- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Mivel 50 Ft egy alátét, ezért ez nem egy nagy összeg. Az első alkalommal én sem cseréltem, de nem éri meg kockáztatni mert akkor van szívás, ha még is csöpög az olaj. Még egyszer leengedni az olajat nem kellemes dolog. Az egyik ismerősöm járt így, le kellett engedni még egyszer az olajat, mert csöpögött, és megfordítani az alátétet, mert nem volt új alátétje, és akkor szűnt meg a csöpögés.
-
kunberci
senior tag
Illene minden olajcsere alkalmával alátétet is cserélni. Mivel az olajcsere árához képest filléres tétel, ezért én minden olajcsere alkalmával cserélem. (Suzuki). Nekem alu kell. Ezer Ft környékén vettem 20 alátétet, ami 20 évig elég.
Ha nem cseréled minden alkalommal, akkor csak arra figyelj, hogy ne fordítsd meg, mert volt akinek ezért csöpögött az olaj. -
hans74
csendes újonc
Sziasztok! Kb. Hányadik olajcsere után kell alátétet cserélni a leeresztő csavarnál? (hogy véletlenül se szivárogjon) (civic 2016 1.8) köszi szépen
-
bul07
nagyúr
Szoktam nézni ezeket az olaj teszteket, és amióta nézem semelyik nem szerepelt olyan jó mint a Castrol Magnatec Stop-Start 5W30 C2 [link]
-
F_Zolee
nagyúr
Köszi mindenkinek.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Koczó93 #2311 üzenetére
Ha át akarod mosni, akkor mehet bele a piros, keverni nem szabad, mert habzik. Zöld a kupakja, de az összes VW konszern szervónak zöld a kupakja bakker. A visszatérő ágat le kell vanni a tartályról, belógatni egy edénybe, beindítani, mikor kiürül a rendszer, tölteni rá a pirosat. Mikor már csak tisztán a piros jön, a segéd elkezdi tekerni a két végállás között a kormányt. Ha tiszta a folyadék, cső vissza, felönteni max-ra és le van cserélve.
Eredetileg aranysárga ment bele G002000, de azt nem lehet már kapni, mert ásványi alapú. A zöld ami helyette van G004000 meg szintetikus, de hamar feketére ég a rendszerben. Az ATF is szintetikus, de jobban bírja a gyűrődést, nem ég meg benne, nem kopik el a szivattyú.
Én eddig mindegyikbe azt öntöttem, és mindeki happy. A mostani Golf4-ben is ATF van a szervóban. Szép piros.
-
Koczó93
őstag
Audi a4b5-be milyen szervó olaj ajánlott? Ha szeretném lecserélni az egészet mennyi mehet bele kb?
-
Roxbury
őstag
Volt az index fórumon linkelve régen egy finn olajszűrő teszt . Nem tudom mennyire valós. Az eredményét kicsit magyarosítottam.
Eredeti link: https://tekniikanmaailma.fi/tm-vertailu-oljynsuodattimet/
Google fordítóval lefordítva:
Az autó motorjának élettartama alatt nem kell megbirkózni. Mindaddig, amíg a karbantartás emlékezik az időben történő működésre, mechanikus működésük garantált. Az olajszűrő minősége azonban az egyik kockázati tényező. Megvizsgáltuk, hogy a piacon lévő olajszűrők olyan tulajdonságokkal rendelkeznek-e, amelyek lerövidíthetik a motor élettartamát.
AMC szűrők
Biltema
fram
Filtron
Hengst
Knecht
M-szűrő
Mann-Filter
PURFLUX
Teljesítményszűrő
Toyota
A motor belsejében kicsi szennyezõ részecskék bocsáthatók ki, amelyek elpusztíthatják egymás mozgó felületét, ha a részecskéket nem lehet elválasztani az olajtól. Ezt a feladatot olyan olajszűrő kezeli, amelyen keresztül a motorolaj minden alkalommal átfolyik, amikor az olajszivattyúból az olajellátóba vezet.
Szűrőmodellként a Toyota benzinmotorokhoz megfelelő szűrőt vezettünk be, amelyet sokat értékesítenek Finnországban.
Azt is választottuk a legtöbb eladott márkájú szűrőjelek. A szűrő kiválasztása nagyon széles, és tíz különböző karaktert hasonlítottunk össze. Ezenkívül egy Toyota márkájú szűrőt is bevontunk, amelyet a Toyota márkakereskedőjéből vásároltunk.
A szűrési hatékonysági méréseket a Parker Hannifi Urjala erőműében végezték, amely mérésre alkalmas berendezéssel rendelkezik.
A berendezést az ISO 16889-2 szabványnak megfelelően teszteltük annak mérésére, hogy a szűrő képes-e tisztítani a szennyeződéseket az olajról.
Az olajszűrő szűrőképessége a következő: Először helyezze be a szűrőt a próbapadba, mint általában az autó kenőrendszerében. Ezután a vizsgálati olaj elkezd átáramolni a szűrőn, és az olajat az ISO 12103-1 szabvány szerint 1-100 mikrométer átmérőjű részecskékkel keverik az A3 próbadarabokkal.
Ezek közül a 20, 25, 30, 40 és 50 mikrométer részecskék számát mértük a szűrő előtt és után. A számkülönbség megmondja, hogy a szűrő milyen jól tisztítható minden méretosztály számára.
A méretosztályokat azért választották ki, mert rendkívül károsak a motorra. Ezeket az öt különböző mérett nem ugyanolyan súlyú bírálat jellemezte, de a nagyobbak nagyobb hangsúlyt kaptak.
A szűrő élettartamát a valószínűségi kapacitás határozta meg, és a szűrési kapacitással egy időben talált.
A leeresztő kapacitás a szűrőporra permetezhető por mennyiségét jelenti, mielőtt az elzáró szelep kinyílik. A memória kapacitása nagyon különböző volt a különböző szűrőjelek között.
Szinte minden szűrő esetében az iránymutatások érvényesek voltak a sikeres szűrőcserére. Azonban a szűrők közül néhány nem talált finn nyelven, és a képek és utasítások csak elkötelezettség volt.
MINDEN komparátorszűrőnk legalább két csillagot kap, így valamiféle védelmet biztosít a motor számára. De a különbség a szűrési hatékonyság és a különböző karakterek közötti időtartam között megállapítható, hogy nem szükséges kiválasztani a legolcsóbb szűrőt. Különösen, ha az árkülönbség a legkisebb különbségnek tűnik az egyik szűrőtől a másikig.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
norrberth #2301 üzenetére
Pedig ez a bele való
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest