- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsola32 #19899 üzenetére
Attól függ mit értesz "média mindenes" alatt.
Ha csak fájlok lejátszása, akkor openelec vagy osmc a jó választás. Ha viszont bittorrent kliens futtatása, ftp szerver üzemeltetése, netán BOINC kliens futtatására, vagy bármi másra van szükséged, akkor a rasbian kell neked. (Erről ill. ennek bállításról is írtam egy cikket). -
zsola32
őstag
sziasztok
írtam korábban, hogy szeretnék egy Pi3-ast bevetni médiás mindenesnek.
Kodi-val szeretném ezt megoldani.
a Pi-t egy magyar oldalról venném meg, és ott találtam két sd kártyát, melyekre gondolom rá van rakva egy rendszer.
az egyik ez lenne: Raspberry Pi Debian Jessie (Raspbian Jessie) alapú Linux operációs rendszer
a másik: NOOBS 16GB SD Class10 - Raspberry Pi 3 verzióhozmelyik rendszert válasszam, a kodi figyelembe vételével?
hálózatról kapná a média tartalmakat a Pi3, és Usb-n adnék neki egy egeret.láma kérdések ezek tudom, még csak most kezdek ismerkedni a Pi3-mal.
köszi a segítséget
-
lacko6
senior tag
Hi.
A zerora téve,menne a bd 50 hálózaton akadás mentesen? [link]
Vagy jó az usbs is,csak nem az openelec 6.0.3 kéne?
-
-
-
Osynho
addikt
Panaszkodtam, mivel a ház elemeinek többsége össze vissza volt törve, mire ideért hozzám.
Most küldene egy ugyanilyet, de nem tetszik a ház, így inkább a pénzt kérem vissza és keresek egy jobb kuckót.
Kaptam ilyen csavarokat, nem is az a gond. A Pi és a hangkártya közé mennek a távtartók és azokat kell összecsavarozni. Viszont így a Pi-n látható, egyébként a házhoz rögzítéshez használatos lukak ugye foglaltak. A ház szépen körbefogja a kis szendvicset, előre, hátra nem is tud mozogni, fel le viszont igen. Ami engem zavar, egy kábel bedugásnál is elmászik az egész. Ilyen erővel egy tesco zacskóba is tehetném.
Arra is gondoltam, hogy megfordítom a távtartókat, így a menet lefelé túlnyúlna a nyákon, de nem elég hosszú, hogy a házat is hozzácsavarozzam.Esetleg, ha vennék hosszabb csavarokat, a házat megfúrnám és úgy szerelném össze. :/ Mindenképpen olyan megoldás érdekel, amibe rendesen lehet rögzíteni a gépet. Többen is használnak ilyet hangkártyát, ha jól olvastam, érdekelne, milyen házban?
-
Balerik
aktív tag
válasz
lord.lakli #19888 üzenetére
Este, ha haza érek kipróbálom. Ez mit takar első indításnál fogad el a titkosító kulcsot.
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok linux terén.
Adott Raspberry Pi 2-t, és rá van kötve egy külső HDD házban egy 2TB merevlemez. Telepítve van az OpenElec/Kodi.Hogyan tudom indítom el a SSH-t a Openelec konfigurálásához?
-
szalay_1
csendes tag
Sziasztok.
Valaki épített már HD44780 LCD kijelzőt i2c keresztűl Pi-re ?
Ha igen szeretnék egy kis segítséget.. -
Kékkutya
csendes tag
válasz
lazac_ #19882 üzenetére
esetleg ez? http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=165133
-
-
lazac_
tag
Sziasztok!
RPi2+Openelec van a hálómban, az "asztali" PC Win7-tel szolgáltatja a forrást a nappali sarkából, LAN összeköttetéssel, ahonnan a médialejátszás működik is hibátlanul.
Használ-e valaki olyan megoldást, scriptet, amivel ki tudnám kapcsolni (vagy hibernálni) a wines PC-t a raspi OE felületéről vezérelve, hogy ne kelljen az ágyból kibotorkálni, kikapcsolni a gépet?
-
vargalex
félisten
Szerintem nem arch alapú, önálló distro.
-
válasz
Osynho #19878 üzenetére
Azt nem olvastam
Pedig pont hogy a gyári doboz lett volna az első tippem. A gyártónak panaszkodtál rá?
Nem adtak hozzá ilyen kis csavar/rögzítő készletet mint ami ezen a képen is látható?---
Találtam egy jópofa Android-os App-ot: Raspi Check
SSH-n belép a gépre, és lekérdezi a főbb paramétereit+ki lehet kapcsolni/újraindítani, és más parancsokat kiadni neki. -
azbest
félisten
válasz
NoMenOne #19876 üzenetére
Azért nézz annak az orange pi-nek utána, nehogy aztán meglepetés legyem, hogy se filmezés se más eddig a pi-vel megszokott dolog nem működik azzal.
Egyébként meg ellenőrizd a nyákot, hogy nincs -e zárlat valami miatt. Például ha tettél rá hűtőbordát, nem zártál-e össze vele alkatrészeket. Van-e szennyeződés a chipek lábai között...
-
-
-
-
artiny
őstag
Raspberry Pi vel meglehet építeni, szerintetek ilyen smart bootle / okos vizes palackot?
https://www.indiegogo.com/projects/seed-the-smart-bottle-that-never-forgets-about-you#/
szerintetek nehéz lehet megvalositani, milyen szenzorok kellene hozzá?
-
válasz
NoMenOne #19859 üzenetére
Húzz le róla mindent, és pl. egy billentyűzettel/pendrive-al próbáld ki mindegyik portban működik-e.
+ az lsusb -t parancs kimenete is érdekes lehet. Nálam ez ígynéz ki:
[M] lsusb -t
/: Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=dwc_otg/1p, 480M
|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/5p, 480M
|__ Port 1: Dev 3, If 0, Class=Vendor Specific Class, Driver=smsc95xx, 480M
|__ Port 5: Dev 5, If 0, Class=Mass Storage, Driver=usb-storage, 480M[/M]MaCS_70
Másik távvezérlővel próbáltad?erik365
Lan vagy wifi? Lan esetén a narancs/zöld led világít/villog? A router/switchen-is ég a kapcsolatot jelző LED? -
erik365
senior tag
válasz
dugesz77 #19863 üzenetére
Meg, de tegnap este nem hozott eredményt, ma reggelre viszont magától megjavult.
komolyan nem értem.
Ma más problémával állok szemben: beledugok egy pendrive-ot és nem látja, többel is probáltam, viszont ha kihúzom belőle kiírja hogy xy nevű pendrive eltávolítva.
Komolyan mondom már mindent megpróbáltam de semmi. -
erik365
senior tag
Délután óta nem látom a Pi-t samban, semmit nem csináltam pedig. Egyszerűen egyik gép se látja, mi lehet az oka?
-
Megőrült a YATSE...
Állandóan azt üzengeti, hogy amit csinálnék, arra csak a fizetős verzió jó.
Amikor odakattintok, közli, hogy igen, látja, hogy megvettem 2014-ben, de indítsam újra a telefont, és akkor minden jó lesz. Ha esetleg mégsem (mert persze mégsem), akkor töröljem az adatokat, vagy forduljak hozzájuk bizalommal.Hát, fordultam, de az ugye nem megy olyan gyorsan...
MaCS
-
válasz
Jim Tonic #19850 üzenetére
A wear levelling nem elég, azt a legtöbb kártya és pendrive tudja.
A lényeg a PASSZÍV wear levelling, ami már sokkal ritkább.
A sima aktív wl ugyanis csak az aktívan változó tartalomnál ügyel arra, hogy elosztott legyen a helyhasználat, a statikus állományok csak ülnek egy helyben és nem vesznek részt a vetésforgóban. A passzív wl viszont a passzív területet is mozgatja.Emlékeim szerint a Corsairnek vannak ilyen pendrive-jai, de még a cég szerint sem fontos a különbség (úgyis cseréljük, ha elromlik), úgyhogy még csak nem is igazán dokumentálják.
MaCS
-
NoMenOne
csendes tag
Sziasztok!
Pi2-emel lenne egy olyan problémám hogy a USB portok nem működnek!
A gép torrentezés miatt üzemel. Most is működik Ubuntu fut raja torrentek le föl töltődnek, csak nem működik a USB.
HDMI-vel van csatlakoztatva tévére, utp kábellel csatlakozik a netthez, USB kábeles billentyűzet, meg USB vezeték nélküli egér.
Sd kártyát próbáltam cserélni, NOOBS volt rajta de azzal se reagált semmit, elindulni elindul csak a USB eszközöket nem tudom használni. Sima vezetékes egeret próbáltam de semmi.
A táp egy 2A hozzá vásárolt táp, próbáltam másikat de semmi.Valakinek volt már ilyen problémája?
Lehetőségek? -
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG #19826 üzenetére
Khm, az én kérdésemet mindenki átugrotta?
Az imént kipróbáltam a a Pi 3D-s képességeit, de nekem úgy tünt, hogy valami nincs rendben a képpel. Mintha fordított lett volna a konverzió (felső - alsó <--> alsó - felső). OE-kel néztem, de ott nem találtam erre vonatkozó beállítást (csak a film szerinti, egymás melleti, egymás alatti).
-
azbest
félisten
ilyesmit keress [link]
Ha p2-ből vitted át a kártyát a háromba, és előtte tuningoltál, az persze a pi3-on lehet nem lesz megfelelő, mert az alapból magasabb órajelen jár. Szóval ott érdemes kitakarítani a tuningot.
Ha nincsen megadva semmilyen tuning, akkor a friss openelec-ben a régi pi-ken 700MHz az alap, a zero-n 1GHz, a pi2-n 900MHz, a pi3-on 1200MHz. Utóbbi kettőn persze 4 maggal. A firmware állítja be ezeket így. A többi paraméter lehet hasonló, de azok alap órajele is módosult a 3mal.
-
-
azbest
félisten
válasz
havri1 #19854 üzenetére
a pi2-nek 900 az alapórajele. A legtisztább, ha egyszerűen a config.txt-ből kikommentezed a tuningos paramétereket, ha vannak.
más ötlet, hogy van INIT_EMMC_CLOCK paraméter a config.txt-ben, azzal esetleg visszább lehet venni a kártya sebességét, de nem tudok tuti értéket mondani, ami biztos jó lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Feralheart #19849 üzenetére
Nem kell kijelző hozzá egyáltalán, később sem. Ethernet-en rákötöd a routerre, és usgyi. Úgy guglizz, hogy Raspberry Pi headless.
-
azbest
félisten
válasz
dugesz77 #19837 üzenetére
Nekem is van 8GB-os Mixza, eddig minden ok vele. Kicsit kisebb csak a valós kapacitása, mint a sandiskemnek. (ez normális, nem egyforma kapacitásúak a különböző gyártmályú, sorozatú kártyák)
(#19838) havri1
nálam a zeroval folyton korrupt lett a kártya, aztán próbálgatással kiderült, hogy a gyári tuning 1GHz mellett nem volt stabil semmilyen kártyával. Visszavettem az első generációsokra jellemző 700MHz-es tempóra és utána semmi gondot nem tapasztaltam vele.
Persze előforulhat, hogy valamelyik kártyafajta kevésbé stabil a pi-ben. Nem teljesen szabványos az, ahogy a pi kezeli. UHS-i módot nem támogat a pi kártyaolvasója, hanem a korábbi módot húzták feljebb, hogy jobb sebességet adjon.(#19843) lacko6
ahogy már írtam, a h265-öt proci izomból tudja csak lejátszani a pi. Csodálkozom, hogy egyáltalán képes valamennyire vállalhozó módon vinni. -
Sziasztok!
Olyan pendrive-ot keresek, ami "bírja pi-t". Tehát kell bele wear leveling algoritmus. Vannak vele tapasztalatok, melyik bírja a kiképzést?
#19849: SSH-n keresztül bármi beállítható.
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Itthon sajnos jelenleg nincs HDMI-t támogató kijelzőm, azt valahogy meg lehet csinálni, hogy rögtön a laptopomról állíthassam be a Raspberry-t, vagy próbáljak meg szerezni kölcsönbe egyet?
-
lacko6
senior tag
válasz
szasanyi #19840 üzenetére
Nekem is ez volt,tedd fel a teszt mappaban levot az jo.
Pi3 alap hofok 60, cpu 1200 megy.Menube lepkedve es1080p sorozat reszeknel 65 fok.x265 akad sarga kocka a sarokban 75 fok cput visszaveszi 600 ra.
Ami lenyeg bd50 3d automatan megy 10 percig neztem. Ma lessz a 2 30 as full hd 3d teszt.
Hozza teszem rpi3 borda nelkul es kodi 17 alfa1 marc.12.Tehat a 6.03 alap openelec kodi15.2 50 fokkal kezd es csak a bd50 nel megy fel 60 ra max, de 600mhz n megy vegig.x265 szetesik.Bd50 3d nem jo.
-
szasanyi
félisten
Használ-e vki Millhouse OE-et Kodi 17-tel? Azt szeretném tudni melyik verzió megy stabilan, mert a tegnap felrakott legutolsó kiadással a rendszer betöltésekor az animált Kodi logo után megjelenő Kodi képnél megáll és vége, onnan sehova tovább.
-
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ez az okos/buta töltő dolog érdekes kérdés. Én is azt akartam kérdezni, hogy mitől függ? Nekem van itthon a tabhoz, az ecigim aksijához, egy régebbi sony ericcson adapter illetve egy pcx-ről rendelt usb-s töltőm is. Mind olyan, hogy kell bele külön kábel. Van itthon két db ilyen kábelem és az érdekesség az benne, hogy a kábel1 semelyik töltőadapterrel sem tölti a telókat, tabot (a cigis akksit igen), viszont a pihez simán működik bármelyik adapterrel. A kábel2 viszont jó mindenhez (a kábel2 samsung a kábel1 noname). Ez mitől van?
-
vkp
aktív tag
Sokat szívtam samu, kingston kártyákkal, aztán valaki linkelt egy cikket, hogy érdemes olyan kártyát használni ami tud wear leveling-et. Azóta Sandisk Extreme Pro kártyákat használok és megszűnt a "eltűnt filerendszer" és az egyéb bajok.
-
havri1
félisten
Ez az, ha jól látom:
SANDISK ULTRA C10 UHS-I 48MB/S 16GB MICROSD MICROSDHC 16G G GB MEMORY SDSQUNB
Ideal for Android smartphones and tablets
-
Beni2360
félisten
válasz
consono #19821 üzenetére
Nekem is volt már fen az OSMC ,most újból felraktam de nem tudom a filmekhez beállítani, nem ajánl fel lehetőséget a felirat letöltési lehetőséget. Nincsen tallózási lehetőség. valamit nem jól állítottam be? Segítsetek.
Azért érdekes, hogy itt elindítja az ISO 3D filmek többségét úgy, hogy meg kérdezi, hogy szeretném lejátszani,klikk és átvált egyből a TV beindításával 3D-re. Pl Jurassik world, de a hetedik fiúnál nem csinálja? MKV OU filmeknél is vegyesen reagál a TV, hol felezőbe mutatja, hol meg össze teszi. Biztos az elkészítés a ludas. -
havri1
félisten
válasz
Celtis #19819 üzenetére
Köszönöm szépen a helpet, meg fogom csinálni így a backupot!
Milyen SD-t vegyek szerintetek?
SAMSUNG MICRO SDHC EVO 16GB 48MB 16G 16 G GB MICRO SD UHS-1 C10 MEMORY CARD NEW?
-
krisztianAMG
senior tag
Sikerült működésre bírni a képernyőt.
De a HDMI-re visszaállítás legalább annyira nehézkes volt, mint életre bírni. De a felbontást nem sikerült egyelőre visszaállítani fHD-ra. Hiába írom át a config.txt-t, bootoláskor mintha ignorálná és juszt is a 480x320-as felbontást hoza be. A beállításokban ha átteszem autora, ugyan rákérdez, hogy jó lesz-e így, de nem nem vltozik semmi. (Raspbian Jessie)
Erre valami ötlet?Ezek az első próbálkozásaim a Linuxxal, de eddig bejőn. OpenElec, Volumio és Raspbian volt ma napirenden.
-
Ki szeretne beszélő Pi-t?
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #19807 üzenetére
Havri1-nek szólt a válasz. Ő OE-t használ.
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Raspberry PI 2 B-t és ezzel kapcsolatban szeretnék pár dolgot kérdezni.
Egy media+seed servert szeretnék belőle csinálni. Ehhez mekkora Micro SD kártyát javasoltok, és milyen operációs rendszerrel?
Illetve már rögtön lehet távoli hozzáféréssel programozni, vagy először még kell saját monitor neki? -
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19814 üzenetére
Nincs mit.
-----------
Jól tetted, hogy lecserélted! - még nem cseréltem le a mai napig evvel megy. Kb 14.h bekapcs éjfél felé kikapcs. NAS-ról kap mindent délben sorozat, este nagyfilm és csak langyi a táp és van belőle 2 db ki sem tudom használni mert közben vettem egy blitzwolf Q...micsodát 2 portosat.
1 db HDD (Gondolom laptop) - igen van egy 750 gb ami eddig egy USB2 házban vígan ment. Átraktam USB3 házba nem akaródzik nagyon menni rásegítés nélkül. való színű az USB 3 elektronika több energiát igényel. -
zsola32
őstag
sziasztok
szüleimnek szeretnék összerakni egy Pi3-as média mindenest.
az anyagokat usb2-e s vinyóról, illetve hálózatról kapná.milyen rendszert tegyek fel rá?
köszi - zsola
-
artiny
őstag
válasz
gabek_ #19794 üzenetére
koszi a valaszt!
A pulzus merot valahogy a csuklora kene rakni,mint az orakon van gondolom. Ha legegyszerubben akarnam ezt megoldani akkor bluetooth(vagy wifi) + pulzusmero + aruduino nano kene hozza hogy synchronizalja a Pivel?
FTDI alatt mit ertesz
Ha három funkcoioban gondolkozok:1. homerseklet/paratartalom (kornyezeti homerseklet) - ez lenne a legegyszerubb
2. pulzus
3. lepesszamlalo - ez lenne a legnehezebb megvalositani ? -
gabek_
tag
válasz
Beni2360 #19811 üzenetére
Wow!
Érrdekes írás!
Köszi!
5.9W az 5V-on 1,18 A!
Ami azt jelenti, hogy nagyjából 50% -on mehetett. (Nem szaggatta annyira mint mondjuk egy telefon tehette volna)
Megkockáztatom, hogy a HDD már nemigen pörgött fel vele?A eredetire 10,1-et írnak ami azt jelenti, hogy 2,02A, ami bőven jó ha csak ennyit dugsz rá. (Elég nagy ráhagyással megy)
1 db HDD (Gondolom laptop) ilyen 500 és 1000 mah körül lehet, vagyis azzal is 75%-on belül vagy.Azért érdemes megmérni a tényleges áramfelvételt is és a táp hőmérsékletét is, de itt szerintem nincs miért aggódni.
Ezt az oldalt érdemes átfutni. Tanúlságos!
Jól tetted, hogy lecserélted!
Üdv,
Gábor -
Osynho
addikt
Üdv!
Milyen házat használtok/javasoltok hangkártyával bővített Pi2-höz? Ilyet rendeltem, de nem rögzíti a gépet, mivel a lukakba a hangkártyát kell rögzíteni, így a házhoz nem lehet. Fel-le lögyög benne az egész, nagyon zavaró. :/
-
Beni2360
félisten
válasz
gabek_ #19808 üzenetére
De miért állítod ugyanezt egy teljesen másik típusra? - én nem állítottam hanem kérdeztem, hogy nekem ne keljen utána bányászkodnom, ha te már voltál olyan kedves és megosztottad a tapasztalataidat.
Hát ezt használom és erre küldték a linket. csak a rpi2+ van rjta NAS-ról kapja az anyagot. csak néha rádugok egy 2.5 vincsit és mióta átraktam USB3 házba nem hajtja meg. USB2 házban vígan vitte. Na mármost ide volna jó egy plusz kimenet. De azért nem esek kétségbe mert a NAS-ra dugom és ott megy szóló vezetékkel. -
erik365
senior tag
Van egy megosztási mappám a laptopon, belemásolok egy új filmet, a Pi látja a film mappáját de nem lát benne fájlt, üresnek látja. Újra meg kell osztanom a mappát, hogy lássa a frissen belemásolt tartalmat.
Mi lehet ennek az oka? -
gabek_
tag
válasz
Beni2360 #19802 üzenetére
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet egy lehetséges veszélyre! Ezt értékelem!
Ugyanakkor nem gondolom nagyobb veszélyforrásnak, mint mondjuk a telefonom tápegységét.
(Maga a telefonban lévő akku pl 100x veszélyesebb! Az kigyulladhat akár fel is robbanhat ha zárlatos lesz!)Te milyen tápot használsz?
Mi van ráakasztva?
Mekkora az átlagos áramfelvételed és mi a csúcs?Lehet a te utángyártott töltőd tényleg hajlamos erre, azt nem tudom.
De miért állítod ugyanezt egy teljesen másik típusra?Meg tudsz győzni engem ha technikailag alátámasztod, vagy mutatsz statisztikát pont erről a típusról, de ez így kevés.
Mi több, ez még ráadásul elég jó értékeléseket is kapott!Én modellezek, 90A-től sem riadok meg.
Annál, hogy "valaki azt mondta" egy valami más típusú tápegységre, nekem sokkal több kell!Ennek hálistenek a vlágon semmi köze nincs az Ipod-hoz!
Komolyra fordítva a szót; Szerintem egyetlen dologra érdemes figyelni (Azon túl, hogy természetesen vásárlás előtt utánaolvasol). Az pedíg az, hogy ne hajtsad csúcson tartósan. Ennyi.
Én erre odafigyelek.Ugyanakkor még azt is bírnia kellene...
Üdvözlettel,
Gábor -
Celtis
veterán
válasz
havri1 #19804 üzenetére
Openelec esetén felesleges image-eket menteni.
A Programok/Openelec_settings-ben van egy backup funkció. Ezzel bármikor lehet egy teljes mentést végezni.
Mivel a jelek szerint esélye, hogy az SD kártya fossa össze magát, ezért érdemes az elkészült backup fájlt valahova lementeni. Hálózati megosztáson keresztül a /Backup folderben lesznek a mentések.Ha megint előfordul a hiba, akkor
- újra ki kell írni a gyári Openelec képfájlt az SD kártyára
- a licensz kulcsokat be kell írni az SD kártya gyökerében található config.txt fájlba (érdemes ezt a fájlt lementeni, és a kép kiírása után egyből felmásolni, így az egyéb konfig beállítások is helyreállnak.)
- elindítani a rendszert, hálózaton bemásolni a legutolsó backup fájlt a /Backup mappába és ugyanúgy az Openelec settingsben egy visszaállítást csinálni.Ennek a módszernek az előnye, hogy a backup fájl jóval kisebb, mint egy kártya image. A folyamat gyorsabb és nem kell az SD kártyát sem kihúzogatni a Pi-ból a mentésekhez.
-
azbest
félisten
2. nem lassú a menü, hanem le van korlátozva a frissítése lejátszás közben, de ezt már írtam is [link]
"limit GUI updates when playing videos" in "video/acceleration" settings,
A tuningot meg szerintem nem érdemes piszkálni. Ha konkrét dolog kapcsán kell plusz teljesítmény és elolvasod hozzá a hivatalos raspberry oldalon lévő config.txt paramétereiről szóló leírásokat, akkor talán lehet próbálkozni. Viszont a pi2 óta nem nagyon van olyasmi, amihez médialejátszóként kevés lenne a pi.
-
havri1
félisten
válasz
wassermann #19803 üzenetére
Köszi. 32gb a legkisebb kártyám, azt is megeszi igaz?
Kipróbálom, ha megint összeomlik. -
wassermann
Topikgazda
válasz
havri1 #19793 üzenetére
A beállított, jól működő pillanatnyi image-t is le tudod menteni a Windowsos progival és akkor nem kell az újrahúzás után semmit beállítgatnod újra. Csak csinálj notepaddel előtte egy üres, pl. "mentes.img" nevü file-t, mert csak megmutatni hagyja, mit írjon felül (mentés másként nincs).
Nekem régen akkor omladozott, amikor vacak kártya volt benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest