- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
Archttila #33741 üzenetére
A gyári tápokkal nincs elvileg ilyen gond. Nem "okos" tápok tehát egyszerű 5V-os stabil kimenetük van. AZ USB-C csatira átalakítót használsz majd gondolom. Nem gyári tápoknál meg arra kell figyelni ,hogy ne QC-s legyen ,mert azokkal valószínűleg jól működik.
-
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
AXisBOLD #33684 üzenetére
Nálam jelenleg a belakott LibreELEC filmlejátszás közben 196MB-t foglal el a teljes 2GB-ból tehát ha média lejátszónak szánod az 1 GB-s is elég. A 4GB-s akkor érdemes venni ha asztali gépnek is szeretnéd használni ott a sok nyitott ablak+alkalmazás meghálálja.
Hétvégén tesztelgttem kicsit az LE-t eddig nagyobb gondok csak 4k alatt vannak,gondolom majd fejlesztenek még rajta viszont HBO GO addon nagyon jól működik eggyik tv boxomon sem hasít így. -
dugesz77
őstag
válasz
vtechun #21373 üzenetére
Még nem próbáltam a z eredeti RPI3 tápot én is csak arra tudok hivatkozni amit az értékeléseknél mondanak. Egy külső (2,5") HDD-t vagy egy 7" érintőképernyőt még elbír a RPI3 mellett.
Igazándiból fene tudja miért lett ilyen érzékeny a tápra a hármas. Ebben a tesztben összemérték az áramfelvételt ezek alapján vígan kéne bírnia egy minőségi 2A táppal is. Az is igaz a Pi a feszültségre érzékeny. Legyen neki állandó stabil 5V. A gyári táppal kicsit csaltak 5,1-5,2V ad ki ha egy kicsit nagyobb terhelés kap még mindig meglesz az 5V ,míg egy 5V induló táppal meg leesik 4,8V-ra és azt meg már lehet szivárványos kockával jutalmaz . Fene tudja.sutszi: a mobil töltőket sajnos nem igazán 24 órás üzemre tervezték. A nagyobb terhelést nehezebben tűrik, jobban melegednek, kevesebb a hőleadó felület rajtuk. A QC-s/smart töltőknek sincs sajnos sok értelme, mert hiába jó papíron ha az RPI nem ad ki infót a töltő fele és így a töltő csak egy biztonsági töltésre vált ami amúgy meg kevés lenne. De ettől még lehet tesztelni őket simán lehet alkalmas a feladatra.. Ha márkás/megbízható és több üzemóra alatt sem melegszik túlzottan fel/nincs szivárvány akkor nyugodtan használhatók voltaképpen. Tablet töltőknél érdemes nézelődni azokban több a kraft.
-
dugesz77
őstag
válasz
MrSealRD #21350 üzenetére
A Zero az egy normálisabb mobil táppal is elmegy. Nekem tökéletesen működött az LG tv-m usb -jéről. Mértem és indulásnál 300mAh kért, nyugalmi állapotban 220 körül fullhd film lejátszásánál 320 mAh körül fogyasztott tehát egy alap 500mAh usb2 aljzat ellátja kellő energiával.
Amúgy média lejátszónak én inkább a pi2-3 at ajánlanám. Mire megveszed az aktív usb hubot/usb2 ethernet átalakítót ,hogy legyen rajta szabad usb hely+lan addigra simán pi2 árban van ami gyorsabb és alapból minden csatlakozó rajta van. -
dugesz77
őstag
válasz
vtechun #21265 üzenetére
Minden nemű károgás nélkül én pont ilyenre nem merném használni ezt a fajta töltőt. Ismeretlen, szinte biztosan olcsó belsővel rendelkezik. Mivel a Pi3 2,5 A kérne még kevés is lenne így 100% dolgozna valószínűleg. Ez nem 24 órás üzemre van amúgy sem tervezve, nálunk meg nagy részt 0-24 megy a Pi. Pont úgy mint számítógépnél tápon sohasem szabad spórolni. Tessék csak megvenni a gyárit és garantáltan nem lesz szivárvány kocka még külső HDD használatával sem.
-
dugesz77
őstag
válasz
Keef_Lee #20422 üzenetére
Akkor most ne frissítsd. Ha megjön az új kártya arra rakj egy friss rendszert. Egy pár telepítés után elég hamar be lehet állítani a rendszert. Hamar ki kristályosodik,hogy milyen addonokat érdemes visszatenni a frissre ami használva is van. A beállításokon is hamar végig lehet menni, mert már tudod mit-hogy. Nálam kb. 10 perc alatt megvan. És abban akkor már a repok,addonok,iptv,EPG,Logo,poszterek minden benne van.
-
dugesz77
őstag
válasz
Keef_Lee #20420 üzenetére
Szerintem vagy vegyél egy új kártyát(én ezt tenném) vagy töröld le a noobs-ot ahogy van és csinálj egy friss telepítést. Fölöslegesen van tele az a kártya főleg ha csak médiaplayernek használod a kütyüt.
Nálam most 3 kártya forog épp. Egy openelec egy volumio és egy Ubuntu. Annyira olcsó szerintem ezen nem éri meg spórolni + így mindig lehet valamin friss rendszer próbálni -
dugesz77
őstag
válasz
hbalut #20400 üzenetére
A kodi az képes a HD hangot sokcsatornás PCM jelként továbbadni az erősítőnek. Nagy különbség nincs maximum az erősítő nem a dts-hd ír ki hanem multichannel pcm-et. Rpi2+Kodi 16+Onkyo tx-nr508 szépen működik.
Szicskeee: az erősítőnek is tudnia kell a HDMI-CEC-t ha így akarod.
Nálam amúgy úgy van megoldva,hogy két HDMI kábel van bekötve. Az egyik az erősítő--> Tv míg a másik csak a tvbe. Így ha csak iptv-t nézek vagy nincs kedvem az erősítőt bekapcsolni akkor csak a tvbe menő kábelt használom. A HDMI CEC tökéletesen működik bármelyik kábelt is használom. -
dugesz77
őstag
Szerintem a legjobban összeszedett OS most az Ubuntu Mate Rpire. Ha tényleg nagyone fontos a IE elvileg azt is meg lehet oldani bár én nem próbáltam. Az előre telepített firefox-al semmi gond nem volt.
-
dugesz77
őstag
válasz
szasanyi #20289 üzenetére
A beta 2 tegnap előtt raktam fel próbaként. Kis adancedsetting tuningal szépen folyamatosan játszik le eddig. Viszont 3D isot nekem nem akarja lejátszani csak sima 2D-ben sőt amit eddig felismert mint 3d film azt most nem. Jó párat felismer tehát nem az van,hogy nem megy egyik 3D sem. Lehet még a beállításokat átrágom.
-
dugesz77
őstag
válasz
doberman #20000 üzenetére
Akkor már értem mit szeretnél. Sajnos a pihez egyből köthető kijelzőkből még nem láttam megfelelőt ilyenre. Vagy érintősök (azt nem tudom milyen nehéz lehet leszedni róla) vagy kis felbontásuak (3,5"480x320 vagy 5" 800x480) . Valami ilyesmi jó lehetne. . Gratulálok a 20000-hez
-
dugesz77
őstag
Azt azért nem árt előtte átfutni,hogy a lencsék fő/fresnel égő+ kijelző mennyiben áll meg. Nem olcsó és sohasem lesz olyan mint egy gyári használt. Nem mindegy,hogy 0,8 hüvelyken vagy 17- en kell elosztani egyenletesen a fényerőt. Játéknak, bulinak tök jó pofa én is belekezdtem régebben és csináltam is egy 7 colos tvből egy működő példányt. Eszement gyenge a volt kontraszt és a peremsötétedésre sem találtam gyógyírt.
Szerintem nagyobb "buli" használt égőcserés gyári projektorokat megvenni és esetleg a fényforrásukat kiváltani leddel. -
dugesz77
őstag
válasz
lacko6 #19896 üzenetére
Ez a fajta mintha csak 10 Mbit/sec lenne. Ez a usb-s viszont nálam szépen viszi a 1080p BD rippeket zeroval. Valaki itt mérte és 95 Mbit/sec körül tud.
-
dugesz77
őstag
válasz
krisztianAMG #19736 üzenetére
Támogatom az ötletet.
-
dugesz77
őstag
válasz
vargalex #19727 üzenetére
Elfogadom amit írtok
. Mentségemül szóljon nem az én agymenésem a formázás. Jó pár how-to ezzel kezdi : squirrelhosting, makeuseof, totalteksolutions
-
dugesz77
őstag
válasz
robi1979 #19722 üzenetére
Erről az oldalról szed le ezt, ez a képfájl:
Sd Formatter programmal megformázol egy sd kártyát, majd Win32Diskimage-val kiírod az előbb letöltött képfájlt. Ha kész pi-be berak és indul a rendszer.
azbest megelőzött
-
dugesz77
őstag
válasz
SomaSom551 #19699 üzenetére
Van rá és még használható is.
Próbálgattam hétvégén a Chromium OS az viszont még nagyon kezdetleges. Működik csak nagyon sokat gondolkodik. Állítólag a 0.5 más sokkal gyorsabb lesz. -
dugesz77
őstag
Mondjuk azt tegyük hozzá,hogy ez a lassúság csak a nagyobb <15GB 1080p rippeknél fordul elő hálózati lejátszásnál a sima sd/720/8-10 GB 1080p filmeknél nincs tehát ott szinte azonnali a léptetés utáni lejátszás. Ez fontos mielőtt valakiben ez maradna meg ,hogy nem jó médialejátszónak az rpi mert lassú.
-
dugesz77
őstag
Nasról tényleg lassú léptetésnél. Ez 6.0 openelec óta hatványozottan érezhetőbb. Nem tudom mit ronthattak el benne de teljesen mindegy mit írok az advancesettingbe nem javult sokat tőle. Nekem az 5.0.8 volt ilyen szempontból a legjobb. Az érezhetően gyorsabb ilyen szempontból, Hdd-ről etetve nincs különbség,ott jó mind a két rendszer.
-
dugesz77
őstag
válasz
zozó72 #19631 üzenetére
Pontosan az kell hozzá. De az tényleg 2,5A minőségi legyen. Nemrég volt itt belinkelve a gyári táp. Én biztos azt venném hozzá.
-
dugesz77
őstag
válasz
artiny #19524 üzenetére
A több A az sohasem baj. Mindig csak annyit vesz fel amennyi kell neki. Kevésbé fog melegedni,mert nem hajtod 100%-on. A 2,1A elvileg kevés,mert 2,5-öt ajánlanak hozzá gyárilag. Nincs rpi3-am még , így ahoz nem tudom mi elég . Nálam most rpi2 tökéletesen elvan egy 500 külső HDD+pendrive+billentyűzettel a Málnapc-s 1,2A Sunny táppal.
-
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
Beni2360 #19513 üzenetére
Természetes,hogy van különbség. Elég csak a hatásfokukat megnézni. Nem mindegy ,hogy ugyanazon felvett árammennyiségből menyit tud valójában töltésre fordítani és mennyit fűt el mondjuk belőle. A raspberry igazándiból a Volt számra érzékeny nagyon. Sok egyszerű töltőnél leesik a kimeneti feszültség terhelés hatására 4,6V-ra az meg már kevés neki,szivárványozik tőle. Hiába írják rá a 2A azt egy gagyi töltő 4V-nál adja le. Meg érdemes 24 órás működésre tervezett töltőket nézni. Azoknál jobban figyeltek a hűtésre/jobb a hatásfokuk. A mobil töltők nem igazán erre lettek kitalálva. Van azért kivétel.
-
dugesz77
őstag
Papíron nincs is nagy különbség a rpi2-rpi3 között de készült már teszt és itt láthatóan jobban muzsikál a rpi3. Mondjuk tisztán médialejátszónak használva kíváncsi lennék van-e előrelépés.
-
dugesz77
őstag
válasz
Blaise #19049 üzenetére
Nem tudom mekkora készletet gyárthattak le belőle. Remélem jobban bekészültek mint a zeroval. Arra sokat kellett várni. Utánaszámolva nem is olyan drága az a 30 font. Jó lesz ez. Egyedül egy gigabites ethernet kellet volna rá és tökéletes lenne. Szinte biztos veszek egy ilyet is a rpi2 meg megy tovább a családban.
-
dugesz77
őstag
Pihuton meg is jelent a rpi3 starter kit. De az alap sem olcsó.
-
dugesz77
őstag
válasz
Beni2360 #19029 üzenetére
Bocs akkor. Nálam még ilyen nem fordult elő soha. Elvileg nagy dolgokat nem csinál,csak "megírja "helyetted a config fájlt és elmenti. Valószínűleg valami nem sikerülhetett. Érdemes ilyenkor kártyaolvasóval egy számítógép alól megkukkantani és kitakarítani a config fájlt. Ha kevés lenne a táp akkor úgy is szivárvány kockával jelezné.
-
dugesz77
őstag
Nálam ugyan ez volt. Random módon tűntek el majd jelentek meg a hálózatban a gépek. Néha el tudtam érni mindet néha egy-egy hiányzott néha sehol semmi. Nálam egy router csere megoldotta( tp-link1043 volt a ludas). Továbbkerült a családba és kiderült ha csak két gép van rácsatlakoztatva minden okés de három géptől eldobja magát. Azóta egy Asus RT-N18U nyüstölök és eltűntek a hálózati gondok.
-
dugesz77
őstag
válasz
szasanyi #19003 üzenetére
Persze az addonok tökéletesen működnek. Próbáld ki magad is nyugodtan. Igazándiból mind a kettő hasonló elven működik csak mondjuk az addonból telepíthetőnél meg van csinálva a körítés. Adóknak ikonok,típus, ország,toplista szerint szétválogatva rendszerezve minden.
A saját m3u fájlokkal sem szokott gond lenni ott nem szűnnek meg a stream-ek mint mondjuk iptv-nél. Plusz ahogy írják lehet,hogy a addonba nem szerepel az a rádió amit hallgatnál akkor csak az marad.
Magyar nyelvű online addonoknak,kiegészítőknek itt a fóruma ha valakit érdekel. -
dugesz77
őstag
válasz
Beni2360 #18990 üzenetére
Erre a legegyszerűbb felrakni OpenELEC RPi Config addont. Mindent meg lehet vele oldani egyszerűen. Csak, hogy magamat idézzem.
-
dugesz77
őstag
válasz
Petyb00 #18941 üzenetére
Van mind a kettőm. Persze,hogy lassabb a zero de ezt inkább csak boot időnél illetve menüben mozgásnál, poszterek betőltésénél érezhető. Lejátszásnál nincs gond. De az teljesen mindegy melyiket veszed ha nem jut neki elég sávszélesség wifi sebessége miatt. Egy komolyabb 1080p filmnél kevés egyszerűen. Ezért előny az ethernet csati.
Én az rpi2 ajánlanám inkább amúgy is. Mire megveszed a kiegészítőket a zerohoz szinte árban ugyan ott vagy és ott minden adott alapból + ott a sebesség előny amit sohasem fog behozni a zero. -
dugesz77
őstag
válasz
Petyb00 #18938 üzenetére
Itt nincs szükség transzkódolásra. Mind a zero mind a rpi2 tökéletesen elboldogul a FullHD filmekkel mert hardveresen képes rá.. A zeronak annyi a hátránya,hogy nincs rajta ethernet csatlakozó és csak usbn keresztül lehet elérni. Tehát vagy egy ethernet usb konverter vagy usb-s wifi vevő kell neki a hálózat eléréséhez. Wifin keresztül a komolyabb fullhd-hez kevés a sávszélesség de ha arra kell akkor nekem is ezt ajánlották itt a zerohoz.
-
dugesz77
őstag
Thepihut-nál még lehet venni Zero-t. Igaz már csak csomagokban van.
-
dugesz77
őstag
Igazad van
. Már szedem is a Lenny Bruce verziót.
-
dugesz77
őstag
Kipróbáltam a chromeos-t. Elsőre elindúl ,de még nem sikerült csak vendégmódban elindítani és úgy nem érhetők el az alkalmazások. Van egy leírás ,hogy mit kéne cserélni (crome_dev.com) fájlt de az istenért nem találom a cserélendőt.
. Na mindegy majd még próbálkozom ,mert régebben tetszett ez az egyszerű rendszer.
-
dugesz77
őstag
válasz
Keef_Lee #18830 üzenetére
Ilyen ubb teszterrel néztem a fogyasztást. Ipad 3 gyári töltő+ 2A biztosan tudó Blitzwolf kábelel. Természetesen 5V/A beszélünk tehát 230v átszámítva jelentéktelen a fogyasztása.
-
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
Nekem ezek beállítások wifivel kapcsolódó Zeronál segített sokat. Próbáld ki amit Celtis írt lehet nálad is azzal van a probléma inkább.
-
dugesz77
őstag
válasz
Keef_Lee #18755 üzenetére
Háztól függően 4-5 fokot számít,de nem igazán kell. 85 fokig mehet fel ott van a leszabályozás. Nálam eddig a rekord 62 fok volt borda nélkül,bordával 50 körül állt be a 25 fokos szobába. Megnyugtatásként rakhatsz rá ,inkább a nagyobb hőingadozás csökkentésére lehet jó.
-
dugesz77
őstag
Itt van egy használható leírás a cache állításáról.
4. pontban mutatja,hogy hova kell létrehozni.
Kezdésnek a 3.2 pontba leírtakat bemásolod egy .txt fájlba majd az egészet átnevezed advancedsettings.xml -re. Vigyázz csak akkor csináltad jól ha kiírja,hogy a fájl kiterjesztése is megváltozik (tehát nehogy advancedsettings.xml.txt legyen). -
dugesz77
őstag
válasz
sixer66 #18739 üzenetére
Ebben a topikban kapsz inkább választ. Elég az összefoglalót /weboldalt átolvasni.
-
dugesz77
őstag
válasz
Keef_Lee #18673 üzenetére
Itt megtalálod az összes képfájlt. Fent van a Noobs is cak-pak nem kell biztonsági mentésekkel foglalkozni. Van külön Raspbian is. A Noobs-on fent van minden de szerintem jobb külön mindent kipróbálni. Ubuntu mate meglepően jó például. OSMC /Openelec is kipróbálható.
-
dugesz77
őstag
válasz
MaCS_70 #18616 üzenetére
Igazad van,tényleg vírusosnak érzékeli ha most letöltöm
. A furcsa az egészben,hogy majd 3 éve (logouton is fent volt)fent van a mentéseim között és sohasem volt vírusgyanús egyik víruskeresőnek sem. Lehet túlreagálja az .iso kiterjesztést a Defender. Akkor csak saját felelősségre ajánlom a használatát. Bocs.
-
dugesz77
őstag
válasz
Geripapa #18608 üzenetére
Openelec RPI Config-nál egyszerűen menüből kiválasztható vagy config.txt szerkesztéssel:
hdmi_pixel_encoding=0 default (limited for CEA, full for DMT)
hdmi_pixel_encoding=1 RGB limited (16-235)
hdmi_pixel_encoding=2 RGB full ( 0-255)
hdmi_pixel_encoding=3 YCbCr limited (16-235)
hdmi_pixel_encoding=4 YCbCr full ( 0-255) -
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
envagyok #18586 üzenetére
Ezen az oldalon van egy iso fájl. Simán betallózod és lejátssza az RPI. Pont erre való.
-
dugesz77
őstag
válasz
Geripapa #18581 üzenetére
Nekem is nagyon rendbe rakta a cache növelés és a mpg2 kód vétele a Zerot. Menüben egy kicsit gondolkodik de filmek alatt majdhogy nem tökéletes lett. Simán tv mögé eldugva csak egy kiálló wifi antenna árulkodik ,hogy ott van. A butább 1080p (10 Gb körüliek ) wifin keresztül nincs gondja.
-
dugesz77
őstag
válasz
tupacamaru #18565 üzenetére
Tegnap mértem a Pi zero-t felvételét egy Usb mérővel. Egy Tenda wifi adapterrel együtt 0,25-0,33A vett fel kábelről. Szinte minden meg tudja hajtani. Nem is kérdéses,hogy nálam is a Tv usb portjára van csak csatlakoztatva.
-
dugesz77
őstag
Hátha valaki belevág. RPi2 lehet nyerni. Népszerűsítő kampány az Xbian-tól.
-
dugesz77
őstag
Hát szerintem ha kizárólag NAS lenne belőle akkor már jobban megéri egy rendes NAS. Árban ugyanott vagy és az kulcsrakész.
-
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
Szicskeee #18333 üzenetére
Pedig az erősítő tudja a HDMI CEC +ARC funkciókat.Itt a manual 21. oldalán. Valahogy végig kéne próbálni pedig fokozatosan. Először a erősítő képkimenet helyére berakni az Rpi, így még megy a CEC? Erősítőnél HDMI bemenetnél mind a kettő CEC kompatibilis? Készülékeket alap beállításra állítani ilyesmi.
-
dugesz77
őstag
válasz
havri1 #18303 üzenetére
A menüben való lépkedést nálam érezhetően simábbá tette ,hogy a A képfrissítési frekvencia igazítása filmekhez menünél az indításkor/leállításkor választottam. Pattogósabb a menü 60Hz-n. Plusz nálam elég nagy a különbség sebesség érzetre a dedikált távirányító és a tv HDMI-CEC között. Tv irányítójával érezhetően lassabb az egész. Hosszabb listákat is sokkal gyorsabban scroll-oz a végére.
Érdemes openelec-nél a saját menüjében egy rendszer mentést csinálni az meg szokta oldani a nyelv elfelejtést meg az egyéb dolgokat. -
dugesz77
őstag
válasz
szasanyi #18284 üzenetére
Ez az alap billentyűzet kiosztás. Gondolom egy keymap editorral lehet ezt még szerkeszteni tovább. Meg is van: Simán rendszerből lehet telepíteni a Keymap editort és itt a Global/sytem/ menü alatt ott az összes
-
dugesz77
őstag
válasz
szasanyi #18237 üzenetére
Hát nálam a 6.0.1 és 6.0.0 is akadósabb mint 5.0.8. A 6.0 filmekkel akad nagyon tekerésnél és léptetésnél. Sokszor volt az előtöltés. 6.0.1 már egy kicsit jobb volt filmek alatt ,viszont tegnap próbáltam volna zenéket hallgatni és megakadt sokszor a hang. Ahogy lépkedek a könyvtárakban úgy szakadozik. Maradok az 5.0.8-nál megint. 17 kipróbálásból felraktam de abban elég sok még a hiba. Többször magától újraindult nálam.
-
dugesz77
őstag
Android Tv-t próbálta már valaki? Érdekesnek tűnik.
-
dugesz77
őstag
válasz
azbest #18197 üzenetére
Igen a hiba bennem van nem az Zeroban. Én terveztem el egy kicsit magam. Szobán belül nincs gond de két szobával arrébb nem megy már a 720p. Ezért lenne jó a hálókártya rá valahogy. Amúgy pendrive-ról a 1080p dts filmet hiba nélkül viszi. Az órajelet majd én is lejjebb veszem,bár most két órája nem volt gond.
-
dugesz77
őstag
válasz
azbest #18172 üzenetére
Hát... Ma már 4x dobja el a wifi jelet egy délután alatt. 1x volt fagyáshoz hasonló csak az áramtalanítás segített. Igaz gyári 1000 MHz jár, openelec 6.0.1 .
Sajnos kezdek rájönni,hogy nem ez kellet volna vennem. Mire mindent összevadászom hozzá(Aktív hub+ normális wifi adapter) addigra ott vagyok árban mint egy rpi2-vel. És az határozottan gyorsabb,pörgősebb. Én balga azt gondoltam egy 720-as film így wifivel nem lesz gond + ott egy csomó hd tv adó is. Hát akadnak rendesen a pi zero lassúcska is kicsit. Kéne rá nagyon egy 100-as ethernet csati médiacenternek használva.
Mindegy faragok belőle mást lehet Volumioval zenegép, Lightberry, retropie gép belőle. Gyűjtök egy második rpi2-re. -
dugesz77
őstag
válasz
azbest #18154 üzenetére
Most próbálgatom én is az Zerot. Kicsit megijedtem,hogy ilyen szörnyen akadós ,lassú volt. Osmc raktam rá ,mert ott a képfájlnál meg van említve a zero is a rpi1 melett. Nem volt az igazi. Wifi adaptert cseréltem , mert az új helyén próbálva kicsit gyengének tűnt a jelerősség. Vettem gyorsan egy antennás Tenda W311Ma adaptert. Viszont a régi TP-Link helyére berakva nem volt wifi vétel. Gondoltam egy újratelepítés megoldja az új hardver felismerést. Pont mostanában volt a 6.0.1 openelec-ről szó,hogy valószínűleg jobb lesz a Zero támogatás. Felraktam. Wifit szépen felismerte, sokkal fürgébb az egész. Kicsit lassabb a menüben mint a rpi2 de teljesen jól vitt eddig mindent. Jó,hogy kipróbáltam és nem rögtön lehurrogtam az egészet.
-
dugesz77
őstag
Befutott mára nekem is a pimoronis Zero. Én házzal, kiegészítőkkel együtt rendeltem. Egész jópofa ez a kis plexi ház is, nem is néztem milyet küldenek. Esti programom megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged