Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GyéBen
tag
Én is rendeltem már (július közepén), az enyém állítólag már kiszállítás alatt áll. November 21.-én írták, hogy a termék elhagyta a raktárukat, de még nem érkezett meg.
Szerk.: tehát végül is az érdekelne, hogy a postázástól, a csomag elindításától számítva mennyi ideig tart, amíg megkapom.
Egyébként eléggé érdekes ez a FAQ oldal: "For all customers in the UK we are using Parcelforce, for our non-UK customers we are using the best courier service available." Tehát elvileg mindig a legjobb szállítási módot választják. Hát a Magyar Postát azért nem nevezném annak...
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz hpeti2 #15201 üzenetére
Ext4-re formázott vinyót használtam (saját táppal). A Pi-n Arch volt, X és minden csicsa nélkül. Nagyon nem akartam "lebutítani" a torrent klienst (pl. csak egyet töltsön egyszerre, ne foglalja le előre a helyet, stb.), kíváncsi voltam, bír-e annyit a cucc, amit elvárok tőle. Nem bírt. Másnak lehet megfelel erre a célra is.
A Pi nálam megmarad barkácseszköznek, letöltögetni/filmezni meg találtam mást.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz hpeti2 #16684 üzenetére
sima SD minőségű .avi lejátszásánál miért írja nekem a plex media server hogy nincs elég erőforrása a lejátszáshoz? erre valaki megoldást?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
vargalex
félisten
válasz hpeti2 #16809 üzenetére
Szia!
HP1018 esetén kell egy hotplug script, ami a nyomtató bekapcsolásakor feltölti rá a firmware-t.
(#16809) ther: Igaz, én nem használok OpenElec-et, de ahogy írtad, telepíthető rá transmission, alapból van samba és gondolom a print server is megoldható. Igaz, én Arch linux-ot használok a Pi2-n is, így azt ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
félisten
válasz hpeti2 #17207 üzenetére
Az a gondom, hogy nem ismerem a rendszertopológiát. Pontosan ki mit csinál ilyenkor, és merre mennek a bitek, ha egy hálózati meghajtó SMB-n osztja meg a filmet, a PI ezt az SMB-t kezeli forrásként és szolgál ki egy harmadik egységet (az ugye a renderer?) DLNA-n.
Leírná ezt valaki?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
artiny
őstag
válasz hpeti2 #17300 üzenetére
ok...koszi csak biztosra akartam menni,mielott rendelem,hogy ez most a megfelelo fajta. Ha jol latom akkor Type A kell a RP hez es a monitorhoz ha osszeakarom kotni.
Nekem a B model van az RP bol amin ketto drb usb van.... ha szeretnek usb hubot venni hozza hogy legyen legalabb 4 usb ,akkor olyan kell hozza aminek táp kell kulon /adapteres/ vagy csak siman olyan amit benyomok egyik usb be, táp nelkuli ?
-
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz hpeti2 #20830 üzenetére
Ui.: A win32-es megoldáshoz a kártya méretével azonos tárhelyre lesz szükséged.
Hát igen én is így jártam, egy mentést a 16gb kártyáról egy 16gb kártyára de a második kártya valamivel kevesebb volt és nem ment fel a lementett mentés.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Celtis
veterán
válasz hpeti2 #20830 üzenetére
kezdőként praktikusabb
Mint látható azért a gyakorlottaknak is alapvető kérdéseket vet fel az SD image mentése és visszaállítása.
Ha van futó Openelec a Pi-n (például fő release-ek között váltogat az ember tesztelés céllal), akkor viszont nagyságrendekkel gyorsabb a back/restore, és még az SD-t sem kell kihúzni a Pi-ből.Az Openelec backupja a hatékony és jó módszer. Kár a kezdőket másfelé terelni. Szerintem.
-
Flowtation
őstag
válasz hpeti2 #21925 üzenetére
Köszi a választ!
De akkor mit lehet tenni? Egyszerűen bele kell törődni? Eléggé bosszantó, hogy azért vesz az ember új és nagyobb tv-t, hogy kihasználhassa az előnyeit, erre van egy ilyen bicskanyitogató dolog...A nagyításokkal meg nem megyek semmire, mert az már ugye levág a képből v torzít...A másik meg, ha egy filmet ki tudnak adni valós 16:9-ben akkor egy másikat miért nem?
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
cinemazealot
addikt
válasz hpeti2 #24887 üzenetére
Dettó: deluged + deluge-web
(#24889) s_e_n_k_i
Ízlések és pofonok, de nekem nagyon kényelmes, hogy egy bármilyen eszköz (asztali, laptop, mobil, tablet...) böngészőjében megnyitom a Deluge webes felületét, amibe bedobom a torrent URL-jét (vagy akár a magnet linket), oszt jóccakát. Nincs fájlletöltés, FTP-re feltöltés... csak egy copy-paste.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz hpeti2 #25398 üzenetére
Vagy egy Zero W-t kell venni, azon meg van wifi.
Nálam amúgy sima Zero+USB-s Wifi teszi a dolgát, akár full HD-ban is.[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
törölt tag
válasz hpeti2 #26509 üzenetére
Tehát akkor elviekben nincs akadálya a dolognak. Köszönöm a válaszod! Esetleg egy Operációs rendszert tudsz ajánlani hozzá? Mivel vezérled? Okostelefon lenne a legjobb, de ha muszáj, akkor beruházok egy hozzávaló eszközbe. Láttam ilyen golyós egeres foggalmam sincs mi a neve egybebillentyűzetet, az még tetszene is.
-
toth_janika
őstag
válasz hpeti2 #26509 üzenetére
Ugyanezt kipróbáltam egy NTFS 1TB-s USB3.0-ás Samsung vinyóval. Semmi gondom nem volt vele... (1 szál le, 1 szál fel)
Sztem nem gond ott az NTFS sem (Persze jobb az EXT, de szegény ember vízzel főz és nem használ különbőző vinyókat különböző feladatokra )
Szerk.:
Annyi különbséggel, hogy nálam RPi 3 van[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
vadkörte
addikt
válasz hpeti2 #27117 üzenetére
Az a Transmission csak a "kezelőfelület", a daemon-t nem tartalmazza. Egy egyedi repository (ms-repo) tartalmazza, erről ITT érdeklődj, hogy az ms-repo-nak mi lett a sorsa és honnan lehet beszerezni.
Egyébként a 7-esnél van frissebb is. Jelenleg a 8.0.2-nél tartanak.(#27118) apezka:
Libreelec-nél az nem játszós, csak OSMC-nél.Üdv. V. Körte
-
Celtis
veterán
válasz hpeti2 #27117 üzenetére
A thoradia repo-t kell felraknod kézzel, majd abból telepíteni a transmission daemont.
-
schferenc77
aktív tag
válasz hpeti2 #30418 üzenetére
köszi, ezen már én is gondolkodtam, hogy beszerzek rendes gyári tápot. Most pl usb hdd nélkül (csak hálózatos lejátszással) egy sima 2A-es Samsung fast charger-rel van meghajtva, és folyton előjön a színes kis négyzet. Valahol olvastam, hogy ezek az adaptív, meg okos töltők azt hiszik, valami végtelenül buta eszköz van a végére dugva (ami igaz is ebből a szempontból), és nem adják le a maximális teljesítményt, hanem kevesebbel etetik.
Más: az alapvető célom, egy usb-s hdd-s médialejátszó lenne (nyaraláskor, nagyihoz utazáskor), ehhez egy sima 2,5"-os usb hdd-t ajánlanátok, vagy gondolkodjak egy sata/usb konveretern, mint pl a SupTronics X820 expansion board? Ez utóbbinál a power probléma kiküszöbölve (egy 4A-s táp hajtja meg a boardot és utána az RPi-t), de nem tudom, sebességben és beállításban melyik a jobb. Feltételezem másolási/olvasási sebesség kb ugyanaz, mert mind a kettős az usb-s buszon van, de lehet, hogy rosszul gondolom?
-
sptkyle
senior tag
válasz hpeti2 #31869 üzenetére
Köszönöm szépen neked is. Igen ezek megvoltak. Érthető is volt minden.
A nem indulás oka már csak a VLC maga, az dobál hibát cron-ból. (érdekes, hogy terminálból meg lefut szépen a bash) Jelenleg ezt dobja (de szerintem ezt már guglizással megoldogatom) :[0131cf98] dbus interface error: Failed to connect to the D-Bus session daemon: Unable to autolaunch a dbus-daemon without a $DISPLAY for X11
[0131cf98] main interface error: no suitable interface module
[01297938] main libvlc error: interface "dbus,none" initialization failed
[01297938] main libvlc error: D-Bus session bus connection failure: Unable to autolaunch a dbus-daemon without a $DISPLAY for X11
[0131a790] main interface error: no suitable interface module
[01297938] main libvlc error: interface "globalhotkeys,none" initialization failed
[01297938] main libvlc: A VLC futtatása az alapértelmezett felülettel. A VLC felület nélküli használatához használja a „cvlc” parancsot.
error: XDG_RUNTIME_DIR not set in the environment.
[01319ca0] skins2 interface error: cannot initialize OSFactory
[01319ca0] [cli] lua interface: Listening on host "*console".
VLC media player 3.0.3 Vetinari
Command Line Interface initialized. Type `help' for help.
> Shutting down.
[01319ca0] [cli] lua interface: Requested shutdown.
[01319ca0] [cli] lua interface error: Error loading script /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/vlc/lua/intf/cli.luac: lua/intf/modules/host.lua:289: Interrupted."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
rosejbli
senior tag
válasz hpeti2 #32554 üzenetére
Mi számít "mint az állatnak"?
Nekem megy transmission + hdmi-n fullhd tv-re kodi és nem igazán volt még 50% felett a cpu.
Nyilván ha csak a pi-re van kötve logikusabb az ext4, de ne csináljunk már úgy, mintha olyan irdatlan különbség lenne.
Másrészt meg a praktikusság nem volt kérdés amire válaszoltam, csak az, hogy lehetséges-e. -
rosejbli
senior tag
válasz hpeti2 #32558 üzenetére
Most néztem én is egyet kíváncsiságból.
Ugyan a torrent szünetel miközben megy a film, de 10%-nél többet nem nem igazán ment a fullhd film raspbian rendszer mellett, a legnagyobb is 11% volt. Ha ráindítom a torrentet, akkor sem lenne sztem sokkal rosszabb, mint a tiéd. Egyébként az 50%-ot én a kodi saját system information részéről néztem, de akkor azok nem tartós értékek voltak, inkább megugrások. -
nessh
tag
válasz hpeti2 #32620 üzenetére
Ö ö, zavar van az erőben. Eszem ágában sem volt senkit meggyőzni arról hogy jobb az ntfs linux alá.
Biztos jobb vagy a témában, én windowsos vagyok, de amire én használom a Pi-t arra az ntfs is teljesen jó.Nálam nincs a letöltés szüneteltetve lejátszás közben.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz hpeti2 #33710 üzenetére
Persze, elég a 3b is - de annál az USB2/100MBites net kombó szűk keresztmetszet tud lenni, nem is beszélve arról, ha egyszerre több gépre menne a stream róla.
Másrészt meg mivel egy Pi 3B 13k, és egy Pi4 1GB szintén 13K gyors gugli után, így újonnan csak a 4-et lehet ajánlani
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest