- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
truefx
aktív tag
válasz
Pulsar #47278 üzenetére
Nemrég rendeltem egy ilyet, remekül működik a RetroPie-jal: https://www.alza.hu/EN/gaming/8bitdo-sn30-pro-wireless-gamepad-g-classic-edition-nintendo-switch-d8077205.htm
Intel fan 11: 256GB vagy 512GB SD kártya, és irány az Arcade Punks!
-
válasz
Pulsar #47281 üzenetére
Tally vezérlés. Figyeli a képkeverőn melyik kamera kerül adásba, és ennek megfelelően vezérli hogy zöld(preview), vagy piros(on air) fény világít a kamerán.
A keverőhöz passzoló gyári megoldás árának negyedéből kijött. Plusz az érzés, hogy ezt mi raktuk össze az asztal sarkán, megfizethetetlen. -
faki_
senior tag
válasz
Pulsar #43406 üzenetére
Ezeket próbáltam:
Shinobi - Majdnem tökéletesen működik, ezért nem foglalkoztam tovább az alábbi két másikkal. Hiányzik, hogy nem tudom elforgatni a kameraképet, ill. néha kissé módosult a beállított elrendezés.
ZoneMinder - Hektikus működés, legfeljebb két kamerát kezelt rendesen, többin nem volt kép.
motionEye - Maximumon pörgette a processzort démonként is, az újabb TP-Link Tapo C200 képét nem mutatta, a régebbiét igen.
-
peternac
tag
válasz
Pulsar #43406 üzenetére
a motion(eye)-t is érdemes megnézni
amíg nem "felhős" IP kamerám volt, addig ezt használtam egy sima webcam-mel:
https://motion-project.github.io/index.html (maga az alkalmazás)
https://github.com/ccrisan/motioneye (front-end hozzá)
https://github.com/ccrisan/motioneyeos (minden egyben image)
én a motioneyeos-t használtam egy pi3-on -
cinemazealot
addikt
válasz
Pulsar #43406 üzenetére
ffmpeg segítségével elvileg bármilyen általa ismert videofolyamot le lehet menteni. Én MJPEG formátumú streamet generáló TP-Link (TL-SC2020) kamerák képét mentettem le az alábbi paraméterezéssel:
ffmpeg -r 5 -i http://xxx.xxx.xxx.xxx/video.mjpg?mute -r 5 /path/to/save/stream.mp4
Ugyanez úgy, hogy a videón ott legyen az aktuális időbélyeg is:
ffmpeg -r 5 -i http://xxx.xxx.xxx.xxx/video.mjpg?mute -vf "setpts=PTS+(RTCSTART/(TB*1000000)),drawtext=fontfile=/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMono.ttf: text='%{localtime\:%Y.%m.%d %X}': x=0: y=0: fontsize=12: fontcolor=white@0.9: box=1: boxcolor=black@0.3" -r 5 /path/to/save/stream.mp4
-
djadji
senior tag
válasz
Pulsar #42075 üzenetére
Belenéztem mindkettőbe. Nekem bevált a utorrent. Azt meg tudjátok mondani hogy az emlitett kliensekbe van e input mappa figyelés? A torrent fileokat bedobom egy megoaztott mappába ahonnan a kliens kie.eli és már tölti is.
Eddig csak az utorrentbe találtam ilyet. Esetleg tudjátok hogy melyik másik kliensbe van ilyen?? Köszi előre is -
-
-
válasz
Pulsar #31681 üzenetére
Teljesen normális. Ezek százados (0.01!) mértékű változások. Nem is tud ilyen pontosággal hiteles mérést készíteni. Amúgy meg a mérési hibától kezdve a hálózati feszültség ingadozásán át, a tápegység elektronikájának felépítésétől, és a felhasznált alkatrészek pontosságától függően n+1 paraméter befolyásolhatja. Pl. ha nem Faraday kalitkában készült a mérés, a környező rádióhullámok is zavarhatják a mérést(elektro szmog). De okozhatja a CPU, ill. a rádugott eszközök terhelése/állapota is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Pulsar #31323 üzenetére
"Mi a gond vele?"
Támadási felület a gép ellen. A MySQL Workbench (vagy bármelyik felülettel rendelkező adatbázis kezelő alkalmazás) pedig nem a szerverre telepítendő, hanem arra a munkaállomásra, amelyikről az adatbázisban turkálnál. Szerverre csak az való, ami a feladatai ellátásához szükséges. Az adatbázis turkáló alkalmazás (beleértve a phpMyAdmin-t is) fejlesztő eszköz, az munkaállomásra való.
-
Luskan
tag
-
RAiN91
őstag
válasz
Pulsar #29400 üzenetére
Szerintem is úgy van, ahogy felettem írták. Zero-n csak az egyik tud adatot.
(oda is van írva, PWR és USB, ebből csak az USB fog adatot átvinni, szóval onnan húzd ki a billentyűzetet és dugd be a Wifi-t). Vagy egy USB elosztót.(kezdő vagyok én is, de ennyire jöttem rá pár nap alatt)
-
azbest
félisten
válasz
Pulsar #29294 üzenetére
ha noobos multiboot vagy régebbi rendszer, nem up-to-date, akkor lehet nem támogatja azt, hogy bemozgassa a másik particióra.
Ha más nem, akkor linux alól (akár live ubuntu pendriveről) meg tudod szerkeszteni a kártya rendszer részén az etc -ben, ahogy egyébként is csinálnád gép előtt ülve.
Gondolom nem olyan amatőr hiba, hogy valójában wpa_supplicant.conf.txt csak elrejti a kiterjesztését a rendszer
(#29295) MaCS_70
nem azt mondta, hogy ugyanannyiért, hanem, hogy ugyanígy (avagy megegyezik vele a csomag)(#29287) chris-v
nocsak, nem is tudtam, hogy japánban is gyártatják. Az tudtam, hogy a brit gyár sony, de lehet akkor hazai pályán is tolják.
Amúgy mind kb egyforma, mind egyformán támogatott szoftverileg. Ha valami új ram fajtát kezdenek el használni, vagy ilyesmi, akkor kellhet friss oprendszer kép (vagy csak a boot tartalmát kézzel frissíteni hozzá, ha régebbi rendszer). A kínai is legfeljebb annyiból más, hogy esetleg nincs raja fcc és ce, de csak annyiban lehet más az olyan is, hogy nem kell utána fizetni a nyugati licenszdíjat a gyártónak. Bár nem is tudom van e még ilyen fajta kínai változat, vagy az is nemzetközi csak kínában készült. Piros nyákosról rég hallottam. -
bucihost
senior tag
válasz
Pulsar #27607 üzenetére
Jelenleg úgy volt / van, hogy egy linuxos szerver FFMPEG-gel rögzíti a felvételeket 15 perces darabokban.
Csak ugye itt jön az, hogy ha leesik a sávszél akkor bukta a dolog mert okádék lesz a felvétel, vagy épp nem is vesz semmit mert time outol.Én is erre gondoltam, hogy lehet kevés lenne hozzá.. ezért jött az az ötlet, hogy a PI (~) 8-22 között csak rögzítene FFMPEG-gel (vagy valami más appal) külső winyóra, és 22 után az addig felvett videókat töltené át a biztonsági mentés szerverre pl ftpn. 22 után nincs mozgás, így a felvételek mérete sem valami hú de nagy.
Mozgás közben 1 óra videó ~ 0,3GB, amikor nincs mozgás akkor meg ~ 0,05GB. Szóval egy 24 órás csomag, kb 4,7GB összességében. ezt 22-8 között csak fel tudná tölteni. Bár ugye itt megint bele pofázik az internet, mert ha leesik a sávszél, akkor nem fog végezni a feltöltéssel. De a minőséggel, felvételek méretével lehet játszani.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26984 üzenetére
Köszi!
Próbáltam szépen megoldani, minél kevesebb fúrással, tiplivel, mert albérlet. Ebben a formában minden módosítható, le- ill. átszerelhető, és oldható kötéseket használok. Mondjuk alapanyagom nem sok minden volt, ilyen kimaradt hulladék bútorlap darabokkal tudtam megoldani, amire rászereltem, ezek nem túl szépek de a célnak megfelelnek.
Azt megköszönném ha némi instrukcióval kicsit részletesebben el tudnál látni.
Főleg a mysql vonal érdekel (és a távoli elérés + biztonságos kapcsolat), mivel ahogy látom az rrd-nél ha létrehozok egy adatbázist akkor annak struktúrája utólag nem módosítható, ha több szenzor lesz, nem lehet hozzárakni azok hőmérséklet értékeit, újat kell létre hozni.
A pi-n milyen szoftverek futnak amivel megoldod a weblapon megjelenítést? Rrd + mysql + munin + apache web szerver? A VPN-en keresztül elérhető a weboldal "kintröl" is? Ezt hogy oldottad meg, regisztráltál mondjuk a dyndns-en és hozzárendelted a routerben a létrehozott url-t a raspi belső hálózati ip címéhez amit fixre állítottál?
(#26985) r0by: Ezen én is gondolkodtam, weboldalon valami szoftver ami ezt biztosítja (nem tudom mi kell hozzá, apache ?), és akkor mondjuk javascript-el megoldani.
Nem rossz ez az api-s megjelenítés sem, bár én nem ezen a vonalon fogok mozogni valószínűleg.(#26988) apezka:
Szia!
MySql felé tendálok én is. Mondjuk még át kell valami anyagot olvasnom a használatához mert gyakorlati órán használtam eddig csak, jó régen.
A NAT-ot (hálózati címfordítást) hasonlóan oldottad meg mint amit fentebb kérdeztem külső elérésre Pulsar-tól? Ha nem, kicsit részleteznéd, hogyan? Nekem is kell egy megoldás arra hogy a monitorozást, grafikont megjelenítsem és ezt a grafikon bárhonnan el lehessen érni, de csak a grafikont, tehát magához a pi-hez, a belső hálózatomhoz nem lehessen kívülről hozzá férni.
#26989) aryes :
Akkor elvileg elbírja a PI2 egyszerre a programot, az adatbázis kezelőt, a szoftvert ami kitolja egy weblapra az eredményeket és a weblapon grafikont rajzoló szoftvert is? Netbeans-ben írom most már python3-ban, de persze majd a kész program amikor fut akkor ugye már a netbeans-nek nem kell futnia.
Mindenkihez:
Újra kell raknom a raspbiant mert véletlenül újra allokáltam a boot partíciót, vagy mit csináltam (raspy-config, félrenyomtam este...
). Biztonsági mentés van a progiról, szóval nagy baj nincs.
Kérdésem, hogy mit rakjak fel inkább? Raspbian fullos jessy legújabb, vagy noobs legújabb? A noobs-ban ugyanaz a verzió van benne mint ami külön is elérhető?
Raspbian image esetén tudom hogy a win32diskimager-t kell használni. Ha a noobs-t akarom microsd-re rakni, ott a fájlokat kell átmásolni kicsomagolás után. De ebben az esetben mivel készítsem elő a kártyát? Ezzel az sd card formater-rel? Korábban ez volt ajánlva, nem tudom most is ajánlott-e erre a célra. -
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26834 üzenetére
A sorkapocs lett a megoldás.
Egy szenzor kb. 9 méteren elvezetve a helyére a szobán belül a próbapaneltől,+ innen leágaztatva 1 szenzor kb. 4 méter kábelen kivezetve az erkélyre.
A szobán belüli leágazásból viszem majd tovább a kábelt a többi helyiségbe. Egyelőre ez a kettő van + 2 db szenzor a próbapanelben, bár ezek csak úgy. Egyelőre jó így, úgy kezdtem el megírni a kiolvasást hogy mindegy hogy kiveszek szenzort vagy beteszek újat automatán használja az összeset, szóval elvileg tökmindegy mikor építem ki véglegesre. Tesztelésre és mérés megkezdésére már megfelel így is. Véglegesen kb. 8-10 szenzor lesz (régebben 3-at akartam / szoba, de fölösleges. Mérni is elég lesz a gyakorlatban 5 percenként, amig tesztüzem megy addig percenként.)
Ezen a távolságon ahogy látom ugyanúgy hibátlan és ugyanolyan sebességű a mérés (mérési idő).
(Ahogy olvastam, nyugodtan építhetek akár 30-40 m kábelezést is 10 szenzorral, nem lesz gond, és elég lesz az az 1 db 4K7 felhúzó ellenállás az elején, se több nem kell, se kisebb.)Mindenkihez:
Viszont, segítség kellene nekem abban, hogy hogyan építsem fel a monitorozás adatbázisba mentését, majd grafikonra kirajzolását? Ahogy látom, RRD-vel oldja meg a többség. Olvasgattam a használatáról és a kiolvasott értékek eltárolására tudnám használni, de grafikon rajzolás ezzel nekem bonyolult, problémás, túl sok opció, túl sok mindenre kell figyelni... Viszont úgy látom van ez a Munin nevezetű grafikon rajzoló ami tud az RRD adataiból dolgozni. Akkor, ezt a felállást célszerű választani?
Vagy, RRD helyett valami MySQL, NoSQL-t inkább?Továbbá, az adatbázis és a grafikon rajzoló része a szoftvernek (vagy hogy is mondjam), szóval ez a PI-n legyen, vagy inkább nem kellene terhelni és legyen valami szerveren? Ha ezen utóbbi a vonalon indulok, milyen szervert kell ehhez bérelni? Web, VPS? Mit kell rá felrakni? Apache web szerver + mysql?
(A grafikont el kellene érni bárhonnan netröl. Beavatkozást nem szándékozok, max. talán lesz egy restart opció pluszban hitelesített bejelentkezésnél. Ami kell hogy kirajzolja a grafikont, és biztonságos kapcsolatot tudjak felépíteni a szerver és a PI között.)
(Próbáltam összemazsolázni a topicból a válaszokat, de komplex, részletes leírást nem találtam, így nem áll össze nekem.) -
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26836 üzenetére
Nem.
Annyit nem bütykölök.
Megpróbáltam blankolni és rárakni erre a picike nagyon vékony kábelre az NDR-TM apa csatlakozót... aztamindenit, ez nem fog menni, kettőből semmi, marha nehéz befogatni, annyira picike minden, a ráfogó nyelvek is, fogóm sincs hozzá megfelelő.... Kell az a csavarozós befogós megoldás.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26834 üzenetére
Melyik fekete? A benyúló négyzet? Mert az a T-cobbler része akarna lenni.
Ilyenre gondolok, csak olyan verzióban amihez csavarral fogom be a kábeleket.
Próbálom hangsúlyozni, hogy semmilyen eszközöm és plusz jártasságom nincs, szóval forrasztás kizárva, csak oldható kötésekben gondolkodunk. A legkomolyabb szerszámom az egy akkus csavarozó. Szóval érted. -
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26827 üzenetére
Az nem lehetséges esetemben, mert nem értek hozzá és eszköz sincs hozzá.
Bekapcsoltam azóta 2 percre, és ugyanúgy működik, fut a program, olvassa a hőmérsékleti értékeket, látja a /sys/bus/w1/devices alatt a 4 db szenzort, mint az előző összeállításban.
Azért kérdeztem mert nem vagyok egy nagy szaki elektronikában de elvileg jól kötöttem be a szenzorokat csak most nem egymás után vannak hanem párhuzamosan hogy ha már van hely a nagyobb panelen akkor valahogy nézzen is ki.
Ha nem jól kötöttem volna össze, akkor nem kellene működnie, vagy valami hibának kellene jelentkeznie, ha jól sejtem? -
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26823 üzenetére
Ok, megjegyzem.
Még valami, lehet banális kérdés:
Rakom össze, és az MB-102-es próbapanelnek a belső vezetékezése ilyen:Na most, felül-alul a két-két vezeték ami végig fut, a pozitív és negatív vezetékek, azok ugye nincsenek összekötve? Tehát a felső pozitív sor nincs összekötve az alsó pozitív sorral, sem a negatív a negatívval? Ugyanis az egyik ilyen sort használnám fel adatvonalnak.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26820 üzenetére
Most látom hogy amíg ügyködtem paintban válaszoltál.
Remek, akkor jól értelmeztem, a T-cobbler hetedik (#4) pinjére kell kötnöm a GPIO_GCLK-t (a Pi2 hetedik lábát). Na ebben nem voltam biztos hogy egy az egyben ugyanúgy megy a lábak bekötése és sorrendje a t-cobbleren, mint a pi2-n. Köszi.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26818 üzenetére
Szóval, azt le tudom olvasni mert rá van írva ugye a T-cobblerre hogy melyik pin a föld (így hirtelen látok 4 db GND-t), melyik a 3.3V (2 db van), melyik az 5.0V (szintén 2 db van).
Gondolom mindegy hogy melyik 3.3V-ot, ill. GND-t használom.
Viszont, a PI hetedik lábának (pin 07, GPIO04, GPIO_GCLK) melyik felel meg ezen a T-cobbleren? GCLK nevű nincs, másmilyen van.Így néz ki most a bekötésem (csak azóta 4 db szenzor van bekötve):
Kép1
Kép2
Kép3Készítettem egy képet a t-cobblerröl hogy láthatóak legyenek a pinek feliratai:
(Update: miért forgatja el a képet önkényesen?
)
Most ugye átalakítanám ezt a felállást, t-cobblert egy nagyobb, MB-102-es próbapanelre kötve, t-cobbler és a raspi gpio pineit összekötöm egy 40 pólusú rpi-rib40 szalagkábellel. Ez által esztétikusabban fog kinézni, stabilabb lesz a raspivel a kapcsolat mert masszív, műanyag csatlakozós a 40 eres kábel, valamint a nagyobb próbapanelen jobban fogok tudni ügyködni, szerintem.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26656 üzenetére
Köszi!
Közben megrendeltem a pakkot, tegnap jött meg.
Mindenkihez:
Most azt kell megkeresnem hogy a PI2 GPIO lábainak a T-cobbler mely lábai a megfelelőek. Eddig csak ezt találtam, ez helyes?
Oké hogy rajta vannak a feliratok, de nekem így könnyebb lenne átlátni.
-
-
toth_janika
őstag
válasz
Pulsar #26744 üzenetére
Ilyen a sarokelem csak nem tudom, hogy ez megfelelő-e.
Páka az nincs, de még csak-csak lenne, viszont a kézügyesség... Abben nem állok az élen -
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26422 üzenetére
Köszi. Találtam sokat, de nekem az vagy nem elég részletes, vagy nem értem mert angol.
(#26424) stopperos:
Köszi. Már is sokat segítettél.
Ezek szerint, a Pi 1 model B és a Pi 2 model B 40 pin GPIO kiosztása egy és ugyanaz. Elég sok ábrát találtam neten a GPIO-król és nem volt egyértelmű számomra.
Akkor ezt veszem alapul innen:
Találtam egy példát bekötésre. Így néz ki:
Elvileg ez jó.
Mindjárt le is rajzolom mit hova kötnék.
Muszáj vagyok alap dolgokat is megkérdezni, mert még soha nem csináltam ilyet és tartok tőle hogy valamit elszúrok, elfüstölni valamit meg drága mulatság lenne.Azt már a cikkedböl kiszűrtem, hogy a DS18B20 szenzor 2-es és 3-as lábához azért kell az a 4K7 ellenállás, hogy magas értéken tartsa (3.3V).
E nélkül egyébként nem is működne a kommunikáció? Tehát ha éppen kommunikál a szenzor, akkor azt mindig alacsony értéken teszi és azért kell ez a felhúzó ellenállás? -
-
válasz
Pulsar #25382 üzenetére
Ez a kérdés lehet nekem szólt
igazából mindegy... már azon is gondolkodtam, hogy egy lencse mögé raknám a szenzort és akkor lehet elég egy is. i2c fényszenzort találtam, de a legtöbbön az address nem állítható, tehát csak 1-et tudnék kezelni.
De digitális fényerősség mérőt is néztem de azon potméterrel lehet beállítani a 0-1 jelszíntet így akkor szoftverből nem tudnék különbséget tenni a fényerősségtől (felhős és vagy valódi napsütés) -
toth_janika
őstag
válasz
Pulsar #25300 üzenetére
Nem teljesen értem ezt a képet... A földet és az 5V-ot is rákötöm a Pi-re, meg a külső tápra is? Az adat az rendben van. Én úgy tervezem, hogy csak az adat lábakat kötöm a Pi-re, a tápot meg a szalag a saját tápegységéből kapná. Van hülyeséget beszélek?
Szerk.:
@Sándor:
Ez beteg, de tetszik -
-
Patice
nagyúr
-
-
peter1998
tag
válasz
Pulsar #24476 üzenetére
Lehet hogy a pythonnal van valami. Ezen az oldalon van egy további hsz egy másik kollégától:
"A kommunikáló program szűri az adatokat. A 3-ast vezérlőkódnak
tekinti, vagyis nem bináris a kommunikációd."import serial
import sys
import subprocess
import re
import os
import time
import MySQLdb as mdb
databaseUsername=""
databasePassword=""
databaseName=""
ser = serial.Serial(port='/dev/ttyUSB0')
adat = ser.readline()
hom = adat[0:5]
para = adat[6:12]
con=mdb.connect("127.0.0.1", databaseUsername, databasePassword, databaseName)
with con:
cur=con.cursor()
cur.execute("INSERT INTO dht22 (para,hom) VALUES (%s,%s)",(para,hom))
print hom
print para
ser.close()*/3 * * * * echo "1" > /dev/ttyUSB0
*/2 * * * * python /home/soros/sorosport.pyFent látható a végleges python script. Majd alatta pedig a crontab fájlom. Köszönöm a segítséget az uraknak.
-
válasz
Pulsar #24447 üzenetére
Köszönöm!
Ez az I2C extender mondjuk nem egy olcsó darab, és nem is tiszta számomra, hogy hány darab kéne belőle egy RPI - 2 BME280-as kiépítéshez.
Tudtok esetleg ajánlani hosszú drót végén elketyegő páraszenzort? Esetleg ezzel foglalkozó, kezdők számára is érthető fórumot?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Pulsar #24439 üzenetére
Pontosan az a helyzet, hogy nem szeretnék feleslegesen wifit használni, ha már van UTP-m. A NodeMcu-t ajánlották, nyilván jó is, de szívesebben kapcsolódnék kábelen, ha már egyszer megvan.
Amint viszont látom, a BME280-as szenzor a NodeMcu barátja, nem alkalmas a 6-8 méteres kábelen csatlakozni, ezért kerestem erre való szenzort.vargalex, sztanozs -- Nagyon köszönöm! A DS18B20 tehát hőmérsékletet mér. Páratartalomra / légnyomásra van ajánlás? A légnyomást valóban elég egy helyen, akár közvetlenül a RPI-nél mérni, de a páratartalom-szenzoroknak szintén az UTP-kábelek végén kellene lenniük -- két külön légtér, fontos lenne a különbséget is látni.
Köszönettel: MaCS
-
peter1998
tag
válasz
Pulsar #24406 üzenetére
Igen biztos vagyok benne. Kókányoltam egy kódot ami konzolon keresztül érkezett adatot küld sorosporton.
import serial
import sys
import subprocess
import re
import os
import time
ser = serial.Serial(
port='/dev/ttyUSB0',
baudrate=9600,
parity=serial.PARITY_ODD,
stopbits=serial.STOPBITS_ONE,
bytesize=serial.EIGHTBITS
)
while True:
val=raw_input("parancs:")
ser.write(val)
vissza = ser.read(5)
print visszaEz jól is műküdik. Még elég is lenne ha 5 karaktert vennék. Én azt szeretném ha a konzolos beírást nem kellene elvégezni.
-
peter1998
tag
válasz
Pulsar #24393 üzenetére
Pulsar: Igen így nekem is működik amikor az Arduinot úgy programozom hogy magától nyomja az adatokat sorosporton.Tehát nem vár egy beérkező jelre.
vargalex: Módosítottam a python kódot.
import serial
import sys
import subprocess
import re
import os
import time
ser = serial.Serial(
port='/dev/ttyUSB0',
baudrate=9600,
parity=serial.PARITY_ODD,
stopbits=serial.STOPBITS_ONE,
bytesize=serial.EIGHTBITS
)
ser.write(b'1')
ser.close()
time.sleep(1)
ser.open()
adat = ser.readline()
print adatAz ardun lévő kód változatlan.
-
artiny
őstag
válasz
Pulsar #24207 üzenetére
Helo
ugy erted azon a kis csippen ami a szenzoron van : http://i.imgur.com/54G5qyz.jpg De azt hogyan forrasztom ossze annyira kicsik azok a labak
vagy hogy gondoltad,legyszives kifejtened
-
Pemex
csendes újonc
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Linux kezdőknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Google Pixel topik
- Milyen routert?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest