- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szétszedtem nagyából a motort. Íme a henger (még koszosan):
Balról a 2.-ban volt a gyertya törés. A 3. is tiszta olaj valamiért...
Most meg kellene állapítsam (vagy valaki kompetensebb embernek), h jók-e a henger falak...Hogy kell ezt megállapítani?
És még egy érdekesség. Szedtem le a kipufogót és látom, h a katalizátorból hullik kifele a bele:
Hát mostmár tényleg herélt katalizátor lesz alatta
-
peet137
tag
Sziasztok. cserélt már valaki H Astra Z16XE1-en vákuumcsöveket? Milyet érdemes venni belőle és milyen átmérőjűek vannak benne? Nagyon unom már a jövő -menő szegény keverék hibát és úgy fest, máshol nem lehet fals. A membrán ok, szerintem a kartergázcső is rendben, az EGR kört még megnézetem a szerelővel, de a vákuum cuccait szerintem én is ki tudom cserélni...
-
Integrale
veterán
válasz
lezso6 #106341 üzenetére
Vagy a szolenoid, vagy az okoskerék, vagy a visszacsapó a generátor mögött, vagy az olajszűrőház aljában a szelep, vagy maga az olajszűrő is okozhatja ezt. Utóbbi kettő részben összefügg, van olyan olajszűrő, ami nem elég hosszú/magas, nem nyomja a szelepet teljesen a ház aljában, ott visszafolyik az olaj a karterba, indításkor újra fel kell töltenie a rendszert nulláról.
Ha most lett cserélve a hőcserélő, és a szaki pasztával rakta össze, akkor a generátor mögötti visszacsapó biztos, hogy eltömődik, ha az nem tud lezárni, akkor jobbik esetben csak indításkor lesz hangja, rosszabb esetben annyira eltömődik, hogy olaj is nehezen megy át rajta, és akkor (ettől is akár) szólhat menet közben.
Kezdd a szolenoid takarításával. -
válasz
Integrale #106339 üzenetére
Juj, elírtam. Szelepfedéltömítés csere volt, csak mobilon írtam, s kimaradt.
Nem a belső elektródás rész olajos, hanem a külső. Nem füstöl az autó.
Amúgy indításnál brutálisat kerreg kb 1-2 másodpercig, erről azt olvastam, hogy az okoskeréket állító szolenoid döglött / döglődik. Ez az ami viszi magával az okoskereket is, ha nincs cserélve?
-
Integrale
veterán
válasz
totyino77 #106338 üzenetére
A pontossága kérdéses, 3%-on belüli az eltérés, ami gyakorlatilag semmi. Vagy mind a 4 henger egyformán kopott, esetleg a vezérlés van elrakva kicsit, és nem zár teljesen.
De lehet gyenge önindító, akksi, rossz visszacsapó az órában, pontatlan óra.
Utóbbi kettővel kezdeném. -
Ha már csepegős szinten olajosak a gyertyák, az mit jelent? Ez a fent is említett, régóta olajhűtő bajos Z16XER motoros H Astra. Szelepfedélcsere viszonylag nemrég volt, pont emiatt. De ugye továbbra is csinálja, lehet mégis hengerfejes, vagy még nagyobb a baj?
-
totyino77
tag
Helló mindenki, ma mértünk kompressziót a gyertyáknáll, opel astra h kombi z16xer, üzemeleg motor, benzin befecskendező biztosíték kivéve és nyomástalanitva, gyertyák ki, padlógáz, kuplung benyomva, és indít,, így alakultak az értékek balról jobbra haladva,
7.5, 7.5, 7.3, 7.9 bár ez elég kevés a gyári 11 bárhoz képest szerintetek mitől? -
bul07
nagyúr
válasz
zolee-coul #106332 üzenetére
Lehet hogy ammibe bedugod az van kikopva
Két lehetőség van, újjat venni, vagy bontóból lehetőleg nem nagyon törött autóból -
zolee-coul
csendes tag
Sziasztok ,
előre elnézést szeretnék kérni , ha már volt ilyen kérdés ( próbáltam vissza olvasgatni , rá is kerestem )
A gondom a következő lenne :
A napokba az OPEL Corsa D ( 2007) autóm a bekapcsolt öv mellett menet közben random csipogni kezd . Van úgy , hogy abba hagyja , de valamikor újra elkezdni a csipogást.
Egyenes , egyenletes úton is valamikor elkezdi. ( Valamikor csak kanyarokba)
Próbáltam csak kíváncsiság képen, ha az övet fordítva kötöm be ( kicsit így feszíti magát )
akkor legtöbbször nem csipog.
Ha megmozgatom az öv fejét , akkor kicsit elhallgat majd ismét csipog.... Valamint a a öv kioldó kapcsolót egy nagyon kicsit ( pár mm-t ) megnyomom akkor is elhallgat. Próbáltam kontakt tisztító spray-vel befújni , de nem lett változás.
Esetleg javaslat , mi lehet a hiba ?
vagy valahogy nem lehet kikapcsolni a csipogást ennél a típusnál ?várom a segítő válaszokat.
kösziZoli
-
bul07
nagyúr
válasz
bul07 #106189 üzenetére
Na az öregemnek folytatódik a Merva A vesszőfutása, ugye volt most a kormány felújítás (hozzászólás amire válaszolok)
Tegnap jött haza a horgászatból háztól 100m-re hopp leáll a motor
Indítja nem indul, megint indít beindul ép hazagurul megint leáll.
Kimentem megnézni és azt csinálja hogy nem indul, majd beindul jár egy ideig és leáll, és ezt csináljaGondoltam hogy üzemanyag szűrő van eldugulva, mivel előre tervezünk mindennel volt itthon(ahogy minden szűrőből van) sőt kettő is
Ki lett cserélve
De a hiba nem szűnt megÍgy most megint a szerelőhöz került a kocsi
Ha tippelnem kellene előjött a széria hibája
Motor vezérlő hiba, ECU, bár ennél a motornál nem csak ECU van hanem EDU is, bármelyik lehet hibásSokfajta hiba lehet gázolajtól beázás, víztől beázás, de akár a rázkódástól letörhetnek a áthidaló "vezetékek" ahogy ebben a videóban látható[link]
Most emberre vár akinek van hibalovasólja
Ez egy jó videó az Opel vezérlőkről
[link] -
Sanki
addikt
Mivel a kovacsauto.hu itt is sokat van javasolva, ezért írnék 1 szösszenetet:
Részemről nem ajánlott bolt: 08.11-én 8:45-kor leadtam 1 rendelést - minden tétel volt készleten tehát fel tudták volna adni, ahogyan ígérik is a honlapon, 15:30-kor jött az e-mail, hogy beszállítói gondok miatt nem adták fel. OK. Írtam levelet, hogy ez mi, írták, hogy feladják hétfőn és elnézést. OK
08.14. 15:30, megint jön e-mail, hogy nem adták fel, ugyanúgy beszállítói késés miatt. Hívtam őket 3x nem vették fel, visszahívtak fél 5 körül és mondták, hogy igen látják a rendelést, 20 perce vette fel a futár, 08.15-én megkapom, mert 1 napos szállítással vannak szerződve.
08.15 11:41, jön e-mail GLS-től, hogy csomagot adtak fel nekem. Mint kiderült a csomagszámból, 08.14-én semmit se vettek fel és most adták fel a csomagot, amit majd max holnap kapok meg (ha tényleg 1 nap alatt megkapom).Ez volt az első és utolsó rendelés tőlük, minden készleten volt (ez látszik minden visszaigazoló e-mailben) és előre is fizettem, ennek ellenére 3 munkanap kellett nekik és akkor telefonban még kamuznak is.
-
albat
friss újonc
#106325) kutyman -nak írom
Szia! Köszönöm! Ezt megtaláltam, azonosítottam.Megírnád a másik 2 vezetékes csatlakozó helyét is? -
metrion
aktív tag
válasz
metrion #106227 üzenetére
Sziasztok!
Valaki erre valamit?Szerelők se tudják...Azóta megkapta a gyári vakoló készletet is, valamint bontott MAP szenzort és főtengely jeladót és új gyári kartelgáz csöveket is. Minden hidegindítás 2200-as fordulattal indul, de pl tegnap 26 fokban tökéletesen indult, de van amikor melegben is 2200 rpm, ha mondjuk 8 órát áll.
-
albat
friss újonc
Üdvözletem. Opel Corsa B 1.2i (S93) 1993.08. C12NZ autóm műszere nem mutatja a hűtővíz hőmérsékletét. Aki ismeri a jeladók helyét, kérem ossza meg velem. Olvastam róla, hogy 2 jeladó is van, kétérintkezős, valamint egyérintkezős. Egyiket sem lelem. Az egyérintkezős adja a jelet a mérőműszernek?
-
-
-
Fkris
őstag
Simán lehet, visszaolvastam, és említették korábban, hogy lehet csak ennyi a baja ha a tágulásiban olaj van.
Kedden megy szerelőhöz, kiderül, csak lelkileg akartam felkészülni a legrosszabbra.
Új tágulásit mindenképpen kap, mert a szenzor elromlott benne, és allandóan sipítozik, hogy nincs elég folyadék benne. -
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
H Astra olajsapkán ott a kappuccsínó, tágulásiban pedig az olaj. Mennyibe szokott megállni mostanában egy hengerfejezés?
2010-es, Z14XEP ha minden igaz. (Első pillanattól kezdve nálunk van, szalonból érkezett, olajcserék, kötelező szervizek mindig minden időben elvégezve, nem is értem, hogy 135ezernél hogy fordulhat elő ilyesmi, másfél-kétszer ennyi van a GAstrában(az is XEP), és annak azóta sincs ilyen baja....Mondjuk a H az mostanában csak várost kap, pályát ritkán.
Köszi!
-
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Kolty #106310 üzenetére
De melyik széria Meriva?
Meriva A 2003-tól 2010-ig gyártva
Vagy
Meriva B 2010-tól 2017-ig gyártvaMeriva A-ról úgy általánosságba tudok írni egy két dolgot mert az van édesapámnak
Meriva A 2005 (1.7 dízel 75lóerő Y17DT) osztrákból jöttRozsdásodásra figyelni kell, ahogy nemrég számoltam be akár a motor bölcsője is eltud rohadni
Kormánymű most lett cserélve 45e Ft lenti mechanikus része, jeladó kellet még az 47e FtGyújtáskapcsoló ment tönkre még ment vele az önindító is, beragad a kulcs és tekert az önindító amit édesapám nem vett észre és ment vele, gyújtáskapcsoló nem sokba került de az önindító az 15e körül, aztán berakni se volt egyszerű, mert e típusú motornál a tűzfalnál van, nem fért ki csak ha megvolt billentve a motor ahhoz minden motortartót meg kellet bontani
-
Kolty
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
válasz
Kolty #106305 üzenetére
elég relatív minden
legjobb lenne, ha valahol adott motorral kipróbálnál egy átlagos állapotú típust, amiből éreznéd, hogy neked megfelel-e... saját tapasztalat mond meg mindent
...én is gondolkoztam B Zafira-nál (kb 1.5tonna az is üresen), hogy 1.6/1.8... pálya miatt kb mindenhol 1.8at javasoltak, de mióta (2.5év) nálunk van, most pályáztunk először és bírta...
igaz, hogy 130nál forgott 4ezret, de a fogyasztása meglepően kevés lett hozzá (6.5) ...így végképp nem bántam meg, hogy ez lett
...én leginkább 60lovas F Astra-hoz tudom hasonlítani: kb 1.5x tömegben és lóerőben is a Zafira... gyorsulás kb hasonló, városban lehet vele azért dinamikusan közlekedni... fogyasztás meg talán +1liter (vagy annyi se) ...és van klíma
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Meriva vásárlásán gondolkodom. Mindenki lebeszélne az 1.4.esről, mert gyenge ekkora kasznihoz.Van itt valaki aki vezetett már 90lóerőss Z14XE motorkódú C corsát is és 1.4.es merivát is? Előbbit ismerem.Mennyire szembetűnően gyengébb a meriva gyorsulásra?Esetleg fogyasztása is érdekelne, mert azt se épp dicsérik Köszönöm.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ovika #106301 üzenetére
Szerintem először a motor állapota a kérdés, így néznék hengerenkénti kompressziót (nyomást) (van-e különbség a hengerek között pl a 3mas hengernél) (de nem vagyok szerelő, nem értek hozzá). Ha jó, akkor utána egy rendes motorvezérlős szakember után néznék (én egyet tudok: Bánhegyi Gábor, de ő Bp-n van az m3-mas kivezetője felé).
Szerintem ez az autó magas/sok a szerelődnek (nem bántásképp, de nem hinném hogy az opelnek erre a korszakára specializálódott). -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Van a feleségemnek egy 2007-es H Astra-ja (Z16XER).
Valamelyik nap felvillant a check engine lámpa. Az alábbi kódokat lehetett kiolvasni a műszerfalról:
ECN 036504 és ECN 218217.Valakinek jött már elő hasonló hiba? Mi volt a megoldás?
A P0365 -re tegnap kiszedtem a képen jelzett szenzort és megtisztítottam, kábeleket átnéztem, de semmi.
A másik kódra ezt találtam neten, de még nem kezdtem neki.
Összefügghet a két hiba? -
ovika
tag
Sziasztok !
Köszönöm ,hogy csatlakozhatok! ;D
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 2001-es 1.6-os Zafiara A Comfort z16xe motorkódú autónk. Sajnos már lassan három hónapja nem boldogulnak vele! 🙁
Olyan probléma jött elő, hogy nem húz rendesen az autó, olyan mintha nem lenne benne erő! Első hibakódra a 3-as henger hibát írta ki, az nem megy!
Korábban a motorvezérlő javítva volt. Cseréltek rajta lamda szondát, gyertyákat, majd hidró tőkéket meg sok mindent mást! De nem lett jó az autó sajnos. Egy kisebb domb megakasztja nagyon nehezen megy fel szerencsétlen!
A végén arra jutottak, hogy a motorvezérlő lesz a ludas, azt kell javítani! A motorvezérlőt megnézték kettő helyen is és annak semmi baja! De hogy biztos legyen vettünk egy másikat, egy astra motorvezérlőt! Beszerelve azt kivillant a kis lámpa a műszerfalon, hogy nem jó valami! Ventilátorok nem működnek hiba és klíma ventilátor sincs!!
Viszont úgy nézett ki, hogy az erő visszajött az autóba tesztvezetés alatt dombon is felment! 😃Víz nem forrt fel!!
Másnap tesztelgetés után a lóerők megint elmentek, de a kis lámpa eltűnt a műszefalról!! 😮
Most ott tart a dolog, hogy mindenki csak huzogatja a vállát és nem tudnak semmit sem mondani!
Volt valakinek esetleg hasonló problémája, jelensége?
Valami tipp esetleg, hogy merre lehetne elindulni, lehet egy 5-10 ezer forintos dolog miatt szívunk!
Bármilyen ötletet, javaslatot meghallgatok legyen az akármilyen apró kis dolog! Bármire vevők vagyunk!
Megbízható Opel szervíz címet is szívesen vennék Somogy/Tolna/Baranya megyében akár!
Előre is köszönöm!
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy ruhás topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest