Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Én pár éve megvette megy MSI tápot hardverapróról... Bőven megvagyok vele.
Tartalékként van otthon 2db Seasonic SS400-ET Bronze, sok tyúkbéllel. Az még minőségi klasszik.
Akkor megvettem az MSI-t kőkemény 15 ezer forintért... Megy ameddig megy.

-
-
-
-
vlaci79
senior tag
Alumínium kábelek?
Erről merre találni infót? -
2011-ben vettem egy FSP Aurum 750W 80+ Gold tápot, félmoduláris. Akkori áron 38 ezer forint volt. Kiszolgált egy AMD FX-et 5GHz-en R9 290-el, majd egy R5 1600-at, 3600-at, 5800X-et most épp RTX3080-al használom azóta is. Az egyetlen elem a gépben ami benne van 15 éve, idő közben minden cserélődött körülötte, még a ház is. Nagy a bizalmam felé. Évente kinyitom, hogy megnézzem a kondik állapotát. Hibátlan és tökéletesen a gyári specifikációkon belűl van a mai napig, kiméregettem tavaly ősszel.
Retró gépeimben főképp Seasonic, Hipro és Enermax tápok szolgálnak, 20-30 évesek, hibátlanok. A saját korukban nyilván a csúcsot képviselték, jól tapasztalható módon semmi gond nincs velük azóta sem.
-
Azért mostanra megint az van, hogy a csúcscuccok fogyasztása is feljebb ment, szóval a azokba a méretekbe kéne belenyomorgatni 1KW, amit anno 300W-os cuccokhoz találtak ki. Átlagos használat mellett nincs annyi baj tápokkal, amennyire tudom.
Nem véletlenül tolja az Intel a 12VO-t sem.És az ATX is 30 év körüli szabvány, az összes power good, standby, stb-vel együtt, aminek meg kell felelni.
-
Nekem egy '21-es keltezésű Seasonic Focus PX 550 van a gépemben, ami hibátlanul teszi a dolgát, de az elsőt gariztatni kellett, mert egy kondenzátor rossz helyen volt és a kábel rögzítőfüle gyakorlatilag összetörte. Ott azért én is elgondolkodtam.
-
Immáron lassan több mint 10 éve megy Super Flower Leadex Platinum 750 W
Ez még régebbi szabvány, eddig mindent elbírt, akkor 25eft volt ami nem kevés. 500w TDP-re húzott 18 magos i9-est RTX3080-assal, többféle kétprocis és több videókártyás rendszert. 130/140%-ig terhelhető ha kell, de gondolom a bele ugyan az mint az 1000w-os modellnek.
Most nyugis dolga van 9800x3d és 5070ti alulfeszelve a ventije nem kapcsol be terhelés alatt sem. Legjobb tápvásárlásom, bár elötte meg a híres Corsair VX450 volt ami szintén vitt mindent amit rákötöttem. Erre nem emlékszem mennyibe került de ez már jó régen volt. Az elött egy CWT beles 400w oem tápom volt 20 éve. A legelső PC-mben vargáné volt, meg is lett az eredménye...na az vezetett rá hogy nem spórolunk tápon.
Ha kellene vennem akkor maradnék a superflowernél de alaposan megnézném a teszteket amik kimondottan a túlterhelésre és az alkatrészminőségre világítanak rá. -
autóknál ugyanez...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest