Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-09-10 08:33:53

LOGOUT.hu

Motorolaj és szűrő topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2303) Roxbury


Roxbury
őstag

Volt az index fórumon linkelve régen egy finn olajszűrő teszt . Nem tudom mennyire valós. Az eredményét kicsit magyarosítottam.

Eredeti link: https://tekniikanmaailma.fi/tm-vertailu-oljynsuodattimet/

Google fordítóval lefordítva:

Az autó motorjának élettartama alatt nem kell megbirkózni. Mindaddig, amíg a karbantartás emlékezik az időben történő működésre, mechanikus működésük garantált. Az olajszűrő minősége azonban az egyik kockázati tényező. Megvizsgáltuk, hogy a piacon lévő olajszűrők olyan tulajdonságokkal rendelkeznek-e, amelyek lerövidíthetik a motor élettartamát.

AMC szűrők

Biltema

fram

Filtron

Hengst

Knecht

M-szűrő

Mann-Filter

PURFLUX

Teljesítményszűrő

Toyota

A motor belsejében kicsi szennyezõ részecskék bocsáthatók ki, amelyek elpusztíthatják egymás mozgó felületét, ha a részecskéket nem lehet elválasztani az olajtól. Ezt a feladatot olyan olajszűrő kezeli, amelyen keresztül a motorolaj minden alkalommal átfolyik, amikor az olajszivattyúból az olajellátóba vezet.

Szűrőmodellként a Toyota benzinmotorokhoz megfelelő szűrőt vezettünk be, amelyet sokat értékesítenek Finnországban.

Azt is választottuk a legtöbb eladott márkájú szűrőjelek. A szűrő kiválasztása nagyon széles, és tíz különböző karaktert hasonlítottunk össze. Ezenkívül egy Toyota márkájú szűrőt is bevontunk, amelyet a Toyota márkakereskedőjéből vásároltunk.

A szűrési hatékonysági méréseket a Parker Hannifi Urjala erőműében végezték, amely mérésre alkalmas berendezéssel rendelkezik.

A berendezést az ISO 16889-2 szabványnak megfelelően teszteltük annak mérésére, hogy a szűrő képes-e tisztítani a szennyeződéseket az olajról.

Az olajszűrő szűrőképessége a következő: Először helyezze be a szűrőt a próbapadba, mint általában az autó kenőrendszerében. Ezután a vizsgálati olaj elkezd átáramolni a szűrőn, és az olajat az ISO 12103-1 szabvány szerint 1-100 mikrométer átmérőjű részecskékkel keverik az A3 próbadarabokkal.

Ezek közül a 20, 25, 30, 40 és 50 mikrométer részecskék számát mértük a szűrő előtt és után. A számkülönbség megmondja, hogy a szűrő milyen jól tisztítható minden méretosztály számára.

A méretosztályokat azért választották ki, mert rendkívül károsak a motorra. Ezeket az öt különböző mérett nem ugyanolyan súlyú bírálat jellemezte, de a nagyobbak nagyobb hangsúlyt kaptak.

A szűrő élettartamát a valószínűségi kapacitás határozta meg, és a szűrési kapacitással egy időben talált.

A leeresztő kapacitás a szűrőporra permetezhető por mennyiségét jelenti, mielőtt az elzáró szelep kinyílik. A memória kapacitása nagyon különböző volt a különböző szűrőjelek között.

Szinte minden szűrő esetében az iránymutatások érvényesek voltak a sikeres szűrőcserére. Azonban a szűrők közül néhány nem talált finn nyelven, és a képek és utasítások csak elkötelezettség volt.

MINDEN komparátorszűrőnk legalább két csillagot kap, így valamiféle védelmet biztosít a motor számára. De a különbség a szűrési hatékonyság és a különböző karakterek közötti időtartam között megállapítható, hogy nem szükséges kiválasztani a legolcsóbb szűrőt. Különösen, ha az árkülönbség a legkisebb különbségnek tűnik az egyik szűrőtől a másikig.

| Galaxy S23 256 GB | Watch5 Pro LTE |

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.