Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ufonauta
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Ez sajnos a legtöbb szélvédőmosó folyadéknál így van. Ráspricceled, törölsz egyet és marad egy filmszerű réteg, ami azonnal ráfagy az üvegre, mivel az alkohol hirtelen elpárolog belőle és a víz nem tud olyan gyorsan elillanni. Végül is a téli csak azért téli, hogy ne fagyjon bele a tartályba, a vezetékbe és spricnifejbe. Én este amikor beállok a parkolóba lesprickolom az ablakot, amikor még meleg. Így nem fagy rá a trutymó és reggel reménykedem, hogy gyorsabban melegszik az ablak, mint ahogy az előttem menő összeb@ssza a szélvédőt.
-
WZP
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nyugi, olyan is volt

-
WZP
aktív tag
Jól teljesített ma a gép a hóban

sajnálom szegényt így kínozni, de szerencsére eddig jól bírja
olcsó vezetéstechnikai tréning -
zolikaDB
veterán
válasz
Chiftain
üzenetére
Turtle jégoldó - kalap szar, már -5-ben is hiába fújom, fagy oda az ablakra.
Sonax - ma, -10-ben is ráfújtam, és nem kellett kaparó, szilikonos ablakpucolóval lehúztam a finoman megkásásodott jeget.
Tudtam én, h a Sonax ár/érték arányban jó, de szerintem ezek után nem is veszek másféle autóápolási cuccot. Van wax, sampon stb, mind tud olyat valahogy, h az jön le, a többi csak fölösleges pénzkidobás. -
-
Declare
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Motorolajra azt mondom oke, ha olyan a motor, hogy szereti csipegetni. A hütöviz viszont szvsz felesleges. Elferni elfer a pot fektarcsa is nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#67990) diablo1984 beletömködöd a havat, legalabb tuti lesz a hütes egy darabig, alacsony szinttel is

(#67991) B-L-A-C-K csak azert nem irtam volna, de ha mar valaszoltam, akkor gondoltam okoskodom is egy kicsit

Nekem is van spriccelös jegoldo....vilag barma vagyok, hogy nem volt az elsö dölgok között, amit megvettem a kocsihoz
. Csinaltam olyat is, hogy ugy hagytam a kocsit rövid idöre a parkoloban, hogy befujtam a szelvedöt, meg az oldalso üveget elöre ilyen cuccal es ugy ültem be, hogy jeges volt a kocsi mindenhol, de az ablak nem
tuti cucc -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére
Még reggel van, amúgy előttem is W-vel írták most néztem, b@zd le őt is már akkor...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Chiftain: Ha bemelegedik a kocsi akkor oké, de álló helyzetben -10be lenne fél nap. Van ilyen jégoldó spriccelőm, azzal ráveretek az ablakra letörlöm és jó lesz, de utána míg nem melegedik be a kocsi nem szabad használni az ablakmosót.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Próbáltam ablakmosót néhányat. Az összes ráfagy, kivéve ha kicsit már bemelegedett a kocsi és tudok meleg levegőt fújni az ablakra. A legjobb az volt amikor befújtam páramentesítővel a szélvédőt másnap reggel meg a -4be ráfagyott belülről! Szépen megfogtam és úgy belevágtam a legközelebbi kukába hogy csak zörgött!
A lényeg hogy tök mind1 mennyi van írva az ablakmosóra, amikor benne van a tartályban nagy mennyiségben akkor jó, de ahogy szétkeni a szélvédőn az ablaktörlő és vékony réteg lesz belőle, rögtön ráfagy. -
Declare
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szerintem ez felesleges. Ennyi eröböl legyen fek folyadek, olaj, üzemanyag, tartalek fektarcs es egy kis klima gaz is a csomagtartoban

Ha a hütöfolyadek elszivarog, azt ugyis jelzi a kocsi, meg latod. Ha ez megtörtenne, akkor sem ugy lesz, hogy méssz-mész es egyszer csak hopp 3 liter elfolyt es azonnal meg kell allni....vagy ha igen, akkor mind1 mi van a csomagtartoban

Ha elszivarog lassan es egyszer csak latod, hogy baj van, akkor még böven tudsz vele menni, csak nem padlo gazon. Ovatosan siman el lehet menni a következö benzinkutra, akarhol is vagy, ahol meg lehet venni lötyit.
(#67986) B-L-A-C-K hütöfolyadekrol volt szo, nem ablakmosorol. Ha a hütöfolyadekod rafagy az ablakodra, ott asszem indokolt a szerviz
. Jah es OMV 
-
diablo1984
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Tescoban 1790-èrt van az 5 literes -30ra kevert alukímèlő! Nekem az van a kocsiban teljesen jó!
-
Declare
őstag
válasz
Juditta_56
üzenetére
Köszi
jo tudni, mikre kell figyelni.....ezek a dolgok benne vannak a pakliban.(#67977) Doggy dog nekem ilyen akkor jött, amikor a min jel alatt volt a szint. Lehet, hogy amikor nezted a nyomas feljebb nyomta vagy nem tudom....en biztos vennek es ratöltenek.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én Unixos vagyok. De régebben írtam hogy miért.
Fagyállóról most nem tudok nyilatkozni. Mert ami benne volt, ki lett mérve a benzinkútnál, és mondták hogy felesleges lenne még cserélni. -
tixem
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Legutóbb a Metroban vettem literes koncentrátumot, egész jó ára volt.
1:1 arányban bekevertem egy 2 lityós kólásüvegbe és ott pihen a csomagtartóban just in case. 2 liter biztos elég lesz
-
Juditta_56
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Szovics Autó, Hévízgyörk. Ajánlom is Őket szívesen, velem eddig (2007 óta járok hozzájuk) nagyon rendesek voktak. Ha emberi távolságon belül lax...
-
AMD Power
titán
válasz
Juditta_56
üzenetére
Huh az szép.... nekem 2 év 8 hónap alatt kb 250-300e ment el a kocsira. De abban benne van a kötelezőtől , teljesítmény adótól kezdve, a Pesti autópálya matrica, minden... És ez kb 21.000 km.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Juditta_56
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hol csináltattad?
Mármint a szilent cserét. -
Juditta_56
aktív tag
-
beg
veterán
válasz
Juditta_56
üzenetére
Hasonló előtt állok én is. 2 hónap múlva műszaki, amiket eddig összegyűjtöttem:
Szilentek (nekem is mindegyik, de főleg az elsők kopognak)
Kutyacsont (bár kerékcserekor rángattam őket még nem kotyogtak)
Hátsó rugók (jobb törött)
Toronycsapágyak+toronyszilent
Munkadíj
Műszaki díjaMár keresem a kalapácsot a malacperselyhez

-
-
Declare
őstag
válasz
Juditta_56
üzenetére
Miert kellett cserelni? Mik voltak a tünetek?
-
Juditta_56
aktív tag
Meghoztam az autót a szerelőtől, elöl mind a négy szilentet cserélték - nem én vittem az alkatrészt -: 30000,- Ft.
Ebből az alkatrész közel 16k.
(Astra H 2004) -
Szada85
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sosem voltam jó fotós, biztos azért becsapós.

Tökéletesen emlékszel, ma már lassan Szent Grál egy gyári 16 szelepes darab, hogy a limitált kiadásokról ( Champion, SuperBoss ) ne is beszéljünk.

-
Grande Ale
őstag
Tegnapi kuplung benyomásos motorleállásos hozzászólásomra ha emlékeztek:
El tudtam vinni ma szerelőhöz, rádugta a gépet, azt írta, hogy lambdaszonda magas feszültség, vagy valami ilyesmi. Azt mondta a szerelő, használjam nyugodtan, ha fog még szórakozni, akkor ki kell cserélni a lambdaszondát.
Gondolom, hogy más baj nincs, ha ilyen hibakódott olvasott ki, akkor csak ez lehet a baj...
-
Szada85
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Neem, ez egy F Gsi szintén.
-
AMD Power
titán
-
Szada85
aktív tag
válasz
urban racer
üzenetére
-
Szada85
aktív tag
válasz
urban racer
üzenetére
Korábban, olyan 6-7 éve jártam Újpeströl Dunakeszire dolgozni, akkor hajnalonta láttama egy ilyen kéket, mintha hasonló lett volna a rendszáma is, de akkor valószínü keverem.
NE vagy XE volt? -
Szada85
aktív tag
válasz
urban racer
üzenetére
Láthattam ezt az autót Káposztásmegyeren, a Külsö Szilágyí út vége felé a házak elött parkolni?
Vagy csak keverem egy nagyon hasonlóval?
-
AMD Power
titán
válasz
urban racer
üzenetére
Nem lehet egyszerű. De azét jó buli lehet!

A ksi GSI ezen a képen még nagyon szép. De ahogy nem gondos kezekben van, mint ahogy írtad gyorsan le is amortizálódik.

-
Szada85
aktív tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Átérzem, szerencsére a lakás mélygarázsában sarok melletti elsö helyet bérlem, így csak 1 oldalról van mellettem autó, azzal pedig jóban vagyunk, így ott nincs gond.
Napközben sokáig a ház elött parkoltam én is ( öreg a garázskapu, nem hangtalanul nyílik, gondoltam megkímélem a lakókat ), míg a multkor egy idös papi tolatóradarnak használta az autó elejét, és párhuzamos parkoláskor addig nem tolatott, amíg már nem tudott az autómtól...akkor elörébb gurult egy 40 centit, kiszállt, és megnézte a saját (!) autóját, nincs-e baja...
Murphy, hogy pont akkor néztem ki az ablakon, így végig követtem a mutatványát, majd ki is szóltam neki, hogy akkor ´lesszíves megvárni, míg leteleportálom magam, szerencsére a rendszám van legelörébb, így csak azt puszilta meg.... erre mondom, hogy szörnyü lett a világ, az emberiség...

Azóta ha kell, naponta 4-szer is le-, kiállok a garázsból, mert csak ott tudom biztonságban az autót...
-
urban racer
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Meglátjuk, egyelőre a tapasztalatok pozitívak.A motor opel, a hajtás japán, a kettő között vannak érdekes dolgok
Kardánfelfüggesztőt cseréltem, az pl a volvo 840-é
De a termosztát teljesen tucatholmi. Korából adódóan inkább a karosszéria-kiegészítőkkel vagyok meglőve. Típushiba az indexbúra lehullása. Bontott sincs, mert azokról is már lehullott (Kecelen voltam, ahol több, mint 100 frontera bontódik)
Majd nyáron lesz műszakis, addigra csak találok valami megoldást
Találtam egy képet az ex-autómról:

1 éve fennt volt hahun, olcsó volt, gondoltam visszaveszem. A recaro ülés széle az oldalmerevítő drót alá kopott, a tetőkárpit tűzőkapcsokkal volt felrögzítve és az egész autó teljesen elhanyagolt volt. 4 csíkot húzott a hóba a futómű... Sajnos az már úgy éreztem, hogy nem az én GSI-m

-
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Én is sokat szoktam böngészni ezeket, valóban én is megdöbbenek némely hírdetésen, a képek is sokszor ócskák, kicsik, vagy olyan részt fotóznak, ami irreleváns, néha egészen szórakoztató tud lenni.

Az ember árérzékeny szerzet, ha meglát egy olcsóbbat bármiböl, akkor természetesn az kezdi el Öt érdekelni, mert ahogy Te is írtad, " biztos nem annyival rosszab "...DE
Tisztában vagyok vele, hogy az enyém egy rétegmodell, amit célzottan keresnek/vesznek emberek, ha jön rá érdeklödö, akkor lesz másik autó, ha csak kulákok, akkor pedig megmentek egy ritka autót az utókornak. Azt gondolom, hogy ritkasága miatt nem feltétlen fog csökkenni az értéke ennek Sem, mint ahogy a Kadett/Astra Gsi-k ára is kúszik szépen felfelé, ahogy ritkulnak.
Meglátjuk, elég sokaknál van parkolóban mobile-n és ebay-en is, bízok benne, hogy nem csak ennyi álmodozó van. 
-
AMD Power
titán
válasz
urban racer
üzenetére
Nem egy tömegmodell az biztos. Ennek persze vannak előnyei, de szerintem inkább csak hátrányai. De min t a videón is létszik van benne "terep" a gépben az biztos!

-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 1.6-os Z16XEP motoros 2007-es Astra G-hez milyen akkumulátort érdemes venni? Mind márka mind paraméter szempontjából?
-
válasz
urban racer
üzenetére
Meggyőző gépezet.

-
urban racer
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Itt ismerkedtem az autóval:
[link]
[link]Sajnos újabb videó nincs, mert az a helyzet, ha lenne, akkor esti híradó-gyanús lenne

Párommal mindig nekiállunk valamilyen sorozatot nézni, most épp(igazából már legalább 1,5 hónapja nézzük-most tartunk a 7.évadnál) a JAG-et töltöttük le, és ott is kiszúrtam egy fehér fronterát. SZóval a frontera mindenhol ottvan. Ráadásul már 2x láttam a kisvárosunkban(Veszprém) egy Nxx-xxx rendszámú ugyanilyen lila fronterát.
-
urban racer
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ezt így valahogy sejtettem
Nem egy tucatholmi. Az enyém hálistennek nem rohad, viszont a lakk pereg a motorháztetőről és a belseje is hagy némi kívánnivalót. Viszont ami rossz volt rajta műszakilag, azt mindent sikerült kijavítanom, ami nem kis feladat volt(pl. kiegyenlítőtartály nincs gyáriban már-nem gyártják és már nincs raktáron se), utángyártott sincs belőle.Már pár fatuskót kirángattam vele meg a kerítés alapanyagát is leszállítottam, de az igazi építkezés csak márciusban kezdődik

-
AMD Power
titán
Ez valóban egy elég "drága" Opel!!

-
AMD Power
titán
válasz
urban racer
üzenetére
Egy kis Frontera!
Szerintem te vagy az egyetlen akinek ilyene van itt!

-
Doggy dog
senior tag
válasz
Szada85
üzenetére
Tegnap mellém állt megint az a tag,aki meghúzta a vezető oldali ajtót.
Néztem is,hogy vajon a "pocakjával" hogyan tudott kiszállni az autójából.
Az ajtómon nem láttam rányitás nyomát,de biztos ami biztos alapon arrébb álltam 1 kicsit!Most az a "menő" itt nálunk,hogy úgy állnak be,hogy jó passzentos legyen balról,ahonnan kiszáll.A másik oldalon meg 3x akkora hely.
Négy emberkét tudok,akik mostanában így parkolnak le két autó közé. -
urban racer
senior tag
Sziasztok! Szeretném bemutatni a munkás/építkezőautóm. Már 3 hónapja megvan, tökéletesen elégedett vagyok vele. Jön-megy megáll, közben jó sokat eszik
Minden-féle fajta utánfutót húzgálok vele, attól függ mit kell éppen cipelni: Építőanyag, markológép vagy 6 méteres vasanyag. Amikor meg rámtör a varacskosdizsnólkodás, megyünk kicsit terepezni a környéken haverral (ő egy patrolt hajt). Korábban már volt opelem, igaz más kategória, még réges régen voltam PH-s opel talin is.
Ő lenne az:
-
Petyyyyy
addikt
Ne hagyjatok az ajtózsebben üveges vizet. Csak mondom.

-
HF77
őstag
üdv
szerintetek több az értéke egy limitált kiadású Opel Corza-nak?
1999.06 havi
100.évfordulóra készültek egyike....
(szóba került hogy megválunk tőle)köszi
üdv -
-
trassher
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Igen sajnos ez a jellemző de szerintem sok olyan is van aki tisztában van azzal mit keres és mit várhat el. Nem kell szívbajosnak lenni, aki egyből azzal kezdi, hogy de ez akkor is ilyen öreg, biztos össze volt törve, nem ér ennyit annak meg kell mondani, hogy ki lehet fáradni a kapun. Nézegetem a g astra hirdetéseket, hogy ha eladásra kerül a sor akkor képben legyek az árakkal. Olyan mérhetetlenül lepukkant, igénytelen fosokat árulnak 800-900 között, hogy sírni támad kedvem. Sokan még arra is igénytelenek, hogy legalább a fotózás előtt kitakarítsák, lemossák az autót. Kíváncsi lennék ha létezne ilyen statisztika de erős a gyanúm, hogy a lepukkant szart hamarabb megveszik mint a rendben tartottat csak azért mert annak elkérik az árát. A leendő tulaj meg beleéli magát a tudatba, hogy biztos jó az olcsóbb is, a hülye csak le akar húzni.
-
flegga92
senior tag
Sziasztok! Ma vettem az F astrámra bontott carello fényszórót, fel is tettem, de nem egészen passzol. Index búra között befér az ujjam. Faceliftnél ezt más lett az első lámpa is?
-
Chiftain
aktív tag
Jaja az rendben van. Most az volt a gond hogy Pécsről leértem Szekszárdra és még ott is magas volt. Pedig a mutató meg a megtett út miatt már üzemmelegnek kellett lennie. Máskor 3-4 km alatt visszacsökken a szokásos szintre, -13 körül viszont emelt fordulatú alapjáraton ketyeg. Csak a kinti hőmérséklethez tudom kötni, pedig úgy tudom az nem befolyásolja jó esetben.
-
tutis
addikt
válasz
szentkuti11
üzenetére
pontos okát nem tudom, beszéltem bár bmw tulajjal, ugyanezt tapasztalták. (E46 323).
Lehet segítene egy alapjárati motor tisztítás, de ki tudja, mivel csak hidegen csinálta azt hogy párszor mintha ráléptél volna a gázra. de amint elhagyta a kék (hideg) zónát a mutató, stabil lett, mintha bebetonozták volna.
Amikor eladtam, akkor olyan srácok vették meg, akik világéletükben bmw-sek voltak, hoztak pc-t is, átnézték, de a srác is rögön mondta hogy az övé is ugyanazt csinálja, ez ilyen. -
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Pedig az eddigi tapasztalat ( akár felni, akár most az autóval ), hogy mindenki elöre, látatlanban is igyekszik alkudni.
Persze lehet hivatkozni a távolságra ( általában erre fogják, hogy nem szeretne 2x3-4-500 km-t utazni, ha úgysem hajlok az ajánlatára ), másfelöl én is pimaszságnak tartom, és szerintem a legritkább esetben müködhet már elöre beböfögni valami komolytalan árat, sokan bele is írják a hírdetésbe, hogy megnézés nélkül az árról szóba se áll az érdeklödövel, vagy épp ne írogassan neki " Mennyi a vége fönök " üzeneteket, mert nem fogja megválaszolni. Nem egyszerü a helyzet, tény.

Az eddigi kedvencem - akinek sikerült kizökkentenie még a komfortzónámból is -, aki a 270€-s felnit ( 1-2 tárolásból adódó pötty Volt rajta, amúgy hibátlanok ) látatlanban lealkudta 200-ra ( mert Ö úgye 200km-röl jön, ójajj ), majd megegyezés után elkezde, hogy " akkor jön, de még ha talál a felnin, akkor hibánként 5€ mínusz az alkudott árból...
Elég sokadik verzióját sikerült olyanra finomítanom a válasznak, hogy mégse zökkentsem ki a csúnya gonosz világba a mesekönyvböl, amiben élt...természetesen nem adtam el neki, 4 nappal késöbb elvitték 250-ért...Attól a fejem még Clooneysodhat, mert a testalkatom Jabbá-é...

-
zolikaDB
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
Eddig úgy tűnik igen.
-
zolmesz
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
Nem tudom, itt jártál-e már [link], de ha ilyet veszel, akkor ezt már csak be kell "regisztrálni" (vagy mi a megfelelő szó rá) vagy valami Opel szakszervizben, vagy egy autóvillamossággal foglalkozó szervizben pár ezer forintért, és már használható is (én még nem vettem, csak megérdeklődtem, és telefonon beszélem velük).
Ugyanitt találsz gyári távirányítót is [link], ha a felújított annyira nem jön be, de még így is olcsóbb, mint amit elsőre írtál. -
Chiftain
aktív tag
Hazafelé, Szekszárd -8 fok lehült motor alapjárat 1000. Bonyhád -7,5 fok alapjárat 750. Mecseknádasd -8 fok alapjárat 750. Pécs -8,5 fok alapjárat még mindig 750-nél tart. A -13 foknál melegebb idő, mert megérdemlem!

Ettől még lehet hogy hiba de nem tűnik katasztrófálisnak egyenlőre. -
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Igen, sajnos mi is mentünk/megyünk vele pályán is, haza is mentünk párszor, ezeket nem tudod elkerülni, de biztos lesz, aki majd ezek miatt is nekiáll a földön hisztizve hemperegni, ahelyett, hogy örülne, hogy " Langstreckefahrzeug".

Az megvan, hogy mi tetszik, viszont, hogy vennék-e rögtön abban nem vagyok biztos ( bár autóbuzi lévén valószínü ), eladni is részben azért akarom, mert legalább fél évig-évig heti 4-5 napot leszek céges úton ( sokszor más Kontinensen ), így az autó csak a mélygarázsban állna nagyrészt, az meg nem feltétlen tesz jót semminek.
Két dolog van, ami ( ezek szubjektív dolgok nyilván ) picit zavar benne, az egyik, hogy az alkatomhoz - 190 centi, 100kg, és nem a bokám vastag - nem tudom eléggé letekerni az ülést, emiatt borzasztó magasan ülök, a szélvédö felsö síkja is sokszor zavaró, a középsö tükör is nagyon belelóg a látómezömbe, a másik pedig, hogy túl sok a Tuning-potenciál hozzá, már szívósorokkal, nagyobb turbókkal álmodok, viszont szögelni ott a Gsi, épp elég egy kútba szórni a pénzt, szeretnék egyéb projektbe belevágni, így valami olyasmit nézegettem, ami picit nagyobb, powerben nagyjából hasonló, viszont nincs hozzá túl sok cucc, így kísértés sincs.
.
Így jött képbe a C Vectra GTS 3.2 V6.
Tudom, öreg, szívómotoros konstrukció, ami a gatyámat is leeszi, de valahogy mindig vonzottak a "különlegesebb" autók, ez a keresztem.
Úgy vagyok vele, hogy megvan az a Minimum-ár, amiért odaadom a Caravant, ha annyit nem ad érte senki, akkor könnyen lehet, hogy megmarad, és megkeresem a módját, hogy pár centivel lejjebb dobjam az elsö sort, akkor az elsö pontot kihúzhatom a listáról.
A másodikra meg tudom, adjam oda asszonynak a bankkártyám, és meg van oldva...

-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Majd max úgy fogalmazok, hogy George Clooneysodok...

Fel vagyok készülve nyilván valamennyi alkura, az árat is - mint nyilván mindenki - úgy löttem be, hogy figyeleme vettem a javítanivalókat az autón, plusz, hogy egy 5-10% alku beleférhessen a dologba. De így élböl majd 30%-al alacsonyabbat bedobni úgy, hogy még személyesen nem is látta az autót - ergo helyszínen nyilván rá akarna tenni további 10%-ot, mert ugye az a " szokás " -, , azt már azért picit szemtelen próbálkozásnak tartom.

-
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Ja jo, ezt adom persze

Sajna ilyen kis hibak vannak, de en inkabb arra gondoltam, amikor van valami bazi nagy huzas/nyomas es "jo az ugy".....nekem is van sajna ilyen kisebb nagyobb parkolos serüles
bar ezeket jobbara mosaskor/waxolaskor lehet eszrevenni...imadom, amikor mosom es igy "hat ez mia .... ooo baaa..hogy....aaa..."
.Ja meg az autopalyas köfelverödesek
hat azzal nem lehet mit tenni 
Sok kitartast az auto arulasahoz...kemeny egy menet lehet

Megvan mi lesz helyette?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Hogy saját példát is írjak, ahogy írtam is korábban hírdetem a hullaszállítómat, legolcsóbb OPC a piacon, cserébe a legjobban felszerelt ( és minden müködik is ), plusz ugye az egyéb extrák ( 18"-as hordók, gewinde, nagykipu, tarcsi cuccok ), 1-2 megcsinálandó dologgal ( emiatt is annyi, plusz eladni szeretném, nem hírdetni ) ez csak mint felütése a sztorinak.
Emberünk ír - egyébként az átlag szönyeg/tevekereskedöhöz képest rendkívül kultúrált egyén - szintén kért képet mindenröl, számlákról, fékbetét hány mm, kuplung hány mm-nél fog stb, gumik DOT száma.
Meg is kapott mindent, örülés van, tetszik neki nagyon az autó, korrekt történettel, megkérdezte, hány tulaja Volt, én illedelmesen megírom - ´csába a jólneveltségemmel -, hogy én vagyok a 6. ( ami természetesen mondhatjuk, hogy magas szám, és riasztólag hathat, elismerem )...Ezek után 3 napja ezen megy az Isaurázás, fenti okra hivatkozva bemondott 2000€-val kisebb max árat ( amivel mondjuk már Magyarországon is a legolcsóbb Caravan lenne
), amit ad ( illetve ennyije van, sikeresen elszólta magát telefonban késöbb ), mert az autó amúgy tényleg jó, jól felszerelt, de ennyi tulajjal " nem ér többet az autó ", mint megtudtam töle.
Ö meg mondjuk megtudta tölem, hogy annyiért ha vár még egy picit, nagyon szép törött, hullák szoktak lenni fent, biztos nemsokára rámosolyog a szerencse.. )De persze azóta is naponta jön üzenet töle, hogy " de, ha mégis meggondolnám magam, Ö nagyon szívesen megvenné még mindig azon az áron )
Persze erre valahol fel voltam készülve, a java nyilván még csak most jön majd, mindenesetre mókás.

-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Természetesen megértem, senki Sem önmaga ellensége, és egy korrekt, rendben tartott autót szeretne sajátjának.
A gondolatmeneteddel teljesen egyezik az enyém, már a hírdetés, az autó fényképeken levö állapota is árulkodó lehet, én is hasonlóan alaposan szoktam áttanulmányozni öket, mert valóban ezek utalhatnak a korábbi használatra, a tulaj hozzáállására.A karcosság viszont szerintem kicsit komplikáltabb.
Ugyanis a mai, önzö világban, ahol a többség úgy éli az életét, hogy " csak én vagyok, szarok mindenre, és mindenkire " már sajnos nem tudod kivédeni a karcokat, az ajtórányitásokat, mert egyszerüen ilyenné váltak az emberek.Én is hiába állok ha csak tehetem távolabb a parkolókban, vagy a legtöbbször olyan helyre, hogy egyik oldalról oszlop/bozót/padka legyen, és így legalább 50%-ban biztonságban tudhatom az autót, így is lett rajta 1 év alatt jópár ilyen karist, rányitás nyom.
Tehát ez alapján, ha valaki megnézi az autót, mondhatja, hogy igénytelen, gondatlan tulaja voltam az autónak, holott ez nem igaz.
Ismerös is hírdette az autóját, új turbó, M32 javítva, illetö elöre kért képeket, számlákat mindenröl, személyesen is körbebújta az autót, elmentek emelöre is, ott a szerelö is megdícsérte az autót, majd ezek után, hogy müszakilag hibátlan az autó, és nem tudott mibe beleállni, nekiállt a 2-3 hasonló ajtórányitás miatt 300 ezreket alkudni, " mert hat mégis hogy néz ki az autó, telifény kell, stb....".
Az ilyen pajtikra írtam, amit írtam. 
-
ufonauta
aktív tag
válasz
Chiftain
üzenetére
Nem hinném.
Az én Z14XE G Astrám pár perc múlva visszaveszi a fordulatot. Először 1000-re, majd 750-re. Ezt ilyen hidegben kicsit hosszabb idő után teszi (4-5 perc), de melegben is így indul, csak akkor sokkal hamarabb visszamegy a fordulat. Igaz én nagy hidegben sem melegítem sokáig, max. amíg letakarítom az ablakot és utána nem szét pörgetve elindulok vele. -
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Hat figyi, szerintem azert erthetö, ha az ember a legjobb allapotu auto megvetelere törekszik. 2-3 evesen nem nagy kunszt egy tip top allapotu autot felmutatni. 5-8-10 evesen viszont egyre inkabb.
En pl ha megnezek egy hirdetest es azon az auto koszos, egy rendetlen udvarban van, homalyos stb...az azonnal egy igenytelen tulajra vall. Ebböl azonnal arra következtetek, hogy akkor igy is tartotta karban/hasznalta a kocsit. Egy ilyen ember jo esellyel nem fog 10k km enkent olajat cserelni (mert vegiggondolja mondjuk, hogy sokat hasznalja rövid tavon), nem fog foglalkozni milyen olaj kerül bele, nem fogja melegiteni/hüteni vagy kimelni a motort amikor kellene stb.
Ugyan ez egy ütött kopott autonal. Ha össze vissza van huzva-nyuzva, majd legyintenek, hogy "oh, hat ez egy 8 eves astra, kit erdekel" az ugyan ezt feltetelezi.
Vagy a glettes/javitott/fujt auto....ha mar fenykepekkel kell ezt azt bizonygatni, akkor megette a rosseb...(gondolatmenet, oke lefenykepezte, hogy meghuzta az oldalat, de vajon lefenykepezte azt is, hogy fennakadt vele a szantaon es leszakitotta az auto fel aljat? ). Ellenben, ha szepen ki van javitva, akkor volt igenye arra, hogy ne egy lezuzott autoban üljön....plussz pont.
Persze ezek mind feltetelezesek, de bennem ez forog le.
Ellenben ha van egy tip top szep auto, akkor vagy csontnelkül atvagnak, pedig romma volt törve 2x
vagy valoban talaltal egy autot, amit körültekintöen hasznaltak/tartottak karban. Mert vannak 8-10 eves autok ilyenek is, meg olyanok is.Mondom viszont ezek szubjektiv nezöpontok, nem kell igy gondolkoznia mindenkinek

-
Chiftain
aktív tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelött hajnalban indultam haza, -13 fok volt, nagyjából 7 km-t mentem az alapjárat még 1000 volt. Rá 2-3 órára -9 fok körül az alapjárat leesett a szokásos 750 körülire. Ma reggel szintén -13 fok Pécs Szekszárd viszonylatban ~55 km az alapjárat megint 1000 körül van. Lassan álljak neki aggódni vagy ez még belefér a normális működésbe? -
adorjant
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Fojtószelepet valóban érdemes megnézni,plusz a környéken levő csöveket,elég sok trutyi jár arrafelé, ki kell takarítani.
EGR szelep is okozhat hasonló tüneteket, azt is pucold ki/ellenőrizd.
Ezeket akár otthon is elvégezheted,nem bonyolult művelet kiszerelni ezeket az alkatrészeket. -
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Én pedig azt gondolom, lehet alapja az aggódásnak, hiába beszélünk " csak " egy Astráról, ami " használati tárgy ".
A fórumokat olvasgatva sokszor mosolygok, hogy a legtöbb ember használt autó vásárláskor is azt az állapotot várja el, mintha szalonba venne át új autót. Mert ha karcos itt-ott, akkor már " Úristen, de le van lakva ", és még lehetne sorolni.Hiába van egy autó szépen javítva, akkor is ráragasztják a " de, hát törve volt " matricát sajnos.
Természetesen tudja fényképekkel igazolni, hogy nem egy triplaszaltó-veteményes mutatványból lett feltámasztva, de lesz sok ember, aki egy ilyen miatt már odébb áll, mert a neten olvasta, hogy "mérjélfestékvastagságot", "követeldaszervízkönyvet", "200ezekmfelettnevegyélmertmindenszétesik".
Egy hete hírdettem meg én is az OPC-t, még maradt barna hajszálam, de öszülök rendesen a népektöl...

-
lsebestyen
addikt
Új termosztáttal, reggel a -10°C-ban 2.5km alatt már kikúszott a kék sávból a vízhőmérséklet mutató.
Mondjuk a csere drága volt (19,5k), de egyrészt mondtam, h gyárit szeretnék bele, másrészt ahova vittem nem a legolcsóbbak, de a közelben nincs is nagyon jobb náluk, ha valami sürgős. + ma megkapta az új hátsó dobot, szintén gyári. A régi dob annyira kuka volt, h valószínűleg azért nem ment rendesen az autó, gondolom lefojtott. Most az újjal magához képest nagyon jól megy. 
-
zolikaDB
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
[link] Z14XE
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Eléggé megijedtem ma reggel. Mentem Pestre vidékről, egy körforgalom előtt lassítottam, kinyomtam a kuplungot, váltok vissza, minden felvillant, motor leáll! Következő lassításnál ugyanígy. Na mondom, ha Pesten cserben hagy nem tudom mit csinálok, de utána egyszer sem csinálta, a visszaút alatt sem. Mi lehet a probléma? Elég ijesztő. Autohoz jobban értő kollégám szerint nagy baj nincs, lehet csak a fojtó szelep, vagy mi a jó isten van elkoszolódva. Találkoztatok már ilyennel? Elviszem szerelőhöz, de szeretnék úgy odamenni, hogy van valami fogalmam róla, mi lehet ez, ő ugye azt mond amit akar...
Az autó 2005-ös Meriva, 1.6 16V benzin. Z16 XE a motor, ha jól emlékszem.
Megköszönném, ha esetleg valakinek volt már ilyen és elmondaná, hogy nagy-e a baj?Köszönöm!
-
trassher
addikt
Jobbhelyre nem is mehettél volna. 500K-ért veszel egy komplett g astrat is. Egy tisztességes fényező 75K körül fog kérni a festésért, egy kasztnis meg nem tudom mennyiért csinálná meg a horpadásokat de az sem lehet több mint 75K és akkor durván számoltunk. Bontott cuccokból is megvan ennyiből is akkor nincs gittelés. Szóval kell neked egy fényező és egy karosszérialakatos, vagy bontott alkatrészek amiket a fényező is fel tud rakni.Dr. Gonzο: Miért lenne bukta eladásnál? Képekkel, számlával bizonyítja, hogy mit és miért csináltak az autón. Az én autómon én fényeztettem a motorháztetőt, cseréltettem és fényeztettem a csomagtérajtót ahogy az első lököst is és a hátsót is fényeztettem. Mindenről van kép, számla, akinek ez így nem korrekt az vásároljon szalonban. De kereshet akár gyári fényezésű autót is amit lehet sosem políroztak de még tisztességesen megmosva sem volt. Ezek az opel típusok azért már inkább csak használati tárgyak és a legtöbb tulajt nem érdekli, hogy is néz ki az autója.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Temu
- Ubuntu Linux
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Herman Miller Aeron B ergonómikus irodai szék
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ezert imadom a telet

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mármint a szilent cserét.
Igaz, ment is bele 34ezer km.
Nagy üzlet ez az autókázás... Csak nem nekünk! 

Kardánfelfüggesztőt cseréltem, az pl a volvo 840-é
bar ezeket jobbara mosaskor/waxolaskor lehet eszrevenni...imadom, amikor mosom es igy "hat ez mia .... ooo baaa..hogy....aaa..."