- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kovbandi82 #28689 üzenetére
És a pi úgymond maga alól menti a kártya tartalmát? Hálózatra?
-
válasz
kovbandi82 #28687 üzenetére
Ez a script az futó raspberry-n is megy? Vagy miért kell automatizálni?
-
válasz
drbubo0017 #27630 üzenetére
Egy tunerkártya segítségével tv adásokat lehet fogni, majd azokat hálózaton keresztül nézni.
-
Úgy látom a tvheadendet már nem fordítják le hivatalosan rPi-re, nálam még a 4.0.8~jessie verzió van. Van másik repo, amit be lehet állítani, hogy onnan automatikusan frissüljön?
Oh, már látom, hogy kirakták a hivatalos oldalra is:
(C)Are there packages for Raspbian?
Yes! However it's not official, but pretty close. To use it, you simply follow the usage instructions above but change the apt source URL..
From
deb https://dl.bintray.com/tvheadend/deb
To
deb https://dl.bintray.com/mpmc/deb
Example:
echo "deb https://dl.bintray.com/mpmc/deb raspbianstretch stable-4.2" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
Please read the following:
These builds are done manually and may lag behind, however I'll do my best to keep them updated until the official repo is able to provide the packages.
Only stable-4.2 and unstable builds are available. There is no release-4.2 build.
There is no transcoding support, mainly because the Pi isn't powerful enough to do software transcoding & hardware transcoding is not yet available.
There is no changes to the code whatsoever for these builds.
Make sure to enter the distro as "raspbianjessie"/"raspbianstretch" and not "jessie"/"stretch".
If you experience an issue please contact me on github, or send me a message on IRC - I idle as mpmc in #hts on Freenode.(/C) -
Codec-et kell venni hozzá. Pár eur a raspberry oldalán.
-
válasz
Brandynew #21121 üzenetére
DVB-C kell neked, nem DVB-T
Parancssorban nekem ez hozta a csatornákat, ilyenkor a tvheadendből ki kell lépni:
sudo service tvheadend stop
w_scan -fc -cHU -x > channels.conf
sudo service tvheadend startSikeres keresés esetén a channels.conf-ból ki tudod lesni egy működő mux frekvenciáját, azt megadni a tvheadend-ben a megfelelő paraméterekkel, majd ha minden jól megy, a tvheadend megtalálja a többit.
Úgy tudom UPC-nél a legtöbb adó kódolt.
-
válasz
doberman #20860 üzenetére
Most látom, hogy már nem elérhető amit linkeltem, pedig nemrég innen vettem:
"Sorry, this item is no longer available!"Nem RTL chipes:
USB interface: Cypress CY7C68013A-56LTXC
Demodulator: Silicon Labs Si2168-B40
Tuner: Silicon Labs Si2148-A20Amit linkeltél szerintem nem tudja a DVB-C-t.
-
válasz
cinemazealot #17252 üzenetére
IMDB-hez miért nem használod a kodiba épített IMDB eszközt? Kilistázza a szereplőket, stb., talán még előzetest is lehet így nézni.
Én ugyanezt a telefonomon intézem, a yatse a lejátszott filmnél kirak egy imdb gombot, ami behozza a film adatlapját (a telefonra) -
válasz
Flowtation #16195 üzenetére
Az a filmek eredeti képaránya lesz, ami nem ugyanaz, mint a tv-k képaránya, mert inkább mozira vannak optimalizálva. Ezzel nem nagyon lehet mit csinálni.
Az ugráshoz: érdemes lenne a config.txt-ből minden egyedi beállítást kiszedni, hagyni, hogy a kodi magának állítsa be a képarányt. Majd a kodi beállításoknál megadni, hogy a megjelenítő sebességét igazítsa a film sebességéhez. Ekkor olyan frissítést fog beállítani a hdmi kimeneten, amilyen a film sebessége, és nem lesz ugrás.
-
Nálam az OSMC egy két gigás kártyán van, de az adatbázis a szerveren. (ahogy a tartalom is)
-
válasz
TommyGun #14494 üzenetére
Eddig is lehetett linux distiket felrakni, de valóban változás a Pi2-nél, hogy arra már az Ubuntu (pi2-re való változata) is felmegy.
Médialejátszásra nem tudom mennyire használható, támogatja-e a gpu videógyorsítását pl.Ha grafikus felületre is szükséged van inkább tedd fel a hivatalos Raspbiant, azon megy talán a KODI is, azzal lehet lejátszani tartalmakat (mással is, persze, de ez egy kimondott médialejátszó felület)
Ha grafikus felület nem fontos, hanem tényleg inkább a médialejátszás, akkor inkább OSMC-t javaslok, amiben szintén KODI a médialejátszó, alapból az is indul el. De alatta ott van egy közel teljes értékű Debian, amire az Ubuntu is épül.
-
-
válasz
HoTaZo #13579 üzenetére
A pi-n alapból nincs se bluetooth, se wifi. Ethernet van rajta, legegyszerűbb kábellel a hálózatra kötni. Így az ugyanarra a hálózatra mondjuk wifivel csatlakozó telefonnal vezérelheted.
De természetesen csatlakoztathatsz usb-s wifi (bt-t is persze) adaptert is hozzá, ha a kábel valamiért nem megoldható
-
válasz
huliganboy #13083 üzenetére
Én is így használom, volt egy frissítés a tv-hez, ami javított egy CEC-cel kapcsolatos hibát. Azóta nálam nincs akadás.
-
válasz
Celtis #13026 üzenetére
A OSMC is Kodira kihegyezett, a különbség nem ez.
Amit linkeltél, egy kicsit félrevezető, mert az alpha verziójú OSMC-vel hasonlítja a Kodit, amiket negatívumonként ír, az is főleg az OSMC alapértelmezett skin-jének a hiányossága/fejletlensége (alpha verzió)A különbség inkább az, hogy openelec-nél limitált, hogy mit tudsz még a rendszerrel megvalósítani: szinte csak azt, amit a KODI és a pluginjei kínálnak. Bármi egyebet hozzá tenni rendkívül macerás.
OSMC-nél több lehetőséged van, ha pl. webkamerás megfigyelő rendszert szeretnél a médialejátszás mellé, azt OSMC esetén meg tudod csinálni, mert az alap debianra építkezik, a szükséges csomagot a tárolókból telepíteni lehet (a fenti példához pl. motion)Ettől függetlenül annak, aki csak egy médialejátszót szeretne, jobb lehet az openelec, de nem rosszabb az OSMC sem, csak máshonnan közelíti meg a dolgot. Telepíteni is kb. ugyanolyan egyszerű.
-
Szerintetek ez jó lehet PI-hez?
KOPPLA 3 portos USB töltő"3 USB ports.
Voltage USB ports: 5Vdc.
Current USB ports in total: Max. 3400mA.
Current per USB port: Max. 2400mA." -
válasz
huliganboy #12886 üzenetére
Az OSMC alatt elvileg egy teljes értékű linux van, de alapból ott is a Kodi indul el, médialejátszásra van optimalizálva.
Működik a csomagkezelő is (apt), ha valamit kell még telepíteni. -
válasz
Chris Kiki #12805 üzenetére
Szerintem ezt e PI sem fogja szeretni.
-
válasz
Celtis #12777 üzenetére
Ahhoz képest, hogy kínból készült, egész jó az az alkalmazás!
Köszönjük!Én nemrég 5.0.8-as OE-t raktam egy PI2-re tvheadend-del és egy Afatech AF9033 (DVB-T) tunerrel, és egész jól működik.
Mondjuk frissülni nem frissül, mert nincs net-re kötve.
De én is arra várok, hogy újabb tvheadend-et rakjanak a repo-ba (ha egyáltalán fognak), olyat, amiben már javították a pontos idő DVB hálózatról történő beállítását. -
válasz
sirarcheer #12644 üzenetére
1. Teszteld le, de valószínűleg a kettő együtt lassabb, mint egyből a hdd-re.
2. Érdemes, most ez a támogatott, folyamatosan érkeznek hozzá a frissítések
3. B+ ra nem, inkább Raspberry Pi 2-re, ami már négymagos, de arra se feltétlenül, ha a régi még jól működik -
válasz
Benoe77 #12320 üzenetére
Jelentettem a hibát, és ma elvileg ki is javították ezt a "Time Update" funkciót:
[link]Remélem hamarosan frissül az openelecben is a tvheadend erre a verzióra.
Időközben írtam egy nagyon egyszerű idő-beállító kodi plugint is, de odáig nem jutottam el, hogy feltegyem az eszközre, de lehet, hogy már nem is kell
-
válasz
yossarian14 #12462 üzenetére
Szerintem nincs nekik, azért nem találod. Legutóbb mutatott valamennyi készletet, de felhívtak, hogy mégsincs, gondolom ezért levették.
Ez lenne a száma: RASPBERRYPI-2-MODB-1GB
A számot innen néztem, itt is azt mutatja, hogy nincs készleten
[link]
(ha innen rendelsz véletlenül, az nem az FDH-n keresztül fog érkezni) -
válasz
Benoe77 #11789 üzenetére
A médialejátszó projektben PI vonalon indultam el, sikerült is egy egész jó rendszert összehozni. OpenElec-et tettem rá egy végtelenül leegyszerűsített ReFocus skin-nel (TV, Fájlok, Kilépés menüpontokkal)
Egy gondom van, mégpedig a pontos idő kérdése, mert ugye nem lesz hálózatra kötve a szerkezet. Örömmel fedeztem fel, hogy a tvheadend-ben van olyan beállítás, ami ezt a dvb jelből meg tudná oldani, viszont valamiért nem működik:
Van ötlete valakinek arra, hogy vajon miért nem, esetleg, hogy hogy tudnám ezt a funkciót kézzel kipróbálni/ellenőrizni?
-
Kíváncsi vagyok a véleményetekre:
Ismerősömnek raknék össze egy médialejátszót, mobilinternete van csak, usb-s hdd-ről nézné a filmeket, dvb-t is érdekli.
Szerintetek el merjek indulni pi2 vonalon, vagy inkább valamilyen más médialejátszót nézzek?
Van olyan PC-s alkalmazás, ami a HDD egy könyvtárában lévő filmeket ellát metainformációkkal, amit aztán a kodi megért? Ezt lefuttatnám akkor, amikor rákerülnek a tartalmak, és azt elég csak rádugnia a pi-re.
Van más hátránya annak, hogy nincs folyamatos internetkapcsolat?Az új pi elbír külön táp nélkül egy usb-s hdd-t és egy IT9135 tunert mondjuk egy 2A-es táppal?
OSMC vagy Openelec?
-
Wow, vannak topikgazdáink!
Gratulálok nekik! -
-
Érdekes, hogy az új is 35$ lesz, és hogy rendelhető marad nem csak a B+, de a sima B is (azok is 35$-ért)
-
válasz
DrojDtroll #9823 üzenetére
Tehát a pi be van dugva a powerbankba, a powerbankba meg a táp és így megy? Nem merül közben a powerbank?
Ha kihúzod a tápot (áramszünet) akkor a pi megy tovább a powerbankról? -
válasz
DrojDtroll #9789 üzenetére
Az enyém sajnos olyan, hogy ha a powerbankot töltöm, akkor ő nem "tölti" az eszközt. Tehát vagy áramról megy a pi, vagy a powerbankról, átkapcsolás nincs.
-
válasz
Kicsirics77 #9777 üzenetére
Nem hiszem. Nézd át még egyszer a leírást, ami alapján csinálod, nem maradt-e ki valamelyik lépés.
-
válasz
Kicsirics77 #9769 üzenetére
Mert GPU-ból játsza a HD filmet, nem CPU-ból. Tehát nincs szüksége plusz órajelre a videó lejátszásához.
-
-
A gyerekek nálunk úgy néznek youtube videókat, hogy az asztali gépen a böngészőből indítjuk ezzel a kiegészítővel: Play to XBMC
Úgy tudom Androidra is van ilyen, ami xbmc-n indítja a lejátszást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- Nyaralás topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- DELL T40 EMC Szerver
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged