- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
SomaSom551 #19699 üzenetére
Van rá és még használható is.
Próbálgattam hétvégén a Chromium OS az viszont még nagyon kezdetleges. Működik csak nagyon sokat gondolkodik. Állítólag a 0.5 más sokkal gyorsabb lesz. -
SomaSom551
újonc
Esetleg Ubuntu-t fel lehet rakni RPI 2-re?
-
válasz
SomaSom551 #19697 üzenetére
Nem sajnos. WINE nincs arm-ra.
Az a Win10 arm verzió az csak fejlesztőknek van, nincs ablakkezelő stb...
Egyedüli megoldás a quemu vmilyen linux alatt, de az meg nagyon lassú...
-
SomaSom551
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni Raspberry PI 2-n lehet e WINE emulátort futtatni?
Mert szeretnék 3 .exe kiterjesztésű (WINDOWS XP-S) programot futtatni éjjel nappal! pl.: JingLing
Azt akarnám megtudni ez lehetséges-e vagy töltsem le a Raspberry Pi 2-re A Windows 10 ARM 7 verzióját!
Választotokat előre is köszönöm! -
Kb mindenre. Én OE-re nem találtam böngészőt (6.0.8), ami nem szöveges, hanem ismeri a HTML5-öt, CSS-t stb...
@azbest
Láttam a netem, hogy van chromium build raspberry pi 2/3-ra.
Persze, hogy van, benne is van a debian repóban, csak nem openelecre. Na én meg megcsináltam oe-be integrálva. Nincs gond a sebességgel, csak a flash és az internetbank (mert Java applet) nem megy rajta. Nem a videónézés a célom, arra ott az Exodus+, a MovieShark stb...
De a chromium az nem ugyanaz mint a chrome, nincsenek benne azok a bővítmények.
Nem baj, utálom a Chrome-ot, de csak a chromiumot sikerült összehoznom. Tősgyökeres FF használó vagyok...
Reklámblokkolóra meg nincs szükségem, mert a routerben van adblocker szkript.
-
bacsomarton
tag
válasz
azbest #19694 üzenetére
Nekem sokkal kezelhetőbbnek tűnik, mint a beépített böngésző.
Itt van egy lépésről lépésre telepítési útmutató Raspbian-ra.(Közben láttam, hogy Te is ezt linkelted) :-) Mindenestre a youtube kiegészítő az első hozzászólásban van benne.
Amennyire látom, mennek vele a kiegészítők is (mi pl. az uBlock Origin-t használjuk, ami egész élvezhetővé teszi még a nagyobb oldalakat is), de az is igaz, hogy Windows alatt én IE-t használok, így nincsen igazán összehasonlítási alapom.
A belinkelt fórumon egyébként most jelent meg egy új kiegészítő, ami az OMXPlayeren keresztül tud Youtube videókat megjeleníteni. Nem volt még időm telepíteni, de a leírás alapján sokat tud dobni a teljesítményen.
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #19685 üzenetére
Láttam a netem, hogy van chromium build raspberry pi 2/3-ra. [link]
De a chromium az nem ugyanaz mint a chrome, nincsenek benne azok a bővítmények. Ráadásul ez nem feltételen jobb, mint az Epiphany, mivel az utóbbit úgy tudom módosították, hog a pi-n is tűrhetően menjen. Mivel nincs hardveres gyorsítás (nem csak film, de megjelenítés terén sem), így döcögősebb marad, mint egy asztali gépen futó normál chrome.
Valaki összevarázsolta azt is, hogy a netflix elinduljon a raspin egy chromiumban, de amíg nincs hardveres támogatás, addig használhatatlan képregény a filmezés vele.
-
artiny
őstag
van valakinek esetleg ilyen nyomtathato gpio pinekre valo,nyomtathato segitseg?
Raspberry pi B model rev.2 és egy Raspberry pi 3 -re
The Raspberry Leaf -
Celtis
veterán
Pont akartam írni, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan sugallat alapján megkérdeztem a Google-t, hogy "Kodi dual subtitles' és meglepő módon egy csomó találatot adott ki.
A legegyszerűbbnek az online felirat fájl összevonó megoldások tűnnek. pl. a beszédes nevű http://www.dualsubtitles.com/ -
ht42
senior tag
válasz
szasanyi #19684 üzenetére
A probléma megmozgatta a fantáziámat, már majdnem elkezdtem csinálni egy mergelő scriptet Pythonban, de lustaságból inkább rákerestem először
[Van megoldás dögivel] -
-
Sziasztok!
Miert nincs egy eppkezlab es hasznalhato bongeszo openelec RPi2-re, amikor ennyi fejleszto foglalkozik vele?
Ott a chromium, ami megy is x64 buildekben gyarilag, illetve regen volt Opera is ra... Most meg elment egy delelott azzal, hogy osszeraktam magamnak egy rendes oe-t chromiummal. De ez sem tamogatja a Flash-t. Amugy egesz elvezheto sebesseg.
-
szasanyi
félisten
Hogyan lehet megoldani azt, hogy film alatt a magyar és az angol feliratot egyszerre megjelenítse az OE / Kodi? Nincs beégetett felirat, csak felirat fájlok.
-
PHoNX
tag
Sziasztok!
Rpi3-mat hajtó fórumtársaktól érdeklődnék, hogy az új soc mennyire melegszik, mik a tapasztalatok?
Szükséges hűteni vagy elketyeg anélkül a cucc? Abban az esetben ha hűtést igényel, akkor milyen bordát és milyen pasztával érdemes ráapplikálni? Én jelenleg kerámia bordákkal szemezgetek de minden egyebet meghallgatok. Ventilátoros hűtés nem érdekel. Pont azért vettem pit hogy ne nyekeregjen....
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.:
PHoNX -
ger1895
csendes tag
Sziasztok!
Valaki linkelne nekem Openelec-hez transmission leírást a telepítéstől a beállításig?
Androidról is szeretném elérni a klienst
Köszönöm -
artiny
őstag
Valaki tudja,hogy mi lehet a gond ha LAN - l akarom osszekotni a laptop es a raspberryt-t,hogy monitor nelkul tudjam hasnalni az rpi-t gui -n keresztul.....
Feltelepitettem a rpi re az xrdp-t. Wifivel sikerult kapcsolodni rá.
Amikor viszont lan -l probalkoztam akkor mar nem sikerult.
Ez a hiba jon ki: remote desktop can't connect to the remote...
Eset tuzfal ki van kapcsolva. A notebookomon nincs lan bemenet,ezert egy ilyen lan adapter usb -t hasznalok. A hozza kapott driver fel van telepitve,restartalva a gep..
Mar szamos ip -t probaltam. Statikus es automatikus ip 4 beallitasokkal is.
pl.
rpiterminal> ifconfig; ip address show
cmd> arp-a ; ipconfig;de sehogy nem jon ossze a windowsos Remote Desktop Connectionel.
-
artiny
őstag
VNC-t be lehet kapcsolni,mukodesre birni LAN kabel es laptop kozott? net nelkul is mukodne /lan kabellel/?
/ cél: hogy hdmi nelkul tudjam hasznalni az rpi-t pl. laptopra kotve/
wifin keresztul eleg gyenge,lassu most a vnc (RPI 1 B vel) -
ht42
senior tag
válasz
Celtis #19667 üzenetére
Éljünk veszélyesen!
Egyébként így kisebb az esély, hogy mindkettő egyszerre b@szódik el.
A két rendszer más-más trükköket alkalmaz, így többet is lehet tanulni. Nem tudtam eldönteni melyik a szimpatikusabb, az biztos, hogy mindkettő sokkal jobban tetszik, mint az openelec. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #19662 üzenetére
Hát pon ezt írtam:
Pl: 5 perc ugrásnál 720p felbontás x mennyiségi adat.
5 perc ugrásnál 1080p -- magas bitráta 3x adat kb. hát ne várjuk el az azonnali folytatást.
Hát kipróbáltam egy 23 gb filmnél és ott 3 perc ugrásnál volt kb 2-4 mp torpanás. Ennyi kell, hogy azt a mennyiségű adatot átvigye a gépre.
Egy 720p filmnél egérrel ugráltam mert nincsenek fejezetek de ott azonnal tovább játszotta. Kevesebb adat gyors (ugri bugri und nicht langsam spazieren.) -
ht42
senior tag
válasz
Celtis #19660 üzenetére
Én is így gondoltam, csak ez a pakk használ más pakkokat és függőségi hibákat dob a telepítő. Persze telepíthetem először a függőséget okozó csomagokat, de majd azok is függeni fognak más csomagoktól, oszt máris rekurzióba esek
Gondoltam hátha van valami 1xűbb megoldás...
-
dugesz77
őstag
Mondjuk azt tegyük hozzá,hogy ez a lassúság csak a nagyobb <15GB 1080p rippeknél fordul elő hálózati lejátszásnál a sima sd/720/8-10 GB 1080p filmeknél nincs tehát ott szinte azonnali a léptetés utáni lejátszás. Ez fontos mielőtt valakiben ez maradna meg ,hogy nem jó médialejátszónak az rpi mert lassú.
-
lacko6
senior tag
Hi.
Rpi3 openelec csak 600 on megy a proci.Mit kell modositani hogy kihasznalja a rendszert,es hogy? -
ht42
senior tag
Nekem 2 db rpi2-m van, az egyiken OSMC, a másikon XBIAN. Mindkettőn Metropolis skint használok. (sztem én vagyok az egyetlen
) A Kodi 15-ről 16-ra váltás után a skin dobott egy hátast. Usgyi visszaváltottam Coflu... izé mittudomén, szóval a gyári skinre. Rövid olvasgatás után kiderült, hogy A Metropolist 3.3.1-re kell update-elni. Ez az XBIAN-on sikerült is, de az OSMC-n nem kínálta föl a 3.3.1-et, hanem csak a régit. Pedig szerintem ugyanabból a repóból táplálkoznak. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
psg5
veterán
válasz
envagyok #19657 üzenetére
Köszi. Szintén végignézem, de ettől néha beletekerek többedszeri nézéskor...vagy akivel együtt néztem, de kiugrott kávéért és nem állítottam meg de visszatekerném stb...
Most hogy írod nem is az ugrás a gond az azonnali majdhogynem, inkább ez a többszörös tempós tekerés. Node elfogadom, mert még inkább Kofidises leszek...
(Dune-n sokkal jobb a tekergetés.) -
envagyok
veterán
Nem tudom, nekem nem jelentett gondot az ugrabugrálás.
Igaz én általában végig szoktam nézni a filmet
Ha felvett tv műsort nézek, ott meg a reklámblokkoknál már meg tudom saccolni mennyit ugorjak, nyomok4-et, és a pont a reklám végén vagyok.
Nekem is nasról megy, de nincs nagy várakozási idő ugrás után. Néha semmi, néha mac 1-2 mp.
Esetleg még gyorsítani is tudsz, ha alul a nyilakra nyomsz. Akkor lehet 1-2-4-16-32 szeres tempóban tekerni.
Nekem régen wdtv live volt, annál szerintem sokkal jobb, gyorsabb a a pi. -
psg5
veterán
válasz
Beni2360 #19651 üzenetére
és #19652) dugesz77!
Köszi mindkettőtöknek. Csupán érdekes, hogy ha adatmennyiség továbbítása lenne a gond kábelen, akkor gondolom éreznénk amikor NAS-ra töltök egyszerre 6 torrentet, közben pedig RPI2 játszik egy fullhd filmet, mindeközben egy máik szobában egy Dune Hd tv 101 egy másik fullhd-t (mindent ugyanarról a NAS-ról), továbbá az egyik tableten youtube videó játszódik és egy PC-n mindeközben szintén NAS-ról megy egy fullhd film é segy másik PC-n LOL-ozik a fiam. Szóval ezek során sem akadás, sem semmi nincs. Az ideoda ugrálás ha semmi más nem megy a hálón csak az RPI2 akkor is rugalmatlan.
Hozzáteszem, hogy nem használhatatlan csak nem olyan gördülékeny, mint pl a Dune- lejátszón...
Persze ezzel simán el lehet fogadni csak gondoltam lehet valami megoldás. -
dugesz77
őstag
Nasról tényleg lassú léptetésnél. Ez 6.0 openelec óta hatványozottan érezhetőbb. Nem tudom mit ronthattak el benne de teljesen mindegy mit írok az advancesettingbe nem javult sokat tőle. Nekem az 5.0.8 volt ilyen szempontból a legjobb. Az érezhetően gyorsabb ilyen szempontból, Hdd-ről etetve nincs különbség,ott jó mind a két rendszer.
-
Beni2360
félisten
Na akkor egy kis számtant kellene bevetni, hogy az általad használt LAN-UTP kábel és az egész rendszeren mennyi adatot akarsz egyszerre átugrani. Tehát az adott átugrani szánt időben mennyi az adat mennyiség. Na még akkor ott van a lejátszó tulajdonsága is. Bufferelés.
Ezt befolyásolja a kábel, router, nett sebesség és közben mennyivel megy a letöltés? Én is így jártam amikor az C5e kábelt cseréltem egy C6-ra és akadozott már a lejátszás is. Vissza tettem a régit és semmi probléma nem volt. vacak volt az 1gb-es C6 kábel. USB már nem volna akkora problémád. Hálózaton full létöltésnél lehetnek, adódhatnak ilyen esetek. -
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Médialejatszokent Openeleccel Kodival nagyon Bejött az RPI2. Egyetlen dolog van ami zavaró s nem tudom van-e megoldás, az a filmlejatszas közben tekerés, filmben való előre hátra ugrálás nagyon nehézkes. Tv taviranyitojaval hasznalom. Van megoldás a rugalmassa tételre? -
powerwade
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
bacsomarton #19639 üzenetére
Nocsak, a végét nem is olvastam a topicnak. A 400mA már elegendő lehet, annyit azért nem szoktak fogyasztani az adapterek. Szóval akkor B+, 2B, 3B esetén elvileg nincs gond (ez valószínáleg az A+ változatra is igaz). A zero-t nem tudom.
Egyébként a régi pi-n onnan is lehetett érezni, hogy égetően forrósodott az alkatrész a hdmi mellett.
-
bacsomarton
tag
Kedves Raspberry rajongók!
Ahogy az előző hozzászólásomban írtam egy iskolában dolgozom, ahol azzal kísérletezünk, hogy a projektorral rendelkező termekben fixen felszerelt Raspberry-vel helyettesítsük a hordozható gépeket.
A próbaterem január óta szinte problémamentesen üzemel, azonban belefutottam két olyan dologba, amivel a szerény Linux tudásom már nem tudott megbirkózni.
1.) A kezdetek kezdetén a Raspbian remekül felismerte a csatlakoztatott Pen Drive-okat és kérésre meg is nyitotta őket a filekezelőben, mostanában azonban a megnyitásra kattintva hibaüzenetet dob nem létező eszközre hivatkozva. Érdekes módon viszont Windows alól WinSCP-vel belépve root-ként minden rendben, látszik az eszköz és a rajta lévő fájlok is. Az usbmount telepítése megoldotta ugyan a gondot, már a grafikus felületen is megnyílnak a mappák, azonban azóta a jobb felső sarokban lévő "eject" gombra kattintva a Pen Drive-ok szürkék, nem lehet rájuk kattintani. Mi lehet ennek az oka?
2.) Eleinte a Berryboot segítségével váltogattunk az OpenElec és a Raspbian között. Azonban nemrég sikerült felrakni a KODI-t a grafikus felületre és mivel eddig nem tapasztaltam teljesítménybéli eltérést meg is maradnánk az egy rendszer elvénél, de... ...míg OpenElec alatt nem volt gond az ISO fájlok lejátszásával, Raspbian alatt csak az után jelentek meg a DVD-k menüi, miután hozzáadtuk az MPG2 licencet a config.txt-hez. A menüt egyébként a program betölti, mert ha vakon eltalálom, akkor elindul az adott jelent, de az egész olyan fekete, mintha lefagyott volna a program. Tud esetleg valaki olyan megoldást, ami nem igényli az eszközönkénti újabb kiadást?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat! :-)
Márton
-
Beni2360
félisten
válasz
Cool Face #19634 üzenetére
"nem is tudom, hogy egyesek, hogy képesek pl Kínából rendelt gyagyi "iPad" töltővel használni, ráadásul meg 24/7-be. Öngyilkosság" Hát én sem?
De azért nem megy 24/7 délbe bekapcs és 00h kikapcs vagyis most is megy az az 12h csak. Csak filmeket nézek rajta NAS-ról hálózaton. Rá akasztottam ezt Kínai mérő vackot és 34gb film mellett ez a gagyi töltő 5.12V , 1.85A mutatott a szerkentyű. -
bacsomarton
tag
válasz
azbest #19638 üzenetére
Kedves azbest!
Egy iskolában dolgozom, január elején kísérleti jelleggel felszereltünk egy Pi 2-est az egyik projektorral rendelkező termünkben. A projektor miatt természetesen kellett HDMI-VGA átalakító is, de eddig nem is gondoltam arra, hogy külön táp nélkül ilyen gondok is előjöhetnek.
Végigolvastam a hozzászólásokat az általad linket oldalon, azonban a legtöbb még az eredeti szériával kapcsolatban keletkezett, ráadásul a frissebb (2015 vége) bejegyzések között már azt írják, hogy a B+ -tól felfelé a Pi már több energiát is képes leadni a HDMI porton és azóta beépítettek egy plusz chipet is ami az áramfelvételt kordában tartja.
Szerinted ha eddig minden rendben ment, akkor bírni fogja továbbra is, vagy mindenképpen ragaszkodjak egy tápkábeles változathoz? Ha a rendszer beválik, akkor több termet is felszerelnénk, de pl. a málnapc.hu csak táp nélküli kábelt árul, ami majd megnehezíti a beszerzést.
Előre is köszönöm a segítséged!
-
azbest
félisten
válasz
zozó72 #19637 üzenetére
az is egy hasonló aktív átalakító, mint amit linkeltem neked. Lényegi különbség az árában van, hogy a conrados 7000+1000 szállítással. Az ebayes meg 2000 alatt van, csak lassan ér ide. Tehát az is jó, de usb-micro usb kábellel adni kell neki tápot.
Lehet próbálkozni az átalakító tápellátás nélküli használatával, de aztán ne legyen panasz, ha elfüstöl a hdmi kimenet.
Íme egy beszámoló a leégett kimenetről [link] és persze ott a topic is a hivatalos fórumon [link]. Persze valószínűleg javítható a pi, de jobb nem kísérteni.
-
zozó72
csendes tag
válasz
azbest #19635 üzenetére
Bocsi, ez a microUSB-n keresztül áramot felvenni képes csatlakozó a Conrad-tól nem felelne meg?
Kiegészítő USB tápellátás
Alapvetően az átalakító nem igényel kiegészítő tápellátást. Azonban, ha a HDMI végkészüléke teljesítménye nem megfelelő, akkor egy külön mikro USB csatlakozó all rendelkezésre.
-
azbest
félisten
válasz
zozó72 #19633 üzenetére
kevered a dolgokat.
A táp a pi-re vonatkozott.
A hdmi-vga átalakító elektronikája vesz fel áramot a hdmi kimeneten. Viszont a szabvány szerint az csak 50mA-t kell, hogy kiadjon. Az csak arra szolgál, hogy a monitorban lévő ic-nek adjon egy kis energiát, hogy ki lehessen olvasni belőle a monitor paramétereit. Viszont az aktív átalakító sokkal többet fogyaszt, ami túlterheli a hdmi elektronikát. Ezért érdemes olyan átalakítót használni, aminek van saját tápbemenete és a mellékelt usb-dc átalakítóval például a pi egyik usb kimenetére lehet kötni, hogy onnan vegyen fel tápot a működéséhez.
Ha valaki az egyszerűbb átalakítót használja, az megtapasztalhatja, hogy kis füst kíséretében kiég az alkatrész, ami a hdmi áramát kezeli és akkor valószínűleg nem fog működni többé a kimenet (vagy csak manuálisan megadott felbontással).Ez nem raspi specifikus dolog. Pécé-vel használva abban is kárt tehet a buta átalakító.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
zozó72 #19631 üzenetére
Én mindenféleképpen a gyárit vettem volna meg. Pl. a telefon és tablet töltő megoldások helyett. Az egy dolog, hogy 2,5A. Érdemes szem előtt tartani, hogy "A charger isn't necessarily designed to be a power supply." nem is tudom, hogy egyesek, hogy képesek pl Kínából rendelt gyagyi "iPad" töltővel használni, ráadásul meg 24/7-be. Öngyilkosság
-
zozó72
csendes tag
válasz
dugesz77 #19632 üzenetére
Igazából nem értem, hogy miért kell áramot is kapnia a TFT monitoromnak a VGA kábelén?
Ugyanúgy, ahogy egy HDMI csatlakozós LED monitor, ez is rendelkezik egy jel adására szolgáló kábellel (VGA) és egy tápkábellel, amin az áramot kapja.
De biztosan jobban otthon vagytok a Raspberry alaplap HDMI csatlakozójának a problematikájában, mint én, úgyhogy majd beszerzek egy olyan adaptert.
Köszi a tanácsokat
-
dugesz77
őstag
válasz
zozó72 #19631 üzenetére
Pontosan az kell hozzá. De az tényleg 2,5A minőségi legyen. Nemrég volt itt belinkelve a gyári táp. Én biztos azt venném hozzá.
-
azbest
félisten
válasz
Cool Face #19628 üzenetére
a pi képes kiadni hdmi és dvi jelet is a kimenetén. Mindkettő digitális jel. Analóg jelhez viszont aktív átalakító kell, ami nem sokkal drágább mint a fentebb linkelt kamu kábel.
(#19619) zozó72 -ra is vonatkozik, hogy az az adapter, amit fotózott műküdik, de kárt tehet a hdmi kimenetben.
Itt egy olcsó hdmi -> vga + audio, amin dc bemenet is van, így usb-ről adható neki táp [link]
szerk: a fapadosabb átalakítóból nekem is van, de megmoddoltam. Persze helyette egyszerűbb rögtön a jobb fajtát venni
-
artiny
őstag
válasz
azbest #19625 üzenetére
koszi, ez kicsit szivas
akkor mar csak a putty + xming megoldas marad ?? - hogy ne kelljen allandoan szetszednem a monitor ha hasznalni akarom az RPI-t. (az lehet hogy a GUI a regebbi wheezy hez hasonlit,nem pedig a JESSIE re ha elindul az xming ? pedig jessie van fel teve) -
azbest
félisten
válasz
artiny #19621 üzenetére
nem jó, ha a leírását elolvasod az csak speciális készülékekhez való, amelyek analóg jelet adnak ki hdmi dugón át. A pihez aktív hdmi vga átalakító kell. Abból is ajánlott olyan, minek van tápbemenete is, mert a hdmi-ről tápot vevő változat esetleg túlterheli a hdmi portot és kiég.
-
epy
csendes tag
Kimértem, és a táblázatban a "Camcoders" sor szerint van a kiosztás. A jack dugón belülről kifelé haladva az első a jobb csatorna, a következő a föld, és az RCA csatlakozón a külső gyűrű a föld és a középső rész a pozitív, szóval a kábel kimérve jó, nincs rövidzár egyik csatlakozón sem. Szóval akkor ez voodoo varázslat ahogy mondod.
-
Beni2360
félisten
válasz
zozó72 #19619 üzenetére
Hát ha csak ezért váltasz érdemes volna egy kis matekot elvégezni.
Mennyi a napi géphasználat, mennyibe kerül és azt a befektetett szerzeményed összes összegével össze vetni.
Hány év alatt fogod megspórolni a befektetett pénzedet az áram számlán?
És kínlódásokat is figyelembe venni.
Ha hobbinak szánnád az más kérdés volna. -
artiny
őstag
Hasznalt mar valaki ilyen kábelt:MALE TO VGA HD-15 MALE Cable 6FT 1.8M 1080P HDMI-VGA M/M
Ilyen kábellel mukone ha osszekotnem RPI3 - regi monitort (dell 1707fpt) ,mukodne?
-
envagyok
veterán
Az új 6.0.3. -Al néha 60Hz-es megy a 23.97/24 film, pedig indításkor /leállításkor -ra van beállítva az fps.
Újraindítás után meg újra működik. Ezt miért csinálja? -
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Egy Raspberry Pi 3-at szeretnék majd venni. Mert lényegében csak internetezésre használom a PC-met, és egy kicsit túl sok áramot vesz fel.
Viszont ilyen új jövevény vagyok a klubban, és egyelőre csak az alapfeltételeket vettem meg.
Egy 2,5 Amperes microUSB-s adaptert meg egy HDMI to VGA átalakítót a TFT monitoromhoz.
(Annak már utánaolvastam, hogy azzal még meg kell küzdenem, hogy a Raspberry elfogadja majd az 1680x1050/60Hz-et.)
Amiket vettem használhatóak a Raspberry Pi 3-hoz?
Várom a válaszotokat!
Üdvözlettel:
Zozi
-
Cool Face
aktív tag
Nagyon alap kérdés, de hogy lehet hdparm-ot rábírni, hogy automatikusan elinduljon bootnál? Ez a linux még nagyon új nekem.A többi programmal is el kell ezt játszani mint pl transmission vagy seafile? Azt hittem, hogy egyszerűbb lesz felépíteni a rendszert, gondoltam majd tutorialból gyorsan megcsinálom, de nem egészen erre számítottam, hogy még egy automatikus indulással is külön bűvészkedni kell.
lehet csak én vagyok a noob, de ezek windows után nem annyira egyértelműek..
-
vargalex
félisten
válasz
szasanyi #19594 üzenetére
Ugyan nem ismerem a Win32DiskManager-t, de ha azt csinálja, ami a dolga (lenne), akkor nem formáz semmit. Maga a képfájl tartalmazza a filerendszert is, így csak blokkról blokkra ki kell írnia. Éppen ezért lesz akkora a partíció méret, amilyenről a képfájlt készítették.
Ha valóban formáz, akkor az egy teljesen felesleges művelet. -
Celtis
veterán
válasz
MaCS_70 #19603 üzenetére
Ez nem egészen így van. Egy kis méretű FAT partíciót is keletkezik a kártyán, amit lát a windows. Itt van pl. a config.txt fájl is.
Nem hinném, hogy a win32diskimager-rel lenne a probléma. Talán inkább nem megfelelő képfájlt akar kiírni a kérdező vagy nem csomagolta ki vagy ilyesmi.
-
válasz
Osynho #19607 üzenetére
Hát, ha tudod, próbáld másik kártyaolvasóval... Vagy töltsd le újra az imager programot. Írja a program maga is, hogy használhatatlanná is válhat tőle a kártya, de ezzel a lehetőséggel eddig nem foglalkoztam.
(#19608) epy: akkor talán nálad vmi speciális kamerakábel van... Akkor lehet még ilyen a kép, ha fordítva van a forrópont és a föld, tehát a jel nem a belső éren jön ki, hanem az árnyékoláson. Ha ezt is kizártad, akkor voodoo varázslat.
-
epy
csendes tag
Arra én is gondoltam, hogy nem dugtam be teljesen, kivettem a házából, és néztem hogy rendesen csatlakozik e, de úgyis rossz volt a kép. Kimértem, nem mono a kábel, nincs összekötve a két csatorna. Szóval nem értem. Ráadásul az e-bay-ről rendelt kábel ehhez képest elég silány minőségű, és mégis jó képet ad.
-
PHoNX
tag
Sajnos az eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy céges, védett gépeken ez nem kivitelezhető.
Ha esetleg tudsz valamilyen telepítőmentes, portable megoldást akkor kérlek azt oszd meg velem.
Köszönöm!
Ui.: Sajnos a mekkora a sebességnövekedés nfts vs. ext2-4 parti között kérdéskör nem jutott előrébb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest