Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztoja
csendes tag
válasz
Spuri2000
üzenetére
Természetesen tettem bele microSD kártyát, és természetesen van OS a kártyán. Az, hogy most bénulok a Pi-vel, nem azt jelenti, hogy totálisan eszetlen lennék.

Elolvastam egy magyar, egy német, és egy angol lírást a Pi első indításáról, és annak megfelelően jártam el,tehát ELMÉLETILEG rendben kellene lennie mindenben. Azért kértem így segítséget, mert a gyakorlatot nm tudom leellenőrizni, tehát kérés-kérdé továbbra is aktuális. -
Flowtation
őstag
válasz
Spuri2000
üzenetére
Most újraindítottam a pit, erre belépett de minden meg lett osztva, kapásból az egész D meghajtó.
Megosztás mappa megosztás2 névvel, meg ilyenek. Most leformázom a D-t, aztán újra próbálkozom. Egész egyszerűen nem értem miért van ez. Mondjuk gyanús nekem, hogy otthoni csoportot ir a megosztáshoz, de pl munkacsoportot nem tudok hozzáadni. -
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Spuri2000
üzenetére
Igen erre tippeltem én is, időközben megnéztem az infot és valóban 1280x586 va valami ilyesmi volt a felbontás. A következőnél már előre megnéztem, ott 1980x8 valamennyi. Egyébként nagyon jó a kép, szokatlan még de jó.
Ja, az, hogy időnként, kb 15 mpenként mintha ugrana az gondolom a pi lejátszási hibája, ugye? Pi-ről beszélek..
szerk: Nem jó ez a felbontás sem...

-
azbest
félisten
válasz
Spuri2000
üzenetére
olyan kártyaolvasó kell, amit a linux alapból kezel külön, zárt driver nélkül.
Nekem egy ilyen van a pi-re kötve [link], de omnikey-ek is jók, meg másfajta is jó lehet. Kíváncsiságból rendeltem egy ilyet, elvileg ez is jó lesz, de még nem ért ide.Szoftverek terén pedig a tvheadend és az oscam kulcsszavakra keress itt és a dvb topicban.
Ha openelec-et használsz, akkor csak ott telepíteni kell a megfelelő addonokat (az előbb említett programokat unofficial repóból) és kész is egy egyszerű set-top-box a kártyaolvasó segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- i5 12500/ RTX3060 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Egyedi PC összerakás személyre szabott konfiguráció, gyors határidővel!
- Eladó Belépő Ryzen Pc
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megosztás mappa megosztás2 névvel, meg ilyenek. Most leformázom a D-t, aztán újra próbálkozom. Egész egyszerűen nem értem miért van ez. Mondjuk gyanús nekem, hogy otthoni csoportot ir a megosztáshoz, de pl munkacsoportot nem tudok hozzáadni.
80-90% on van a pi és a hangfal is mert különben halk az egész cuccos.

wassermann