Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
link Itt van pár, idővel tervben van egy les viszont nem vagyok a beállított képek híve (értsd pl: beszálló ágra száll a madár és majd ott lefotózom) hanem randomra, mikor mit sikerül.
(#21870) JohnyBlue: Koncert.. ma tudtam meg hogy lesz Kalapács Szombathelyen csak családi dolgok miatt épp nem aktuális.

-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
[link]
Azt már embere válogatja, hogy ezek közül melyik felel meg neki torzítás szempontjából. Ez tényleg olyan, hogy kinek milyen gyútáv jön be. De azért ne csináljunk már all rounder lencsét egy 17-50-ből, pont te jól tudod aki 24-120-at valamint most 24-105-öt használ hogy elkél az a plusz gyútáv tele tartományban.
off -
imyourfriend
őstag
válasz
End-ru
üzenetére
Pixelkukkoláshoz tényleg nélkülözhetetlen egy tűéles rajzolatú objektív, de a kép nem veszít az értékéből ha egy lágyabb rajzolatú objektívvel lett készítve.
(#21834) JohnyBlue: Kinek mi, a 24-85-el nem szívesen portréznék mivel az ekv 100mm környéke jobban bejön (feltéve ha van hely hátrébb lépegetni hozzá).
-
-
imyourfriend
őstag
[link] a d800 innen jon ide. d7100-nal meg ugy ertelmezem [link] 4. pontnal az nem siman csak egy szoftveres crop hanem abban a modban nagyobb a pixelsuruseg.
Nem tudom ez mennyire szamottevo kulonbseg a valosagban, de igazad van ez nem jelent oriasi kulonbseget viszont jo lenne latni egy tesztet errol.
-
imyourfriend
őstag
Ugyan d7100on meg nem probaltam nagytelet viszont az a 24 mpx valamint az apsc szenzor es a tovabbi 1.3-as szorzo melyet a vaz biztosit, ez mar meggyozo szamomra, d800 36megapixelerol nem is beszelve. Mellesleg nagy differencia volt mikor d90 rol d7000re valtottam. En kerek lassan elnezest hogy leirom a valos tapasztalataim.
bar tudom, vegigjartad ezen utat te is, hallgatom a tapasztalataidat. 
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Nem biztos, de jó ötletnek tartom abból a szempontból hogy ez az 500-1000m amit at kell hidalni megoldhato a 300-assal. Persze canonnal mas a helyzet croppolas szempontjabol igy az eredmenyesseg kerdeses lehet.
belthar: A 150-500 lehet a befuto olyen keretbol, viszont attol az uvegtol (nekem a 120-400 nem valt be ilyen teren pedig az ebbol a szeriabol szarmazik) nem varnek valami sokat.. szemely szerint nem vennek fenyerotlen telet megegyszer, ezert is gyujtottem egy fixre. Persze kinek mi, dokumentacio szinten elmegy ezen tele, de megunhato hogy a tele vegen f/8-f/11-re kell rekeszelni hogy dokumentum szintu legyen a kep, ez meg tud korulmenyes lenni tapasztalataim szerint.
-
imyourfriend
őstag
válasz
belthar
üzenetére
Szia, miféle vázhoz kell illetve milyen fényviszonyok között használnád? Személy szerint fix objektívet ajánlok, esetlegesen egy 300/4 L IS USM-et használtan. (mellesleg irigylem is érte a canonos kollégákat, hogy olcsóbb egy ilyen üveg mint a nikon stabi nélküli verziója
) -
imyourfriend
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Biztos rengeteg alternatívája van ennek a két gyútávnak Canon/Nikon/Tamron kínálatban, hogy ne érje meg visszahordani akár többször is az újonnan vett esetlegesen fókuszhibás darabokat, ugye?
De érkezik a 24/1.4-es Art is. Viszont nem véletlen hasonlítják az 50/1.4 Art obit a Canon 50/1.2L-hez, ha használhatatlan lenne a Sigma akkor nyilván nem lenne partiban a közel dupla annyiba kerülő L-es lencsével. Viszont várok tesztképet, hátha hozzád is eljutott egy fókuszhibás darab. 
-
imyourfriend
őstag
válasz
gróbics
üzenetére
Szia. Miért vettél tükrös rendszert ha relatíve alig akarsz rá költeni? Te is jól tudod hogy ez nem filléres tétel és az 50-55 ezer forint az még barátságos ár egy objektívért. Viszont egyszer kell megvenni egy jó objektívet és utána használhatod sokáig, de ha ennyi pénz sok érte akkor rossz kategóriában keresed a megoldást.. itt nem lehet megoldani a jó/elvárható képminőséget fillérekből.

-
imyourfriend
őstag
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Személy szerint a Sigma 17-70 2.8-4 OS HSM-nél tapasztaltam ezt a tubus csúszkálást, de betudtam annak hogy az objektív az alsóbb kategóriába lett helyezve valamint az árral sem voltak elszállva. Viszont ez túlzás hogy egy igazából Canonnál DX-en a felső kategóriába szánt objektív így viselkedik és ezt "normálisnak" tekintik. Persze nem mondhatja az eladó, hogy ez hibás vagy szériahiba mert akkor nem vinnék annyian, szóval érted..
-
imyourfriend
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Sigma 70-200 2.8 OS HSM, nekem ilyen van ami eladó. Súlyukból adódóan ezeket az objektíveket "könnyebb" kitartani adott gyutávokon mint a könnyebb társaikat, technikától függően be lehet menni reciprok szabály alá a stabi nélküli de nehezebb üvegekkel.
Tapasztalataim alapján ki lehet tartani, igaz nekem egy 300/4-es fixem van ami hasonló súlyú és nem okoz gondot a kitartása.
D7000-ed van ha jól tudom, nagyságrendileg akkora a súlya egy 70-200 2.8-as üvegnek mint a vázad+70-300 stabis üveg. 
-
imyourfriend
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Témától és attól függ hogy milyen fényben fotózol, ha kell neked a 2.8-as fényerő végig valamint nem szűk a 80-as kezdő akkor egy AF-S 80-200 2.8D egész jó választás lehet. Arra azért készülj fel hogy az 1.5 kilós objektív az elején kellemetlenségeket fog okozni a súlyából kiindulva de ez megszokható idővel. Világosabb kereső pontosabb és gyorsabb AF valamint képminőségben 2.8-on már használható az általam említett Nikkor obi.
-
imyourfriend
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Low lightban elég sokat ér az 1 fé előny, igaz nekem a régebbi 17-70 2.8-4 es üveg volt és 18-55 VR-ről váltottam rá viszont nem bántam meg. Oké hogy lágy tág rekeszen, viszont ha az 1 Fé kell ahhoz hogy ne szállj el iso-ban akkor máris meg van a megoldás és van picit tele vége is, nem úgy mint a 17-50-eknek. Szerettem azt az obit nagyon.

-
imyourfriend
őstag
Megérkezett a 300/4, mint utólag kiderült refurbished darab de nem foglalkoztam vele mivel kaptam rá 1 év garit, tegnap el is vittem egy körre. Fókuszsebesség kiváló és a találati arány is ami azt illeti, 10-ből max 2szer nem talál be, de betudom user errornak. Fókuszgyűrűje könnyen jár, megfelelő fény mellett manuálisan sem volt túl nehéz élességet állítani, de az esetek többségében rábíztam az AF-re.
Tettem 2 képet ahol össze van hasonlítva f/4 és f/5.6-on, penge már tág rekeszen is viszont a szélek is tökéletesek lesznek f/5.6-nál. Nem fókuszhuntolt egyszer sem eddig, mondhatni nekem bevált ezen darab. [link] -
imyourfriend
őstag
válasz
total90
üzenetére
[link] D800-on a 150-600, azért azt ne gondold hogy végig verő napsütésben fognak születni a képek, másrészt tehetsz TC 1,4x-t a 300/4-re ami még egész vállalható képet ad: [link] mondjuk ezt az egész threadet érdemes végigolvasni ami azt illeti. Mert az egyik oldalon ott a kiváló crop lehetősége a másik oldalon igaz hogy picit fényerőtlenebb és nehezebb üveg de egy jóféle stabi van benne.

-
imyourfriend
őstag
válasz
total90
üzenetére
ha futja AF-S 300/4VR-es telére akkor vegyél olyant, nem fogod megbánni.
Én mindenképpen fix objektívben gondolkoznék (saját részre ebben is gondolkozok) egy AF-S 300/4D-t néztem ki. Mellesleg a Tamron 150-600 5-6.3 VC objektívet dícsérik, csak kérdés hogy milyen a képe a tele végén, valamint meddig kell rekeszelni ehhez (gondolok itt f/8-f/11-re) míg a 300/4-es fix már f/4-en is penge képet ad. Milyen helyen és milyen vázon szeretnéd használni az objektívet?Annó Sigma 120-400-al próbálkoztam ilyen téren, akkor vetettem el a zoom objektíveket mikor 400mm-nél rekeszelni kellett f/11-re hogy ne csak dokumentálható képek szülessenek. Ott már megfelelő volt a minősége, viszont akkor el is döntöttem hogy ha legközelebb madarászni szeretnék csakis fix objektívbe invesztálok.
-
imyourfriend
őstag
Én sem értem, ha annyira jó lenne a Tamron lencséje akkor rengeteg 24-70 2.8G kerülne eladó sorba, hisz sokan dolgoznak ilyennel de nekem nem úgy tűnik hogy eladogatnák a Nikon lencséket, ami azt jelentheti hogy mégiscsak a legjobb darab azon tartományban a Nikon lencséje.

-
imyourfriend
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
Vidd el a 70-200 2.8 stabis Sigmát, bár most nincs kint aláírásban de továbbra is eladó.

-
imyourfriend
őstag
válasz
malagutif122
üzenetére
[link] A Coolpix L29-es darab képes 720p-s videó felvétel készítésére.
-
imyourfriend
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Az árak és az összehasonlítás kapcsán. Bár az addig szép és jó, hogy a belépő kit fele akkora és fele annyiba kerül. De míg FX vázra 1.8-as lencséket felcsavarva, azért egy x-e2-re elkél az 1.4 a hasonló dofhoz pl.. véleményem szerint ebből kiindulva egy 35-50-85 /1.8-as sort hozzárakva egy FX vázhoz, és ugyanezt x-e2-höz 1.4-es objektívekkel, ott már árban nem lesz ekkora differencia azért, míg kitnél kétszer annyiba kerül a canon, ahogy írtad. off részemről
-
imyourfriend
őstag
válasz
Monya78
üzenetére
Nézz már utána az áraknak.. említed itt egy lapon a filléres 50/1.8-at a 35/1.4-el ami 160ezer forint
értem én hogy menő, meg tuti az f/1.4 hát még az f/1.2 meg az f/0.95-ös lencsék, húdejó..
Csak azt felejtik el említeni az emberek hogy ezekre a gatyádat ráköltöd kb.. -
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Írj egy üzenetet szeva000 felhasználónak, igaz Ő nikon vonalon mozog viszont van némi tapasztalata pl az 50-500-al, bár annyi pénzért amennyibe az kerül inkább egy 150-500, vagy akkor már 150-600 f/5-6.3-as Tamron..
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Felhasználási terület kérdése ez, a 70-200 és a 150-500 más kategóriába tartozó üveg.. Nekem személy szerint 120-400/4.5-5.6 volt egy jó darabig, arra számíts hogy 500mm környékén már nem lesz túl acélos ezen üveg, és a 150-es kezdő hát nem tudom, alap telének lehet hogy nem venném meg ha alatta csak egy kitobi van, viszont 18-135 fölé megfelelhet ha szükséged van ezen zoom tartományra. Mire szeretnéd használni az üveget pontosan, illetve milyen fényviszonyok között? 70-200/4IS USM-el összehasonlíthatatlan mert a Canon üvege egy feljebb lévő kategóriába tartozik.

-
imyourfriend
őstag
válasz
Throme
üzenetére
Véleményem szerint ennél is egyszerűbb a történet, meg kell nézni a két gyártó gépei közül 1-2-t, vegye kézbe és amelyik fogása illetve kezelése jobban tetszik abból a márkából vegyen. Obipark nagyjából ugyanolyan, ha meg bele szeretne merülni az illető akkor úgysem annak a 85/1.8-nak vagy a 70-200/2.8-nak az ára fogja érdekelni, hanem az hogy legyen olyan üveg a tarsolyában.
Ugyanez igaz pixelbuzulásra is, ha már oda eljut akkor megveszi a megfelelő üveget kerüljön az 100 vagy 120ezerbe (egyik másik oldalon). -
imyourfriend
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Ha mindenképpen FX objektívet szeretnél akkor a Sigma 24-105/4 A OS HSM szerintem. Megéri azt a +20ezret, feltéve ha ezeknél az objektíveknél nem zavar a 24mm-es kezdő.
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Csak mert a 70-200/4 IS USM elég drága darab, ezen célra megfelelne egy 55-250/4-5.6 IS is vagy egy tamron 70-300/4-5.6 VC objektív akár, ezek jóval olcsóbbak.
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Üdv, elég nagy az árkülönbség ezen két objektív között. Milyen célokra szeretnéd használni az objektívet?
-
imyourfriend
őstag
válasz
BeYourself
üzenetére
Egyszerűbb lenne kipróbálnod egy helios 44/2-es obit m42-es átalakítóval macrora, az a lencse tud 1:2-es leképezést már e téren és filléres tétel.
De ha komolyabban szeretnél foglalkozni a dologgal ezt követően el tudod dönteni, hogy érdekel e. 
-
imyourfriend
őstag
A 70-300 4-5.6VC és fényerőtlen társai, értsd pl nikon 70-300VR ilyen kompromisszumos darabok. Ezeknél be kell érni azzal hogy vagy belenyúlsz az ISO-ba vagy lősz egy lágy képet és örülsz neki hogy ennyit tud az objektív, beltérben mozgást fotózni a felejtős kategóriába tartoznak. Mondjuk ahogy írod 60D-vel komplikált a dolog mivel nem túl acélos az iso teljesítménye, oké hogy egy 6D-vel ki lennél segítve viszont (gondolom hobbi szinten tolod) ezért lehet jobb ha DX vonalon maradsz és inkább objektívbe invesztálod azt a pénzt amit a 6D-be tennél. Igazából mindenképpen egy 2.8-as telét javasolnék, mert inkább legyen lágyabb a kép 2.8-on de ne legyen full zajos az egész. Ezen dilemmáztam annó én is, DX vázhoz vehettem volna 70-200/4VR-t valamint 70-200 2.8 OS HSM Sigmát, és az utóbbi mellett döntöttem mert szerintem DX-en egy /4VR stabival nem tudok mit kezdeni ha iso-ban elhasal a vázam.. most hogy D600-am lett még év elején azóta sem bántam meg a 2.8-at, talán a stabi vált feleslegessé benne de mit lehet tenni mit nem nem fogom lecserélni egy nem stabisra mert néha elkél.
Van még ezeken kívül 70-200 2.8-as Tamron is stabi nélkül, az állítólag egész jól sikerült darab lett.
Valamint ha megveszed a /4 IS-es telét előbb győződj meg róla hogy valóban kell e az IS oda, mert 70-200/4 nem stabis szerintem jobb ár/érték arányt képvisel. Persze a 60D lehet hogy nem tolerálja a stabi hiányát, azt meg te tudod hogy milyen dolgokat/tárgyat fényképezel mozog e vagy sem. 
-
imyourfriend
őstag
Nézd, ha neked az megoldást jelent hogy f/5-f/5.2 helyett már f/4ig megy az obid 200mm-en akkor vegyél f/4 IS-t, (az f/5-5,2-t tippeltem mert 300mm-en f/5.6 a tamron) szóval nyersz vele kevsebb mint 1Fé-t és kiadsz rá egy marék pénzt. Persze az az üveg f/4-en a legjobb a tamront meg rekeszelni kell rendesen, viszont low lightban nem biztos hogy nyersz annyit egy f/4-es telével mint amennyi valójában kellene.
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
85mm-en nem nagyon hasznalom, inkabb nagylato reszen keszulnek a kepek vele. Mondjuk olykor az a nagyobb baj hogy fenyerotlen es fx kereso ide vagy oda nem mindig jo komponalni vele. Mas kerdes hogy mennyire latszik meg hogy a tele vegen lagy az obi, nem sok kep keszult ott, de ha idom engedi osszevetem a 70mm-es gyutavval.

-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Lehet tovább tekerni, csak PZ szerint ott már nem igazán éles, és mondhatná az ember hogy 310ezer forintért ennyit kap, hát hm.. de éppen a teszt miatt vettem 24-85-öt, mert fele annyiba kerül de legalább képközépen penge mindenütt. És persze akkor jelent meg a 24-105/4 ami szerintem a befutó a piacon.
-
imyourfriend
őstag
Vettem onnan/tőle objektívet meg egy portrémarkolatot, normális volt meg minden és ad a termékeire fél év garanciát az illető. Valamint a 70-200-at kalibráltatni kellett, azt is elvitte kalibrálni és a portrémarkolat nem működött jól a D90-el azt meg ugyanannyiba visszavette mint amennyibe eladta előzőleg.
Ha jól tudom minden termékére ad fél év garit. -
imyourfriend
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm, van amúgy 36mpx-es RAW teszképed belőle? Holnap kimegyek tesztelgetem egyet ha jó idő lesz, ma csak udvarban voltam és meglepő volt hogy mennyire penge és pontos üveg. Ráadásul karcol igaz hamar f/3 és f/3.2 lesz, erről még nem olvastam neten azt hittem valami baj hogy f/4.8-ig felmegy a rekesz magától. De gondolom ez konstrukciós dolog.
-
imyourfriend
őstag
Kaptam kölcsönbe fórumtárstól egy 105/2.8VR objektívet, kérdésem az hogy ugye PZ-n csak DX-re van tesztelve és ott F/4-en a legélesebb, igaz lehet ez FX-re is? Illetve sokat vesztek az élességből ha F/8 vagy F/10-re rekeszelem?
-
imyourfriend
őstag
[link] Még annó szeva000 linkelte 70-200 2.8 vr2+ TC 20E III ha jól tudom és 50% crop, na szerintem ilyent se az 50-500 120-400 vagy 150-500 sőt a 150-600 sem tud.. Igaz hogy nem olcsó se az obi se a converter, sőt még egy d600 van mögötte de valahol itt kezdődik a dolog lényege.
-
imyourfriend
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Személy szerint 120-400 4.5-5.6 OS HSM-et használtam, azzal már egész jó képeket lehet készíteni a holdról. Igaz 140-150 ezer forint körül adják, viszont csak holdat fotózni nem vennék ilyent. Ha komolyabban érdekel a dolog akkor véleményem szerint nem a dslr-ek terén kell nézelődj (nem tudom melyik típusú fényképezővel jössz ki a legjobban, de dslr-nél elég húzós az a kategória ahol már minőségi képet kapsz).
-
imyourfriend
őstag
válasz
andris1602
üzenetére
sl500-as ez, de már eléggé a végét járja szegényke (zsanércsere, meghajlott a burkolólap meg ilyenek) 6. évében van.

-
imyourfriend
őstag
[link] Ilyen amúgy a 44M, most beépített vakuval csak hogy elérjem az iso 100-at.

-
imyourfriend
őstag
válasz
bedzsik
üzenetére
Keríts egy 150-500 OS HSM-et vagy 120-400 OS HSM-et használtan (nekem utóbbi darab volt meg vagy 3/4 évig, kár hogy el kellett adjam pedig szívesen használnám még ma is). Stabilizátor nélkülit, meg pl Samyangot nem ajánlom egyáltalán, mire MF-el beállítod a dolgokat addigra kezdheted keresni a következő célpontot mert amire fókuszáltál már elmozdult kb.. mondjuk Én hanyagoltam az állványt is, amit nem lehetett kézből megoldani azt nem lőttem meg kész.
-
imyourfriend
őstag
Nem-e? Mégis a 70-200-aknak FX-en jön meg az értelme. Mikor DX-en használtam a sajátomat egyszerűen szűk volt, minden bajom volt a 70-es kezdővel. Míg előtte az 55-200VR egy jóféle cucc volt mert 55-ről indult. Nekem is van más objektívem amiben van ~50mm, pl a fix-ben. De egy koncerten mégsem cserélgetném, s most nem is kell cserélgetnem a 70-200-at mert mindenova elég.

-
imyourfriend
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
Személy szerint a 35-öst preferálom, bár egyeseknek gondja akadt itt a fókuszával. Az a gyútáv nekem jobban bejön,persze embere válogatja. Nézd meg a képeid milyen gyútávon készülnek nagyrészt és azt a fixet válaszd mely közelebb van hozzá. Nekem volt DX-en 50-es, és sokszor szűk volt, FX-en meg megkedveltem azt az obit.
-
imyourfriend
őstag
Érdekes amúgy a dolog, mert csinálja magasabb iso-nál is, meg olykor alacsonynál is. De iso 4000-nél már egész vörös a bal oldal, eléggé számottevően. Holnap teszek fel képeket róla.
(#19220) zserbox: Köszönöm. Amúgy milyen tényezők járulnak hozzá hogy túlmelegedjen? Mert a kinti hőmérséklet nem indokolja.
-
imyourfriend
őstag
24-85VR-t használtam hosszú expós képekhez, de a kép bal oldala vörös lett, napellenzőt feltettem akkor is. Mi lehet ennek az oka? 24mm-en használtan D600-al.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Projektor topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt már embere válogatja, hogy ezek közül melyik felel meg neki torzítás szempontjából. Ez tényleg olyan, hogy kinek milyen gyútáv jön be. De azért ne csináljunk már all rounder lencsét egy 17-50-ből, pont te jól tudod aki 24-120-at valamint most 24-105-öt használ hogy elkél az a plusz gyútáv tele tartományban.

Bár még azt sem mondhatjuk, hogy a Sigma AF a 6D miatt olyan jó.

értem én hogy menő, meg tuti az f/1.4 hát még az f/1.2 meg az f/0.95-ös lencsék, húdejó..
Áh.. nc