjét, ezért egy ideje mindenütt olyan a szabályozás, hogy a felhasználónak kell igazolnia a pénz eredetét, vagyis hogy nem mosott pénzt. Vagyis nem szüntetik meg a számládat, csak a rendszer riaszt, hogy gyanús pénzmozgás, ők pedig bekérik az igazolásokat, aztán minden mehet tovább.

Ebben annyi a választási lehetőség, hogy kell vagy nem kell - vagyis nekik az, hogy akarnak-e pénzügyi szolgáltatást nyújtani, neked meg hogy igénybe akarod-e azt venni.

(#20678) hedgehog


hedgehog
senior tag

Ne már srácok, megint kezdjük elölről? Sebaj, jön a hétvége, kérem valaki írja meg azt is, hogy ennél az otpisjobbanvált

(direkt nem offtopic, látszódjon csak szépen)

-- aka p3d3str1an

(#20679) Tuomas válasza hedgehog (#20678) üzenetére


Tuomas
addikt

Látod, ez ilyen mindig újra és újra előjövő téma, és a Revolut döntéshozói láthatóan nem olvassák ezt a topikot (vagy nem foglalkoznak vele), mert nemigazán van alapelveket érintő változás, és még az EU sem módosított a pénzmosás és terrorizmusblabla bla törvényen, hogy a PH! fórum csipet csapatának hétköznapi közérzete jobb legyen. :DDD

We were here

(#20680) agroman válasza Tuomas (#20679) üzenetére


agroman
senior tag

es a magyar bankok sem valtoztattak a penzmosasi torvenyek alkalmazasan, hiszen ok nem kovetelnek 3-4ezer forintos koltesek utan bizonyitekot arrol, hogy honnan erkezett eredetileg az az osszeg amit a csaladtagom utalt...
de biztos a par tucat magyar bank akik szarul csinaljak es nem a revolut...

------

(#20681) Tuomas válasza agroman (#20680) üzenetére


Tuomas
addikt

[link]

We were here

(#20682) Oliverda


Oliverda
félisten

Valami gebasz van a kártyák gyártásával és/vagy kiküldésével. Tegnap reggel igényeltem egyet express szállítással. Ez korábban 2-3 napos kézbesítéssel ment, most viszont április 16-át, vagyis 9 napot írnak. Gondolom, home office-ból kicsit nehezebb ennek az ügyintézése.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20683) Tuomas válasza Oliverda (#20682) üzenetére


Tuomas
addikt

Vagy direkt több időt írnak, mert a postai szolgáltatások is akadoznak.

We were here

(#20684) Oliverda válasza Tuomas (#20683) üzenetére


Oliverda
félisten

A express szállítást a DHL végzi, nem a posta.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20685) kmarci25 válasza agroman (#20680) üzenetére


kmarci25
veterán

Azt kellene megérteni és elfogadni, hogy a Revolut szolgáltatásának (mint egyébként minden másnak is) feltételei vannak. Itt az egyik feltétel az, hogy az algoritmus előszedhet, és akkor igazolnod kell a pénzed eredetét, előre megmondják milyen iratokkal. Illetve fenntartják maguknak a jogot, hogy bizonyos esetekben (nem tudjuk pontosan) nem biztosítják részedre tovább a szolgáltatást. Ezen nem felháborodni kell, hanem elfogadni. Ahogy Te is mondhatod azt, hogy holnaptól nem használod, törlöd a fiókodat, így ők is mondhatják ezt. Ennyi.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20686) Tuomas válasza Oliverda (#20684) üzenetére


Tuomas
addikt

Tény, félreérthető voltam, a csomagküldő szolgáltatásokra is érvényes. :D

[ Szerkesztve ]

We were here

(#20687) kmarci25 válasza Oliverda (#20684) üzenetére


kmarci25
veterán

Szerintem a DHL-nél is akadozhat a dolog. Félgőzzel megy már majdnem minden, a csomagszállítók meg amúgy is leterheltek, mert sok mindent rendelenek az emebrek, amiért korábban boltba jártak.

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20688) Tuomas válasza kmarci25 (#20687) üzenetére


Tuomas
addikt

Köszi, erre gondoltam én is!

We were here

(#20689) Oliverda válasza kmarci25 (#20687) üzenetére


Oliverda
félisten

Eddig nem úgy vettem észre, hogy lassulás lenne. Kaptam és küldtem is csomagokat a napokban, illetve egy épp úton van Londonba. Eddig minden úgy megy, mint korábban. Szerintem inkább a gyártásnál lehet fennakadás.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20690) agroman válasza kmarci25 (#20685) üzenetére


agroman
senior tag

"Ahogy Te is mondhatod azt, hogy holnaptól nem használod, törlöd a fiókodat, így ők is mondhatják ezt"

ertem..tehat megvasarolsz egy eves metal csomagot, kifizeted, megtervezed veled az evedet, majd amikor 2 honap mulva a ceg azt mondja "COKI", akkor te ezt termeszetesnek veszed..hat, ertem miert tart itt ez az orszag...

------

(#20691) viktorhu válasza agroman (#20680) üzenetére


viktorhu
veterán

Szeretettel vár az OTP. Tényleg.

Nyilván azért is használod a revolutot, hogy pénzt takaríts meg vele. Ezt pedig azzal is érik el, hogy kevesebb embert alkalmaznak, ezért ők, a hagyományos bankokkal ellentétben, kizárólag az algoritmusra támaszkodnak a kockázatelemzésben, nincs mellette egy humán fázis, amikor ezt az értékelést egy ember felülbírálhatná, csak megmondják, mit küldjél be, ők meg várnak.

Ezzel a takarékos megoldással tudtak úgy toborozni tömegeket, hogy közben a törvényi előírásoknak is megfelelnek.

(#20692) Tuomas válasza agroman (#20690) üzenetére


Tuomas
addikt

Ha veszel egy kést, az még nem jelenti azt, hogy ölhetsz is vele, ne lepődj meg, ha leszúrsz vele valakit, akkor lecsuknak, hiába fizetted ki a kést.
Az, hogy fizetsz valamiért, nem jelenti azt, hogy nem kell betartanod a játékszabályokat.

És kérlekszépen ha már felhoztad, hogy miért tart itt az ország: hát nem ezért, hanem inkább azért, mert nagyon sokan gondolják azt, hogy nekik jogaik vannak, de kötelezettségeik nincsenek.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#20693) agroman válasza Tuomas (#20692) üzenetére


agroman
senior tag

ha megolsz valakit, akkor azt nyomozas utan, targyalason, vedelmi lehetoseggel allapitjak meg fuggetlen birak. ha a revolut azt mondja szar penzmosodas, akkor azt le kell nyelned, mert csak..

nezz meg egy gazdalkodj okosant, a jatekszabalyok reszletesen le vannak irva, a revolutnal ilyesmi nincs..

------

(#20694) digitalentum válasza #30610944 (#20673) üzenetére


digitalentum
csendes tag

LiVeGa (és mások)
Ha annyira fontos - és lehetnek helyzetek, amikor igen - hogy PC-ről, laptopról kezelhess egy mobil applikációt, arra már vannak szoftverek (pl.: az ApowerMirror tudja ezt, ha jól emlékszem).

Nagyon vonzónak találom a gravitációt. Elfogadom a sütiket, de krémtorta is jöhet!

(#20695) Tuomas válasza agroman (#20693) üzenetére


Tuomas
addikt

Itt is van lehetőséged: be kell küldeni a dokumentumokat, amit kérnek, bizonyítva azt, hogy nem mostál pénzt. Ők megnézik, és eldöntik, hogy a szabályaiknak megfelel, vagy nem felel meg. Ha úgy döntenek, hogy szevasz van, le kell nyelned. Ahogy a bíróságon is le kell nyelned, hogy ha emberölésért nem 10 évet kapsz, hanem életfogytiglant.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#20696) kmarci25 válasza agroman (#20690) üzenetére


kmarci25
veterán

Apám! "Ezért tart itt ez az ország..." :D Hát ja, Te meg továbbra sem érted meg, hogy szolgáltatást veszel igénybe aminek feltételei vannak. Szerintem ezért tartunk itt.
Mert minden kell, lehetőleg azonnal és ingyen, és úgy ahogy azt én majd kitalálom. Aztán mikor kiderül hogy másnak is vannak igényei, meg a szolgáltatónak érdekei, szabályai, (ismétlem) feltételei, akkor még jön a hőbörgés, hogy ez hallatlan és felháborító. Üdvözöllek a felnőtt életben!

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20697) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Egyre izgibb ez a topic. Kellene szervezni a vírus után találkozót, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, ha nem tetszik lehet skanderozni/paintballozni, veszekedni/verekedni. :DDD :DDD :DDD

(#20698) Tuomas válasza INGJOKE (#20697) üzenetére


Tuomas
addikt

Tudom, hogy trollkodsz, és elég gyakran megteszed, de ezeken rendszeresen szakadok... :DDD

We were here

(#20699) Almos


Almos
aktív tag

Szerettem volna revoluton keresztül pénzt küldeni (12k huf) másik revolut felhasználónak, de mindig csak egy "something went wrong" hibaüzenetet kapok. Android, legfrissebb 6.34.3-as revolut verzió, rendseresen használom netes vásárláshoz, illetve korábban már küldtem és fogadtam is pénzt.
App, telefon újraindítás is megvolt. Van valakinek egyéb ötlete?

szerk:
Elkezdtem csökkenteni a küldendő összeget, 10k-nál ugyanez, majd 5k-nál:
"Sajnos most nem tudunk pénz (sic!) küldeni a barátodnak. Kérd meg, hogy az alkalmazás profillapján ellenőrizze a limiteket, hogy ne akadályozzák a pénzküldést."

Találkozott már valaki ilyennel? Ez mit jelent? Túl sokan küldtek neki pénzt, ezért nem tudok most én pénzt küldeni neki, vagy be lehet állítani egy limitet, hogy max mennyi pénzt akarok fogadni? Én ilyen opciót nem láttam eddig a saját alkalmazásomban... Vagy nem azonosította volna magát?
Kistermelőtől rendeltem sajtokat, és az eladó jelezte, hogy revoluttal is fizethetek, így hát gondoltam, fizetnék azzal - csak nem megy. Esetleg a Revolut kezdte el piszkálni őt mert standard csomag mellett üzletszerűen jönnek befelé neki az utalások?

[ Szerkesztve ]

(#20700) Tuomas válasza Almos (#20699) üzenetére


Tuomas
addikt

App reinstall-t kellene még megpróbálni.

We were here

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.