- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
-
Celtis
veterán
válasz
zzotto #28098 üzenetére
Vágd el a töltőkábelt közvetlenül a mikro usb csatlakozónál, és forrassz rá rendes kéteres vezetéket. Pár száz mA elég a Pi-nek. Nem az árammal van gond, hanem sok feszültség esik ezeken az ócska kábeleken. Gyakorlatilag teljesen kispórolják a rezet belőlük.
Korábban már írtam egy posztot a méréseimről. -
zzotto
csendes tag
Köszi a választ. Időközben megkerestem a tápot a szekrényből és hát rosszul emlékeztem 5,2v 4 A.
A feszültség komoly műszerrel mérve atom stabil. Egy nem sajnált usb kábelt vágtam el hogy micro usb véghez jussak, de sajnos az eredmény ugyanaz sőt a piros led is villog rajta. Szerintem a micro usb kábel nagyon gagyi......mert egy gyári lg g4 telefon töltővel+kábellel ami 5v 1,6A rövidebb ideig mutatja a villám jelet. Most már csak azt nem tudom hogy honnan tudok garantáltan jó kábelt beszerezni, illetve milyen márkájút ? -
zzotto
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha hülyeséget kérdezek de nézzétek el nekem...kezdő vagyok...
A pi3-am folyamatosan táp hibát jelez a kodinál a jobb felső sarokban.
Egy samsung 2 A táp hajtja jelenleg.
Arra gondoltam hogy van megmaradt 5,5 voltos 5 amperes tápom lesz baja az eszköznek ha ezt a tápot kötöm rá?Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
havri1 #28092 üzenetére
Nekem egy F és egy H szériás Samsung tv-m van, mindkettőt gyönyörűen kiszolgálja egy asus router, egy rádugott usb vinyóval, dlna szerver és torrentkliens magán a routeren fut. Esetleg ebbe az irányba (router vagy NAS) is elmehetnél. Energiatakarékosság és zaj szempontjából biztosan veri a win7-es pc-t.
-
havri1
félisten
De, tud, csak olyanra lenne szükség, ami helyi hálón működő W7-es megosztásból is tud lejátszani, ugyanis azon a gépen fut egy program, ami szedi lefelé a linux iso-kat
Sima samba megosztást a tv nem tud, csak DLNA-t, azt meg nem tudom beállítani a wines gépen..
Egyszerűbbnek látok egy külső eszközt 1x e-ért, amin mondjuk fut az XBMC/KODI, és jónapot.USB-s pen/hdd másolgatás nem opció az öregnek.
-
havri1
félisten
Köszönöm
-
havri1
félisten
Üdv!
Pi3 alkalmas UHD filmek lejátszására?
Nekem itthon csak FHD tv-m van, de fater beújított, és kéne neki valami jó kis lejátszó.
Gondoltam odaadom neki a Pi3-at, nem használom. De félek nem bírkózik meg a tartalommal.. -
Teagol
aktív tag
válasz
azbest #28085 üzenetére
Itt sajnos nem ilyen jellegű a hiba
A kártyával nincs gond, samu c10-es, gond nélkül viszi az openmediavaultot, libreelecet, stb.
Áramszünet és hibás leállítás nem volt.
Az eltávolítás után többször volt újra indítva, hiba nélkül.
Nagyon kezdő vagyok még linuxban, találtam utalásokat a hibára, de nem igazán értettem még. Úgy kellett volna fogalmaznom, van-e erre valami tutorial?
Én sajnos nem találtam, pedig a hiba nem egyedi.Igen, valószínűleg az fstab-bal történik valami.
-
azbest
félisten
válasz
Teagol #28083 üzenetére
így vakon kb nem derült ki... de például, ha fstab-ba rosszul lett felvíve a rákötött winyó particiójának hivatkozása, attól is hátast dob. (gpt partición kell csak PARTUUID, a sima "dos" particiós táblánál UUID jó).
Egyszer sikerült ezt elrontanom és akkor egy linuxos gépbe bedugva szépen kijavítottam a fájlban a rossz paramétert.Egyébként meg, ha áramszünet miatt szétesik a fájlrendszer, arra az a megoldás, hogy ne legyen áramszünet
-
Teagol
aktív tag
Csatolva volt egy külső hdd, ezt leállítás után kihúztam.
Ezután többször hiba nélkül indult a rendszer.Tegnap Remmina-ból lett kikapcsolva, megvártam amíg leáll.
A következő indításnál már a hibaüzenet fogadott.Már máskor is jártam így, egy újratelepítés után minden rendben volt.
Ezt most szeretném elkerülni!Olvastam, hogy pl. kisebb áramszünet után fordul elő.
Gyerek mellett most nem nagyon van időm most, ezért kérdeztem, hogy van-e nektek valami kész megoldás rá?
-
Teagol
aktív tag
Raspbian alatt az emergency mode-ot orvosolta már valaki közületek?
Van rá bevált módszer?
A google nem volt a barátom -
kbhuinfo
tag
OrangePI PC2 (H5) + samba + Transcend jetflash 32
-
-
-
diego2
csendes tag
Segítséget szeretnék. Adott egy Raspberry Pi 3, 16 GB SD, Noobs (Raspbian Stretch és LibreElec). Sajnos TexLive telepítése közben megtelt a kártya, azóta nem bootol Raspbianba csak LibreElec-be. Raspbian kiválasztásakor fekete képernyő és a bal felső sarokban egy fehér kötőjel villog. A Raspbianon belül adataim vannak, amelyekhez nem tudok hozzáférni. Mit tudok tenni? Nem szeretném újratelepíteni a rendszert, mert elvesznének az adataim. Előre is köszönöm a segítséget.
-
pozsoka
senior tag
Üdv,
netrádiót szeretnék indítani, raspbian alatt van hozzá valamilyen program? -
mimey
tag
válasz
Flowtation #28068 üzenetére
Szia!
Szerintem erre gondolsz. Ezúton is köszönöm, aki linkelte. Pont tegnap rendeltem meg én is. A két PI2 mellé "kellett" egy PI3 is, ha már megadta magát a PI1 B.
-
vadkörte
addikt
válasz
Flowtation #28068 üzenetére
Íme: aluház drágán és aluház kevésbé drágán
-
Én itt annyit látok, hogy "Na és még valami: érdemes hűteni a chipeket!"
Aktív hűtésre utaló jelen nem találok, de szerintem eleve nagyon ritka a ventilátoros megoldás.
A passzív hűtés annyira filléres dolog, hogy tulajdonképpen miért ne, de a tapasztalatok szerint túlhajtás nélkül inkább csak lélektanilag hasznos.MaCS
-
Archttila
veterán
Hátha később más is hasznosnak találja!
Szóval ha azt szeretnénk, hogy a Transmission az alapértelmezett pi user alatt fusson, akkor az alábbi módosításokat kell elvégezni lépésről lépésre:
sudo service transmission-daemon stop
sudo nano /etc/init.d/transmission-daemon
USER=pi
sudo chown -R pi:pi /etc/transmission-daemon
sudo chown -R pi:pi /etc/init.d/transmission-daemon
sudo chown -R pi:pi /var/lib/transmission-daemon
sudo nano /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/transmission-daemon.service
user=pi
sudo systemctl daemon-reload
sudo mkdir -p /home/pi/.config/transmission-daemon/
sudo ln -s /etc/transmission-daemon/settings.json /home/pi/.config/transmission-daemon/
sudo chown -R pi:pi /home/pi/.config/transmission-daemon/
sudo service transmission-daemon start
-
-
cigam
titán
Nem volt túlpörgetve?
Ideális az lenne, ha linux alól néznél rá, elvégre nativan kezeli az ext fájlrendszert, így a mentés fájlrendszerjavítás onnan menne igazán. Egy mezei live rendszer alól is megoldható. Miután lementetted a fontos adatokat, egy SD kártya teszt is beleférne, hátha az rúgja az utolsókat.
-
dew28
aktív tag
Sziasztok!
reggelre nem tudtam elerni az egyik raspimet ssh-n, sima raspbian fut rajta, kikapcs bekapcs, semmi nemtortenik. SD kartya ki, konkretan a boot particion pl a config fajl indokolatlan karakterekkel volt tele, illetve par uj fajl is letrejott hasonlo ertelmezhetetlen karakterekbol allo nevvel.
kerdes az, hogy megoldhato-e, hogy a masik particion levo adatok es kompletten a rendszer ujra mukodo kepes legyen?
-
azbest
félisten
a pi3 -ban van védelem, ha a terhelés vagy a környezet miatt 82 fokot eléri a hőmérséklet, akkor elkezd throttlingolni. Azaz, lassít a tempón, hogy ne legyen melege. De filmezés közben nem kéne, hogy ilyen előforduljon, legfeljebb akkor, ha valami olyan codec-et próbálnak rajta lejátsznani, amit a gpu nem tud magától dekódolni (pl h265).
-
Pé
senior tag
válasz
Archttila #28055 üzenetére
Helló,
Kicsit a melegedéshez hozzászólnék. Pi3-at hajtottam nyáron direkt 100%-on, zárt, műanyag házban, a max CPU hőmérséklet 83 fok volt. Hogy ez sok vagy kevés, nem tudom, de nem használok hűtőbordát. Pláne azóta nyitott házat használok.
SD kártyáim ilyenek vannak, eddig hibátlanul működnek :
-
Crvsh3R
senior tag
Van olyan headless "music box" rendszer, ami kompatibilis NOOBS-al vagy PINN-el (tehát multibootban használható) és kezeli a jack / USB keresztüli (esetleg Bluetooth) hangkimenetet?
Van egy multiboot-os RPi 3-asom, ami ha épp másra nincs használva, akkor ilyen feladatra lenne beállítva, de emiatt nem szeretnék kártyát cserélgetni és pluszba beruházni még hardverre a hang miatt.
Előre is köszönöm az infókat!
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #28049 üzenetére
Csicsóka, köszönöm a segítséget sikerült megoldanom, most már pi userként fut a Transmission...
Lenne itt még valami! Amikor vettem a pi-t akkor egy 32GB-os kártyára dobtam fel a rendszert, (lévén ez volt csak itthon) viszont ez total overkill így vennék egy kisebb 8GB-os modellt és itt jön a lényeg: mivel csak 8GB kell így beruháznék egy kicsit drágább de gyorsabb, megbízhatóbb darabra.
Ajánlanátok valamit?
-
melan
senior tag
Sziasztok! Tervezem egy Pi3 beszerzését, és olvastam a leírásában, hogy ajánlott hozzá az aktív hűtés. Nekem csupán a Kodi fog rajta futni, mert médailejátszásra használnám (ahogy a jelenlegi Pi2-met). A kérdés, hogy ebben az esetben is tegyek rá ventit, vagy csak komolyabb terhelés esetére ajánlják?
-
pvt.peter
őstag
válasz
Archttila #28047 üzenetére
Engem anno passzívnak jelzett egy adott torrent oldalon, ezért is forszíroztam tovább dolgot.
Feltölteni sem tudtam, végül amit linkeltem megoldotta a dolgot.Ettől függetlenül elképzelhető, hogy tényleg aktív voltál csak vmi magic miatt jelzett falsként a Transmission.
De a lényeg, hogy akkor most már minden úgy működik ahogy kell
-
Archttila
veterán
Közben előtte rákukkantottam a peerlist-re és bizony aktívnak ír a listán
szóval elképzelhető, hogy mégis csak false a transmission portra vonatkozó visszajelzése?
A másik, hogy ugye ha passive lennék akkor feltöltésem sem lenne, főleg nem 5-10MB/sViszont ettől függetlenűl megcsinálom amit linkeltél
sőt érdemes lenne mindenhol tiltani az ipv6-ot. LEDE alatt is ott virít...
-
Archttila
veterán
válasz
Patice #28041 üzenetére
A pppoe-WAN IP azonos az oldal által mutatott IP-vel.
-
Archttila
veterán
Jó reggelt emberek
Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy a LEDE alatt beállított Transmission port-forwards nem működik a kis raspberry szerveremen.
Semmiféle változtatás nem történt, csak a szokásos időközönkénti update/dist-upgrade
Mit gondoltok mi lehet a gond?szerk.: iptables is van, de kilőttem és úgy sincs nyitva, szóval az biztosan nem zavar be...
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Egy-két #28036 üzenetére
User error volt
Céges laptopon próbáltam Win 10-en, ott meg mindenféle usb korlátozások vannak.
Az Etcher elkezdte flashelni a kártyát majd miután fél óráig csak a "Starting"' volt látható kikapcsoltam. Ezután Win 10 alól nem fértem hozzá a kártyához, formázni sem tudtam. Ma betettem egy Win7-es gépbe, ott újra particionáltam és formáztam. Azóta Win 7 és Ubuntu alatt tökéletesen működik, de Win 10 alatt még mindig írásvédett a kártya. -
Egy-két
tag
válasz
Szakbarbár #28033 üzenetére
Az hogy linuxos filerendszert alakít ki rajta és emiatt kb egy 50 Mb-os partíciót látsz csak, az nem tönkre tevés
Ha ez a probléma, akkor Windows keresőbe írd be hogy diskpart, ez parancssoros program lesz.
Utána list disk, majd select disk szám, szám az sd-kártyádhoz tartozó. Ez után clean.
Ha ezzel is meg vagy akkor egy particionálatlan sd fog várni rád. Ezután Windows lemez kezelővel tudsz rá fat32 vagy egyéb filerendszert csinálni
S volt Linux, már nincs rajta Linux -
Pé
senior tag
válasz
Szakbarbár #28033 üzenetére
Mit jelent hogy tönkretette ?
-
Szakbarbár
aktív tag
Na, megvan az első áldozat: az Etcherrel próbáltam mikro SD kártyára írni a Raspbian image-et és sikeresen tönkretette a kártyámat. Ez mennyire gyakori eset? Ti találkoztatok már ilyen hibával?
-
stew132
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy raspberry pi 3 B modellt. A problémám az, hogy nem tudok belépni a megosztott meghajtókra. Beírom a felhasználónevet meg jelszót, és újra kéri. Ha jól írom be, ha rosszul. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj?
Több oprendszert is kipróbáltam, de egyiken se jó.
Előre is köszi! -
azbest
félisten
nem akármilyen, hanem csak ami hozzá készült. A hardvernek több köze van egy mobiltelefonhoz, mint pécéhez. A windows sem olyan rá, arra nem tudsz ms officet telepíteni. Lényegében semmit sem tudsz a windows iot -ra telepíteni.
Nem való asztali használathoz. (max annyia, mint bármelyik pécé kevesebb, mint 1GB rammal. És csak opensource, rá fordított programokkal)
-
rin33
senior tag
válasz
Patice #28026 üzenetére
Akkor erre bármilyen Linuxot, Wint fel tudok rakni mint normál pc-re? Ugyanúgy boot menüben USB-ről bootolok? (A wifi és bt az Ubuntu Mate-nél működik amúgy de az .img formátumú, gondolom azt kell kiírni a micro sd-jére)
Asztali használathoz megfelel? (Böngészés, office stb. Játék nem) -
Csicsóka
őstag
válasz
drbubo0017 #28023 üzenetére
Az eladó csak akkor jut a pénzéhez, ha te nyugtázod a termék megérkezését. Ha valami probléma van, nem jött meg, vagy nem azt kaptad amit rendeltél, vitát kell nyitni, és az Ali visszautalja a pénzt. Lehet még kiterjesztett vásárló védelmet is kérni. Nekem már az eladó feladta, a Singapore Post már látja a csomagot. Hátha meg is érkezik.
-
Flowtation
őstag
válasz
Ha jól tudom, akkor úgy működik a fizetés, hogy Te elküldöd a pénzt, az az alinál marad, ameddig Te nem nyugtázod az átvételt. Ha nyugtázod akkor kapja meg az eladó a zsét.
-
rin33
senior tag
válasz
Üdv, a a Pi 3-on Wifi és a Bluetooth csak a saját oprendszerével működik? Vagy bármilyen Linux-szal?
-
etrop01
tag
válasz
Az AliExpress-en alipay van, ugyanolyan biztonságos mint a paypal
-
drbubo0017
kezdő
válasz
Csicsóka #28021 üzenetére
Szia,
Én is ilyet rendeltem. Te szerencsere nem attol rendelted akitol en. Egyebkent ilyenkor mit lehet tenni az Alinal? Csak annyi kellene hogy visszairjon hogy pl rossz az info es uton van, vagy megismetli a postazast, de semmi. Ertekelese rengeteg ertekesites mellett 98 szazalek feletti. Emlekeim szerint sajnos nem Paypallal fizettem, bar mar nem emlekszem hogy az Alin van e ilyen lehetoseg. -
Csicsóka
őstag
válasz
drbubo0017 #28020 üzenetére
Ezt rendeltem. AliExpress Standard postával, elvileg max. 27 napon belül ide ér.
-
Csicsóka
őstag
válasz
drbubo0017 #28013 üzenetére
"Én egyébként javaslom, hogy 20x4-es vegyél I2C-vel. Én most rendeltem ilyet. (bár lehet hogy sosem érkezik meg"
Nálam is ez a helyzet, 2017-08-07-én adták postára. Már a visszaigazoláskor is írták, hogy lehet akár 40 nap is mire ide ér, és ha nem jönne addig, ne adjak negatív értékelést, vegyem fel velük a kapcsolatot. 99.6% pozitív értékelés ellenére sem történt semmi, keressem a helyi postán, válaszolták. Most fog menni nekik egy jó kis negatív értékelés.
A napokban rendeltem az Aliról ugyan ezt hátha megérkezik... -
Blindmouse75
újonc
Sziasztok! Szegeden keresek olyan emberkét aki ki tud engem okosítani RPi3-ból. Van egy nagycsomó kérdésem.
(Kodi Car, RetroPie, Kodi home)
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
drbubo0017 #28013 üzenetére
Első körben egy USB-s fejhallgatóval fogom tesztelni, utána a korábban belinkelt kapcsolást csinálom és egy aktív PC hangfalat kötök rá. Az erősítőt később ha már minden meglesz akkor fogom beszerezni.
Kijelzőnek ezt találtam elfogadható áron: [link]
Remélem jó lesz. Ma megérkezett a Zero-m, holnap elkezdem tanulni a Python-t. -
Zoja™
őstag
Elkezdtem össze rakni egy PI Zero alapú médialejátszót, de belefutottam egy problémába.
Nagyjából beszereztem minden apróságot a projekthez, viszont:
A lirc használatához a gpio 18-as lábát kellene használnom.
A probléma ott kezdődik, hogy a hangot is a gpio-ról szeretném lehúzni, de elvileg az is a gpio 18-as lábát használja.
Hogyan tudom megoldani, hogy a 2 funkciót egyszerre használjam? -
drbubo0017
kezdő
válasz
Szakbarbár #28012 üzenetére
Szia,
A kijelzőnél lényeg, hogy mindenképpen HD44780 vagy kompatibilis legyen.
Az első amit linkeltél az egy plate - integrálva vannak a gombok, erről nekem nincs tapasztalatom. Praktikus, mert nem kell a gombokkal külön foglalkozni, viszont így a gombok helye, elhelyezkedése kötött. Kódban is más, de én is belefutottam ilyen megoldásba a neten tehát meg lehet csinálni, de várd meg a másik véleményt is.A második link - én ilyennel csináltam csak kék hátérrel. I2C-t mindenképpen javaslom, mert lényegesen leegyszerűsíti a "kapcsolást". Minimális szoftveres előkészület kell hozzá, de cserébe gyakorlatilag 4 vezeték kell ebből kettő a táp és kettő megy a raspberry GPIO portjára. Ha nem használod egy csomó huzalozás kell az LCD és a raspberry között még akkor is ha 4 bittel oldod meg az adatok átvitelét. Amit még tudni kell, hogy az I2C kicsit lomhább mint a közvetlen vezérlés, de nekem tökéletes és nem vészes.
Az I2C buszra pedig több más I2C kompatibilis eszközt is ráfűzhetsz később, pl. ha standby állapotban a hőmérsékletet is meg akarod jeleníteni stb.Én egyébként javaslom, hogy 20x4-es vegyél I2C-vel. Én most rendeltem ilyet. (bár lehet hogy sosem érkezik meg, mert a kínai postánál a napokban írták a trackingbe, hogy shipment cancelled és az eladó nem hajlandó velem kommunikálni), de az tény, hogy jobban elférnek rajta az információk.
MP3 - ha az online rádiót megtudod oldani akkor az MP3 lejátszást is, ugyanis ugyanaz az MPD, MPC páros végzi. Nem kell hozzá semmilyen kódolás ahhoz hogy MP3-as zenéket tudj lejátszani....viszont ahhoz már kell, hogy pl. egy pendriveot rádugva ki tudd választani mondjuk menüből a foldert és azon belül a számot. LCDProc-nak (ami megjeleníti az információt a kijelzőn) teljesen mindegy, hogy rádió vagy mp3 az a lényeg, hogy az mpd, mpc játsza le és kiszedi az infót és megjeleníti.
Audio - nem tudom hogyan akarod megoldani, de mindenképpen szükség lesz egy kis erősítőre. Kérdés, hogy egybe akarod-e építeni a hangszóróval (hangszórókkal) vagy egy külső már erősítős hangszórót akarsz használni? Én most egybe szeretném építeni. Azért vetettem fel ezt, mert pár $-ért kapható kis monó vagy sztereo erősítő board. Ha saját célra építenéd majd később - említetted - akkor pedig lehet érdemes egy bluetooth-os változatot venni, bár ebből nem tudom van-e olyan kombinált erősítő amire külsőleg vezetékesen is lehet csatlakozni.
Remélem tudtam segíteni.
Néhány kép ...ez nem raspberryvel van hanem KHADAS VIM PRO-val, de korábban raspberryvel csináltam, tehát teljesen ugyanígy működik. A képen sajnos már nem a rádió van, mert ahogy írtam azt szétszedtem hanem egy KODI-s doboz.
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-10/18/673855_wrixiqnyuud73dbk_img_1882.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-10/18/673855_twa7i2bl9xbl4fmo_img_1885.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-10/18/673855_rmhqv56mvz8xxtcp_img_1886.jpgÜ
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
ger1895 #27992 üzenetére
Én is valami hasonló megoldásban gondolkozom, bár az MP3 lejátszás is jó lenne, nem hiszem, hogy meg tudom csinálni.
Más:
Kijelzőből milyen fajtát ajánlotok? Pl ez jó lesz [link] vagy inkább nézzek helyette mást? Ettől az eladótól már van a kosaramban egy termék, akkor megrendelném tőle. Esetleg legyen I2C? [link]
Igaz mindkettőhöz Arduino-t ír, de ha jól látom megy PI-vel is.drbubo0017:
Zero-n tényleg nincs 3,5 jack csatlakozó, első körben ezzel próbálkoznék, ha nem jó a minősége akkor jön egy USB-s hangkártya. -
-
Zoja™
őstag
Üdv uraim.
Ma kaptam egy PI zerót, úgyhogy játszanék vele egy kicsit.
Első körben azt szeretném megkérdezni, hogy van e mód egy régi notiból megmentett mini pci-os wlan kártya használatára.
Második körben pedig az érdekelne, hogy mennyire energia éhes a kicsike, egy média lejátszói felhasználásnál mekkora táp kell neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest