- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm.
Jó lenne ha valakinek lenne a másik DVB-T vevővel tapasztalata mert az 3-ad annyiba kerülne. A linuxtv.org-on van rá megoldás. A kérdés, hogy a pi-s openelec alá be lehet-e tenni ezzel a módszerrel?Még pár kérdés:
1, Panasonic 46G30-cal jól megy a CEC csak néha kettőt ugrik a kurzormozgató nyilakra. Lehet ezen finomhangolni?
2. Hogyan kell ezt kikapcsolni? Kikapcsoltam menüből és kikapcsolta a TV-t is. Kikapcsolva mennyit eszik? -
Megvettem az életem első Pi-jét. Pi 2.
Először médialejátszót szeretnék összerakni belőle. Kellene még hozzá egy DVB-T vevő (esetleg majd egy DVB-C is.
Itthon volt már Openelec azt gondoltam feltenni ennél is.A topic elején nem találtam összefoglalót.
DVB-T-nek ez jó lesz:
Leadtek Winfast DTV Dongle H ??
Holnap délig kellene lecsapnom az eladóra.Ilyet amit írtatok: MyGica T230 nem találtam olcsón az ebay-en. Hol keressem?
Most van egy Samsung EVO SD-m próbára. Egy ilyen SSD meddig bírja mint fő tároló? Tudna valahogy SSD-ről is bootolni?
Kösz.
-
azbest
félisten
válasz
Flowtation #16389 üzenetére
Akkor lehet, hogy gyenge a tápegységed. Nem tudja azt, ami rá van írva. Esetleg a táp és a pi közötti usb kábel rossz minőségű és nagyot esik rajta a feszültség. Rossz kábellel a jó táp sem tud teljesíteni.
A tp1 és tp2 pontok közt voltmérővel lehet ellenőrizni, hogy terhelés alatt is megvan-e a kellő feszültség. 4.8V alatt már problémák lehetnek.
Nálam egy pi2 + realtek wifi + usb hangkártya és ez együtt fogyasztott 700mA-t a mérő szerint.
(#16390) synar
jaja 720p. Nem ad nagyobb felbontású lehetőséget az api. Direkt kipróbáltam, hogy az addonnál be lehet kapcsolni, mindig kérdezzen rá melyik felbontást játsza. És nincs a kínált streamek közt 1080p. Ha 1080p-re állítjuk, az csak annyit tesz, hogy ha van olyan, akkor azt játssza, de mivel nincs, ezért a következő legnagyobb, ami 720p. -
azbest
félisten
válasz
Flowtation #16380 üzenetére
A B+ és 2B változatokon jött be ez a lehetőség, mert ott változtatták meg az usb kezelését.
(#16380) Flowtation
pontosan melyik pi1-ed van?
Ha B+, akkor megpróbálhatod a max_usb_current=1 config.txt-hez adását.
Ha rev2.0, amin még kevesebb gpio tüske van, de már két rögzítéshez használható lyuk is van a nyákon, akkor ott azt hiszem usb oldalon nincs korlátozás, de a táp bemeneten van.
Ha legelső generációs, amin még lyukak sincsenek a nyákon, ott lehet hogy az usb-nél átkötést tettek be, de a legelső sorozatban külön polyfuse volt az usb-re, ami 100mA-ra limitálta őket, felette lekapcsolódtak. Az ilyen pi-men én forrasztottam átkötést, hogy használható legyen az usb. Esetleg aktív hub-ra kötni a dolgokat és azt a pi-re.Ahogy írtad, valószínű, hogy az usb tápellátás problémás. Ha nem lát semmi beállítást, akkor lehet, hogy a pendrive helyett a kártyáról töltött be a rendszer. Az eltűnő hangkártya is ilyen.
Ja és szivárványozás, piros led villogtatás is csak a B+ és 2B esetén látszik. A régebbiek nem tudták ezt jelezni. (A+ / Zero nem tudom képes-e rá)
-
footy
addikt
válasz
wassermann #16386 üzenetére
Ezen az max_usb_current=1 parancs sem valtoztat?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Az összes PI1 tápáramköre egy 1.1A-es korlátozással indul. Ha ebből levonod a PI saját belső áramköreinek a fogyasztását (kb. 0,6A) akkor a maradék áramon kell osztoznia az összes olyan rákötött eszköznek, ami nem más módon kap megtáplálást!
-
válasz
Flowtation #16382 üzenetére
Azt mondják a vezérlés nem változott, de nekem pl youtube-ról wifi-n keresztül simán megy a videó FullHD-be, miközben USB hub-ra kötött wincsire megy a le/fel töltés torrentről.
Nem nagyon értem a kérdést.
Egy sima töltő is elég sima kábellel, attól az SUB kimenete nem fog tudni magasabb áramot leadni.
Ezért van nekem is aktív USB HUB-om. -
válasz
sok panasz volt Pi1-nél az USB kezelésre, elég gyenge pontja, így valószínű a wifi és a USB-s hangkártya együtt nem a legszerencsésebb páros.
Pi-n az USB ha jól emlékszem max 500mA-t tud. Ha ez elég az eszköznek megy, ha nem nem. -
Flowtation
őstag
Jó reggelt!
Pár tapasztalatot megosztanék. Pi1-em van, usb-s hangkártyával és hdmi-vel használom. Sd kártya és pendrive van használatban az openelechez. A sebességben annyit különbséget vettem észre, hogy a bootolás ugyan nem gyorsabb, de ha minden betöltődött akkor a menü kezelés simább, akadásmentes. Viszont, a wifin keresztüli megosztást 1080p-nél nem birja, folyton akad. Kábelen használható, de tegnap azt sem szerette. Az usb-s hangot időnként elfelejti, tehát újra kell inditani ahhoz, hogy a külső hangkártyát használja. A tegnapi újrainditásnál pedig mindent elfelejtett, képernyőkalibrálás, nyelv, stb. De egetrengető, viszont bosszantó probléma. Azt hiszem sok neki a fullhd és külsö hangkari egyszerre, Tegnap az ugyanolyan beállításoknál darabos volt a film, egy reboot után viszont megjavult.
Ezek tapasztalatok, senkit nem akarok elrettenteni egyébként. A 6.0-ás stabil verziót használom, ki fogom próbálni az 5.0.8at valamint van egy 2,5A-es tápom, ugyan nincs szines kocka a sarokban, de azért ezt is kipróbálnám.Hogy kérdés is legyen: Van valami opció arra, hogy az usbn full áramot adjon ki vagy ez alapból igy van?
u.i.: a külső forrás azért kellett mert csak igy tudom használni a régi 5.1et.
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
1.5 NOOBS-nan hogy lehet belőni, hogy mindig Openelec legyen a default? Néha használom a RspBMC-t is mellette.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Feltettem most megint a 6-os openelec-et, és hozzáadtam a filmes hálózati mappámat a videókhoz. De nem jelent meg a "Filmek" menüpont és nem tölti le a borítókat.
Mit felejtettem el bekapcsolni? -
beti
csendes tag
válasz
yossarian14 #16373 üzenetére
És, hogy tudom beállítani a KODI-ban, hogy működjön ?
-
yossarian14
tag
Nekem ilyen van: MyGica USB TV Stick T230
Szokott olcsóbb is lenni, érdemes egy kicsit várni és figyelni az árát.
-
beti
csendes tag
SZiasztok !
Digitális kábel tv-hez ( T-Home) szeretnék készíteni egy DVB-C vevőt PI-vel.
Van egy PI 2-őm KODI-val használom filmnézésre.
Milyen USB-s vevőt vegyek hozzá ?
KODI- val tudnám ezt használni mint DVB-C vevő ?Tibi
-
Celtis
veterán
válasz
gonorrea #16369 üzenetére
Az időpont alapján keress.
De ha nem félsz egy linux parancs begépelésétől, akkor csináld így. Lépj be SSH-n, add ki ezt a parancsot.tail /storage/.kodi/temp/kodi.log -f
Ez a képernyőre fogja írni az újabb log bejegyzéseket. Tehát ha ezután reprodukálod a hibát, akkor azonnal látod a képernyőn, hogy mi kerül a logba.
-
válasz
Scooter #16353 üzenetére
Eddig azért én is eljutottam.
A kábel azért nem lehet szerintem a gond, mert ha az nem lenne stabil, akkor szakadozottan, de meglenne a kapcsolat, most meg ha egyszer elmegy,sose jön már vissza.
A router talán rendben van, minden más eszköz, köztük elég kényesek is, kifogástalanul működnek.
A PI OSMC és OpenElek alatt is leszakadgat, ami hardverhibára utal -- na erre van-e ötlet, hogy hogyan tudnám tesztelni. Így, hogy egy leszakadás órák, napok után következik be, elég nehéz.
Köszönettel: MaCS
-
gonorrea
senior tag
Sziasztok kérnék egy kis segítséget
Openelec 6.0.0 van a pi2-n, youtube kiegészítőt is telepítve van, viszont sok videót nem nyit meg mostanában, ami eddig ment
gyerekek amit eddig néztek (Tóth Gabi, Rúzsa Magdi) és ment is rendesen (5.xx alatt és eddig 6.0.0 alatt is), most kiírja hogy egy vagy több elem lejátszása sikertelen volt, további információk erről a az üzenetről a hibanaplóban! De pl. másik T.G videót meg elindítja
:SMi lehet a gond? Illetve hol találom a hibanaplót?
Előre is köszi
-
Laca0
addikt
válasz
Celtis #16361 üzenetére
Megpróbáltam előröl minden lépést, de továbbra sem megy át a hang...
Visszatettem az 5.0.8-as kártyát, azzal egyből ment. Annak annyi a baja, hogy a HD hangokat nem HD-ban adja át. Tehát a DTS-HD sima DTS-ként megy át.
Csak nekem nem akar ez összejönni a 6-os openelec-el? -
footy
addikt
Megpróbáltam a wvdial-t, de valami nem passzol:
pi@raspberrypi:~ $ wvdial tmusb
--> WvDial: Internet dialer version 1.61
--> Cannot set information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0
OK
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.at"
AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.at"
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.
ATDT*99#
CONNECT
--> Carrier detected. Waiting for prompt.
--> Connected, but carrier signal lost! Retrying...
--> Sending: ATDT*99#
--> Waiting for carrier.Valakinek ötlet?
-
footy
addikt
Sziasztok!
A raspberryt szeretnem LTE routernek használni. Vettem egy Huawe E3372h sticket amit sikeresen átkonvertáltam modemmé. A raspberry látja is és az interfészek alatt megjelent a wwan0, viszont nem kapok IP-t a szolgáltatótól.
dmesg:
[ 13.368006] usb 1-1.5: new high-speed USB device number 5 using dwc_otg
[ 13.468945] usb 1-1.5: New USB device found, idVendor=12d1, idProduct=1506
[ 13.468976] usb 1-1.5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 13.468995] usb 1-1.5: Product: HUAWEI_MOBILE
[ 13.469011] usb 1-1.5: Manufacturer: HUAWEI_MOBILE
[ 13.565117] usbcore: registered new interface driver cdc_ncm
[ 13.572514] usbcore: registered new interface driver cdc_wdm
[ 13.589529] usbcore: registered new interface driver usbserial
[ 13.589708] usbcore: registered new interface driver usbserial_generic
[ 13.589846] usbserial: USB Serial support registered for generic
[ 13.609214] usbcore: registered new interface driver option
[ 13.609790] usbserial: USB Serial support registered for GSM modem (1-port)
[ 13.613843] huawei_cdc_ncm 1-1.5:1.1: MAC-Address: 00:1e:10:1f:00:00
[ 13.613877] huawei_cdc_ncm 1-1.5:1.1: setting rx_max = 16384
[ 13.621627] huawei_cdc_ncm 1-1.5:1.1: cdc-wdm0: USB WDM device
[ 13.623057] huawei_cdc_ncm 1-1.5:1.1 wwan0: register 'huawei_cdc_ncm' at usb-bcm2708_usb-1.5, Huawei CDC NCM device, 00:1e:10:1f:0
0:00
[ 13.623367] usbcore: registered new interface driver huawei_cdc_ncm
[ 13.624871] option 1-1.5:1.0: GSM modem (1-port) converter detected
[ 13.629249] usb 1-1.5: GSM modem (1-port) converter now attached to ttyUSB0
[ 15.071196] cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domainifconfig
pi@raspberrypi /var/log $ ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet Hardware Adresse b8:27:eb:c9:49:57
inet Adresse:192.168.8.114 Bcast:192.168.8.255 Maske:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metrik:1
RX packets:1401 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2809 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
Kollisionen:0 Sendewarteschlangenlänge:1000
RX bytes:97997 (95.7 KiB) TX bytes:975238 (952.3 KiB)
lo Link encap:Lokale Schleife
inet Adresse:127.0.0.1 Maske:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metrik:1
RX packets:136 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:136 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
Kollisionen:0 Sendewarteschlangenlänge:0
RX bytes:11472 (11.2 KiB) TX bytes:11472 (11.2 KiB)
wwan0 Link encap:Ethernet Hardware Adresse 00:1e:10:1f:00:00
inet Adresse:169.254.62.145 Bcast:169.254.255.255 Maske:255.255.0.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metrik:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
Kollisionen:0 Sendewarteschlangenlänge:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:8271 (8.0 KiB)syslog:
Dec 18 09:04:19 raspberrypi dhcpcd[1931]: wwan0: adding address fe80::b0b4:a7ba:fee8:b03
Dec 18 09:04:19 raspberrypi dhcpcd[1931]: wwan0: IAID 10:1f:00:00
Dec 18 09:04:20 raspberrypi dhcpcd[1931]: wwan0: soliciting a DHCP lease
Dec 18 09:04:29 raspberrypi dhcpcd[1931]: wwan0: using IPv4LL address 169.254.62.145
Dec 18 09:04:29 raspberrypi avahi-daemon[2239]: Joining mDNS multicast group on interface wwan0.IPv4 with address 169.254.62.145.
Dec 18 09:04:29 raspberrypi avahi-daemon[2239]: New relevant interface wwan0.IPv4 for mDNS.
Dec 18 09:04:29 raspberrypi avahi-daemon[2239]: Registering new address record for 169.254.62.145 on wwan0.IPv4.
Dec 18 09:04:29 raspberrypi dhcpcd[1931]: wwan0: adding route to 169.254.0.0/16
Dec 18 09:04:31 raspberrypi ntpd[2154]: Listen normally on 2 wwan0 169.254.62.145 UDP 123 -
Laca0
addikt
válasz
Celtis #16356 üzenetére
Én azt még nem tudom biztosan, hogy mi mire van hatással a pi-n, mivel még csak kezdő vagyok a témában, de 5.0.8-on vagy ennek a paraméternek a hatására, vagy hogy megtaláltam a haladó beállítások alatt az audio passtrough-t, de átment a digitális hangfolyam az erősítőre.
Most 6-oson hiába kapcsolom be a passtrouh-t (és a txt-t is hiába módosítottam), csak analóg hang megy át.GazRic:
A 3D ISO-t meg tudom nyitni, de még mindig nem találok olyan beállítást, hogy a frame packed 3D-t be tudjam kapcsolni. Mindig csak 2D a lejátszás és olyan menüt sem találok, mint az Egreat R6S media player-emen van, hogy lejátszás közben lehetne váltani 2D és 3D között. -
hunaqua
addikt
Szeretnék egy szettet venni.Honnan érdemes? (..akár külföld)
-
Laca0
addikt
válasz
PpenoO #16271 üzenetére
Feltettem a 6-os OE-t és frissítettem a 1204-es testbuild-el. Alapból most sem ment át digitális jel az erősítőre, ezért beírtam a config.txt-be a hdmi_force_edid_audio=1 sort. Ez az opció az 5.0.8-on működött, de itt nem. Továbbra is csak PCM hangot kapott az erősítő.
A 6.0-án esetleg más opció van erre a célra? -
Gondom akadt a PI-vel: B+, OSMC
Rendszeresen leszakad a netről, mit UTP-n kap. Az infoadlakban a MAC-cím és az internet állapota a valós érték és a "Foglalt" állapot között váltakozik pár másodpercenként.
Hol keressem a hibát?
Köszönettel: MaCS
-
Boyrob
csendes tag
válasz
Arolotifar #16341 üzenetére
Hello, igen köszönöm a segítséged ismét
Bár egyszerűbb lett volna leírnod hogy a .tv -t kell átírni .eu -ra, de pár perc keresgélés után megtaláltam a linkelt fórumon és így tényleg megy is nagyon pipecGondolom úgy voltál vele dolgozzak meg érte.
Ahogy látom ugyanazokat a kiszolgáló oldalakat használja mint amikről böngészőben szoktam nézni (pl:vidto.me) csak itt nem kell a felugró ablakokat reklámokat végig várni, nagyon tetszik.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Arolotifar #16341 üzenetére
Ráadásul nem is a fejlesztő sara, hogy az url nem jó mindig.
-
hpeti2
aktív tag
Én pont így használom. Rasbian jessie + samba - nfs - minidlna - deluge - kodi.
Persze mindent kézzel telepítettem, előre összerakott rendszert nem találtam.Simán ment így egy 720p-s megosztás minidlna-n keresztül, míg a Kodi lejátszott egy 15 gigás 1080p-s mkv-t és a deluge 3Mb/s-el töltött le egy torrentet.
-
ice9
tag
Sziasztok. Tegnap vásároltam egy pi2-t az alábbi feladatokra:
-médialejátszó + minidlna
-torrent server
-samba megosztás
-FTPElső kérdésem az lenne, hogy melyik oprendszerrel szereljem fel erre a feladatkörre?
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Openelec profilokban lehet hangbeállításokat is tárolni?
Bővítmény telepítése után sokszor kiírja, hogy a beállítások jobbKlikkel érhetők el. Van rá valamilyen megoldás, hogy HDMI-CEC-en keresztül, a tévé távirányítójával is elérjem? Mert nyilván ott jobbKlikk nincs.
-
Boyrob
csendes tag
Feltelepítettem a MovieSharkot ahogy javasoltátok de sajnos filmet nem sikerült néznem vele.
Csatolok pár képet, telepítés után belépek és mondjuk a filmeket választva beadja a listát de ha rá kattintok valamelyikre hogy játssza le akkor az alábbi hibaüzenet fogad! Következő belépéskor már a filmek listáját sem látom csak a hibaüzenetet kapom már mikor a filmek vagy a sorozatok mappára klikkelek -
footy
addikt
válasz
tupacamaru #16336 üzenetére
A pihut-ra meg meg valahova en is feliratkoztam. A pimoroni-n meg mar kifgyott mikorra a kosarba tettem
Most oda is feliratkoztam. Te hova vagy meg feliratkozva? -
azbest
félisten
válasz
FireKeeper #16332 üzenetére
sudo usermod -a -G lpadmin pi
hozzá kell adni a felhasználót a nyomtatós csoporthoz
pécén láttam újabban olyan problémát, hogy van amelyik böngészőben nem működött a https kapcsolaton át a konfigurálás, de hogy minek a bugja miatt azt nem tudom. Másik böngészővel ment.
-
FireKeeper
nagyúr
erre valaki tud megoldást? feltúrtam a netet, de nem találtam rá megoldást. konfig fájlt már áttúrtam, elvileg minden Allow all-on van, be is kéri a jelszót, de ha próbálok nyomtatót hozzáadni, forbidden fogad...
-
Boyrob
csendes tag
válasz
Arolotifar #16326 üzenetére
Közben olvasgatok a témában és nem véletlen az OMXPlayerrel megy csak rendesen a video mert úgy tűnik az az egyetlen ami támogatja a Raspberry Pi GPU-t így azzal szépen hardveresen játssza a videókat, ellenben más lejátszókat. Nem véletlen az OpenElec is ezzel tudja szépen akadásmentesen játszani ezek szerint a videokat. Szóval Desktop Linux alatt is ez lesz az egyetlen alternatíva úgy tűnik.
-
Boyrob
csendes tag
Értem, akkor ezen felesleges gondolkodnom ezek szerint, köszönöm a tapasztalatok megosztását.
-
Arolotifar
őstag
válasz
Boyrob #16324 üzenetére
Lehet, hogy egyszerűbb, de nem olcsóbb
Anno én is az általam linkelt oldalon vettem meg, akkor átszámítva kb. 1500 ft volt a kettő együtt. Ráadásul 3 órán belül megkaptam
Viszont ez (szerintem) nem szükséges a HD filmnézéshez, mivel a második Pi2-höz nem vettem és akadás nélkül mennek a fullHD filmek és sorozatok. -
korcsi
veterán
válasz
Boyrob #16324 üzenetére
Ha kellene kód neked a videogyorsításhoz akkor máshol se működne, a h264-es kodek ingyenes, és ha van szoftveres támogatás akkor működik, lásd openelec. Egy kóddal ez nem fog megoldódni, illetve ahogy előttem is mondták nem sok helyen van szükség mpeg2-es kodekre, nekem például kell, mert a kábelszolgáltatóm az SD adásokat mpeg2-vel adja.
-
Boyrob
csendes tag
válasz
Arolotifar #16322 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok és azzal is hogy gépenként más a kód a processzor sorozatszáma alapján, ezért is írtam az árát és hogy ennyit megérne ha megoldaná a problémámat.
[Én itt magyar oldalon is találtam, talán egyszerűbb ide utalni a pénzt...]
Csak nem tudom hogy konkrétan hogy működne, ez nem gondolnám hogy csak MPEG2 hardveres gyorsítás hanem azt írják HD filmekhez elengedhetetlen, így gondolom átfogó hardveres video gyorsítást kapnék a kód megvásárlásával. Csak jó lenne olyannal beszélni akinek van kódja hogy mik a tapasztalatok ezért kérdeztem meg itt! Gondolom valaki csak van a fórumon aki megvette
-
ht42
senior tag
Én úgy tudom, hogy a licensz csak mpeg2 videóhoz kell. De ki néz mpeg2 videót?
-
Boyrob
csendes tag
Rendben, még ma kipróbálom, köszönöm a segítséget!
Ez is megfelel ha sikerül beüzemelnem
Hardveres gyorsításhoz egyébként van kódja valakinek, mert 2690Ft ahogy néztem tehát nem egy vészes összeg és ha azzal mondjuk Desktop Linuxokon is menne rendesen akkor érne ennyit.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
steyer9094 #16315 üzenetére
Meg persze a movieshark fejlesztőjétol elérhető a Sorozatbarát kiegészítő. Itt a topic-ja,
...és ha tetszik, akkor érdemes a fejlesztőjét egy kis sörrel megtámogatni, az oldalán lehet adakozni
-
Boyrob
csendes tag
Sziasztok.
Pár napja vettem egy Raspberry Pi 2 gépet házzal-hütőbordával-2A táppal-16GB Sandisc MicroSD.
Az eladó Ubuntu MATE oprendszert rakott rá kérésemre, ment is bár eléggé röcögve, ablakok lenyitására várni kellett stb. de ezt betudtam a kis gépnek, előtte sose volt még személyes tapaszatlatom RPI2-vel.
A fő problémám az hogy a videokat iszonyat lassan szaggatva játsza le Youtubon is ott ugye Flash Playert vagy HTML5-öt használ, de MPV vagy VLC player is ugyanez, egyedül az OMXPlayerben megy rendesen akadásmentesen ahogy kell.
Probáltam Firefoxban is Chromiumban is meg mondom több Playerrel is.Aztán felraktam a Raspbiant próbára, na az sokkal gyorsabb volt, ablakok nyíltak rendesen stb. kicsit fapados de jó!
Viszont a videókkal ugyanaz a helyzet ebben is!
Végül feltettem egy OpenElec-et ami viszont rettenetesen jól tolja, Youtube videonál 720p (Wifi) alig van processzor terhelés. Most tanácstalan vagyok hogy akkor más op rendszerben mi a nem jó?
http://kepfeltoltes.hu/view/151216/screenshot020_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/151216/screenshot008_www.kepfeltoltes.hu_.pngMert ahogy olvastam csak MPEG2 kód megvásárlásával használja a hardveres gyorsítást, akkor OpenElec is szoftveresen játsza ilyen könnyedén?
A lényeg amiért szenvednék a desktop környezettel hogy online sorozatokat szeretnék nézni magyar oldalról és magyar hanggal ezt pedi nem tudom OpenElec-ben mivel nincs alatta böngésző
Teljesen kezdő RPI2 felhasználóként nem tudom, valaki tapasztaltabb esetleg tudna tippet adni?
-
Exfury
tag
Uff!
Kérdésem az alábbi lenne: szerintetek ezt rálehetn-e kötni egy pi-re és,hogy meghajtaná-e ?
-
tvamos
nagyúr
Én ezt az üzit kaptam: Raspberry Pi Zero is now available to order from ThePiHut.
-
Celtis
veterán
Időközben kiderült, hogy finomítani kellett még ezt a beállítást.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #16305 üzenetére
"Lehet, hogy a régi pi-re csökkenő keresletet élénkítették fel ezzel,"
Az is lehet, hogy a 9 dolláros C.H.I.P sikerétől tartanak és talán ezért árazták be 5 USD-re a Zero-t. Legalábbis számomra semmi egyéb nem indokolja ezt az árat. 12 vagy 15 dollárért ugyanígy (el)fogyott volna a Zero.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16304 üzenetére
Hááát, nem tudom erre mennyi esély van. Az alapítvány nagyon titkolja a kártyáit. Lehet, hogy a régi pi-re csökkenő keresletet élénkítették fel ezzel, már hogy a régi bcm soc is fogyjon.
A compute module-ból sem lenne nagy erőfeszítés kihozni új változatot, mégsem teszik. Ha a konkurencia kijön pi2 szintű olcsóbb eszközzel, akkor lehet esélye.
-
korcsi
veterán
válasz
tupacamaru #16303 üzenetére
Nekem egy pi2 alapú zero tetszene média lejátszónak.
-
-
azbest
félisten
válasz
Melorin #16301 üzenetére
Mert nem kapni
Most nagy a hájp az internet of things (IoT) témán, ezt lovagolják meg vele. Most egy új buzzword alatt berobbant a köztudatba.
Másrészt viszont 5 dolcsiért nem olyan rossz médiajátszó például egy lcd tévére, ha az cec-cel tudja vezérelni. Persze a pi2 gördülékenyebb, de drágább is.
(#16303) tupacamaru
legalább 8GB ajánlott. A 4-esre is felférhet a rendszer, de ha frissítéseket telepítenél, akkor közben kevés lehet a hely. Nameg attól függ mire használod. -
Melorin
addikt
válasz
tupacamaru #16300 üzenetére
Miért ilyen kapós ez a zero?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Drón topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest