- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
kispecek #24245 üzenetére
láttam egyszer a discoveryn az autó kereskedőkben: [link]
"NINCS VÍZ=NINCS NYOMÁS=NINCS ROZSDA=NINCS GOND!"
6000.- 1 liter [link]
azt hiszem el fogom vinni egy fékfolyadék cserére a járgányt meg megnézetem a hűtővizet is
én se cseréltettem még sosem váltóban olajat csak gondoltam megkérdem ti, hogy viszonyultok a kérdéshez
eddigi 6 autóm 18 év alatt: polski fiat, "új" trabi, f astra, g astra, h astra, g astra (jelenleg)
-
Calogero
addikt
Én csak a motorba szoktam olajat cserélni évente.
Se fékhez se váltóhoz nem nyúltam még eddig.... -
kispecek
aktív tag
válasz
Findzs #24243 üzenetére
A hajtómű olajat Én is lecseréltettem.Talán finomabb lett a váltó, de az is lehet hogy placebo
Nem nagy tétel...
Szervó olajat azt nem szükséges.
Fékolaj cseréjét a megtett Km is meghatározhatja, vagy az idő.2-3 Évente érdemes.
Inkább bízd szakemberre, és a leeresztett fékfolyadék is jó helyre kerül(talán)
Vízmentes hűtőfolyadék alatt mit értesz? -
Findzs
addikt
felmerült bennem, hogy vajon érdemes -e cserélni és ha igen mikor a:
-váltóolajat (elvileg örök életű)
-szervó olajat (talán ez is örök)
-hűtőfolyadékot (valami vízmentes kéne)meg otthon le tudom cserélni a fékfolyadékot (ezt elvileg évente ajánlott) vagy vigyem szervizbe?
-
FF23
senior tag
válasz
adidas4death #24239 üzenetére
Idővel sajnos előjöhetnek ezek a dolgok, ha üzemmelegen is csattog, akkor már lehet keresni valami jó szerelőt.
Nála más a jelenség, mert csak terhelésre kezd el csilingelni és ez nem hidrotőke hang. -
erikke17
őstag
95-ös benzint tankolok, nincs benne arra a csatlakozóra semmi se kötve motortérben, ahol a hűtőfolyadékot kell utántölteni ott van.
Ezért gyanitottam a szelepek körül valamit.
Mondjuk én úgy tudtam, hogy van benne kopogás érzékelő..adidas4death - X16XEL szimfóniája ez vagy mi a fene?
Mondjuk érdekes, hogy nálad is jelen van.
Lekameráznám és feltölteném de szélzajtól nem sok mindent lehetne hallani.. De azért teszek egy próbát majd..
-
adidas4death
aktív tag
Nekem is hasonló "gond" van egy X16XEL-el, csak nekem B vekiben van. Hasonlóan kopog mintha nem lenne benne olaj, csak sokkal lightosabb a hangja, szinte alig hallani de észrevehető. (pedig az olaj rendben van, csak olyasmi a hangja) Akkor ez nekem sanszos h hidrotőke mi?
-
-
skylinelaca
senior tag
Sziasztok! Van nékem egy B Corsa 1.6 GSi-m, C16XE motorral. 2 napja nem tudja tartani az alapjáratot, illetve csak néha. Lámpához közeledve,kuplung ki és szépen lassan leáll a motor. Néha check engine is világít. amikor nem áll le akkor pedig nem a normális 600-700-as fordulatot tartja hanem 400-500 és a lefulladás határán. Gyanúm szerint az alapjárat szabályozó/motor lehet a ludas. Mennyire körülményes a cseréje ,illetve ha nem lehet házilag cserélni akkor egy szervizben mit kérhetnek el a javításért?
-
Calogero
addikt
Az enyémbe eddig csak GM olaj volt és semmi problémám nem volt vele.
-
erikke17
őstag
Üdv, Astra F X16XEL motor, csilingelő hidrotőkék.
Csak akkor csinálja ha pl 4-es fokozatban egy 1800 körüli fordulat és megyek fel partra vagy átjáróra hallani h csilingelnek.. Mikor úgy terhelődik egy picit a motor. Vagy ha tartom a sebességet majd hirtelen odalépek neki egy párszor csilingel aztán csendben is van..
Új olaj van benne Shell Helix HX7 10w-40, ezelőtt BP Visco 3000 10w-40 volt benne szintúgy azzal is csinálta.Mitől lehet ez? Vezérműszíj? Csak mert azután az olajcsere után jön a cseréje meg egy új főtengely szimering. Vagy csak simán hidrotőke csere?
Előre is köszi
-
sNORh
addikt
válasz
KonzolKartel #24230 üzenetére
pöpilehet
-
KonzolKartel
őstag
Igen, már tesztelgettem
, de még elég kevés van a kuplung, lendkerékben, így inkább visszavettem 50%-ra.
Amúgy meglepően jól produkál, ha felrakom 100%-ra (130% a max), kb 0,4-0,5L-el mutat többet a BC, és érzetre azért bőven megdobja ezt a kis kasztnit. Amúgy pont ugyan ilyen a box, csak Lexmaul. Ez alapján lett bekötve, meg állítgatva. Az állapotba eléggé le harcolt, mármint kívülről a boxnak, de ennyi pénzért, ingyen volt...
Ma voltam kint Weisz Daninál, valamikor megcsinálja kapcsolósra, csak kell szereznem egy sportgombot.Köszönöm Mantec, akkor marad a jól bevált
.
-
sNORh
addikt
válasz
KonzolKartel #24227 üzenetére
Na kipróbáltad már a tunyingboxot?
Akárhogy keresgéltem nem találtam Y20DTH-hoz gyárit
Más: Ha hidegebb motornál nyomom óvatosan 1-2-3 elején szépen duruzsol a hangja, ha kicsit agreszívebben odalépek, Traktorhang. Ez hidrotőke lenne? Tapasztalatok-tanácsok?
-
mantec
csendes tag
válasz
KonzolKartel #24226 üzenetére
T KonzolKartel!
"... maradok ..."
A Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 érvényes megoldás. -
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel #24226 üzenetére
Most nézem, hogy baromi jó áron van a GM olaj a bardinál, lehet megnézem.
-
KonzolKartel
őstag
Nekem is most lesz olajcsere. Maradok a Liqui Moly Toptec 5w30nál.
Bár, ha Mantec kolléga ajánl valami mást a Z19DTH-ba, akkor kipróbálom, de korlátozva vagyok a Bárdira, mert ott van kedvezményem, így azok maradnak, amit ott lehet kapni.
-
amargo
addikt
Én most GM 5W-30 dexos2 Longlife-ra cseréltem az olajat, eddig elégedett vagyok vele.
-
kispecek
aktív tag
Megbízható forrásból szereztem , következetesen a Schillertől.Szóval az valószínű hogy nem mókolt.
Elvileg az Longlife olaj, gyakorlatilag 10.000 Km környékén elkezd kopogni a hidrotőke.
Ezt más olajjal nem tapasztaltam, amúgy Mobil-t használok, de azt is cserélem 8-10.000 Km után. -
mantec
csendes tag
T nzozz!
Az említett márkák jelenleg is gyártásban lévő, aktuális olajkövetelményt (GM Dexos 2) teljesítő motorolajai:
Fuchs Gt1 Pro Flex 5W-30,
BP Visco 5000 M 5W-30,
Aral HighTronic G 5W-30,
Castrol Edge Fst 5W-40. -
Pitu
aktív tag
Köszönöm a véleményeket.
Azért kérdeztem, mert egy szerelő (nem az akihez járok) azt feltételezte a napokban, hogy több százezer km van a kocsimban ilyen pedáloknál. Amit én látok: a dudagomb nincs kilyukadva/repedve, igaz, a bal oldali már kicsit púpos, a vezető oldali ülés sincs kikopva, nem bolyhos, ill. maga a beltér és a külső elemek sem utalnak arra hogy km bajnok... a kocsi az előző tulajnál és nálam is 90%-ban városban használt. -
amargo
addikt
A tulaj úgy adta el a kocsit, hogy a távirányítója nem működött, akkor annyi infóm volt, hogy be kell forrasztani pár lábat, amit pár hete meg is csináltam. Kiderült, akkor hogy a kulcsot nem tudom csak simán tanítani, gyújtás adok bezár gomb nyomás és központi lenyomása. Egy fórumon olvastam, hogy Tech2-es egységgel újra lehet programozni a kulcsot $20 szántam a másolatra, amit tegnap meg is kaptam. Kb 5-10perc alatt megvolt a művelet
-
Calogero
addikt
Az én fékpedálom is hasonló állapotban van... 2007-es kiadású H Astra 48 000 km-rel.
90% városban használtNekem sűrűn kell a pedált nyomni a váltó miatt is.
-
Pitu
aktív tag
Pedálgumik alapján szerintetek kb. mennyi lehet a futásteljesítmény: [link]?
-
zolikaDB
veterán
válasz
adidas4death #24206 üzenetére
2-3-4e Ft a görgőzés, és jó lesz. Hacsak nem b.szta agyon a kátyú a felnit, de az látszana. Alu vagy acél? Alunál érdemes rálesni, nehogy repedt legyen.
-
Pitu
aktív tag
válasz
Findzs #24204 üzenetére
Tudok neked küldeni videót a lánc és a hidrotőke hangjáról is, van némi eltérés a kettő között. A lánc kicsit lágyabban csattog. Érdemes olajnyomást is nézetni, nem bonyolult művelet.
#Mikuland
Anno ez engem is megszivatott, bár nekem "csak" az abs felirat villogott, majd egy idő után folyamatosan világított. Nem lehetett külön a szenzort cserélni, így kapott egy komplett skf csapágyat. -
adidas4death
aktív tag
Felnivel kapcsolatban fordulok hozzátok, hátha tudtok valami okosságot. Sajnos sikerült megfogni egy igen combos kátyút a minap, azóta viszont már 100km/h-nál ráz picit az autó (a kormányon is lehet érezni),
ilyenkor mi a teendő a felnivel (nem vagyok nagy szakértő benne, de mintha görgőzésnek hivnák?)
Milyen árban lehet 1 felni javitása ha igy ráz?
akkor igy mostmár megértem, hogy olyan 130-140 körül miért rázott...
-
Mikuland
tag
Úgy néz ki, hogy meg lett a bűnös az öcsém G Astrájában. A baloldali kerékagy cseréjével megszűntek az anomáliák, ugráló kilométeróra mutató, folyamatosan világító ABS és ESP lámpák.
Valami jeladó van benne és az szarta el magát. ~ 30.000 Ft megint befektetődött. -
Findzs
addikt
köszi
igen nekem is z12xe van, azért is kérdeztem mert nekem meg melegen, ha mondjuk megyek 30 km -et akkor hangosabb szokott lenni a motor kicsit
mivel még csak pár hónapja vettem a kocsit ezért még ki kell tapasztalnomelvileg a régi tulaj kicserélte a láncot 90 ezer km -nél és most 101 ezer van benne és olajcserét is most csináltam, (5w40) úgyhogy tapogatózom, hogy ez most természetes, hogy kicsit hangosabb üzem melegen vagy már valami hiba előjele
-
bambano
titán
válasz
tomyoy #24197 üzenetére
az enyémben is recseg-ropog a toronycsapágy. ha neked van igazad, akkor azért ment szét, mert valami más is szétment már, és akkor az nekem annyiba fog kerülni, hogy a pénztárcám sírva menekül...
mikor a múltkor talpas csapszeg szilentje miatt cseréltek lengőkart, 90 rugó. Egy hátsó teleszkóp 89 rugó volt, ebből azt a következtetést vonom le, hogy az első se lesz kevesebb, stb. stb.(#24199) KonzolKartel: arra gondoltam, hogy költséges *lesz* nekem a művelet
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Fuchs olajat mennyire érdemes venni? (2007 -es Z14XEP motorba) Árban jók, de megbízható, jó minőségű kenőanyagok? Konkrétan Fuchs Titan Supersyn Ecoflex 5W30 -ra gondoltam. Illetve árban szinte ua. a BP Visco 5000 5W30 is.
Mi a véleményetek?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Eredeti játékok OFF topik
- Lexus, Toyota topik
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest