Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenő76
tag
Valaki lemérné, hogy 2.35-ös képarány esetén mekkora a kép tényleges magassága 42"-os tévén.
Az eredeti méret érdekelne semmi zoom vagy nagyítás.
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a tvmet, még sosem volt plazmám és sok jót olvastam róla.
Főleg házimozira használnám (FullHD), a 3D tartalmakat is beleértve.
Érdemes plazmát választani vagy találnék már olyan jó LED LCD-t is?Ezt a két tv-t néztem ki:
TX-P42GT60ESzerintetek méret vagy kicsivel jobb minőség? Én nagyon hajazok a méretre..mert minőségben picivel lehet csak "rosszabb".
-
efi99
őstag
-
BBéci
legenda
-
claire78
senior tag
válasz MasterMark #47605 üzenetére
Nem, semmiképp
-
BBéci
legenda
válasz claire78 #47613 üzenetére
Miben mutatkozik meg tévéknél a THX minősítés? 10 éve tesztelek tévéket, de még nem jöttem rá.
Azon kívül a GT-nek nem minősítése, hanem THX képmódja van, amit úgysem használunk, mert a Professional kalibrálható.
42 coloson, 3 méterről semmit nem látsz a full HD részletességéből, hacsak nincs jó színházi látcsöved.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
akom
őstag
Sziasztok!
Eddig nem volt szerencsém plazma TV-hez, így a segítségeteket kérném.
Az igényeim a következők:
- Minimum 50"
- FullHD
- DVB-T tuner
- LAN (DLNA szerverről való lejátszás)Minderre maximum 200.000 Ft-ot szeretnék költeni.
Ki milyen TV-t venne a helyembe?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
claire78
senior tag
"A VIERA megfelel a THX megjelenítő-tanúsítási program magas követelményeinek."
Ezt a Panasonic oldalán olvastam. Ebből gondoltam, h szebb lehet a képe. De a tesztek alapján nincs nagy különbség a két tv között.Véleményed szerint akkor az ST jó választás lehet? Vagy am tudsz ilyen árkategóriában más típus ajánlani?
Köszönöm a segitséged! -
BBéci
legenda
válasz claire78 #47617 üzenetére
Bizony van különbség az ST és a GT képminősége között, de nem a THX miatt. Viszont 3 méterről a 42 colos ritka elhibázott ötlet, mert az említett különbségből semmit nem fogsz észlelni. A 42 colos ajánlott, optimális nézési távolsága 150-170 cm.
Nem tudok mást ajánlani.(#47616) akom
A DLNA szerverről történő lejátszás gyorsak kihúzhatod a listáról, mert azzal jó kép- és hangminőség nem érhető el. Ugyanis olyankor a TV beépített, nagyon szerény képességű lejátszója dolgozik, ami 100 forintot nem ér.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
A tévével való (mozifilm) lejátszást felejtsd el, a többit kisakkozva pedig jelenleg egy Samsung 51F5500 van legközelebb a keretedhez 240e-ért, ami ajánlható.
Esetleg használtan, de még garanciával Panasonic 50UT50, 50G30, Samsung 51D550/E550. Ezek mind lényegesen jobbak, mint amit LCD fronton tudsz venni ekkora méretben.A legjobb aláírás a héten
-
Gh0sT
addikt
Harmony tulajok: csak a Logitech support segítségével lehet valahogyan bekapcsolni a Panasonic TV-ket Harmonyval, vagy van valami más megoldás is?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
erdoke
titán
Úgy érted, hogy késleltetés állítás nélkül? Valamelyik szám gomb hosszú nyomásával biztosan be tudod kapcsolni a tévét. A Power gomb alap esetben gyakran nem aktív elég hosszú ideig, ezen a Harmony alkalmazás finom beállításai között tudsz változtatni.
A legjobb aláírás a héten
-
MaDDoXX
tag
Panasonic TX-P50X60E-ről vélemény?
Ajánlható hd, sd tv adásokra, hd-s mozizásra, konzolos gammára?[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
válasz erdoke #47622 üzenetére
Egyelőre activitykkel próbálkozom, illetve ismerkedem a távirányítóval.
Találtam a beállításokban ilyeneket:
- power on delay
- inter-key delay
- input delay
- inter-device delayElolvastam a magyarázatot, hogy melyik mit jelent, de nem igazán találtam olyat, amelyik a gomblenyomás időtartamát jelentené.
Szerk: ok, be tudom kapcsolni csak úgy simán, de az activityn belül nem működik a bekapcsolás.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Furcsa, nekem csak a tévék Power gombos bekapcsolásával, illetve a menü listákban navigálással adódott még gondom, activity mindig beizzítja őket. A fentiek mind korrigálhatók az általad említett opciókkal, de a problémás Activity bekapcsolásra most nincs tuti tippem.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem tudom, hogy mi lehet a gond nálad, nálam simán bekapcsolja a TV-t az erre programozott Activity is.
Egy tippem azért van:
- Nyomd a Harmony távirányítón hosszan a Help gombot (kb. 5 másodpercig). Ekkor kiírja:
"You are in an advanded delay fixing mode. Do you want to continue?"
- Ekkor nyomj egy Yes-t!
- Feljön egy Select Device menü, válaszd ki a TV-t!
- Válaszd a Change Delay menüpontot!
- Válaszd a Power On Delay menüpontot!
- Állítsd magas értékre, mondjuk 8 másodpercre és nyomj egy Done-t!
- Back, Back, majd Exit-tel lépj ki az advanced delay fixing mode-ból és próbáld ki, hogy működik-e! Szerintem így már simán be kell kapcsolja a Watch TV activity-nek is a TV-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gh0sT
addikt
válasz DM-Fan #47629 üzenetére
Help gomb hosszan nyomására nem jön fel semmi... Illetve a TV nézés nevű activity-t próbálja javítani, de akármilyen jelet küld ki bekapcsolásnál, nem történik semmi.
A szám gombok hosszan nyomásával be tudom kapcsolni a TV-t, egyelőre ez az egy dolog működik. Próbáltam a Device menüben a PWR ON gombbal, de nem megy.
A power on delay egyébként 8000 ms-on van, legalábbis a szoftvere szerint, amit elvileg rá is töltöttem. De ez szerintem csak annyit jelent, hogy a tv bekapcsolása után a távirányító vár 8 mp-et, mire kiküldi a következő utasítást.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MaDDoXX #47626 üzenetére
"2,5 méterről nézném kb...
200-220eFt körüli kategóriában van más alternatíva?"2,5 méterről már határeset, hogy szabad-e HD Ready-t venni, onnan kiszúrható a pixelnagyság. Van akit nem zavar, de sokakat nagyon irritál, szóval nem javasolnám. Esetleg nézz meg egy ilyen készüléket élőben 2,5 méterről. Viszont a kereted nem sok más lehetőséget enged, erdoke iménti írása neked is szólhat. Vagy van esetleg LG full HD 50"-os plazma is ami a legolcsóbb kategória, de az általános képminősége elmarad még az X60-étól is, felbontása viszont nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz McKalton #47627 üzenetére
"3 méternél az ideális méret mekkora? mert az ilyen milyen távolságból mekkora tvt leírásokban ide már 65" is kevés fullhdhoz"
3 méterre teljesen rendben van a 65".
"egy 50" az 720phez már jó lehet nem?"
Nagyjából. (Én például az SD-t is szeretem 65" nagyságban nézni 3,3 méterről is.)
-
nagyúr
válasz MaDDoXX #47638 üzenetére
"Én pont fordítva tudtam...2,5-3 méterről nem nagyon lehet megmondani, hogy hd-t vagy full hd-t nézel...ezért is felesleges ekkora távolságra a full hd."
Kevered a dolgokat. Teljesen más, amikor a megjelenítő 1024X768-as felbontású és látod a képernyő pixeleit 2 méterről, meg teljesen más, hogy egy 50"-os full HD megjelenítőn 3 méterről látod-e a különbséget a full HD meg a 720p között.
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban betértem 2 Pana boltba is, hogy megnézzem a tévék képeit. Nagyon szépek az LCD-hez képest, el kell ismerni.
Közben a méreten is sokat tünődtem, de azt hiszem számomra a 42-es lesz az ideális, mivel kevesebb, mint 2 méterről fogom nézni és igy túl távol lennének az 50-esnek a sarkai, nagyon elfárasztaná a szemet és túl sok lenne a fényből is, azt hiszem.Na de a lényeg, amiben ismét a segítségeteket szeretném kérni:
A 42ST60-at néztem ki magamnak és ráadásul - aki ilyenben gondolkodik jó hír - ma csökkent az ára a pana boltban 220k-ról 200k alá! Ez csak a 42-esre él, az árcsökkenés sajnos nem érintette az 50-est. Gondolom hamarosan a többi bolt is igazodik a versenyhez, de addig is itt a legolcsóbb és ráadásul 3 év garit adnak.A kérdés:
A boltos említette, hogy még megvan az utolsó 1 db 42GT50-ese is, ha érdekel. Annak ára 250k
Sajnos kiállítva nem volt, ezért nem tudom, hogy képi tudásban mennyivel jobb egy st60-hoz képest.
Megéri a felárat?Találtam egy ilyen kis elemzést is róla még az ST50-el összevetve és valaki kimérte, hogy hihetetlen módon rosszabb a drágább: [link]
Segítsetek, mi lenne a jó döntés?
szerk.: sajnos ez a hivatalos oldal szerinti összevetés nem mutatja meg a különbségeket.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Azt mondták 0 perces, full bontatlan és erre is él a 3 év gari. Az egyik alkalmazott tetette félre magának, de aztán nem jött össze rá a keret és már el kell adniuk. De ahogy láttam a panashop oldalon még másik üzletben is van készleten 1 db.
Ami eddig kiderült számomra, hogy jobb, az az input lag, mert az st60 nagyon le lett húzva ezen a téren (st50-hez képest is). Ez szempont lehet, mert menne rá egy ps3.
De kép minőségben nem fog átjönni a különbség? a gt60 sokkal nagyobb előrelépés?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"a gt60 sokkal nagyobb előrelépés?"
Persze, hogy nagyobb előrelépés, de a kérdésed ST60 vs GT50-re vonatkozott. Szerintem bőven jobb tévé a GT50, hogy ez neked megér-e 50 ezret, azt neked kell megítélni. Az input-lag különbség egyértelmű, de egyéb képminőség-jellemzőkben is előrébb van a GT50. Hogy az apróságokról (távirányító-különbség, + csatlakozók, tuner-különbség) ne is beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
válasz liszi70 #47647 üzenetére
Közben olvasgatom itt a fórumot a kérdező kérdése, hogy melyiket választanák, ha egy árban lenne a kettő és még igy is szinte mindenki azt írja, hogy az st60-at
Azért kérdeztem az gt60-at, mert ha a gt50-re épül, akkor kb. nem sok mindenben jobb, az meg ugye 300k-ról indul.
megér-e 50 ezret, azt neked kell megítélni
Oké, akkor ez nem egy ilyen kihagyhatatlan vétel ezek szerint... Vagyis nem az a jelenség, hogy "úúúú, mekkora mák, hogy még pont van 1 db ebből a tavalyi csúcs tévéből, azonnal viszem, nehogy más vigye..." -
nagyúr
"Oké, akkor ez nem egy ilyen kihagyhatatlan vétel ezek szerint... Vagyis nem az a jelenség, hogy "úúúú, mekkora mák, hogy még pont van 1 db ebből a tavalyi csúcs tévéből, azonnal viszem, nehogy más vigye..."
Nem, de azért szerintem jobb készülék. Nyilván drágább is.
Egyébként vegyél GT60-at! Az sokkal jobb, mint az ST60.
"Azért kérdeztem az gt60-at, mert ha a gt50-re épül, akkor kb. nem sok mindenben jobb"
De. Állítólag jelentősen jobb lett a GT60, mint a GT50 volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest