- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok! OpenELEC + Kodi telepítésnél lehet valahogy változtatni az egér mutató sebességét? Egy Rapoo rádiós egérrel használom és hát elég lomha szegény: végigszántom a dohányzóasztalt, mire eljutok a képernyő egyik sarkából a másikba.
Gyorsítanék rajta, ha ez lehetséges.
-
psg5
veterán
válasz
MaCS_70 #17798 üzenetére
Nagyon köszi!
Mivel a többség itt az Openelec-t javasolta, ezért gondoltam arra. OSMC-t honnan töltöm?
Nekem a lényeg, hogy stabil legyen és ha lehet magyar is család miatt. Mitől jön be jobban az OSMC? Mit látok belőle Kodin kívül?
Remélem jó buldot választok ki...gondolom figyelni kel a PI2 típusára.3D ISO lejátszáshoz? Win alól látom majd az Openelec mappát és abban az updata mappát és oda másolom (a nem tudom nem találtam vissza keresve a topikban pedig már segítettek) valamilyen testverziót és a Kodiban majd valami 3d-t is beállítok?
-
A NAS is egy számítógép, mindkettőn meg kell csinálni a megosztásokat, hogy a hálózaton a többiek, pl. a PI láthassa a megosztott mappák tartalmát.
Az alkalmazott fájlrendszer csak magát a gazdagépet érdekli, ez a hálózatra már nem hat ki. Ami a hálózat számára fontos, az a megosztási protokoll, pl. Samba (SMB, CIFS) vagy DLNA. A Kodi ezeket ismeri.
Az OpenELEC és az OSMC Debianra telepített Kodi-rendszerek, eleve a Kodi interfészével indulnak, tehát tulajdonképpen csak a médialjátszót látod belőlük, nem kell ügyeskedni.
Szerintem tedd fel valamelyiket a PI-re (nekem az OSMC jobban bejön, de használati értékben különbség nemigen akad, legfeljebb az alternatív repository-juk más, az interfészt meg úgyis a Kodi adja, amit aztán le is cserélhetsz), és amikor már látod, hogy mi a helyzet,akkor érdemes továbbkérdezni. Innentől ugyanis már a konkrét használat részleteiről van szó, amit nem sok értelme van látatlanban kitárgyalni.
WP-nal kapcsolatos ismereteim sajnos nincsenek.
Figyelni főleg arra érdemes, hogy a megfelelő buildet tedd fel stabil és gyors kártyára, és használj jó tápegységet a PI-hez.
Ha beindult a rendszer, lapozgasd egy kicsit a felületet. A beállításokat a jobb PROGRAMOK fül alatt találod, kezdj ott!MaCS
-
havri1
félisten
Megérkezett a napokban a kütyü, fel is ment a rendszer, köszi a tippeket!
Működik, viszont annyit észrevettem, hogy a TV távirányítója alapban mindent tud, kivéve a back vagy az exit gombokat. Így egy adott menüből nem tudok csak egérrel kilépni. Macerás. Van erre megoldás, vagy szerezzek be egy normális távvezérlőt?Esetleg továbbgondolva a dolgot, optikai hang kimenetet lehet rá varázsolni? Házimozi erősítőn csak optikai és koaxális bemenet van csak, HDMI-t még nem tudja.
-
psg5
veterán
válasz
MaCS_70 #17787 üzenetére
Köszönöm mindegyikőtöknek.
1.,Kodiban választom ki a tartalmat és azon a fület a fájlok menüpontban?
1.1, Gondolom alapfeltétel, hogy ha PC-ről megy akkor megosztva legyen a mappa, ha NAS-ról akkor is evidens.
1.2.,Kell-e használni freenfs-t vagy valami hasonlót, ha win alapú a gép? Ha NAS-ról megy gondolom ott nem kell...
2.,Ott lesz felajánlva, hogy NFS vagy Samba?
3., Wp-s telefonom van, gondolom arra nincs ilyen app?.
4., Oepenelec ahogy feltelepszik/elindul azonnal kodivá válik? Vagy állítani kell még valamit?
5., Egyáltalán mire érdemes figyelni beállításnál Openelec/Kodi-ban?
6., Foylamatosan bekapcsolva lesz a PI ha jól értem, csupán ha kihúzom a "konnektorból" áll le? Ez nem okoz hosszútávon gondot neki?
7., Továbbra is várom a 3D Iso lejátszáshoz szükséges telepítési infót, ha valaki segítene ebben is hálás lennék. -
Celtis
veterán
válasz
szasanyi #17790 üzenetére
Az SSH engedélyezése nem csinál semmit a grafikus felülettel. SSH-val egy másik gépről tudsz belépni a Pi-n futó operációs rendszer parancssori felületére.
Ehhez töltsd le és indítsd el a windowsos gépeden a putty.exe alkalmazást. Írd be a Raspberry IP címét és nyomd meg a connect gombot. Először le kell OK-znod egy biztonsági figyelmeztetést, majd egy karakteres felületen vagy ahol meg kell adnod a belépési nevet és jelszót (root/openelec). Ezután adhatod ki itt a linuxos parancsokat. Nagyon sok vicces dolgot lehet csinálni, de a napi használathoz ez nem fog kelleni. -
szasanyi
félisten
De milyen parancsokat és hol kell kiadni?
Ráadásul a grafikus felület ua. maradt miután az SSH-t bekapcsoltam, szóval így sem vágom.
Celtis: megnéztem én a config.txt fájlt de több részre van osztva, és nem tudtam hova kell beilleszteni azt a sort. Most megnézem a linkelt programmal is, hát azzal másképp látom.
dugesz77: köszi, így érthetőbb és nekifutok újra ez alapján.
cigam: igen, azt elfelejtettem mondani a legutóbbi válaszadáskor, hogy Samsung M3 (2,5" USB 3.0) külső HDD-t használok, azon vannak a filmek. Nincs is akkor pendrájvom amire ráférne akár egy is így pendrájvról, próbaképpen a legutóbbi The Flash 1080p sorozatrészt próbáltam ki, de ugye az nem az igazi minőség és nem is 24p.
-
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: Creative Sound Blaster X-Fi GO Pro menni fog Rpi2-vel?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
dugesz válaszához kiegészítés:
A hálózati médialejátszás úgy történik, hogy az adott tartalomtípus )filmek, sorozatok, zene, képek, stb.) füleinél a fájlok menüpontban beállítod a forrást, forrásokat. (Ha elakadnál, nyomd hosszan a menüpontot!)
NFS, DLNA, Samba, mind mehet, a DLNA régebben nekem problémám volt, úgyhogy Sambát használok.
Az így betallózótt forrásokat tett médiatárba, ő majd szépen elrendezgeti őket.Ha még nem lett volna: ha Androidot használsz, próbáld ki a Yatsét, minden távirányítót kenterbe ver a tudásával.
MaCS
-
dugesz77
őstag
Ha csak média lejátszónak fogod használni akkor nem kell telepíteni. Elég egy OpenELEC képfájlt kiírni . De ott az osmc és a Xbian is azok is 3-4 kattintás és megcsinálnak mindent a saját telepítőjükből. Szerencsére sok mindent felismer a rendszer. Most egy Logitech k400r és egy tp-link tl-wn721N wifi adaptert dugtam rá próbaképp és mind a kettő tökéletesen felismeri, nem kell telepíthetni hozzá semmit.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Elnézést, az előző hsz törölhető, mobilról nagyon nem sikerült beírni rendesen.
Szóval megjött a Pi
Holnap érkezik a microsd.Kérdéseim mielőtt nekilátok:
1., A két videó alapján megcsinálnám a telepítést, azonban azt nem tudom, hogy egyáltalán a Raspbarien-t is kell-e telepítenihó ha kizárólag médialejátszóként használnám a PI-t?
2., Még kellene egy leírás, hogy mit kell majd állítani, telepíteni, hogy a lejátszást NAS-ról (pár napig PC-ről) oldom meg lan-on keresztül.
3., Esetleg videó vagy pontosabb leírás hogy a 3d iso lejátszáshoz miként kell telepíteni a tesztert vagy nem is tudom már mi a pontos neve.Természetesen visszaolvasgatok, mert már volt róla szó, de megköszönném egybegyűjtve, támogatván a topikra egy összefoglaló nyitását amiről ha jól emlékszem szintén szó volt.
Köszönet előre is.
-
psg5
veterán
A [ https://m.youtube.com/watch?v=dG9lsw7DFDU]Raspbarientis fel kell telepíteni ha csaj medialejatszokent hasznalom pit?
-
ez miért nem működik vajon?
auto lo
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 192.168.1.200
gateway 192.168.1.1
netmask 255.255.255.0 -
wassermann
Topikgazda
-
dugesz77
őstag
válasz
szasanyi #17770 üzenetére
Erről az oldalról töltsd le ezt a zippet és rakd rá egy pendrvie-re amit beraksz a rpibe. Nem kell kicsomagolni.
Kodiban belépsz a Rendszer/Beállítások/Kiegészítők/Telepítés zip fájlból és betallózod neki a pendrive-n a zip fájlt. Ő ezt feltelepíti.
Átlépsz az Kiegészítők beszerzése menüre. Itt már meg fogod látni a Leopold addons nevezetűt. Itt rákattintva a Szolgáltatások menüre előjön a Openelec RPI Config nevezetű addon.Telepít . Rákattintva már elöjön a Beállítás menüje.Elindul és a MISC alatt megtalálod az usb 1.2A beállítást. Bejelölöd és OKÉ-zol. Elmenti újraindul. -
Celtis
veterán
válasz
wassermann #17773 üzenetére
Én inkább szántam volna rá 10 percet megnézni mi a baja. Egy idő után egyre nagyobb limitáció a régi XBMC verzió használata.
Nyilván nem arra akartál utalni, hogy az ezeréves Raspbmc jobb. -
szasanyi
félisten
A gond az, hogy RPi most van a kezemben először, a LINUX és minden ami ezen alapszik teljesen ismeretlen számomra. MicroSD kártyára OpenELEC 6 image fáljból felmásolva, azt annyi. Pendrájvról játszik le filmet, tehát az a része működik. Jó lenne az OpenELEC RPi Config kiegészítő, mert azzal könnyebb állítgatni és többcélú.
harylmu: SSH-t (assetudomiaz) bekapcsoltam már, de ettől nem vagyok előrébb, úgyhogy ennek holnap újból neki futok, mert nekem bonyi.
-
wassermann
Topikgazda
Próbaképp letöltöttem a régi PI B-mre a legújabb Openelec-et és Azbest korábbi leírása alapján összeraktam. Hálózatról a TVHeadend látszott is, konfigurálni is tudtam, de valamiért az ügyfél nem tudott csatlakozni... fogtam magam és gyorsan visszatettem a kártyára az ezeréves, jól működő Raspbmc image-t : ))
-
cigam
titán
válasz
szasanyi #17770 üzenetére
Úgy érti a kártyát berakod egy PC kártyaolvasójába, és az ott megjelenő FAT partíción megnyitod a config.txt
a portable notepad++-al. Módosítod amit akarsz, és mented.
Azért fontos, hogy nem a "sima" notepad-dal, mert a linux-os sorvégjeleket máshogy jelölik mint Windows-on, és ez mentéskor problémát okozhat.A másik megoldás, hogy telepíted a "tweak plugint" amit nemrég ajánlottak (most fejből nem megy a neve, keress rá), akkor openelec alatt, menüben is be tudod kattintani az áramkorlát feloldását.
Amúgy mit kötöttél rá, hogy nem megy? -
-
dugesz77
őstag
válasz
szasanyi #17763 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb egy addont felrakni és akkor ott a grafikus felület,egyszerűen állítható szinte minden.
-
Froclee
őstag
válasz
szasanyi #17763 üzenetére
gondolom azóta kiguliztad
Putty-val be ssh-zol a raspi-ra ésmount -o remount,rw /flash
nano /flash/config.txtitt módosítod a neked kellő dolgokat (vigyázz hogy ne maradjon előtte # jel), ha kész vagy ctrl + X, megkérdezi mented-e, nyomsz egy Y és enter. aztán
mount -o remount,ro /flash
reboot
ha így se megy, akkor aktív hub kell.(#16851) dugesz77: igen, ez még egyszerűbb.
-
szasanyi
félisten
Működik, elindult a rendszer - és természetesen nem ismeri fel a külső HDD-t. Olvastam, hogy ..." a config.txt-t módsítva megduplázhatod az USB port terhelhetőségét 1.2A-re, az alábbi sor hozzáadásával:
max_usb_current=1 " No, de hol és hogyan kell ezt átírni? Ehhez kérnék gyors segítséget! -
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
SinceretyTradingtől hogy lehet rendelni?
Korábban linkeltétek ezt az SD kártyát, de nálam nem engedi a vásárlást.
-
-
szasanyi
félisten
No, megérkezett végre! Házba ne, a 16 gigás SanDisk UltraMicroSDHC UHS-I kártyára rá az OpenELEC 6. és megyek beüzemelni a cuccot. Most ugrik a majom a vesszerbe...
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
visszaolvasva láttam, írtátok, hogy pi2-nél OE-vel a DTS HD hang sima DTS-ként megy át.
ez mit jelent? használható a cucc? (nincs mögötte nálam olyan rendszer, amin meg lehetne hallani a különbséget..)
-
cigam
titán
-
azbest
félisten
válasz
hunaqua #17752 üzenetére
Taiwanról néha feltűnik egy-egy új márka. Régebben, amikor még drágábbak voltak a kártyák, akkor egy taiwan-i cégtől NMicro kártyákat vettem. Nem volt velük semmi probléma. Ami különbség volt mondjuk egy sandisk vagy samsunghoz képest, az hogy pár száz megával kisebb volt a kapacitásuk. Gyárilag egyik flash sem hibátlan, a lehetségesnél kisebb kapacitásúra állítják be, hogy egységes legyen a sorozaton belüli méret. Az olcsóbb nonamebb kártyán nagyobb területet tartottak fenn a problémás szektorok kizárásához, hogy jobb legyen a kihozatal. Úgy látom ez is egy taiwani gyártó, meg sem lepődnék, ha akár ugyanaz lenne. Bár lehet ilyen mélységben már inkább valami sd kártya topicba illene.
Itt azt hiszem elég csak annyit tudni, hogy megvan-e a valós kapacitás és nem dobál e hibákat az oprendszer raspberry pi-ben használva.
-
ther
aktív tag
-
hunaqua
addikt
válasz
instantwater #17750 üzenetére
Mindenki azt vesz amit akar.
Én ezt arra írtam,hogy kb. 1 hónapja van a málnában egy 8GB-os Mixza kártya.Az ára 2,38 USD.- ( 687 HUF.-!!) és ingyen szállítás.Svéd postával küldi,16 nap alatt volt itt.Tökéletesen teszi a dolgát! Semmivel nem rosszabb mint az előtte lévő C10-es ADATA.A nagyobb kártyákat nem ismerem.
Ez most egy teljesen új brand promóciós bevezetése. Küld mellé egy SD kártya foglalatot,és egy USB-s micro SD kártya adaptert is....tehát a lényeg,aki olcsó kártyát akar a málnába,nyugodtan rakhat bele Mixza cuccot.Az Ali-n van róla vagy 5000 vélemény.
-
Celtis
veterán
Igen, erre a sorra gondoltam.
Ez a beállítás azt engedélyezi, hogy amikor elindul a Kodi, küldjön egy CEC üzenetet, miszerint kéri a TV-t, hogy váltson erre a bemenetre, mert bekapcsolták az eszközt. Normálisan erre a kikapcsolt TV-nek nem kéne csinálnia semmit, ha viszont be van kapcsolva a TV, akkor bemenetet kell váltania.
A TV/erősítő bekapcsolására ugyanis külön parancs van, és azt külön is lehet állítani.Ehhez képest sok TV a bemenetváltás üzenet hatására be is kapcsol, pedig nem kéne neki.
Arra tippelek, hogy Panasonic TV-d lehet, mert az is bekapcsol erre az üzenetre, ha viszont nem ezt kapja meg először, akkor nem hajlandó kommunikálni CEC-en (hacsak sok nyomkodással valahogy rá nem bírod a kapcsolat felvételére). Nekem legalábbis pont ezt csinálta a Pana TV-m. -
válasz
truefx #17748 üzenetére
Rékerestem a googlen erre a Mixza márkára, és nem értem ezt a lelkesedést irántuk.
(Az árakat GBP ben fogom írni, mert angliában élek)
A 16 GBos Mixza 4 GBP kínából.
A leírás szerint 80MB/s, amit elég nehéz elhinni ennyi pénzért, amikor a csúcs márkás kártyák 95MB/s sebességűnek vannak reklámozva.A kínaiakból kiindulva tegyük fel, hogy sebességben a felét tudja a cucc, az 40 MB/s.
Egy Kingston Class 10 UHS-1 6GBP (másfél hete 5 GBP ért vettem)
Ez egy elég ismert márka, és ráadásul nem kell attól tartani, hogy valós e a kapacitás, ami köztudott, hogy a kínai, nagy kapacitásúnak hirdetett kártyáknál sokszor nem valós, plusz még ott van a kb egy hónapos várakozási idő is.Persze, lehet azzal érvelni, hogy angliából (igazából svájcból küldik) magyarországra van 2 GBP postaköltség, kínából free shipping.
De nézzük a 128GB os példányt.
Ugyanazon eladó eBay shopja: 23.5 GBPTovábbra is tartom a véleményem miszerint a kínai kártya hirdetett sebessége nem valós, tehát unfair módon tételezzünk fel itt is egy feles szorzót, azaz 40MB/s.
Integral 128GB SDXC 80MB/s 25 GBP
Igaz, hogy az integral nem a legismertebb, legelismertebb márka a memóriakártya piacon, de van legalább akkora név mint az számomra ismeretlen Mixza.Tehát a legkisebb felsorolt kártya is csak kicsivel olcsóbb mint a márkás.
Akkor miért éri meg az egy hónapos várakozást, kisérletezést, vacakolást, csalódást, ha hamar tönkre megy?Nem értem.
-
azbest
félisten
válasz
truefx #17748 üzenetére
Az olcsóbb sd kártyákon valószínűlg nincsen wear leveling, szóval szerintem esélyesebb sok kis írás-olvasás kapcsán, hogy jobban "kopik". Főleg, hogy ha nagy méretű az egy lépésben írható/törölhető blokkméret a kártyán. A kis darabkák miatt lehet, hogy az eredeti fájlméret sokszorosának megfelelő írás/törlés műveletet kell végeznie. A hdd esetén nem kell elhasználódástól tartani.
-
truefx
aktív tag
Kicsit OFF.
Megtaláltam én is a Mixza micro SD-ket, nagyon olcsó. Alkalmas lenne egy ilyen 128GB-s kártya torrentezni (24/7)? Bírja az igénybe vételt? Úgy általánosságban is értem a kérdést. Pendrive, ill. microSD-t jobban megviseli az ilyesmi mint egy rendes HDD-t?
-
stopperos
senior tag
válasz
tupacamaru #17729 üzenetére
Olyan 250-300 Kbyte/sec sebességre képes átlagosan egy ilyen spi ethernettel. Pár alap dologra elegendő.
-
ther
aktív tag
válasz
Celtis #17745 üzenetére
A második sor "Switch source to this device"-ként szerepel nálam, volt egy sejtésem, hogy erre gondolsz. Ha ezt kikapcsolom, akkor (bár egy RPi reboot nem kapcsolja be a TV-t) egyáltalán nem veszi be , ezért gondoltam, hogy másik settinget kéne piszkálni. A másik beállítás, amit írtál az tiltva volt eleve.
-
azbest
félisten
válasz
DarkByte #17740 üzenetére
A compile combosabb, ha inkább cross toolchainnel pécék csinálják. Játszottem régen ezzel. A régi B 1-2 gyengébb pécét még el tud látni feladattal. De a pi2 is kevés volt, amikor vele etettem volna 30 darab 4 magos gépet.
Ha egy erős pécén indítjuk a buildet cross toolchaint adva icecc-nek, akkor az eléggé oda tud vágni. Icecc farmba vannak szervezve a webkit és hasonló projektekkel foglalkozó kollégák gépei, hogy gyorsan tudjanak buildelni.
Viszont a transcode dolog nem hülyeség. Elvieg a pi-k egy fullhd decode - encode párost, azaz transzkódolást lazán le tudnak nyomni hardverből. Sőt, elvileg egyszerre többel is boldogulhatnak, sd-ből többet is, hd-ből nem tudom kettőt elbírnak-e. A gpu sebesség beállításain múlik mennyivel boldogul, szóval kis tuninggal lehet két fhd is megy egynek, de ezt nem állítom biztosra.
De a kis zero-k is egyenrangúak ilyen téren. Ha tvheadend-be bekerül a transcode támogatás és valahogy lanon át át lehetne passzolni streamet egy zeronak is, az durva lenne. Ugye, ha egyszerre 2-3 ember is nézné távolról, mobilról, csökkentett minőségűre konvertálva. -
azbest
félisten
válasz
tupacamaru #17735 üzenetére
A tronsmart vezetékesben pedig
USB\VID_0BDA&PID_8152&REV_2000
Realtek USB FE Family Controller, RTL8152 10/100 usb2 -
azbest
félisten
Ha nem vigyáztok, szaporodni kezd
Mivel direktben van kivezetve a soc usb-je, így olyan módokat is tud, amiket a B-k nem. Az usb-n keresztül megy az ip protokoll és onnan kapja az áramot is a sok kis parazita
Ne érje nedvesség a testét! Tartsd távol az éles fénytől! De ami a legfontosabb: hiába sír, hiába könyörög, soha, de soha ne etesd meg éjfél után! [link]
-
artiny
őstag
helotok
melyik usb hubot ajanlanatok ebayrol?
RP PI Bpl. ezeket neztem ki,ezek kozul valakinek tapasztalata?
1
Perfect 7 Port USB Hub AC Adapter(EU Plug) FE2
4/7 Ports USB 2.0 High Speed Hub With US EU Power Adapter And Per-Port Switches3
5V 3A 4 Ports USB HUB+Power Extension Socket EU Plug for USB-Powered Devices SY -
dugesz77
őstag
válasz
Én ezt az usb hub modot néztem ki. Tudom passzív de csak egy wifi adapter és egy távirányító lenne rajta.
Az én tvm (LG 42LM669S) simán elviszi a rpi2 a hátlapi usb portról. A zero elvileg kevesebbel is beéri. -
azbest
félisten
válasz
A wifivel esélyes, ha nem túl nagy fogyasztású fajta (pl rtl8088/8192 a nano wifikben gyakori).
A képen lévő spi ethernet csatoló chipje csak 10Mbps-t támogat legfeljebb, annál a wifi lényegesen gyorsabb lehet.
USB ethernetből van ami közel 100-at hoz, mint a B-ken lévő.
Nekem ilyen tronsmart van [link] -
tupacamaru
veterán
Honnan lehetne letölteni valami rövid videót tesztelni a Zero-t? Most próbáltam, egyelőre USB-ről, egy 16 Mbps-os .mkv fájlt, azt simán vitte. A videó 23.976 fps-ű, a TV 24-et írt. Le tudja játszani 23.976-al és a TV írta ki rosszul vagy nem? Nem tudom hogy WiFi adapterrel menni fog-e a sima lejátszás, vagy ha nem akkor veszek hozzá egy LAN adaptert. Ja, OpenELEC 6.0.0 alatt próbálom.
Mi lenne ha a TV USB portjáról tápolnám meg a Zero-t? Szerintem elég lenne neki. Nem lenne más rákötve csak egy WiFi vagy egy LAN adapter.
-
hunaqua
addikt
válasz
gyurkikrisz #17726 üzenetére
Már ajánlottam az Ali-ról a MIXZA vagy LD kártyát.Tápnak meg a Nillkin töltőt. A 8GB kártya 2.5 usd, a töltő meg 6 usd.-
-
Celtis
veterán
válasz
hunaqua #17721 üzenetére
Szerintem az a legnagyobb gond, hogy egyéb kiegészítők kellene csak az üzembe helyezéshez. Hiába akarod wifiről üzemeltetni, a kezdeti konfigurációhoz vagy kell egy billentyűzet és HDMI átalakító, hogy lásd mit csinálsz, de lehet, hogy még egy USB hub sem árt, ha magát az adaptert is egyszerre rá akarod kötni.
Vagy kell egy LAN adapter, feltéve, hogy az konfigurálás nélkül is elindul.
Én pl. egy RPi2-vel csináltam meg a kezdeti konfigot és aztán tettem át az SD kártyát a Zeroba.
Most az öntözőmhöz olyan image-et csináltam, hogy a wifi konfigurációs fájlt egyszerűen átraktam az SD kártya FAT partíciójára, így offline tudom szerkeszteni. Ezután csak bedugom a kártyát a Zeroba és ha egyébként támogatja a wifi adaptert, akkor azonnal felcsatlakozik és lehet távolról belépni.
-
Celtis
veterán
válasz
gyurkikrisz #17716 üzenetére
Nekem egy ilyen olcsó aprócska wifi adapter van rádugva. Simán viszi.
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #17711 üzenetére
Jó tudni. Akkor végülis rá lehet szerkeszteni egy bekapcsoló gombot, ha valakinek ez lenne a perverziója, hogy éjszakára mondjuk leállítsa a Pi-t
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #17714 üzenetére
a B+ és 2B érzékeli, ha kevés a feszültség (villog a piros és szivárnányos négyzet a sarokban a képben). Azt nem tudom, hogy ki is lehet-e ezt olvasni, nem kerestem még utána.
(#17716) gyurkikrisz
jó kérdés. A hivatalos fórumon láttam panaszt, hogy egy passzív hubról hajtott egér és bill is sok volt neki. Persze nem derült ki, hogyan táplálták. Én valószínűleg usb hubról fogom tápolni. Bár még külön hubot sem vettem neki. -
dugesz77
őstag
válasz
-
tupacamaru
veterán
válasz
Én az előző körben rendeltem, akkor még 4 font volt a Pi és 4 font volt a postaköltség. Sima posta hozta és a 10.-ik napon jött meg.
-
gyurkikrisz
őstag
Sziasztok!
Lecsúsztam a mai Zero adagról, de legközelebb mindenképp vennék. Kérdés: Mennyi is volt nektek a szállítási költség?
A másik az, hogy elbír egy USB-s wifi adapterrel a Zero?
-
evilskati
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Még kicsit jobban körbejárom a témát.
Van valami bevált táp, amit használtok és érdemes megrendelni, akár ebay, akár más?
-
válasz
MaCS_70 #17609 üzenetére
Köszi, ki próbálom a kábel cserét, esetleg a telefonom töltőjét is.
Mivel ugye GPIO porton táplálom, így saját gyártású kábelen kapja a szuflát. Lehet csinálok egy másikat.
Illetve rendeltem egy 5V 10A-es tápot, amit be fogok kötni az USB HUB-ba.
fesz mérő modul nincs a prociba mint a hőmérő szenzor? -
wassermann
Topikgazda
válasz
tupacamaru #17711 üzenetére
Ez most miért jó? Ez nem PC, hanem egy törpe-fogyasztású mobilokhoz hasonló valami. Nem szokás kapcsolgatni: megy azt kész. 2,5W
-
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #17692 üzenetére
Ezek szerint haltolja a procit. Nem tudom mit csinál a run láb, ha reszetet, akkor attól elindulhat.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Pi-t hol érdemes venni? (pi2), kínából kihagynám a vám miatt. a málnapc-t és rpishopot néztem.
máshol is érdemes nézni? rs- online-t néztem, de nem jött le, hogy magánszemélyként vehetek-e ott.másik kérdés: OpenElecet futtatnék rajta, NFS-sel. elég neki a 5V/2A nillkin töltőfejem?
cigam: úgy értettem, hogy hol van esetleg ezeknél jobb áron
-
DarkByte
addikt
Nyomtatható GPIO szamárvezető létezik? Ha igen, nem veszélyes, nem tudja rövidre zárni a tűket a toner por mondjuk?
Egyébként alternatív Pi0 stock figyeló: [link]
Mobilra Twitter app felrak, és be kell lőni hogy szóljon ha ez a user új tweet-et tesz közzé.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest