- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Igen, a szerelő nekem is a szelepfedél tömítést mondta hogy az lehet hogy kéne majd. Mielőtt megcsináltad mennyit evett?
-
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
mióta van szelepfedél tömítésem, azóta semmit. mondjuk volt egy felújítás 2 éve a robbanás után.
-
honda 1993
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Igen tényleg elég igénytelen, de jó értelemben. Neked mennyi olajat eszik?
-
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
jaaaaaa nem dehogy, csak azt akartam szemléltetni, hogy elég igénytelen ez mindenre. nem egyszer tettem bele topdrive olajat és indultam neki több száz kilóméternek. mindig pöccre indul, és csak a generátor vagy a gyújtásmodul állította meg eddig. mondjuk az többször.
-
honda 1993
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ne haragudj de nem igazán tudlak követni.. Először azt hittem hogy az én motoromra mondod hogy kuka, mert 4-5 ezer km alatt rá kell tölteni 1 l-ert
Egyébként az enyém x16xel (1.6 16v 101le) -
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
miután ennek a motornak már nem szánok sok jövőt , igazából most is csak megsajnáltam és 30 után cseréltem olajat. vezérlést is kéne, de inkább kinézem az új motort, és veszek arra. viszont ezt a motort már egyszer robbantottam fel, illetve mikor kirohadt a vízpumpa, jobb híján havat raktam a tartályba. gyertyát 10 év után cseréltem, mert már az is szégyen volt, hogy mennyi idős
amúgy baja nem volt.hangsúlyozom, ez egy c16nz, aminél egy 100-as szög is bonyolultabb.
-
honda 1993
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Hát én viszont örülök neki higy ezzel jól megy és nem eszi annyira.. Egyébként valamennyire nyilván eszi ezt is hiszen ecotec... De a régit azt úgy képzeld el hogy 1000km alatt 1 l... A totál pedig 4-5 ezer km alatt kB egy liter vagy kevesebb. De az enyém 16 szelepes ezek meg sajna amúgy is eszik
De amikor nagyon ette akkor valami sz@r volt benne azóta nem vittem ahoz a szervizhez. Konkrétan azt nem tudtak megmondani mit tettek bele, amit jó lett volna tudni amikor kicsit után kell tölteni
-
haddent
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
De most ha ennyire hiszed, hogy az a jó és jobb, akkor meg nem kell kérdezni. Ha valamit eldöntöttél ne akard, hogy lebeszéljünk róla..! És ne is hagyd!
Az meg, hogy eszi az olajat, kis mértékben egészséges és szükséges, legalább van kenés. Persze ez kb. nem szabad, hogy észlelhető legyen 1 csereperiódusbanhonda 1993 haveromék F astrája generál után nem kér semmit
-
Gergőke88
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
értem.
de ettől függetlenül gyári előírásoknak megfelelőt tennék bele. -
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
ha olcsóbb, akkor minden további nélkül

-
honda 1993
senior tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Mondjuk a g astra pont eggyel újabb konstrukció. Olvasok is, nem csak kérdezek. De most tedd a kezed a szívedre és mondd azt hogy ha többször is rossz volt amit beleraktak mert ette és utána találtál egyet amivel jól működik, nem eszi, akkor lecserélnéd e simán, mert mondták hogy van ennél jobb is.. Érted mit akarok mondani?
-
Gergőke88
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
G Astra Coupe 0 km-es kora óta azt a szar GM olajat kapta, és amikor eladtam 240e km-el még mindig nem ette olajcsere között.
A cica rúgja meg....
És itt nem beszólás van, hanem olvasnod kéne, nem csak kérdezni. Tudom kérdezni egyszerűbb ...
-
honda 1993
senior tag
Egyébként tudom hogy mondtatok sok mindent én pedig sok mindent kérdeztem, többek között azt is, hogy ez a totál olaj jó lenne e ha esetleg emellett döntök. És azt mondtátok hogy igen ez is jó bele. Én pedig ezt vettem végül, mert egyszer már volt benne ilyen olaj de akkor nem én csináltam a cserét viszont bevált az olaj, és csak tudni akartam ha esetleg megint ezt választanám, hogy nem csinálok e vele hülyeséget.
A totál előtt más volt benne 2* is és nagyon zabálta ez pedig jó volt.
-
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Megmondtuk (én is), hogy mit vegyél bele, erre vettél egy nem belevaló olajat.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
Apám F Astrája mondog gyári gm olajat kapott és semmi baja nem volt, pedig kapta a km-t rendesen, ráadásul egy gramm sem fogyott belőle két csere közt. 1.7TD volt.
-
honda 1993
senior tag
Azért nem a gyári GM olajat vettem mert sok helyen írták hogy egyáltalán nem az igazi a gyári GM olaj.
Egyébként beszólni könnyen tudtok hogy nem értek hozzá, de azok közül aki ezzel dobálózik, kiaz aki úgy született hogy már mindent tudott? Valahol el kell kezdeni nem?AMD power : nem eszi jobban az 5w40et? Eléggé megoszlik a vélemény arról higy f astrába jó e vagy sem. Én nem mertem azt venni
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Egy ideig ezt használtam igen. Total Quartz 7000 Energy 10W-40 . Most meg a Mannol 5W40 GM verzió van benne. Amitől szerintem hidegen halkabb lett a gép.
-
haddent
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Szerintem a vér megállt a gyerekben amikor olvasta, és "franciába meg vw -be tökéletes"

Jó olaj, meg amúgy valszeg nem lesz semmi gond belőle, de lehetőség szerint (amikor nem drágább), én sem értem, miért nem gyári spec megy bele
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
Ha értenél hozzá (tudjuk hogy kb kozod nincs az egeszhez) megnezted volna a szervizfuzetben hogy milyen minositesu olaj valo hozza.
Ez nem Opelba szant olaj....
Siman rendelhetted volna a GM olajat, az tokeletes lett volna bele, vagy az itt tobbszor emlitett mannol is jo lett volna hasonlo aron. -
honda 1993
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ez elég szomorú.. Na mindegy nekem jó lesz a totál 5.500ért
. Franciába vagy vw?? Miért pont ezek? Én opel astra f - hez vettem. Eddig is ez volt benne 1.6 16v benzin 74kw -
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Franciaba vagy VW-ba tökéletes. Tescóban meg gondolom azért drágább, mert vannak emberek akik nem néznek utana semminek, jo lesz a castrol 10-ért. Persze ugyanaz máshol 6, de mar mindegy...
-
honda 1993
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Mostmar mindegy, megrendeltem ezt [link]
mi a véleményed az olajrol?Egy másik kérdés, hogy miért van az hogy a tescoban kB 35-40 százalékkal drágábbak az olajok?
ott simán 8.5 ezer vagy 9 ezer lenne ez az olaj -
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
Inkább 4+1 litert vennék
kevesebb helyet foglal. -
beg
veterán
válasz
honda 1993
üzenetére
Amíg a nívón a max és a min közé áll a szint. Ha jól rémlik ez olyan 3.7 l körül lesz.
Csavar jó lesz.
-
honda 1993
senior tag
Mégegy hülye kérdés. Az olajleeresztő csavarbol szeretnék újat rendelni, ahonnan rendelem az olajat is. Viszont csak 1 féle van belőle, az is csak opelhez de azon belül nincs astra f-hez se más típushoz csak opel márkához.
A hogy elnézem viszont több féle fejű csavar létezik hozzá viszont a menet mindegyiknél ugyan az. Nekem elméletileg ez jó [link]
De azért inkább megkérdezem tőletek is. -
honda 1993
senior tag
Sziasztok. Hány l olajat toltsek astra f - be? 3,5-4l? X16xel
-
alkatraz3000
őstag
Szerintem a kati esett össze, ha csorog és padlonal jön egy kis erő is.
-
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Az elmúlt két napban Szolnok és Bp. között ingáztam.
Volt már szó korábban erről a jelenségről, hogy becsörög a motor.
Eddig mindig hamarabb váltottam fel mielőtt ez az állapot fellépne, de ma megküldtem a kicsikét.
Azt vettem észre, és ezt mindig pontosan ugyanúgy produkálta, hogy ha elérte azt a bizonyos magasabb fordulatot akkor hallatszik a csörgő hang, majd nyomtam neki tovább és megszűnt a hang, még egy kis erő is társult hozzá. Ugyanez visszafelé. Csökkentem a sebességet, csörgés, majd megszűnik.
Ez rossz gyertya, elégtelen gyújtáskép vagy más lehet a háttérben?
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha meglesz keszitek rola parat.
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha minden jól megy (lízingelve lesz) akkor a színe "phantom szürke".
+ezek
Metálfény,Komfort csomag 1,Komfort csomag 2,Flex Rendező csomag.Dohányos csomag
Oldalablakok krómléccel,Helytakarékos pótkerék,Középkonzoli Flex Adapter.Okostelefon Tartó
Versatility csomag, Téli Csomag -
-
Gergőke88
addikt
Köszi mindkettőtöknek, de ez most "közös" kocsi lesz a családban, nem csak én hajtom majd.
-
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Akkor se ha autó van körülötte és használja?
(nekem nincs csak gondoltam nem árt tisztázni a feltételeket
) -
alkatraz3000
őstag
Amúgy ha valakinek van c16se motorja fasza állapotban, akkor ne titkolja

-
Gergőke88
addikt
Mi megrendeltuk ma az 1.4t K Astra St-t. Az 9 alatt van szazon, kivancsi leszek rá.
-
Tomoty
senior tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Ennyiért ez szerintem nagyon drága.
Igaz az 1.8-as szívó benzines motorokkal nincs sok gond, főleg a 125LE verzióval. Nem egyszer bontottam szét ilyen 1.8-as Opel motort.
Gyenge láncszeme, hogy az 5-ös (F17CR+) váltó olaja "elszökik". Ezért 50ekm futás után cserélni-pótolni kell.
A kasznit megfelelően mozgatja és normál felhasználás mellett OK, de nem egy idegbeteg jószág. 0-100km/h 10,7s; 100-200 35-38 sec környékén. 170 alatt autózható, 180 felett elfogy. Nem egy verseny- vagy sportgép
Hobbi autóvá avanzsálva, (nagyon komolyan) hozzá nyúlva már imádtam, csak sok pénz és türelem kellett hozzá.
Sok 2.0-2.2-es dízeles arcára fagyasztottam rá a mosolyt amikor lefitymáló villogtatások közepette megpróbált letúrni és versenyre invitálni
Csak ezt a híres megbízhatóság bánta. -
Egyhapsi
csendes tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Egy szónak is száz a vége!
Ha egy szerelő "vékony", vagy "vastag" olajozik azt messze kerüld el. -
Szada85
aktív tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Képekröl nem néz ki rossznak, amit linkeltél, de nyilván a személyes benyomás, és a próbaút ad úgyis teljes képet. Nem néz ki rosszul ez a wannabeOPC, nyilván a kagylóülés is egyéni preferencia, nekem bejön mindenesetre.

Pénzben valóban lehet, hogy ugyanott vagy, ha behozatsz valakivel egy autót, és papíroztatod, annyiban viszont valóban elönyös akár a német piacon vadászni, hogy jó eséllyel nagyobb kosárból tudsz választani, ergo könnyebben tudsz válogatni, míg olyan jön szembe, ami minden igényednek megfelel.
Illetve talán itt több kreditet tudnak az emberek az autó szakszerü karbantartására fordítani, emiatt jobb állapotban lehetnek a Németben használtak. De persze ez csak feltételezés, nincs a kezemben semmilyen kimutatás ehhez.
-
-
alkatraz3000
őstag
Nekem a 10w40-el most olyan gyönyörűen jár a 260at futott c16nz, hogy szeretem beindítani
pedig ez a motor kapott eleget -
Mikulásbá
nagyúr
Az Astra H GTC 1.8-as sima motorral(140LE) jó választás lehet?Ez még nem a turbós,ha jól tévedek.
-
odorgg
addikt
Astra G-be milyen FM transzmitter ajánlanátok? 2-őt próbáltam eddig, mind nagyon lötyög a szivargyújtóban, ezért nem is érintkezik rendesen. Elég frusztráló, mikor minden kiseb rázkódásra ki/be kapcsol, vagy csak kikapcsol.
-
honda 1993
senior tag
Najo. Most rendesen össze zavartatok. Eddig nekem mindenki azt mondta, hogy a 18 éves f astrába 10w40 kell. Most én nem tudom higy kire halgassak, de még a szerelő is 10w40et mondott.
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezért is van nekem 5W40 a gépben. Sok hideg /rövid út alatt ez jobb neki. Főleg majd télen.
-
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ja.. amikor ezeket meghallom kiszaladok a világból. De még ha annyi igazság van is benne, hogy beleönt olyan viszkozitásút (diffiolajat a motorba ...), hogy nem csipegeti, akkor is, attól egy dekát nem javul a motor, sőt, igen gyorsan tovább romlik, mert lóhere a kenés.....
mohabá 007

necsak a hidegoldali eltolásával "minuszba" maximum annyi történik, hogy amikor beröffented reggel, és sehol semmi olaj, hamarabb eljut oda és közelebb áll a tervezett viszkozitáshoz, mert sokkal nagyobb hideg kéne neki azonos "zselésedéshez".
A melegoldali meg ugyanúgy 40. De én bátran öntögetném a 30 -at is. Ha túl kevés lesz, azt úgyis jelezni fogja valóban úgy, hogy botrányos módon elkezdi enni. De szerintem nem fogja... Nekem 200ezret futott a Z16XER és a 0W40 -ből minimális fogy, annyi mint amennyi bármely 16 szelepesnél, semmi kb., nem kell ráönteni.
Harmadlagos szempont amit már tegnap is írtam, az adalékok. 5w40 valamivel "drágább" mint a 10w40, az 5w30 meg már egészen csillivilli modern, ezért nyilván jobban az adalékok is, több, modernebb autóhoz méretezve.Na mindegy, egyébként az a vége a történetnek, hogy kb. a felsoroltak közül bármi tökéletes bele

-
HoaryFox
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ja, lehet hamarabb felépül az olajnyomás, csak hát hogyha nem képez elegendő olajfilm réteget, ott bizony kopni fognak a dolgok, de hát ki vagyok én...

-
mohabá 007
aktív tag
-
HoaryFox
őstag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ez nagyban függ a motor által megtett kilométerek számától, lehet a "vékonyabb" olajat csipegetné már, főleg 250-300ezer km után. Én még anno a 150ezret futott Astrámba is 10W40-et tettem. Öreg technikának inkább picit vastagabb

-
alkatraz3000
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Meg a gyari ajánlás is 10w40.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Mert mi a gond?

-
alkatraz3000
őstag
De f astraba 5w40 ? O_o
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Olyat tegyél bele, aminek van GM dexos 2 minősítése.Árban ez is ott van.MANNOL 5W-40 5L
-
AMD Power
titán
válasz
honda 1993
üzenetére
Én 5W40 használok az Astraba. Szintén Mannolt.
-
haddent
addikt
válasz
honda 1993
üzenetére
Akár jó is lehet. Ha nem eszi az olajat akkor lehet kisérletezni minnél "finomabb" irányba menéssel, amíg a kedved, pénztárcád és az olajfogyasztási szokásai a motornak ésszerűen engedik. Én pl. valami teljesen szintetikus 5w30 -at lazán belelocsolnék ha arról van szó szerintem.
Szűrőből valami jót vegyél, ha van akkor Mannfiltert. Adalékot meg felejtsd el. Jó olajat vegyél és abban jó az adalék. Ebből a szempontból is jobb, ha el tudsz menni a "vékony" olajak irányába. Az új autókba azok valók és azok kényesek, na meg 2x annyiba kerülnek az olajok, nyilván sokkal több és jobb adalék is van bennük.
Pl. én sima szívó H Astrába Mobil1 ESP 0W40 -et öntögetek 10 ezrenként ami kiba... luxus, de meg is köszöni. De ez elég extrém.Szóval röviden: szerintem jó lehet az az olaj akár. De pl ez is mobil
-
alkatraz3000
őstag
válasz
honda 1993
üzenetére
http://mannol.hu/index.php?route=product/product&product_id=52 Tessék.
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok. 1.6 benzines f astrába jó ez az olaj szerintetek?[link]
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Nagyon szép!
-
SUPREME7
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én követtem el

http://supreme7.eu/cron/hahu.php
Bár a konkrét feladás idejét nem lehet kinyerni, de sorba rendezi hirdetéskód alapján.
-
Tibi09
tag
Sziasztok!
Nem Opel-os kédésem lenne:
hasznaltauto.hu-n megtudom azt nézni, hogy mikor adtak fel egy hirdetést?
Opel-t szeretnék venni, legalább így csak félig off.

Köszönöm
-
vzsryl
nagyúr
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Csini.

Ilyen színű kombi az enyém is, csak az még sárga index burás.
Kár, hogy leszedted az Opel jelet.
-
vans?
őstag
sziasztok,
tegnap otthagyott a Merivam az ut szelen az M1-en

P0251-es hibakod, tulfolyo szelep problema, ismeritek ezt? volt mar valakinek? a szerelom azt mondja, o nem is tudja javitani, van ismerose, aki tudja, ujat csak kokainarban lehetne venni...
koszi!
-
alkatraz3000
őstag
F astra benzinesebe ajánlom az OEM mannol 10w40-et, és hozza MANN olajszűrőt. Ez együtt kb 4000 forint 4 liter olajjal számolva
az olajszűrőt csavarhuzoval ussed át izomból, és szépen letekered. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
honda 1993
üzenetére
5W40 is mehet bele, az már szintetikus ami jobb.
-
honda 1993
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Valóban, utána olvastam és igazad van. Azt írják valahol hogy "aki jót akar az vegyen jó minőségű szintetikus, esetleg felszintetikus olajat"
Kérdés a következő : jól értem hogy a szintetikus olaj jobb mint a felszintetikus? Én eddig mindig 10w 40 félszintetikus totál olajat használtam. Nem hallottam még hogy a szintetikus jobb lenne, sőt nem is mertem volna olyat venni
-
diablo1984
veterán
válasz
honda 1993
üzenetére
jó olajat kell venni és abban benne van!
-
Szada85
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, ezt motorja válogatja, nekem a C20NE-n például majdhogynem függölegesen van, így ott simán meg tudtam oldani ezt a feltöltést betekerés elött. Vízszintes esetben természtesen nem vidám dolog, illetve nem is kivitelezhetö ( bár láttam már olyan keretet, amivel gyakorlatilag az oldalára billentheted az autót, csak jó oldalra billented, és máris fuggölegesen kell betekerni
).Én is változó, mikor mivel tudom lazítani, és rászorítani, szerencsére a termetem/eröm miatt én is le tudom oldani legtöbbször kézzel, és meg is húzni, volt már, hogy a fogóval összeroppantottam a házát, úgy összebarátkozott a helyével...
Csak, ha valakinek nem adatott ilyen erö, és a ropit is késsel vágja, akkor se lehessen kifogása, ezért javasoltam azt a megoldást is.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Szerintetek lehet kapni Meriva A-hoz méretpontos gumiszőnyeget csak a vezetőoldalra? Csak egy darab kéne, mert az alattam lévő kilukadt, a luk nő, a kosz/víz alámegy. Szettet találok, de nem adnék ki 8-10 ezer forintot egy olyan szettért, amiből egy darabra van csak szükségem. Van ötletetek?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi,csak benzines érdekel.A belső tere nem tetszik,ez már biztos.

-
-
diablo1984
veterán
válasz
honda 1993
üzenetére
mit akarsz mihez keverni?
-
Directors
senior tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Szia!
Nem egy drága mulatság egy ilyen olajszűrő fogó.
Átlagban 900 Ft és 3000 Ft körül mozog. Célszerűbb drágábbat venni és azt aztán már elég hosszú ideig tudod használni. Autós boltokban kapni fogsz.
-
diablo1984
veterán
szerintem csak a nútjában van a tömítés, nem ragasztott, csak bele van a résbe téve....
(#62904) Szada85: én pl az olajszűrőt kézzel+smirdli párossal szoktam feltekerni(van leszedő szerszámom is, de annyira univerzális, hogy még egyik autómhoz sem fértem a szűrőhöz vele, mindig akadt valahol, viszont van nőgyógyász kezem(hosszú vékony ujjakkal
), levenni így ha nem jön, akkor áttolom rajta a nagy csavarhúzót és úgy kitekerem(na akkor leszek segglyukig olajos). az olajszűrőt persze feltöltheted olajjal, de mivel a blokk oldalán van fektetett pozícióban, így míg tekered felfelé kifolyik belőle a cucc, előny, hogy az legalább tiszta olaj, de az is épp oda folyik mint a használt(blokk illetve kézen át a likig végig). így ezt a dolgot nem ajánlom, csak ha állított elhelyezésű s szűrő mint egy teherautón.... -
honda 1993
senior tag
És tényleg nem akartam hogy arrogánsnak tűnjek, csak szerettem volna ha kapok segítséget és nem csak lebeszélni próbál mindenki.
Milyen adalék anyagot érdemes keverni mellé csere után?
-
honda 1993
senior tag
-
Szada85
aktív tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Üdv,
Szerintem nem bántásból írták, pusztán jótanácsként, bár abban igazad van, hogy ha sosem próbálod meg magad, akkor mindig szerelöhöz fogod hordani.
Inkább amiatt elövigyázatosak, ami miatt én is óvatosan merek bármilyen szerelési tanácsot adni, mivel jártam már úgy, hogy ismerös szintén tippeket kért, majd persze másképp csinálta, mert a haverral ketten nekiálltak, és nem minden úgy ment, ahogy azt eltervezte, és persze jött a szemrehányás, hogy " ménemmontad.."

Amiket esetleg - lehet már tudsz - célszerü fejben tartani:
- Meleg állapotban engedd le az olajat, hidegen a sürübb állag miatt több maradhat a teknöben,
- Ha van mód érdemes ferdén állni/ferdén megemelni az autót úgy, hogy a leeresztö csavar felé lejtsen, így szintén a lehetö legtöbb olaj kijön a teknöböl,
- Érdemes alá akár egy nagyobb meretü kartont lefektetni, mert hiába pozícionálod jól a leeresztö vájlingot, a kifolyó olaj nyomása miatt úgyse jó helyre rakod ( korai tapasztalat
)
- Ha a leeresztö csavaron van tömítés, érdemes cserélni.
- Az olajszürö, ahogy írták is, egyben van a házzal, így azt le kell tekerni, ehhez nem árt olajszürö-fogó szerszám. Lehet persze Puszta kézzel is, de nem annyira egyszerü,
- Az olajszürö is tele van olajjal, tehát miután levetted, bele kell önteni a vájlingba, különben szétlocsolod mindenhova,
- Új olajszüröt, ha módod van, érdemes feltölteni olajjal, hogy a munka végeztével, mikor indítózol az elsö másodperctöl teljes legyen az olajkör, ellenkezö esetben idö, amíg az olajpumpa feltölti az új olajszüröt olajjal, majd utána jut el a motorig,
- Az olajszürö gumitömítését is sok helyen be szokták kenni vékonyan olajjal,
- Az olajszürö meghúzásához szintén kell a leszedéskor használt szerszám, mert ha nem húzod meg eléggé ( amit koszos, csúszós kézzel nem fogsz ), akkor folyni fog az olaj ott ( szervízben csinálták már nekem ilyen slendrián módon, nekem kellett utánhúzni ).Persze, ezek apróságok, csak érdemes ezeket észben tartani.

(Idöközben 83-man megelözek, de egy kis összegzés, ismétlés a tudás Anyja
) -
honda 1993
senior tag
Najo. Én ezért jöttem ide, mert nem csináltam még és infó kéne. De azért érdekes higy a corsanál amiben szintén ecotec motor van, pl külön tömítés van az új szűrő mellé.
Tény, nem vágom annyira a témát de legalább van valami fogalmam a dologról és egyszerűen meg akarom oldani saját magam a dolgot, ezért szeretném ha valaki leirná hogy mire figyeljek még. -
válasz
honda 1993
üzenetére
Szűrőhöz nem adnak külön tömítést. Rá van ragasztva.
Ezért is síkosítják picit. -
honda 1993
senior tag
válasz
haddent
üzenetére
Oké, én nem arrogánsnak szántam. Csak mivel mindenhol ahol olvasok fórumot a témával kapcsolatban, ez az első amit írnak. "ne te csináld, bízd másra" miközben az ember csak segítséget kért.
Igen, a szűrőnél is tömítés csere kell, tudom. (bár nem írtam) de mivel adnak új tömítést az új szurohoz, nem gondoltam hogy ezt is le kéne írnom. (nem vagyok bolond, nyilván nem hagynám ki annak a cseréjét ha ott virít a dobozban a tömítés)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektronikus tárolómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Amazon alexa echo dot 5 gen
- Philips Hue Play Gradient Lightstrip White and Color Ambiance LED szalag 65-75" TV háttérfény
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- Sapphire Nitro+ RX 5700 XT 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
amúgy baja nem volt.

ott simán 8.5 ezer vagy 9 ezer lenne ez az olaj
kevesebb helyet foglal.

Tudtok élni.
Lesz itt lassan pár K tulaj a topicban.
)