Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz
Jofi81 #51795 üzenetére
Nem egyszer kellett már hibakódot töröltetnem így tudom hogy működik. Élő adatokat is lehet rajta keresztül olvasni + a szokásos abs, légzsák, övfeszítő, motor hiba és stb.
A tisztánlátás végett az OBD2 egy gépjármű diagnosztikai szabvány, az OP-COM pedig egy szerviz szoftver. OBD1-es rendszer létezik OBD2-es csatlakozóval de attól még nem fog OBD2-ként működni.
-
Petyyyyy
addikt
Mai indítás skippelve hétfőre, ma mindenki elúszott a munkával.
-
-
F_Gergely
őstag
Ja értelek, valami ilyesmire gondoltam én is. Nálam is valami hasonló lehet a helyzet az autóval mert nem mindennel akar kommunikálni. Gyári opel cuccot rákötve egyből ment minden szóval nem a kábelezés rossz. De elég lutri kitalálni, hogy mikor van csak csati meg mikor van a teljes kábelezés megcsinálva.
-
válasz
F_Gergely #51790 üzenetére
A lényeg: késői F Astrákba már bekerült az OBD2 csatlakozó, de a computer még nem ezen a szabványon kommunikál, még az utolsó szériásoknál sem, kivéve talán az egész motorválasztékból egy 1.6-os benzines verziót.
Amit pedig most trasshertől megtudtunk, a G viszont már talán az első szériától használja is a szabványt, nem csak a csati olyan. -
-
-
F_Gergely
őstag
-
-
válasz
Petyyyyy #51776 üzenetére
G?
És kommunikál OBD2-vel?
Az F-ben a biztosítéktábla szélén van. -
-
F_Gergely
őstag
B vectrán a kézifék alatti takarólemez mögött van az OBD csatlakozó.
HA esetleg veszel ilyet szivesen kipróbálnám ha működik a verdával akkor én is veszek, bár egy opcom az amire igazán fájna a fogam, azzal lehet immot, központit mindent tanitani, kapcsolni, beállítani stb. -
w333
félisten
válasz
F_Gergely #51768 üzenetére
Gondolom azért az ügyfélszolgálaton biztosan tudják hogy milyen autóval működik ... különben is elég népszerű kis kütyü + frissítik szépen !
Én a Vectra -n kerestem ilyen ECU csatlakozót (létezik hogy nincs ?)
Egyik ismerős valamelyik nap jött és mindenkinek kiütötte a hibakódokat az autójából, gondoltam akkor nekem is ... hát nem találtuk a csatlakozót
-
w333
félisten
válasz
F_Gergely #51766 üzenetére
Elvileg működni kell ... Link (régebbi autókkal is)
Pl. egy G Astrához nagyon hasznos dolog ez ... ha nem tudunk valamit, szervizben 6000 Ft az ilyen kiolvasás és még + 6000 Ft a hibakód törlés !
Akkor már tényleg érdemesebb egy ilyet venni, és bármikor lehet ellenőrizni !
Na én ennek pl. nagyobb hasznát venném mint egy kerék nyomásérzékelőnek !
-
F_Gergely
őstag
Én ezeknek csak akkor hiszek ha berakom az autóba és működik. Próbáltam már hasonlókat de nem működött, mert valamiért a régebbi dízel autókkal nem szeretnek működik csak benzinessel....
Szerk.:
De irják is:
"OBD2 szabványt támogató gépjármű szükséges a használatához. Nem létezik lista, jellemzően a benzines gépjárművek 2001-től, dízel gépjárművek 2003-tól kötelezően támogatják" -
-
Petyyyyy
addikt
Ó urak, azt hiszem meg is találtam hova kellene bekötve legyen az a narancs csatlakozó amit korábban mutattam. Csak azt nem értem hogy nincs az a helyén...? Mekkora állatnak kell lenni, hogy elfelejtse valaki?
[link]
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee #51754 üzenetére
Az igen ... akkor durván jó a fogyasztásod
Olyan Leon -ban még nem ültem amiben nincs ilyen
És a fordulatszámmérő alatt van egyáltalán kijelző ... az mit mutat órát ?
(#51756) F_Zolee
Az nem lehet hogy van benne csak az ablakmosó kart már cserélték valami után gyártottra és ezért nincs rajta ? mondom ilyet még nem láttam
-
Greentea
senior tag
Itthon még nem hozta le egyik hírportál sem.
"Kinyílt az ajtó"
[link]
Bár túl sok minden nem derült ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kompakt vízhűtés
- Elemlámpa, zseblámpa
- DOOM - The Dark Ages
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest