- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mag__
tag
ez sajnos ebben a formában már nem müködik az uj openelec-ben:
login as: root
root@192.168.0.16's password:
##############################################
# OpenELEC - The living room PC for everyone #
# ...... visit http://www.openelec.tv ...... #
##############################################OpenELEC (official) Version: 5.0.8
OpenELEC:~ # sudo apt-get install transmission-daemonThere is no working 'sudo'.
On debian/ubuntu/all general purpose linux distributions 'sudo'
allows a permitted user to execute a command as the superuser
or another user, as specified by the security policyWith OpenELEC you have root access by default, so you dont need 'sudo'
OpenELEC:~ # sudo apt-get install transmission-daemon
There is no working 'sudo'.
On debian/ubuntu/all general purpose linux distributions 'sudo'
allows a permitted user to execute a command as the superuser
or another user, as specified by the security policyWith OpenELEC you have root access by default, so you dont need 'sudo'
OpenELEC:~ # apt-get install transmission-daemon
There is no working 'apt-get'.
'apt-get' is a command to install, update and remove software which
is stored in a non local repo. 'apt-get' does nothing then connecting to such
repo, downloads the software, unpacks the software, updates a big
local database with all filepaths and other informations about the
installed software or removes or updates installed Software.With OpenELEC it is not possible to change the system for security and
stability reasons so even 'apt-get' would not be able to do this.
We also dont have and want to maintain such a repo for various other
great reasons.Also Ubuntu or Debian packages are often outdated and not compatible
with OpenELECTIP: use XBMC's addon browser to enhance your OpenELEC system
-
moed
csendes tag
Szia cigam,
jol látjátok, hogy fogalmam sincs az egészröl. Lubuntu-t használtam, de az könnyen megtanulhato. Ezt sajnos az openELEC esetégen már nem annyira könnyü kijelenteni. Leirás kell,vagy hogy valaki videot készitsen.
Én feltennék az openELEC helyet egy Ubuntu MAte-et is.Nekem csak arra kell hogy a torrentröl letöltött filmeket meg tudjam a HDMI-s TV-n nézni. Külön jo, hogy lehet a felirat megjelenitését idöben elöre-hátra tolni. Ezt ugye a TV nem tudja, ha az USB pen drive-ot használom. -
azbest
félisten
Én javasoltam neki az openelec-et, mert még mindig egyszerűbbnek tűnik azon beállítani a torrentet, mint a desktop raspbianon mozizni. A probléma ott van, hogy úgy tűnik magukat az alkalmazásokat sem ismeri a kolléga, hogy például webes felületen át hogyan lehet beállítani, mit töltsön le. Így meg aztán nem egyszerű a dolog, ha kezdő linuxos ismeretektől kezdve az egyes alkalmazások használatán át kell eljutni a médiajátszásig
Komplett pécét meg nem igazán lehet kiváltani egyik armos boarddal sem. De legalábbis igazodni kell a lehetőségekhez, nem megy minden egy felületről, mint desktopon.
szerk: bocs, ha túl hamar ítélkeztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Házimozi haladó szinten
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged