- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cinemazealot #48430 üzenetére
Ez a legjobb ötlet eddig.
És tuti, hogy ez is analóg + FM alapon működik.Illetve még lehetne digitális rádió adó egy szabad frekvencián + digitális vevő ha a hangminőség is számít.
-
adika4444
addikt
válasz
cinemazealot #48293 üzenetére
Ha stick és SMS a téma, megfontolandó lehet egy 4G stick beszerzése, ami megy rendesen Linux-xal.
A One havi 100 MB-ot ad ingyen Tuti SIM-re, ráadásul csak adatot kell egyeztetni évente, feltöltést nem kér. Vodafone-ként még rendelni is ingyen lehetett, most már valami 1000 forint körül van egy ilyen kártya, de hosszútávon jobban megéri, mint a Telekom, pláne a Yettel. A Telekom-nál ott van mondjuk a maraton 5 GB valami 4000 forintért, online rendelve a kártyához jár 2 GB, szóval ott meg kb. 5000 forintból van korlátlan ideig 6 GB net. Ezt viszont évente tölteni is kell az adategyeztetés mellett, perpill 3000 forint 366 napra, amiből mondjuk kijön egy maraton, de a megérősebb 5 gigás 4000 forint, feltölteni meg asszem nem lehet kézzel, csak előre beállított összeggel és ott a 3000 után az 5000 jön.
A push megoldások korában én nem eröltetném az SMS-t, nagyon drága és a push-nál jó esetben lehet csekkolni a kézbesítettséget (elment-e a cURL hívás, milyen HTTP állapotkód jött) és így hiba esetén várni, az SMS meg vagy elmegy, vagy nem. Illetve a publikus IP hiánya miatt kell ugyan valami ugrógép, pl. egy 1 eurós netcup VPS, de onnan kezdve mobilneten át be is lehet SSH-zni. A megfelelő routing persze itt fontos, mert különben hamar elpörög az a 100 MB amit a One ad és utána megáll a forgalmazás. Lassítós 32 Kbps-os kártyával viszont kánaán lenne ez, kár, hogy ezt néhány éve kigáncsolták a szolgáltatók.
Gondolom rájöttek, hogy néhány élelmes felhasználó a 32 Kbps-on is elég jól el tudta intézni a dolgait.
-
ricsip
addikt
válasz
cinemazealot #48216 üzenetére
LOL, akkor egy 2 gigás Rpi5-ön nem is fut?
-
rostiron
őstag
válasz
cinemazealot #48214 üzenetére
[ezzel] ne törődjek ?
-
válasz
cinemazealot #45330 üzenetére
Az a PIR-szenzor? igen, azokkal jóval olcsóbb lenne, csak valahogy úgy kéne belőni, h csak nagyvadra (őz) aktiválja magát a sünikre ne hozza rá a frászt
. Nagyon ződ vagyok pir témában, utánaolvasgatok mik vannak: a kertben van egy ilyen lámpánk, de az macskára, sünre felkapcsol, szóval valami durvább modell kell majd
a témában látom mások is dolgoztak már, van olvasni-néznivaló.
-
Imy
veterán
válasz
cinemazealot #45108 üzenetére
Külföldről esetleg? Mert Hardveraprón sincs aktív hirdetés, Mo-on pedig nem találtam újat a 2 vagy 3-ból.
-
Imy
veterán
válasz
cinemazealot #45105 üzenetére
Nem érdemes venni 4-et, vagy elég a régebbi? A 2 és a 3-ért mennyi a reális ár? Mennyi memóriával?
Újan esetleg, akár külföldről?
Kiegészítőkben mi az ami kellhet? Házat tudok nyomtatni. -
sonar
addikt
válasz
cinemazealot #44947 üzenetére
Csak egy kis saját komment a témához.
Próbálta már vki GPIO pineket használó programot/scriptet írni remote-ban?
Na én 1 napot elszivtam vele, mert csak az RPi alatt tudod a GPIO libet importálni és hát oké, hogy ssh-n terminálba lehet python scriptet irni, de azért az nem éppen a tanulós dolog.
(lehet spyder-ben is remote terminalban futtani a kódot, de a gpio packaget akkor se tudod felrakni a gépedre)
Sajnos nem jelenthetjük ki, hogy tanuláshoz nem kell a GUI, éppen ellenkezőleg.Ahhoz nem kell gui ha rpi linux képességeit akarjuk használni és tanulgatni. De arra akár egy VM vagy a win WSL képessége is elég.
-
golya87
őstag
válasz
cinemazealot #44940 üzenetére
Szerintem kicsit olyan ez, mint a VW Golf. Manapság már a kistestvér Polo az akkora, mint régen a Golf 3 volt (3-4 éve olvastam). A Pi B család mehet szerintem felfelé tudásban, erőben, a bankkártya méretben maradva, akinek pedig elég a kisebb teljesítmény, annak ott a Zero kisebb méretben.
Grafikában viszont van hova fejlődni, mert az igért "olcsó gép tanulásra" eléggé kompromisszumos ezzel a desktop teljesítménnyel. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
cinemazealot #44560 üzenetére
Igen, én a mostnani árral számoltam. Nagyjából egyenletes az áramfogyasztása a háztartásunknak, és mindennel együtt kicsivel a limit alatt vagyunk, így szerintem ezen nem fog múlni.
#44558ada19: Egy Pi4 és egy 2.5"-os, USB-s Samsung HDD.
Az előbb nem linkeltem, most pótolom: [link]
Az árnál a mostani 36 Ft-os kWh euróban kb. 0.091 € -
PistiSan
addikt
válasz
cinemazealot #44344 üzenetére
Köszi, meg nézem!
Lakik otthon egy Telegram Bot, vele szoktam beszélni néha
Szóval küldök neki valamit, és ő válaszol, vagy parancsot hajt végre.
Az egészben az 1db külső publikus ip-vel ellátott szerver, VPN ami aggaszt, ilyenem nincs jelenleg.
Amire még gondoltam: Van otthon használaton kívüli androidos telefon, azon keresztül valahogy haza telefonálni, aztán ő engedjen be a hálózatra.Másik terv: Venni egy Domino Maraton SIM kártyát, ott a feltöltött adatmennyiség a SIM kártya érvényességi ideje alatt felhasználható, egyszer mintha azt olvastam volna, hogy publikus ip-t adnak (ennek utána kell nézni), szóval ilyen kapcsolat felépítéshez talán használható lenne.
Ötletelek. -
Petikeje
tag
válasz
cinemazealot #43860 üzenetére
Értem. THX!
-
0519
senior tag
válasz
cinemazealot #43769 üzenetére
Megjegyzés: RPi Zero 2 W alkalmas ezekre (kivéve Libreelec) és újonnan, boltból beszerezhető.
-
cog777
senior tag
válasz
cinemazealot #43617 üzenetére
Koszi! Bocs a tobbiektol az offert.
-
cog777
senior tag
válasz
cinemazealot #43613 üzenetére
-
cog777
senior tag
válasz
cinemazealot #43608 üzenetére
Hat, meg csak zoldfulu jatekkeszito vagyok, szoval AAAAA jatekot ne varjatok
Egy tulelos roguelite jatek, ahol ki kell szabadulni az elatkozott kastelybol.
Amolyan 2D outlast, ahol veletlenszeruen generalt kastelyban kell elrejtozni es osszeszedni dolgokat, persze kicselezni a monsztakat. Tobb szintet kepzeltem el, es kepessegeket lehet majd fejleszteni.
Fenyekre is fogok tenni hangsulyt, gyertya, villamlas, kandallo, stb. A monszterek meghaljak a lepteidet, el kell rejtozni a szekrenybe, de ha sokat maradsz ott akkor rettegni fogsz. A jo hir, hogy az alapokat megcsinaltam es most rendezem be a helyszineket, nappali, halo, konyha, furdo stb.Jo kis hangcsomagokat vettem hozza, illetve a tileset is legalis, Kenny grafikustol.
RPi-n azert tesztelem mert ez a low end gep szimulatorom, akar rpi-s buildet is csinalhatnek.
Eloszor egy 3D-s termeszetben jatszodo, turn-based tuleloset akartam kesziteni, vettem hozza egy egesz egyszeru de nagyszeru 3d-s szerkesztot, de aztan rajottem hogy nincs erzekem a szinekhez es nincs 3d-s tudasom, igy nem nez ki jol. Megvarom amig a gyerek megcsinalja a vizsgait, aztan majd segit az asszonnyal egyutt. Igy ezt jegeltem es a fenti egyszerubb grafikaju jateknak alltam neki.
3-4 fps-el fut ez, viszont gles2-vel az rpi-n es roszabbak a fenyekkel. -
tiborv
aktív tag
válasz
cinemazealot #43569 üzenetére
Bocs nem irtam, hogy folyamatosan megszakad a folyamat minden egyes kepernyo lezaraskor es egyelore igy tudtam a legegyszerubben megoldani amire szuksegem van, hogy az asztali gepen futtatom majd arra mobilrol csatlakozom.
-
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #43411 üzenetére
Nagyon macerás, távol tőlem a gép, berángatni a rendszergazdát, stb.
Mikor tuti csak a pi-n kéne konfigolni valamit, hisz az itthoni winemen is huzigálhatom az utp-t, mindig visszakapja a netet. -
válasz
cinemazealot #43407 üzenetére
Köszönöm
-
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #43300 üzenetére
vpn-en érem el a pi-t itthonról, fix ip-vel
-
válasz
cinemazealot #42705 üzenetére
Erre gondoltam az előbb (csak nem találtam linket hirtelen
), de szerintem egy ideje már ez az alapbeállítás, nála is ez lehet.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
cinemazealot #42705 üzenetére
Ahogy ott olvasom a kommenteket, azért ennek lehetnek veszélyei...?
És hogy írjam át a config.txt file-t? PC-n a hálózati Volumio elérés mappáiban gyak. semmi sincs. ??? Csak nem SSH-zni kell? -
Tyson5
tag
válasz
cinemazealot #42051 üzenetére
Én a külső táppal csak szívtam, a probléma nem szűnt meg. Most egy naggyal próbálkozok
-
DasBoot
aktív tag
válasz
cinemazealot #42013 üzenetére
Köszönöm! Ilyet szeretnék.
-
madrac
senior tag
válasz
en is ugy emlekszem, hogy a poweroff aramtalanitja is, ezert se erdemes bonyolultabb parancsot hasznalni.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
A Pi esetén nem! Mert alapesetben hiányzik belőle az ACPI elektronika, ami a PC-t ilyenkor kikapcsolja.
-
válasz
cinemazealot #41782 üzenetére
Nagyon jó ez a terv, annyival egészíteném ki, hogy a kikapcsolást is meg lehet oldani nyomógombbal, egy egyszerű script segítségével, ráadásul pont a pi3-on van egy olyan lehetőség, hogy áramtalanítás nélkül is fel lehet ébreszteni, akár ugyanazzal a gombbal, amivel kikapcsolod. Ezt használom is a retropie gépemen shutdown/start gombnak. Tehát ezzel akár azt is meg lehet csinálni, hogy a pi folyton áram alatt legyen, csak az erősítőt kapcsolod relével
Van egy pin, amelyik állapota a processzor "halt" állapotában változik, fejből nem tudom melyik, talán valamelyik SPI láb, ezt szokták a táp vezérlésére használni. Mikor fut a proci, a láb "high" állapotú, mikor leáll, "low"-ra vált, minden külön script nélkül.
A legelegánsabb megoldás szerintem az lenne, hogy csak 1db be és kikapcsoló gomb lenne, egy kétáramkörös nyomógomb. Az egyik áramkör az öntartó relét élesztené, a másik kör pedig a pi shutdown pin-jét húzná földre.
-
UberMutant
őstag
válasz
cinemazealot #41782 üzenetére
vagy a kettő kombinációja: lekapcsolja egy shutdownnal majd áramtalanítja a wifis okosdugasszal.
-
scream
veterán
válasz
cinemazealot #41707 üzenetére
Flip-es ONT (Huawei) bridge módban, arra van rákötve a router (Syno RT2600ac), amire van a switch (TP-Link TL-SG108) kötve, amire van rádugva többek között a Pi is. És csak a Pi válik elérhetetlenné.
Ugyan ezekkel az eszközökkel a régi Pi4-em (v1.2) sosem csinálta ezt.
Viszont érdekes módon, most reboot után sem hajlandó hálózatra menni a Pi.
-
jgab666
csendes tag
válasz
cinemazealot #33826 üzenetére
Ki. Nincsenek kikommentelve.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
cinemazealot #33721 üzenetére
Kösz, úgy néz ki minden oké. Elfelejtettem memória kártyát kivinni magammal, de most este amit tudtam megnéztem. Meg annyira nem is rágta szét a dobozt a kutya
.
-
válasz
cinemazealot #33675 üzenetére
Erre mondjuk nem gondoltam, de ha nem kapcsolódsz velük sehova, az energiagazdálkodás úgyis lekapcsolja ezeket.
Fogyasztáscsökkentésre se hiszem, hogy megoldás lenne, mert fizikailag ugyanúgy kapnak áramot, csak a drivert nem tölti be hozzájuk. Vagy tévedek? Egyedül talán biztonsági szempontból lehet érdekes a dolog. -
golya87
őstag
válasz
cinemazealot #33665 üzenetére
Nevetni fogsz, de a WS2811 ledsoromhoz tényleg kellett egy darab vastag kábel, hogy jó legyen a Hyperion Pi-ről vezélerve.
-
válasz
cinemazealot #33447 üzenetére
A zero már új korától egy ilyen régi EU kártyából kiszabott tokban volt.
Benne hagytam, hogy védve legyen rövidzárlat ellen, mert minden alkatrész egymáson fekszik odabent. -
nessh
tag
válasz
cinemazealot #33214 üzenetére
Nézegettem, de bavallom abban bíztam hogy van vmi cucc ami megmondja
Ami lát helyettemKöszönöm szépen az infókat!
-
Murdock1981
tag
válasz
cinemazealot #32203 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült is! Boldogság van :-D
Már megérte az Rpi, egy csomó új dolgot tanultam. -
istvankisss2
újonc
válasz
cinemazealot #32133 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Visszakeresem mindenképp. Autós médiánál sajna szinte semmi megfizethető lejátszó nincs ami digitális kimenetet tudna ezért kell valami miniszámítógép. 😐 Van egy pár az országban, de szinte semmi imfóm nincs róla. 😐
-
updog
őstag
válasz
cinemazealot #31818 üzenetére
Köszönöm, az a rész nekem is megvan
Konkrétan a Netbeans remote deploymentnél van csak gondom.
-
Intel fan11
őstag
válasz
cinemazealot #31762 üzenetére
Csak kérdés nem lehet enélkül bluethooton összehozni a pivel? Nem szeretnék venni ha nem muszály 5ezer ftért láttam.
-
Intel fan11
őstag
válasz
cinemazealot #31762 üzenetére
Az elsőt néztem már. Elvileg nekem telepítve van a bluethot vezérlő, mert eltudok indítani keresést. Viszont nincs ilyen vezetéknélküli usb vevőm. Pontosan milyet kell vennem. Elvileg 1is elég, hogy a 2 controlert csatlakoztassam!
-
Intel fan11
őstag
válasz
cinemazealot #31747 üzenetére
-
DIEGO15
őstag
válasz
cinemazealot #31728 üzenetére
Szoftveresen mindenképp
Első lépésként a megfelelő hardvert szeretném kiválasztani. -
wassermann
Topikgazda
válasz
cinemazealot #31637 üzenetére
Az ellenállások használata javallott! Ezeket az elektronikában felhúzó (vagy kapcsolástól függően lehúzó) ellenállásoknak hívják. A feladata, hogy nem megnyomott gomb esetén stabil feszültségszintre húzva tartsa a bemenetet (ne legyen "lebegő" antenna állapotban (az alábbi kép nem RPi-hez készült, de a lényeg látszik rajta):
-
válasz
cinemazealot #31325 üzenetére
értem, köszönöm.
már olvasok a javasolt program utánaryes de, elő, elő fordul
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31268 üzenetére
Megkérdezhetem pontosan milyen parancsal csatoltál?
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31268 üzenetére
A raspbianra csatoltam fel a megosztásokat, onnan közvetlen tallóztam be a Kodiba. Akkor megpróbálom így csatolni közvetlen a Kodin. Köszi
-
ludarazs
csendes tag
válasz
cinemazealot #31217 üzenetére
elképzelhető az is majd figyelem. Általában mindig olyankor csinálja amikor messzebb vagyok tőle.
-
ludarazs
csendes tag
válasz
cinemazealot #31215 üzenetére
1 db hdd van rákötve semmi más. Rövid sípoló hang. nem tudom jobban leírni. Minden frankón megy tehát szerintem nem működési hiba lesz. Szabálytalan időközönként. De nem sűrűn. Pl. egy órája semmi.
3B+ modell
Olyasmi hang mint újrainduláskor. -
doberman
senior tag
válasz
cinemazealot #31126 üzenetére
nem nagyon szokott változni főleg nem naponta (tréhóm), sőt ha újra indítom a kábelmodemet 99%-ban ugyanazt kapom vissza.
-
válasz
cinemazealot #31114 üzenetére
Durván 3 éve használok Kodi-t rpi2-n (libreelec), ezalatt egyetlen egyszer sem futottam bele az említett két kodek okozta korlátba. Vagy azért, mert nem játszottam le olyan videót, vagy nem vettem észre, hogy problémát okozott volna.
-
válasz
cinemazealot #31111 üzenetére
Koszi, es melyik RPI verzio lenne eleg eros ahhoz, hogy minden folyamatos legyen?
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31101 üzenetére
Nekem is így van, egy Banana PI a letöltő/samba stb felelős, a Rpire a DLNA kiszolgáló van hozzárendelve, viszont a letöltendő mappa /mnt/kodi/subtitles mappában betallózva van (A BananPI mnt meghajtója az Rpi mnt mappájába van csatolva)
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31099 üzenetére
Most egy részhez leszedte és el is mentette a feliratot, de egy másikhoz megint nem
Az útvonalat közvetlen betallózom. Elvben a pi usernek adtam a mappához írási jogot. -
válasz
cinemazealot #31049 üzenetére
Köszi neked is.
-
bally4
tag
válasz
cinemazealot #31037 üzenetére
Ez havi felhasználás, 2-3 évadra gondoltam. Vagy értsük úgy, egyszerre 5-6 torrent van seedben.
Cigam, köszi a tippet, szétnézek a 3.5 táján.
-
nessh
tag
válasz
cinemazealot #31007 üzenetére
úgy kezdődik hogy
Your Public IPv6 is:akkor tehát tényleg IPv6
-
azbest
félisten
válasz
cinemazealot #30990 üzenetére
amúgy a pi esetén marha jó, hogy a hdmi szignál erősségét is lehet állítani config.txt-ből. Szóval lehet ellensúlyozni némileg a vacak kábelt. [link]
CONFIG_HDMI_BOOST
Configures the signal strength of the HDMI interface. The default value is 0 and the maximum is 11.The default value for the original Model B and A is 2. The default value for the Model B+ and all later models is 5.
If you are seeing HDMI issues (speckling, interference) then try 7. Very long HDMI cables may need up to 11, but values this high should not be used unless absolutely necessary.
Látom pár kommentel előrébb más is használja. A leírás szerint állítólag 5ös lehet a tieddel a default, szóval írd 7-re.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #30980 üzenetére
Ó, baker, féltem, hogy nem lesz sima ügy, de hogy 1920×1080-as felbontáson 60 Hz-en ilyeneket produkáljon rögtön 2 kábel is RPi2B-ről (színes pixelek szerteszét):
Kipróbálom majd más felbontással és frissítéssel is, de nem sok reményt fűzök hozzá.
(#30987) aryes
Nem tudom, még nem szedtem szét a monitort.A forrasztás egyébként nem lenne gáz... de lehet, hogy másik kábelt kell keresnem.
-
válasz
cinemazealot #30982 üzenetére
Hát, azt a rengeteg vezetéket olyan pici helyre beforrasztani...
Magát a DVI aljzatot nem tudod kifordítani?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
cinemazealot #30982 üzenetére
Ja, olyat rég láttam, már jó ideje alul szokott lenni a csatlakozó
-
Degeczi
nagyúr
válasz
cinemazealot #30980 üzenetére
Nem kell forrasztani, nincs $1.5 egy átalakító
-
gazso75
aktív tag
válasz
cinemazealot #30972 üzenetére
Ezt a MagicMirror projectet már néztem én is, meg a Volumio is elgondolkoztatott ( bár a nappali+konyha egyben van, és ott egy LE amiről megy erősítőre kötve netrádio/youtube )
A kérdés mennyi beruházás, az MM ?
Gonolom kell hozzá:
- Monitor/TV
- Two-Way üveg ( már ha tükörként is funkcionálna )
- Valami jó keret
- ??? -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
cinemazealot #30344 üzenetére
Aktív a hub, de próbáltam passzív módban is, úgy is működik. Viszont 2,5-es HDD-t sem aktív sem passzív módban nem tudok rákötni, mert iszonyatosan elkezd kattogni a fej benne. Mintha nem kapna elég áramot pedig 2A-t tud a tápegysége.
-
2N
csendes tag
válasz
cinemazealot #29602 üzenetére
Szia!
Nagyon láma vagyok ehhez sajnos, ezért elnézéseteket kérem előre is.
Az alábbi videón akkor mit látunk? Másik gépen fut a Steam?
[link](Tényleg hülye vagyok ehhez, nem mókázok.
)
Üdv,
NN -
sztanozs
veterán
válasz
cinemazealot #28996 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy bejelentkezve nem eszi meg nekem a a saját kulcsot (ráadásul pont azzal az accounttal lett csinálva) - viszont, ha kijeletkezek, akkor megy (csak nincs history, meg egyéb plusz dolog).
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28996 üzenetére
és
(#28997) wassermannKöszi a válaszokat. Időhiány miatt egyelőre a második megoldást választottam, de elmentettem a tutorialt is, nyugisabb időkre!
-
lacko6
senior tag
válasz
cinemazealot #28816 üzenetére
-
Salex1
őstag
válasz
cinemazealot #28724 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Végre sikerült, így:
Rtsp://"ipcim"/onvif1
Felhasználót, jelszót nem is kér...ez viszont elszomorít. -
DonCosta
tag
válasz
cinemazealot #28667 üzenetére
Oké, kipróbálom. Sőt most hogy írtad a variációkat azt is kipróbálom, mit kezd vele ha egy 720p-s slowmotion videót játszok le ami 200fps.
-
DonCosta
tag
válasz
cinemazealot #28664 üzenetére
Köszi a választ! Nem, nem lassított felvételről van szó, de lehet hogy a 100fps a problémás ezek szerint?
Pedig látszólag a proci terhelés nem éri el az 50%-ot sem lejátszás közben. -
bally4
tag
válasz
cinemazealot #28610 üzenetére
Köszi, utána nézek. Nem tudtam, hogy külön beállítást jelent a PC és az Android kliens
-
apezka
aktív tag
válasz
cinemazealot #28506 üzenetére
Szerencsére nincs olyan, hogy nincs NET! Egyébként ha nincs net akkor nincs semmi
Film nézés már régóta megoldott dolog a Tv-Plex kombboval, szóval csak a számítógép hiány cikk.
A konyhai rádió is Pi-ről megy, így talán még nem is lesz idegen a kis kütyü.Anyum tiszta Pi user lesz!
-
vadkörte
addikt
válasz
cinemazealot #28412 üzenetére
Ez gyakorlatilag a készenléti LED(ek), meg az áramkörök "fűtése".
Ha mindenáron kapcsolgatni akarják, a PiMoroni-nál láttam GPIO portra illeszthető On/Off kapcsolót.(#28399) toth_janika:
Esetleg NFS? -
szabifotos
senior tag
válasz
cinemazealot #28356 üzenetére
Egy rossz vinyóval teszteltem. Ezért írtam, hogy ha scriptbe lesz beépítve, akkor ott leparkoltatja a fejet
-
Fastfact
csendes tag
válasz
cinemazealot #28346 üzenetére
Köszönöm, akkor marad ez.
Celtis: Hálószobában van, engem zavar éjszaka a külső hdd konstans zaja. Bekapcsoláshoz a táp kihúzás-bedugás nem túl kényelmes mert be van rakva az egész konfig a tv mögé.
-
pvt.peter
őstag
válasz
cinemazealot #28298 üzenetére
hehe, trükkös megoldás
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28273 üzenetére
Sajna erre nincs lehetőségem, mert szét van szedve a házmozi, ami amúgy is csak egy öreg genius hangfalszett, beépített erősítővel.
Annyit tudok mondani, hogy amikor használtam, akkor szépen működött az 5.1, tehát külön volt center, mély, meg a zűrhajó hangja is hátulról/oldalról jött adott esetben a sztárwárszban. :-) De ez nem pontos megfogalmazás.
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28265 üzenetére
Szia!
Még este megírtam, picit görgess feljebb.Ha a win alatt is beüzemelem, akkor küldök képet, de ha nem akkor majd telefonosat a tv-ről.
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28235 üzenetére
Szia!
Megnéztem, ezek vannak a hanglejátszás eszközei között:ALSA: USB Sound Device (@:CARD=Device, DEV=0), Analog
ALSA: USB Sound Device (surround21:CARD=Device, DEV=0), Analog
ALSA: USB Sound Device, S/PDIFAzt nem tudom válasz-e a kérdésedre, de hátha segít.
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28233 üzenetére
Pontosan nem tudom, de asszem igen. (ALSA driverrel, talán
) Ha nem sürgős délután rákötöm a pi-re, és megnézem neked, hogy mi közül lehet választani, ha jól emlékszem 3 beállítási lehetőség van.
-
Flowtation
őstag
válasz
cinemazealot #28231 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyen van, használtam a pi és a genius között, simán működött, felismerte az OE is meg az LE is. Minőségileg nem tudok nyilatkozni, viszont nem drága. -
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #27913 üzenetére
van chromecast-om, de annak van egy óriási baja: online netelérés kell neki, márpedig ahol nekem jövő héten bemutatóm lenne, nincs net, még mobil térerő sem
-
Carvus
senior tag
válasz
cinemazealot #27793 üzenetére
Én is user/jogosultság problémára gondoltam először, aztán próbáltam mindenféle kombinációval, de semmi PC-n meg ugye simán működik ugyanazzal..nem értem! Na mind1 kutatok tovább
-
Carvus
senior tag
válasz
cinemazealot #27791 üzenetére
Azt használom én is, OpenWRT-s routert gond nélkül elérem...mint elején mikor még Raspbian Stretch-el próbáltam akkor mintha jó lett volna, de most OSMC-n nem megy! Neten se találok rá megoldás..
Alapból én is direktbe megosztott mappa névvel próbáltam, de ugyanaz a hibaüzenet...csak IP-el azért próbáltam, hogy egyáltalán látja-e a málnát! -
Tressy
senior tag
válasz
cinemazealot #27491 üzenetére
Végülis igaz
-
válasz
+1 ennek a megoldásnak
-
válasz
Mellesleg van lehetőség Bluetooth-on keresztül is netet osztani két telefon közt, ami a wifi hotspot üzemmódhoz képest úgy kb dupla üzemidőt eredményez (és tizedakkora sebességet, persze).
-
s3toraph
senior tag
válasz
cinemazealot #27360 üzenetére
Nem, így sem működik, ugyanaz a hiba. (Próbáltam kisbetűvel is a mysqldb-t, úgy sem jó.)
Az adatbázis szerkezete amibe insert-el raknék be adatokat:
Pedig azt írja hogy a legújabb verzió fent van a python-mysqldb-böl, tehát a telepítés sikeres volt (igaz mikor felraktam kaptam függőségi hibaüzenetet vagy mit).
Mi lehet a gond?
Amit még kilistázott a
sudo apt-cache search mysql
parancs, abban van egy python3-mysql.connector nevezetű csomag. Ezzel megpróbálkozzak? -
alfa20
senior tag
válasz
cinemazealot #27224 üzenetére
azt nem tudom
hogy tudom megnézni illetve ha kell beállítani? -
artiny
őstag
válasz
cinemazealot #27147 üzenetére
youtube miatt szeretnem
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
cinemazealot #26649 üzenetére
Én fejlesztéshez eclipset használok PyDEV pluginnel, eclipsben van RSE (Szerintem a NEtBeans-ben is kell valami hasonló), így asztalin fejlesztek, de közvetlen a PI-n lévő állományokat editálom, nem kell másolgatni, hanem vnc-n próbálok ha kell, vagy shh-n keresztül, mikor melyik...
Valamiért eclipse nagyon bejön, pedig feltettem a netbeanst is, de elsőre nem állt kézre, nem értettem. Az eclipse meg adta magát. -
Gyula84
veterán
válasz
cinemazealot #26672 üzenetére
úgy néz ki meghalt a kártya legalábbis szerintem, elindítom a rendszert majd töröltem egy fájlt ki is "törölte" majd újraindítottam és a fájl megint ugyan ott van
-
s3toraph
senior tag
válasz
cinemazealot #26649 üzenetére
Köszi.
Nem tudom ezt a felcsatolást hogyan kell, de majd utána olvasok. Alapvetően jó lenne ha natívan a pi-n futna az IDE.(#26650) ampulla:
Kipróbálom a netbeanst és ha használható akkor marad. Végül is ha kész a progi, azt már nem a netbeans fogja futtatni, hanem a python3, csak addig elbírja-e a netbeanst ez kell kipróbálnom.
A tippet köszi.Mindenkihez:
Felraktam a pi-re a sypder-t, de csak a 2-t teszi fel, amihez python 2.7.3-at akar használni. Raspbianra nincs a spyderböl olyan verzió ami python 3-at tud kezelni?Ha nincs, akkor spyder kilőve.
A parancs az ennyi ugye:sudo apt-get update
sudo apt-get install spyder
Nem lehet olyan megadni hogy install spyder3. A win8.1-re feltelepített anacondában spyder 3 van és ismeri a python 3.6.0-t. -
dew28
aktív tag
válasz
cinemazealot #26417 üzenetére
amugy annyira nem, plusz hivatalosan nem kell hozzaerned az uveghez, mert ugye elotte a keret vegzi az ujjak / toll / hurkapalca / darazs felismereset.
-
dew28
aktív tag
válasz
cinemazealot #26397 üzenetére
gyakorlatilag egy keret, kb 2.5centi vastag, usb-vel csatlakozik barmire, es 10 ujjas multitouch kepes. kinabol van, 32-es meretbn 40k korul van vammal mindennel. holnap csinalok kepeket
-
dew28
aktív tag
válasz
cinemazealot #26390 üzenetére
nalam egy 32" tv van, elotte egy reflektiv uveg a tv teljes mereteben (nem tukor, de ha sotet a hatter, akkor tukrozodik pont amennyire nekem eleg., es erre ragasztva egy infrakapus multitouch erinteserzekelo. MagicMirror 2.1 sw, majd csinalok kepet ha van ra igeny
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #26115 üzenetére
Nekem ilyen kijelzőm van. A betekintési szöge függőleges irányban meglehetősen kicsi. Mondjuk pont ettől még autóba jó lenne, de szerintem egy autóban a kijelző láthatósága mindenféle fényviszonyok között alapvető kérdés.
Nem is értem a kérdezőt. Egy Car PC a kijelző köré épül, és még a mérete sem fontos... -
Npeter25
tag
válasz
cinemazealot #26073 üzenetére
A megosztással nincs gond.Minden tartalmat látok,minden mappa elérhető,szerkeszthető törölhető.
A gond az hogy a wincsin lévő filmeket az osmc megnyitja de smb-n windows latt vlc már hibár dob. -
pozsoka
senior tag
válasz
cinemazealot #25815 üzenetére
Köszi.
-
válasz
cinemazealot #25519 üzenetére
B tervként megvan a hdmi-usb otg .... de jó lett volna közvetlenül usb-n elérni és első alkalomra beállítani ... zero w-m van mert a wifi kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Synology NAS
- Diablo 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged