Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kizártdologmernemtudom.
Egyáltalán nem ismerem a szériahibás hatos váltó legendát. -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
El tudnék tekinteni attól a 15 nyúlmókustól jelen esetben, főleg hogy ehhez is hatos váltó van.
Mondjuk azt a boltot, kereskedőt, forgalmazót, beszállítót és bérmunkást is felkugliznám aki azt az igénytelen borzadály szőnyeget eljuttatják a vevőkhöz, mint ami ebben is van.

-
-
AMD Power
titán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Pontosan! Nekem pk mind a ket kezemen van gyuru. Egy karika , meg egy pecset gyuru.
-
gban
veterán
J kormánya is borzasztóan kopik, nálam is, ismerősnél is.
Pedig egyikünk se gyűrűs. -
Petyyyyy
addikt
válasz
szentkuti11
üzenetére
Igaz, erre nem gondoltam. Pedig most hogy mondod a gyűrűs sofőröknék a váltógomb is problémás lehet.
No, akkor már tudjuk, hogy erre is figyelni kell, ha a tulajjal tárgyalunk.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Az ár valóban sok, de a kormány nagyon erősen függ a sofőrtől, szóval ezek alapján még nem biztos, hogy rossz vétel. Van egy ismerősöm, aki egyébként nem gyilkolja a céges kocsijait, de kanyarokból kifelé, ha egyenesbe fordul az autó, mindig „csúsztatja a kezében" a kormányt, ráadásul még gyűrűje van, botrányosan néz ki nála bármilyen kormány 50 000 kilometer után, míg egy újrabőrözés nagyjából 1-1,5%-a a vételárnak, szóval ha valakinek van egy igazán sz*r példánya, akkor lehet, hogy ezekre az apróságokra rákölt néhány tízest, aztán keres egy madarat.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Itt a videó. Nem tudom mennyire lehet kivenni a hangot amit írtam.
Melegen már nincs ez a hang!
-
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Természetesen, nem a Jézuska fogja hozni az autót, csak mostmár aktívan nézem a hírdetéseket, azonban sajnos kb. 50%-a a Vectráknak automata, így a maradékból kell megtalálni a jót. Tudom persze, kell nekem ilyen réteg autót nézni minden alkalommal.

Nagyon egy rugóra jár az agyunk, nagyjából hasonlóan gondolkozom én is erröl a háromról, az elsönél engem is zavar a hanyag hírdetés, valamint, hogy ki van jelentve az autó már, így kipróbálni is macerás rendszám nélkül.
A másodiknak a felszereltsége nagyon vonzó, illetve az, hogy 6 éve a srácnál van Sem hangzik rosszul, de én is tartok töle, hogy sokat megélt autó lehet, persze egy megnézést megérhet Januárban, annyira nincs messze Tölem.
Na-na, az a kipufogó gyári Irmscher cucc ( mondjuk ettöl még engem is a hányinger kerülget töle
), szóval biztos aranyáron lehet eladni a hátsó lökössel együtt.A harmadikból pedig hiányolom az extrákat én is, különösen a xenont, meg a gyári navis rádiót, a bör még pótolható, viszont azon látszik a leginkább, hogy Volt gazdája. A full fekete dizájn nekem tetszik egyébként, pedig a nevemben nincs Don...

Szóval egyik Sem az az azonnal szaladnék érte darab, ami színben, extrában tökéletes lenne, az meg sajnos automata, attól pedig nagyon ráz a hideg, még meglátjuk mi kerül fel az elkövetkezö hetekben.
Erre mondanám azt, hogy instant megnézös, csak mivel ezen az egy oldalon van hírdetve, tartok töle, hogy már nincs meg:
[link] -
mohabá 007
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Annyi a közös bennük,hogy mindkettő befolyásolja az alapjárat működését is.
A MAF szenzor a motor szívócsövében levő depresszió mérésére szolgál.
A működése nagyban befolyásolja a motor működését. Az ECU ennek segítségével befolyásolja a gyújtás és a befecskendezés egyes paramétereit.
Ha hibás, a motor gyorsításkor, ill. motorfék üzemmódban rángathat, túlfogyaszt, alapjárati problémák merülhetnek fel, stb. Ha tényleg ez a hiba, akkor érdemes cserélni.az EGR hibája nagyobb fogyasztást,teljesítményvesztést,alacsony fordulaton nyomatéktalan üzemet, egyenetlen alapjáratot okoz.Ha az EGR-szelep folyamatosan nyitva marad, megtörténhet, hogy a motor nem képes alapjáratú működésre.
(az meg + ciki,hogy nem tudsz,nem lehet hibakódot kivillogtatni) -
AMD Power
titán
Sziasztok!

Végre újra itt.

Hidegen az autó kicsit műanyag/csattogó hangot hallok a motortérből. Melegen már nem. Mi lehet az? Felvegyem a hangot?
-
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Hat en tovabb keresgelnek....

Az elsö az igenytelen tulaj benyomasat kelti....a serülesek egy dolog, de hogy koszosan fenykepezi az autot, a kepek minösege, a hatter, a poros müszerfal, közepen a 210 es matricaval....es hat ez az üleshuzat

A masodik az nem rossz. Jol felszerelt, valszeg kicsit hülyegyerek modjara hajtott, de azert talan normalisan karbantartott auto (lelkesedes
). Azt az ocsmany kipufogot azonnal leszednem es akkor lehet belelöle egy szep auto.A harmadik nyilvan a legkomolyabb, mondjuk eleg fekete gyaszhszar/maffiozo feeling valahogy nagyon fekete....a nagyobb baj, hogy total fapad....a közepkonzolba beeszkabalt lakkfekete utolagos radio, meg az a navi odaerösitve föle
jájjj...mondjuk ha utolag ezeket ki tudod küszöbölni bontobol, ebayröl, akkor akar az is lehet tuti -
trassher
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Erre a szettre gondoltam. Eddig csak h astra-ban láttam, ültem benne de ettől jobb ülés nem hiszem, hogy létezne opelbe.
Ahhoz a fagolyós cucchoz ilyen kormányvédő is kell, csak úgy ér valamit.
Az az igazi retro műbőr amit fel kellett tekerni a kormányra és a zsinórral rögzíteni. -
-
Szada85
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
A 3-mas nagyon megnyerö a képeken, illetve talán a belsö is kultúrált a futáshoz képest, egy utólagos börfotel-szettet pedig valamelyik Angliából importált autóból megmenthetek, az ülésfütés benne van, ergo gondolom plug&play lenne a csere.
A második jelöltön kívül mindkettöben megtalálom a vonzót más-más vonalon, illetve csak jövö év elején tervezek lépni, addig még hátha kerül fel valami finomság.
Igen, a bolyhos szöszmösz üléshuzat frenetikus, lehet nekem meg szereznem kellene egy olyan Retro fagolyós verziót a´lá Taki Bácsi.

@Luck Dragon:
Sajnos a FL-es szériában már nem volt 3.2, meghagyták az 1.8-2.2-2.8V6 triót benzinvonalnak, amiböl nekem egyik sem szimpi, vagy powerben kevés, vagy amit feljebb is írtam, nem túl meggyözö a 2.8-ról ( OPC-ben is ugyanaz a Motor van ), amit olvastam róla. emiatt húzok a kis 3.2 felé, annál kevés negatív tapasztalatot találni, gyönyörüen szól, eröben kb ott van, mint a mostani G OPC-m, nyilván a karakterisztika más a turbó miatt, rugalmasságbi tesztben lehet megeszi a Vecit.
A beltér tényleg hangulatosabb a FL-ben, ahogy finomítottak a szellözök körül, a kormányon, mondjuk az szintén passzolhat a FL elöttibe is szerintem, ergo össze lehet legózni egy finom járgányt.
-
Szada85
aktív tag
Az a Caravan az ilyen " wannabe " OPC, bár megszoktam már, hogy ha van benne egy OPC váltógomb, már akkor sok hírdetésnél odaírják lókufircoló betükkel, hogy OPC, mert hat igazából csak egy hajszál választja el már töle...

A rendes állapotúak pedig inkább 10-12 Ezer között kelletik magukat, van olyan hírdetés is, ahol a tizenezres motorterében vidáman mosolyog szembe két iszonyat olajpermet-folt a turbó melletti motorborításon, ennél jobb állapotfelmérö lap nem is kell.
Egy ilyen 6 ezer körülire szerintem legalább mégegyszer ennyi ráborulna rövid idön belül, a 12 ezres ársávban pedig már sok egyéb opció is lenne. 
Egyébként sokat olvastam a Vectra OPC-röl, mert valóban az lenne az igazán sportos limuzin, de sajnos a Z28NET-et nem dícsérik az egekbe. Volt egy gyári visszahívási akció lánc-problémák miatt, szakadt is többeknek, viszont késöbbi bejegyzésekben is gyakran visszatérö téma a már cserélt lánc szakadás ( = motorkakukk ), többeknél 40-50 Ezer Km-rel a csere után köszönt el, ergo, még ha megvétel után azonnal cseréltetem ( amit alapból megtettem eddig mindegyik paripánál ), akkor sincs garancia arra, hogy hosszú, pihentetö karrerünk lenne közösen.

Természetesen tudom, hogy azt úgyis idöben hallani, és megelözhetö a dolog, csak a G OPC-n is idekint 700 juró volt ez a mutatvány, egy V6-nál egy laza 2-3 szoros szorzót szerintem rátehetünk, és ez csak a lánc, még jön mellé a turbicsekk ( elöbb utóbb annak is lejár a mandátuma ), és az efféle pénzszórási hajlamomat már kiéltem a G-n, plusz szívó V6-os vasam még nem volt, ideje kipróbálni.

-
-
trassher
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Én a 3-as versenyzőre szavaznék még azzal az ocsmány kárpittal is. A 2-es valóban hülyegyerek autónak tűnik, az 1-es meg maga a vég. Hetedik és nyolcadik képen az az üléshuzat nagyon oláh, a kutya alá szégyellném betenni.

A 3-as számúba kerítenék egy nagy recaro szettet és csókolom. Színe szép, felni szép. -
roberto211
őstag
Következő a jelenség urak, erre kérnék segítséget.

Nem rég vettem észre..
Ugye meséltem itt h alapjáraton fulladozik össze vissza nekem a b corsa..
Mivel észrevettem(vagyis észrevettük mohabával
) hogy ez az egr szelep levan nagyon falazva(bevan öntve) így kizártam az egr miatti alapjárat ingadozási problémát viszont p1405öt mutat tehát a hiba megvan de akkor így valószínűleg tuti az elektronika..Viszont következő van: Légtömegmérőre rávan dugva a kábel beindítom, nehezen beindul rángat, fulladozik elég intenzíven és egyszer csak lefullad pár mp után.. Lehúzom róla a kábelt, pöccre indul igaz kicsit magasabb az alapjáratom viszont nem fulladozik, nem rángat, jön-megy, semmi problem..
Kérdésem az lenne ,hogy van valami összefüggés az egr elektronikahiba és a légtömegmérő között avagy lehet h az egr elektronika nem is befolyásolja az alapjáratot ,csak a légtömegmérő hibás és ez miatt rángat, fulladozik alapjáraton ha rávan dugva?

-
Szada85
aktív tag
Üdv Urak,
Gondoltam szakmai konzílíumra hívnám az arra fogékonyakat, ahogy egyre jobban beszippant az elkerülhetetlen, gondoltam feldobnék ide pár aktuális példányt, csak, hogy a meghitt fafaragás-ajándékcsomagolás-plázábanegymásontaposás mellett üdítöleg kiélhesse magát minden Opel szeretö.

Támpontok ( amit keresek ): 3.2 V6 Vectra GTS, kéziváltó, korához képest korrekt állapotban, színböl a " Moonlandgrau " a non-plus-Ultra, de tetszik feketében, és ezüstben is.
Extrák terén megalkuvó vagyok, de aminek örülök, ha van az a Xenon, bör ( füthetö ), parkradar, komolyabb ( navis ) rádió. Minden másra ott a Deutsche Bank kártya..1. példány:
- " Papperwagen", " állítólag " kevés Km, apró külsérelmi nyomok ( egyedül az ajtó az ami jobban zavar ), plusz kijelzö pixelhiba, ezen kívül jól felszerelt, elegáns ezüstben, szép gyárias ( ez plusz pont ) :
[link]2. példány:
- Gyári Irmscher csomagos darab, fullosan felszerelt, 6 éve a tulajnál, cserébe sokat futott ( ami a belsön is több helyen látszik ), meg erösen " hülyegyerek autó " benyomását kelti:
[link]3. példány:
- Étvágygerjesztö képekkel, erösen rendben tartottnak tünö darab, csak az a belsö, jajj, az a belsö.
[link]Szóval elö a legrosszabb énetekkel, a kíméletlen kritika percei/órái következhetnek.

-
Doggy dog
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Miért?Mi baja a tiednek?
Valami felett átsiklottam? -
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Kerültünk 1et a városban 20-25km.
111 volt a maximum.Sikerült 1 nagyobb kereszteződésben kifogni 1 pirosat.Fűtés 0ra,109ről 110re,majd elindult lefele 109,108,107,106,105. Itt megállt.Ezek szerint működik a venti.
Miután hazaértünk, járattam az autó egy cigi mellett.109ről meg sem moccant.Kb 5 percig járt,de nem változott semmi.Maradt ugyanannyi,ventillátor nem indult,de valahogy nem akart fentebb menni.
Szerintem minden rendben működik.
Most már csak hajtani kell.
B-L-A-C-K & Declare köszi
-
Diniboy
aktív tag
válasz
Diniboy
üzenetére
oke.... kicseréltem a fényszóró izzót és működik
hátul meg baloldalt van egy kis raktér az elakadásjelzőnek meg minek, oda bepakoltam az emelőt nemrég, és akkor kihúzhattam kicsit a kábeleket... megmozgattam a lámpatestnél és most minden jó hátul is
még jó hogy nem mentem egyből szerelőhöz, mennyivel lehúztak volna
-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Már be van építve,előtte csak "megforgattam" a kezemben és már vittem is.
GM jelzés rajta volt.
Most opelforumon olvastam pár 2013as bejegyzést,miszerint 107°C on nyit teljesen a termosztát.H-nál elég magasan kapcsol a ventillátor,113-116°C on.
Nemsokára megyek vele,figyelni fogom,felnyitom az elejét. -
Diniboy
aktív tag
Üdv egy OPEL (D)Astra F Kombival (1994-2002) lenne gondom , a bal oldalon semmi világítás nincs elöl-hátul .. se helyzetjelző, se féklámpa, se országúti, csak a tompított világít talán elől.
Biztosítékot nagyjából végignéztem de nem láttam hibát. Ami furcsa az irányjelző kattogását hallom ha indexelek , csak épp nem világít sehol bal oldalt.
Van valami ötlet ? -
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Ha a termosztátodra ez van írva:92 C fok,akkor az alábbi szöveg minden autó tipusra érvényes:

Nem reménykedni kell,hogy dolgozik a ventilátor amikor már működnie kellene,hanem felpattintani a motorháztetőt,és megnézni,hogy teszi e a dolgát.Amúgy is csendben működik,járó motornál,menetközben,az utastérből nem hallani.
-
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Ezidáig csak az irányjelzőt cseréltem benne, de az is nehezen ment. Bíztam benne, hogy a többit nem lesz olyan nehéz, de lehet igénybe kell vennem a feleségem karcsú kacsóját, ő talán befér...
Állítási lehetőség van a lámpáján, ha jól néztem azt a két tekerhető "bigyót". -
kmarci25
veterán
válasz
Pitterix
üzenetére
Én kedvelem a night breakert, a lámpaboltosom
(mert van), mindig azt ad, ha izzót kérek. Nekem bevált, nem tűnt fel, hogy gyorsan kiégne. Viszont ha kicserélted a távolságit, akkor majd teszteld le kérlek, mert azt vettem észre, hogy a távolságim nagyon furán világít, mintha a jobb oldali "fellőne" az égbe, csak eddig nem foglalkoztam vele, mert annyira ritkán kell használnom. Az érdekelne, hogy ez jellemzően ilyen a Merivában, vagy sz enyémnél nem stimmel valami.Keef_Lee: igen igazad van, nehéz kilátni. Én a magasságot szoktam állítgatni (a lámpakapcsoló mellett jobb oldalt lehet állítani), de szerencsére nagyobb részt olyan utakon járok, ahol van közvilágítás. A csere tényleg katasztrófa. Jobb oldalt ki kell venni azt a vastagabb csövet (nem tudom mi
), és úgy befér a kezed, bal oldalt meg le kell akasztani azt a kis dobozt, ami az akksi előtt van.
Jó játék... -
Petyyyyy
addikt
-
Keef_Lee
őstag
Én is kérdezem, hogy érdemes-e a Merivában ezzel (Night Breaker) foglalkozni, mert a sima H7-essel félelmetesen rövid a látótér. Vagy rosszul van beállítva a lámpa ebben a példányban. Lehet ezeken állítani, mint régen?
Aki most akar először cserélni izzót a Merivában, annak szólok, hogy katasztrófa amennyire nem fér el az ember keze. -
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Mindegyikben olyan van,csak más-más helyre van betéve.Van ahol az EGR-en (nálad)van ahol a termosztát házon,(1,6 b veki),vagy a hengerfej oldalába,(nálam).Az a kis pöcök vagy letört,vagy lecsúszott róla a saru.
-
Petyyyyy
addikt
-
Köszönöm a segítséget!
Gondoltam kimegyek ebbe a hideg-havas időbe és kiszedem az izzókat, de nem olyan egyszerű, mint a Corollában volt. Ráadásul majd lefagyott a kezem.
Gondoltam veszek bele izzókat, ha már úgyis kiégett a helyzetjelzőm. Ajánlották itt az:
Osram H7 Night Breaker Laser halogén izzó,+130%, 55W, 12V, Px26D--izzót. Van esetleg tapasztalat vele valakinek? mert olvasva, néhány emberkének elég hamar kiégtek. Vagy inkább akkor vegyek Silverstart. Ha jól tudom, kéket nem szabad belerakni..... -
Petyyyyy
addikt
Na jó, de ez egy óra után sem állt be. Múlthéten pénteken Szekszárdról csapattunk hazafelé, én vezettem és akkor tűnt fel, hogy ugyan jó idő van odabent, de a mutató nem mozdul. Azt hiszem csak olyan -5 körül volt kint.
-10 körül is gyors a dolog amúgy, az enyém kb 10 városi km alatt eléri a vízhőfokot.
-
-
Srácok vagy én vagyok ennyire béna, vagy tényleg 3 izzó kell a Merivába?

H7, H1, meg külön helyzetjelző? -
Petyyyyy
addikt
Jut eszembe urak, itt is van kis bajság:
Faterom 1.7CDTI-je fűt ahogy kell, gyön a meleg pikk pakk, viszont a vízhőfok mutató egyáltalán nem óhajt kimozdulni egy centit sem. Mi a szösz lehet a baj?
Motorkódot nem tudom sajna, viszont G Astra. -
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Kb 6km alatt érte el.
Ventillátor hangját nem hallottam bentről.
Gondolom ha gond lenne,jelezné valamilyen módon az autó.
Remélem nyit az új termosztát és a ventillátor is dolgozik.Ezúton megkérném a H benzines tulajokat,hogy nézzék már a kedvemért meg a vízhőfok hogy alakul náluk,meddig megy fel!
-
kocolaci
csendes tag
1.: Ha a kijelző legalább BID, akkor TECH2-vel fel lehet programozni (esetleg opcom-mal is) és máris lesz BC, illetve GID kijelző esetén BC1 és BC2 is.
2.: Ez a nappali menetfény. Ezt opcom-mal is ki lehet kapcsolni (UEC és REC modulokban), vagy az 5 variáció közül választani másikat.
Nekem a világításkapcsoló mindig AUTO állásban van, a nappali menetfény funkció pedig 5-ös verzión. Soha nem kell lámpát kapcsolgatnom. Lekopogom, de eddig a 8 év és 130 ekm alatt kétszer cseréltem tompított izzót (tehát ez most a harmadik benne).
-
Doggy dog
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azért amikor láttam,hogy 112,113°C beparáztam!!Elment 115ig.
Remélem ez ilyen,de figyelni fogom.Hány foktól problémás már?
Kiegyenlítő tartály max szinten van,megnéztem.
@ Luck Dragon Nem örültem,hogy így hálálja meg a gondoskodást,na de mostantól...
Egyébként 26 lett volna a gyári,de volt polcon beragadva másik üzletükben,az lett átkérve.
@ pollai Hónapok óta szívok egy xiaomi roidmi-vel.Ragasztós megoldás nem vált be.Vagy lötyög,vagy már nem érintkezik!Többször próbáltam,sehogy se jó.Utána kipöcköltem kábelkötegelővel,ledugtam mellette.Eleinte jó volt 1-2napig,utána kezdte a megszakad-visszacsatlakozik játékát.Úgyhogy ez sem vált be.Még láttam orosz fórumom egy "ragasztási tippet",azt kipróbálom,utána csak a csere marad.Vagy a próbálkozás továbbra is
-
gban
veterán
1. ha nem lenne bekötve, nem írna ki semmit. Simán csak nem tudja az adott funkciót az autó, vagy máshogy, máskor nyomva jön elő az adott funkció.
2. a J-nél is állandó menetfény van, nem lehet kikqapcsolni, illetve nagy találmány hogy a tompítottat se kell kapcsolgatni, az is csak járó motornál megy. -
|AP|
veterán
ez most lehet hülye kérdés lesz (pontosabban kettő), de nem igazán vagyok képben a H Astrákkal:
-pár napja kaptam céges autóként egy 2009-es H Astrát, egyelőre két dolgot nem teljesen értek (a szar szivargyújtón kívül
)1. kérdés: a belső tér ugye ilyesmi (kattintásra megnő):

Namost a pirossal bekarikázott "BC" gomb és ugyanez a gomb a kormányon nem csinál semmit. "No function" üzenetet kapok. Gondolom pedig itt lehetne elérni a legutolsó út adatait (távolság, fogyasztás, stb), meg hasonló dolgokat. Ez egyszerűen hiányzik akkor ebből az autóból, vagy csak nincs bekötve?

2. kérdés. Bizonyos felszereltségnél van fényérzékelős világítás kapcsolás, a kapcsolón "Auto" állásban érhető el. Nálam nincs "auto" állás, ennek ellenére a világítás a motor indításával egyidejűleg mindig bekapcsol. Nem tudtam még teljes világosságban kipróbálni, hogy vajon akkor is csinálja-e, de ezek szerint lehet hogy fényérzékelőre kapcsolódik? (Vagy csak valami szarul van bekötve és mindig ég, ha jár a motor?
)Lehet hogy ezek teljesen láma kérdések, akkor ennek megfelelő türelmes válaszokat kérek

-
-
Doggy dog
senior tag
Úgy néz ki lezárult az ECN 011515ös hibám!Remélem,koppkopp!!!
Új termosztát lett a megoldás.Új helyre vittem,szerelőm mindenképp ki akarta méretni,hogy kizarja a kábelhibát.Mondjuk a vízhőfokos "megfigyelésemre"tett nagy ívben.
Hívtak hogy átnézték,kimérték és termosztátcsere.Reggel,mikor kiolvasta a hibát,amiről már tudtam,hogy az lesz,említettem neki a vízhőfokos dolgot is.Ráirta a munkalapra kérdőjellel.
Vissza a hívásra,termosztát csere,de ssajnos 33e az új!
Kérdezem,ez gyári?Nem!Utángyártott,mondta a nevét,de nem jegyeztem meg,nem futottam még ebbe a márkába.Vagy hozzak akkor,mondom ok,viszem.
Lángnál gyári minőséget mondtak 19ért,kedvezmény nélkül,de maradtam a 20600 forintos gyárinál.
12500 ft volt a munkadíj,amit egy kicsit soknak tartok,de lehet én vagyok eltévedve.
Mindenesetre a szerelőm az ilyesmi munkaigényű melókat 5-6e-ért csinálja.
Kellett az autó,meg csak közeledik a karácsony is.
Reggel úgy kezdték,hogy nem vagyok beírva,belejentkeztem?Most már nem esik vissza menet közben a vízhőfok!Meg nem csak 65-70 megy fel.

Volt 112 is.Már majdnem megilyedtem,figyelni fogom.
Hány fokon kapcsol be a ventillátor a H-nál?mohabá 007: olyan,mintha könnyebb lenne vele elindulni,nem kell úgy játszani vele.Ezt nem tudom hova tenni,mert még nem néztem meg,amit mondtál.Az óra most jó,eddig a "szinkron",vagy micsoda ki volt kapcsolva,most visszakapcsoltam.
Köszönöm Neked és Luck Dragonnak is,és persze mindenkinek! -
kmarci25
veterán
Tegnapelőtt kiégett az egyik izzóm, és mivel nem tudok mostanában eljutni a bejáratott alkatrészboltomba, az első legközelebbi boltba mentem be, ahol lehet izzót kapni és ez pont egy Tesco volt. Ott találtam a GE megalight 120+ H7 izzót. Most bal oldalt Osram night breaker van, a jobb oldalon meg a GE. Alig van különbség, a GE picit talán sárgásabb, melegebb, de megfelelő az is. Ezt csak azért írtam le, mert ez is megvehető, sőt. (Nekem az Osram az etalon.)
-
kakas366
újonc
a légszűrő egy fél éves sportlégszűrő meg amióta megvan kb 3-4 éve mindig az volt rajta
.. fojtószelepet takarítom majd holnap meg az alapjárati motort is meg annak helyét is mer mondtak már nekem ilyeneket is hogy nem-e ott van beretkelődve
a lambda szondánál meg a MAP szenzornál is volt változás 
-
KrAt
veterán
válasz
kakas366
üzenetére
Akkor amit megnéznék: lambda szonda (lehúzod a szondát, ha nem lesz rosszabb, akkor az a ludas), beszívott levegő érzékelő, MAP szenzor, stb.
Utóbbiakhoz kell egy OpCom, keress valakit, akinek van, és rá tudja dugni

Vagycsak koszos légszűrő, eltömődött / koszos fojtószelep, akármi, amitől nem megfelelő az AFR.
-
sEtuke
tag
Sziasztok!
Opel Tigra (TT,2007) gyári fejegységét szeretném lecserélni erre. Esetleg valaki pontosan meg tudná mondani,hogy milyen átalakítók szükségesek a beszereléshez (antenna,multikormány,stb..) Ezer hála,és köszönet!

-
Szada85
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Természtesen, nem kötekedésképpen írtam, azonos véleményen vagyok, én magam is elég alaposnak tartom magam, bármi vásárlásáról is legyen szó, elözetesen is nagyon alaposan utána szoktam olvasni a lehetséges típusoknak, motoroknak, hibalehetöségeknek, szeretem én is tudni, mit veszek, és osztom a véleményt, hogy a legapróbb csavarig bele kell mászni a kiszemelt darabba.
Aztán van, amikor ez sem elég, a saját példámon is megtanultam, hiába ketten néztük meg alaposan a kiszemelt autót, úgy, hogy nem csak a TV-ben láttunk szétszedett autót/ autómotort, körbebújtuk, járattuk az autót, hajtottuk, és minden rendben levönek tünt, aztán olajcsere után csak elöbújt a kisördög, hogy - mint utóbb kiderült -, az egyik szelepszár-szimmering már nem Volt tökéletes, csak eladásra kap(hat)ott füstölésgátló adalékot az autó, hogy ott, akkor ne szúrjon szemet a dolog.

Egy ilyen esetet azt gondolom nehéz kivédéni, de minden ötletet szívesen fogadok, ha valaki járt már hasonló helyzetben, hogy tudok ilyenkor biztosra menni?
( A lekövethetö szervízmúlt, tudom, csak egy 10-13 éves autónál sajnos ritkán van már ilyen. )
Kérdem ezt amiatt, mert a közeljövöben tervezem az autócserét, szóval sosem késö új praktikákat elsajátítani.

-
kakas366
újonc
Hali segítségeteket kérném! (X16XEL) olyan problémám van már egy hónapja, hogy hideg indításkor rendesen megy kb 15mp ig és utána kihagy egy henger. Alacsonyabb fordulaton úgy 2000ig dadog, rángat erőtlen..ha meghajtom vagy huzamosabb ideig magasabb fordulaton tartom menet közbe pl 4esbe 100-110 akkor észhez tér és megjavul egy rövid időre. Az összes gyertya kormos de a 4es hengeré a legjobban. A hengerfej 1 éve lett felújítva teljesen. Mikor megjavul viszont az ereje megvan hibátlanul megy, nem hiszem hogy henger problémák lennének hisz akkor folyamatos lenne, viszont gyertyák, trafó, kábelok cserélve lettek vákumcsövek átnézve..Eddig is jelentkezett ez a probléma csak hideg motornál még nem melegedett be teljesen..ötleteket szívesen várok!

-
Még meg van a bézs H Astra , nagyon csábít

-
Szada85
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azért egy ilyen " elrejtett " tákolmányt nem biztos, hogy mindenki észrevenne, hacsak nem viszed mondjuk szervízbe, emeléses átvizsgálásra, vagy nem vagy tényleg annyira iszonyat alapos, hogy minden zegzugot megnézel az autón.
Viszont ezek nagyon tanulságos dolgok nekünk is, hogy ma miket képesek az eladók a haszon miatt meglépni, mikre érdemes figyelni. Mindig újat tanul az ember.Ami engem jobban zavar, hogy ez megintcsak ékes példa az emberiség undorító elkorcsosulására, hogy szemrebbenés nélkül elad egy ilyen autót, amit igazából, kb tizenezer forintból meg lehetene javítani, abból az energiából, amíg ráb@szta azt a kötelet, már ki is cserélhette volna.
-
-
zolmesz
aktív tag
Saját tapasztalatom, igaz, hogy egy G Astrában, de ilyen van nekem is. Abban nem lötyög, stabilan szorul a szivargyújtóban és rendesen tölt is. Előtte én is ilyen lötyögős/kilazulós/nem tölt problémával küzdöttem, de ez megoldotta. Hogy a takarót rá lehet-e csukni, azt nem tudom, a G-ben nincs takaró, amit rá tudnák csukni.
Nem tudom, hogy van-e különbség a szivargyújtók belsejének a méretében, főleg Opeleken belül, de pl. ugyanezt egy Ford Fiestában használva nem működött a töltés, talán nem ért le a vége teljesen.
Ja, és pont emiatt van most a szekrényben egy számomra felesleges ilyen töltő, ha érdekel, át tudom adni, ha ki akarod próbálni.
-
Declare
őstag
Ugyan ezzel kinlodtam en is. Az ugye egy szivargyujto csatlakozo es nem 12V os dugaj. Ezert lötyög benne allitolag minden....egy megoldas lehet, ha veszel egy 12V os töltöt es kicsereled a foglalatot....en nem szorakoztam vele, tekertem szigszallagot es kesz, igy beleszorul, amennyire kell

Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
pont a másik igsignia alá.

), szóval biztos aranyáron lehet eladni a hátsó lökössel együtt.

jájjj...mondjuk ha utolag ezeket ki tudod küszöbölni bontobol, ebayröl, akkor akar az is lehet tuti
Az az igazi retro műbőr amit fel kellett tekerni a kormányra és a zsinórral rögzíteni.
oke.... kicseréltem a fényszóró izzót és működik

Én nem tudom mi van benne, ezzel vettem 2,5 éve, a távolságihoz nem nyúltam. De ha van bevált H1-es, akkor írjátok meg, mert akkor kicserélem azt is.

)