Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitpalace
senior tag
válasz
trassher #79089 üzenetére
De ugye nem vetted ki a koplett műszerfalat érte?? Nekem nem ugrott szét a hamutál egyben maradt szerencsére és ugyan úgy működik. 2 perc volt kb a cseréje.
Más: 1.7dti (Y17DT) G astra Caravan nehezen melegszik. Kb. 15-20km kell mire eléri a max. 85C-ot addig meg sem mozdul a mutató kb. De középre (90C) sosem áll be a mutató. Termosztát lett cserélve nem segített. Vagy ez normális nála? 1 hónapja van nálam, nem ismerem még annyira (kartonlap hűtő előtt hogy hamarabb melegedjen)
Ha van egy Pioneer fejegységem be lehet úgy kötni gyári rádió helyére hogy multikormányról ugyan úgy menjen? Esetleg a kis kijelzőn a freki és az RDS is menjen vagy ez lehetetlen?
A válaszokat előre is köszönöm!
üdv! -
farkas-j
őstag
válasz
Markizmark #79121 üzenetére
Bocs, OBD2-t akartam írni, eltévesztettem.
A Meriva A 1,4-nél működik. Nem értem az írásod elejét. Tilos OBD2 adaptert használni??? Magyarországon is forgalmazzák, csak dupla áron azért írtam kínai linket.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon #79138 üzenetére
Passz, én csak egy felqrt informatikus vagyok némi autós családi vénával, ennyire nem mentem bele az Opel világba, lélekben én régi Alfás vagyok
Meg Trabantos. Meg Ladás meg van egy veterán Honda robesz is, japán belpiacos
Szóval ja, azért vannak bajok.
Láncosnak az is láncos, ennyit tudok, kb. ugyanaz kívülről is, gondolom némi hengerfejben tér el és ennyi. Utca végén volt egy C Corsa ilyennel de eladták. Így nyomoromban ha otthon vagyok csak a manualok segítenek
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon #79136 üzenetére
Úgy tűnik D-be is rakták még. Motorkódra azonos, szóval nagyon apró dolgok lehetnek máshogy, különben kapna újat.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Romeo619 #79133 üzenetére
nagyon ritkán ha kiveszem sebességből, és leesik a fordulat szám
Ilyet sem szabad neki. Semmilyet se. Optimális esetben szép lassan felmelegszik az olaj, eléri az üzemi hőmérsékletet és onnantól kuss olajnyomás. Se terhelten, se magason, se kanyarban. Szóval van azért gond.
Hát ha egy XEP szakértő megy, akkor tuti ránéz diagnosztikával is, nekem első dolgom lenne mióta beleástam magam ebbe a rohadt autóba.
Hát, szerelő, szerelő, szerelő. Neki egy ilyen tucatmotort ismernie kell.
-
Romeo619
senior tag
válasz
Tikakukac #79132 üzenetére
Nem tudok róla, hogy zabálná az olajat, de ennek meg mindegy is mert dobom ki ami benne van
Az a durva hogy amikor beülök még új szaga van de az az igazi új nem utánafújt
Nem!!! menet közben soha nem villan fel azóta, nagyon ritkán ha kiveszem sebességből, és leesik a fordulat szám. Meg ha állok lámpánál, de tényleg ritkán. Csak azért zavar mert elakarom adni, és nem akarok átverni vele senkit.
Most elviszi valaki próbakörre az lesz az első kérdése, hogy ez meg mi??
Mondom remélem az olajcsere finomabbra segíteni fog rajta
-
Tikakukac
titán
válasz
Romeo619 #79131 üzenetére
Ha kompresszió nincs, akkor azt javítani kell úgyis, mert lesz olajzaba. Tudtommal pedig ez a motor sok dolgot csinál, de ezt pont nem kéne.
A cuccok megvéve lehetnek jók, be is kell rakni őket
Nyomatékkulcs kérdésemre egyik helyen a "minek az?" volt a válasz. Csak példa volt.
El sem hiszed milyen patika állapotú autókat láttam már széttekerve. Egy srácnak pályás Accordja újként nézett ki 380k km után. miután beszámolták lett 123k km-es
Menet közben ha fel is villan, akkor gáz van. Hidegen 1-2 sec plafon és onnantól soha többet. Gyűrűzés meg nem vészes, a munkaóra a több itt is szvsz.
-
Romeo619
senior tag
válasz
Tikakukac #79130 üzenetére
Elmondása szerint ezzel a 10W40el hiányzik 0.1Bar ki lett mérve az olaj nyomás. De mondom teszek még egy próbát a 0W40-el. Inkább az mint megint szórakozni vele. Ha tényleg ennyi hiányzik, akkor nagy eséllyel a szaros 10W40 iszap miatt nem megy át rendesen, de adja isten hogy csak ennyi legyen...
A berakott cuccok jók, mert együtt rendeltünk Bárdiról, sőt az olajpumpa javító készletet Opeltől rendeltük, mert bárdin nem volt arra várni is kellett egy hetet...
SZVSZ nem tekert az óra. akkor az belül is úgy nézne ki, ez meg patika állapotú kívül belül.
Ez a gyűrűzés gondolom többe kerül, mint maga az autó értéke
remélem az olaj csere megéri, mert legalább a lánc nem zörög, csak az a rohadt lámpa...
-
Tikakukac
titán
válasz
Romeo619 #79129 üzenetére
Ja, hogy kompi nincs. Hát figyelj. Nálunk az autó tutira 170k km-t futott, mert újonnan vettük, G Astra, de motor ugyanaz. 200m-t megy az autó hidegen, télen-nyáron. A legbrutálisabb motorgyilkos üzem. Ha így nem kopik szét, főleg, hogy ezt még a márkaszerviz is kínálta 10W-vel, akkor az tekert, bár nem írtál állást.
Ha makkod van, akkor a berakott cuccok legalább jók. Innentől meg rendes szerelő aztán gondolom bontás lesz, ha gyűrűzés lesz.
-
Romeo619
senior tag
válasz
Tikakukac #79128 üzenetére
Háromszor olvastam el, de elsőre is megértettem ezt beszoptam ezzel a szerelővel...tehát a 10W4 az ba***tos benne nagyon. Elsőre akkor cserélek barátommal olajat ahhoz nem kell szerelő akna is megoldja. Remélem ez segíteni fog neki.
Igen igen mondta, hogy nem elég feszes a lánc ezért csörög!!
Nem eszi az olajat csak a kompresszió alacsony. Állítása szerint visszatekerték az óráját...de én ezt kétlem :/
Á-á semmiről semmi nincs csak a számlák az alkatrészekről. baráti áron csinálta meg de akkor most lehet költhetek rá megint :/
-
Tikakukac
titán
válasz
Romeo619 #79125 üzenetére
B.zdmeg.
Elsőre csúnyát írtam, nekimegyek megint, mi is XEP károsultak vagyunk, bár vettek volna 1.6-ost és inkább enne olajat, mintsem ez a láncos móka.
Eléggé zörgött a láncom, és elkezdett bevillanni az olajlámpám is.
Nálunk a szutyok olaj és a valószínűleg átqrt szerelő miatt tele volt olajsárral az egész motor, emiatt nem volt olajnyomás, emiatt nem feszített a lánc és emiatt lett cserés az is plusz teknő le és mosás.
Na mondom most már elviszem szerelőhöz nem várok tovább. 170.000km ugye ilyenkor esedékes. Annak rendje módja szerint lánc lett cserélve, illetve fel kellett újítani az olajpumpát. Szerelő elmondása szerint ráfért.
Ha be van szűkülve minden járat és szerencsétlen nem bírja nyomni az olajat, nem csoda.
Mellette lett még olajszűrő, és olajgomba is cserélve. Mondta hogy kicsit durvább olajat tett bele 10W40-t mert kopott a motor.
Gépész nem vagyok, de itt azért elengedtem volna egy kövéret. Kopott motort megjavítunk. Nem sűrűbb olajat rakunk bele. A sűrűbb olaj nem old meg semmit, csak elkendőz. Ennél a motornál, ahol eleve gyárilag 5W a plafon, ezt úgy hívják, hogy agyatlanság. Mióta bevertem magam a GM helyett a Fuchs olajat és a noname szűrő helyett a Hengstet érdekes módon nincs láncüvöltés 0 másodpercig sem. Kuss van. Nem hideg oldalit növelünk. Amúgy kompresszió kevés vagy olajat eszik? Mitől kopott? Érzésre?
Oké fasza nem zörög a lánc, de megint kivillant az olajlámpa. Vigyem vissza. Kimérte az olajnyomást hiányzik 0.1 Bar faxa. Tett bele egy ilyen folyadékot amitől sűrűbb lesz az olaj.
Esetleg gépzsír nem volt valahol? Kis fűrészporral. Az elég sűrű lesz. A gép, mint a zsebóra. Kövi olajcserekor meg blokkcsere majd.
Na most megint elhoztam, és alapjáraton amikor nem pörgeti a motort felvillan a lámpa de már csak nagyon ritkán. qva jó...közel 200k-t fizettem és még mindig nem jó pedig szeretném eladni de így nem merem meg nem is akarom.
Remélem papírod van mindenről, mehet a pénzvissza és rendes szerelőhöz menj.
Mi a francot csináljak vele? vigyem másik szerelőhöz? Vagy mi a fene baja lehet még?
Keress valakit aki érti amit csinál. Tudom, nehéz. Keleten van az autó nálunk és hát halál. Márkaszerviz hibakód olvasást hónapra vállal, mert a gépük rossz. Mondom izé és akkor ha nincs akkor alapvető dolgokon kívül a szerviz nem tud semmit csinálni? Nem. Szilent és féltengely gumiharang cserére várok 4 hete. Megvettem mindent, ott van a dobozban. De nincs rá senki. Kóklerek vannak, ígérgetés van meg vállrántás, hogy na. Rendes OPCOM olvasást végül egy rendes srác intézett, aki éppen Debrecenből ment Miskolcra és beugrott a cuccal. Első lambdaszonda gondunk lett végül, nem hátsó. Durván repkednek a fesz. értékek, azt mondta.
-
Romeo619
senior tag
Kleenflo volt a neve az adaléknak, csak nem akartam leírni. a Bárdiból lett véve.
Hát azt mondta szét lett szedve a pumpa korábban és nem megfelelően lett összerakva.
Igen időközben olvastam, hogy 0W30 kellene bele isten igazából...jó hogy hetente nem sokat használom, kb 100-120km-t -
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
Z14XEP Opel Corsa D 1.4 Benzin.
Eléggé zörgött a láncom, és elkezdett bevillanni az olajlámpám is. Na mondom most már elviszem szerelőhöz nem várok tovább. 170.000km ugye ilyenkor esedékes. Annak rendje módja szerint lánc lett cserélve, illetve fel kellett újítani az olajpumpát. Szerelő elmondása szerint ráfért. Mellette lett még olajszűrő, és olajgomba is cserélve. Mondta hogy kicsit durvább olajat tett bele 10W40-t mert kopott a motor.
Oké fasza nem zörög a lánc, de megint kivillant az olajlámpa. Vigyem vissza. Kimérte az olajnyomást hiányzik 0.1 Bar faxa. Tett bele egy ilyen folyadékot amitől sűrűbb lesz az olaj.
Na most megint elhoztam, és alapjáraton amikor nem pörgeti a motort felvillan a lámpa de már csak nagyon ritkán. qva jó...közel 200k-t fizettem és még mindig nem jó pedig szeretném eladni de így nem merem meg nem is akarom.
Mi a francot csináljak vele? vigyem másik szerelőhöz? Vagy mi a fene baja lehet még? -
Gergőke88
addikt
-
Gergőke88
addikt
J Astra tulaj van itten?
Vettünk egyet, és gumiméret kérdésem lenne.
195/55 r16 van rajta, de ezt mindenképpen kukáznám.
205/55r16 rámegy, kézikönyv szerint igen. -
momo2828
tag
válasz
mohabá 007 #79117 üzenetére
Wow köszönöm
-
farkas-j
őstag
Szerintem érdemes beruházni egy Bluettooth-os OBD adapterbe. 1500-2000Ft-ból meg lehet úszni Kínából rendelve, de itthon is kapható. Androidos telefonra fel kell hozzá telepíteni (a Play áruházból) egy appot és ki lehet olvasni a hibakódot leírással együtt. Javasolt app pl. a Torque.
-
momo2828
tag
válasz
mohabá 007 #79115 üzenetére
Akkor ezért nem találtam a csatit tegnap
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark #79109 üzenetére
"...az A vekit ki lehet villogtatni, úgy mint egy F astrát..."
Úgy nem fog menni,mert az A Vectra,és a Kalibra nem 10 pines OBD csatis, hanem 10 pines ALDL csatis,ami a motortérben van.Ha sikerül érthetően leírnom a kivillogtatást,"közkinccsé
" teszem.
-
momo2828
tag
válasz
Markizmark #79111 üzenetére
Megpróbálom este, köszönöm.
-
momo2828
tag
válasz
Markizmark #79109 üzenetére
Nem hallottam még olyanról, ezt hogy kell elképzelnem?
-
momo2828
tag
Sziasztok!
Van köztetek valaki, Komárom Esztergom megyéből esetleg, aki tudna hiba kódot kiolvasni nekem egy A Vectrából?
Tegnap jöttem vele hazafelé, emelkedő, szembeszél, egyszerre csak elment az erő, check engine lámpa, alapjáratot se tudott tartani, csak szenvedtem vele egy piros lámpánál.Aztán visszatért az alapjárat, és el tudtam indulni szerencsére, és eljutottam hazáig. Check engine sem világít már ma, de gondolom csak van valamilyen eltárolt hiba.
Köszi!
-
-
válasz
lsebestyen #79102 üzenetére
Én voltam aki írt a Lidl autó húztról. Tapasztalatam alapján csak a H astránál nagyon macerás, Fiat, Peugeot esetében egy órás munkavégzés követően használható.
-
bandi0000
nagyúr
kösziy mi pénzért adják azt ?
-
-
bandi0000
nagyúr
Nem tudtok ajánlani valami normális üléshuzatot F astrára? Gondolok itt arra, hogy ne lógjon mint a fos
meg ne szakadjon szét 1 hónap múlva
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest