- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Ez már sajnos (?) nem mindig igaz, pl https://github.com/alexjc/neural-enhance vagy https://research.googleblog.com/2016/11/enhance-raisr-sharp-images-with-machine.html
-
consono
nagyúr
válasz
Celtis #25334 üzenetére
A Zero-W most is van:
https://shop.pimoroni.com/collections/raspberry-pi/products/raspberry-pi-zero-w
El is gondolkodtam, hogy rendelek egyet, de már van sima 0, igaz mindkettő beépítve...
-
consono
nagyúr
válasz
albinolynx #25147 üzenetére
xinit-re, vagy sima x-re sem csinál semmit? Fel van telepítve az X11?
-
consono
nagyúr
Ha csak a youtube a lényeg, ahhoz van Kodi addon:
-
consono
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #22688 üzenetére
Az NTFS a baj...
-
consono
nagyúr
válasz
alvarezlopez #22548 üzenetére
Nálam pl. azért jobb a Pi, mint médiacenter, mert nem vinyóról, vagy pendriveról játszom le kontentet, hanem streamelem direktben a netről. Amúgy meg jól beállítva sok kényelmi funkciója van, de ha csak a lejátszást nézzük, akkor majdnem mindegy.
-
consono
nagyúr
válasz
futizoli #21781 üzenetére
Remélem nekem is itt lesz a héten, az előző batchből az utolsó darabot csíptem meg
Nekem már a második zerom lesz ez, de az első teljesen beépült a TV-hez, nem tudok játszani vele
Ebből valami hordozható emulátor lesz, már úton van a GameBoy ház, meg az LCD is hozzá.
-
consono
nagyúr
válasz
bundli #21591 üzenetére
Médiaközpontnak, minimál szervernek pl. teljesen jó, de gyereknek első gépnek, linuxot tanulni is. A Pi3 már mindenhez elég erős, ráadásul készül rá az android, vagy ki lehet rajta próbálni a SailfishOS-t stb. De ha akarod csinálhatsz belőle webszervert, "varázs" tükröt, okosothon vezérlést, határ a csillagos ég. Szóval igazi piszkálós gép
-
-
consono
nagyúr
Ha már szerver: valaki épített itt clustert Pi-ből? Elgondolkodtam a dolgon, jó lenne csinálni egy nagyon low cost 3-4 node-os HADOOP clustert tanulási célzattal. Tudom, hogy a teljesítménye sehol sem lenne mondjuk egy c2d-s minimál PC-hez képest, de nem az a lényeg.
-
consono
nagyúr
válasz
wassermann #20718 üzenetére
Tényleg szép
De ugye csak az előfok csöves, a végfok MOSFET. Azért meghallgatnám
-
consono
nagyúr
válasz
consono #20478 üzenetére
Újabb riport: jelentem alásan az Openeleccel teljesen megszűnt a korábbi random fagyás filmlejátszás közben, pedig rendesen meg volt hajtva
Szóval ha valakinek OSMC-n ilyen baja van, akkor érdemes váltani, vagy downgrade-elni az OSMC-t. Ráadásul érezhetően gyorsabb is lett a Pi, még az asszonynak is feltűnt, hogy mennyivel simább minden.
-
consono
nagyúr
válasz
consono #20417 üzenetére
No, mérgemben egy másik kártyára tettem openelec-et, ez jónak néz ki, eddig még nem volt fagyás lejátszás közben, pedig most a sebességhez sem nyúltam (1 GHz-n megy a Pi0). Lehet, hogy tényleg valami az OSMC-ben bugos (vagy a másik SD kártyán, de nem úgy tűnik)... Majd a hétvégén meggyötröm jobban!
-
consono
nagyúr
válasz
azbest #20416 üzenetére
Nézegettem a logokat, meg a sebességet is visszavettem már, de nagyon nem változott semmi. Nálam a filerendszerrel még sosem volt baj (le is kopogom gyorsan ), de lehet, hogy csak mázlim van. Most a fent belinkelt fórumban találtam egy audióbeállítást, ami egyeseknek megoldotta a gondot, majd este kipróbálom, hátha. Ami gyanús, hogy ez valami OSMC specifikus dolog, mert OpenElecnél mintha nem írtak volna ilyeneket.
-
consono
nagyúr
válasz
sirarcheer #20412 üzenetére
Nekem menüben nem fagy le, de streamelés közben igen. Most pár hétig nem tapasztaltam, de a hétvégén viszonylag gyakran kellett rebootolnom emiatt. Először elmegy a hang, majd pár másodpercre rá merevre fagy az egész... Sajnos nem nagyon tudom belőni, hogy mi okozhatja, van, hogy hetekig semm, utána meg egy filmet nem lehet végignézni... Több fórumot is találtam ezzel kapcsolatosan, de megoldás nem volt sehol, csak a kérdés. Ja, nálam Pi Zero játssza ezt.
Itt van egy viszonylag hosszú fórum a témában, összefoglalóval az elején.
-
-
consono
nagyúr
válasz
bwin.party #19099 üzenetére
OwnCLoudhoz van leírás Pi-hez, szóval az sem gond:
http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Owncloud-dropbox-clone/
-
consono
nagyúr
Ezt elvileg meg lehet csinálni, de valószínűleg a másik irány egyszerűbb: raspbianra telepítesz Kodit és megcsinálod, hogy bootnál azt indítsa. Ha kilépsz, akkor meg ott a full linux. A másik megoldás, hogy keresel Kodi addont a webes videókhoz és rádiókhoz, és azokat használod.
-
consono
nagyúr
válasz
szasanyi #16970 üzenetére
Ez is csak 150-es, erről van szó:
http://www.arukereso.hu/halozati-kartya-c3658/tenda/w311m-mini-usb-p59779277/
szerk.: ez a hűtés beteg
KELL!
-
consono
nagyúr
válasz
scream #16846 üzenetére
Nálam már pár hete megy, egy szóval: jó. Nálam OSMC megy rajta, kellet egy 2000 Ft-s USB wifi adapter, meg egy USB HUB (igazából ez is elég lett volna, mert a 3 USB port mellett van rajta RJ45 is, de nem volt kedvem drótot húzni) és kész is voltam. Az a baj, hogy nagyon meg is azokta a család, nem tudom buherálni... Lehet, hogy kellene vennem még egyet
-
consono
nagyúr
No, az én USB HUB gondjaim is megoldódtak: egy másik passzív HUB-on keresztül simán megy a billentyűzet+egér+wifi stick kombó. Ezek szerint nem mindent szeret, de hát ennyi belefér. Lassan nekiállhatok rendesen a buherának
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
vargalex #16128 üzenetére
Direktben mennek, nem a HUB-on keresztül. A HUB-on keresztül nem is látom az eszközöket. Nem a zero a hibás, másik HUB-bal, amivel próbáltam megy. De a HUB is működik máshol... Mérni nem mértem, de egy sima billentyűzet+egér kombónak nem szabad akkora teljesítményfelvételt produkálni, hogy sok legyen, másnál emellé még elmegy egy wifi adapter is, ahogy olvastam a fórumokat. Ráadásul HUB+egér, vagy HUB+billentyűzet párosban sem mennek, de HUB+pendrive az OK.
Rendszert eddig csak annyit fedeztem fel, hogy a pendrive az full speed periféria, a billentyűzet meg az egér pedig low.
-
consono
nagyúr
No, az én USB nyűgöm is fokozódik
Billentyűzet és egér továbbra sem megy a HUB-on, pendrive viszont igen. Ez azt jelenti, hogy amit a raspi usb low-speed perifériának ismer fel, az nem megy, de a full-speed, mint a pendrive az igen. Biztosan nem áram gond van, mert külön külön mindhárom eszköz működik és az USB áramának a duplázását is bekapcsoltam. Van valakinek ötlete mit tudok csinálni? dwc_otg.speed=1-et próbáltam, de semmit nem változtatott, megpróbálom most 0-val...Eh, semmi változás...
-
consono
nagyúr
válasz
vargalex #16052 üzenetére
Annyi szerintem nem lehet, hogy 2 A ne legyen elég eszközök nélkül. Ráadásul ha rádugom a HUB-ra az egeret, az elkezd világítani, de a dmesg nem mutat semmit és pár másodperc után le is kapcsol az egér. Persze bármi lehet, megpróbálom megtáplálni a kis HUB-ot, hátha az segít.
-
consono
nagyúr
válasz
consono #16042 üzenetére
Nem szereti a filléres USB HUB-omat a raspi0, pedig a HUB jó... Külön külön az USB-re dugva megy a billentyűzet és az egér is, de HUB-on keresztül egyik sem. A dmesg-ben látom, hogy detektálja a HUB-ot, de a beledugott eszközöket már nem. Holnap talán lesz több időm játszani vele, de lehet, hogy majd csak a jövő héten... Bár addigra lehet, hogy megjön az USB HUB+Ethernet kombóm is.
-
consono
nagyúr
válasz
RoundRobin #15878 üzenetére
Sziasztok, már postán van a 0-m, gondoltam beköszönök és nekiállok végigolvasni a fórumot
Régóta nézegetem már a Pi-t, most, mikor megjelent a zero, meghúztam a ravaszt. Ha itt lesz, biztosan jövök majd a sok hülye kérdésemmel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB/ Ertekelesre var
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged