- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
V.Stryker #16780 üzenetére
A VC-1 eléggé ritkán használt formátum Blu-ray-en. Körülbelül egyeduralkodó a H.264/AVC és idén jönnek a H.265/HEVC 4K Blu-ray-ek.
VC-1 lemezből a blu-raystats.com-on 751 darab van a listában, H.264/AVC-ből 3393 és van még 240 MPEG-2-es Blu-ray lemez 2011 és az előttről.
-
Érdekes megoldása lett a problémámnak: Raspbian-lite
Gondoltam egy nagyot, és ma felhúztam a lite verziót. Mondhatni pöc-röff beindult, minden újraindítás után bejött rendben a transmission WEB-es felülete.Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ma megjött az új pi 2-öm. Erre is feltettem az openelec 5.0.8-ami a régi verzión is fut, de valamiért nem megy a tv távirányító play, stop, rew, stb gombjai. A régi Pi-vel meg ugyanezen szoftververzióval simán megy. A többi gomb, a nyilak, ok, option azok mennek.
Régebb volt még ilyen problémám, akkor valami másik szoftververzióval megoldódott, de most ugyanaz a szoftververzió van és tanácstalan vagyok. Van ötletetek?
-
odipapa
senior tag
válasz
szabi__memo #16791 üzenetére
Az aprón van pont egy.
-
Celtis
veterán
válasz
azbest #16792 üzenetére
Valaki itt keveri a szezont a fazonnal. A "temperature controlled crystal oscillator (TXCO)" nem azért fűti az oszcillátort, hogy elhangolja, hanem épp ellenkezőleg, állandó hőmérsékleten tartja, hogy ezzel stabilizálja a frekvenciát. De szerintem ez csak a drágább cuccokban lehet.
Nekem is rendesen fűtöttek a PCIe-s DVB-S tuner kártyák, de nem az oszcillátor, hanem a chipek. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #16789 üzenetére
Azt hiszem az olcsóbb tunerekben nem feltételen jellemző ez. Itt egy sdr-es oldalon írják például, hogy a sima változatott moddolják "temperature controlled crystal oscillator (TXCO)"-val, vagy magasabb áran lehet kapni készen. [link]
Valamikor régen olvastam róla, hogy az am mikró vevők voltak kezdetben felfűtősek, de aztán idővel már az integráltabb megoldások miatt erre nem volt szükség. De lehet az egy másik fajta tuner volt, mert ott olyasmi volt a megfogalmazás, hogy azért fűtötték fel, mert a környezet hőmérséklet változása elhangolta, s eleve magas fix fokon járatták, hogy ne másszon el.
Egyszer futtattam ilyen hangolási tesztet az r820t tuneres vevőimmel és elég nagy szórás volt köztük: [link]
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #16789 üzenetére
Ez meredeken hangzik. Forrást légyszi.
-
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #16782 üzenetére
Mivel még nincs a nagykereknél, így tippelni sem lehet. Egyébként az áraknál is lehet kavarodás. Ha tényleg 6500 a csupasz zero, az szép lehúzás, viszont lehetséges, hogy ez valójában a különböző csatlakozókkal együttes kit-et jelenti. Legalábbis a farnell-nél azt hiszem csak kiteket árultak, amikor lehetett kapni, azért volt drágább.
Azt érdemes tudni, hogy a raspberry boardoakat vagy az rs components vagy a farnell gyártatja valakivel (mostanában főleg a britt sony gyárral). Ha náluk megjelenik, hogy mikortól elérhető és hogy pontosan milyen kiszerelésben mennyiért, akkor lehet egyáltalán bármit továbbgondolni a viszonteladók kapcsán (fdh, málnapc vagy rpbolt esetén).
A csupasz zerot 4+4 fontért már van akinek sikerül megrendelnie innen, amikor épp volt készleten egy másik britt cégtől. pimoroni
-
szabi__memo
nagyúr
Hol érdemes zero-t rendelni úgy hogy szállítással együtt ne legyen horror ára? Már ha kapható lesz.
Malnapc-nél láttam hogy $20+ az az $5.
Köszi szépen. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
s_e_n_k_i #16776 üzenetére
Nemrég utána olvastam azt írták valahol,hogy az ISO-kban lévő rippel dvd tartalmakhoz kell az MPG-2... A VC-1 -nek meg blue-ray lemezekhez van köze... de még én is bizonytalan vagyok, hogy kell-e. MOndjuk az az ezres nem vág földhöz.
Vagyis mpg2 akkor kell ha Video_TS fájlokat is akarunk lejátszani.
-
Laca0
addikt
Abban kérném a segítségeteket, hogy be lehet-e valamilyen energiagazdálkodást állítani a DVB-T USB tunerhez, hogy ne legyen folyamatosan áram alatt? Erősen melegszik és tartok tőle, hogy nem bírná sokáig így a folyamatos készenlétet a PI-ben.
A beállítások\TV alatt bekapcsoltam az energiagazdálkodásnál a háttérkiszolgáló altatását, de nincs hatással rá.crissprivat:
Az erősítő menüjében is állítani kell valami a hdmi résznél, hogy jó legyen. Nézz utána a kézikönyvében. -
Slammy
csendes tag
válasz
crissprivat #16767 üzenetére
-
crissprivat
senior tag
Igen,ilyen az erösítöm.
A helyzet az,hogy egyelöre nincs két egyforma sony hdmi 1.4-es kábelem,ezért két különbözö van bekötve.
Meglehet,hogy azért nincs cec funkció? A tv-erösítön sony,a raspberry-erösítö viszont ac ryan hdmi kábel. Amúgy mind a kettö hdmi cec kompatibilis. -
válasz
Feralheart #16768 üzenetére
1. file-ok tárolására, tehát file servernek a legelső pi is meg teszi.
2. Bár ezt a kérdést nem nagyon értem, de ha mégis, akkor VNC pl?
3. Mivel Sata port nincs rajta, így csak az USB-s küldő wincsi maradt. Nekem is úgy van. Viszont ahoz aktív USB HUB kell, mert a Pi USB-n nem tud akkora áramot le adni, ami a wincsinek kell. -
ada19
senior tag
válasz
crissprivat #16767 üzenetére
Ha jól látom és ez a VSX-324 erősítő, akkor meg tudom erősíteni hogy működik pár napja próbáltuk egy barátommal.
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy otthoni szervert és lenne pár kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz:
1. Melyik modellt ajánljátok hozzá?
2. Hogyan lehet azt megoldani, hogy ne csak fájlokat tudjak mozgatni FTP vagy SSH segítségével, hanem konkrétan, amit a málna csinál, azt mutassa a laptopomon is.
3. Melyiket ajánljátok jobban? Sata port vagy külső winchesterek USB-vel?Amire használnám: zenéim, E- és hangoskönyveim, filmjeim tárolása, lejátszása, torrentezés
-
crissprivat
senior tag
Üdv.
A kis raspberry és a tv közé betettem egy 5.1-es rendszert. Minden szép és jó,kivéve,hogy a HDMI CEC kapcsolat most nem müködik a rendszerben. Van rá megoldás,hogy müködjön,vagy búcsút lehet neki mondani az erösítö (pioneer htp-073) végett -
-
vargalex
félisten
Szia!
A kolléga rendszerén már systemd van, a tiéden nem. Ezért néz ki teljesen másként.
Egyébként nekem arch linux-on teljesen hasonló a service file, mint a kollégának debian-on, ezért is tippeltem elsőre a network hiányára. Annyi a különbség, hogy nekem a transmission nem raspberry-n fut. -
arnd
senior tag
Én (is) ajánlottam az ikeás töltőt. Nekem semmi gond vele. Kábelen nagyin sok múlik, a tüskesor 1-es lábán mérjetek feszültséget. Ha nagyit esik, akkor xar a kábel/csati.
-
Sziasztok!
Van, aki használ PiFM-et? Már többedszerre próbálkozok egy pi2-n, de eddig csak a star wars zenét sikerült lejátszani... Az is kicsit halk. Mp3-at, vagy egyébb formátumot élvezhető minőségben hogy lehet leadni? Illetve hangerőn szeretnék picit növelni. Azt hol lehet?
Köszi!
-
Celtis
veterán
válasz
futizoli #16756 üzenetére
Mégis hány Voltról induljon egy 5V-os stabilizált tápegység? Terheléstől függetlenül pontosan 5V-ot kell leadnia. Jó ha pár század esést tudsz mérni egy jó tápegységen a terhelés hatására.
A hagyományos trafós stabilizálatlan kockák csinálták, hogy mondjuk 12V-os állásban üresben leadtak 20-at.
-
-
futizoli
tag
-
futizoli
tag
válasz
Celtis #16754 üzenetére
Előfordulhat.
Viszont nyáron multiméterrel rá is mértem, terhelés nélkül is majdnem kereken csak 5 V-ról indult, és azt hiszem azbest írta korábban, hogy egyes töltőkre fogyasztót kötve könnyen 4,85 V alá eshet a feszkó.
Ilyenkor gond van a pi-nél.
Abban sem vagyok biztos, hogy a koppla töltő 3 usb portja közül valamennyi le tud adni 2 A-t.
Valamint Y kábellel is próbáltam akkoriban rásegíteni a hdd-re, kevés sikerrel.
A próbálgatott kábelek között is volt vastagabb, minőségibb, sőt a málna pc-től személyesen vettem az általuk forgalmazott sunny táphoz való kábelt. Az eredmény ugyanaz, szivárvány.
Bár igazad lenne, szándékozom még Pi2-t venni a családba, tudnám hasznosítani a töltőt, de véleményem szerint ez az ikeás cucc alkalmatlan a pi-hez. -
PpenoO
őstag
válasz
futizoli #16748 üzenetére
Sorry ha csőbe húztalak, kértem is ezen hozzászólások törlését. Nálam is csak akkor jelentkezett a szivárvány amikor a HDD mellé rádugtam a Yi akciókamerámat, akkor már szivárványozott és belassult. Jelenleg gyári 2A táppal etetem (az is strontonics), és a kamerát is bírja kezelni/tölteni rendesen. Amúgy az Ikeás töltő minőségi darab, és szerintem még mindig best buy, inkább ez mint bármelyik noname Aliexpresses, csak mint kiderült rpihez nem az igazi.
-
Scooter
tag
[Unit]
Description=Transmission BitTorrent Daemon
After=network.target
[Service]
User=debian-transmission
Type=notify
ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon -f --log-error
ExecReload=/bin/kill -s HUP $MAINPID
[Install]
WantedBy=multi-user.targetNekem így néz ki a service fileom. Eddig semmi gondom nem volt vele, akárhányszor újraindítottam a pi-t(bár ezt alapból hozta a telepítés).
Ja meg van az etc/systemd alatt egy beállítás, de csak a userre vonatkozóan.
[Service]
User = piHa ez segít esetleg.
-
válasz
vargalex #16706 üzenetére
Haliho!
A $time sem segített.
Amúgy lennie kell hálózatnak, hisz maga a torrent műxik:
sudo netstat -antup | grep transmission
tcp 0 0 0.0.0.0:51413 0.0.0.0:* LISTEN 487/transmission-da
tcp 0 1 192.168.0.2:34925 63.140.22.157:51413 SYN_SENT 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:58742 47.62.128.115:45682 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:51413 103.31.214.150:51119 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:51413 197.116.28.109:50466 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:52621 188.210.250.193:54303 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 285 192.168.0.2:36759 87.18.111.22:6881 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:51413 90.220.166.40:64321 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 314 192.168.0.2:37368 79.53.44.246:18749 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:56366 190.83.241.33:45187 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:51413 176.100.20.95:37826 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:51413 24.186.109.4:37591 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:40589 128.71.111.50:53876 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 1 192.168.0.2:50160 14.192.210.80:39110 SYN_SENT 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:51413 79.0.160.121:62510 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:58146 181.163.195.14:16636 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp 0 0 192.168.0.2:48379 95.72.198.37:51413 ESTABLISHED 487/transmission-da
tcp6 0 0 :::51413 :::* LISTEN 487/transmission-da
udp 0 0 0.0.0.0:51413 0.0.0.0:* 487/transmission-daViszont KrenAtesz rc.local "trükk"je bevált. Bár ez inkább a probléma elfedése, de valóban működik.
Megpróbáltam beállítani egy log fájlt a daemon-nak (hátha kiderül belőle valami), de ez se akar összejönni:
ENABLE_DAEMON=1
CONFIG_DIR="/var/lib/transmission-daemon/info"
LOG_DIR="/media/usb1/transmission/transmission.log"
OPTIONS="--config-dir $CONFIG_DIR --logfile $LOG_DIR" -
Sequadon
tag
válasz
azbest #16743 üzenetére
A raspi egy 1,3A-es tápról megy, szinte biztos vagyok benne hogy az elég neki. A HDD pedig egy külső tápos USB HUB-on keresztül csatlakozik. Másképpen el sem indult.
A vinyó problémát pedig inkább az okozza, hogy tétlenség esetén szépen leáll magától (spindown) és nem indul el újra (csak ha kihúzom-bedugom az USB-t vagy újraindítom a raspit). Próbálom most ezt megcsinálni, de hiába csinálom végig amit ír, még mindig előbb indul mint hogy a hálózat fölállna és ezért nem érhető el a webes felület. Valaki meg tudná mondani hogyan tudom beállítani, hogy a transmission csak akkor induljon ha már van IP-je a Pi-nek?
-
futizoli
tag
válasz
PpenoO #16744 üzenetére
Emlékszem, írtad is, az ikeás koppla még mindig best buy, akkor vettem meg én is.
Ezek szerint akkor még Neked sem volt tapasztalatod vele.
Csak telefon töltésre használom én is, egy napig sem ment vele a pi.
Az fdh-s strontonics viszont kitűnő, tökéletesen, szivárványozás nélkül megy vele a pi2 egy hifiberry dac-al, samsung m3 merevlemezzel, plusz egy pendrive-al. -
Gabesz87
veterán
Van egy oldal, amin a Pi által támogatott, működő USB HUB-ok vannak. Most nem tudom jól gondolom-e, de pl. ha a Pi mellé veszek egy ilyen Logilink aktív HUB-ot, ami rajta is van a listán, akkor ez el tudja látni elég árammal a Pi-t + a mellette lévő eszközöket (külső vinyót)?
-
Laca0
addikt
Köszi nektek! Lehet, hogy tényleg az a baj, hogy ez egy telefon töltő. Beszerzek egy normális tápot.
-
envagyok
veterán
Valaki írta, hogy pi2-re nem kell mpeg2 codecet venni.
Nálam tvheadend pluginnel mpeg2 tv adások licensz nélkül csak kép nélkül, hanggal jönnek.
Lehet valamit át kell állítani openelecben? -
PpenoO
őstag
válasz
futizoli #16739 üzenetére
Rpi nem szereti a smart töltőket, neki fix amper kell. Itt többet olvashatsz, pont egy koppla töltőt teszteltek. Én is ezt a töltőt használtam de kiderült, hogy nem megfelelő az rpi2nek. Telefont viszont, megfelelő USB kábellel (20AWG) használva, vígan és gyorsan tölt, nálam 2,2A-ral, mivel ott a telefon vezérli a töltőt. Az rpi2 viszont nem vezérel semmit, adhoc módban zabálja/ná az energiát, ezzel egy smart töltő meg nem nagyon tud mit kezdeni.
-
azbest
félisten
válasz
Sequadon #16718 üzenetére
tápellátásra, kontakthibára érzékeny a pi. Ha eldobálja a winyót, akkor gyanús, hogy a tápellátás nem elegendő számára.
transmissionra akkor érdemes szerintem visszatérni, ha a winyó probléma megoldódott, mert lehet az is az eltűnő winyó miatt akad ki.
(#16741) Laca0
az előre definiált mux lista gondolom régi, érdemes kézzel felvenni őket. A network discovery-t meg érdemes kikapcsolni, mert az meg felveszi az ország összes frekvenciáját, amit a muxban leküldenek. Kábeltévén persze más, ott hasznos tud lenni ez a szolgáltatás.Ha usb kábellel megy a táp, lehet hogy csak azt kellene jobbra cserélni. A gyengébb minőségűek képesek egy jó táppal is szivárványozni. Persze lehet, hogy tényleg kevés az a konkrét táp.
Meg tanulságos, amire múltkor felhívták a srácok a figyelmet: az okos töltők hiába sok amperesek, ha "buta" eszköznél lelimitálják a teljesítményüket. Van amelyik 500mA-ra limitál, ha a túloldallalból nem tudja kiolvasni, hogy mennyire képes. Ugyanez persze fordítva is igaz: a raspihez ajánlott 2A körüli buta töltő nem feltétlen tölti gyorsan a telefonokat, mert ott meg a telefon limitálhatja le a felvett áramot, mivel nem tudja kiolvasni a töltőből.
-
futizoli
tag
-
Laca0
addikt
válasz
Celtis #16736 üzenetére
Elvileg ott kellene lennie, de nincs...
Kodi addons 2.2.33 (nincs frissítési lehetőség)
Openelec mediacenter os addons 4.0 (nincs frissítési lehetőség)
A HTPS kliens bent van, de telepíteni kellett.A szolgáltatásokban 4 plugin van:
-boblightd
-imon-mce
-sundtek-mediatv
-VDR PVR Backend (ez csak dvb-s)Feltettem ZIP-ből az Openelec unofficial addon 4.1-et. Ebben sem volt benne, viszont egyszer csak lefrissítette magát 6.0.3-ra ez a repo és megjelent végre benne a tvheadend
(egy csomó mást meg kivettek belőle...)
Után már web-es felületen tudtam konfigurálni a szervert (még nem 100%-os). A kliens meg megy magátólOlyan problémáim voltak, hogy hiába választottam ki a területemnek megfelelő beállítást, nem minden mux volt benne. Ezeket kézzel kellett hozzáadnom. Ill. volt pár rossz.
A következő problémám az volt, hogy bepipáltam a map-nél, hogy figyelje az elérhetőséget, ami nem volt jó ötlet, mert aránylag gyenge a jelem, ezért eltünedeztek a csatornák. Törölnöm kellett őket és újra hozzáadni.
Most még olyan problémám van, hogy mivel 2 PVR kliens fut, a csatornákat valahogy rendezni kell, mert a műholdasból csak 1 csoportot veszek át, de itt a mindigtévén meg az összes szolgáltató külön csoportAzért írtam le ilyen hosszan a történetemet, hátha más is belefut ezekbe a dolgokba. Köszönöm a türelmeteket és segítségeteket! Különösen Celtisnek, akit priviben is zavartam párszor!
U.i.: ennek a Gigabyte tunernek kevés az 1.8A-os táp a Pi2-vel még úgy is, hogy a net az vezetékes. Működik, de villog a szivárvány.
-
Sequadon
tag
válasz
futizoli #16734 üzenetére
Közben megtaláltam. Köszi, kipróbálom este.
-
futizoli
tag
válasz
Sequadon #16731 üzenetére
Nem feltétlen kell hub, nekem is tökéletesen megy szivárvány nélkül egy samsung m3 1terás lemez plusz táp nélkül. Amire mindenképpen szükség van, egy jó minőségű legalább 2 A-es táp a pi-hez, valamint a config.txt átírása.(külső táp nélküli merevlemez használata esetén)
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy RPI vásárlást, egy ideje szemezgetek már vele. Amire használnám: Kodi + transmission kliens, lenne rádugva egy (saját táppal rendelkező) külső HDD (samba share), illetve egy nyomtató (szintén megosztva). Ehhez szükséges külön 2.1A-s táp, vagy esetleg használható már meglévő 1A-s telefontöltővel?
Ház tekintetében pedig úgy gondoltam, hogy LEGO-ból építek neki egyet, úgyis csak áll a dobozban. Ezzel kapcsolatban vannak esetleg negatív tapasztalatok (akármi miatt is)?
Köszi előre is válaszokat!
-
Sequadon
tag
-
Gabesz87
veterán
Próbálok én is kezdőként informálódni, olvasgatni a Pi 2-ről. Én is ez imént linkelt KIT-et néztem ki amúgy. Az nem világos, hogy az USB- használható külső vinyóhoz is (nem külső tápos)? Mert valahol mintha azt olvastam volna, hogy billentyűzethez, és egérhez jó, nagyobb áram igényű eszközhöz aktív USB HUB kell. Vagy ha 2A-es táp van a Pi-hez, akkor viszi gond nélkül a HDD-t?
-
dh66e
veterán
Ez való a kezdőknek ha jól értem.Természetesen ezért jóval drágábban is jön ki az ember.
Nem e lenne jobb valami fémház egy ilyen cuccnak a hűtés miatt?
(#16726) Sequadon
Köszi,sajna nekem nem megy ez a netes külhoni rendelés nincs semmilyen tapasztalatom se paypal se bankszámlám. -
válasz
FireKeeper #16721 üzenetére
Igaz, az USB-s egér/billentyűzet (akár rádiós) nagyon hasznos lehet, bár nem létszükséglet. (Én nagyon sokáig nem használtam.)
Mivel azonban valamilyen beviteli eszköz feltétlenül szükséges, essen szó három fontos lehetőségről:
- CEC, azaz a tévé távirányítója. Ma már a legtöbb tévé jó ehhez.
- Mobiltelefonos program. Androidon talán a YATSE a legjobb -- teljes körű, az egér/billentyűzetnél jóval komolyabb lehetőségeket biztosít,
- infrás tévirányító -- meg kell venni, mókolni kell vele.MaCS
-
dh66e
veterán
válasz
MaCS_70 #16720 üzenetére
Köszönöm. Kezdetnek nem is bonyolult,bár még csak képen láttam ilyet.Ezt hová szokták rakni mert látom burkolata az nincs gyárilag valahogy fel kell heggeszteni a tévé mögé?
(#16721) FireKeeper
Igen egy távirányítóra szükségem volna.Droidos telefonom az van nem tudom hogy az játszik e ebből a szempontból,bár a hagyományos távirányítot preferálom inkább..
Az alap alkatrészeket itthonról venném mindenképpen.Mielyik bolt ajánlott a beszerzésre ahol mindent megkapok? -
Jó helyen jársz.
Kell maga az alaplap, egy tápegység, egy mSD-kártya és mondjuk egy ház. Meg persze egy HDMI-kábel.A kártyára PC-n felteszed a rendszerképet, ami jellemzően OpenElec, OSMC, esetleg Xbian (ez ma már eléggé visszaszorult). Simán letöltöd a lemezképet az adott rendszer oldalából, és követed a nagybetűs tutorialt, ami pár sor.
Ezzel lesz egy Kodi-rendszered, ami LAN-nal csatlakozik a hálózathoz, és teljes értékű médialejátszó.
MaCS
-
dh66e
veterán
Srácok nem tudom jó helyen járok de ti megmondjátok majd.
RPi2 javasoltak nekem médialejátszáshoz,de semmit nem tudok ezekről a szerkezetekről.Valaki felhonályosítana engem hogy milyen komponensekből áll egy ilyen mit kell rá telepíteni hogy használható legyen.HDMI-n csatlakozna egy kisméretű lapos tévére.Esetleg ha nem jó helyen kérdezek akkor egy linket ha kérhetnék.
Előre is köszönöm! -
Sequadon
tag
Sziasztok!
Új vagyok a RasPi/Linux vonalon és belefutottam pár dologba, amivel nem boldogulok.
Adott: RasPi2 (Raspbian), külső HDD indulásnál automatikusan mountol + samba megosztás, transmission szintén indul
1. 2,5 külső HDD-t a monitoromba épített HUB-on keresztül csatlakoztatom a Pi-re, egyelőre így tudom csak a tápellátását megoldani. A problémám az, hogy ha nincs művelet x ideig a vinyón, akkor leáll és nem is érem el többé. A könyvtár ahová be van csatolva üres. Csak újraindítással tudom orvosolni. Windows vonalon ez úgy nézett ki, hogy leállta vinyó, ha viszont megnyitottam a meghajtót akkor 5-10 mp felpörgés után elérhető volt. Erre van valami megoldás? Azt nem szeretném ha éjjel nappal menne, de ne is kelljen minden leállás után újraindítanom.
Update: tegnap filmet néztem a RasPi-ra csatlakoztatott HDD-ről hálózaton keresztül és egyszer csak megállt a film, a meghajtó nem volt elérhető. Pedig a lemez pörgött és olvasás is folyamatos volt, ugye ment a film. Ezt nem igazán tudom hova tenni, azt sem tudom egyelőre hogy két külön probléma, vagy a kettő összefügg.2. Transmission web interface időnként nem elérhető, mobilos alkalmazás szintén. Status-ra active/running-ot ír. transmission-daemon stop, majd transmission-daemon start kelti csak életre újra. Ezt vajon mi okozza? Log errort produkál, de tudtommal ez nem akkora gond és pláne nincs köze a webes interface-hez. Semmi error, csak simán nem elérhető a webes felület (a keresett oldal nem található). Az androidos app dob valami hibaüzenetet, de azt hiszem az is csak arról szól hogy a kiszolgáló nem található.
Bármi segítséget előre köszönök.
-
Laca0
addikt
Azért nyűglődök megint, mert nekem nincs bent a tvheadend az addon-ok között. Sőt, rákeresve sem találja. A VU+/enigma-t sem listázta, de legalább keresésre ha beírtam, megtalálta.
Mivel nem találtam semmilyen tvheadend szolgáltatást, reméltem, hátha ez benne van a 6-os OE-ben.
Lehet, hogy az a baj, hogy még mindig 6.0.0 az OE? Nem frissített még egyszer sem, pedig be van kapcsolva automatára és látom is a hírekben, hogy vannak frissítések.
Próbáltam apt-get-el installálni, de az itt nem működik. Írja, hogy csak menüből lehet. -
Gabesz87
veterán
válasz
Celtis #16714 üzenetére
Nekem nincs fóbiám a kínai rendeléstől! Szoktam is rendelni onnan, de főleg olcsóbb cuccokat. A drágább, tizenezres elektronikai termékeket már inkább megveszem garival itthon, még ha drágább is esetenként 1-2000 -el. Számomra többet jelent a megbízhatóság, mint -350 Ft.
-
Celtis
veterán
válasz
Gabesz87 #16710 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a fóbiát a kínai rendelésektől. Ugyanazt kapod olcsóbban, csak jóval lassabban.Persze a garancia érvényesítése problémás, habár szerintem egy ilyen egyszerű elektronikai termék meghibásodási valószínűsége elenyésző és az ára sem indokolja a parát.
Abba sem biztos, hogy érdemes órákat beleölni, hogy felkutasd a helyet, ahol 350 forinttal olcsóbban jutsz hozzá. -
Blaise
veterán
válasz
Gabesz87 #16710 üzenetére
Szerintem nem éri meg Kínából rendelni, lehet, hogy minimálisan olcsóbb, de heteket várhatsz rá, és ha nincs szerencséd, akkor megfogják a vámon és fizetheted az áfát is.
Egyszerűbb besétálni egy itthoni üzletben, vagy akár másnap kihozzák házhoz bárhova.
Én a "gyári" 2A tápot használom, nincs vele gond.
-
Gabesz87
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Gabesz87 #16705 üzenetére
Igen, ezeket tudja. Szerintem nyugodtan rendelhetsz az ebay-ről is, de ha nem tudsz várni, akkor itthonról.
Média lejátszáshoz nincs szükség hűtésre. Ha NAS-ról játszol le és nem külső HDD-ről, akkor a 2,1-es táp sem létszükséglet (de nem árt).
Az infra távvezérlés könnyen megoldható. (egy olcsó USB vevős MCE távirányító kell, majd azt betanítod a Harmonyba) Mindazonáltal a TV-d HDMI-CEC képes, így egyáltalán nincs szükség külön távirányítóra. A TV távvezérlője tudja vezérelni a Pi-n futó KODI-t.A Linuxhoz nem kell értened. Csak le kell tölteni egy képfájlt, kiírni egy SD kártyára (windows alatt) bedugni a Pi-be és készen is vagy.
-
vargalex
félisten
Szia!
Én továbbra is úgy gondolom, hogy nincs még hálózat, ezért nem indul a webes felület. Esetleg megpróbálhatod a Required-Start-ba betenni a $time-t, mert ugye akkor már biztos, hogy frissítette az időt a netről, tehát van net.
Nekem nem egyértelmű, hogy a $network mit jelent debian alatt (igaz, én arch-ot használok). Ugyanis itt ennyit ír:"low level networking (ethernet card; may imply PCMCIA running)"
Hogy ekkor már van-e IP az interface-on az nem világos számomra.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egyáltalán nem értek a Raspberryhez, meg a Linuxhoz (használta már persze, csak Win user vagyok). Szeretnék egy olcsó, megbízható, jó médialejátszót, ami hálózatról is játszik, és lehetőleg 3D-t is (Half OU, de még jobb, ha natív frame packed). A Raspberry Pi 2 tudja ezeket? Honnan érdemes beszerezni? Lehetőleg KIT-ben, nem részegységenként. Hivatalos oldalon láttam, hogy pl. a Cool KIT 24k. Ez nyilván hűt is, meg 2,1A-es táp van benne, nem 1,2-es. Ha még ehhez veszek pl. egy mini bill+egér kombót (bár Harmony 650-et használok, azzal is irányítható, vagy kell hozzá a bill, egér?), összességében olcsóbb, mint pl. egy Mede8er 600-as, ami 45k?
Komoly házimozi rendszer nincs, csak egy Samsung F6400-es TV, meg egy Maxell MXSB-252BT 2.1 soundboard. -
azbest
félisten
Szwrintem február előtt nem valószínű pi zero. De csak tipp. A nagyker oldalán mùltkor még nem listázták, ott szoktak várható készlet dátumot írni.
A tuner fenn van az openelec kompatibilitás listáján, gondolom a 4es kernel lehet követelmény [link]. Valsz raspbian alatt is megy, legfeljebb fw fájlt kell helyére tenni. Openelecben benne szokott lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest