- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
helo
ez a hdmi kabel jo lessz a raspberry hez?
New 6 ft HDMI Cable Male to Male, Gold Plated, Full HD 1080p High quality -
mrhitoshi
veterán
Üdv! Ma beszálltam én is a buliba egy PI2-vel. Az lenne a kérdésem, hogy milyen linuxot érdemes felrakni rá ?
Illetve lehet Mo.-on kapni valahol egy Gertboard szerű kiegészítőt ? -
Keneseij
tag
válasz
Arolotifar #17293 üzenetére
Tudom hogy füsttel működik mint a legtöbb gép, ha kijön belőle a füst nem működik tovább
-
Keneseij
tag
Pi 2-nél próbálkozott már valaki oc-el? Meddig lehet jutni plusz hűtés nélkül?
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #17290 üzenetére
Ha Openelec kell, akkor ne ilyen vargabetűvel próbáld telepíteni. Töltsd le az image-et, írd ki egy SD kártyára, dugd be a Pi-be és kész.
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Tegnap én is csatlakoztam a táborhoz egy RPi2-vel, amihez adtak egy előtelepített Raspian-t és elvileg egy előtelepített OpenELEC+Kodi kombóval. Utóbbit nem nagyon tudtam előszedni, megtaláltam viszont a NOOBS-ot, amin hálózati kapcsolat esetén fel lehetett volna telepíteni. Hálózati kapcsolat híján erre nem volt lehetőségem, míg végül egy nyelvváltoztatás után a NOOBS is megadta magát egy
Recovery applicartion crashed
hibaüzenettel. Találkozott már valaki ezzel? Mit lehet ilyenkor tenni? Illetve hogyan lehet beállítani a NOOBS-ban, hogy hálózati kapcsolatot ne DHCP módon keressen, hanem engedje meg nekem, hogy beállítsam neki a statikus IP címeket. Mert szerintem ha ez működött volna, akkor le tudtam volna frissíteni az OE-Kodi telepítőt is és akkor most nem zaklatnálak Titeket.
Köszi szépen.
-
Celtis
veterán
Lubuntu-t használtam, de az könnyen megtanulhato. Ezt sajnos az openELEC esetégen már nem annyira könnyü kijelenteni.
Azért ez így kissé meredek kijelentés. Openelec telepíthető és használható a Linux konzol nélkül. sőt ez az alapvető célja. Gyakorlatilag csak grafikus felületen való kattingatási ismeret kell hozzá. Egy Kodi, ami mögött az operációs rendszer el van rejtve.
-
moed
csendes tag
válasz
azbest #17271 üzenetére
Szia azbest,
köszi a tippet,és az openELEC jo lesz nekem. Ha sikerül a torrentet is beüzemelni,meg telefonrol irányitani,na akkor minden oké lenne. Ahogy cigam is irta még én sem tudom hogy mit akarok pontosan, de ugyérzem az openELEC az. Lehet telefonrol irányitani, van torrent rajta, stb. Azt kérdezem, hogy a Transmission az kezeli a 'magnet' linkeket? (Lubuntu Linux-on igen)
-
moed
csendes tag
Szia cigam,
jol látjátok, hogy fogalmam sincs az egészröl. Lubuntu-t használtam, de az könnyen megtanulhato. Ezt sajnos az openELEC esetégen már nem annyira könnyü kijelenteni. Leirás kell,vagy hogy valaki videot készitsen.
Én feltennék az openELEC helyet egy Ubuntu MAte-et is.Nekem csak arra kell hogy a torrentröl letöltött filmeket meg tudjam a HDMI-s TV-n nézni. Külön jo, hogy lehet a felirat megjelenitését idöben elöre-hátra tolni. Ezt ugye a TV nem tudja, ha az USB pen drive-ot használom. -
válasz
Pulsar #17281 üzenetére
Ismertebb az OpenELEC neve.
A minap olvastam egy összehasonlító tesztet a kettőről, és annyira nüansznyi különbségek jöttek ki használat során, hogy teljes döntetlen lett -- azzal a kitétellel, hogy az OSMC alatt teljes értékű Debian dolgozik, ami rendszerbuherátoroknak előny lehet.
MaCS
-
Én OSMC-t használok, de itt Ti szinte mind OpenElec-et. Jobb lenne?
-
beti
csendes tag
Sziasztok !
Ma megjött a távirányító a PI- hez. [link][/L
Tutin működik, csak be kellett dugni.
Szerintem megérte a 3 eft-ot. -
Megjött a realtekes DVB-T vevő. Hogyan hívják azt a kis antenna csatlakozót ami ezen van? Kellene egy átalakító "sima" koax csatihoz.
-
azbest
félisten
válasz
Kicsirics77 #17273 üzenetére
Tippre ez lesz az:
HDMI_IGNORE_CEC_INIT
Setting this to 1 will prevent the initial active source message being sent during bootup. This avoids bringing a CEC-enabled TV out of standby and channel switching when rebooting your Raspberry Pi.
Van ott még több is, ahonnan ez jött [link]
-
Kicsirics77
veterán
Urak a pi2 config.txt-ben hol van az a beállítás ami a hdmi-vel kapcsolatos,hogy ujraindulás után ne kapcsolja be a tévét.
-
-
azbest
félisten
Én javasoltam neki az openelec-et, mert még mindig egyszerűbbnek tűnik azon beállítani a torrentet, mint a desktop raspbianon mozizni. A probléma ott van, hogy úgy tűnik magukat az alkalmazásokat sem ismeri a kolléga, hogy például webes felületen át hogyan lehet beállítani, mit töltsön le. Így meg aztán nem egyszerű a dolog, ha kezdő linuxos ismeretektől kezdve az egyes alkalmazások használatán át kell eljutni a médiajátszásig
Komplett pécét meg nem igazán lehet kiváltani egyik armos boarddal sem. De legalábbis igazodni kell a lehetőségekhez, nem megy minden egy felületről, mint desktopon.
szerk: bocs, ha túl hamar ítélkeztem
-
Ha ennyi mindent szeretnél miért nem teszel fel egy oprendszert és szabod testre az igényeid szerint? Openelec elsősorban médialejátszó. Persze hozzá lehet kapalálni torrentet, stb,... de nem egyszerű. Olvasd el a cikket. Ebben leírtam, hogy nekem hogyan sikerült a transmission-t beüzemelni.
Raspbian alatt csak ennyi:
Tehát telepítsük a Transmission daemon-t.
sudo apt-get install transmission-daemon
Hozzuk létre a hozzá tartozó könyvtárakat.
mkdir /mnt/WDMyBook/torrent/incomplete
mkdir /mnt/WDMyBook/torrent/downloads
A torrent kliens létrehoz magának egy debian-transmission felhasználót, és annak a nevében fut. Mivel az USB merevlemezen minden fájl és könyvtár tulajdonosa a pi nevű felhasználó, és a pi csoport, és írni csak a tulajdonosoknak van joga (775). Ezért a debian-transmission felhasználót hozzá kell adni a pi csoporthoz, hogy legyen írás joga.
sudo usermod -a -G pi debian-transmission
A Transmission konfigurácos fájlt testre szabása elött állítsuk le a demont.
sudo systemctl stop transmission-daemon.service
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
Itt állítjuk be, hogy hol van a letöltött fájlok könyvtára, hogy külön könyvtárban tárolja a letöltés alatt áló fájlokat. Megadjuk a web-es felület jelszavát, és engedélyezzük, hogy a hálózat többi gépe is kapcsolódhasson.
"download-dir": "/mnt/WDMyBook/torrent/downloads",
"incomplete-dir": "/mnt/WDMyBook/torrent/incomplete",
"incomplete-dir-enabled": true,
"rpc-password": "titok",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.0.*",
Hogya katív kapcsolatokat is kezeljen, kiolvassuk az általa használt portszámot, és a routerünkben átirányítjuk ezt a portot a Raspberry Pi-re.
"peer-port": 51413,
Lényegében végeztünk, már torrentezni is képes a Raspbian. -
moed
csendes tag
válasz
azbest #17250 üzenetére
Szia azbest,
köszi a tippet.Leszedtem az OpenELEC-RPi2.arm-5.0.8.img.gz -t. Bekapcsoltam,és pár perc után éreztem hogy majd kiégeti a szememet a TV,amin elötte még USB pen drive-rol néztem orákat filmet,és nem volt ilyen gond. Az OpenELEC-ben megnéztem a képernyö frissitést. Az érték asszem 59.73 Hz volt.Hogy milért jo?Miért igy állita be magát elsö bekapcsoláskor? Nem tudom. Átállitottam 60 Hz-re,és most már nem égeti ki a szememet.
Amugyugy az egész ARM alapu dolog érdekes. Nem gondoltam volna, hogy ennyire eltér a PC-röl.
OpenELEC-re feltettem a Transmission-t,és az uTorrentet, de a torrent fileok könyvtárját sem tudom a File Maneger-ben megtalálni. Mintha rejtett lenne.Az USB pen drive-ot megtalálom,arrol néztem a filmet, de a root-ben nincs profiles/torrents ,pedig az uTorrent ott keresi.
Ez támogatja a 'magnet' linkeket?
FTP-t nem találtam. -
válasz
cinemazealot #17252 üzenetére
IMDB-hez miért nem használod a kodiba épített IMDB eszközt? Kilistázza a szereplőket, stb., talán még előzetest is lehet így nézni.
Én ugyanezt a telefonomon intézem, a yatse a lejátszott filmnél kirak egy imdb gombot, ami behozza a film adatlapját (a telefonra) -
-
hunaqua
addikt
Esetleg aki olcsó SD kártyát keres a PI-hez,akkor az Ali-ról rendelhető MIXZA kártyát ajánlom.
A 8GB-os 2,38usd,és eddig tökéletesen működik. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
MaCS_70 #17251 üzenetére
Ilyen HDMI Splitterrel az a baj, hogy nem CEC kompatibilis.
A linkelt hangkártya jó, nekem is olyanom van, viszont a Dual Audio kezdetleges támogatása miatt nem tökéletes.
Lehet, hogy egy HDMI-Arc adapter lenne a megoldás, van optikai kimenet, és elvileg CEC kompatibilis. És elvileg ezzel a normál TV adások hangját is át lehet küldeni az erölködőre. -
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Egy eleg fura kerdessel fordulok hozzatok, lehet nem is ide valo akkor elnezest kerek.
Szval jelenleg ossze van kotve az RPI2 om egy LG hazimozival az pedig a tv-vel es minden jo.
Nos azt szeretnem megoldani valamifele "varazslattal", hogy a notim hangjat (rendszerhangok stb.) valahogy atjutassam a a Pi-re, valami streameles vagy hasonlo dologgal.
Keresgeltem neten, van vmi program, Stream What You Hear meg VLC beallitas de sajnos eggyik sem jott ossze.
Koszonom.
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #17252 üzenetére
Openelec alatt csak Kodi addonokat tudsz telepíteni, egyéb szoftvereket nem. Tehát ezt a böngészőt se.
Viszont a Kodi (megfelelő scraper beállítással) maga betölti a film információkat az IMDB-ről. Ehhez nem kell böngésző.
Esetleg használhatsz multibootos kártyát és az 5%-ban másik operációs rendszert indítasz. -
cinemazealot
addikt
válasz
azbest #17250 üzenetére
Én ennek a bejelentésnek a hatására úgy gondoltam, hogy 95% médialejátszás + 5% webböngészés céljára az RPi kiváló megoldás lesz (filmnézés közben ki szoktunk tekinteni az iMDB-re a film részletei miatt). De most elbizonytalanodtam, mert az OpenELEC + Kodi pakk talán nem is teszi majd telepíthetővé az Epiphany-t.
"Raspbian (vagy pl. Ubunti Mate) + Kodi + Epiphany" telepítés működőképes kombináció lehet? Veszíthet így a lejátszó teljesítményéből a Kodi?
-
-
azbest
félisten
Persze, valóban lényegesen gyorsabb, mint a régi pi.
De továbbra sem asztali gép. Arm alapú, speciális megoldás. Nincs olyan szinten támogatva az asztali operációs rendszerben, hogy ki tudja használni a képességeit.
Ha ezzel megbarátkozol, akkor a megfelelő szoftverek használatával még az is lehet, hogy beválik.
Ahogy már említettem nézd meg milyen az openelec. Az alá is lehet telepíteni torrentet is. Youtubeot is lehet nézni vele. Persze kicsit máshogy, mint ahogy a normál pécén megszoktad. Ha rákeresel a topicban, akkor napi szinten szóba kerülnek. -
moed
csendes tag
válasz
azbest #17248 üzenetére
Szia azbest,
köszi az infot.Öszintén én abban a hitben voltam, hogy ezen a 2-es Pi-n már minden elmegy jol,mert azt irták hogy 4x gyorsabb mint az elsö.
Én ugy terveztem, hogy fut rajta egy Bittorrent kliens, és az huzza le a cuccokat,majd este megnézem rola VLC-röl.
Akkor ezt igy felejtsem el? Vegyek egy asztali gépet HDMI kimenetts vga-val,és csak ugy megoldhato?
openelec rendszeren van Bittorrent kliens? Esetleg FTP szerver? -
azbest
félisten
A realteket támogatja a linux, már elég rég óta, a 3.8-as kernelben már benne volt az a tuner. Ennek lehet még firware sem kell. a dmesg kimenet elárulja, ha azzal van baja.
Az ugye megvan, hogy a Kodi nem kezel tunereket, az csak frontend. Vannak pvr bővítményei, amelyekkel fel tud kapcsolódni backendhez, ami például tvheadend vagy akár mediaportal.
A wifis cucc is működhet vele. Csak fel kell valahogy venni a Kodi-ban. Ha hálózaton át playlistként elérhetők a rajta lévő csatornák, akkor a videók részre hozzá lehet adni a címet. Ha viszont csak a saját appjával megy, akkor kapufa.
(#17246) moed
a raspberry-n nem is fog menni szépen asztali linux használatával a youtube. Az openelec rendszert kell rátenni, ha média centernek szeretnéd.
Ha fura a kép, az attól is lehet, hogy a tévéd/monitorod rátesz valami varázs képjavító effektet. -
-
iSonic
addikt
Srácok, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy plexmedia server mellé milyen külső HDD dukál (kell e neki 16MB cache-s vagy esetleg az olcsóbb 8MB cache/5200rpm elég? Próbaként egy 8MB cache-s WD-vel próbáltam azt szerette, csak a biztonság kedvéért, jobban kezeli e a nagyon cache/rpm rátát)? Illetve volt e már valakinek olyan problémája, hogy a 1080p/720p-s mkv filmeket simán elindítom, de az ezekből konvertált avi-knál kiírja, hogy hello, nem elég a gép kapacitása. Próbáltam lejjebb venni a bitráta lejátszás értékét, de akkor sem volt hajlandó (talán xvid codec miatt?). H264-et még nem nagyon próbáltam. 1080p esetén MPEG-4 MVC/ x264 [DXVA] code-cet simán megeszi. Illetve torrent kliens esetén a legbízhatóbb a transmission?
-
Laca0
addikt
válasz
wassermann #17228 üzenetére
Köszi, ez jó tipp lehet!
Majd holnap kipróbálom! Most inkább megnéztem vele egy jó akciófilmet, idegnyugtatónak.
A film jó volt, bár néha zöldesedés volt, a kodek megzavarodhatott... -
arnd
senior tag
Van 3 USB-s tv vevőm itthon 2db (rtl2832u + TUA9001) és 1db (MXL5003S + XCJ508491T) chippes.
Na persze, hogy egyik sem megy még csak a W7-es Kodival sem. Simán W7 alatt VLC-vel meg MediPortal-al megy, de persze ott meg szervert nem bírtam működésre bírni.
van még egy ilyen wifis cuccom is: [link] Ezt nem lehetne valahogy bekötni?Mi most az ajánlott tuner?
-
moed
csendes tag
Köszi.Ezen a régi notin még Win XP-vel vagyok, igy leszedtem a Win32 Disk Imager-t és most azzal meglátjuk mi lesz.
-
moed
csendes tag
válasz
Celtis #17239 üzenetére
Lili Linux Live USB creator http://www.linuxliveusb.com/ [link]
A tömöritett filet kijelöltem,elöbb másolta,majd kitömöritette,elég hosszasan. Utána nem irt ki hibaüzenetet.
A kártya jo,mert a dashcam-omban volt,és USB-n csatlakoztatva a PC-re is jol müködött. A fájlok is megjelennek rajta,megnéztem mielött az Pi 2-be tettem volna. -
hunaqua
addikt
Ilyet használ valaki? Nagyon kéne stabil optika,mert csak azzal tudnám az erősítőre rakni.
http://www.aliexpress.com/store/product/Raspberry-Pi-2-Model-B-Coaxial-Digital-Audio-Output-Expansion-Board-Audio-Out-I2S-For-Raspberry/1247573_32516750116.html
-
-
-
azbest
félisten
A raspberry működéséhez nem feltétlen kell kijelző, ha el sem indul, akkor néhány tipp:
- nem jól írtad ki a rendszer a kártyára. Esetleg nem hozzá való rendszert írtál ki.
- Táp probléma, bár akkor villogna a piros elvileg.Ha működik, akkor ssh-n be lehet lépni (raspbian alapbeállításokkal).
-
moed
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy Pi 2-est. HDMI kábellel rákötöttem a TV-re, de 'No Signal' hiba fogad. Egy zöld és piros LED egyfolytában világít a Pi 2-esen. A HDMI kábel 5 méter hosszú és 1-2 helyen meghajtottam,de nem törtem meg.
Mi lehet a gond?
Köszönöm. -
azbest
félisten
válasz
Keneseij #17224 üzenetére
Igen, rendeltem már onnan. És igen, áfát még rá kell számolni. Nagykereskedés.
Ha céges rendeléshez lesz, akkor lehet egyszerűbb fdh.hu-n keresztül rendelni, mert magyar disztribútorként ugyanolyan áron adják (+áfa). de magyar számlát állítanak ki róla.Ahogy előttem írják, raspberry-t nem biztos, hogy eladnak farnelltől magányszemélynek közvetlenül.
-
wassermann
Topikgazda
Eszembe jutott még valami az USB-s DVB-T vevő kapcsán!
Nekem pár éve, közvetlenül PC-re dugva a Win alatt tökéletesen működő DVB-T vevő, először hosszú USB-vezetékkel volt a PI-re dugva és akkor vacakolt a tiédhez hasonlóképp.
Később egy nagyon rövid USB-toldóval megoldódtak a korábbi gondok. Itt a fórumon akkor arra jutottunk, hogy ha az USB-vezetéken esik a feszültség vagy a PI gyengén táplálja meg, valószínűleg az antenna-bemenetet erősítő fokozat rosszabban működik... -
Brandynew
őstag
válasz
Keneseij #17224 üzenetére
Azt tudod, hogy ez a nettó ár, amit látsz? Nem ennyi a vége.
Én ettől az eladótól rendeltem: http://www.aliexpress.com/item/Original-Raspberry-Pi-2-Model-B-1GB-BCM2836-Quad-core-SIC-Heat-sink-Full-5V-2A/32398516274.html
-
Keneseij
tag
Innen rendelt már valaki valamit?
VPN szervert üzemeltetünk rajta, igaz még az első verzión. Sajnos a processzor teljesítménye limitálja az elérhető sávszélességet, de a benne lévő memóriakártya is elég lassú.
Az alaplapot a fenti linkről tervezem megvenni, samsung evo plus 32GB os kártya ebayről 3000ért, szép kis házikó kb 600ft szintén ebay, és egy szett hűtőborda, hogy jobban bírja az oc-t. Vélemény?
-
Laca0
addikt
Azt hogyan lehet lekérni, hogy a tvheadend melyik dvb firmware-t használja? Hogyan lehet rávenni, hogy másikat használjon?
-
Brandynew
őstag
válasz
MaCS_70 #17221 üzenetére
A legviccesebb, amikor valaki 3-4 méterről nézi a 40 colos TV-t, és mondja, hogy nem is lát különbséget a Full HD és SD között. Persze, hogy nem, mert a 40 colos TV baromi kicsi ahhoz a nézési távolsághoz. A HD-nek 55 col felett van értelme... egy 32 colos TV-n Full HD anyagot 1-1,5 méterről kell nézni, hogy lásd a különbséget SD-hez képest.
-
Celtis
veterán
A 32-es az nem TV. (Mondjuk a 40-es sem.)
Igen, az RPi-on futó médialejátszó a TV távirányítójával kezelhető. Ha a Pi-t eldugod a TV mögé, tulajdonképpen a Kodit úgy fogod látni, mintha a TV beépített szolgáltatása lenne. Csak annyi kell, hogy a TV támogassa a HDMI-CEC funkciót, de ez ma már szerintem alap. Annyi a trükk, hogy ahány gyártó, annyi néven nevezik ezt.
Abszolút megbízható a cucc. De ami ennél is fontosabb, hogy nincs olyan gyári médialejátszó, aminek ilyen fejlesztőbázisa és támogatása lenne.
A beszerzési forrás kérdése kb. hetente háromszor kerül terítékre. Pont ma volt utoljára, úgyhogy légy szíves kicsit visszaolvasni. -
dugesz77
őstag
Tökéletes media playernek. Itthonról ha nulláról kezded valami ilyesmivel kéne kezdeni. Ebben minden benne van az induláshoz. Kintről (Ebay, Ali) egy 5-7 ezerrel olcsóbban meg lehet úszni ha nem akad fent a vámon. Illetve ha van egy normális (8GB class 10)SD kártyád vagy egy jó minőségű micro usb tápod ( 1,2A feletti) akkor azt sem kell venni
Igen a CEC arra való,hogy a tv saját távirányítójával lépkedsz az rpi menüjében. Csak egy HDMI kábellel kell összekötni és működik. -
Årpi
őstag
Sziasztok! Eddig nem volt külön TV-m a saját szobámban (laptopon nézegettem a cuccokat)
Azonban most meglepem magam egy 32-es vagy 40es tévével és azon gondolkodom hogy RPi 2 lenne mellette a médialejátszó azonban lenne pár apró és hülye kérdésem.
Olvastam valami CEC dologról,ez azt jelenti hogy a tv távirányítójával tulajdonképpen irányíthatom a Pi-n futó médialejátszó szoftvert?
Illetve a Pi 2 mennyire megbízható kis kütyü mint médialejátszó (Full HD filmek,sorozatok pörögnének csak semmi extra..)?
Meg persze az is érdekelne hol érdemes megvenni,akár itthoni akár külföldi webcím is jöhet nem akadály a külföldi rendelés sem ha jobban megéri. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
válasz
hpeti2 #17207 üzenetére
Az a gondom, hogy nem ismerem a rendszertopológiát. Pontosan ki mit csinál ilyenkor, és merre mennek a bitek, ha egy hálózati meghajtó SMB-n osztja meg a filmet, a PI ezt az SMB-t kezeli forrásként és szolgál ki egy harmadik egységet (az ugye a renderer?) DLNA-n.
Leírná ezt valaki?
Köszönettel: MaCS
-
Brandynew
őstag
Overclockingról van valakinek tapasztalata? Pi 2-nél mi a maximum, amit elvisel ventilátor nélkül, nagy terheltség alatt?
-
válasz
Flowtation #17203 üzenetére
A Transmission a PI1-re már önmagában is csak akkor használható (már ha egyáltalán), ha nagyon szolidak az igények, sokak szerint még a PI2 sem alkalmas érdemi torrentezésre.
Azt nem tudom, hogy a DLNA mennyire erőforrás-igényes, de nagyon kíváncsi lennék rá.
MaCS
-
odipapa
senior tag
Hi!
A Win32DiskImager csak kártya olvasón keresztül tud írni?
Ha a telóba rakom nem tudom rá kiírni a fájlokat? -
Brandynew
őstag
válasz
szabi__memo #17198 üzenetére
Aliexpressről, szállítási költséggel együtt: 36,99 USD = 10 687 Ft
Malnapc.hu-ról, szállítási költséggel együtt: 16 980 FtOké, ez nem teljesen a duplája, de ha még azt is hozzávesszük, hogy valaki Malnapc.hu-ról rendel hozzá házat, hűtőbordát, tápot, akkor végeredményben valahol a duplájánál leszünk. Szerintem ez megéri azt a kis kockázatot, hogy külföldről rendelt Pi-nél nincs garancia. Minimális az esélye, hogy garanciális időn belül elromlik.
Ja amúgy megjött az MPEG-2 és VC-1 licencem Pi-re, kevesebb, mint 5 óra volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged