- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
válasz
cinemazealot #27147 üzenetére
youtube miatt szeretnem
-
artiny
őstag
Androidot probalta mar valaki az RP3 -on? letudja jatszani a youtube es avi videokat ? (tv hez szeretnem hasznalni - media lejatszonak)
-
artiny
őstag
helo
a rpi csak orginal matlabbal mukodik? -
artiny
őstag
Statikus IP cimet hogyan allitsak be az ethernet es a wifi re is? valaki tudna mutatni egy template-t (sablont) az interfaces - fájlnak hogy kene kineznie.
-
artiny
őstag
Linux (raspberry pi) alatt letezik olyan parancs, ami megtudja mondani, hogy milyen GPS eszkoz van rácsatlakoztatva az RPI -re?
kaptam egy GPS kolcsonbe a RPI hez...de nem tudom,hogy milyen fajta, mi a neve és be van szikszallagozva az egesz. Mivel nem az enyem ezert nem akarom szetszedni a boritast rajta. Letezik olyan parancs ami megtudja modani, hogy mi van racsatlakoztatva a raspberry pi re?
USB n keresztul egy TTL kabellel van rakapcsolodva.
-
artiny
őstag
hogyan tudnam megjeleniteni az akualis adatokat (értékeket amiket mér egy pl. homero) egy weboldalon (web szerveren keresztul az RPI3 -al) (a program C ben volt irodva ) ?
-
artiny
őstag
Raspberry PI 3 GPIO porjtait,hogyan tudom leellenörzni, hogy nem e égtek ki,műkodnek -e?
-
artiny
őstag
Hogyan tudnam vissza allitani a wifi-t RPI3 -n?
ezt a [youtube] vlamit probaltam beallitani,hogy wifi hotspot-t csinalni RPI vel....de nem megy a net amit megosztok...A masik dolog, hogy egyaltalan most nem jelzi a wifit nekem a PI. MEgosztja a netet,de azt irja a halozatnal hogy no wireless interfaces found.
hogyan tudnam kitorolni vagy a hotspotot vagy azt visszaallitani,hogy mukodjon a wifi az RPI ben?
-
artiny
őstag
helotok
van valakinek egy kis átlátása,hogy milyen érzékenység van beállítva az accelerometeren ?
Egy IMU szenzorrol van szo, a hozza tartozo konyvtár itt talalhato: https://github.com/mrbichel/linux-mpu9150
keresés a konyvtarban
MPU 9150
datasheet
registermap+/-2g szeretnek megadni, ha jol gondolom az a legerzekenyebb
az elmozdulásra . Lepesmerot szeretnek belole varazsolni, de nem nagyon jon ossze. 10 lepesbol 3-5 t szamolok ki vele. vagy 10 urgrasbol 3-om jon ki
-
artiny
őstag
Mit okozhat az ha nincs eleg Amper amirol uzemeltetem a RPI 3 - at?
a power bankom csak 5V 1A tud. De ha errol megy a projektomban levo nyomogombok furan mukodnek. Van ket LED ami jelzi az eppen futo funkciot, es alig birom leallitani,egyikbol a masikba atugorni....ez okozhatja hogy nem kap eleg aramot?
alt. a notebookok USB je tobb AMpert tud leadni mint 1A ? (sima usb ) -
artiny
őstag
Raspberry Pi rol hogyan lehetne biztonsági mentest csinalni, pl. egy iso fájlt, ha tonkre menne az SD kartya akkor ugyan ugy visszatudjam hozni a rendszert (beleertve a lathatatlan fajlokat windows számára (Makefile,stb)) ?
-
artiny
őstag
Kaptam egy GPS modult kolcsonbe, csak nem tudom hogy miyen tipusu (nev,hogyan uzemeljem be...) egy USB to TTL serial cable-n mukodik. AMugy UART protokolt hassznal...
Letezik valamilyen konzol parancs amivel letudom kerdezni a nevet a gps nek? -
artiny
őstag
Raspberry projekthoz (4 fajta szenzor adatokat mér) ,ahhoz hogy hordozhatová tudjam tenni, milyen áramforrást ajánlotok, mi lenne a jobb?
ceruza elem pl. 4,6 vagy 8 osszekotvevagy inkabb ilyen LiPo battery vagy esetleg az ilyen fajta: link (bar ezeket nem tudom hogyan tudnam feltolteni - ha nincs sprecko toltom,akkor hogy ne hogy felrobbanjon,ha tultoltom)
-
artiny
őstag
válasz
Celtis #25038 üzenetére
koszi a valaszt!
kozben en mar kiprobaltam ezt a verziot:
http://raspi.tv/wp-content/uploads/2014/07/both1300.pngde az elso szerinted jobb lenne?
-
artiny
őstag
Hogyan/Hova kéne kotnom a kapacitort /kondenzátort/ ?
Jelenleg igy van bekotve a nyomogomb es a led. De nem stabil az egyik nyomogomb, azt szeretnem javitani. Olvastam,hogy egy kapacitor ezen segithet.
kep:
[link]
forrás:
[link]Idaig igy volt bekotve:
[link]
forrás:
[link]A rajz alpján ide kene kotnom a kapacitort?
[link]Ilyen kondenzatoraim vannak:
1 ali
2 aliEbbol az elsobol kene felhasznalnom a 103-s jelzesut?
Vagy pedig inkabb ez alapján kéne
?
[link] -
artiny
őstag
Helo. Vegul elertem,hogy ket gombbal tudjam wiringPi segitsegevel a szenzor mereset elinditani es megallitani.
Az egesz programot terminalbol inditom
sudo ./start -l.Na most jonne az amit Te mondtal meg anno
"Nem teljesen értem, mi az, hogy ebbe a progiba bootoljon. Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal, így elindul a programod, aztán figyelné valamelyik I/O pint, a többit meg lekezelni a progiból."
Mert az 1 gombbal elinditom a mérést, a másikkal exit(0) paranccsal befejezem a program futását.
Igy viszont még nem 100%s amit én szeretnék.
Bekapcsolom a raspberry-t akkor automatikussan induljon el ez a program. Ne kelljen terminalbol elinditanom. Majd ha ki is lepek a (befejezem exit(0) -val) , lenne egy harmadik gomb amivel ujbol az egeszet ujra tudnam inditani,hogy varja az elso gombot.Ez amit mondtal "Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal". Errol egy kicsit tudnal irni ,mert abszolut nem ismerem a crontabbát ? - ezzel lehet kicsit bonyolultam C programot is elinditani? mert olvastam mar hogy python scripteket el lehet konnyen inditani bekapcsolasnal abban induljon, de bonyolultabbat mar nem igen tud kezelni a python megoldas.
-
artiny
őstag
Ha van egy breadbordon kapcsolok,LED,ellenallas stb. ami egy elezo projektbol van es nem akarom szetszedni ( ra van csatlakozva a RPI re jumper vezetekkel) , és hozza szeretnek adni egy szenzort a breadboardhoz+RPIhez akkor azok amik elozoleg rá vannak kotve, maradhatnak a RPI n? vagy szedjem le rola?
Amugy kozos +/- sávon lennenek a bradboardon a szenzorral. -
artiny
őstag
vagy pedig lehetne olyat szerinted? hogy, megirok egy kulon C filet. ami azt csinalna hogy figyeli hogy meg e nyomtam a gombot vagy nem. Ha igen,akkor kiadna azt a parancsot amivel eddig is elinditottam a már meglevo programot
sudo ./program
egy masik nyomogomb pedig azt adna ki a terminalbactrl+c
- ezzel pedig megallitanam a programot.Te is amugy wiringpi vel csinalnad?
koszi a linket megyek elolvasni -
artiny
őstag
nem igen ertettem en sem most a Te valaszod
(crontabba bejegyzés...)
A bootolast akkor most felejstsuk el, elso lepeskent az kene megoldanom,hogy a program elinditasat es megallitasat egy pushbutton el tudjam kezelni.(vagyis ketto darabbal)
A kerdesem,hogy ehhez wiringPi konyvtarat kell hasznalnom?vagy hogy oldhato meg hogy tudjam azt kiolvasni,hogy meg e volt noymva a gomb vagy nem? -
artiny
őstag
Hogyan lehetne a legegyszerubben beiktatni/valtoztatni egy C programon, hogy az egy for ciklust nyomogobbal tudjam ki/be kapcsolni Raspberry Pi vel?
Van egy program ami annyit csinal,ha elinditom konzolbol elkezdenek mérni a szenzorok mindenfele adatokat (nyomas, szoggyorsulas, homerseklet...) mind ezt addig amig meg nem allitom a program futasat ctrl+c vel.
Ezt az egesz programot ami C nyelven irodott,kulomobozo driverek segitsegevel amik a szenzorokhoz elerhetok....
ezt kene atirni arra,hogy ne kelljen konzolbol mindig gcc ..... vel elinditani,majd ctrl+c vel megallitani - hanem nyomogombbal mukodne a program. RPI bootolasanal automatikussan ebbe a programba indulna, majd varna mig el neminditom majd meg nem allitom egy nyomogombbal.Azt reszt,hogy ebbe a programba bootoljon nem is annyira elsodleges,mint az hogy most pl legelejen csak annyit tudjon,hogy nyomogombbal befejezodne a program futasa.
Ezt hogy tudom elerni?Ehhez a wiringpi C konyvtarat kene hasznalnom?
-
artiny
őstag
Valaki hasznalt mar C konyvtarat(kódot) Adafruit DS1307 RTC modulhoz kiolvasni az idot?
Szuksegem lenne,arra hogy kiolvassam az aktualis idot egy C kódban,hogy majd grafikont tudjak belole csinalni,az aktualis idohoz milyenerteket mert egy masik szenzor. -
artiny
őstag
válasz
Piedon #24215 üzenetére
Megcsinaltam a mérést. (tápnelkul )
http://i.imgur.com/23qWuWq.jpg a keretek jelzik hogy epp hogy volt a multimeter -
artiny
őstag
válasz
artiny #24208 üzenetére
Vagy pedig így ?!?
http://i.imgur.com/XPGYKzk.jpgRPI MPU9150
1.) 3.3V >> VDD
6.) Ground >> GND
3.) SDA >> SDA
4) SCL >> SCL
17.) 3,3V >> AD0vagy ez kisuti az RPI,MPU -t is ?
-
artiny
őstag
válasz
Pulsar #24207 üzenetére
Helo
ugy erted azon a kis csippen ami a szenzoron van : http://i.imgur.com/54G5qyz.jpg De azt hogyan forrasztom ossze annyira kicsik azok a labak
vagy hogy gondoltad,legyszives kifejtened
-
artiny
őstag
Valakinek tapasztalata,hogyan kell i2c bus adress-t cserelni, egy MPU9150 - rol van szo.
0x68 helyett a 0x69 kellene nekem.
A datasheet 9.2 pont szerint a a AD0 9pin kell HIGH húzni (b1101001) .Hol kéne ezt megtenni, vagy hogyan ? Ezt a konyvtarat hasznalom. -
artiny
őstag
Valakinek tapasztalata [Adafruit RTC DS1307] - beallitasaval van ?
a
date
parancsra a pontos ido jon ki, ha ezutan futattom asudo hwclock -w
essudo hwclock -r
parancsot mas idot mutat (dec 21 2016) -
artiny
őstag
Sziasztok
szuksegem van egy RTC board-ra. Ezt neztem ki: Adafruit DS1307 . A tutorial szerint RPI hez az adafruit szerint [Adding a Real Time Clock to Raspberry Pi] - a két reszisztort be van kotve a boardba, de viszont szamos helyen olvastam/láttam hogy ha RPI hez hasznalták az adafruitos DS1307 -t, akkor a két reszisztort nem volt bekötve a DS1307-n.
pl. ezeken az oldalalkon:
1
2
szoval most be lehet kotni vagy nem a két ellenállást ?A masik dolog hogy két fajta DS1307 modult árulnak az adafruiton, egyik osszeszerelt (assembled)es a másik pedig nem összeszerelt . Ha viszont nem szabad bekotni a két ellenállást,mert tonkre teszi az RPI-t ,akkor az osszeszereltet nem is szabad megvennem,mivel nem tudom majd a két reszisztort kikerulni ?!?
-
artiny
őstag
Miert van olyan nagy arkulombség az adafruitos es a kinai termkek kozott?
Van ez a csipDS1307 Real Time Clock breakout board kit
es ennek kinai megfeleloleje: I2C RTC DS1307 AT24C32 Real Time Clock. -
artiny
őstag
Helo
Hogyan tudom megadni, azt hogy melyik csatornán mukodjon a szenzor ?
pl. van egy bmp180 barometerem - ami a 77csatornán mukodik, epp ugy mint ezen az oldalon lévo irasban i2cdetect szerint.
Van harom szenzorom ,ketto kozuluk i2c -t használ. Szerecsere mind2 mas csatornát kapott amikor egyszerre mukodtetni akarom oket. - de ezt hogy tudom kivedeni,hogy ne keruljenek egy csatornára az i2c -ben?
pl. a bmp180 datasheetjeben nem talaltam ezt. -
artiny
őstag
Helotok
Egyszerre szeretnek hasznalni 3 szenzort az RPI3 -mal. Hogyan tudnam egyszerre osszehozni ?! Kulon kulon mukodnek .... ketto I2C -t hasznal a harmadik pedig OneWire (bust).
Szerintetek igy jo lessz ? valamint a áram/feszultség értékek rendben vannak ha egyszerre kotom rá az RPI-re ? -
artiny
őstag
válasz
CHIPman #23176 üzenetére
CHIPman: az általad hasznalt RTIMULib , tudtad ugy is kiolvasni a bmp180 mérését,hogy csak magában a barometer volt rákotve a RPI-re ? Mukodni mukodik a konyvtar a IMU MPU9150- semmel. De ha csak a barometer van RPI hez csatlakozva ,idaig nem sikerult mukodesre birnom(kiolvasni valamit).
Pulsar: semmi baj
-
artiny
őstag
válasz
Pulsar #23184 üzenetére
Erre mar kerdeztem feljebb,de valahol ezt a valaszt kaptam: " Ez nem egy futtatható program, csak egy függvény tár, amit másik programban fel lehet használni"
Valakinel lattam, aztan atirva sajat kodra: corvuscrypto/BMP280_CPP - ezzel az volt a baj,hogy " #include <avr/io.h>" include van benne, ami valszeg mas mint a RPI (mas ontrollerre lehetett hasznalva !?! )a masodik ez volt:
wouterwashere/bmp180_rpi [link]
Library to read BMP180 barometric pressure sensors with Raspberry Pi in C
ehhez oda volt irva hogy kell futtatni:
Compile with:gcc smbus.c bmp180_rpi.c -lm -o bmp180
- de viszont nem fuott le,sok hibat irt ki - valamit az i2c -vel. De ha minden igaz az i2c jol van beallitva,mivel asudo i2cdetect -y 1
felismeri a szenzort -
artiny
őstag
CHIPman kiprobalom
weiss ez talan megsem lessz jo ,nem tudom futtatni - ezt irja ki: kep
stopperos ezt a bmp085_i2c-sensor - az adafruitos bmp180 vagy 280 ra ertetted? valamit le kel hozza toltetni apt-get el...vagy csak eleg egy ilyen ilyet a kodba bebiggyesztetni bmp085_i2c-sensor
-
artiny
őstag
Ok . koszi a valaszod!
A [BoschSensortec] -ra is ugyan ez érvényes,hogy nem kompatibilis a RPI vel ?Esetleg talalkozott már valaki BMP180 vagy BMP280 raspberry pi-hez valo C/C++ könyvtárral?
-
artiny
őstag
Helotok
ha van egy Adafruitos konyvtar a githubon, es C, H fájlok vannak benne...azt hasznalhatom RPI hez ? mert egy tutorialban talan arduinohoz hasznaltak,vagy python kent - bar ez talan hulyeseg.
A lenyeg,hogy nekem C/C++ konyvtar kell vagy BMP 180 vagy 280 barometerhez,szoval ez jo lessz szerintetek? vagy pedig ez: BoschSensortec -
artiny
őstag
válasz
artiny #22750 üzenetére
esetleg tudnatok ajanlani BAROMETER sensort az RPI hez pl. aliexpressrol beszerezheto ?
Valami olyanra lenne szuksegem ami mukodik C/C++ al, es van hozza konyvtar, esetleg valami tutorial hogyan kell beuzemelni. Volt valakinek esetleg ilyen tapasztalata mar barometerrel? -
artiny
őstag
Adafruit,Sparkfun mennyibe kerulhet kb. a szallitasi koltseg egy 10€ szenzornak?
-
artiny
őstag
MCP3002 vagy az MCP3008 rendeljem szerintetek,melyiket ajanlatos inkabb ? (ADC analog - digital converter)
-
artiny
őstag
Láttam egy olvasmányt/videót ahol bemutatnak egy sajat vedelmet biztosito kis breakout board-t,
The Raspberry Pi PunnetEhhez mit szoltok? erdemes ezt megcsinalni , ez mennyire véd ? azt a reszt megertettem,hogy 3,3V nal tovabb nem engednek a zenner diodak, de az árram ellen is véd?
-
artiny
őstag
Helotok
Azt hogy jol e van bekotve valami, hogy stimelnek e az értékek (3,3V, 20 mA) a GPIO pineken, letudom tesztelni egy multimeter segitsegevel?
pl. a breadboardon osszeszurom a jumper kabelt,ahogy jonak latom/ahogy elgondoltam ...pl. egy kapcsolot,vagy egy barometert,gyorsulasmerot stb,-t de a bekapcsolt RPI-nek csak a GND,es 3,3V pinjet hasznalom majd a multimeter egyik ágát a GND-be masik ágát a 3,3V ba dugom és mérem.... - ezzel nem tudom kiegetni a RPI-t ? ( ha pl. valami meghaladna a max. ertekeket ) -
artiny
őstag
Akármilyen cobbler kábel megteszi az RPI hez, ha talalok hozza (breakout board-t mar megrendeltem ),de talan van ilyen 40 pines kabel - amit regen kaptam alaplapomhoz....,az is jo lessz hozzá?
-
artiny
őstag
Raspberry Pi hez letezik olyan "board" a GPIO-khoz, ami megvedi attol hogy kisussem a RPI-t , ha valamit rosszul kotok be vagy nincs betartva a max. áram, es hasonlok - ami a RPI vesztét okozhatja?
Ha létezik akkor mi a neve/ miylenek vannak / (valami olcsobb kene)?
-
artiny
őstag
Logikai analyzatort használ valaki RP hez, mire jo - mire szoktak hasznalni?
Egy konyvben olvastam hogy mire van szukseg...es ott emlitettek de nem irtak hogy mire is jo,mihez kene..Nekem egy gyroscop+accelerometer (MEMS) -el kel majd gesztusokat felismerni RP segitsegevel,szerintetek szukseg lehet rá majd a kesobbiekben? (mert akkor megkene rendelnem
mivel 1honapot kell rá varni meg meg jon)
-
artiny
őstag
Raspberry Pi hez letezik emulator/simulator ahol led villogtatas es hasonlokat tudok kiprobalni, arduinohoz talaltam az https://circuits.io/, de RP hez kene ilyen?
k é p -
artiny
őstag
Raspberry pi hez milyen szenzorokat tudnátok ajánlani, amihez letzeik c++ konyvtár - igy konnyebb a hasznalata - es lehetoleg az ar azert ne legyen 30-50€ szenzoronkent
Szeretnek venni gyorsulasmerot(accelerometer), giroszkop (gyroscope), barometer, homersekletmerot. (ezek kulon szenzorok lennenek,nem pedig MEMS,IMU) -
artiny
őstag
szoval a LED - t forditsam meg? hogy az ellenallas a rovidhez legyen ?
amugy fel orat neztem ezt a neten, mert egyik tutorialban azt irjak hogy a hosszabb hoz a masikban forditva...amugy ilyenkor mindig le kell kapcsolnom az RP - t,most hogy meg akarom cserelni a ledet....vagy eleg kihuznom a GPIO pinjeibol a kabelt ?
-
artiny
őstag
válasz
Gyula84 #20009 üzenetére
PI 1 B rev2 - ha jol tudom
http://i.imgur.com/IDquoFb.jpg -
artiny
őstag
-
artiny
őstag
helotok,egy gyors kerdes
ez most a rovid vagy a hoszabb reszehey kell kotni a rezistort/ellenallast ?
http://wiringpi.com/wp-content/uploads/2012/05/blink1.jpg
led blink - most a hoszabb reszehez van kotve nalam,de a led meg se nyikkan -200ohmal -
artiny
őstag
Raspberry Pi -hez van valakinek C++ programja, ami a ledet villogtatja /blink/, c++ hoz kell letolteni konyvtarat is?
nem talalok semmitvagy py vagy pedig C lehet talalni a temaban a RP hez
-
artiny
őstag
Raspberry Pi vel meglehet építeni, szerintetek ilyen smart bootle / okos vizes palackot?
https://www.indiegogo.com/projects/seed-the-smart-bottle-that-never-forgets-about-you#/
szerintetek nehéz lehet megvalositani, milyen szenzorok kellene hozzá?
-
artiny
őstag
válasz
gabek_ #19794 üzenetére
koszi a valaszt!
A pulzus merot valahogy a csuklora kene rakni,mint az orakon van gondolom. Ha legegyszerubben akarnam ezt megoldani akkor bluetooth(vagy wifi) + pulzusmero + aruduino nano kene hozza hogy synchronizalja a Pivel?
FTDI alatt mit ertesz
Ha három funkcoioban gondolkozok:1. homerseklet/paratartalom (kornyezeti homerseklet) - ez lenne a legegyszerubb
2. pulzus
3. lepesszamlalo - ez lenne a legnehezebb megvalositani ? -
artiny
őstag
(#19771) gabek_ nem gépekre gondoltam,hanem olyasmit amit mondtál,hogy valamit számolna (talan a legnehezebb a lepesszamlalo lenne? fitness temaban) A tobbi,mint a vernyomas vagy hasonlo (humadity) ezek csak sima szenzor kiolvasasa lenne. Bar vernyomasra eleve drágák a szenzorok
na de mindegy
(#19772) aryes a helyzet hogy mar megvettem a RPI3-t
(#19773) fecus Ez nem is rossz otlet
.ezzel kikerulnem azt,hogy nekem kelljen kalibralni,filterezni,megoldani a lepesmerot. A tanarom weboldalakban gondolkozik a RPI eleresehez - ,igy pl. bluetothon mukodo xiaomi fit band elerheto lenne szerinted RPIvel,megoldahato hogy letudja kerni a fit band adatait?, a mert adatai (ez tudja: lepes,kcal,smart sleepet mereset)
koszonom a valaszokat
-
artiny
őstag
helotok
Tudna valaki ötletet adni,hogy milyen "smart health/fitness devices" lehetne csinálni raspberry pi-l. ? milyen funkciója lenne,mit csinálna, mit lehetne mérni - és viszonylag azért meg is lehetne csinálni "könnyen". /diploma munka lenne belőle, C++ használva + internet hozzáférés az adatokhoz(szenzor) /. Valami hasonló koncepción,hogy pl. A raspberry egy táskában hordom a hátizsákban vagy magamra kötöm akár, vagy hasonló és majd tud valami smart/fitness dolgot mutatni,jelezni nekem. -
artiny
őstag
van valakinek esetleg ilyen nyomtathato gpio pinekre valo,nyomtathato segitseg?
Raspberry pi B model rev.2 és egy Raspberry pi 3 -re
The Raspberry Leaf -
artiny
őstag
Valaki tudja,hogy mi lehet a gond ha LAN - l akarom osszekotni a laptop es a raspberryt-t,hogy monitor nelkul tudjam hasnalni az rpi-t gui -n keresztul.....
Feltelepitettem a rpi re az xrdp-t. Wifivel sikerult kapcsolodni rá.
Amikor viszont lan -l probalkoztam akkor mar nem sikerult.
Ez a hiba jon ki: remote desktop can't connect to the remote...
Eset tuzfal ki van kapcsolva. A notebookomon nincs lan bemenet,ezert egy ilyen lan adapter usb -t hasznalok. A hozza kapott driver fel van telepitve,restartalva a gep..
Mar szamos ip -t probaltam. Statikus es automatikus ip 4 beallitasokkal is.
pl.
rpiterminal> ifconfig; ip address show
cmd> arp-a ; ipconfig;de sehogy nem jon ossze a windowsos Remote Desktop Connectionel.
-
artiny
őstag
VNC-t be lehet kapcsolni,mukodesre birni LAN kabel es laptop kozott? net nelkul is mukodne /lan kabellel/?
/ cél: hogy hdmi nelkul tudjam hasznalni az rpi-t pl. laptopra kotve/
wifin keresztul eleg gyenge,lassu most a vnc (RPI 1 B vel) -
artiny
őstag
válasz
azbest #19625 üzenetére
koszi, ez kicsit szivas
akkor mar csak a putty + xming megoldas marad ?? - hogy ne kelljen allandoan szetszednem a monitor ha hasznalni akarom az RPI-t. (az lehet hogy a GUI a regebbi wheezy hez hasonlit,nem pedig a JESSIE re ha elindul az xming ? pedig jessie van fel teve) -
artiny
őstag
Hasznalt mar valaki ilyen kábelt:MALE TO VGA HD-15 MALE Cable 6FT 1.8M 1080P HDMI-VGA M/M
Ilyen kábellel mukone ha osszekotnem RPI3 - regi monitort (dell 1707fpt) ,mukodne?
-
artiny
őstag
1.
Ezt mar valaki probalta? How to connect raspberry pi to a laptop's screen on windows2.
megjott a RPI3, míg nem jon meg a hutoborda ebayrol....gondoltam rá teszek a kacataim kozul az egyet . Csak nem tuodom mit kene hasznalni ragasztonak amivel ranyomom a csipre. szerintetek? Van ket oldalu ragasztom,de az nem jo gonolom ?!? -
artiny
őstag
válasz
dugesz77 #19511 üzenetére
Arulnak ebbol 5V 3.1A toltot is, de ez a 3.1A ar sok? vagy ugy is annyit venne fel amennyi kell neki ?
vagy inkabb vegyem a 2.1A sat? vagy egyiket se ? -
artiny
őstag
Helotok
Raspberry pi 3 - hoz szerintetek jo lessz ez a tolto? Connect It 5V 2.1A Ez volt amit SK ban lehet kapni meg 5€ alatt, es a legjobban megkozeliti a 2.5A -ert. Ez pl. eleg lehet arra hogy akar kulso HDD-t tegyek rá? nem szandekozom medialejatszonak hasznalni,csak ugy erdekelne
van othon egy 5.2V 2A tablett toltom, es egy 5V 1.5A telefon toltom...
-
artiny
őstag
raspberry pi 3 -al nehezebb valamit is csinálni,megvalositani mint egy RPi2 vel?
Tutorialok,leirasok,program kodot ugyan ugy ervenyesek lesznek majd az RPi3-ra mint a 2-sre?
64 bites ha jol tudom az RPI3 ,ez esetleg valamit valtoztat valamit - bekotes,kod,stb..?
koszonom -
artiny
őstag
JESSIE -t fel tudok,fel lehet tenni egy Raspberry PI B modelhez ? (nem + os)
-
artiny
őstag
Raspberry pi 3 - mennyire lehet más, hogy ha nezzek pl. tutorialokat ,bekoteseket,anyagot a tanulashoz...
mint pl. egy pi2 ? a tanarom mondta hogy a diplomahoz vegyunk pi2-t,masnap jottem haza sulibol mar tele volt a net hogy kijott a 3as. Akkor most mit csinaljak? szerintetekMennyire eri meg most befektetni egy pi2 be
-
artiny
őstag
Helotok
Suliban diploma munkanak kell majd pi2 vel osszehozni valamilyen hordozhato smart eszkoszt.mekkora micro Sd kell nekem szerintetek , 8gb eleg? -
artiny
őstag
Raspberry pi-mit kell szamoljak hogy tudjam, hogy mekkora ellenállás fog kelleni az aramkorbe?
pl. latom hogy 5V uzemel a RP, de a pineknek 3,3V lehet a max,vagy lehet alacsonyabb is....valamint mekkora áram kell neki? 0,8-1 A lattam vlahol hogy irjak
de hogyan tudom hogy melyik elemhez kell ellenállás,hogy mekkora legyen,....?
valaki elmagyarazna,vagy esetleg valami linket tudna dobni ami tisztaba teszi ezeket? (alap elektro kepleteket ismerek) -
artiny
őstag
Helotok
van egy EasyCAP es egy RP B modelem, osszelehet hozni ezekkel is ...hogy a laptop monitort tudjam haszsnalni mint monitort a RP hez? vagy csak a RP 2 jo hozza,mint a videoban?
-
artiny
őstag
helotok
melyik usb hubot ajanlanatok ebayrol?
RP PI Bpl. ezeket neztem ki,ezek kozul valakinek tapasztalata?
1
Perfect 7 Port USB Hub AC Adapter(EU Plug) FE2
4/7 Ports USB 2.0 High Speed Hub With US EU Power Adapter And Per-Port Switches3
5V 3A 4 Ports USB HUB+Power Extension Socket EU Plug for USB-Powered Devices SY -
artiny
őstag
koszi.
visszaolvasva kicsit, latom hogy azert nem mindegy melyik aktiv usb rendelem hozza
pl. amit epp kineztem azzal valami baj van [link]tudnatok bevallt olcsobb fajta aktiv hubot
?
-
artiny
őstag
válasz
hpeti2 #17300 üzenetére
ok...koszi
csak biztosra akartam menni,mielott rendelem,hogy ez most a megfelelo fajta. Ha jol latom akkor Type A kell a RP hez es a monitorhoz ha osszeakarom kotni.
Nekem a B model van az RP bol amin ketto drb usb van.... ha szeretnek usb hubot venni hozza hogy legyen legalabb 4 usb ,akkor olyan kell hozza aminek táp kell kulon /adapteres/ vagy csak siman olyan amit benyomok egyik usb be, táp nelkuli ?
-
artiny
őstag
helo
ez a hdmi kabel jo lessz a raspberry hez?
New 6 ft HDMI Cable Male to Male, Gold Plated, Full HD 1080p High quality -
artiny
őstag
Helotok
RP alkalmas arra,hogy wifi repeater kent mukodjon? Panelban a wifi eleg rosszul terjed. A haz masik vegen mar alig van wifi jel. Ezt szeretnem felerositeni,hogy elhelyeznem a haz kozepen valhol az RP-t es ez tovabbitana tovabb.....megoldhato?nehez...vagy valaki csinalt mar ilyet? (van wifi usb stickem )
-
artiny
őstag
válasz
wassermann #8691 üzenetére
koszi
igenaztan rajottem,de lehet ardurinonal van ha jol tudom az ilyen fajta vég amit en linkeltem
-
artiny
őstag
Rendeltem egy Mini 2600mAh External Battery Mobile Power Bank-t , Ha majd ez akarom hasznalni a RB pi hez, egy ilyen kabel jo lessz hogy usb>>es a táp dugora szurjam?!? USB to 3.5mm 1.3mm
-
artiny
őstag
válasz
DrojDtroll #8256 üzenetére
ez az amire Te gondoltal?
Ha ez akkor melyiket a ketto kozul?
-
artiny
őstag
mar megvettem a raspberryt lehet majd kesobb ha belejovok akkor veszek hozza egy ardurionot ...lattam videokat hogy osszevoltak kotve
de amugy melyik lenne az ami eleg az Arduinobol ha mar van egy RB pi -m?
http://www.ebay.com/sch/Electrical-Test-Equipment-/92074/i.html?_from=R40&_nkw=arduino&_sop=15cél egy ilyen osszeszerelese:
https://www.youtube.com/watch?v=mS8xl_jf9m8 -
artiny
őstag
válasz
DrojDtroll #8245 üzenetére
Raspberry pi - szimpatikussabb es hat LINUX on fut.Megt csak most kezdenem kiprobalni magam szoval... meg annyira nem tudom pontossan mire kell. Lehet kesobb jo lenne az hogy linuxos a rb pi es nekem Arduino lessz, holott vehette volna rb pi-t amivel azokat is meglehet csinalni mint egy Arduino val.
Szoval azert kerdezem hogy ugyan azt meglehet csinalni ezzel RB pi vel mint egy Arduinoval? Szoval megirok egy kis programot es feltolttom rá mint pl a Arduino ra ? van Linuxra ilyesmi eszkoz?
-
artiny
őstag
helotok,
ha rc/quadro compter vagy kis manipulator kar akarok iranyitani ....kezdetnek ilyen elektronikaval szorakozni akkor mit ajanlotok? egy rapshebrry pi b ver.2 (30€ holnap vehetnek egy ilyet hasznaltan)vagy inkabb valami controllert? (mondjuk egy Arduino -t)suliban Arduino használtunk és programoztuk a kocsit Arduino SW ben C nyelven.
Linuxon ezt nem lehetne megcsinalni amugy a raspberry vel? terminalban leforditani a vonalkoveto programot vagy esetleg egy ilyen fordito mint az Arduinohoz volt sajat kis programja nem letezik linxuon ami mukodne a rb pi vel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged