Hirdetés
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
-
AMD Power
titán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Jelen cikk szerint semmi nem szól pl egy ilyen kategóriás gép mellett. Persze vehetett volna olyat is amin nem kell láncot cserélni. De viszont lehet ,hogy mást kellett volna.....
Most én is megnéztem a Hahun ezeket francos G-et. Olyan 800-850e körül már láttam olyat amit megnéznék élőben. De sok a difi közte és az F között. Évi 8-9000 km minek 1 millás autót tartani.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Tetszik ez a cikk, csinálhatnának ilyeneket egészen a középkategóriáig is.
Másfelől ez ilyen, használt autónál be kell tervezni a céltartalékot is az ilyen javításokra/bugfixekre.
Jelen cikk esetében a behozatal kb semmivel nem jobb megoldás, sőt. Már csak az idő miatt sem. -
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
mennyiért sikerült egyébként megkaparintani? magyarországi autó?
-
AMD Power
titán
Használt autó: mit vegyen egy kezdő?
Milyen használt kocsit vegyünk első autónak?Mire ebből a Corsából az első nagyszervizen átesett és esztétikus kisautó válik, a 420 ezer forintos bekerülési költséget 200 ezer forinttal kell megtoldani. Ennyiből itthon is bőven akad használt C Corsa, a behozatal talán ha pár tízezer forintos megtakarítással járt. A megspórolt összeg az autó karbantartására fordítható.
-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Igen volt gerinctámaszom.
Az üléshuzat anyaga is volt olyan jó mint a gyári, hanem jobb volt. Színben is ugyanaz volt, de lehetett más szin változatokat is kérni.
Lehet az ára először kicsit magas, de sokkal jobb mint a Tesco-s, Auchon-s Lidl-s darabok.Luck Dragon: A fotóimat felhasználhatod mutatóba nyugodtan.
Itt egy Vectra huzat:: [link]
-
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
-
Declare
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Gumis topicban is ha rákerestek, talaltok vélemenyeket, ha jol tudom kb mind pozitiv, ahogy a tesztek a neten is igen jok.
Ha nem kell extrem havas hegyvideki teli utakra, vagy nagysebesseggel palyara, szerintem tökeletes gumi. Nem is kerül sokkal többe, mint egy nyormalis nyari mondjuk es kerek csere költseg/macera sincs.
(#62286) AMD Power ha jol tudom ez a Michelin az egyetlen, ami minden evszakban jo, de megsem a 4evszakos gumik csoportjaba tartozik.
-
AMD Power
titán
válasz
Declare
üzenetére
Nekem évi 8000-9000km-re bőven elég lenne egy ilyen vagy más hasonló 4 évszakos gumi. Amivel télen megyek maximum 3000km. Mondjuk az F-re már nem veszek gumit. A nyáriak újak. A téliek is el fognak menni még 1-2 telet. Utána meg szinte biztos ,hogy el fogom adni az autót. Így ő rá már nem veszek ilyet. De a következő gépnél biztos el fogok gondolkozni vagy körbe nézni egy jobb minőségi 4 évszakos megoldásra.
-
Doggy dog
Sajnos nagyon megy a használt autó piac, nem könnyű megfelelő gépjárművet vásárolni, ami a legtöbb kiszemelt szempontokat kielégíti.H kombi 1.6- motorral nem lehetetlen vállalkozás, csak ami jelenleg a piacon van több száz ezret futottak, vagy már valami nyűgjük van. a HAHU autóvadász segítségével könnyebben lehet szűrni. De sajnos mindig akad hogy ugyan azokat az autókat adja fel nap mint nap. Van ami már több éve is fent van. Hiába patika állapotban. Személyes tapasztalatból írhatom számodra hogy vannak olyan képek amit az autó kiált hogy én vagyok maga az országos patika, de amikor oda mész, akkor a világtól elmegy a kedved az egésztől..
Én személy szerint 1.8-as (140LE) kerestem kézi váltóval, de hamarabb találtam fehér hollót a fekete erdő mélyén. És amikor belefutottam a jelenlegi 1.6-os ba egyből rá csaptam, mert tudtam hogy az elkövetkező fél év ben ilyent nem fog meglelni, amilyen az én szerencsém.
Tessék mindig nyitott szemmel járkálni bizonyos időn belül úgy is sikerülni fog. És ha nem rendelkezel Hahus autóvadász progival tessék használni mert az ingyenes és a kekkh lekérdező is érdemes használni. Ezek az alapvető segítség nyújtó eszközök.
Más.
Készül a jövőheti nagy szervizre a kis autó, motortér takarítás pipa.
A másik hogy egyszerűen nem lelek olyan ülés húzatott ami a lufik miatt jó lenne. Tudna nekem valaki segíteni hogy H astra ülés húzatott hol a manóban tudok beszerezni?

Látom a gumi témám beindította a hangyákat

-
Mikulásbá
nagyúr
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Egyebkent igen
amugy ezert is szuper jo szerintem ez a Michelin CC gumi azoknak akik keveset mennek. Autopalyan pl biztos jobban kopik es zajosabb, mint egy jo nyari gumi, viszont kis temponal, varosabn, föuton elvileg a nagyobb barazdai miatt a vizes tulajdonsagai jobbak is lehetnek mint egy hagyomanyos nyari guminak. Neked pl szerintem tökeletes valasztas lehetne, megsporolod a kerekcsereket 
Anyumnak mi is lehet, h ilyet ceszünk, ha elerkezik a gumicsere ideje. (Ö is jobbara csak varosban futkoraszik, egy ket picit hoszabb utja van belföldön egy evben stb.) -
Doggy dog
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az a helyzet,hogy sógorom viszi a kis F Astrát 2 hét múlva.
Ha már jól jár valaki,akkor olyan aki megérdemli.Ráérő időmben meg HAhu-t nézem.
Eddig 1 Zafira (2.0 DT)ami érdekes lehet,korábban már linkeltem.Mondjuk kicsit magas az ára,de talán lehet alkudni belőle.
Elküldtem cimborámnak a hirdetést,ő pesten él.Ránéz,hogy tényleg olyan mint a képeken.Néztem benzinest is,de sajnos nem találtam olyat,amit érdemes lenne megnézni.Sem ár/érték/korban az én elképzelésemnek megfelelőt.H kombi is elég kevés,ami benzines és nem 1.4es.
Valamelyik este már ránéztem a Kia Ceed kombira is elkeseredésemben.Ott viszont érdekes lehet az 1.6 dízel.Csak jókat írnak róla.Felszereltségben is magasabb,mint a H kombik.Se kettős tömegű,se részecskeszűrő.Méretre viszont kisebb.Nem tudom..... -
Calogero
addikt
válasz
adorjant
üzenetére
Igen 2004-2006 között gyártású autókba került Z18XE motor. A linken az autó 2007/3 gyártású. Lehet hogy még maradt egy két ilyen motor 2006-ról a hátsó polcokon

H Astránál még eléggé variáltak a motorokkal az Opelnél
Benzinesek
1,2 80LE (Csak Németországban)
Kétféle 1,4 es 75LE és 90 LE (gyengébbik csak Németországban)
Hat variáció 1,6-ra (105;116-180LE)
Három variáció 1,8-ra (125;140LE)
Három variáció 2,0-ra (200;240;170LE)
2.2 (140LE)Dieselek
1.3 90LE
Hat variáció 1,7-re (80;101;110;125)
Négy variáció 1,9re (101;120;150) 8V;16V -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ha ugy nezzük mire jo, akkor igen 4 evszakos, viszont az elsö olyan ami megkapta a hopalyhes jelecsket is ha jol tudom, azaz hivatalosan is teli guminak minösül telen (sima 4 evszakossal pl nem vagyok biztos benne, hogy telen közlekedhetsz Ausztriaban
). Az biztos, hogy egeszen uj technologiaval keszül valahogy es menettulajdonsagaiban nagyon hsonlo a teligumihoz teli körülmenyek között, nyari gumihoz a nyari körülmenyek között. Gumis topicban is vannak rola jo velemenyek itt a ph n is 
A hagyomanyos negyevszakos gumik eg es föld kategoriaban vannak a telihez es a nyarihoz is....kb annyi, hogy még mindig jobb, mintha telivel vagy nyarival jarna valaki egesz evben. Sokkal roszabb fekhatas, kanyarstabilitas minden...
-
adorjant
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerelték a Z18XE-t is H Astrába,szóval ez simán lehetséges, mondjuk így képek alapján nem az év üzlete

-
Hát így telefonról nézve, ez sehogyse optima. Meg ha 1.8 akkor a 140le kivitelű.

-
w333
félisten
válasz
Doggy dog
üzenetére
Első és hátsó futómű ellenőrzés legyen az első ... ezek a nagy kerekek biztosan kinyírták, illetve kicsit furák nekem ezek a fekete betétek (törve volt ?)

(#62267) h3lios
Ha a 3.0 V6 felírat olcsóbb akkor vegyed azt !

Különben viccen kívül, inkább a maradék ragasztót szilikonmentesítővel leszedném róla, majd azon a helyen szépen felpolíroznám

Ne bánd hogy metál kék ... sokkal tartósabb és szebb mint az akril !

-
h3lios
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Sajnos leszedték és nem találtam rá még sehol jó áron ilyeneket. Az Opel Astrával nem lenne gond, de az 1.6_16V rohadt ritka...
Ebay-en láttam 10 ezerért...Egyébként metál kék az autó, sajnos...
Azért sajnos, mert a hibákat 1 vagyon lesz javítani, mert valszeg nem 2 ft-ért kevernek ilyen színt. Másrészt pedig imádom, mert egyedi és nem sok ilyen rohangál. -
Doggy dog
senior tag
Szép kis darab!Vajon az árát is megéri?
Mondjuk családi autónak nem biztos,hogy 18as kerekek kellenek 225ös gumival
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Persze hogy nem látszik ... mivel az tényleg nem fekete !

Csak a tető és csomi egy része van fújva, a többi gyári fényezés !

Ezért nem értem hogy miért keresed a képen a fekete motorháztetőt ?
-
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
LOL ... mivel az nincs lefújva ?

Matt feketére van lefújva a tető és a csomagtartó hátsó része
(#62261) trassher
Vagy azt is akarták fújni, vagy lelopták, vagy csak simán nehogy azt lássák már hogy 1.6 (16V) kicsit OPC -re akarták csinálni (aztán ez lett belőle) !

Különben jó kis gép + szép állapotban van, kár hogy "Akril" ez is !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár ha jobban megnézem ez mintha metál fényezés lenne ...

-
-
h3lios
addikt
Már megvan 1 ideje, de még mindig nem tudok betelni vele...

Ma megvolt a rég megérdemelt mosás, rég voltam már vele, mert a sok hülye zápor mindig elkapja kint a parkolóban. Meló miatt 11 órákat áll kint elkerülhetetlen, hogy szétázzon.
Egyébként észrevettem, hogy a díszlécek sima fekete műanyagok, csak színre vannak fújva. Ugyanis a jobboldalinál a Club feliratnál picit elkezdett leperegni a festés.A hátsó ajtót azóta se vittem el lefújni, mert sem időm se kedvem nincs rá. Úgy néz ki, hogy felületi a dolog, szóval a rozsda nem fogja, csak engem idegesít. Lekopogom, de most motorikusan nem nagyon volt gond vele. Lassan érik 1 új ablaktörlő pár, de nem tudom mekkora kell rá. Ki milyet használ és ti hol veszitek ?
-
gerisz23
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
No megnézettem,tényleg szíj hang volt/van.Ahogy benyomom a kuplungot visszamegy ugye alapjáratra a motor azért csendesedik el.Nem a kuplung meg nem is a váltó hanem a szíj ad hangot.Jövő héten megnézik hogy feszítőgörgő,vízpumpa,generátor vagy szíj a rossz.
vízpumpát ha leszedik kiderül miylen a vezérműlánc,de jelenleg nem csattog szóval remélem ott nem lesz gond,de vízpumpát lehet ledobatom biztos ami biztos. -
Petyyyyy
addikt
válasz
steve1021
üzenetére
Na, ez igazán jól fest.

Gondolom sebesség betartva és tempomat, ugye?Az Astra a szegény ember Vectrája: ha egyben lett volna 1,3 papírom, vehettem voln olyan jóféle járgányt, mint a tiéd. Így viszont feléből van autó, a másikat meg rá kell költeni lassan, hogy kész legyen.

Csak ott ütközik ki a diffi, hogy kb olyan átlaggal járok mint te, csak épp az egy C Vectra 1.9 CDTI.... #hellodarknessmyoldfriend
-
trassher
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Utánaolvastam, csodát azért nem várnék tőle. Nem hiszem, hogy hosszú távon tudná produkálni a leírt tulajdonságait. Ha elmegy 4-5 évet mint egy normál abroncs akkor oké mert annyival nem drágább de ha csak mondjuk 2 évet? Akkor lényegében ugyanott vagyunk mintha lenne 1-1 szett gumink.
-
Calogero
addikt
válasz
haddent
üzenetére
A Michelin CrossClimate olyan gumi keverék ami közelebb áll a nyári gumihoz (Vízen még jobb is), de télen is hasznáható.
Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2 és a Nokian WeatherProof pedig inkább olyan téli gumi keverék ami nyáron is használható ( vízen ezek is elég jól teljesítenek)
-
Declare
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
+1
A michelin crossClimate gumi igen jo hirben all.A 4 evszakos gumi az pont a semmire nem jo kategoria
Nagyszüleimnek olyan van, akik szep idöben elgurulnak a kocsival bevasarolni, majd haza...egy evben mennek 3000 km t
na erre jo a 4 evszakos max. (bar ha lett volna akkor a michelin CC biztos azt mondtam volna, hogy vegyek) -
haddent
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem:
- GM Olaj helyett valami finomabb, márkásabb (Castrol, Mobil1, Liqui Molly) 0W30, 0W40, 5W30 -as legyen,
- olajszűrőből+légszűrőből MANNFILTER
- gyertya sztem NGK -ra gondolt, nem? Vagy az, vagy BOSCH, mindkettő jó lesz
- vezérlésből én Contit vennék itt a többiek és a közvélemény alapjánDe amiket ő ajánlott / te mondtál sem lesz vele semmi gond, a gyári az gyári, jó kell legyen! A legfontosabb a rendszeresség

Az ár szerintem nagyon jó, én hirtelen 150 -et mondtam volna erre, annyit raktam volna félre rá, ha én csináltam volna.Más: ha már gumikról van szó, jövőre nekem is kelleni fog. Nincs valakinek eladó 16-17" -es 5x110 felnije, netán egy nyarat még elbíró gumival? Elhoznám jó áron

-
Calogero
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Vagy vesz egy normális négy évszakosat
[link]Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2
Nokian WeatherProof
Michelin CrossClimateAz Astrám gyári 16 (205/55 R16) kerékkel jött ki Bridgestone Turanza ER300 Gumival, jól tapadt de egy kicsit morgós hangja volt. A téli szett 15-ös volt (195/65 R 15) Continental TS810 halk volt nagyon szerettem, tapadt is.
A nyári 5, a téli 7 évet bírtak ki nálam, szétrepedezett mind a két szett.Ezután a nyári Michelin Primacy 3 lett, Sokkal csendesebb volt mint a Turanza, de nem tapadt olyan jól, főleg vízen.A téli Nokian WR D4 lett ami halkabb volt a mint a TS810, vízben jobban tapadt, havat nem látott.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pirelli árán már kapsz CC-t ami jobb is lehet meg halkabb. Add el és cseréld le.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A GM olajtól csak azért félnek mert hamisították őket, (a Castrol-t is).
Ha biztos forrásból veszed akkor nincs gond
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A hangot meg lehet szokni, bár nagy mértékben befolyásolhatja az utazás minőségét.
Az egyik portásunk is négyévszakon gurult a Hondájával, aztán vett télre Hankook gumeszokat és nem lehetett bírni vele, mert minden második reggel arról áradozott.
Majd ha elfáradnak, érdemes lehet kipróbálni a téli-nyári szettet. -
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ezért volt jobb a Fiat, mert ott volt a Selenia olaj és kész. Ennél meg szinte ahány ember annyi fajta olajat mond.
Így úgy gondoltam ami a gép könyvében ír GM olajat az a tuti.Petyyyyy köszönöm!
Más ,volt szó a négy évszakos gumikról. Az előző tulajdonosa az autónak azt vásárolt nem rég rá. Pirelli P2500 euro -ez a neve, méret 205/55-R16. Hangos tőle az autó de azért lenem fogom cserélni, buta is lennék.

Az árral kapcsolatban pedig köszönöm szépen a megerősítést.
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az korrekt ár érte.
-
gerisz23
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi!
Én sebváltóra gondolnék inkább,vagy kuplungtárcsára.Barátnőm úgy érzi hogy 4.5.-be nehezen gyorsul az autóm,az ő corsájához képest.Az gondolom kuplung miatt lehet de szagot meg nem érezni hogy csúszna. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
gerisz23
üzenetére
"...sebességben hallani egy fura hangot,mintha ékszíj vagy csapágy lenne zajos,suhogó hangot ad ki,benyomott kuplungnál elhallgat szép lassan a zaj/nesz.." "...Délután meghalgatjaca szerelő,vszleg kinyomócsapágy..."

- Ha a zaj elmúlik, amikor teljesen benyomod a kuplungpedált, akkor az semmiképp se lehet kinyomócsapágy. A kinyomócsapágy pont fordítva csinálja, ilyenkor szól, fölengedett kuplungnál meg csöndben van. Minden csapágy csak akkor tud megszólalni, ha forog. A kuplung-kinyomócsapágy pedig nevéhez méltóan a kuplungot nyomja ki, ilyenkor forog, egyébként meg nem.
- Elkezdhetnek zörögni a kuplungtárcsa agyában lévő rugók.Ez kuplungolásra elhallgat,vagy a tárcsa lötyöghet a nyelestengelyen.Kuplungolásra ez is elhallgat -
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
H esetében ez reális ár.
Gyerták - NGK, olajszűrő - Knecht Mahle, pollen, levegőszűrő - Mann -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem olyan rossz ár szerintem. Csak a gm-es olaj helyett jobb kellene bele.
-
Most beszéltem egy autószerelővel aki jó hírben áll és 35 éve van a pályán. Megkérdeztem tőle a nagy szervizt.
Csak is gyári alkatrészekkel együtt & munkadíjjal 100E-Ft mondott, ez mennyire jó vagy rossz?Ebben benne van:
-Vezérműszíj
-Vízpumpa
-Összes feszítő görgő
-Gyertyákból lehet választani AGK- (remélem jól íróm,ő ezt ajánlja) vagy Bosch-t ( 7xxx E-Ft)
-GM olaj -->5L-13E-Ft- plusz olaj szűrő 3,5E plusz átmosás.
- Levegőszűrő,Olajszűrő,Üzemanyagszűrő,Pollenszűrő.
-Computer diagnosztika & hibakód kiütés. -
-
gerisz23
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Délután meghalgatjaca szerelő,vszleg kinyomócsapágy.Olyan 30 körül van ha azt kell cserélni.De ha már megvan bontva aķkor kuplung csere...
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az 5 ajtosra csak keresztsin megy.
A kombin van csak hosszanti. -
-
gerisz23
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi!Ha elérem a szerelőt megnézetem.Munkába csak 10kmert megyek,abba talán pár nap alatt nem megy tönkre.Inkább költök javításra mint trailerre,hóvégére mindenképp stabil autó kellene.
Kuplung/váltó csere vagy javítás árban mennyi körül lehet?Vidéki vagyok-Sopron mellett.
Nézegettem kuplung szett olyan 70körül van...
De nemakarom előre felspanolni magam.
Szép lassan minden javítva lesz a gépen... -
haddent
addikt
Emberek, 5 Ajtós hatchback H Astrára lehet kapni tetőcsomisínt? Mint a kombikon, ilyet. Irigylem. Nem azért, mert pakolnék rá, cska mert jó bele kapaszkodni meg jól néz ki

-
gerisz23
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szuszogónál nyomja ki az olajat,kb egy hete letörölgettem azt a részt,akkor látszott hogy valami nem oké.Vezetőoldali keréknél,ahol az a gumi van-nem tudom a megnevezését szintén látszik olajgőz.
Szintet csak egy alsó csavarral lehet ellenőrizni ha minden igaz,aknám nincs így azt hagytam inkább.
Megpróbálok ma szerelőt keríteni aki viszonylag gyorsan,és jól dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- Tanuljunk angolul!
- Okos Otthon / Smart Home
- Tesla topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mondjuk a hatparnaval vegülis jo 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem meg itt van szekrényben a gyári astra és 1.4 16V embléma amit az enyémről fényezéskor leszedettem.
![[link] [link]](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13975259_1376817862347088_6614242325684080245_o.jpg)
![[link] [link]](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13996028_1376817879013753_692549880074757845_o.jpg)