- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kicsirics77 #48426 üzenetére
Bocsi, fejből írtam, és nem néztem utánna... Köszi a pontosítást!
HA2-016, 73 dx -
envagyok
veterán
válasz
Kicsirics77 #48390 üzenetére
Köszi
Régen is az volt, azt hittem már outdated -
icemad
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #47658 üzenetére
+wassermann: Köszönöm!
-
ha3flt
tag
válasz
Kicsirics77 #47509 üzenetére
Csak ne lenne olyan kellemetlen olvasni - füllel jobb. :-) Megnéztelek a QRZ.com-on, remek, hogy te is...
-
ferko0726
tag
válasz
Kicsirics77 #44294 üzenetére
Mindent úgy csináltam ahogy írtad de akkor is Érvénytelen formátum
-
ferko0726
tag
válasz
Kicsirics77 #44292 üzenetére
Köszönöm.
Nekem alapból Fat32-re van formázva a micro sd kártya.
Vagy pontosan milyen formázás (Fat32, NTFS... stb.) kell a raspberry - hez?
A rufus is formáz mielőtt ráírja a képfájlt, nem? -
totya79
tag
válasz
Kicsirics77 #43963 üzenetére
Igen,természetesen.
-
Tyson5
tag
válasz
Kicsirics77 #40845 üzenetére
kicsit off, de ha közvetlenül a problémát szeretnénk megoldani, akkor szerintem felejtsd el a raspberryt. Jó cucc, sokmindenre alkalmas, de youtubera, HBO go, netflix, stb...-re pont alkalmatlan szerintem. Én egy pi 4 4gb áráért vettem egy xiaomi mi box s tv okosítót. Távirányítóval, működik a youtube, netflix, HBO go, plex (plex szerver a raspberryn fut), VLC player, chromecast és millió meg egy alkalmazás amit nagyon egyszerűen lehet használni. Stabilan működik már hónapok óta, míg a raspberryvel csak a szenvedés van. 4K meg sem kottyan neki, sosem akadozik, vagy lassul be.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #40861 üzenetére
Megjavult,mondjuk semmit nem csináltam vele,de egyszer csak elindult és lejátsza a beágyazott/youtube videókat,a többi nem releváns(netflix,hbo go).
Ki érti ezt😂 -
0519
senior tag
válasz
Kicsirics77 #40859 üzenetére
Megtalálta a fájlt, tehát telepítve van.
Az engedély megtagadva egy másik könyvtárra vonatkozik. A kereső program az egész lemezen kereste a fájlt, és a gvfs könyvtárhoz nem kapott hozzáférést, de ez nem számít.
Még az lehet, hogy régi verzió van neked és valahogy frissíteni kellene. -
0519
senior tag
válasz
Kicsirics77 #40854 üzenetére
Az én kíváncsiságom kielégítése érdekében futtasd le e parancsot és írd meg a választ ide:
sudo find / -iname 'libwidevinecdm.so' -print -
0519
senior tag
válasz
Kicsirics77 #40843 üzenetére
És telepítve van a widevine? Ellenőrizted?
-
válasz
gpu_mem-et beállítottad a /boot/config.txt-ben?
Ehhez egy kérdés: Kitesztelte már valaki mennyi memória kell a FullHD lejátszáshoz? Én 320MB-ot adtam meg, de lehet kicsit sok
-
sztanozs
veterán
válasz
Mi az OS?
-
válasz
akkor marad a Kodi
-
sztanozs
veterán
válasz
-
válasz
Kicsirics77 #36342 üzenetére
Van valami konkrét forrás is arra, hogy a PI (illetve a Linux-alapú rendszerek) "nem szeretik" az NTFS-t?
MErt nekem úgy tűnik, hogy ez inkább csak amolyan népi hiedelem.
Mániákusan méregetem az eszközeim paramétereit, és már a PI 1-esemnél sem találtam méréshatáron felüli különbséget az ext4 javára, sőt, kicsivel rendszerint az NTFS-sel futó tárolók teljesítenek jobban.
Most a bejegyzéseket látva megint előránotttam egy PI2-t Raspbiannal és egy notebook HDD-vel, és megint az jött ki, hogy hajszálnyival ugyan, de az NTFS a gyorsabb írásban és olvasásban is, legalábbis egyszerű fájlműveleteknél, nagy fájlokkal. Sok kis fájlnál az ext4 gyorsabb, de szinte elhanyagolható mértékben.
MaCS
-
Nabuka11
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #36342 üzenetére
Pont ezért használom csak az ext4-est.
-
Nabuka11
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #36339 üzenetére
Van 4 partíció a HDD-n, abból az egyik 1 terrás csak a filmeknek a Pi miatt lett ext4-re formázva. Számít az, hogy a többi partíció milyen fájlrendszerű?
-
htc07
addikt
válasz
Kicsirics77 #36049 üzenetére
a chromecast ultra nem lenne megoldás esetleg neked?
-
syler123
veterán
válasz
Kicsirics77 #36049 üzenetére
Hát... Az Apple tv 4k min 58eFt, ahogy látom, amit linkeltem, pl s905x3 box az meg olyan 15eFt lehet. Persze én nem ismerem az apple tv-t, szóval lehet hogy csodakészülék. A lényeg hogy ne csak beleugorj és vegyél meg valamit, hanem előtte kérdezd meg a fórumon, hogy coreelec kompatibilis-e. A felrakásban is segíteni fognak, nem nehéz.
-
syler123
veterán
válasz
Kicsirics77 #36045 üzenetére
Ha filmezéshez keresel eszközt, akkor kukkants be ebbe a topicba. Ajánlanak neked boxot, ami megy coreelec-el (kodit futtat) és tudja a 4k-t.
Netflixhez mondjuk nem ajánlom. -
duffbeer
őstag
válasz
Kicsirics77 #36023 üzenetére
Kipróbáltam. Videó formátum:
Video: HVC1 3840x1664 24fps [V: hevc main 10, yuv420p10le, 3840x1664 [default]]
A TV viszont csak fullHD-s.Röccenésmentesen volt a lejátszás, masszív melegedés mellett. Pi4, ilyen felhasználásra nagyon igényel aktív hűtést, vagy valami batár passzív bordát.
VISZONT pár perc után összeomlott. Hang, kép elment. Reset után nem volt hálózat. Aljzat ledjei fel-felvillantak... Kihúz, csatlakoztam ac wifire, de úgy sem látta a megosztásaimat. Nem tudom mi okozhatja, egy régebbi próbálkozásomnál ugyanezt játszotta, igaz akkor egy igen combos 4k sample-nél (120mbps). Betudtam annak. Több időm most sincs vele játszani, mert megy vissza szerver üzemmódba a lap. Nekem igazából nem 4k-ra kell, mert a tv sem tudja, de a H265 támogatás jól jönne... Egyébként anno az Odroid C2-vel szemeztem etéren. Combosabb GPU, onboard infra, 2 giga ram, eMMC stb. Lehet, ha a kodi lapom cserélve lesz, akkor Odroid-ra. -
duffbeer
őstag
válasz
Kicsirics77 #36020 üzenetére
Ma fogom tesztelni este, ha megvárod. :) Pi4 1gb.
-
válasz
Kicsirics77 #35552 üzenetére
A fhd h.264 a kodival nem lesz gond. A 4k/h.265-öt is támogatja (fejlesztés alatt).
-
válasz
Kicsirics77 #35550 üzenetére
Olvass vissza! Sokmindentől függ. Pontosan mit szeretnél lejátszani? (youtube/netflix 4k, vagy h.264/h.265 videó) Mivel? (kodi, böngésző, vnc,...)
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #35545 üzenetére
Erre valaki?
#35545 -
válasz
Kicsirics77 #35459 üzenetére
Átmész root userbe:
sudo su
Megnyitod a crontab-ot:
crontab -e
Beírod egy új sorba:
@reboot python /luma.led_matrix/examples/silly_clock.py
Elmented, majd újraindítással ellenőrzöd, hogy működik-e:
reboot
-
Latitude
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #35356 üzenetére
Szívesen, örülök hogy sikerült.
-
Latitude
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #35350 üzenetére
Igen, illetve az első indítás után kb 3G-t tölt le és telepít ami elégé hosszú ideig tart.
-
Latitude
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #35348 üzenetére
Nem vészes a telepítése, inkább időigényes.
-
Latitude
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #35346 üzenetére
Hbo Go-t Osmc alatt nekem ezz alapján sikerült beüzemelni:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=339798 -
PistiSan
addikt
válasz
Kicsirics77 #35344 üzenetére
A kérdező hw, sw adatai:
Raspberry pi 3b+ kodi 18.4
Osmc 2019.10-1 -
c64fanhun
tag
válasz
Kicsirics77 #34378 üzenetére
Lenne 2 kérdésem.
Raspberry 1 model b-re milyen op. Rendszerek elérhetőek?:)
Illetve azt tudom, hogy egy sima usb hubot nem igen hajt meg, forrasztok neki tápot, 1 vagy 2 A kéne neki? 4 portos hub. -
MrSealRD
veterán
válasz
Kicsirics77 #33726 üzenetére
Sajnos a PH is elkezdte alkalmazni a különböző random ID generálást is. Így sajnos nem tudsz olyan szűrést létrehozni amivel tartós lenne az eredmény. Pi-hole, Ublock, Ghostery kombóval sincs 100%... de azért az is igaz, hogy jobb a helyzet mintha nem lenne. Vannak a neten listák pi-hole-hoz... felraktam egy 4,5 milliós adatbázist. Aztán kb semmi sem jött be...
Szóval itt is megvannak a végletek és az aranyközépút.
-
válasz
Kicsirics77 #33724 üzenetére
szerintem az alap beállitás ok. mindent jól csinálsz. a pi-hole nem mindenható. van lehetőség kézzel hozzáadni cimeket, de...
én a tv youtube appja miatt üzemeltem be, de pont ahhoz már nem jó, mert olyan cimekről jönnek a reklámok, hogy azt képtelenség listába rendezni, mert mindig változnak. -
daninet
veterán
válasz
Kicsirics77 #31907 üzenetére
fogalmam sincs, ezt követem: [link]
-
evilskati
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #31846 üzenetére
Szünetmentes tápegységre van kötve esetleg a Pi?
-
válasz
Kicsirics77 #30757 üzenetére
Pontosan mit értesz azon, hogy "fut a szöveg"? A python script-ben kellene keresni a hibát. Próbálj másik scriptet. Lehet, hogy ez csak egy karaktert scrolloz a végtelenségig. Van olyan rész a script-ben, ahol meg tudod adni a kijelző hosszát/méretét?
-
válasz
Kicsirics77 #30752 üzenetére
A manuel szerint az elsőre megy csak a DIN, és az első DOUT-ból megy a második DIN-jébe.
Pi -» DIN 1.kiljelző DOUT -» DIN 2.kiljelző DOUT -» DIN 3.kiljelző DOUT...
-
azbest
félisten
válasz
Kicsirics77 #30750 üzenetére
nincs rajta valami jumper a címzés módosításához? Bár ez csak gyenge tipp, viszont van tutoriál a neten ilyesmiről is [link]
Esetleg valami sorrendiség nem jó talán. -
válasz
Kicsirics77 #30630 üzenetére
Már rég nem kell az apt-get, simán mehet apt-vel. Inkább a fájlrendszerrel / adathordozóval lehet valami szerintem.
Szerk.: neten azt írják, hogy tápellátási gond is lehet, a villám jel nem világít?
-
golya87
őstag
válasz
Kicsirics77 #30554 üzenetére
A sorozatok mennek, egy óránál többet pedig nem tv-zek, vagy ha igen akkor teljes évad dara...
Egyelőre nem showstopper a lan bug. -
golya87
őstag
válasz
Kicsirics77 #30552 üzenetére
Sima OSMC.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #30478 üzenetére
na csak megy osmc alatt is mindkét hálózat,csak osmc-ből nem a legfrissebb kell hanem az áprilisi kiadás.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #30476 üzenetére
Osmc valami miatt nem kezeli,rasbian alatt tökéletes.
-
válasz
Kicsirics77 #30016 üzenetére
Gondolom egy jó minőségű telefon töltő is megfelel, ugye? Hűtőborda akkor nem érdemes?
-
zodes
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #29712 üzenetére
Tegnap megvettem
Ma megcsinálom a hűtést.Közben a BT fejhallgató is természetesen működik, elfelejtettem a Kodiban a Beállítások/Hang beállítani a HDMI helyett a Fejhallgatót.
-
zodes
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #29708 üzenetére
A hőmérő jel pedig valóban a hűtés miatt jelez?
Akkor rendelek egy hűtőbordát is. Remélem elég lesz neki.
Most egy átlátszó egyszerű dobozkában van. Hozzá való.
Tele van likkal
De gondolkodom még a proci felett jobban kivágom.A BT fejhallgatóról van valami infó?
-
zodes
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #29706 üzenetére
Nem vettem annak
A buksim megértette, csak az állandó hazudozással van a gondom. Nem rád gondolok.
Hanem hogy ilyen kevés a fogyasztás ennyi is elég stb.
Aztán a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy csak kell neki 2.5A-es táp és csak kell neki hűtés.
Köszönöm. Veszek olyat és gondolom akkor nem árt egy hűtőborda sem neki, illetve konkrétan KELL neki. -
zodes
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #29702 üzenetére
Nem, tényleg nem. Miért is?
Állítólag 1W a fogyasztása. Semmi nincs rajta. Se HDD, se billentyűzet, de még egy árva egér sem.
Mitől is fogyasztana a kikiáltott 1W helyett több mint 10W-ot?
Tehát több. mint a tízszeresét? -
drbubo0017
kezdő
válasz
Kicsirics77 #29089 üzenetére
Szia,
Csinaltam img fajlt amiben minden be van allitva. Majd felteszem vhova. Abban tud valaki segiteni hogyan lehet ugy imgt kesziteni hogy csak a tenylegesen foglalt hely legyen a merete? -
Rag
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #28906 üzenetére
Köszi a linket, de ennél a programnál is ki kell választani a meghajtót. Jelenleg pedig win7 nem ismeri fel a rádugott kártyát, így nem tudom azt meghajtóként kiválasztani.
-
Ben4444
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #25494 üzenetére
Próbáltam már ezt is https://github.com/markondej/fm_transmitter ez elvileg jó 3-mal de nem szól.
-
bally4
tag
válasz
Kicsirics77 #22744 üzenetére
Bocsi, nem választ akartam írni, hanem újat.
Na igen, kodi, le, oe.. A lényeg ugyanaz.
Movieshark, sorozatbarát, amit használok. Alex, igen, a kiegészítőn belül ki tudom tenni a sorozatot a kiegészítő kedvencei közé, de én az asztalra szeretném közvetlen. -
bally4
tag
válasz
Kicsirics77 #22741 üzenetére
LibreElecben ha telepítek egy kiegészítőt és azon keresztül nézek sorozatot, akkor hogy lehet kitenni a kedvencek közé, hogy ne kelljen mindig lemenni 6 szintet az almappába? Akár az asztalra kitenni az évadot, következő évadnál meg cserélem.. Köszi!
-
válasz
Kicsirics77 #22738 üzenetére
A GPIO-ról csak a tápot kapja? Vagy a touch ott van bedrótozva?
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22460 üzenetére
És milyen rádió alkalmazást használsz ehhez?
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22458 üzenetére
Ez a link már jó.
Nekem Kodi-n kell a touch funkció. Azért köszi. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22455 üzenetére
Köszi, de nem jó a link. A dropboxban nyomd meg a share gombot, ott kapsz megosztható linket.
Egyébként ha ezen a Raspbianon telepítek egy Kodi-t akkor megy a touchscreen azon is?
-
mimey
tag
válasz
Kicsirics77 #22394 üzenetére
Köszi szépen előre is!
-
mimey
tag
válasz
Kicsirics77 #22331 üzenetére
Szia!
Nekem még úton van ez a touch screen, én is netes rádiót szeretnék faragni belőle.
Előre is köszönöm, ha majd feltöltöd valahova azt a raspbian img-t, és megosztod velünk.Celtis-nek is köszi a LibreELEC leírást.
Üdv: mimey
-
petya220
senior tag
válasz
Kicsirics77 #22376 üzenetére
Megcsináltam :l Kép volt, hang annál kevesebb
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22341 üzenetére
OK, alig várom.
Közben azért találtam valami reménysugarat, hogy Libreelec alatt is életre keltsem.
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22336 üzenetére
Előre is köszönöm!
Raspbian alatt nekem is életre kelt az érintő képernyő, de ott még nem próbáltam a Kodit.
Érdekes, hogy OSMC/Libreelec alatt is történik valami, ha hozzáérek a képernyőhöz.Eltűnik az aktuális menülem kiválasztása, mintha valahova egy semleges helyre kattintottam volna, de semmi több. Mintha csak a kalibrálás hiányozna. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #22331 üzenetére
Na ez érdekel, mert most úgy néz ki, hogy Openelec/Libreelec/OSMC alatt nem megoldott a touchscreen kezelése.
Neked mi fut a Pin? Én is netes rádiót szeretnék csinálni. -
cinemazealot
addikt
válasz
Kicsirics77 #22193 üzenetére
És vajon van olyan megoldás, hogy egy ilyen RPi-hez szánt képernyőn (amit HDMI-n kötök egy Ubuntu PC-hez) beizzítsam az érintőpanelt? Esetleg valamilyen GPIO-USB (?) átalakító meg egy megfelelő illesztő program?
-
Damateo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #22010 üzenetére
fstab szerkesztésre én is gondoltam, csak még nem csináltam. Nem tudom hogy kezdjek hozzá.
-
akipapi
tag
válasz
Kicsirics77 #21969 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ.
-
erer1000
őstag
válasz
Kicsirics77 #21822 üzenetére
ja értem. köszönöm
!
-
erer1000
őstag
válasz
Kicsirics77 #21818 üzenetére
android alatt akkor 100% hogy felejtsem el az érintőt PI nél?
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #20795 üzenetére
én anno feltaláltam a spanyolviaszt... : egy kis darab celluxal leragasztottam a dobozba szerelt pi kártyanyílását... - többet nem mozdult ki belőle..
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20810 üzenetére
Bármilyen parancs, ami sudo-val kezdődik, így végződik:
There is no working 'sudo'.
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20806 üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20804 üzenetére
Az utolsó sort nem értem, ezt hol keressem, mi a kiegészítő neve? Teljesen eltévedtem már, sorry.
SSH-t engedélyeztem, putty -al érem el vagy mivel?
10 éve nem LINUX-oztam kb.Nekem az is gyanús, hogy a transmission ra rákattintva folyamatosan a config hiányát errorozza, és dobja be, ami persze ki van töltve jól.
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20802 üzenetére
Hát, ez nekem kínai , de azért köszi
rtorrent is van látom, annak nincs webes felülete KODI alatt?szerk.: EDGE, Firefox alól nem látja a weblapot, itt más lesz, szvsz továbbra is beállítás gond.
fagyás előtt még a 192.168.1.10 címet elértem, a KODi jött be. Most az sem. -
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20799 üzenetére
Mert gondolom ahhoz, hogy ssh-n elérjem, újabb konfig kell, és már a konfigot is konfigolni, azért, hogy konfigoljak, na ne már
Fejlemény van. T- fent, és már a 9091-es porta nem azt írja, hoyg nem érhető el, hanem titkosítási gondja van az IE-nek, chrome is hasonlót ír.
Ez a lap nem jeleníthető meg
Engedélyezze a TLS 1.0, TLS 1.1 és TLS 1.2 titkosítást a speciális beállításokban, és próbálja újra megnyitni a(z) https://192.168.1.10:9091 weblapot. Lehet, hogy a webhely nem támogatott protokollt használ. Ha nem szűnik meg ez a hiba, forduljon a webhely rendszergazdájához.
(#20800) PeterPH : azaz, köszi!
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20797 üzenetére
Köszi, a másik cigam féle leírás alapján csináltam, az egyszerűbb nekem.
Most a szűz rendszerre feltettem a Transmissiont, de nem akar elindulni
Config hiányra panaszkodik, pedig be van állítva minden (más most a felkülete mint az előbb a beállításoknak).
localhost átírva 192.168.1.10 -re, user/pass hozzáadva, okézva. De indításnál error, config nincs beállítva, és visszadob ugyanoda.Ráadásul a távirányítón (tv) nem támogatja alapból a back-et, azt configolni kellett egy programmal, persze azt se tudom mivel csináltam. Esetleg tipp? Hozzá kellett adni a kiegészítőkből ha jól rémlik.
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20795 üzenetére
Helyén volt, már újraraktam az openelecet
Most nem szarakodok a codec-ekkel, előbb lőjjem be a Transmission-t. -
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20793 üzenetére
ORICO Portable USB 3.0 High Speed 3.5 SATA Hdd Enclosure for Notebook Desktop PC
Van külön tápja, direkt ilyet vettem.
Sajnos új kora óta szívok ezzel a Pi-vel, most elég stabil volt 1-2 hónapig, hogy visszavettem 900mhz-re, de ez a mai sok volt neki.. -
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20788 üzenetére
Próbálom, köszi.
config.txt-t KODI alól elérem? -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Kicsirics77 #19765 üzenetére
Ha jól értem, azon a honlapon, amit likeltél, letöltöm a "random Raspbian"-hoz való zippet, kicsomagolom, rámásolom az SD-re az ISO mellé. Ezután HDMI-n összekötöm egy monitorral, parancssorba begépelem parancsokat, és nagyjából ennyi?
Jelen pillanatban az OE-et szeretném így megjelentetni a kis LCD-n. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Kicsirics77 #19762 üzenetére
A netrádió nálam is kitűzött cél lenne. Mit használsz hozzá?
aryes: Nincs USB doktorom, de megpróbálom majd valahogy megmérni a fogyasztását.
Pulsar: A RPi csak tegnap jött meg, úgyhogy még nem volt alkalmam kipróbálni. Eddig linux negatív voltak, pár órát lehet, hogy eltart majd, míg életre bírom...
Mindenesetre Kicsirics77 linkje nagy segítségnk tűnik.
-
b0rZ
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #19075 üzenetére
UPS hozza holnap.
-
envagyok
veterán
válasz
Kicsirics77 #19071 üzenetére
Az fdh oldalon nincs raktáron, míg a hu.farnell oldalon több ezer db van.
-
Froclee
őstag
válasz
Kicsirics77 #19010 üzenetére
10-bit hevc hardver dekód nélkül nem látom értelmét nagyon új hardvert kiadni. nem látom a specifikáció között a HDMI 2.0-át egyelőre.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Kicsirics77 #19010 üzenetére
Kicsit gyenge a cikk... pl. nem kötelező a billentyűzet, egér, monitor sem. Ez felhasználás függő, stb.
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #17811 üzenetére
Igen, erre jutottam én is csak gondoltam hátha van vmi elegánsabb megoldás.
dugesz77: és ott mit kellene állítanom?
-
eastsider
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #17618 üzenetére
szoval alapbol tudna a pi, de a wifi modul lehet a szuk keresztmetszet. az USB eleg ra?
bocs, de eddig ez sem volt tiszta -
eastsider
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #17611 üzenetére
koszi, szoval akkor ez felejtos
-
azbest
félisten
válasz
Kicsirics77 #17273 üzenetére
Tippre ez lesz az:
HDMI_IGNORE_CEC_INIT
Setting this to 1 will prevent the initial active source message being sent during bootup. This avoids bringing a CEC-enabled TV out of standby and channel switching when rebooting your Raspberry Pi.
Van ott még több is, ahonnan ez jött [link]
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #17065 üzenetére
És Te is 47 vagy?
Ahogy öregszem "kinövök" dolgokat, tevékenységeket de gondolom nem vagyok ezzel egyedül. De majd 8 év múlva mondd, hogy alakult!
cigam: arról semmit sem tudok. Hw nem túl izmos, TV tuner nem kell, ill. a médialejátszási képességéről (videó-, és hangformátumok) infó, tesz van hol?
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #17062 üzenetére
Sajnos itt a HA a lényeg.. Én eleve célhardvert szerettem volna egy HiMedia Q5 személyében, de sajna nem kapható. Nekem minden szempontól az lett volna ideális és csak emiatt jött szóba a RPi2 (lévén az említett médiajátszó szintjét csak 60k+ áron lehet elérni más, hasonló termékkel).
No, még olvasgatok és rágódok kicsit aztán eldöntöm, hogy valóban akarom-e én ezt a lovat...cigam: persze, akinek ez kell / szereti annak biztosan jó, ezt én nem vitatom. A gond az, hogy én nem tartozom oda. Sok PC-t építettem de már azt is meguntam. És csak médialejátszót szeretnék, és annak ez is megfelel (igaz, nem ideális több okból sem de az árak miatt csak ez jöhetne szóba). Talán fiamat érdekelné a téma mert az egyetemen hasonlókat tanulnak, és azzal együtt talán jó lenne. De még ő sem döntötte el mennyit tudna / akarna foglalkozni vele.
-
ther
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #17055 üzenetére
Hasonló kombinálcióval operálok OSMC alatt (+nas, -dnla, arra nem volt eddig szükség), meglepődtem, hogy 1-2 configot leszámítva, UI-ról lehet intézni egy csomó mindent
Tegnap 0-ról felraktam mindent, kb fél óra volt a sd kártyára telepítéssel együtt minden.
Egy txt-be le is írtam azt a pár commandot, amit ki kell adni, ha már teljesen kiforrott, és van rá igény készíthetek belőle egy tutorialt.
-
válasz
Kicsirics77 #17053 üzenetére
Lehet megcsinálom raspbiannal hogy megy ez. Hétvégén ha megszál az ihlet megírom.
Mondjuk kodi-ban is van rá lehetőség, hogy upnp-n megosztd a tartalmát (dlna kliens (pl. TV) simán betallózza a kodi megosztását). Elméletileg, mert gyakorlatban még sose próbáltam. -
válasz
Kicsirics77 #17051 üzenetére
Persze.
Írnom kéne egy Raspian a nulláról logout cikket? Nem szükséges. Arch linuxos megoldásra itt a leírás -
azbest
félisten
válasz
Kicsirics77 #15715 üzenetére
tavasszal még egészen más árfolyam volt, a megjelenéskor 13500ért megkaptam, ami a postaköltséget is tartalmazta. Csakhát azóta a forint rengeteget gyengült.
(#15713) szunyika
ha farneltől rendelnéd, akkor az fdh.hu -n (farnel magyar partnere) kersztül érdemes, mert az magánszemélyt is kiszolgál, magyar áfás számlát ad farneles áron. Ha BP-i vagy, akkor még ingyen ki is szállítja. -
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #14003 üzenetére
Akkor nem tudja használni a Pi-t.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #13987 üzenetére
Lehetséges, de egyenlőre ne ítélkezzünk elhamarkodottan.
Sikerült beszélnem az úrral egy másik telefonszámon, nyaral éppen. Farnell-nek lett visszaküldve, remélhetőleg holnap tud jó hírekkel szolgálni.
Én továbbra se temetném így ahogy Ti teszitek, legalább cégen keresztül csinálja és nem úgy, ahogy sokan mások (b2c, dropshipping, profit a zsebbe, az államnak semmi).
Persze továbbra is fennáll, hogy nagyon naív vagyok, de ha én csalni szeretnék, akkor nem macerálnék valós cégalapítással. Meg ha már csalnék, akkor eleve nem küldeném a terméket a vevőnek és nem abból próbálnám összeszedni magam, hogy a visszaküldött hibás terméket teszem zsebre.
De ez már nagyon OFF, majd megírom mi lett a vége, egyenlőre ne offoljuk tovább a topicot (priviben jöhet ha hozzáfűzni valód van. Köszi)Písz
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #13985 üzenetére
Legyünk kicsit pozitívabbak. Amúgy van .hu-s domainjük, mondjuk a webshop azon se érhető el. Facebook oldaluk is van, írtam ott is, hátha ott válaszolnak. De szerintem ez egy egyemberes webshop, amolyan fizetéskiegészítésképpen. Én bízom benne, hogy csak a telefon/sim romlott el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Max
- Yettel topik
- Társasjáték topic
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest